Як і коли ви донатите?

Лиш донатить — значить жить ©

А нам цікаво — як ви донатите? Чи є якісь «ритуали» чи події, що стають тригером для перерахування коштів на допомогу війську?

Хтось має визначений бюджет на щомісячні донати, хтось — донатить з надлишку, який може різнитися від місяця до місяця. Хтось донатить емоційно — у відповідь на події, що викликають лють та бажання помсти. Хтось — зважено та системно. Хтось — у великі відомі фонди або ж навпаки — особистим знайомим.

💸 Розкажіть, яка ваша «донатна рутина»? Коли і чому донатите ви?

Нагадуємо, триває збір 50 000 000 грн для 95-ї ДШВ, а заодно — можливість виграти нову Mazda CX-5 за донат від 500 грн

Я доначу:

31%
25%
4%
34%
7%
766 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

З тих пір як держава почала говорити про те що закриє мені рахунки пріоритет, підніме податки і закриє всі бізнеси а також почне виписувати мені штрафи, то почав накопичувати подушку безпеки, яка майже вся йшла на донати. Невідомо що від цієї держави очікувати, тому треба готуватись. Донати зменшились через це

Майже не доначу — бо не маю прибутків при європейських витратах на життя. Кожен раз, коли про це думаю — мені прикро. І десь мерехтить якась образа: ніби я довіряв і усе робив як треба — а мене надурили, використали та викинули.
З самого початку війни я вирішив що не покину свій дім у Харкові. На це було багато різних причин — патріотизм чи якась сміливість була не на першому місті. Я розумів що боєць з мене ніякий (скоріше панікер) — тому я буду допомагати як вмію — грошима. Тим більше що я звик до дуже скоромного життя і аби сидіти у власній хаті і їсти смажену курку не так багато грошей треба.
Перше, як заможні люди мають допомогти державі — це купити військові облігації. Як тільки Приват почав їх продавати — я купив майже на усі вільні гроші які лежали на карті (десь 300 К гривень). Зрозуміло що прибутку це не принесло адже відсоток навіть не покрив інфляції і падіння курсу гривні. Але головне — допомога державі. Через пів-року я вже купував валютні облігації і на піку мав їх десь на $60 К (але аби їх придбати довелося познайомитися з фінмоніторингом!). Сподіваюся це якось допомогло не тільки банкам які їх продавали.
Донатив я і до війни 2022. У 2014, 2015 більше — після «Минську» менше, у 2021 закидував десь 5 — 10 К на місяць на peoplesproject.com. Але з початком війни я вирішив що оскільки не іду воювати і не працюю в тилу на потреби фронта — то усі зайві гроші буду донатити. Тим більше що на моїй великий галері відразу знайшлося багато волонтерів і хтось на щось збирає майже кожного дня.
Поставив ліміт 10К на день на карточку аби не роздати усе відразу. Стратегія донатів була приблизно така: на кожну нову банку від волонтерів компанії — відказу 1К. Також якщо бачив що можна швидко «добити» банку — то міг закинути ще декілька тисяч. Таким чином виходило десь 100 К на місяць «своїм» волонтерам. Якщо на кінець місяця від зарплати щось залишалось — тоді приймав участь у великих зборах ДОУ, ХХ, КОЛО, Фонд Притули (мені іноді навіть сувеніри надсилали: гільзи, шеврони, календар, шматок кацапського гвинтокрила).
І усе б було чудово — якби не брехня. Пам’ятаєте це: «2-3 тижні», «2-3 місяці», «Крим до літа», «Великий наступ». З одного боку казали що вже ось-ось перемога, а з іншого ловили на вулицях і постійно казали що служити доведеться усім ... На той час я вже сидів дома 3 роки і працював без відпустки (а нащо вона вдома?). Обстріли, блекаути, постійні натяки від менеджера «переїзди з Харкова — а то можуть звільнити одним днем» — усе це давило на мою і так хвору психіку. Я погано спав, почав чути голоси... Отже я зрозумів що або втеча — або божевілля. Так один страх переміг інший — я утік.
І зараз розумію що рік тому я ще не уявляв НАСКІЛЬКИ усе стане гірше в Україні! І справа навіть не у тому як розрекламований наступ перетворилося на поступовий відступ — цього можна було очікувати і це не наша провина (хіба що брехунов у владі). Вулична мобілізація була і раніше. Але я і уявити не міг що вони офіційно зроблять усіх обмежено придатних здоровими і будуть гребти у армію гіпертоніків, сердечників, діабетиків, людей які ледве можуть ходити ... І ладно б їх посадили десь снаряди подавати чи кашу варити — усіх відправляють бігати на полігон! Навіщо?! Це ж просто знущання з хворих, літніх людей! Спитайте цих молодих партійців із Зе-команди: чи хотіли б ви аби вашого 50-літнього батька ганяли по полігону? А в армії і так більшість людей 40+ — а після такої мобілізації половина з них зможе тільки лежати в окопах.
Якщо на початку війни усі розуміли що треба щось робити задля перемоги (міняли правила «на лету» аби завозити дрони) — то зараз прикро бачити що за 2 роки не зробили нічого аби люди могли чесно працювати на перемогу! Економічне бронювання — «несправедливе», бронювання в ІТ — майже не працює, гроші державі не потрібні — потрібне «м’ясо». І усі ці 2 роки шалені гроші ідуть по кишенях ТЦК, ВЛК, погранців, усяких перевізників та шахраїв ... А зараз кажуть: грошей не вистачає — давайте підвищувати податки, тарифи, ціни.
«Конституція на паузі» — тому приймають не тільки закони, а і просто постанови які суперечать усяким правам людини. Я не здивуюся якщо наступним кроком буде інша «економічна мобілізація»: почнуть просто конфіскувати вклади, блокувати рахунки і забирати гроші. Спочатку мобілізують гроші — потім людину. Насправді один крок залишився: дозволити обшук по квартирах у пошуках ухилянтів. А усі цінності, знайдені при обшуку — конфіскувати як «докази».
Я радий і щасливий що втік поки ще не почалося таке свавілля. А з іншого боку думаю скільки я користі міг би принести якби мені просто дозволили спокійно працювати далі в Харкові.

зайшов на ДОУ — каментатори намагаються принизити тих, хто каже, що перестав донатити або не донатить
Тим часом останні новини:
— Хтось на земарафоні :"Ми вкрали 37 млрд на будивництві обороних споруд"
— непрацюючим суддям виплачено 500 млрн грн

Хто ці 34 відсотки, які майже не донатять? Нема куди? На фонд Притули, чи ПЖ, чи нема своїх знайомих, чи всі вже укомплектовані, у всіх тачки, старлінки? У всіх міномети? За всі старлінки платять самі військові, за ремонт тачек, на й..бані кастрюлі з лопатами самі скидаються. Нема кому закинути на дрони, які живуть 1-2 тижня на фронті? Нема кому закинути на FPV? Чи всі вже вилікувались та пройшли реабілітацію? Ну б..ля, ну хочь по 100 гривень кидайте. Ви що, серьйозно?!

