Новий фільтр «Бронювання» у вакансіях на DOU

Ви просили — ми зробили. Тепер на jobs.dou.ua можна шукати вакансії, які передбачають бронювання від мобілізації.

Наразі таких вакансій кілька десятків. Але кількість збільшується, бо опція тільки-но зʼявилася.

Усі вакансії з бронюванням: dou.ua/goto/Kvz8

Якщо ви представляєте компанію, то при додаванні вакансії шукайте чекбокс «Можливість бронювання від мобілізації».

Чи готові ви знизити свої зарплатні очікування за опцію бронювання?

32%
26%
12%
30%
736 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Не розумію як це працює. Щоб найняти людину а потім подати на бронювання треба щоб були актуальні документи військового обліку. Тобто людина повинна йти в ТЦК ще до працевлаштування. Нещодавно була стаття на nv.ua де керівник підприємства по виробленню дронів не може знайти людей, бо у 90% проблеми з документами і їх мобілізують коли вони йдуть в ТЦК перед працевлаштуванням.

Я розумію, що «знижка до 50%» — частина сучасних реалій. Але це дно.

На жаль, дно пробивається одне за одним.

1. Ти ідеш заробляти нам гроші.
2. Якщо тебе заберуть, ми втратимо гроші/час.
3. Тому ти маєш заплатити нам за те щоб тебе не забрали.

70% — «йеееей, беріть всі наші гроші, ми ще й приплатимо!»

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Новий фільтр «Бронювання»

Прочитав як
Новий фільм. «Бронювання»

Кількість вакансій з бронюванням перевищила 200:
jobs.dou.ua/...​ancies/?search=бронювання

Сьогодні на DOU вже 164 вакансії з бронюванням, це більше, ніж, наприклад, на Джині (119).

Зараз тут jobs.dou.ua/...​ancies/?search=бронювання вже 130 вакансій, найпопулярніші категорії:

Analyst — 14 вакансій
Hardware — 12
QA — 9
DevOps — 7
Engineering Manager — 6
Finance — 6
Marketing — 6
Sysadmin — 6
C-level — 6
Embedded — 5
Project Manager — 5
Sales — 5

jobs.dou.ua/...​ancies/?search=бронювання — 100 вакансій з бронюванням сьогодні на DOU.

А зробіть, будь ласка, додаткові фільтри рядовий/сержант/офіцер для військових вакансій.
Бачу, що на djinni є вакансії від військових частин, це було б зручно.

Судячи з усього, на DOU зараз лише 1 офіцерська вакансія
jobs.dou.ua/...​atalion/vacancies/263269

І ще 1 де офіцерське звання буде плюсом:
jobs.dou.ua/...​ozahyst/vacancies/257297

А є чекбокс — виключенний з обліку/непридатний, колишній військовий?
<сарказм>І ще питання. А за це будуть доплачувати та/або терпіти?</сарказм>

На сторінці dou.ua/edit-profile є чекбокс «служив(-ла) в Силах оборони України».

Дякую, та це я знаю. Я за пошук по вакансіям.

На DOU такого немає, на деяких інших сайтах є, я тут
www.work.ua/...​s/?disability=1&veteran=1
знайшов галочки «Людям з інвалідністю» і «Ветеранам».

І скільки там вакансій в Києві — 7 ? І всі вузько профільні ? Оце прорив

А ти чого хотів? Там в кращому випадку підприємство може забронювати 50% штату.
Зрозуміло що будуть бронювати наявний персонал. У крайньому випадку до списку щасливців може потрапити дуже потрібна вузькоспеціалізована вакансія.

Галочка на DOU тільки вчора з’явилась, тому ще не всі компанії її поставили.

Ось ще вакансії з бронюванням на Work:
www.work.ua/...​bs-it/?deferment=1&advs=1

Вчора тут jobs.dou.ua/...​ancies/?search=бронювання було 20 вакансій, сьогодні показує вже 32 (UPD вже 25).

І скільки там вакансій в Києві — 7 ? І всі вузько профільні ? Оце прорив

Зараз показує 42 вакансії, з них 24 в Києві

Сьогодні вже 74 вакансії з бронюванням, з них 50 в Києві:

Я розумію, що «знижка до 50%» — частина сучасних реалій. Але це дно.

На жаль, дно пробивається одне за одним.

Взагалі, такий демпінг має бути обурливим для більшості. Для того щоб навчитися, та стати профі, було витрачено дуже багато ресурсу.

Для чого? Щоб якийсь мамкін 23річний сеньйор-помідор замість здорової конкуренції продав сраку та скіли за 50% ?

Не знаю як, але такі «спеціалісти», що демпінгують, мають стати таким самим недолугим it-мемом, як свого часу були сири/смузі/скутери, та youtube Epam ))

чому обурливим? чому я не можу ужати свої вимоги через те, що хтось колись вирішив «витратити дуже багато ресурсу»?
Ну бо якщо той багатий ресурс витрачений в діло — то ти дуже корисний і тебе компанія забронює, так же? так_ведь.jpeg

Ви можете робити що завгодно. Але обурливо тут саме те, що чим більше таких людей, тим більше це стає нормою.

Будь яка безглузда ініціатива проходить саме через те, що є ті, кому по цимбалах принципи.

так я і питаю — які тут принципи?
От штрейбрехери — вони явно йдуть працювати замість людей, котрі намагаються вибороти щось.
А в чому «принципи по цимбалах» якщо хтось вважає власну ціну конкурентною перевагою?
Ви не підете в декрет — це ваша конкурентна перевага. Хтось живе у власній хаті і не платить за аренду/іпотеку — це його конкурентна перевага. Я згоден пожити на мівіні заради броні — чому раптом цей факт когось обурює?

от мене обурює, що дехто власний вибір піти вчитися довго і нудно внєзапно за безумовний плюс видає.

Навіщо маніпулювати словами? Я не писав, що вважаю шлях навчання конкурентною перевагою. Натомість, я на вірю, що без цього пройденого шляху хтось чогось досягнув. Це не по цвяхах лупити, тут досвід та постійна освіта відіграють не останню роль.

Тут питання не конкурентної переваги, а власне поваги до галузі. Якщо ви цього не розумієте — вважайте це вашою конкурентною перевагою.

Але факт: демпінг — це завжди обурливе явище. А у світі комерції та великих грошей — ще й підсанкційне.

І якщо вам нормально з цим — вітаю, ви зробили власний дорослий вибір. Але на моє ставлення до цього це не вплине)

поваги до галузі

З початком тотального вторгнення, серед укр. ІТ-ів виявилось багато борців з сексизмом, ейджизмом та за конституційні права. Тепер от борці за повагу до галузі під’їхали..
А як вам повага до інших галузей в Україні? Ну там наприклад до лікарів, котрі в нормальних країнах отримують на порядок більше ніж формошльопери еліта нації?

Але факт: демпінг — це завжди обурливе явище. А у світі комерції та великих грошей — ще й підсанкційне.

Треба писати в Спортлото Індії та Латинської Америки (чи куди там перекидують проекти з України)..

повага до інших галузей в Україні

— будь ласка, не маніпулюйте. Повага до одної галузі (предмету дискусії) НЕ ДОРІВНЮЄ неповазі до інших галузей.

виявилось багато борців з сексизмом, ейджизмом та за конституційні права. Тепер от борці за повагу до галузі під’їхали

— у вас є конкретні претензії/пропозиції? Чи просто мулить, що хтось може мати позицію та висловлювати її?

про яку, перепрошую, ви повагу тут тойво?

амкін 23річний сеньйор-помідор замість здорової конкуренції продав сраку та скіли за 50%

Доречі, це може бути прикольним мемом) броньовані 23річні сеньйори на пів ставки))

Знадобиться, як 25-річні закінчаться(

замість здорової конкуренції

Так а що тут не конкурентного? Це якраз конкурентніша конкуренція. Не хочете — проходьте повз..

Да немає в Україні того дна! Невже ти цього досі не зрозумів за 33 роки існування цієї держави. Я вже давно не маю оптимістичних настроїв, щоб вірити у якесь дно.

Невже ти цього досі не зрозумів за 33 роки існування цієї держави.

Саме так — кожен раз обіцяють «покращення», «перемогу», «Європу» — і стає тільки гірше. Точно як тих жаб варять: а коли вже майже почало кипіти і жаби почали помирати — закрили кришку аби не втекли.
Єдине виправдання яке можна собі уявити — в усьому винні москалі! Це вони постійно стояли за плечима кожної української влади, смикали за мотузки і вимагали приймати саме такі рішення аби українці жили у злиднях, страждали та помирали. Намагалися зробити штучний блекаут, чи вимерзання, чи новий голодомор. А коли і це не допомогло — вони просто відкрито пішли війною і тепер вимагають кожен день приносити у жертву тисячу українців. Аж поки за декілька років не переб’ють усіх.

Вислів «працювати за їжу» стає неактуальним

1. Ти ідеш заробляти нам гроші.
2. Якщо тебе заберуть, ми втратимо гроші/час.
3. Тому ти маєш заплатити нам за те щоб тебе не забрали.

70% — «йеееей, беріть всі наші гроші, ми ще й приплатимо!»

А що з ними не так?

А) я гадав то фішка твітерських зрадо-свідків будь де це пхати з будь якого приводу)

Хватить ділити людей. Доділили на правильних і неправильних, що пів країни в руїнах.
За ділення людей на сорти має бути кримінальна відповідальність!

як давно 73-відсоткові вже не вважають своєю гордістю, що їх виділяють в окрему групу особливо обдарованих?

не так давно було «зробимо їх разом» на всіх білбордах, а тепер бачиш-но «хватить ділити людей». Це якісь інші «їх» були? Не дуже зручно тепер мабуть обісраним, тому і чути скрегіт

я не голосував за зе. але теж вважаю, що оці дєлітєлі — мудаки

штоби об’єдєнітся нужна харашенєчька раз’єдєнітся

А. Ейнштейн

зробимо їх разом" на всіх білбордах,

Ну ще ж було «Прийде весна — сиджати будемо». Все чесно як і обіцяли — тепер всі сидять по домах..

Зверніться з петицією до президента, чому його медійка ділить людей.

Ні не готовий. Тому що бронювання робить мене залежним від роботодавця.

Ну та подумаєш — звільнили і тут же отримуєш повістку в війська, де ж тут залежність.

Завжди можна перейти від пана до князя. Але не навпаки.

Дякую, але я краще поки побуду у статусі біглого кріпака скільки зможу

Не розумію як це працює. Щоб найняти людину а потім подати на бронювання треба щоб були актуальні документи військового обліку. Тобто людина повинна йти в ТЦК ще до працевлаштування. Нещодавно була стаття на nv.ua де керівник підприємства по виробленню дронів не може знайти людей, бо у 90% проблеми з документами і їх мобілізують коли вони йдуть в ТЦК перед працевлаштуванням.

У деяких вакансіях, напр.
jobs.dou.ua/...​-avrora/vacancies/267624
написано «Наші військовозобовʼязані працівники мають можливість пройти процедуру бронювання за наявності належно оформлених військово-облікових документів.»

Це ви до чого? Що в деяких вакансіях для бронювання не лише потрібні належно оформлені військово-обліково документи але і напряму про це написано?

Так, в деяких вакансіях про це напряму написано. Як у прикладі вище. Бувають ще інші формулювання, наприклад у вакансії Операційний директор (ІТ) до Міністерства оборони України, написано «оформлення на державну службу (бронювання) або військова служба».

Я тонко натякав на те що це все впринципі без

належно оформлених військово-облікових документів

не робиться

Погляньте на це з іншого боку. От Ви є СТО і в Вашій невеличкій компанії всі розробники важливі (немає зайчиків). Є норма бронювання 50%. У компанії є можливість забронювати. Що робити? Найняти ще 50% штату (обовʼязково чоловіків що підлягають призову) на випробувальний термін, оформити їх в контору і тут же здати прикормленому воєнкому. Але треба продумати як їм не платити ніякі гроші в подальшому (наприклад, звільнити заднім числом, бо «не підійшли»). В профіті всі крім тих бідолаг яких використали «за спиною».

невеличкій компанії

На яку державі насрати трошки більше ніж повністю?

А для великої галєри розмін «олдовий юніт поза 50% штату -> бронювання / newbee юніт -> мобілізація» неможливий? Тобто маємо такого собі «мобілізаційного мула». Це чисто теоретичні роздуми, бо якщо практикується, то ніхто того публічно ніколи не визнає.

Галери набирають мулами виїзних — тих, хто не підлягає мобілізації впринципі. Плюс зі сторони в форматі «ти тут будеш числитись і тобі щомісяця будуть приходити гроші на карту» (от воно — справжнє економічне бронювання) і тому подібне. Але маленьким компаніям це недоступно бо немає слотів для «зайчиків».

это описание очень похоже на какую-то реальную историю :)

Я перепрошую, але де ви побачили «норму бронювання» у 50% ? Це розповсюджуєть лише на держ.працівників категорії «Б» та «В». Для бізнесу взагалі нічого такого немає, і можуть хоч 100% мобілізувати.

zakon.rada.gov.ua/laws/show/76-2023-п#Text
Документ 76-2023-п, чинний, поточна редакція — Редакція від 17.05.2024, підстава — 555-2024-п

від 27 січня 2023 р. № 76 ПОРЯДОК бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану
6. Підприємства, установи і організації, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення) ...
7. Підприємства, установи і організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб військових формувань (крім Збройних Сил) ...
8. Підприємства, установи і організації, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, ...

Для всіх трьох:

Кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, повинна становити 50 відсотків кількості військовозобов’язаних підприємства, установи і організації на дату подання списку. У разі наявності обґрунтованої потреби кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, може перевищувати 50 відсотків кількості військовозобов’язаних підприємства, установи і організації на дату подання списку.

Тобто Ви праві, але навпаки. Можуть хоч 100% забронювати якщо обгрунтують. Виходжу з дефолтних налаштувань (тобто 50%), оскільки момент з обгрунтуванням більше 50% є невизначеним.

Потрібні хоть якісь військові документи. Тобто якщо ти 10+ років тому приписне змінив на військовий квиток, або закінчив військову кафедру і отримав військовий квиток. То тебе можуть забронювати якщо твою ВОЗ не змінили. Навіть і без оновлення даних в ТЦК.

Це інформація яка злегка не відповідає дійсності ;)
Хіба хтось за вас комусь добряче задонатив на розвиток сімейного господарства, але тоді взагалі ніяких документів не треба, хіба що розмір донату міняється.

Думаю так, плануємо зробити.

Можете додати до анкет фільтр для тих хто не підлягає призиву, типу знатий з обліку та виїздний по тій чи іншій причині

Таке чесно кажучи не планували, я бачив гнівні обговорення на LinkedIn коли рекрутер запитав(-ла) у кандидата щось на цю тему.

[коментар видалено за запитом автора коментаря]

Можете не бронюватися, тоді держава виделить вам житло, щоправда не дуже комфортне

Краще отримувати фулл зп та брати участь в зборах, ніж платити 90% зп на податки

ІМХО, на ці вакансії підуть ті самі люди, що добровільно платять податки: лохи.

«Лохи» добровільно платять податки, «лохи» пішли воювати у добробатах взагалі безкоштовно, «лохи» зимували в окопах, «лохи» донатять, возять, рятують пенсіонерів...
Але бути «лохом» — це образливо. Тому якщо такі «лохи» впіймають розумника — ухилянта, який живе для себе — то вони вже відведуть душу за усі образи!

Країна мрії, країна казка. )) Доречі, присують і законослухняних громадян.

Не приписуйте мені своїх домислів. Ті, хто пішли воювати, — беззаперечні герої. А ті, хто готові віддати 9/10 своєї зарплати не на донати а на новий спорткомплекс в селі Великі Пупки, щоб їх не чіпали — ні

А хто готовий віддати воєнкому на дачу в селі Великі Пупки щоб їх не чіпали — лохи чи розумники?

Лохи, але ці лише шкодять, бо на 100% знають, що спонсорують корупцію.

Мої слова неправильно зрозуміли. Якщо боїшся, що тебе примусово мобілізують, то за ті гроші, які ти заплатиш, щоб відкупитися від армії, можна зробити щось цікавіше чі допомогати армії. Ці вакансії — просто розвод для лохів найвищого рівня. Будь-яка бронь — це розвод, бо воювати будуть всі, неважливо зараз чи через два роки.

бо воювати будуть всі

Ні. І це вже сотню разів за останні 3 роки обговорювалось

Будь-яка бронь — це розвод, бо воювати будуть всі, неважливо зараз чи через два роки.

Саме через такі фрази я і втік. А ще тому що:

Якщо боїшся, що тебе примусово мобілізують, то за ті гроші, які ти заплатиш, щоб відкупитися від армії, можна зробити щось цікавіше чі допомогати армії.

Тобто або спонсуй корупцію — або допомагай армії грошима аж поки тебе самого не мобілізують.
Опції «плати або воюй» — нема. Є опція «віддай усі гроші — і помри героєм», або можна навпаки «помри героєм — і держава забере твій спадок».
Рік назад і ще не знав як може повернутися — але чуйка не підвела. Зараз відчуваю що через рік можуть мобілізувати людей з усім їх майном — відразу будуть і гроші на екіпірування нових солдатів. Бо коли Конституція не працює — то громадянин і усе його майно належить державі (як за часів рабства).

Там і Тиса і т.д. Так можна дуже далеко зайти, не треба забувати — що йдеться про рекрутинг в силовий блок. І ті хто узяв в руки зброю та відповідно усі причетні донатири, волонтери і т.д. якщо не поставлять питання повного притягнення до відповідальності корупціонерів та зміни економічної доктрини, де усі хто не при фінансових потоках — лохи та бидло і справді лохи та бидло. Усі політичні режими які наївно вважали — що солдати це просто безкоштовний ресурс в історії терпів крах. Лідер з насильницької мобілізації Адольф Гітлер, він скінчив самогубством — а його послідовники : теж сами себе вбили, Гес через 40 ув’язнення чи відправились на шибеницю, дехто якто Шпеєр отримали 20 років тюрми.

Подивимось скільки КНДР проіснує якщо почне реальну війну, а не час від часу пулятиме фіг пойми що в море

З чого взяли, що Гітлер — лідер з насильницької мобвлізації? Тоді у суспільства була інша мораль і Гітлера значно більше підтртмували люди, ніж Путіна зараз.
Гесса вбили в тюрмі, бо багато знав про таємне німецько-англійське співробітництво. Якось Англію попустило, після того як літак сів біля шотландського замку і Німеччина переключилась на схід.
Безумовно, Червона армія і комісари були більш жорстокі, вбили більше свого населення.
Сучасна Росія — істинна спадкоємниця комуністичних практик

Ну поцікавтесь як Чехи зі Словаками наприклад, потрапляли на східний фронт. Також про остарбайтерів чи працю військовополонених фактично на усіх оборонних підприємствах нациської Німеччини, особливо багато на виробництві ракет. Також на Гітлера примусово працювала практично уся європейська промисловість особливо Чехії та Франції, які були окуповані задіювалась на потреби фашистів. Румуни, Фіни, Італійці, Іспанці та Угорці взагалі були заодно з Гітлером, по суті весь костяк сучасного ЄС був фашистським хто добровільно хто примусово. В додаток за Гітлера була мілітартська Японія, що к тому моменту захопила 1/6 частину суші та мала авіаносний флот, який розгромив Перл Харбор. Пізніше вже перерахували, що назагал економічний потенціал країн ОСІ переважав загальний потенціал союзників станом на 41 рік. Разом з тим фашисти дуже не раціонально його використовували не вміючи вірно концентрувати зусилля , багато не цільових трат на : вундерваффе, аненербе і тому подібне типу побудови величезних палаців Рейху. Натомість союзники навпаки чітко концентрували зусилля на обраних пріоритетних проектах. СРСР переважно на бронетанкових військах, артилерії та тактичній авіації. США переважно на флоті та стратегічній авіації включно із атомною зброєю, тобто бомбі великої потужності для авіації. Англія переважно на флоті і авіації. Призватись в радянську армію не було відбою від бажаючих, включно з неповнолітніми та людьми які тікали з оборонних підприємств та їх повертали насильно. Багато ополченців добровольців з тих самих оборонних підприємств підрозділами наказами повертали назад і т.д. і т.п. Народу дуже сильно було — що захищати в економічному плані. Навідміну від царизму, де війська навпаки тікали із німецького фронту та зрештою робили заколоти та революцію. Економічно царській уряд був нікчемним, який просто доїв народ і захищати його хотіло не так вже і багато народу.

Ти забув про 30 відсотків військового бюджету за рахунок віджатих грошей у євреїв

Повісточка
Перепис населення
Зірка Давида на грудях
Подорож до покращеного життя
Потім в «душ».

Як пишуть кадровиця потім
Common practice, nothing to worry about

пригадався огляд одної книжкі:

Это «военно-социалистически подслащенное благосостояние» позволяло поддерживать дух масс, побуждая их вытеснять из сознания преступную подоплеку такой политики.

Средства осуществления ее вскрывают ключевые цифры, резюмирующие сложные и трудоемкие подсчеты, произведенные автором: по меньшей мере две трети реальных немецких доходов во время войны проистекали из иностранных (оккупированные и вассальные страны) и «расово-чуждых» (евреи, иностранные принудрабочие) источников; оставшаяся треть делилась между социальными слоями немецкого общества крайне неравномерно — 1/3 его (наиболее зажиточные) вносили 2/3 налогового бремени, в то время как 2/3 (широкие массы) — лишь 1/3.

В годы войны большинство (на 1943 г. — 70%) немцев — рабочие, мелкие служащие, мелкие чиновники — не платили прямых военных налогов; крестьяне имели существенные налоговые льготы; пенсии в 1941 г. были повышены (это ощутили особенно мелкие пенсионеры). Все предложения финансовых специалистов об усилении налогообложения отвергались руководством рейха «по политическим соображениям».

«Народное государство» Гитлера
Götz Aly, Hitlers Volkstaat. Raub, Rassenkrieg und nationaler Sozialismus.
Frankfurt am Main, 2005, 444 с.
scepsis.net/library/id_932.html

Тобто сучасна більша частина ЄС причому в голові із Німеччиною знову таки сучасним економічним локомотивом ЄС, а також Японія друга економіка Азії, хворіли на фашизм дуже суттєво при чому. А до того на імперіалізм, перша світова — битва імперій яка призвела до їх краху, чи докорінних трансформацій. І це лише за минуле сторіччя і ці події заділи безпосередньо, як мінімум ваших продідусів і пробабусь.

Якраз утримання(зп) на контракті в армії. До речі, в принципі на цьому фоні не такий поганий варіант.

Підписатись на коментарі