Де взяти гарну ідею для створення стартапу? Як цю ідею перетворити на продукт і реалізувати?
Вітаю, друзі!
Поділіться, будь ласка, ідеями для стартапу! =)
Хочу запустити стартап, але немає ідей! Подумав що ви мені зараз порадите гарну ідею і я піду її реалізую і буду знімати мільйони доларів! А вам подякую файно.
Якось так склалося, що кожен раз коли я щось придумую, то ідея вже не нова і виявляється що на ринку вже є 100500 аналогів і конкуренти вже давно зайняли цю нішу! Але ж ми знаємо — ідея не повинна бути новою! Ідея повинна бути кращою! То давайте придумаємо кращу ідею)
Короче, коли тільки зявився чат ЖПТ — я до нього поставився скептично.. Та, якась фігня, що він там за мене напише)) Я почав його юзати аж через рік, коли вже побачив що навкруги всі юзають, один тільки я відбитий сиджу не в тємі! Так от, я помітив що в них немає функціоналу щоб можна було скинути скріншот, який розпарситься і чат пришле відповідь .. не довго думаючи сів написав функціонал робочий, через пару тижнів уже все працювало локально і я міг вже закидувать чату зображення. Потім я почав моніторити ринок, і зрозумів, що спочатку треба було подивитися чи це вже не реалізовано, бо весь плеймаркет був вже завалений такими аналогами, а потім ще пулю в лоб я отримав коли сам чат ЖПТ вже в наступному релізі цей функціонал вже включив у платну версію))
Отже я допустив тупу помилку, і почав щось імплементить не промоніторивши ринок, обєм ніши, таргет аудиторію, конкурентів і т.д. І це я ще не говорю про пошук інвестора..
А отже що перше треба робити? Створювати демо версію продукту і аж потім починати маркетинг і пошук інвестора? Чи спочатку просто почати з бізнес плану, аналізу ринку, презентації для пошуку інвестора і вже потім коли знайдеш інвестора починати розробку?
Поділіться, будь ласка, досвідом!
Також ось ще цікава тема:
— досвід Олександра, який працював над трьома стартапами тут: youtu.be/MOgR3MPrTN8?si=bW1WVvkkDWW_S4m9
Як вам така ідея — розкрутити цей ютуб канал? Ща розкручу ютубчік і як увімкну монетизацію — рубать бабло мішками буду!
43 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів