Ідея нового проєкту. Хотів би почути ваші думки про це
Одною фразою ідея проєкту така:
Незалежний сервіс відкритого профілю робітника
Компанія-клієнт має свій акаунт, де показує — по кожному робітнику — його задачі, способи виконання, результати, та подібну інформацію.
Мої припущення щодо такого сервісу:
Це може бути корисно для компанії в разі обґрунтування звільнення — якщо робітник не дуже ефективний, або взагалі не ефективний.
Для робітника це може бути корисно при переході в іншу компанію — це замість відгуку від компанії.
Цей сервіс, я думаю, був би вартий для компаній і робітників будь якої (майже) сфери і у різних країнах.
29 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівспробувати пересадити неефективних співробітників на позитивну клавіатуру, бо вони може неефективні через йцукен-куверті перешкоду
drive.google.com/...16kh74e5/view?usp=sharing
Що робити з цим файлом?
використайте його з розумом, там є хелп
Я думаю, якщо «з нуля» таке створювати, а потім шукати замовників — то буде важко. Для успіху проєкту краще спочатку знайти мінімум 1 (краще2-3) компанії, які вже можуть бути у такому зацікавлені, створити систему для них, подивитися/порахувати, наскільки краще стало працювати з нею, ніж було без неї, а потім всю цю інформацію використовувати, щоб продавати далі, наступним компаніям. Бо всім страшно бути першими, а також останніми. Але якщо вже будуть якісь компанії-першопрохідці, які будуть користуватися вашою системою, то іншим компаніям буде психологічно набагато легше погодитися на її використання, а також не відстати від конкурентів.
Круте зауваження.
Дякую за поради!
Це для якої країні?
В Україні цей сервіс сенсу немає. Ні для компаній, ні для робітників відсутність публічного профілю не є проблемою взагалі.
Ну так, думав — більше кудись на захід
Питання не як і що показувати, а як і хто рахує — методологія.
Важливо максимальне (повне) усунення субєктивного людського фактору.
Але в організаціях з такими процесами такі тули і так вже є.
А в організаціях без процесів воно працювати не буде.
Дякую!
Схоже, що ти правий і моя ідея запізнилася
Чесно, хз. З свого досвіду я задачі не завжди розписую в Jira, коли знаю що я їх робитиму, достатньо заголовку. А якщо говорити про якийсь зовнішній сервіс не для внутрішньо проектного користування, то щоб це було репрезентабильно і корисно, то всі задачі треба буде гарно описувати, + трекати прогрес і так далі. Думаю після 2х задач я б забив і більше не логував таке.
Та думаю щоденні задачі не буде цікаво нікому. Щось більш масштабне — хоча б в перспективі кварталу. Типу — розробити модуль репортів, або якийсь хитрий сервіс.
є така штука, називається Резюме або CV
та звісно ж.
В мене була думка, що записи підтверджуються обома сторонами, або третьою стороною, щоб це було в деякій мірі доказово за допомогою свідків :)
1. Хто це буде заповнювати?
Мені часто лінь заповнити репорт за тиждень, а ви хочете на мене повісити ще одну систему де я маю дублювати свої таски і статуси)?
2. Всі
брешутьприкрашають історії, перебільшують свою роль і вплив і применшують факапи. Релевантно як для працівників так і для компаній. А ви хочете свторити існтрумент в якому буде важче показати себе у позитивному світлі.3. Працівникам з2-3 роботами не сподобається.
4. Сервіс може бути релевантним хіба для якогось публічного держ. сектору типу закупівлі саджанців сакури і фарбування бордюрів. Але й вони будуть це саботувати бо зменшується маневр для корупційних схем.
P.S.
Поржав)
Дуже часто компанія в особі менеджера не знає, що робити. Задачі ставляться максимально абстрактно в стилі «зробити бекенд» і далі вже працівник сам собі нарізає сабтаски або у себе в голові або в джирі.
Хотів би я жити в ідеальному світі, де компанія розповідає працівникові способи виконання його задачі.
Та ні — вішати не хотів.
Тільки добровільно.
Про заповнювання поки ще не думав. Але як на мене, воно якось має йти більш автоматично, якимись таємними шляхами :)
Ну і є ще такий момент, що архітекту мабуть таке мало цікаво — бо і так востребован, це більш для джунів та мідлів мабуть. І взагалі — не тільки ІТшка. Страховики, різні промоутери, маркетологи, дизайнери, тощо.
Це так лише на перший погляд здається) Мало куди треба наймати фахівців після сініора, особливо якщо вони ще й якихось адекватних грошей хочуть.
Мені видається такий проект дещо дивним в контексті того, що показуючи які таски хто робить, контора відкриває свою «внутрішню кухню» перед конкурентами та замовниками, а це мало кому сподобається. Не кажучи вже про те, що розкриття подібної інформації може напряму порушувати NDA.
Є 100500 кейсів, коли робиться по-одному, а розповідається по-іншому.
Тут як в ООП, має бути має бути достатній рівень інкапсуляції аби приховати деталі реалізації від користувача.
Я б краще подумав в сторону якогось сервісу, де б користувач міг демонструвати своє потфоліо проектів і свою роль в ньому, без надмірної деталізації про виконані таски. Хоча, можливо, і мати такий функціонал, типу бекенд розробник реалізував якось дуже круто API Gateway чим пофіксив наявні проблеми і хоче описати це.
Подумати, що в цьому плані недостатньо на Лінкедині і реалізувати щось таке.
Дякую!
Дякую за всі зауваження!
В мене про це було інше уявлення — не робітнику розповідати, що він має робити та як. А коли виконав — сам коротко написав як виконав, на базі чого вибирав інструменти та способи виконання і таке інше — типу похвалити себе :)
Є таке.
Гарна ідея!
Ви юридично не зможете зберігати ці дані.
Тут якось посмірдує порушенням GDPR...
Важливе зауваження.
Дякую!
Ні, дякую.
«Компанія-клієнт» — це ж звичайний манагер, якому ти просто можеш не подобатися. Що він/вона тоді про тебе напише?
І чим це локально відрізняється від соціального рейтингу чи радянського досьє.
Мені більше пасує американський підхід — більший чи менший градус схальності відгуку про людину.
Це так.
Можна про це подумати.
Це може — кого той рейтинг цікавить, в плані щоб його продемонструвати.
Що таке «схальність»?
Давати лише позитивний відгук на людину, але ступінь позитивізму відгуку має відображати справжні досягнення кандидата.
Дякую!
Почитай та порий у сторону zkProof та взагалі блокчейн технологій
Наприклад такий кейс — у робітника є «гаманець» який накопичує його скіли та оцінку цих скілів. Причому по ідеології zkProof та взагалі здорового глузду робітник може як прийняти такий відгук від роботодавця так і проігнорити.
Що це дасть:
— Можливість роботодавцю робити запити типу «який у цього чувака досвід Golang» без розкриття даних про компанії у яких він працював. Але при цьому цей досвід заапрувлений цими компаніями і його справжність гарантується крипто алгоритмами
— Користувач робітник сам вирішує які данні розкривати роботодавцю, а які ні. На відміну від CV ці данні гарантовано правдиві, на відміну від LinkedIn ці данні розкриваються тільки з дозволу робітника.
Не соромся запитуй — я генератор ідей ходячий. Можу в день пів сотні таких нагенерувати. Аби ж за це ще платили
Вау!
Дякую!
Почитаю про той
Буде як з написанням відгуків про компанії, читати про компанію відгуки хочуть, а писати лінуються
Ага — є таке.
Аби зрозуміти, що від втілення цієї ідеї буде користь. Далі я б думав (та й тут питав) як стимулювати на написання.