Що краще вчити: ASP.NET чи Spring?

💡 Усі статті, обговорення, новини про .NET — в одному місці. Приєднуйтесь до .NET спільноти!

Вітаю всіх. З’явилось питання, що краще з відмінною від моєї точки зору і перспективніше вибрати для вивчення для роботи — ASP.NET чи Spring. Перший на С#, а другий на Java. Особисто мені обидва подобається, але розділитись на два не можу. Тож,щоб порекомендували б краще вчити?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я бы Java рекомендовал

Віз поперед коня. Такі фреймворки варто вчити тільки якщо є реальний варіант роботи на них.

Лол

Без досвіду не буде роботи.
Тому треба таки перше вчити

Без досвіду не буде роботи.

Логічно.
Тому треба набувати досвід, а не вчити фреймворк, теоретичні знання якого нікому не потрібні.

Повно работи як з ASP.NET так i з Spring, подивіться на LinkedIn щодо Євросоюзу та США.

NestJS. Це спрінг на NodeJS

ІМХО, зараз в ентерпрайзних Java/Net робота є тільки для сіньорів 5+ років, де треба знати ще кучу іншого і мати реальний досвід.

А як щодо Django або FastAPI? Python не є важкою мовою і ці фреймворки популярні

А можна поцікавитись, ви збираєтесь на цьому щось конкретне писати чи просто для погратися вибираєте?

Тобто писати ви на ньому нічого не збираєтесь? Для чого тоді учити?

Якраз і збираюсь писати, бекенд мені більше подобається більше ніж інші , але велике кількість фреймворків збиває

але велике кількість фреймворків збиває

То вибирайте будь-який.
Ви ж уже мабуть вивчили теорію реляційних БД, знаєте як пишуться і деплояться сучасні сервіси і почитали, як проектується REST API. То що вас тримає?

FastAPI, до речі, це мікрофреймворк. На його вивчення треба години дві-три не більше п’яти.

А як щодо Django або FastAPI? Python не є важкою мовою і ці фреймворки популярні

Не знаю. Питання було бо ентерпрайзні бекенд фреймворки. NestJS повністю копіює основні ідеї, навіть біни називаються так само. А спеціалістів по ньому мало бо фреймворк відносно новий, на курсах його ще не вчать, тому можна буде набагато легше знайти роботу. Тому я його і порекомендував.

я би почав вивчати з html/css, javascript, react/angular. Це для фронтенд, а потім Spring для бекенд. + Docker, Kafka та інше.

Я це вже на достатньому рівні знаю , вибираю що для бекенду і тут проблеми

Судячи з LinkedIn прямо зараз по ASP.NET більше вакансій. Але Spring технологii більш популярні, Spring більш швидко розвивається, Spring працює також з Kotlin, і в деякій мірі зі Scala. Це дає вам більше можливостей для маневрів. Якщо щось трапиться.. Я б рекомендував зануритися у Spring.

Підписатись на коментарі