Як початківцю Manual QA спробувати тестування власноруч

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Привіт! Мене звати Олена, я початківець (junior manual QA) тестувальник. Маю чималий досвід у сфері маркетингу, але змушена була переїхати до Польщі і зараз планую змінити напрямок своєї кар’єри на IT.

Теоретичні знання я отримувала на Udemy, обравши найпопулярніший курс для новачків «Основи тестування і перевірки програмного забезпечення», проте проблеми відсутності практики і напрацювання реальних кейсів залишалися досить актуальною. Вирішила пошукати у Google за запитом «dummy sites for testing», як мені порадили знайомі тестувальники. Ось список того, що спробувала:

Dummy sites і збірки посилань:
  • demoqa.com — здається, непоганий, тут можна розібратися з базовими поняттями і дізнатися, що означає, наприклад, alerts і frame. Але я б не зрозуміла, як саме тестувати, якби не мала ментора, який складає для мене завдання і перевіряє результат.
  • webdriveruniversity.com/index.html — це щось досить складне, і я не зрозуміла, як його використовувати. Можливо, я недостатньо старалась, а можливо таки складно для новачка.
  • academybugs.com — цей сайт здався мені дуже корисним, тут розміщені відео з ілюстраціями процесу пошуку багів. Я переглянула все, що доступно. Але тут немає можливості практикуватися.
  • www.saucedemo.com — мобільний додаток з багами. Їх легко виявити, але незрозуміло, що робити далі. Немає зворотного зв’язку і як їх зафіксувати. Я виписувала баги на папір, але що далі? Доступ до коду додатка мені незрозумілий. У мене лише телефон на Android. Як тестувати під iPhone, не знаю.
  • www.ministryoftesting.com/learn — мені рекомендували цей ресурс через велику кількість навчальної інформації (тільки англійською), а також тут є онлайн та офлайн заходи, на яких я планую брати участь для вдосконалення практичних навичок.
  • www.eviltester.com/...​e-testing-and-automating — ресурс зі списком корисних посилань, які ведуть на невеликі додатки. Їх можна клікати, тестувати, навіть знаходити баги, але також не вистачає інтерактивності і розуміння, що і навіщо я роблю.

Далі додам список більш менш цікавих тренажерів:

• qa-trainer-jschool.web.app — На YouTube знайшла ресурс, який практично відповідає моїм потребам на перших етапах практики. З одного боку, я бачу, що тестую, а з іншого боку, сайт інтерактивно реагує і направляє мене, що зручно для процесу навчання. Дуже сподобався їхній генератор тест кейсів, там ще є різні категорії і не потрібно реєструватися. Але, здається, аплікація на стадії стартапу.
  • testingchallenges.thetestingmap.org — непоганий сайт, але, схоже, що вже не підтримується. Не всі челенджі зрозумілі.

Ось ще добірка посилань з тестування доступності веб сайтів, тобто перевірка сайту на зручність використання для людей з обмеженими можливостями, наприклад, для осіб з дальтонізмом або людей з когнітивними порушеннями:

Пишіть ваші сайти, на яких ви навчалися або які рекомендуєте своїм учням!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А які ви ще знаєте подібні інструменти для набуття практичних навичок?

Добре, що можна потренувась🙌 Дуже дякую за посилання. Особливо сподобався qa_trainer_jschool бо вiн одразу дає зворотний зв’язок.

Підписатись на коментарі