Красивий тестовий звіт у GitHub
Привіт друзі! Нещодавно я прочитав в блозі automation-remarks новину, як зробити в рази крутішим свій тестовий звіт, просто використавши простий... GitHub Action, що може перетворити JSON-звіт у красиву читабельну табличку. Лишень треба, щоб ваш тестовий інструмент вмів генерувати тестовий звіт у JSON-форматі. І не аби якому, а в CTRF — Common Test Report Format.
Я дуже зрадів, бо як автоматизатор і, що важливіше, тест-менеджер, дуже люблю, коли тестові звіти одразу виглядають гарно. Переглянув список інструментів, що вміють генерувати подібний звіт — більшість із них працюють лише з JavaScript.
«Це якось не чесно, що у джаваскриптерів іграшки крутіші», — подумав я і вирішив написати плагін для Pytest, що генерує звіт в потрібному форматі. І не просто подумав, а взяв і зробив — тримайте посилання.
Найбільші складнощі під час написання виникли при поєднанні роботи мого плагіна з pytest-xdist — плагіна, що відповідає за паралельне виконання тестів. Власне зібрати тестові звіти з різних воркерів іноді буває не дуже легко, але я знайшов рішення, і воно чудово працює!
Однією командою встановлюєте:
pip install pytest-json-ctrf
Один ключ додаєте до Pytest:
pytest --ctrf report.json
Навіть нема більше що додати, тому я просто записав відео про те, як це працює! Have fun and enjoy!
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів