Trading Fuel Company — фінансова піраміда для тупих і жадібних (4,4%-8% в місяць)

Ця історія про примітивну фін піраміду, та низької якості спеціалістів, які її рекламують по своїй тупості.

Більш детально, доказова база, та всі інші пояснення у відео огляді:
www.youtube.com/watch?v=-0pnbQJlZ6I

Цитата:

Trading Fuel Company™ — це група компаній, успішно працюючих на ринку пального України. Завдяки багаторічному досвіду в паливному бізнесі та надійним партнерам в Європі, ми імпортуємо якісне пальне в Україну та реалізуємо його за вигідними цінами. У нашому розпорядженні є база зберігання пального, автомобільні бензовози та заправочні комплекси, які забезпечують постійне зростання нашого бізнесу.

Що обіцяють

• Від 4.4% в місяць. (до цього було 8% в міс.)

• Щотижневі виплати.

• Інвестиція від 50 тис. грн. (до цього було від 20 тис грн.)

Що не так

• Відсутні відомості про компанію/юр особу.

• Відсутні фінансові звіти.

• Постановочні фото на сайті + примітивний фотошоп

• Відсутня інформація щодо власності транспортних засобів (бензовозів).

• Нереалістичні показники ходок бензовоза: «В місяць бензовоз робить три рейси». У рекламному відео взагалі мова про 4 рейси.

• Викривлена інформація: «Співпраця з клієнтом виключно за Договором позики. Це дає гарантію виплати відсотків щотижня та повернення основної суми через рік.» Наявність договору позики не є гарантією.

• Свіжі лендінги: веб домени створені у 2023 та 2024 роках.

• Перша версія сайту у 2023 році була заготовкою з вже відомої, заскамленої фін.піраміди oil4you

Максимально примітивна фінансова піраміда, не побачити яку — не можливо.
на привеликий жаль, кількість потерпілих рахується в сотнях, а загальна сума нанесених збитків давно перевищила 40,000,000 гривень.

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Питання до ТФК Груп, @anna-liabakh (власне TFC Group, або до фізичної особи Anna Liabakh, що ніколи не зазначалась як представник компаній):

1. Ви можете публічно повідомити, яка наразі затримка по виплатам % і поверненню тіла інвестицій для вкладників (більшості або всіх)?

2. Ви можете надіслати будь яке підтвердження даних цифр в чат інвесторів або розмістити на сайті, за допомогою якого залучаєте інвестиції?

загальна сума всіх інвестицій в 2 608 125,00 грн та фактичних виплат в розмірі 1 175 964,00 грн

3. Ви можете пояснити, чому співзасновники групи компаній збігаються з засновниками Oil4you, ті самі фізичні особи та бенефіціари (пан Пукій, пан Гавдіс) ведуть комунікацію з інвесторами, та сама база для зберігання пального та інше рухоме майно, що належали «Oil4you» тепер використовується компаніями ТФК Груп?

Інформація, яка шириться мережею, щодо роботи компанії та причетність її до компанії Oil4you є абсолютно неправдивою

4. Чому ви видаляєте поточних інвесторів з чату в телеграмі, що є не тільки одним з небагатьох способів звʼязку з менеджерами компанії, але і єдиним джерелом оновлень щодо інформації для інвесторів?
І це при тому, що пан Гавдіс пообіцяв особисто інвесторам, що нікого з чатів видаляти не будуть а всіх попередньо вилучених людей повернуть, проте менеджер проігнорував це витання.

5. Навіщо вам ~5 новостворених фейкових аккаунтів, що виправдовують компанії в коментарях, не будучи учасниками спільноти? Чому б не спілкуватись офіційно від імені компанії або, краще, від імені директорів, якщо вже заходите на тематичні ресурси?
Мова про «користувачів»: «Нестер Романов, Ярослав Масло, Владислав Кравченко, Владимир Варварук, Serhiy Dzema»

-----------------------

Трохи контексту:
— Станом на сьогодні, є щонайменше 50 інвесторів, що не можуть з вересня повернути кошти вкладені в компанії ТФК Груп та/або не отримували з жовтня виплат. Це дає результат у вигляді невиконання фінансових зобовʼязань в 2-3 місяці, актуально на момент написання — 15 грудня. Враховуючи поріг входу в 50 тис. грн, сумарно було залучено щонайменше 2 500 000 грн.
— Враховуючи те, що ТФК груп залучає інвестиції недавно, немає жодних підтверджень, що фінансова модель не є схемою Понці і не має окремих ознак піраміди. За відомою інформацією, більша частина інвесторів отримали виплатами сумарно меншу кількість коштів, ніж вклали, тож в разі неповернення вкладених коштів залишуться «в мінусі». Відповідно, це може бути спростовано лише коли більшість інвесторів протримають свою інвестицію хоча б 1.5-2 роки і буде підтверждено, що компанії дійсно сумарно більше виплатили коштів інвесторам, ніж залучила від них же.

-----------------------

Коментар для редакції:
Дана тема модерується і є актуальною, представники компанії бажають і намагаються спростувати деякі звинувачення, і описані ситуації в тому числі стосуються айтівців.
В такому випадку, чому б не надіслати офіційний запит до компанії з конкретними питаннями і підтверждуючими документами для розʼяснення ситуації?

Це ж вже було, напевне й організатори ті самі
www.youtube.com/watch?v=JSLslKoTVZo
Гріх, не подоїти айтішничків :)

А ще на всік випадок, може когось це спасе і люди не втратять так гроші як ми у них є такі юр особи як: ТОВ «ТД «ТФК», ТОВ «Глобалкеих 1», ТОВ «Екстра Груп Ойл». Ніякі гроші не кажучи вже про відсотки ми не отримали((((

Ще раз зазначимо, що Ви наводите наклеп на компанію. Ми маємо всі офіційні документальні підтвердження про виплати відсотків та грошей на Ваш рахунок. Розраховуємо на Вашу відповідальність та чесність.

Ахахаха, ну настільки товсто захищатись — це топ)
Всі дані під копірку для нового цикла))))

компанія — це схема розводу, ВИ, панове з ФФЮ — аферисти. За необхідності — можу довести свої слова вашими підписами на бумажках, типу, договорів, погоджень, доп додатків. А також перепискою в групах з вами.

Нажаль я особисто вклалася в цю схему, та мене як інших кинули((( нас ( особисто я знаю про 12 людей) на суму біля 2 000 000 грн вкладів — кинули. Можу офіційно все підтвердити документально.

Пані Ксенія, це теж неправдива інформація. І Ви самі маєте знати, що на сьогоднішній день загальна сума всіх інвестицій в 2 608 125,00 грн та фактичних виплат в розмірі 1 175 964,00 грн.

Доброго дня, нажаль я в вашому клубі, 1500000 грн тільки тіло, з квітня місяця перестали платити проценти, і кошти не повернули, усі договора є в наявності, розписки. Як з вами звязатись?

Нажаль кожне слово правда. Стала людиною яку ці мошенніки обібрали. І нас таких 12 на суму біля 2 000 000 грн. Можну офіційно все підтвердити та з документами про махінації(((( Я одна з тих «лохів» мій перший і мій перший негативний досвід((( Буде мені наукою.

Шановна Ксенія! Ми представляємо TFC Group, в яку входить компанія ТОВ «Глобалрент 1», з якою Ви співпрацюєте. Ми маємо офіційні документальні підтвердження, що виплати по відсотках, хоча і не в повному обсязі, Ви отримували рівно так, як і отримували вчасно відповідні пояснення щодо певних затримок по сплатах. Зараз Ви своїми неправдивими повідомленнями наводите наклеп на компанію, маючи контракт і виплати згідно графікам. Вас та інших інвесторів було проінформовано листом про реструктуризацію групи компаній, у зв’язку з чим останні виплати будуть відбуватись за іншим графіком, а сплата відсотків буде відбуватися у вересні 2024 року. А подальша сплата буде відбуватися вже по графіку, по закінченню кожного календарного місяця. Також всі відсоткові ставки та нарахування зберігаються у повному обсязі, як зазначено в Договорах інвестування.

Стосовно документів про «махінації», будь ласка надайте документи, які засвідчують факт махінації. З нашого боку ми маємо всі необхідні офіційні документи про виплати на Ваш рахунок, які ми готові надати. Ми зв’яжемося з Вами найближчим часом для узгодження всіх питань.

Ви маєте право, на свою думку, адже в Україні Конституцією кожному гарантовано право на свободу думки і слова. Згідно чого, кожен має право збирати, зберігати і поширювати інформацію, а також вільно виражати свої погляди та переконання. Проте, основною умовою цьому є те, що інформація повинна поширюватись із дотриманням законодавства про її достовірність та не заплямовувати честь, гіднсть та ділову репутацію інших осіб.

Інформація, яка поширена з порушенням даної вимоги визнається недостовірною. Так, Пленум Верховного Суду України в постанові від 27 лютого 2009 року № 1 «Про судову практику у справах про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи» (далі — Постанова) вказав, що праву на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань відповідає обов’язок не поширювати про особу недостовірну інформацію та таку, що ганьбить її гідність, честь чи ділову репутацію.

Відповідальною особою за поширення недостовірної інформації є першочергово її автор, а саме Ви в цих коментарях. У разі, якщо автор поширеної інформації невідомий або його особу та/чи місце проживання (місцезнаходження) неможливо встановити, а також коли інформація є анонімною, належним відповідачем є власник медіа, на якому розміщено зазначений інформаційний матеріал, оскільки саме він створив технологічну можливість та умови для поширення недостовірної інформації.

Щодо відповідальності, то особа (юридична особа), стосовно якої було поширено неправдиву інформацію вправі перш за все вимагати захистити честь, гідність та ділову репутацію у судовому порядку. Також, ця особа має право вимагати відшкодувати матеріальну та моральну шкоду.

До способів захисту особистого немайнового права, зокрема права на повагу до гідності та честі, права на недоторканість ділової репутації, відносяться спростування недостовірної інформації та/або право на відповідь, заборона поширення інформації, якою порушуються особисті немайнові права тощо.

Законодавством України передбачено порядок спростування недостовірної інформації та право особи на відповідь. Основною відмінністю спростування недостовірної інформації від права на відповідь є те, що спростовує недостовірну інформацію особа, яка її поширила, а відповідь надає особа, щодо якої поширено інформацію.

У Вас є 2 мої заяви на повернення коштів 1ша від травня 2024 року 2га від вересня 2024 року. Останні платежі я отримала за квітень. Особисто мій договір № 251-14/12/23 від 14 грудня 2023 року отримані відсотки по ньому НЕ відповідають дійсності з червня заборгованість по відсоткам. Та навіть коли я написала заяву на повернення коштів — мені не повернули кошти. На сьогодні в мене закінчився договір НА сьогодні взагалі нема по мені повернення. Це дуже легко перевірити. Я особисто під ВАШ проект завела картку реквезити якої тільки під цей проект, та гроші туди заходять тільки від вашого проекту.
Я готова продоставити ВСІ ДОКУМЕНТИ в суд, в поліцію і усюди, що зі мною на закінчення догоіору страхування — ЗІ МНОЮ НЕ РОЗРАХУВАЛИСЯ!!!!!!
Мені шкода що не можна прикріпити сюди мої з вами переписки, мій рахунок та відповіді Вашої компанії.
Якщо це читають, то я обіцяю надати дату КОЛИ ЗІ МНОЮ РОЗРАХУВАЛИСЯ якщо звичайно це буде.

Шановна Ксенія! Згідно з нашою інформацією, на оплату очікують 86 осіб, Вам пояснювали прозору ситуацію, компанія наразі очікує розрахунків за поставлену продукцію. Компанія не припинила свою діяльність і ми не ховаємо жодної інформації стосовно статусу оплат. Звинувачення у махінаціях є необґрунтованими, оскільки оплата здійснювалась відповідно до умов договору. Якщо у Вас є підтвердження махінацій, просимо надати їх для подальшого розгляду, або, як Ви зазначаєте, звернутися до поліції. Ми знаємо правомірність наших дій і не бачимо ніяких махінацій. У разі відсутності таких доказів, Ваша поведінка негативно впливає на процес виплат, що може призвести до отримання коштів останньою в порядку черги.

Мій договір з листопада 2023 року, отримала відсотки до квітня 2024 року, далі пішли борги. Написала 1 лист у травні 2024 року — повернутути тіло, 2 лист написала у вересні 2024 року. З квітня 2024 року по сьогодні 6 листопада 2024 року в мене не було виплат та не було повернення тіла. Про що ми говоримо?
Також до мене звернаються інші люди і питають чи дійсно не було виплат, я відповідаю що на данний момент НЕ було з квітня і НЕ можу забрати свої гроші. А також я усюди пишу, коли зі мною розрахуються, або вітдадать моє тіло вкладене я напишу усюди де писала — що зі мною розрахувалися. НА сьогодні 6 листопада 2024 року НІ не розрахувалися! не відсотками в повному обсязі НІ поверненням грошей с заявами які я написала. Кому треба в МЕНЕ ДОКУМЕНТИ на руках та виписки з банка. Враховуючі що саме під цей проект я відкрила картку — то там дуже мало потрібно часу щоб подивитися які копійки я отримала і скільки я втратила. Мало того, після мого посту в ФБ — в особисті до мене стукалися люди які сказали що договір вкладів закінчився у серпні — і людина нічого не отримала. А коли поїхала до Вашого офісу в Києві — то його на тому місті немає. Якщо треба можу і його контиакти надати. І інших які мені написала в особисті стосовно того, що з ними не розрахувалися. Можу і контакти і скрини. І якщо всеж таки буде колективний позов — то прийму в ьому участь якщо ситуація не вирівнится.

Звертаємося до редакції DOU.ua та автора публікації Oleksandr Perets, щодо спростування інформації та наклепу, який розміщений на на публікації вище на адресу Trading Fuel Company (TFC Group).

Група компаній TFC Group та CEO компанії, Сергій Гавдіс офіційно спростовують інформацію та наклеп на компанію.

«Інформація, яка шириться мережею, щодо роботи компанії та причетність її до компанії Oil4you є абсолютно неправдивою. У вказаних публікаціях розміщені неправдиві відомості, доводи та дані, які псують її ділову репутацію компанії» — зазначає СЕО компанії, Сергій Гавдіс.

Щодо причетності компанії до Oil4you, СЕО компанії також зазначив:

«Група компаній TFC Group немає ніякого відношення до ситуації з Oil4You та її роботи. Ця компанія лише була боржником групи компанії, а вся інша інформація щодо прямої причетності до неї є недостовірною».

Група компаній TFC Group офіційно працює на ринку України згідно Законодавству України та має ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі пальним та право на зберігання пально згідно Закону України від 19.12.1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовується в електронних сигаретах, та пального».

В структуру входять такі суб’єкти господарської діяльності, як:
ТОВ «ЕКСТРА ГРУП ОЙЛ» ЄДРПОУ 45103569, Ліцензія на право оптової торгівлі пальним номер № 990614202300375 від 03.04.2023, напрямки роботи — імпорт та реалізація пального.
ТОВ «ФІНАНС ФУЄЛ ЮКРЕЙН» ЄДРПОУ 38056945, Ліцензія на право оптової торгівлі пальним номер № 990614202400089 від 16.02.2024, напрямки роботи — реалізація пального, залучення інвестицій.
ТОВ «ОБЕРІГ СК» ЄДРПОУ 45142105, Ліцензія на право оптової торгівлі пальним номер № 990614202400073 від 09.02.2024, напрямки роботи — імпорт LPG.
ТОВ «ТД «ТФК» ЄДРПОУ 45309721, Ліцензія на право оптової торгівлі пальним номер № 99051402300060 від 17.11.2023, напрямки роботи — імпорт та реалізація пального, залучення інвестицій.
.

Бізнес-модель компанії — це імпорт та оптова торгівля пальним, і залучення інвестицій від населення.

TFC Group має у розпорядженні базу для зберігання пального на 1,2 мільйона літрів та автомобільні бензовози.

Співпрацю з клієнтом компанія проводить виключно за Договором. Це дає гарантію виплати відсотків щотижня та повернення основної суми через рік. Також передбачене дострокове повернення коштів у разі необхідності. Все інвестування та виплати здійснюються строго в юридичній площині за офіційним Договором, передбаченим Цивільним Кодексом України, також згідно Податкового Кодексу України компанія виступає податковим агентом та сплачує за інвесторів до бюджету України всі необхідні податки: з доходів фізичних осіб та військовий збір.

Основними клієнтами компанії є підприємства з різних секторів. Зокрема сільськогосподарські підприємства, аграрні фірми, фермерські господарства, автобази, автобусні парки, заправки, будівельні компанії, виробничі підприємства тощо.

Вся інформація про групу компаній публічна та знаходиться у відкритому доступі для кожного. Для всіх бажаючих, компанія пропонує завітати в головний офіс для презентації та проведення екскурсії на нафтобазу.

В разі питань від редакції чи від автора, до нас можна на офіційному сайті або за телефоном гарячої лінії 0 800 338 000.

Дайте апдейт, як живеться)

Та щось не дуже :)

Дуже цікаво тут розгортається дискусія. ІТ-форум, а розгорнули тему інвестицій та паливо. При тому видно, що сторінка модерується, тільки чого модератор пропустив цю тему на ІТ порталі))

Чесно кажучи, стаття якась не дуже. По-перше, це просто слова, де немає ніякого підґрунтя (де факти, а не просто ствердження?). По-друге, якщо компанія зареєстрована в правовому полі чинного законодавства, то стаття більше виглядає, як замовлення. Так що, поки не бачу фактів для справедливого звинувачення (посилання на відео таке собі, якщо чесно),

Сама стаття немає ніякої доказової бази. Ось взяв перший недолік «відсутність відомостей про компанію», знайшов.
Інформація про компанію є у відкритому доступі. Компанія ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ТРЕЙДІНГ ФУЕЛ КОМПАНІ» зареєстрована та діє згідно з законодавством України. Друге що здивувало, визначена кількість потерпілих. Наскільки це відкрита та перевірена інформація? Тільки не шліть знову дивитися ваше відео.

знову «защитничек» виплив. можливо ти і борги їхні візмешся погашати?

Коротше трохи повивчавши сабж дійшов до такого висновку:
— Так це мутний розводняк

Але:
— Замість будь яких пояснень посилає дивитись відео що є досить розповсюдженою серед шахраїв технікою
— Автор поста агресивно реагує на цілком обґрунтовану критику що також дуже поширено серед політиків та шахраїв (що в принципі одне і теж тільки перші ще при владі)
— Ну і наше улюблене — свіжі нонейм аккаунти, які коментували тільки цей пост

Мій висновок — це заказуха однієї піраміди на іншу. Досить розповсюджене явище і зазвичай так шахраїв в нашій країні і викривають. Але не думав що таке докотиться до you

Ця компанія — це копія проекту oil4you(Можете прочитати про неї відгуки).
Людина, яка керує Trading fuel company Олег Пукій також був причетний і до Oil4you. Все було один в один як і в цій конторі. Вони навіть сайт повністю скопіювали з oil4you, навіть фото не міняли, тільки назву контори та логотипи змінили. І офіс був на цій же адресі у Львові. Спочатку також було 8%, потім 6%, а потім і 4%. Виплати були стабільні протягом 8 місяців і повернення тіла було без проблем, потім почались виплати раз на 10-12 днів, а потім усі різко «зникли». До цього моменту ми не можемо повернути свої гроші, які вклали в oil4you. Близько 50-ти людей вклалось, спільна сума понад 400 тис $. Про цих людей нам відомо дуже багато інформації, яка вже правильно застосовується. Тому зовсім скоро ця компанія теж піде мідним тазом.

Якась це критика без конкретики. Кожна компанія є окремою юридичною особою, і факти попередньої діяльності не обов’язково свідчать про незаконність діяльності нової компанії. А звідки у Вас інформація про зв’язки TFC та Oil4you, тому що звинувачувати компанію, яка по факту не має збитків і працює на ринку офіційно, Ви заявляєте, що вона скоро піде «мідним тазом». У Вас є дар вангувати?)

А де взагалі є докази що Олег Пукій якимось чином причетний до oil4you? Це вже наклеп, який поширюється завідомо неправдивих вигадок, що ганьблять особу. та і взагалі тут іде наклеп і на TFC тільки ось зі всієї переписки видно що це заказуха.

Яким чином Олег Пукій повʼязаний з Oil4you та TFC? Шановні, а може перед тим, як ви будете погрожувати людям, як ось «Інформація яка вже правильно застосовується», можливо ви почнете спочатку посилатися на доказову базу зі всіма аргументами?

Щотижневі виплати — це одразу чорна мітка.

Інвестор сам обирає, як йому зручно отримувати виплати: разу у тиждень чи раз у місяць. Не зовсім так, адже щотижневі виплати можуть мати різне значення в залежності від контексту та обставин. З юридичної точки зору, щотижневі виплати не є автоматично ознакою нелегальної діяльності або порушень. Вони можуть бути частиною офіційно оформлених трудових відносин та відповідати законодавству про працю.

По порадам з коментів пошукав в тг по oil4you і натрапив на канал автора посту) там викладений скрін поста, який був відданий на модерацію перед публікацією. І як виявилося — після публікації пост був змінений на такий, який навряд чи би редакція dou пропустила:
— абзац з посиланням на відео був в кінці,зараз перенесений на початок посту (що свідчить, що ціль в першу чергу саме набити переглядів, про що вже майже прямо просить автор у відео у відповідь на зауваження до тексту посту
— також на початок посту доданий абзац про низької якості спеціалістів, які рекламують його — хоча саме реклами я не побачив. Редакція dou впевнений теж не помітила б рекламу

Якось зневажливо автор відноситься до dou, та і по дискусії в коментах видно, що людина не вміє сприймати критику і зауваження по суті...

Шановний, ви є колишнім співробітником героя цього відео, будь-ласка, припиніть гадити своєю думкою.
Ви аналітик 1с систем? Будь-те любʼязні, коментуйте те, що в межах вашого рівня розвитку, та там, де у вас немає прямого умислу

Знову по суті нема відповіді, лише тікаєте від резонних зауважень по суті)
Щодо моєї посади — у вас дещо застаріла інформація від вашого товариша, який пробивав мене по linkedin)
Я працюю в іт, ви виклали пост на форумі іт-спільноти — коментарі від кого, крім як від працівників з іт ви очікуєте отримати?)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ви мене переплутали з іншим коментатором і знову вішаєте на мене безаргументований ярлик замість розмови по суті.
Я не збрехав в жодному своєму коменті. Наведіть цитату саме мою) впевнений — не наведете)
про те, що Олександр був моїм керівником — це якраз ваша брехня, і якщо буде така ласка адмінів dou щоб стати «рефері» — я надам їм докази для спростування ваших слів, ви ж не зможете і саме ви тоді виявитеся брехуном) ми з Олександром працювали в абсолютно різних департаментах)
І зверніть увагу — жоден мій коментар не стосувався вашої особистої ненависті до Олександра, я лише говорив про подачу тексту щодо TFC і ніде не перечив, що вони є пірамідою)

Я надав розгорнуту відповідь в своєму чаті, разом зі скрінами.
Мені дуже приємно, що Системний адміністратор 1С з досвідом у 8 років, має таке нестримне бажання до обговорення тем інвестування в Україні, шкода, що у вас немає ні досвіду, ні освіти, щоб вести конструктивний, та змістовний діалог на теми приватних інвестицій, через що, всі ваші коментарі виявляються не лише пустими, хибними та беззмістовними, а ще й виставляють вас у досить понганому світлі.
Зараз, до прикладу, ви показали, що і суто по людським якостям, ви також, назовемо це «не еталон», принаймі, рівнятись на вас не варто це точно.

Як власник Інвестиційного Альянсу приватних інвесторів України, з діючим оборотом угод, в майже 7,000,000$, та спеціалістом, який провів майже 100 аудитів інвестиційних пропозицій реального сектору бізнесу в Україні, спираючись, на власний, достатній досвід і кваліфікацію в цій сфері, можу лише побажати, щоб в майбутньому, ви стали, нехай і не великим, але все ж таки, учасником цієї сфери, а не тільки гіперактивним глядачем. Впевнений, у вас все вийде.
Всього найкращого

Це дає вам право називати потерпілою людину, яка ще не є потерпілою і бути незгодним, що вірніше буде сказати «потенційним потерпілим»?
Щодо вашого уявлення про 1С — воно дуже обмежене і не відповідає реаліям) можливо ваше уявлення підійде під консультанта 1С на першій лінії, але ніяк не підійде під бізнес-аналітиків 1С на масштабних проектах, де є купа аналізу бізнес-процесів, інтеграцій, документацій, написань ТЗ, розробок, впроваджень, під тімлідів команд таких бізнес-аналітиків і т.д.

Сергію, я жодним чином не хотів не зачепити вас за живе, чи не дай Боже принизити. Щиро впевнений, що серед всіх системних адміністраторів — ви найкращий і ніхто, крім вас не може оцінити, настільки ви крутий спеціаліст своєї сфери. І це правда, що ви один з небагатьох в чаті Олександра Вакульчука, хто піддавав сумніву його експертність, та намагався все ж таки зрозуміти, що фінансова піраміда — це фінансова піраміда. Те що ви згодом міняли тричі свою думку, та по сьогодні не можете до кінця сформулювати визначення ознак фінансової піраміди — не є вашою вадою, а лише межею і тільки станом на сьогодні, не варто через це нервувати.
Щодо юридичних визначень, то, прошу вас, не ображатись, але, маючи юридичну освіту, будучи практикуючим юристом, саме широкого профілю, ведучи 4 кримінальних справи від імені інвесторів, та враховуючи близько 40 активних судових позовів які супроводжує Альянс під моїм керівництвом, я вимушений констатувати некоректність використання вами, як термінів юридичного значення, так і їх розуміння.
«Потерпілий» ми вживаємо саме в рамках кримінального права, більше того вам скажу, що те, що є предметом розмови останній тиждень підпадає під ч.5 ст. 190 та ч.5 ст. 191 ККУ (Кримінального Кодексу України). Я можу вам провести лікбез юридичного характеру, щоб обґрунтувати коректність використання саме терміну «потерпілий», як закінчений факт, однак, як і у випадку зі сферою інвестування, та фінансів, ви фізично не зможете зрозуміти про що мова, тому що, саме з цим, ми зіштовхнулись в вищезгаданих галузях, а це, прошу мати на увазі, ті області, де у вас, за вашою особистою думкою, більш ніж достатньо експертизи. Резюмуючи, подібний діалог — трата часу, при чому мого. Немає жодного сенсу пояснювати вам, на рівні студента першого курсу юридичного факультету, вибачте, це ви вже якось без мене.

На останок, хочу підмітити, що ваша поведінка, зовсім не відповідає рівню навіть тому, який ви тільки що описали. Ви поводите себе, як мала дитина, бунтівний підліток, який намагається сперечатись з усім світом і неважливо, до чого треба опуститись, до брехні, примітивних спроб маніпуляції, чи підміни понять. Особливо дивним, подібна поведінка виглядає для 37-річного хлопця.
У мене є свої діти, з якими мені ще треба буде це проходити, але, при всій повазі, ви не моя дитина, тому, нехай, наслідки другої фази, вашого пубертатного періоду приборкують ті, кому він адресований, ваші батьки.
На майбутнє, не обовʼязково, для того, щоб намагатись довести свою думку, прибігти до публічного самоприниження, наступного разу, спробуйте, перед тим, як доводити свою думку, підготуватись, повчитись, набратись досвіду, тому що, з таким відношенням, вас будь-який більш-менш талановитий студент — натягне на найближчу дошку оголошень. З вашими пораненими самозакоханістю і невиправданою самовпевненістю — це може мати трагічні наслідки. Уникайте таких речей.
Вам всього найкращого, та, будь-ласка, намагайтесь «скакати» на рівних собі, або підлеглих Вакульчука, там у вас хоть шанси є.
Надобраніч

Сергію, я жодним чином не хотів не зачепити вас за живе, чи не дай Боже принизити.

Дивно це читати на фоні всіх ваших попередніх відповідей мені, де майже кожне містить образи)
але бачу прогрес — манера відповіді змінилася, з чим вас вітаю)
Надобраніч)

І окремо, хочу акцентувати вашу увагу, що жити підміною понять типу:
Фін піраміда — це високоризикова інвестиція
Потерпілі — майбутні потерпілі
Докази — не докази, якщо я їх не розумію
є неймовірно небезпечною тенденцією, але, так, як ви наврядчи зрозумієте продовження асоціативного ряду, то, я вам його напишу, думаю стане зрозуміло
Війна — це мир
Рабство — це свобода
Московська церква — це релігія.

Будьте обережні у своїх бажаннях жити підміною понять, це впливає лише на вас, всі інші не мають подібних розладів

Що ви цим коментом хотіли довести?)
ви не розумієте, що такі ваші реакції і відповіді не по суті додадуть читачам dou негативного враження про автора посту, що в свою чергу поставить під сумнів і текст посту і відео?)
Повторюся, в TFC я не вкладався, в чаті теж писав, що то піраміда — ви це можете самі прочитати так розумію)
Будете вибачатися за свою брехню, що Олександр мій керівник?) чи надасте докази?) готові разом зі мною звернутися до редакторів dou для вирішення ситуації, хто виявився брехуном?

Сергію, в чому суть ваших викрикувань взагалі??
Ви ж самі кажете що компанія Trading Fuel Company — це фінансова піраміда, і замість того щоб ще раз тут це підтвердити, ви розвели срач просто від одної фрази «ще не потерпілі, а лише потенційні».

Ви самі сказали що це піраміда. Тоді в мене питання до вас, так як працюють шахрайські піраміди??

Правильно — інвестори в будь-якому випадку в кінці втрачають гроші так як піраміда закривається, зникає і все. Відповідно інвестори цього проекту стануть жертвами цього шахрайського проекту (ще раз акцентую увагу, ви самі ж підтвердили, що це піраміда).

То питання лише у слові «потенційні...»??
ВИ ЦЕ СЕРЙОЗНО??

А те що люди втратять тут кошти і треба навпаки робити все щоб розкрити правду людям, та уберегти інших, нових бажаючих інвесторів від вкладання своїх коштів в цю піраміду, то це уходить на задній план, бо дуже важливо саме щоб була фраза «Потенційні»???

От дивіться — тут в коменті ви вже погодилися сказати, що вони лише з часом «стануть потерпілими».
Відчуваєте різницю з тією констатацією факта, яку автор хоче притягнути у тексті посту?)

Суть якраз у підміні понять, про яку нещодавно написав автор посту, але не помічає цю підміну понять за собою в тексті посту)))
Я просто не очікував такої дискусії лише за зауваження щодо слова «потенційні» — думав не проблема внести таку правку. Тим більше казав, що так краще буде пост виглядати, особливо на фоні того, що перед цим автору також зробили зауваження і щодо того, що невірно в пості використані слова «відсутність інформації».
Але виявилося проблемою для автора, легше отак дискутувати...

Подивися рекламу інтерактивних брокерів

Шахраї, які перевідкриваються під різними Юр особами. Попередня їхня контора мала назву «Oil4you»

Набирають «інвестиційні кошти», виплачують справно відсотки протягом певного часу, а далі зникають, залишаються лише офісні працівники, які були у них на зарплаті.
Всі головні особи, або не в Україні, або виїзні(громадяни Білорусі).

Із Вашого повідомлення виходить, що шахраї Oil4you, проте сама стаття про потерпілих і збитки TFC, які є різними компаніями. До чого тут OIL4YOU? Прошу навести перелік потерпілих, які не отримали виплат чи повернення коштів з TFC

welcome
t.me/oil4you

Пропоную вам знайти нормальну роботу, поки піраміда не зхлопнулась

На основі чого порахована кількість потерпілих? Я ж вірно розумію, потерпілий — це той, хто вже фактично не зміг вивести кошти? Тобто вам відомі списки сотень потерпілих, які не змогли вивести кошти, вірно? Таке саме питання і про суму збитків — як порахована?
Підозрюю, тут вірніше буде вказати «потенційних», і не оперувати словами про сотні і суми, якщо у вас немає підтвердження цим підрахункам

Подивіться відео, там все наведено. Так само, зайдіть в юконтрол, подивіться фінансові звіти, як мінімум 2-х компаній, суми залучення по яким складають 8 млн грн за 2023 рік та 14 млн грн. сума в 40,000,000 грн — взята, як максимально занижена, враховуючи, що вони ще щось виплачують, тим ховрашкам, яких залучили

як вам казали тут вже раніше — подивимося опісля правильно сформованого тексту посту, виправлення брехні чи помилок чи маніпуляцій помилкових чи умисних..
ви невірно оперуєте термінами, а це форум технічних спеціалістів, де в роботі всі зазвичай приділяють увагу до вірно сформованих текстів і використання термінів)
потерпілий фінансової піраміди — той, кому вже відмовили в поверненні — у вас так розумію цих даних нема.
збиток потерпілого — сума, яку потерпілий втратив — у вас цієї інформації теж так розумію нема.
якщо ви помилково невірно користуєтеся такими термінами як «потерпілий» чи «збиток» — то тоді, якщо користуватися вашим стилем подачі інформації в вашому пості — ви теж «тупі».
якщо ви ж умисно так користуєтеся цими термінами для маніпуляції інформацією — то тоді, якщо користуватися вашим стилем подачі інформації в вашому пості — ви теж «низької якості спеціаліст».
Саме тому в першому своєму коменті я вам і радив виправити текст в пості, додавши слово «потенційний»

Послухайте, якщо ви особисто, як і ті, хто вклались в цю шарагу, не бачите взагалі ніяких обставин, які прямо вказують на шахрайську схему — це не говорить, що це не так. Ви, оперуєте «теоретичними» знаннями, та намагаєтесь «виправити» подачу, деформуючи суть.

На відміну від вас, у мене більш ніж достатньо досвіду, та доказової бази, для того, щоб стверджувати як факт.

Дивна ваша реакція — вішати на мене ярлик, ніби я туди вкладався, замість того, щоб зрозуміти помилку і виправити. Де я їх захищаю? Я лише прошу вірно подавати інфо. Вкажіть, що кількість потерпілих — це насправді поки лише потенційні потерпілі, так як вони поки не є потерпілі.
Так і про суму збитків — що це потенційні майбутні збитки.
Якщо у вас достатньо доказової бази, щоб називати людей вже потерпілими і мати кількість в сотні таких потерпілих, а не потенційними потерпілими — викладіть їх.
Якщо цього не зробите ви — ваш пост залишиться як мінімум маніпулятивним і викривленим.

О, і ще одна нестиковка, про яку вам написали раніше — в пості пишете що відсутня інформація юридична, а в коменті кажете зайти на юконтрол)))

Закінчуйте цей цирк, перед тим, як намагатись виглядати розумним, варто, для початку, ним стати :)
Почитайте інші коментарі, подивіться відео, якщо, ваша позиція «принципова», раджу взяти маркер і піти писати в підʼїздах на стінах, випустіть пар :)

На основі півсотні людей(інвестори оіл4ю), які спілкуються між собою та можуть порахувати хто скільки вклав. Загалом людей постраждалих біля сотні від Оіл4ю. Можете хоча б з декількома поспілкуватись просто написавши у телеграм пошуку oil4you

Все нормально, цих душевнохворих немає сенсу в чомусь переконувати.
Для них НЕ очевидно нічого. Ні те що офіси oil4you та TFC мають однакові адреси, що, адреси «нафтобази» однакові, та навіть власники ті ж самі — ЦЕ НІ ПРО ЩО НЕ ГОВОРИТЬ. Просто співпадіння.

Це дуже легко пояснюється. У цих людей надто слабка психіка. Їм, для того, щоб зрозуміти, що щось йде не так, в першу чергу треба визнати, що їх обманули на гроші, це тепер їх проблеми і з цим треба щось робити... або, повірити у «мальчіків у трусіках», що власне і відбувається.
Для них офіційна звітність — не доказ, фотошоп на сайті — не доказ, факт постановочних фото — також не доказ.

В пості мова про потерпілих і збитки від TFC, а не від OIL4YOU.
Чи ви хочете сказати, що в TFC вклалися ті самі, хто вклався в OIL4YOU?)))

Oil4you — перестворена в TFC.
Одна нефтебаза, один офіс, одні керівники. Все, шановний, йдіть сваріться на фейсбук з порохоботами, там ви будете знищувати і свій і чужий час з користю

До чого тут взагалі у відповідь мені було казати про OIL4YOU, якщо питання було чітко про потерпілих від TFC?

Шановний, а чому ви не уточнили, що ви знайомі з головним героєм відео?
Будь-ласка, можна мене позбавити таких привілеїв, як вислуховувати аналітика 1с, добре? Залиште Олександру Вакульчуку, свою експертну думку

Чому ви не можете по суті питання відповідати?)

Я дав відповіді на абсолютно всі питання.
Якщо РизикоЛох був вашим керівником, то, знайдіть собі рівних і там ведіть дискусію.
Ви зайняли надто багато часу.
Йдіть грайтесь деінде

Ви досі не відповіли, як пораховані потерпілі tfc. Нагадую, потерпілі — це ті, хто вже зазнав збитків, втрат, ушкоджень. Виправити в пості текст, додавши слово «потенційні» — ви відмовляєтеся, хоча тоді ваш пост буде навпаки краще. Внести правку в текст на інші зауваження, що невірно заявляти про відсутність юридичної інформації — ви теж відмовилися...
Олександр не був моїм керівником, скажу навіть більше — я йому давно сказав свою думку, що TFC то буде піраміда, ще задовго до того, як про це публічно заявили ви.

Кільксть потерпілих приблизно відома, це десь 50 людей, я один із них. Сумарно ми втратили близько 500тис$. Для підтвердження цієї інформації запитайте у будь-кого з інвесторів oil4you, наприклад в телеграм.
Ви вже писали «В пості мова про потерпілих і збитки від TFC, а не від OIL4YOU». Це дві назви однієї компанії, це просто ребрендинг. Все що відноситься до oil4you, буде релевантним для TFC. Зміна назви не відміняє суті.
Шкода, що під важливим постом для попередження людей про шахраство Ви та Alex Perets розвели відвертий срач, і геть змістили фокус людей із суті питання на обговорення якихось зовсім неважливих речей.

Мені теж шкода, як я і писав раніше — не очікував таку реакцію від автора посту. Думав спокійно можна внести таку правку і на цьому питання б закрилося і текст посту став би більш відповідним. Але отримав зовсім неочікувану реакцію...

Одразу скажу — я ніякого відношення до них не маю, але не люблю брехні:

• Відсутні відомості про компанію/юр особу.

Це не правда. Юридична інформація є на сайті (лендінг дійсно кривий, але це може нормально якщо зажали гроші на нормальний) і бʼється по базі
youcontrol.com.ua/...​company_details/45309721
Установчій капітал теж в принципі нормальний у них. І 4.4% ну якось дуже мало для пірамідних заманух.
Щодо іншого все теж викликає сумніви, але мені перевіряти лінь. Якщо хто може перевірить. Інвестувати у них у будь-якому випадку не збирався, але ця стаття попахує примітивною заказухою

Я вам рекомендую подивитись відео і спробувати спростувати все інше.
А саме, фотошоп на фото, невідповідність власників, неадекватні відсотки, відсутність бензовозів, відсутність резервуарів і багато-багато чого іншого.
Відео-заказуху подивіться :)

Обов’язково при умові якщо прибереш із статті брехню про відсутність юридичної інформації.
Я ж людина проста — якщо натикаюсь на одну брехню усе інше апріорі для мене є брехнею.

В чому саме брехня? В тому, що у них фізично існують ТОВки з витягами з державного реєстру? А все інше, типу не рахується?

Тихіше, чого так напрягся. Про Вакульчука ніколи і не чув взагалі.
Так чого не хочеш прибирати із статті неправдиву інфу?
Ти сказав — у них немає даних на сайті про юридичну інформацію. Я загуглив сайт, подивився — юридична інформація є і вона правдива. Я сказав що ти тут збрехав і як не у дурника, а якраз адекватної людини у мене повинні на цьому етапі виникнути сумніви щодо усього іншого.
А твоя агресивна поведінка і не бажання визнавати свої помилки ще більше напрягає і підриває до тебе довіру. Чи цього ти не розумієш?

Не розумію навіщо ви захищаєте фінансову піраміду. Є вже близько 50 інвесторів яких обманули на гроші, сумарно на 500тис$. І я один із них.
ТОВ яку ви скинули не сильно має відношенні до цієї компанії окрім назви.
На сайті значиться інформація про багаторічний досвід, а ТОВ створена декілька місяців назад. Згідно слів менеджера керівниками проєкту є Пукій та Гавдіс, а з цією ТОВ вони не пов’язані.
Майна ніякого на цій ТОВці немає, вона просто порожня.
Будь хто може створити порожню ТОВ і вказати статутний капітал в мільйон гривень. Але це ніяким чином не підтверджує офіційність юридичних документів. Розберіться будь ласка в ситуації, а потім коментуйте.

Не підміняйте понять, як просив навіть сам автор посту)
Де ви бачите від мене чи від даного коментатора захист цієї піраміди? Ми лише слушні зауваження зробили, які варто поправити в тексті посту — і від цього він стане лише кращим. Але автор навідріз відмовляється прислухатися, легше влаштувати отакий срач...
Як ви можете казати, що наявність ТОВ з капіталом не підтверджує офіційність юридичних документів? Це якраз підтверджує наявність інформації офіційної. Тому автору посту і звернули увагу, що невірна подача інформації в пості — а це відштовхує. Правильніше було б в пості написати «недостатність юридичної інформації у відкритому доступі..».
Так само і щодо ваших зауважень про потерпілих і суми в oil4you — було б добре автору цю інформацію розмістити окремим абзацом від інформації про потерпілих/суми від TFC , щоб читачам можна було співставити/порівняти ці дані. Пост від цього тільки б виграв

Та де бляха я написав що я захищаю цю фінансову піраміду?
Я захищаю dou від жовтої преси.
Я вище розповів як я читаю подібні статті. Не буду ж я вірити на слово. Тому пішов перевіряти. І мені стало прикро шо перший же із наведених автором фактів не відповідає дійсності. Я не ставлю під сумнів добрі наміри автора, але писати неправдиві факти теж погано і це перш за все мінус до репутації автора

Ще було схожа схема про електро зарядні станції. На питання : якщо у вас так радужно та чудово, чому б не взяти кредит у банку ? — відповіді не отримав

На своєму сайті вони пишуть:
«Нажаль, банки наразі майже не відкривають кредитних ліній або реальні умови кредитування неможливо виконати, тому рішення залучати інвестиції від населення — це концепція, від якої виграють обидві сторони.»
І я повністю їх розумію, ці всі державні програми, особливо 5-7-9 в гривні — це кабала, там нереально їх утримувати, не те що 96, чи 72% у валюті...

Підписатись на коментарі