Microsoft запускає лінійку ноутбуків Copilot+PC. У ній — нові Surface Laptop, що конкуруватимуть з MacBook Air

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Генеральний директор Microsoft Сатья Наделла представив новий бренд Copilot+PC — ним позначатимуть ноутбуки компаній-партнерів, які отримають повну інтеграцію ШІ з операційною системою. Серед них — окремі моделі Dell, Lenovo, Samsung, HP, Acer, Asus, а також два нові ноутбуки Surface.

Технічні характеристики:

• Нові Surface Laptop доступні у двох версіях: з 15-дюймовим екраном та з екраном діагоналлю 13,8 дюйма.
  • Surface Laptop 13.8 може бути як на Snapdragon X Plus, так і X Elite.
  • Surface Laptop 15 доступний тільки зі Snapdragon X Elite.
  • У обох випадках є 16 чи 32 ГБ ОЗУ і SSD обсягом від 256 ГБ до 1 ТБ.

За словами виконавчого директора, нові ноутбуки будуть «на 58% швидшими», ніж MacBook Air із процесором M3, а часу автономної роботи вистачить на «цілий день».

Розширені можливості ШІ будуть доступні завдяки нейронному процесору. Одна з нових функцій — Recall — використовується для пошуку всього, що користувачі робили та бачили на своєму ПК. Recall дозволить прокручувати хронологічну стрічку, де відображатимуться останні відкриті файли, сторінки у браузері та навіть чати у месенджерах.

Microsoft припускає, що пристрої з Copilot+PC матимуть до 22 годин автономної офлайн-роботи та до 15 годин під час перегляду вебсторінок.

Перші ноутбуки Copilot Plus PC із процесорами Qualcomm почнуть продаватись вже 18 червня. Моделі з процесорами Intel та AMD почнуть продавати пізніше.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Продовжуемо AI істеріку, найс. А якщо насправді, то якщо це буде ARM проц, чи воно буде сумістне з софтом для x86? Бо в мене ще флешбеки з Windows 8 RT... Ще питання на рахунок автономноті та нагріву, оптимізації Вінди під ці нові проци та їх практика у реальних задачах. Бо я зараз не знаю конкурента MacBook, вони всі шумні, гріються, повільніші, ніж M процессори та лайно по дизайну.

використовую ARM Win11 у Parallels на MBP m1, політ нормальний. Поки не зустрічав того що не працюватиме, .NET Framework 4.x проекти крутяться — баблішко мутиться.

«Новий смак, тепер з ШІ!»

Ну якщо на снепдрагонах то чому б і ні

нові ноутбуки будуть «на 58% швидшими», ніж MacBook Air із процесором M3

ага, вірю, я повірив

дивлячись в яких покемонах міряли

Бо ним ви х.. мiряли у банi. І тепер вiн правильную цифру не покаже. © Митець 😂

Підписатись на коментарі