Де вищі зарплати в Маямі чи в Дубаї? Де насипають більше печенькі? Пенсія 401(к) план
Сьогодні я хочу підняти питання розкрутки ЮТУБ КАНАЛУ! Обережно — бо можна попасти на мій ютуб канал! Обговорюємо тему вибору локації і порівнюємо рівень зарплат в Маямі і Дубаї.
Отже в США діє прогресивна система оподаткування. Якщо у вас ЗП умовно до 200к в рік, то ви холостий і красівий будете платити податку до 25% наприклад у штаті Флорида, а якщо маєте дружину і дітей то вийде 18%. Якщо ЗП більша ніж 200к на рік — для холостого вже планка податків може сягнути понад 26%. Плюс ще 7% податку нараховується на кожну покупку коли ти зось замовляєш в інтернеті, чи в магазині. Тож при середній зарплаті програміста у сша 120к ви отримаєте чистими на руки після податків близько 7к, не враховуючи витрати на страхування.
В Дубаї середня ЗП складає близько 4-6к на місяць. Податки 0%. Страховку теж пропонує роботодавець.
Печенькі: В Дубаї є захист від держави на звільнення працівника, і в такому разі вам ще пів року будуть виплачувати частину вашої зарплати. Чого немає у Маямі.. Якщо звільнять, відразу стаєш ніщебродом бомжом.. Можеш правда від США отримати допомогу по безробіттю 200 доларів, і податися на отримання виплат на їжу і на безкоштовну страховку. Також порівнювати якість страховки США і Дубаїв немає сенсу, гіршого обслуговування і дороговизни медичних послуг ніж в Америці не буває.
Отже ми прийшли до висновку що в однакових умовах в Дубаї у вас на руках 5к, в Маямі 7к в середньому. Враховуючи що різниця 2 к у США вся піде на дорожче життя, а саме на дорожчі ціни на оренду житла, послуги, їжа, медицина.. ми виходимо майже в нуль.. Адже по відчуттям ціни на товари і послуги і на аренду житла в Дубаї нижче на 20% ніж у США.
А отже здається що на перший погляд зарплати вищі у США. Але чи зможу я дозволити собі на ті гроші якісне медичне обслуговування, і чи покриє ця різниця вартість дорожчої оренди житла і інших потреб? Ваші думки з цього приводу, господа!
Ще я знаю у США є план 401(к) пенсійний. Я не зовсім розумію як він працює і чи його вигідно брати, чи краще сомому гроші інвестувати собі на пенсію. Хто розуміється на цьому питанні — порадьде будь ласка що це дає? Спробую пояснити мою логіку і математику. Наприклад я хочу відкладати по плану 401 свої 5% з кожної ЗП. В такому разі роботодавець робить match і так само відраховує 5% на пенсійний рахунок. Питання в тому чи ці гроші можна забрати? Якщо так, то які податки при цьому сплатити? І чи ти вибираєш куди ці гроші будуть інвестовані? Також як порахувати який розмір пенсії ти зможеш отримувати? Бо може виявитися що вони лежали під низькими процентами, і якби я сам просто інвестував свої 5% без цього плану 401, то можливо отримував би ще більше просто затаривши на ці суми стоки , акції, різні там ETF.
Детальний розбір зарплат Маямі Дубаї: youtu.be/es2n2K9KNlc?si=wP3t-9RZBbuoLhi-
Що скажете?) Будете таке дивитися чи ні?
А що б ви обрали з поміж цих двох локацій?
Порадьте іншу локацію, яка на вашу думку ще краща!
112 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів