Ідея нового проєкту. Хотів би почути ваші думки про це

Одною фразою ідея проєкту така:

Незалежний сервіс відкритого профілю робітника

Компанія-клієнт має свій акаунт, де показує — по кожному робітнику — його задачі, способи виконання, результати, та подібну інформацію.

Мої припущення щодо такого сервісу:

Це може бути корисно для компанії в разі обґрунтування звільнення — якщо робітник не дуже ефективний, або взагалі не ефективний.

Для робітника це може бути корисно при переході в іншу компанію — це замість відгуку від компанії.

Цей сервіс, я думаю, був би вартий для компаній і робітників будь якої (майже) сфери і у різних країнах.

Як вважаєте — чи мої припущення мають якийсь сенс?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

спробувати пересадити неефективних співробітників на позитивну клавіатуру, бо вони може неефективні через йцукен-куверті перешкоду
drive.google.com/...​16kh74e5/view?usp=sharing

Що робити з цим файлом?

використайте його з розумом, там є хелп

Я думаю, якщо «з нуля» таке створювати, а потім шукати замовників — то буде важко. Для успіху проєкту краще спочатку знайти мінімум 1 (краще 2-3) компанії, які вже можуть бути у такому зацікавлені, створити систему для них, подивитися/порахувати, наскільки краще стало працювати з нею, ніж було без неї, а потім всю цю інформацію використовувати, щоб продавати далі, наступним компаніям. Бо всім страшно бути першими, а також останніми. Але якщо вже будуть якісь компанії-першопрохідці, які будуть користуватися вашою системою, то іншим компаніям буде психологічно набагато легше погодитися на її використання, а також не відстати від конкурентів.

Бо всім страшно бути першими, а також останніми

Круте зауваження.

Дякую за поради!

Це для якої країні?
В Україні цей сервіс сенсу немає. Ні для компаній, ні для робітників відсутність публічного профілю не є проблемою взагалі.

Ну так, думав — більше кудись на захід

Питання не як і що показувати, а як і хто рахує — методологія.
Важливо максимальне (повне) усунення субєктивного людського фактору.
Але в організаціях з такими процесами такі тули і так вже є.
А в організаціях без процесів воно працювати не буде.

Дякую!

Схоже, що ти правий і моя ідея запізнилася

Чесно, хз. З свого досвіду я задачі не завжди розписую в Jira, коли знаю що я їх робитиму, достатньо заголовку. А якщо говорити про якийсь зовнішній сервіс не для внутрішньо проектного користування, то щоб це було репрезентабильно і корисно, то всі задачі треба буде гарно описувати, + трекати прогрес і так далі. Думаю після 2х задач я б забив і більше не логував таке.

я задачі не завжди розписую в Jira, коли знаю що я їх робитиму

Та думаю щоденні задачі не буде цікаво нікому. Щось більш масштабне — хоча б в перспективі кварталу. Типу — розробити модуль репортів, або якийсь хитрий сервіс.

Щось більш масштабне — хоча б в перспективі кварталу. Типу — розробити модуль репортів, або якийсь хитрий сервіс.

є така штука, називається Резюме або CV

та звісно ж.
В мене була думка, що записи підтверджуються обома сторонами, або третьою стороною, щоб це було в деякій мірі доказово за допомогою свідків :)

1. Хто це буде заповнювати?
Мені часто лінь заповнити репорт за тиждень, а ви хочете на мене повісити ще одну систему де я маю дублювати свої таски і статуси)?

2. Всі брешуть прикрашають історії, перебільшують свою роль і вплив і применшують факапи. Релевантно як для працівників так і для компаній. А ви хочете свторити існтрумент в якому буде важче показати себе у позитивному світлі.

3. Працівникам з 2-3 роботами не сподобається.

4. Сервіс може бути релевантним хіба для якогось публічного держ. сектору типу закупівлі саджанців сакури і фарбування бордюрів. Але й вони будуть це саботувати бо зменшується маневр для корупційних схем.

P.S.

Компанія-клієнт має свій акаунт, де показує — по кожному робітнику — його задачі, способи виконання

Поржав)
Дуже часто компанія в особі менеджера не знає, що робити. Задачі ставляться максимально абстрактно в стилі «зробити бекенд» і далі вже працівник сам собі нарізає сабтаски або у себе в голові або в джирі.
Хотів би я жити в ідеальному світі, де компанія розповідає працівникові способи виконання його задачі.

ви хочете на мене повісити ще одну систему

Та ні — вішати не хотів.
Тільки добровільно.
Про заповнювання поки ще не думав. Але як на мене, воно якось має йти більш автоматично, якимись таємними шляхами :)

Ну і є ще такий момент, що архітекту мабуть таке мало цікаво — бо і так востребован, це більш для джунів та мідлів мабуть. І взагалі — не тільки ІТшка. Страховики, різні промоутери, маркетологи, дизайнери, тощо.

Ну і є ще такий момент, що архітекту мабуть таке мало цікаво — бо і так востребован

Це так лише на перший погляд здається) Мало куди треба наймати фахівців після сініора, особливо якщо вони ще й якихось адекватних грошей хочуть.

І взагалі — не тільки ІТшка

Мені видається такий проект дещо дивним в контексті того, що показуючи які таски хто робить, контора відкриває свою «внутрішню кухню» перед конкурентами та замовниками, а це мало кому сподобається. Не кажучи вже про те, що розкриття подібної інформації може напряму порушувати NDA.
Є 100500 кейсів, коли робиться по-одному, а розповідається по-іншому.
Тут як в ООП, має бути має бути достатній рівень інкапсуляції аби приховати деталі реалізації від користувача.

Я б краще подумав в сторону якогось сервісу, де б користувач міг демонструвати своє потфоліо проектів і свою роль в ньому, без надмірної деталізації про виконані таски. Хоча, можливо, і мати такий функціонал, типу бекенд розробник реалізував якось дуже круто API Gateway чим пофіксив наявні проблеми і хоче описати це.
Подумати, що в цьому плані недостатньо на Лінкедині і реалізувати щось таке.

Дякую за всі зауваження!

Хотів би я жити в ідеальному світі, де компанія розповідає працівникові способи виконання його задачі

В мене про це було інше уявлення — не робітнику розповідати, що він має робити та як. А коли виконав — сам коротко написав як виконав, на базі чого вибирав інструменти та способи виконання і таке інше — типу похвалити себе :)

Всі брешуть прикрашають історії, перебільшують свою роль і вплив і применшують факапи

Є таке.

Сервіс може бути релевантним хіба для якогось публічного держ. сектору

Гарна ідея!

Ви юридично не зможете зберігати ці дані.

Це може бути корисно для компанії в разі обґрунтування звільнення — якщо робітник не дуже ефективний, або взагалі не ефективний.

Тут якось посмірдує порушенням GDPR...

Важливе зауваження.
Дякую!

Ні, дякую.

«Компанія-клієнт» — це ж звичайний манагер, якому ти просто можеш не подобатися. Що він/вона тоді про тебе напише?

І чим це локально відрізняється від соціального рейтингу чи радянського досьє.

Мені більше пасує американський підхід — більший чи менший градус схальності відгуку про людину.

це ж звичайний манагер

Це так.

І чим це локально відрізняється від соціального рейтингу

Можна про це подумати.
Це може — кого той рейтинг цікавить, в плані щоб його продемонструвати.

більший чи менший градус схальності відгуку про людину

Що таке «схальність»?

Що таке «схальність»?

Давати лише позитивний відгук на людину, але ступінь позитивізму відгуку має відображати справжні досягнення кандидата.

Почитай та порий у сторону zkProof та взагалі блокчейн технологій
Наприклад такий кейс — у робітника є «гаманець» який накопичує його скіли та оцінку цих скілів. Причому по ідеології zkProof та взагалі здорового глузду робітник може як прийняти такий відгук від роботодавця так і проігнорити.

Що це дасть:
— Можливість роботодавцю робити запити типу «який у цього чувака досвід Golang» без розкриття даних про компанії у яких він працював. Але при цьому цей досвід заапрувлений цими компаніями і його справжність гарантується крипто алгоритмами
— Користувач робітник сам вирішує які данні розкривати роботодавцю, а які ні. На відміну від CV ці данні гарантовано правдиві, на відміну від LinkedIn ці данні розкриваються тільки з дозволу робітника.

Не соромся запитуй — я генератор ідей ходячий. Можу в день пів сотні таких нагенерувати. Аби ж за це ще платили

Вау!

Дякую!
Почитаю про той

zkProof

Буде як з написанням відгуків про компанії, читати про компанію відгуки хочуть, а писати лінуються

читати про компанію відгуки хочуть, а писати лінуються

Ага — є таке.

Аби зрозуміти, що від втілення цієї ідеї буде користь. Далі я б думав (та й тут питав) як стимулювати на написання.

Підписатись на коментарі