Як ви аргументуєте прохання збільшити зарплату? Обговорюємо 💰

Спільното, хочемо обговорити з вами рейз заробітньої плати: як ви зазвичай повідомляєте про те, що вам потрібне підвищення?

Керівництво зважає на performance review чи ви просто кажете про це менеджеру/HR/ліду? Чи, можливо, компанія сама пропонує збільшити винагороду? Пишіть у коментарі 👇

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

не просив підвищення ще ніколи, або потраляв в загальний реквест від ліда, або самі вирішували підвищувати без мого відома

Чоловік аргументував тим що «В мене вдома поголів’я жінок подвоїлося»
[мабуть шуткує, але мені так сказав]

Якщо є аргументи, то всі їх повідомляю у проханні. Якщо їх немає, то і не прошу підвищення з/п.

1. треба розуміти, як компанія заробляє гроші...
2. своє місце в ній...
3. намагатися якнайкраще виконувати свою роботу...

а там буде видно...

намагатися якнайкраще виконувати свою роботу...

Можна працювати середненько. Але все одно прийти за підвищенням, бо колеги, що перейшли в інші фірми, отримали значну надбавку на тій самій посаді. Проканає — ок, ні — то ні, або прийшов час дійсно змінювати фірму.

тут мабуть залежить від характеру працівника...

є екстраверти — любителі поговорити... в т.ч. і про зарплату... шо тут такого...
а інтроверт може сприймати розмову як витрату енергії... )

доповнення...
крім того, що треба розуміти, як компанія заробляє гроші...
треба щоб було не соромно за діяльність компанії...

А вже писали про оффер на +500 через дорогу :)

Тільки тепер не «через дорогу», а «через Тису».

+500 скоріше буде по ту сторону кордону, ніж через дорогу

Чем більше контора тим більш. ’Кіл пекла ’ треба пройти для підвищення — артефакти , комісії, фідбеки, досягнення, поза проектна активність...

Це якраз усе і треба щоб не підвищувати. За моїми споглядами — коли підвищити треба для бізнесу, керівник усе проб’є організує і домовиться, без різниці наскільки воно там формально складно. А коли воно не треба, то усі ці формальні процедури швидко перетворюється зі скляної стелі на бетонну стіну розміром із дамбу Гувера. Велика кількість бізнес моделей не передбачує ніякого кар’єрного та професійного зросту співробітників, просто треба закрити якусь вакансію, робітник робити роботу. Не передбачається там ні кар’єрних них зарплатних зростів.

Або не треба багато підвищень , бо б’є по костам

Я завжди десь на початку роботи на компанію з’ясовую цей момент.
Як і коли вібувається перегляд і що я маю досягти щоб мені підняли.
Але часто внятних вимог нема а просто працюй добре і тоді ми подумаємо.
В решті решт все залежить від того чи є у фірми домтатньо роботи для мене і від мого перфомансу.

Небольшой стартап, где СЕО участвует и в контакте с командой разработчиков.
2 недели назад написал СЕО что хочу рейз, перечислил то, что считаю своими значимыми заслугами за последние пару месяцев, что еще можно было бы сделать и как планирую это делать. Через неделю состоялся митинг с СТО, СЕО и ПМ-ом где обсудили как оценивают мою работу, что можно было бы лучше. По итогу получил рейз на 10% и доп нагрузку к этому. Ничего критичного, но такая работа которой я б заниматься/нести ответственность ну совсем не хотел. Видимо по отсутствию воодушевления на лице поняли что не совсем то, что ожидал, спросили что бы я хотел, сказал ожидал 25-30%. Рассказали что бизнес не вышел на самоокупаемость и пока больше предложить не могут, но как только — так сразу...
По итогу: за тот рейз что получил доп работу что повесили: знал бы заранее — вопрос бы не поднимал, при этом озвучили сроки что бизнес может выйти на самоокупаемость к концу года, замерил текущий оборот и жду конца года, подниму вопрос снова.

знал бы заранее — вопрос бы не поднимал

Ты мог бы не подписываться на новые условия 🤷‍♂️

Да, мог бы, решил что выход из зоны комфорта это полезно и пока, как будто бы, есть ради чего

Ну грамотный менеджмент попался. С чего бы это раздавать деньги за просто так? Все так называемые «я считаю вот мои достижения» — начальству на самом деле глубоко до жопы, они вообще занимаются зарабатыванием денег на рынке и нанятые работники не более чем купленные услуги соответственно рейс зарплаты — это не более чем рост себестоимости, из за увеличения цены этих самых услуг. Ваш начальник ходит на работу с той же целью что и вы — заработать как можно больше бабла, как можно быстрее для себя любимого и своей семьи. К тому же все придут одновременно просить реса как только кому то одному под шантажом поднимут. Но и сотрудника менять тоже дорого, найм это конкретный геморрой и стоит порядочно.
А стартапы это история про опционы или другой способ долевого участия. По своему опыту — так как там жепу рвать, не будучи в доле не имеет никакого смысла. Только так получается реальный Win-Win. Ти рвеш задницу, однако при этом и сам в выигрыше при получении результата.

Полностью согласен, любая фирма создаётся в первую очередь для того чтобы зарабатывать деньги.

Ну не любая, там много есть вариантов — отмывать доходы от синего например как во Всех Тяжких или супругу пристроить чтобы занималась чем-то вроде салона красоты, что очень часто (и очень часто начинает приносить деньги, даже больше чем зарабатывает супруг). Куча разнообразных фирм для перекрытия типа Рога и Копыта из Золотого Теленка.
В целом же, конечная цель любого предприятия — извлечение прибыли. Та фирма которая — предприятие, она как раз про деньги.

Колеги самі натякнули що пора піднімати цю тему ))

Ніяк, одразу домовляюсь на комфорту мені ЗП

Тоді можуть не взяти як оверпраймнутого, у мене таке було що по цій причині HR зливали мене одразу на етапі скрінінгу.
А коли уже працюєш і підтвердив свій перфоманс і показав себе то тоді уже і можна просити, в гіршому випадку не дадуть перегляд.
Якби я не просив то так би і працював за джуновські 500 баксів.
З іншого боку зараз я сінйор, і зп така що впринципі можна і без переглядів, на поточному ринку головне стабільність.

Тобто ви готові йти нижче своїх очікувань за умови можливого перегляду розміру оплати в момент підтвердження перфомансу? А якщо перфоманс підтвердити не зможете, тоді як?

Власник продукту (німець) написав 7 пунктів. Це коротко описати що робив(в якому функціоналі був задіяний), перемоги і факапи, які уроки виніс із факапів, розвиток і кількість дефектів і т.д. По суті очікує чесність і у відповідь робив свій аналіз та % збільшення чесно. А ще, на секундочку, питав якусь аналітику по зп в Україні — я кидав останню аналітику з DOU і він зазвичай по ній робить коригування актуальності. Після останнього мережу компанії перерозгляд тільки 1 раз в рік, раніше можна було смикати частіше 😏

Я вчора накатав ПМу простирадло з прорахунками інфляції в США за півтори роки за котрі в мене був один рейз на 100$, сподіваюсь хоч вийти на рівень 22 року тепер після інфляції

Я вчора накатав ПМу простирадло

А що, в цьому колись був сенс? Нащо їм простирадла або навіть якісь пояснення. Факт простий, ти вимагаєш збільшити витрати фірми і таким чином зменшити прибуток. Якщо втратити тебе для них буде дорожче, ніж підвищити ЗП, то тобі щось запропонують. Ні — то ні.

Ніколи не прохав збільшити зарплату. По-перше мене з дитинства привчали бути скоромним і ніколи нічого не просити (бо у родини не було грошей!). По-друге коли підвищують самі — визнали мої заслуги, коли просиш і дали — потім треба буде «виправдати довіру», працювати ще більше. По-третє якщо однієї зарплатні вистачає на 3 місяці — то зайві 10-20% на які можна випросити аж ніяк не вплинуть на якість життя. По-четверте коли у тебе зарплата вище ринка — ти перший кандидат на скорочення, коли нижче — то можеш бути токсичним, можеш вимагати краще місце в опенспейсі, додатковий монітор чи ще щось: економія $200 — $300 на місяць гарантовано покриє будь-які забаганки. По-п’яте якщо погодишся працювати на $500 нижче ринка — тобі дадуть будь-яку личку: хоч Super-Puper-Principal-Lead-Software-Engineer і кожна «медалька» — твоя.
www.youtube.com/watch?v=FgeHpPn9HAs
Але чомусь мені ніколи не забували накинути кожні пів року аби наздогнати ринок. Я думаю як тут писали у коментах:
dou.ua/forums/topic/6344

Я так догадываюсь, что эта «система» — это реальный бизнес, генерирующий реальный поток бабла, и никому не хочестся, чтобы что-то в ней сломалось. Но вот один винтик попытался «выкрутиться» — его тут же поспешили приклеить парой-тройкой стодолларовых купюр.

ого одразу видно людина досвідчена яка вміє керувати своїми фінансами 😁😁😁😁😁

я тож не вмію просити, як для мене це дуже соромно (і таких як я багато)

накидайте цьому хлопцю лайків, щоб ця інструкція вилізла в топ 🤔

Підписатись на коментарі