Оновлення даних через ЦНАП: хто мав досвід?

Привіт усім, хто мав досвід оновлення даних через ЦНАП, поділіться досвідом, як все проходить, чи не вручають одразу повістку представники ТЦК, які перебувають у ЦНАпі? Буду вдячний за будь-яку інформацію.

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Якщо оновив дані і ти не інвалід, чекай на повістку, рано чи пізно прийде.

Київ, ЦНАП на Б. Хмельницького, 24.05.2024. Прийшов вранці, записався в електронну чергу 25-м, пішов по справах, підійшов через 5 годин, якраз підходила черга, почекав 20 хвилин.

З документів потрібен паспорт і ІНН. З девайсів — телефон і доступ до пошти, для підтвердження валідності через надсилання кодів. Весь процес зайняв ну десь ще 10 хвилин. + 10 хвилин треба почекати витягу з реєстру, де підтягуються наявні дані з Оберігу. Печатають витяг, ставлять печатку і підпис, і бажають гарного дня.

Звісно, військові у ЦНАПі є, але вони теж ходять по своїм справам. ТЦКшників не було, повісток ніхто не роздавав, бусиків незламності поряд не стояло.

У ЦНАПах має сенс валідувати свої дані саме через бумагу з печаткою, яка є беззаперечним доказом виконання норм закону. Бо всі ці Резерв+, я так думаю, можуть крешнутись чи обнулитись (разом із базою) в будь-який момент...

Привіт! Прийшов з ІД-карткою, підтвердив дані, які надав(прочитав і поставив підпис), почекав 5 хвилин і отримав витяг. Ніяких ТЦК, черг чи чогось подібного, на процедуру витратив 15 хвилин часу

90 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Такий тред від Олега Берестового:
x.com/...​tatus/1812052596145770813

Дивлюсь на ці черги при ЦНАПах, та ТЦК для оновлення даних....
І ось що я відчуваю....
Тред

Навіщо?)

Електронний військово обліковий документ з QR-ом той же, що і з Резерв+ і з ЦНАП і з ТЦК, має однакову юридичну силу)

Оператор в ЦНАП робить ручками для вас те ж саме, що і ви можете через смартфон, просто через інший інтерфейс.

Метод оновлення даних через ЦНАП теж робили ми, та ж команда, що і Резерв+

Той же реєстр, той же бекенд, той же результат, тільки не треба спати в машині, щоб зайняти чергу)

Не кажу вже про ТЦК.

Ще трохи і 3 млн військовозобовʼязаних успішно сформували е-ВОД з QR і виконали норму закону завдяки Резерв+

Будь ласка, не стійте в чергах, в цьому немає жодного сенсу, ні юридичного, ні практичного, ні безпекового...

Після 16 липня в Резерв + не зʼявляться повістки.
Після 16 липня не зміниться процес мобілізації, і тим паче він не залежатиме від способу оновлення даних.

Якщо ви не встигнете оновити дані, поліція може виписати вам штраф, або навіть доставити до ТЦК, якщо ви порушили законодавство.

Щоб цього не сталось, оновіть дані і носіть військово облікові документи з собою: електронний в Резерв+, або роздрукуйте pdf, або ЦНАП, або паперовий

Оновлення даних не повпливає на ваш статус в реєстрі Оберіг, як військовозобовʼязаного.

Якщо після оновлення даних ви побачили, що ви в розшуку, значить цей статус був у вас вже раніше. І ви просто завдяки Р+ про це дізнались.

Більше того, ми дропнули всі розшуки на початку роботи Резерв+, щоб вас не лякати, і дати вам можливість проявити відповідальність перед державою.

Ви оновили дані навіть якщо:
— ви у розшуку
— не стоїте на обліку, і треба «уточнити дані»

Цей застосунок створили в максимально стислі терміни одні з найкращих спеціалістів в країні разом з вже ветеранами, які працюють в міністерстві, але мають довоєнний потужний бекграунд в ІТ та громадському секторі.

А ще...
Ніхто за вами не слідкує через Резерв+, ми не відстежуємо геолокацію)

16 липня настане, застосунок продовжить жити, ми для вас підготували нових функціоналів на рік вперед.
З вашою підтримкою рішень держави, які змінюють підходи, і завдяки героїзму всіх, хто веде бойові дії, в нас все може вийти.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Вчора оновив дані, сьогодні з роботи дзвонять кажуть прийти бо прийшло щось з військомату.

Адміни, забаньте поца:
Зареєстрований 11 липня

Для тих ФОП хто не в курсі, раз на рік (чи навіть на півроку) відділи кадрів роблять «звірку» з воєнкоматом, тому коментар вище в кращому випадку єбобо жарт

Сьогодні 9.07 оновлював через ЦНАП. Приїхав в 9-30, перед будівлею купа людей. Треба підійти записатись у список. Потім по цьому списку пропускають всередину. Я був 274, черга підходила до 80х номерів. Чекав десь годину-півтори і зайшов всередину. Багато людей не дочекались черги і пішли.

Всередині видають номер в електронній черзі (олівцем на шматочку паперу) і кажуть прийти через 3 години. Тільки збирався йти, пропало світло на короткий час. Почекавши 15 хв, побачив, що електронна черга не завантажилась і пішов працювати в Львівські Круасани. Через 3 години прийшов і побачив, що наступні номери в електронній черзі не змінились, тобто 3 години вона стояла. Я поїхав додому.

Приїхав за годину до закриття, десь о 17-15. Електронна черга просунулась десь на 100 номерів, до мого номеру було ще десь 100. Саме цікаве, що ця черга дуже лояльна до пропуску номерів, один і той самий номер викликався не менше 5 разів, що сильно сповільнювало проходження для всіх інших. На щастя, адміністратори і люди навкруги почали робити переклички і видаляли номери без людей з черги вручну. Завдяки цьому мені вдалось оновити дані ближче до закриття. На наступний день поїду за витягом, бо його чекати 15-20 хв, поки дані оновлюються (що там з ними робиться я хз).

Чоловік ходив до цнап. Прочекав біля 5 год у черзі. І витяг не дали, сказали, що чогось не друкується — сказали, що не знають чого і що було вже кілька таких випадків.

оновлював недавно, прийшов без попереднього запису, талон отримав на вході, 10 хв очікування черги + пару хв на створення запиту + 10 хв очікування на результат, але проблема виявилась в іншому — в витягу вказано, що з обліку я взагалі знятий(!), звання старе, ВОС старий. При тому, що оновлював сам в ТЦК щойно в грудні, яким чином вони умудрились В Оберіг записати ці неактуальні дані — хз. Тепер треба буде йти знову виправляти все якось

Фактично, оновлення даних в Оберіг+ або ЦНАП допомагає уникнути штрафу 17-25 тис грн . Але це виконання закону про мобілізацію лише в частині оновлення персональних даних. Це ніяк не убезпечує вас від того, що ви будете доставлені до ТЦК після перевірки ваших документів на вулиці або на блокпосту в будь-який момент часу. Кожен, хто підлягає по віку до мобілізації, має зʼявитися до ТЦК.

Речник Сумського ТЦК Олександр Бондаренко дав коментар щодо роботи груп оповіщення ТЦК на вулицях. Пряма мова:

«Якщо це людина мобілізаційного віку, вона підлягає призову. Тим паче, якщо вона просто оновила дані в „Резерв+“, а під час спілкування представники ТЦК зрозуміють, що ця людина давно вже не проходила ВЛК (прим. наразі висновок ВЛК актуальний протягом року), тобто свої дані оновила не повністю, то їй пропонують з’явитись у ТЦК, пройти ВЛК, і якщо в людини нема права на відстрочку, ми направляємо в навчальний центр»

повістки бувають 4 типів: оновлення даних, влк, бойова і призовникам. Якщо я оновив дані, то я ще маю 100 раз їх оновити бо тупоголовий оповіщувач з планшетом чогось там не доганяє?

І нічого не каже що ця «доставка» законна виключно на добровільних підставах

Читай попередні 4 такі самі теми
Доу куди дивитеся

Ніколи в ЦНАПах не було ТЦК. В ЦНАПі сиділи представники МВС для рекрутингу в штурмові загони Нацгвардії. Зараз представників ТЦК в ЦНАПах теж немає.

Ніколи в ЦНАПах не було ТЦК

їм зараз ну д-у-ж-е сильно підняли мобілізаційний план, тому будуть змушені використовувати всі можливості

У нас у місті біля одного з ЦНАПів чергують майже постійно

Рекрутинг це не повістки. Зовсім інша ціль. В рекрутингу шукають на позиції кадрових військових в першу чергу, тобто вмотивованих добровольців.

Але і тусити ТЦК поруч з ЦНАПом заборонити ніхто не зможе, зазвичай не на постійній основі.

Хто хотів воювати, вже там. Тому рекрутинг — це про повістки

Сенс того рекрутингу, якщо все треба робити через ТЦК? Я так розумію людині дадуть відношення/контракт?

Сенс в тому, щоб набрати тих, хто буде воювати

чи не вручають одразу повістку представники ТЦК

З’їздь у село, хай бабці тобі яйцем переляк викатають

Не всі у будь-якій незрозумілій ситуації пхають в себе яйця як ти)

Якщо оновив дані і ти не інвалід, чекай на повістку, рано чи пізно прийде.

ага, дуже прикалують люди які типу «пфф, я аппку поставив, обновив, та й усьо, ділов то» але при цьому шугаються ТЦК на вулиці. альо, а навіщо, по вашому, ви «обновляєте» данні?))

Щоб штраф не вьєбали, як це «навіщо».

Та нє, я не про те. Я маю на увазі, що держава просить оновити дані для того, щоб потім надіслати туди повістку. Тому оновлювати дані, але при цьому шугатися ТЦК на вулиці — це попахує біполярочкою

Ну я натяк зрозумів бо укази кабміну теж читав.
З хати витягувати, певне, не будуть. Но це не точно.

Навіть за новим законом за ігнорування повістки лише штраф і, можливо, відібрані права. І то поки що не зрозуміло, як часто ці штрафи фактично будуть виписувати.
Зустріти ТЦК на вулиці — з великою вірогідністю до вечора успішно пройти ВЛК і мобілізуватися на наступний день. Різниця таки є(:.

‼️Представник ТЦК пояснив, які можуть бути підстави для того, щоб людину з вулиці відвезли одразу до ТЦК та СП

Речник Сумського ТЦК Олександр Бондаренко наголосив, що наразі тривають заходи не тільки з оновлення даних, а й з оповіщення та мобілізації, які були раніше.

Із собою у військовозобов’язаних мають бути облікові документи. Також Бондаренко пояснює, що частиною оновлення даних може бути і проходження ВЛК. За його словами, не ТЦК, а поліція «пропонує громадянину виконати законні вимоги».

📹Радіо Свобода

пропонує громадянину виконати законні вимоги

Як я бл*дь люблю оце «пропонує») Наскільки я памʼятаю, в повістках також написано типу «пропонуємо вам зʼявитися»

На попередніх бланках було «наказую». Ввостаннє бачив такий восени минулого року

навіщо ви слухаєте безграмотних представників тцк? влк це не оновлення даних, а що він може зрозуміти при спілкуванні, якщо він дивиться на чоловіка і бачить 8тис.грн. премії

Так а який варіант? Оновили дані — чекаємо на повістку на визначену адресу з нотіфікацією по визначеному телефону та email’у. Як на це реагувати далі — то вже ваш ВИБІР. Не оновили дані — граємо в рулетку з державою з високою вірогідністю через деякий час бути зупиненим на мобільному блок-посту, після перевірки дізнатись, що ваше право керування авто вже обмежено, прям зараз його евакуюють на штрафмайданчик, а вас везуть до ТЦК для складання протоколу, оновлення даних, проходження ВЛК та мобілізації, а пасажири з авто добираються додому на таксі. І ВИБІР на цьому етапі вам вже не належить.

Що за фантазії про штрафмайданчик — тачку просто кидають де попало та й по всьому.

Та невже? А в Купапі написано інше:
Стаття 126

Керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами, -

тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

Стаття 265-2

У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачені...
статтями ...126... цього Кодексу, працівник уповноваженого підрозділу, що забезпечує безпеку дорожнього руху, тимчасово затримує транспортний засіб шляхом блокування або доставляє його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку, що дозволяється виключно у випадку, якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху або...

Маю надію, ви не маєте жодного сумніву, що поліціянти легко доведуть, що авто без водія біля мобільного блокпосту «суттєво перешкоджає бла-бла-бла»? І єдине, що може врятувати — їм буде ліньки викликати евакуатор і складати ще один документ про евакуацію...

До речі, в цьому випадку бонусом буде ще позбавлення права керування навіть після того, як чоловіка доставлять до ТЦК і він оновить дані. Ще +1 штраф, поход до суду, сплата судового збору.

‼️Представник ТЦК пояснив, які можуть бути підстави для того, щоб людину з вулиці відвезли одразу до ТЦК та СП

Речник Сумського ТЦК Олександр Бондаренко наголосив, що наразі тривають заходи не тільки з оновлення даних, а й з оповіщення та мобілізації, які були раніше.

Із собою у військовозобов’язаних мають бути облікові документи. Також Бондаренко пояснює, що частиною оновлення даних може бути і проходження ВЛК. За його словами, не ТЦК, а поліція «пропонує громадянину виконати законні вимоги».

📹Радіо Свобода

якщо даних в резерв+ нема («дані щодо вас не знайдено...») є сенс йти в ЦНАП? я так розумію якщо в оберігу нема, то й в ЦНАПі теж. вони зможуть туди внести?

Аналогічна ситуація. Був знят з обліку ще у 2013 році і походу мене тупо не додали в цей «оберіг». І от сам хз чи є сенс взагалі йти в той ЦНАП

А я хз чи щасливчики ми. Оновити дані через резерв+ не можемо, через ЦНАП, судячи з усього, також не можемо. Йти до тцк — дорога в один кінець.
Якщо дядя з тцк підійде, то шо ? Даних немає «пройди з нами». Хоча ти все ніби оновив, як треба по закону: вказав телефон, адресу і тп. Але в Оберегу тебе нема

у мене так само, даних нема в реєстрі, дали витяг з рекомендацією з’явитись в тцк, кажуть що можливо всі дані на папері і ще не перенесли в цифру. Прочитав положення 1487 п.15, там написано що при відсутності даних в реєстрі військовозобов’язаний може їх внести за його бажанням, у мене такого бажання нема, значить нікуди я не піду

Навряд, я стою на обліку, півтора місяці тому проходив влк, поставив резерв,пише дані уточнюються, ррчекав 4 дні без змін і пішов в цнап, і там та сама картина, їх нема, сказали йти в тцк

Як ситуація на сьогодні — ходили в ЦНАП?

а якщо переселенець? напевно ЦНАП нічого не дасть, треба ставати на облік саме в ТЦК?

Київ, ЦНАП на Б. Хмельницького, 24.05.2024. Прийшов вранці, записався в електронну чергу 25-м, пішов по справах, підійшов через 5 годин, якраз підходила черга, почекав 20 хвилин.

З документів потрібен паспорт і ІНН. З девайсів — телефон і доступ до пошти, для підтвердження валідності через надсилання кодів. Весь процес зайняв ну десь ще 10 хвилин. + 10 хвилин треба почекати витягу з реєстру, де підтягуються наявні дані з Оберігу. Печатають витяг, ставлять печатку і підпис, і бажають гарного дня.

Звісно, військові у ЦНАПі є, але вони теж ходять по своїм справам. ТЦКшників не було, повісток ніхто не роздавав, бусиків незламності поряд не стояло.

У ЦНАПах має сенс валідувати свої дані саме через бумагу з печаткою, яка є беззаперечним доказом виконання норм закону. Бо всі ці Резерв+, я так думаю, можуть крешнутись чи обнулитись (разом із базою) в будь-який момент...

пропускная способность 5 человек/час? Жестььь

Ну так і ЦНАП у Києві не один + електронна черга. Можна планувати...

за використання наративів ТЦКшників і бусиків незламності" пора вже штрафувати, в ТЦК 80% це ветерани, треба трішки поваги до тих заявки кому ви можете в Київі працювати

Так-так, а ще краще — за використання наративів після штрафу тут же пакувать в бус і везти в ТЦК.

Хуятивів. Ця поплавлена поліції моралі вже дістала.

було б класно дотиснути вже до 100%, тому що 80% — це завжди привід сказати, що тобі попались оті 20%...

Так пару днів було наче 50% від когось з офіційних осіб. Вам методичку вже змінили?

Що там у вашій методичці по процентах написано?

А ви дійсно вважаєте, що штрафи або інші більш значні покарання здатні викликати повагу до ТЦК або військових? Здається, це викличе іншу емоцію, більш сильну: страх. А потім самі собі надайте відповідь, як так сталось, що на військового в останній час цивільні почали дивитись зі страхом, а не з повагою? І чи не винні у цьому ті умовні 20% ТЦК-шників, які дозволяють собі поводитись з власним населенням як з худобою?

А що «20%», таке враження ніби якщо був на фронті і отримав поранення то все — це як прививка від всього хуйового на світі. І якщо тим 80% з прививкою дати трішечки влади і повну безкарність то все буде тіп-топ, а винні в усій хуйні ті хто не пройшов вакцинацію.

А потім самі собі надайте відповідь, як так сталось, що на військового в останній час цивільні почали дивитись зі страхом, а не з повагою?

Знаю мінімум 3 колишніх колег, які сидять по квартирах, боячись виходити з кінця лютого 2022 — бояться, що їх мобілізують. Так що не вигадуйте, не почали, це було з самого початку — хіба що на початку було багато добровольців, і їхній потік покривав потребу, хоча і було очевидно, що такий потік не може бути вічний.

які сидять по квартирах, боячись виходити з кінця лютого 2022

wow...

Я теж таких знаю, навіть не одного. Відтак, випадок не дуже рідкісний.

От якраз під них і написані нововведення по мобілізації.

вважаю шо треба підбирати слова, а не вкидувати кліше

в ТЦК 80% це ветерани,

Впевнений, коли когось пи*ять та пакують, його дуже тішить думка, що це роблять ветерани

Отримати в єбабос від ветерана — це почесна мрія кожного ухилянта!

Дивлюяся я на ці війни чоловіків і їх дружин з ТЦК...

Військовий на фронті:
«дякую за службу!», «ви наш захисник», «гордість і еліта нації»

Той же військовий, з протезом після поранення, комісований в ТЦК:
«ах тиж паскуда, гнида, щоб ти здох!»

Українці такі українці

Не бачив, щоб ті хто пакує людей на вулицях були з протезами.

Да це для прикладу. Більшість це військові з контузіями, осколками, іними травмами. Да і народ особливо не розбирається — бусика побачили і все, полутіли какашки.

Какашки летять не просто так. Це все дзеркальні відповіді на незаконні дії ТЦК.

Це відповіді на ріденьке у штанцях

Товаріщ маєр не витримав душевних мук і таки спалився.

а якщо телефон кнопковий і немає електронної пошти?

Я вже майже не пам’ятаю часи кнопочних телефонів, але точно пам’ятаю, що смс-ки на кнопочних самсунгах приймати можна було, і здається був навіть якійсь допотопний email-клієнт, який можна було налаштувати під свою електронну пошту. До речі, адресу електронної пошти можна валідувати опціонально. Нема так нема.

Їм скоро і не доведеться вручати нічого. Надішлють поштою, на твої «оновленні дані». Якщо тебе не було на місці, або відмовився то подадуть у розшук. Якщо поліція не знайде то через суд штраф, а виконавча заблокує рахунки при не сплаті.

так і потім тебе засунуть в гаубицю і вистрілять тобою

А шо сироїдам вже слабо заплатити 56 кілогривень щоб рахунки не блокували.

Так це нічого не вирішує.

слабо заплатити 56 кілогривень щоб рахунки не блокували

нічого не гарантує і не ясно з якою регулярністю треба буде здійснювати цей «платіж»

А потім ще три рочки посидіти в місці, де людей піддають тортурам на камеру, як у східного сусіда(можете пошкодити останні новини)

Ти платиш штраф і ідеш в ТЦК->армія.

Пруф?
А типу оновиш дані не підеш на ВЛК не = тому самому?)

Чи оновиш дані, пройдеш ВЛК = армія.

Привіт! Прийшов з ІД-карткою, підтвердив дані, які надав(прочитав і поставив підпис), почекав 5 хвилин і отримав витяг. Ніяких ТЦК, черг чи чогось подібного, на процедуру витратив 15 хвилин часу

А в ЦНАП по місцю прописки треба ідти? Чи можна в будь-який?

А з чого ви взяли що представники ТЦК перебувають у ЦНАПі? За останній пару місяців був з десяток разів у різних держ-установах, в тому числі у двох ЦНАПах. Не бачив щоб комусь повістки видавали :)

У самому ЦНАП — такого не чув, але біля одного ЦНАПу в Харкові «бусики незламності» періодично намальовувалися

Підписатись на коментарі