немає варіантів «не доначу взагалі» та «доначу за запитом від своїх»

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не нужно государственным чиновникам делать подарок закрывая потребность без бюджета.
Они должны были в 22м сделать секвестр бюджета, перевести страну на военную экономику, убрать из гос.владения все убыточное и дотационное. Заканчивается 24й, а воз и ныне там, перекладываем плитку

Система донатів це витягування коштів у сєрдобольних. Всі розуміють, що донатити треба — але цей процес абсолютно довільний і розрахований на порядних людей або як кажуть сєрдобольних. Всі донати потрібно робити виключно через податки і при цьому абсолютно прозоро. Мають платити всі , а не тільки ті у кого все з совістю добре. Хтось віддає останнє, хтось ні копійки хоча може і т.п. На кого це все розраховано ? 3 рік рік війни а системи немає і досі.

У каждого гражданина есть священный должок перед родиной.

боянЪ ))

upload.wikimedia.org/...​requisitioning.jpg!HD.jpg

Спочатку донатив багато, потім зафіксував максимальний донат на місяць щоб не вилазити за нього і не шкодити родині бо вже виглядало як гемблінг.

100% Я деякий час брав кредити через цю залежність й термінову необхідність. Потрібно законодавчо заборонити брати кредити на донати. Усіх грошей не заробити — усі збори не закрити)

А може навпаки: якщо усе одно усіх мобілізують — то можна набрати кредитів скільки дадуть. А потім хай банки вимагають ці гроші з тих 15 мільйонів, які ти усе одно не побачиш.

В останньому зарплатному опитуванні таке питання є, причому зі значно більшою кількістю варіантів відповідей. Марія Дубініна, навіщо ви паралельне це опитування організували?

Щоб ви поставили це питання. Ціль досягнута.

Зарплатне опитування тільки про людей в країні, а тут всі. Можна порівнювати

Поки ви тут скиглите — там неайтішники зібрали за добу трохи меньше 2 міліонів гривень.

На одному не дуже популярному каналі в ютубі.

Дякую. Тепер все зрозуміло

Ну так мы и не рассказываем им как им тратить их деньги.

Щось хотів сказати, але що?

На Хуевому Харкові майже кожен день збирають по мільйону гривень. Враховуючи що 90% ІТшників з Харкова втекли (тут мав бути текст про зраду Батьківщини) — усе це збирають звичайні люди.
Враховуючи які там «слони» донатять іноді 10 — 100 К гривень за раз — я навіть не думаю що ІТшникі донатять більше інших професій.

На хх стільки не збирають, 20-70к в день в середньому

Доначу тільки знайомим. Як чинуши цього не розуміють, з повною відмовою від екномічного бронювання, вони розділили суспільство. Бо багато людей готові були б економінчо віддавати багато, щоб бути причасними до боротьби за державу, але ні, альтернативи нема, бо всі повинні бути солдатами

Вони все розуміють, але є електорат який буде проти цього.

Нещодавно з дружиною подивились виписку по моїм карткам — з березня 2022 до квітня 2024 загалом задонатив суму більшу ніж 1,2 млн грн (і я ніфіга не топ топів по доходах).
Спочатку в великі фонди та ситуативно збирав друзів/знайомих хто мобілізувався, згодом в конкретні підрозділи конкретним людям.
Друкував для ДА, збирав дрони.
З травня зупинив донатну та волонтерську активність майже повністю — допомагаю пораненому знайомому, якого вивели поза штат + відкладаю гроші на випадок мобілізації + потрохи роблю ремонт в квартирі.
Одна з причин — що моя робота та допомога має меншу цінність для держави ніж робота охоронця в Сільпо, чи консультанту з Єпіцентру, що мають бронь. Тому вирішив наразі підготуватись щоб була подушка та якщо щось трапиться сімʼї гроші та дороблений актив під здачу в оренду.

На початку 2022 донати та волонтерство були механізмом обійти бюрократичну держмашину, далі це спричинило перетягування обовʼязку забезпечення армії з плечей держапарату на людей та створення ілюзії забезпечення. Результат: дороги, бруківка, стадіони, мости і тд. і тп. Що думаєте з цього приводу ?

Такої ж думки. Донатити в 2022 — необхідно, після 2023 — шкідливо. Бо більше схоже на «лохи впрягаються нащо щось змінювати». Єдине про що жалкую, що не переходив на 2%, повівся на патріотичну хвилю. На мої податки в моєму місті зробили фонтани.

Думаю те, про що казав Тарас Чмут — ще в кінці 2021 він розмовляв із Залужним і той говорив, що успіх у війні з таким монстром може бути досягнутий лише якщо вся країна включиться у війну, допомагаючи перекривати потреби сил оборони.
Їх все одно дуже багато, а в них на чолі психи і неповоротка державна машина не надто ефективна в розподілі і постачанні, доводиться її тут підстраховувати.
Добре, що ми не донатимо на їжу, на тактичні окуляри чи каски, на броню та інше індивідуальне спорядження, але автівки, дрони, тепловізори, турнікети і чимало інших позицій, це розхідники, витратний матеріал війни, якого не буває багато.

З усією повагою, але з приводу автівок — був би дефіцит їх би не купували поліції? Тим більш нафіг вони патрульним у Києві?
Тут усім світом на ті корчі збираєш і везеш, а копам беруть новенькі підготовлені.
Приорітет поліція а не армія/війська?
Турнікети ідуть в комплекті у аптечці і досить непогані по відгукам, зараз їх почали нормально закуповувати ДОТ.
За дрони той самий Тарас Чмут сказав що в Україні є декілька виробництв, які можуть робити по 50к дронів на місяць, але вони стоять — немає замовлення.

Був би, дефіцит автівок з однієї причини — їх розй*бують, регулярно. Причому переважно на стоянках, а між тим якийсь час машина возить усе необхідне між пунктами.

Мається на увазі що замість купівлі авто для армії їх беруть поліції, причому пікапи. З якого дива, та на хіба?
У поліції авто знищуються під час БД?
Чому не закупають у війська?

Теж цікаво нахіба поліції новесенькі пікапи в Києві. Вони ще й купу пального в них спалюють

Але ви донатьте собі і не задавайте дурних питань.

Ви пропонуєте не донатити і чекати поки путлер-прийде-лад-наведе?

Це маніпуляція. Питання не в тому хто що пропонує (і де ви побачили таку пропозицію?), питання чому пікапи, на які збирають усім світом, шукають, ремонтують та відправляють в війська закуповуються поліції а не військовим.

Та я от Притулі мабуть ні копійки не задонатив, приміром (тут я не один такий, мої батьки його теж не терплять). При цьому на ПЖ доначу регулярно потроху, бо що б не казали про Чмута, для мене він «задрот війни», людина, яка в хорошому сенсі «горить» тими питаннями.

Ні, я вважаю нормальним донатити, але вимагати відповідей на цілком адекватні питання. Може, краще було б донатити на тепловізори замість пікапів, поки на них поліція по Києву ганяє

А я і не доначу на пікапи абикому, я доначу знайомій волонтерці, яка їх особисто ганяє.
Ну і ще недавно на СТО Справи Громад один з найбільших донатів за останній рік кинув, то теж свої (як і вона, всі ми там порохоботи)

Мабуть, тому що держава не стане закупати невідповідний транспорт для фронту? Це буде MRAP чи хоча б машина з бронюванням кузова. І вони їх таки закупляють, але потреби бойових частин значно вищі і перекривати їх треба швидше, хоч по рокадній чи тиловій дорозі антимінне бронювання не буде настільки критично необхідне, тому на пару разів згодиться будь-який шрот на ходу, який принаймні сам не заглохне.

Добре, що ми не донатимо на їжу, на тактичні окуляри чи каски, на броню та інше індивідуальне спорядження

Здрастє, мушу сказати, що донатятиться і на таке

Донатив на початку багато, у першій місяць задонатив суму яка дорівнювала приблизно зарплатні, потім звісно менше але усе одно як на мене непогано. Ще і збирав гроші як волонтер для бійців яких підтримував. Зараз майже не доначу, тому що: одружився, народилася дитина, скоротили з одно із проектів, витрати значно зросли і вільних коштів вже не залишається. Враховуючи що держава з усіх боків хоче якось обмежити мене та залізти у карман є бажання якось заощадити кошти на майбутнє, або як зі мною щось трапиться. Та й на вирішення самі знаєте якого питання десь потрібно заощаджувати 3 рокі, при поточному рівні оплати праці і витратах. Тобто ті хто дивуються чому не донатять дуже відірвані від реального життя. І це айті, а якщо за межи його подивитися там доходи ще менші. Вважаю що донатити потрібно і необхідно але зараз не має змоги це робити на належному рівні

третина-половина місячних донатів — регулярні в визначенні фонди/підрозділи
решта — збори, які потрапили на очі

була робота, то донатив. 1/4 — 1/3 зарплати відлітало. не стало роботи (от у квітні) — перестав. взяти замість чувака призовного віку із Дніпра дівчинку з Львівщини хіба не праведний шлях для бізнесів нині? отож...

Люди, які не донатять, аргументуючи це тим, що держава краде і їм держава нічого не дала, не розуміють того, що просто так нічого не стається. влада це не інопланетяни, які прилетіли з іншої планети, чи зародились в сферичному вакуумі, це відображення нашого суспільства, яке керується «не на*беш — не проживеш». В нас таке суспільство і це потрібно визнати, і те, що ви не такі, чи ваша бульбашка не така, не пояснює нічого, бо це не репрезентативна вибірка суспільства.
В нашій країні буквально 10 років тому президент був зеком, а буквально до 24 лютого шлях до ЄС виглядав чимось дуже далеким і тим, що наврядчи ми побачимо в своєму житті. Вірити в те, що до влади прийде якийсь месія, який все порішає є також нереалістичним, як мінімум через те, що влада це не одна людина, а група міністрів, депутатів, радників ітд, а вони є відображенням нашого з вами суспільства.
Більше того, наше суспільство не факт, що буде готове до «месії», який відродить Україну, бо починати реальні реформи на такій низькій базі бідного суспільства (нещодавно читала, що таких у нас 30% і це тільки офіційно) призведе до незадоволення суспільства (яскравий тому приклад це реформи в Ірані в 60-х роках), бо бідне суспільство без елементарної освіти і знань економіки не буде розуміти, що, наприклад, припинення дотацій на комунальні платежі (а це просто маса грошей) буде тільки позитивно впливати на економіку і майбутнє України.
Аби влада була така, якою ми її хотіли бачити, потрібно не жалітись в коментарях і потім виїжджати, бо о чудо, влада вас не почула, а реально на неї впливати через масовані зібрання, а в нас культура виступів проти влади ну геть не розвинена, ми збирались тільки коли вже дуже накипіло, і так щоб тільки скинути владу, а не вплинути на неї. Яскравим і першим прикладом, який мені спав на думку, є протести стосовно чеського телебачення, коли люди зібрались проти приватизації суспільного телебачення, і це мало вплив. Наше ж суспільство мовчить, і не тільки у війні справа, воно і до того мовчало.
Жодна влада не є альтруїстичною і взагалі, в неї абсолютно не такі цілі, як у народу, в них ціль втриматись в кріслі, вони боряться за рейтинги. Тільки коли нема згуртованого суспільства, яке буде своїм тиском бити їм по руках, аби не робили дурні, то нічого нам з неба не впаде.
І, вертаючись до донатів, влада приходить і йде, але нам тут жити. Особисто я не маю маєток в Монако, і не можу собі радісно і спокійно здриснути, як це можуть зробити олігархи. Тому ніякі сини депутатів чи олігархів не будуть за нас донатити чи воювати, бо це нам потрібно, а не їм.
Закликаю вас всіх взяти дорослу позицію в цьому питанні і бути свідомими, совок нам сильно піднасрав інфантилізацією суспільства і «держава нічого не дала».

Смысл в том, что поменять одну страну на страну получше легче, чем сидеть в тюрьмах и получать в зубы от милициянтив за свою борьбу за права.
Любое государство это лишнее звено, существующее с единой целью прокормить удерживающих фактическую власть. Но жизни так мало, что немногие хотят положить ее на алтарь.

розумію вибір людей, які виїжджають. мій коментар був про людей, які не донатять через владу

Їх теж можна зрозуміти. Не усі мають емпатію до інших людей або потребу приносити користь суспільству.
Тож залишається здоровий егоїзм і практична площина у допомозі армії. Такі на початку війни донатили і сильно прям донатили, бо від цього залежало їх життя. Але зараз війна зайшла фактично у глухий кут, армія на третій рік війни чомусь досить сильно залежить від донатів, немає економічного бронювання для тих хто готовий далі допомагати армії грошима. Та і тотальне розкрадання бюджету, досі закриті кордони навіть для ділових поїздок (які теж можуть приносити сюди податки і донати), абсолютне свавілля ТЦК мотивації аж ніяк не додають.
Навіть якщо не ображатись за все перераховане вище на владу, що залишається здоровим егоїстам у даній ситуації? Так, правильно — накопичувати і по більше, бо не відомо на що знадобляться гроші завтра. І не кажіть що це все не через дибілізм влади

а зараз від донатів не залежить наше життя?))
Накопичувати, це звісно важливо, ніхто не знає що буде завтра, я також накопичую, і це абсолютно нормально, ми не маємо віддавати останні свої гроші. але я вважаю, що хоч якусь суму варто донатити, аби допомагати армії

> це відображення нашого суспільства, яке керується «не на*беш — не проживеш»

усе пізнається у порівнянні. з досвіду кажу, коли ваше рідне місто не обстрілюють, життя навколо вирує, є робота і гроші, і ви маєте змогу поїхати розвіятись кудись, скажім, на мадейру чи шрі ланку трохи відпочити від роботи, тоді мабудь важко уявити собі причини за яких хтось може не довіряти владі і не донатити їй, чи на потреби, які людина пов’язує їз політикою держави.

ви не владі донатите, а військовим, які вмирають за ваше рідно місто. перечитайте, будь ласка, останні два абзаци мого коментаря

Мартіно, емоційний аргумент у питанні донатів вже не працює. як ви самі бачите, це і є висновком з обговорення: нажаль донати впали і продовжують падати, бо прагматизм і здоровий егоїзм переважають емоції. замість підтримки фондів і зборів у твітерах люди тепер напряму підтримують знайомих і родичів що служать, і то я б це донатом не назвав, це вже ближче до персональних витрат. ви ж не називаєте донатом подарунок другу?
до речі, інфантильність це ще й про емоційність і нездатність керувати емоціями і бажаннями. коли здається що можливості нескінченні, що можна переконати будь-яку аудиторію і поміняти світ, якщо просто дуже захотіти.

Ви ж самі хотіли додати емоцію в свій коментар, коли сказали, що люди не донатять через владу, хоча сидять в прифронтових містах і ще й не їздять на Мадейру!) що ж це є, як не маніпуляція з використанням перегляду мого інстаграму?
До чого ви говорите про емоційний аргумент, я не знаю. Таке враження ніби я пишу про червоне, а ви про м"яке. Люди вмирають, все, що люди набудували за життя зруйновано, тут виступає чистий прагматизм не допустити цього в себе в хаті.
Переконати будь-яку аудиторію неможливо, реально освічених людей мізер. Але чомусь ви захотіли переконати мене

усе пізнається у порівнянні. з досвіду кажу

якщо ви не донатите, а допомагаєте друзям, ну то називайте це як хочете, суть все одно не змінюється, бо ми таким чином разом допомагаємо армії. Головне що ми це робимо, а стосовно ставлення, можемо залишитися кожен при своїй думці

ви не владі донатите, а військовим, які вмирають за ваше рідно місто. перечитайте, будь ласка, останні два абзаци мого коментаря

Вот это и есть эмоциональный аргумент. Можно еще добавить «а ведь эти военные защищают детей».

Донат военным это опосредственный донат власти. Закрывание ее косяков.

А насчет военных, которые умирают. Я бы предпочел чтобы эти люди жили, а не умирали в мясорубке типа Бахмута, которая, как потом оказалась, стратегического значения не имела. Тем более что многие оказались на передовой не по своей воле, и умирать тоже не хотят.

коротко: із слабо зв’язаним набором ідей, фактів і закликів 22го року ви прийшли в топік середини 24го, коли проблеми і виклики настільки загострились, що дозволити собі ефективно апелювати до тих кто мало донатить (або _каже_ що мало донатить) може хіба що альтруїст зі стажем, інакше це розцінюється як наївніть або ханжество.

> Головне що ми це робимо

обнімемось!

Та це галімий бот

я хоч слово сказала, що підтримую це свавілля? цей топік це тема донатів

а буквально до 24 лютого шлях до ЄС виглядав чимось дуже далеким і тим, що наврядчи ми побачимо в своєму житт

Колесо сансари зробило повний оберт

влада приходить і йде,

)))))))0)

але нам тут жити

Ну вам то може і жити. А «нам», держава особливого вибору не лишає. Як то кажуть, рівні усі, але прав людини на усих не вистачило. Тому дякую, не голодний, хай цю страву куштують ті хто її готував.

чомусь «ви» не боролись за своє право на контрактну армію до повномасштабного вторгнення, хоч не впевнена, що контрактної армії вистачило б на цю війну

відображення нашого суспільства, яке керується «не на*беш — не проживеш».

звідки знаєш за все суспільство? 🙂

В нашій країні буквально 10 років тому президент був зеком

йой, хто тобі сказав таку дурницю 🤔

наше суспільство не факт, що буде готове до «месії»

ніколи не буде готове... така вже є... демократія 🤔

починати реальні реформи

шо... знову ? 🙂

(яскравий тому приклад це реформи в Ірані в 60-х роках),

просто вражений Вашою ерудицією 🤔

а реально на неї впливати через масовані зібрання, а в нас культура виступів проти влади ну геть не розвинена, ми збирались тільки коли вже дуже накипіло, і так щоб тільки скинути владу, а не вплинути на неї.

відкрию секрет... у нашій країні є «Закон про звернення громадян»...
можна спокійнісінько у період між виборами спілкуватися з рідною владою... у робочому порядку... надсилати звернення, отримувати відповіді... приходити на прийом... вносити пропозиції, критикувати...

а вулична демократія... стрибати на майданах — якось... не дуже цивілізовано 🤔

Жодна влада не є альтруїстичною і взагалі, в неї абсолютно не такі цілі, як у народу, в них ціль втриматись в кріслі, вони боряться за рейтинги.

це якесь словоблудіє 🙂

у Конституції записано, що джерелом влади є народ...
обрана влада є частиною народу...
і не треба себе відділяти... у влади такі цілі, які ми поставимо...
(інша справа, що система складна.. і не все зміни можна зробити миттєво... хоча іноді хочеться, правда ж? 🙂)

Зараз фонд tech-спільноти KOLO (koloua.com) проводить опитування про феномен українського волонтерського руху та донатів. Бо явище справді унікальне, і аналогів в історії немає.

Нам дуже пощастило, що в Україні є розвинений онлайн банкінг, активне використання соцмереж, широке інтернет покриття, і є можливість дистанційно швидко гуртуватися та допомагати один одному.

Тому, прийміть, будь ласка, участь у опитуванні, залиште свою думку за цим посиланням — go.koloua.com/kolotg

Став менше донатити, складаю гроші для сім’ї на випадок своєї мобілізації. Взагалі неясно що буде далі. Доначу тільки знайомим на фронті тепер.
Дуже сильно демотивує поведінка ТЦК і мобілізації знайомих одним днем. Навіть не дають справ закінчити хоч місяць.

Довіри до великих фондів немає, бо розумію як воно працює. Тому донати лише тим кого знаю особисто чи друзям друзів чи знайомих. Тому могу собі дозволити такі донати робити дуже більше, ніж робив би фондам якщо довіряв би, а близьким друзям то і зовсім закривати потреби без потреби відкриття зборів.

Мене цікавить чому ніхто не питає скільки грошей задонатив сам Зеленський? В нього ж є якісь бізнеси напевно... Чи він якийсь особливий, що йому донатити не треба?

такі опитування підривають віру в людей.
особливо коли можуть голосувати анонімні акаунти.

Це залежить від того, що ви хочете в таких полах побачити. Якщо вам важливо погрузитися в теплу ванну, то можна не тільки голосування поіменним зробити, а ще й автоматом поганців відправляти в списках до Поліції Моралі.

Откладываю донаты на штрафы за «неоновлення» штрих-кода крепостного.

Задонатив своему другові, зібрав його до армії (точніше допоміг)
Потім допомогав переселенцям з Маріуполя.
Все це було до жовтня 2022 року.

Потім став допомогати родині, щоб не скотитись в прірву в цій країні, де влада йолопи та крадії.
Мені дуже шкода, що так все їде...

В 2014 році, коли обраний населенням зек втік та залишив Україну без грошей та армії, я донатив як міг — коли ще працював фрілансером без жирних контрактів в наймі, люди затикали дірки в забезпеченні як могли.

Парою років потому — донатив на нормальну партію (Д7), хоча ефекта це не дало і населення в списку з 40+ людей відкопало ще одного дегенерата і вибрало його разом з його партією. Доречі, десь в 2016-2019 я взагалі запитів на донати (армії) не бачив, бо армію нормально забезпечували і навіть реформу їжі провернули.

В 2022 році (8 років війни) знову почалося затикання дірок, згенероване вже новим дегенератом, багато місцевих людей лили просто кілобаксами усюди.

Зараз літо 2024 року, 10 повних років війни, я не розумію якого біса кляті дрони хоча б з амазону держава не закуповує, а на всяку херню стабільно спускають гроші. Доначу вже хаотично, пару разів розвели.

В мене (дивлячись на те про що звітує Д7) теж останнім часом виникає питання чому держава не може забезпечити війська базовими речами типу тих же біноклів чи ПНВ. Це ще до того як прочитав про витрати на антарктичну експедицію.

До слова якщо раніше донатив більшими сумами на меншу кількість зборів то в травні вперше вирішив робити менший внески, але намагатися допомогти більшому числу волонтерів. І тут НБУ зі своєю втратою ініціативою про 30 переказів. В мене крім власних потреб перекинути гроші тільки на донати пішло 32 операції! Дивний дії для держави яка не спроможна самостійно забезпечити армію.

зайшов на ДОУ — каментатори намагаються принизити тих, хто каже, що перестав донатити або не донатить
Тим часом останні новини:
— Хтось на земарафоні :"Ми вкрали 37 млрд на будивництві обороних споруд"
— непрацюючим суддям виплачено 500 млрн грн

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

в чому полягає стратегія обзивати тих хто веде публічну дискусію про масштаби викрадання грошей платників податків? чи ви з секти тих, хто виправдовує розкрадання бюджету тим що хтось інший заносе взятку за сессію?

непрацюючим суддям виплачено 500 млрн грн

500 млн впродовж 6 років, але мабуть більше 100 млн з 2022 року

Доначу на лікарів ВЛК

ахах, це пʼять. Нажаль немає смайликів тут

Коли як, але в більшості своїм людям, яким довіряю. В травні десь 20к грн вийшло

Подивився я на все, що творять зе-зрадівці, і пішов в сабатікал

пішов в сабатікал

Це типу зловили і мобілізували? Зараз навіть бенчі ріжуть — не вірю що десь ще залишились відпустки чи тим більше «сабатікали».

Залишились, можна брати, звісно, що без всякої оплати

Маю на увазі, кілька місяців як звільнився і не шукаю роботу

Так Бобер також у сабатікалі

Чудово! А я думав це зветься «безробітний». Тепер буду усім казати що «у сабатікалі».

Все залежить від того, хочеш ти працювати чи ні )

Опять фопы начинают думать, что у них была когда-то работа ...

Так була, це називається робота по контракту.

Я б навіть це назвав «рабським контрактом», на відміну від офіційної роботи де права робітника хоч як захищені. Забули як Глобал тягав своїх рабів по судах? (Шукайте на Веселому ІТ) ФОП відповідає усім майном — не забули?

попрацюйте за кордоном по контракту — нічого не оплачується, усе за свій рахунок, страховка за свій рахунок, звільнення не оплачується, прав ніяких, лише обовʼязки і т.п.

Є таке, лікарняні та відпустки за свій кошт. Але і гроші платят не погані, але тут як домовишься. Я зараз працюю за контратком, віддалено, пропонують перейти на таку-ж зарплату але вже у штат, з відпусткую, лікарняними, страховками і безкоштовними курсами. Не дуже розумію цю математику зі сторони компанії, здається їм чомусь вигідніше мати мене у штаті, не дивлячись на те, що зараз я їм обходжуся набагато дешевше.

я більш мав на увазі те що, усі чомусь вважають, що в нас все не так як за кордоном, але воно трохи не так. Ну і плюс тут з якого куту дивитись — якщо порівнювати із тою самою роботою, але фул тайм — то там вже і права є і бонуси і відпуски і часто рейт вищчий і т.п.

стосовно контракт>фул тайм, я так само перейшов вже до фул тайму, думаю це повʼязано із бюджетами підрозділу, економією на хайрингу (бо дешевше найняти 3рд паті для фанелу і фільтрації ніж розширювати свій штат, особливо коле це чисто під проект або короткостроковий буст хайрінгу потрібен) + страховка себе, бо якщо не підійде кандидат — то набагато простіше розірвати контракт і не отримати іски чи репутаційний демедж для основної компанії, типу в тебе є добрий і поганий поліцейські (компанії) завжди

Донатив і буду донатити, як і на початку. Не тому що вірю в Україну чи в перемогу, просто хочу щоб здохло якнайбільше русні.

Доначу фіксовану суму щомісяця — 10к гривень. По відчуттях: трохи більше 50% по знайомих волонтерах, інше — на фонди. В окремі місяці не доначу на ЗСУ взагалі, натомість всю суму спускаю на донати дитячому будинку, яким опікується знайома. В такі місяці йду також із шапкою по кількох знайомих, хто може підкинути по 1-3 тисячі гривень, щоб в сумі вийшло закрити якісь реальні потреби закладу.

Відсутня опція «доначу на армію РФ», була б цікава статистика

Ти хворієш чи це особливості характеру? Лікуйся.

У вагнеровцев кстати нет донатных счетов, занимался изучением вопроса :D

Все это чушь. И давление на людей (вон внизу говорят что донат это обязанность). Донат это добровольное пожертвование. Хочет человек — донатит. Хочет — не донатит.

Если уж идти до конца, то надо вводить аналог en.wikipedia.org/wiki/Church_tax. Ты хочешь добровольно донатить? Пусть автоматически вычитается из дохода.

Но это слишком похоже на увеличение налога для ФОПов, многие сразу найдут причины этого не делать. И правильно сделают. Донат это личный выбор, и хвалить или ругать за него нет смысла. Если кто-то решит себе велосипед купить вместо доната, пусть делает это.

Если кто-то решит себе велосипед купить вместо доната, пусть делает это.

я не можу донатити, велосипед в мене є.... але ситуація з війною досить тривожна... тому у вільний час у ютубі пояснюю росіянам шо їм цікавіше було б мирно працювати вдома... чим воювати, чи підтримувати війну

А в них, колективних росіян, вибору великого нема. Їм наказали — вони роблять. Рівень рабства та рабського мислення — ще вищий (інколи кратно) ніж в Україні.

Плюс додайте системну, багаторічну пропаганду + низький рівень освіти та світогляду + дикість та забитість + імперськоє велічіє = гримуча суміш, яка може реалізовувати найбільш брехливі та цинічні накази.

Українці, які жили в УРСР з 1954 до 1991 роки нічим принциповим не відрізнялися в більшості своїй від росіян або білорусів, в плані власної політичної або громадської поведінки ... їм сказали
— «звільняти» Фінляндію в 1939 році та окуповувати Польщу — вони їхали, «звільняли» та окуповували;
— їхати на танках в Прагу в 1968, вони сідали і їхали.

Сказали проводити сво в Афганістані з 1979 році ... ні в кого навіть думки не виникло, а що вони забули в тому далекому Афганістані ... а потім ходили, ще й отримували регалії та пільги як воїни-інтернаціоналісти, хоча в реальності — то ж банальні «окупанти Афганістану».

Те саме стосувалося наприклад американців, які невідомо що забули у В’єтнамі, який бомбили та нищили роками.

Були звісно якісь дисиденти, опозиціонери в УРСР — але це 200-300 людей на 40-50 млн. Тобто в реальності, мізерна кількість.

Потім в 1991 році українське суспільство показало на виборах президента — що їм за великим рахунком плювати на тих, хто роками сидів в радянських тюрмах за вільну та демократичну Україну ... краще зашкварений комуніст та кгб-іст Кравчук.

Також не було ніяких майданів чи протестів національного масштабу в 1991 році, коли вбили Чорновола. Хоча причина була, актуальна, реальна і величезна. Але майже ніхто не вийшов, наскільки пам’ятаю.

в 1991 році, коли вбили Чорновола

Чорновол загинув у 1999

Так, це технічна помилка. Дякую за уважність.

Українці, які жили в УРСР з 1954 до 1991 роки нічим принциповим не відрізнялися в більшості своїй від росіян

Відрізнялися.

В мене інша думка. Якщо порівняти жителів Білгородщини та Харківщини, то різниця мінімальна.

Громадяни росії дуже різні (татари та буряти між ними різниця як між турками та китайцями, або карели та осетини — це десь як данці та греки), але всі чомусь називають їх руськими. Їх там десь 150 унікальних народів.

Якщо порівняти жителів Білгородщини та Харківщини, то різниця мінімальна.

Не дивно — бо більше половини жителів Східної України — це завезені з Росії москалі. Люди з села цілими родинами переїжджали працювати на заводах — бо це був єдиний шлях вирватися з колхозів. Населення Харкова:
1913 — 244 700
1939 — 832 913
Відповідно так: до 2014 року увесь схід України був переважно російськомовний. У багатьох у Харкові були родичі у Білгороді.
А зараз взагалі цікава історії: коли бомбили Харків у білгородських форумах писати «так їх — треба знищувати хохлів», а коли бомбу скинули на Білгород і знесли увесь під’їзд — то у російських каналах писали «білгородців — не шкода, вони там наполовину хохли»!

Насправді, щодо США і В’єтнаму, там є нюанс, Франція підняла там бучу (В’єтнам це частина колишньої колонії Франції під назвою Індокитай), втягнула США так как мала з ними домовленості про спільну оборону і після вийшла з війни. А США виконували союзницьки обов’язки вже для південного В’єтнаму. А війну там почали Франція, СРСР і Китай, а не США. І вихід США призвів до того що комуняки посили тиск на інші країни...

Пусть автоматически вычитается из дохода.

А у нас на всю країну один єдиний волонтер який закриває всі заявки, так.

Доначу майже кожен день. Через стрімірів яких дивлюсь.

Думаю, залишився один крок до того, що не-донатери-ухилянти будуть донатити на русню (якщо вже цього не роблять)

Если дойдет до того, что у ухилянтов начнут забирать жилье по штрафам за «необновление данных» и победа русни будет единственным шансом сохранить имущество — может быть и такое.

Перси живет в параллельной реальности, где Украина скоро победит, люди идут в армию с улыбкой на лице, где о них заботятся, учат, и из отправляют в бой с полным обеспеченим, и уверенностью в своих командирах.

где о них заботятся, учат, и из отправляют в бой с полным обеспеченим, и уверенностью в своих командирах.

це все абсолютно ніяк не стосується ухилянтства

Інколи це нагадує ситуацію, коли одні раби шукають когось, щоб компенсувати своє рабство, тобто ще слабших за них, щоб поставити собі в рабство когось, бо вони ж самі фактично в рабстві.

Якщо ТЦК такі хоробрі та патріотичні — то можуть постояти на вході в елітні ресторани, готелі, гудвайни та інші козирні місця Києва. Там де броньовані, цивільні джипи 4×4 різноманітні на будь-який смак та стиль.

Але в ТЦК працюють переважно ментальні «раби» режиму-системи, а тому вони ловлять лише тих, хто слабший за них.

Вы слишком глубоко копаете.
ТЦК — это бизнес. Бизнес на крови, ну вот так.
Лет двадцать-тридцать назад на коне были менты, прокурорские и избушники. Выполняли план по поазателям, вымогали взятки, кошмарили бизнес. Сильней напугал — больше заработал. Лет десять назад эстафету переняли «активисты». Сейчас — ТЦК.
Можно наехать на элитный ресторан, крышуемый облпрокурором, но завтра тебя на взятке примут. Можно поймать и увезти мажора, но папа его организует хай, и вместо денег кресло под военкомом (очень дорогое кресло) зашатается, на ровном месте.
Они бы может и рады были потрясти толстосумов, но надо учитывать интересы других заинтересованных лиц. Чай, не на пустыре палатку поставили

Очікувано, що ухилянти не донатять (і майже 100%, що ніколи й не донатили)

А який відсоток донатерів серед тролей?

Задача со звездочкой для особо любопытных и наблюдательных.

Почему в лучшие комментарии выносятся НЕ ВСЕ сообщения, которые набрали много лайков, а иногда даже выходят сообщения с меньшим количеством лайков, а с большим количеством лайков не входят ?

В мене взагалі зараз не відображаються популярні. Думала це повʼязано з відкритими коментарями для всіх охочих

Доначу виключно друзям/знайомим. На дивні збори не доначу навіть друзям/знайомим (як приклад, збір на якісь модні тактичні куртки (ага, майже влітку), або на гоу про (сорян, але ні))

в мене є трохи дивна ідея, цікавить думка інших... 🤔

мені здається, що коли люди/компанії отримують виручку за кордоном... частину виручки донатять в Україну... тоді це дійсно реальна допомога...

а от коли люди/компанії отримують виручку в Україні, а потім донатять... це просто перерозподіл... з одних узяти гроші, іншим віддати 🤔
.............................

Приміром, ви виростили на городі тонну картоплі...

Можете продати за кордон...
Можете продати в Україні за ціною «собівартість + 5%»
Можете продати в Україні за ціною «собівартість + 100%»

Цікаво, за яких умов у вас буде більше грошей... і можливостей донатити ? 🙂

Так ми ж на форумі тих хто отримує виручку за кордоном, нє?

ми ж на форумі тих хто отримує виручку за кордоном

а звідки це відомо? 🤔

є, приміром, якесь держзамовлення... а ви — виконавець...
усе легально, оплата в гривнях...

можете сказати — хочу собі 1000 грн.
можете сказати — хочу собі 457 грн.
можете сказати — хочу собі 1000 грн. (а потім частину задонатити)

хіба це не різні ситуації ? 🙂

Экономика любой страны растёт только при добровольном обмене участников этой экономики, т.к. только в этих условиях создаётся добавленная стоимость и соответственно растёт экономика.
Так что это не совсем перераспределение и тот же айтишник, выполняя свою работу для местного продукта может создать добавленную стоимость.
Да это может не так выгодно с точки зрения государства, но в то же время, это нельзя назвать просто перераспределением.

Я досі не розумію навіщо бюджетники платять податки в такому обʼємі, щоб потім отримати зп з бюджету

Я досі не розумію навіщо бюджетники платять податки в такому обʼємі, щоб потім отримати зп з бюджету

мені здається, подібних ситуацій багато 🤔

держава, наприклад, видає дозволи на тютюн, алкоголь, шкідливу їжу і т.д. ... тобто підтримує розповсюдження цих «товарів»... це сприяє наповненню бюджету...
(ну треба ж платити лікарям, вчителям, щоб розповідали про здоровий спосіб життя 🙂)

або переоформлення земельної ділянки...
раніше, у докомп’ютерні часи... щоб переоформити кілька соток продавець і покупець приходили до землевпорядника... той відкривав паперовий журнал, і паперову карту... вносив зміни... це мабуть займало півгодини... і все... угода відбулася...

потім комусь захотілося ці процеси централізувати... комп’ютеризувати... побудувати бази даних... покращити... а економічна вигода дуже сумнівна від цього...
..................................

мені здається, бувають якісь причини, щоб система ускладнювалася... 🤔

може є смисл у цінностях «зайнятість», «створити робочі місця» — щоб зменшити соціальну напругу... а шо там ті люди роблять, інша справа... може й нічого, але по вулицям менше вештаються...

«податки повинні платити всі» — раз у податковій є комп’ютери і айтівці... значить їх треба чимось зайняти... їм треба дані... треба щоб їм звітували... бажано все населення 🙂
........................
звісно, неефективність системи викликає обурення у людей, яким здається, що вони дійсно працюють...

але більшість має більше голосів...
..........................
так і живемо 🙂

за умови як мінімум не опадаткування донатних коштів, чи прогресивних знижок, як у штатах наприклад: “Donations to a qualified charity are deductible for taxpayers who itemize their deductions using Schedule A of IRS Form 1040. Cash donations for 2022 and later are limited to 60% of the taxpayer’s adjusted gross income (AGI).”

Майже не доначу — бо не маю прибутків при європейських витратах на життя. Кожен раз, коли про це думаю — мені прикро. І десь мерехтить якась образа: ніби я довіряв і усе робив як треба — а мене надурили, використали та викинули.
З самого початку війни я вирішив що не покину свій дім у Харкові. На це було багато різних причин — патріотизм чи якась сміливість була не на першому місті. Я розумів що боєць з мене ніякий (скоріше панікер) — тому я буду допомагати як вмію — грошима. Тим більше що я звик до дуже скоромного життя і аби сидіти у власній хаті і їсти смажену курку не так багато грошей треба.
Перше, як заможні люди мають допомогти державі — це купити військові облігації. Як тільки Приват почав їх продавати — я купив майже на усі вільні гроші які лежали на карті (десь 300 К гривень). Зрозуміло що прибутку це не принесло адже відсоток навіть не покрив інфляції і падіння курсу гривні. Але головне — допомога державі. Через пів-року я вже купував валютні облігації і на піку мав їх десь на $60 К (але аби їх придбати довелося познайомитися з фінмоніторингом!). Сподіваюся це якось допомогло не тільки банкам які їх продавали.
Донатив я і до війни 2022. У 2014, 2015 більше — після «Минську» менше, у 2021 закидував десь 5 — 10 К на місяць на peoplesproject.com. Але з початком війни я вирішив що оскільки не іду воювати і не працюю в тилу на потреби фронта — то усі зайві гроші буду донатити. Тим більше що на моїй великий галері відразу знайшлося багато волонтерів і хтось на щось збирає майже кожного дня.
Поставив ліміт 10К на день на карточку аби не роздати усе відразу. Стратегія донатів була приблизно така: на кожну нову банку від волонтерів компанії — відказу 1К. Також якщо бачив що можна швидко «добити» банку — то міг закинути ще декілька тисяч. Таким чином виходило десь 100 К на місяць «своїм» волонтерам. Якщо на кінець місяця від зарплати щось залишалось — тоді приймав участь у великих зборах ДОУ, ХХ, КОЛО, Фонд Притули (мені іноді навіть сувеніри надсилали: гільзи, шеврони, календар, шматок кацапського гвинтокрила).
І усе б було чудово — якби не брехня. Пам’ятаєте це: «2-3 тижні», «2-3 місяці», «Крим до літа», «Великий наступ». З одного боку казали що вже ось-ось перемога, а з іншого ловили на вулицях і постійно казали що служити доведеться усім ... На той час я вже сидів дома 3 роки і працював без відпустки (а нащо вона вдома?). Обстріли, блекаути, постійні натяки від менеджера «переїзди з Харкова — а то можуть звільнити одним днем» — усе це давило на мою і так хвору психіку. Я погано спав, почав чути голоси... Отже я зрозумів що або втеча — або божевілля. Так один страх переміг інший — я утік.
І зараз розумію що рік тому я ще не уявляв НАСКІЛЬКИ усе стане гірше в Україні! І справа навіть не у тому як розрекламований наступ перетворилося на поступовий відступ — цього можна було очікувати і це не наша провина (хіба що брехунов у владі). Вулична мобілізація була і раніше. Але я і уявити не міг що вони офіційно зроблять усіх обмежено придатних здоровими і будуть гребти у армію гіпертоніків, сердечників, діабетиків, людей які ледве можуть ходити ... І ладно б їх посадили десь снаряди подавати чи кашу варити — усіх відправляють бігати на полігон! Навіщо?! Це ж просто знущання з хворих, літніх людей! Спитайте цих молодих партійців із Зе-команди: чи хотіли б ви аби вашого 50-літнього батька ганяли по полігону? А в армії і так більшість людей 40+ — а після такої мобілізації половина з них зможе тільки лежати в окопах.
Якщо на початку війни усі розуміли що треба щось робити задля перемоги (міняли правила «на лету» аби завозити дрони) — то зараз прикро бачити що за 2 роки не зробили нічого аби люди могли чесно працювати на перемогу! Економічне бронювання — «несправедливе», бронювання в ІТ — майже не працює, гроші державі не потрібні — потрібне «м’ясо». І усі ці 2 роки шалені гроші ідуть по кишенях ТЦК, ВЛК, погранців, усяких перевізників та шахраїв ... А зараз кажуть: грошей не вистачає — давайте підвищувати податки, тарифи, ціни.
«Конституція на паузі» — тому приймають не тільки закони, а і просто постанови які суперечать усяким правам людини. Я не здивуюся якщо наступним кроком буде інша «економічна мобілізація»: почнуть просто конфіскувати вклади, блокувати рахунки і забирати гроші. Спочатку мобілізують гроші — потім людину. Насправді один крок залишився: дозволити обшук по квартирах у пошуках ухилянтів. А усі цінності, знайдені при обшуку — конфіскувати як «докази».
Я радий і щасливий що втік поки ще не почалося таке свавілля. А з іншого боку думаю скільки я користі міг би принести якби мені просто дозволили спокійно працювати далі в Харкові.

В кожного свій лічильник перед Богом.

Один і той самий вчинок рахується по-різному.

Імхо, це залежить хто донатить, з яким мотивом (наміром) і кому.

Який ще там бог, якби він десь був, то війна б вже закінчилась. А такий «бог» який нічого не робить і дивиться на це все нам не потрібен. Тому хай там свій лічильник включає тільки коли вся русня виздихає.

А ви розглядаєте варіант або припускаєте, що у вас можуть бути глибокі ілюзії або відсутність базових знань щодо Бога?

Якщо припустити теоретично та гіпотетично, що ви помиляєтесь стосовно Бога, то уявляєте в яких глибоких ілюзіях ви знаходиться, і наскільки хибним є ваше уявлення про світ?

А це ж фундаментальні знання, на яких, можливо, базується все інше.

Якщо припустити теоретично та гіпотетично, що ви помиляєтесь стосовно Бога, то уявляєте в яких глибоких ілюзіях у такому чисто теоретичному та гіпотетичному кейсі ви могли б знаходиться, і наскільки хибним у такому сугубо теоретичному та гіпотетичному світі є було бваше уявлення про світ?

ЛоЛ. Завжди веселили такі люди. Вони все життя клади на Бога а коли трапиться горе то кричать де той Бог, чому він з громом і блискавками не порішав їх проблеми. Як би українське суспільство жило по Божим інструкціям то корупція була мінімальною, держава працювала ефективно і не було би цієї війни. Бо з вероятністю 100% Україна давно би була а ЄС і НАТО. Але легше все життя бухать, блядовать, обманювати, жити заради збагачення. А потім кричати де той Бог.

Як не дивно, ви цілком можете бути праві. Але чомусь не копаєте далі, глибше.

А який саме бозя, можете уточнити? А то їх багато вже розвелось

Ну так виберіть собі по смаку

Лол, завжди веселили такі люди які у всьому виправдовують якогось бога, чи щось погане сталось чи хороше — то все бог так задумав, дуже зручно...

Вони все життя клади на Бога а коли трапиться горе то кричать де той Бог

А ну, давай розкажи як діти 0-10 років клали на бога все життя? Тільки народився, пішов в дитсадок і вже в чомусь завинив? Чому ж ні в чому не винні діти помирають і залишаються сиротами? Ладно ми клали, а ті пенсіонери які все життя ходили в церкву а зараз їхній дім розтрощили і їм нема як виживати, то їм за що таке? Щось виходить вони все життя жили «як бог велів» а він їм підніс таку вдячність. Ну насправді прикладів можна навести дуже багато, але результат один — якби бог існував то вже за 2+ роки і зробив би щось, щоб хоча б невинні люди не страждали, якось несправедливо короче.

Як би українське суспільство жило по Божим інструкціям то корупція була мінімальною, держава працювала ефективно і не було би цієї війни.

Ну це вже хвороба якась... Тобто рашка жила за якимись там інструкціями і тепер їм можна безкарно нападати на всіх? Чому вони живуть без проблем(незрівнянні з нашими), а ми ні? Чим вони краще? Чи в них інших бог?

Під Богом різні віруючі уявляють та мають на увазі різних постатей, сутностей.

Який ще там бог, якби він десь був, то війна б вже закінчилась. А такий «бог» який нічого не робить і дивиться на це все нам не потрібен.

Так люди влаштували цю різанину і вбивають одне одного. Чому Бог це дозволяє? Бо свобода волі — люди самі обирають зло. Чому не допомагає на війні? А ви б справді хотіли аби Бог допомагав вбивати людей?
Доречи більшість людей у світі живуть своїм життям, дивляться на екрані як одні слов’яни вбивають інших — і нічого не роблять!

Можна замість тисячів мирних людей просто підкинути рак тим головним які і ведуть людей на війну. Без вождя стадо не піде нікуди. Але чомусь рак і подібні хвороби трапляються лише простим і зазвичай хорошим людям. Всяка погань чомусь завжди живе найдовше.

Якщо суспільство добровільно обирає погань, то чи може бути саме суспільство бути поганню?
Якщо суспільство добровільно обирає вождем брехуна або крадія, то чи може саме суспільство бути брехливим та злодійкуватим в більшості своїй?

Якщо суспільство поважає злих, жадібних, егоїстичних та халтурних, то чи може воно в більшості складатися з таких же за якостями персонажів?

Знову жодної конкретної відповіді.....а такі персонажі як ти, доволі часто навіть не визнають що йде війна і хто в ній терорист. А ну поділися, що відбувається в Україні прямо зараз, чи теж латентний ждун і прикриваєшся якимись релігійними філософіями?

Війна йде — це 100%. Але от в мене є великі сумніви щодо правдивості задекларованих причин, мотивів та цілей цієї війни, як з боку путіна (його олігархів), так і з боку Зеленського (його олігархів).

Ви ж помітили, що олігархи з росії та олігархи з України одне одного не мочать, не вбивають? А в них є реальні можливості замочити плюс-мінус будь-кого будь-де. Це люди з сотнями мільйонів доларів, з озброєними службами безпеки.

Жодної перестрілки, жодних війн та розробок. А саме олігархам належить Україна та росія. Вони воювати між собою взагалі збираються, вже 3й рік повномасштабний конфлікт, а жодних війн між олігархами з України та росії?

Масляков, Вернік, Гусман, Ярмольник, Ернст, Пєльш — вам ці прізвища щось говорять? Так от, ці мерзотники є одночасно друзями путіна та друзями Зеленського.

Імхо, для мене що путін, що ахметов, що коломойський, що ярославський — це вороги. Вони ж одне одного не вбивають? Ні... А от простих людей вбивають сотнями, тисячами вже понад 10 років, і масштабно 3й рік.

Тому хто мене захоче вбити — путін і ко (відкритий ворог) чи Зеленський і ко (прихований ворог для мене) — непринципово.

Ага, ясно, ти як ті люди з окупованих територій яких вивозять наші люди ризикуючи життя і коли волонтери питають хто напав і хто стріляє то ті кажуть «а ми нєзнаєм кто стріляєт, откудата прілєтєла а ми нічево нізнаєм, спасітє памагітє».
Деякі кажуть що це війна, але під цим розуміють громадянську війну, без вказання хто терорист, ти цього теж уникаєш....

Ви ж помітили, що олігархи з росії та олігархи з України одне одного не мочать, не вбивають? А в них є реальні можливості замочити плюс-мінус будь-кого будь-де. Це люди з сотнями мільйонів доларів, з озброєними службами безпеки.

Чули про те, як загинув Вадатурський?

Всяка погань чомусь завжди живе найдовше.

Ленін, Гітлер, Сталін, Муссоліні, Бен Ладен, Хуссейн, Каддафі, Чавес — хто з них був довгожителем?

Всі, вони жили на багато довше ніж потрібно. І встигли нашкодити дуже багатьом людям, в тому числі віруючим, а також просто хорошим, і ні в чому не винним людям, в тому числі дітям. Тому не треба задвигати що хтось там заслужив таке.... а ці і подібні їм нелюди заслужили життя?
Ну про тих хто, хто краде в інших, в тому числі в держави теж можна запитати, чому вони непогано живуть з всим накраденим, здається це по всім законам не можна робити, але щось вони продовжують це робити. І знову ж таки віруючі бабулі ледве збирають гроші на смерть, буквально виживають на ту нещасну пенсію, а бог нічого їм навіть на старості не дав...
Ще раз, прикладів є дуже багато, але факт один, всі віруючі витягують якісь слова з конктексту і виправдовують це будь-яким способом, на решту аргументів і фактів відповіді нема...

бог нічого їм навіть на старості не дав

Бог він такий: навіть своєму єдиному сину він нічого не дав! Той народився у хліву, жив волоцюгою, прийняв жахливе покарання навіть не зробивши злочину. І Бог аж ніяк не покарав винних у смерті його сина!
З іншого боку Бог створив цей дивовижний світ з усіма його можливостями. Подивіться на мертві планети поруч — і уявіть яка це була непроста справа.
І він дозволив людині у ньому вільно жити і робити що завгодно. Навіть коли люди нищать красу природи, отруюють довкілля, винищують цілі види тварин і на додачу вбивають та калічать одне одного — Бог не стоїть над кожним з ременем як суворий батько!
Хіба це не ознака божої любові і всепрощення до його нерозумних малюків?

Бог він такий: навіть своєму єдиному сину він нічого не дав! Той народився у хліву, жив волоцюгою, прийняв жахливе покарання навіть не зробивши злочину. І Бог аж ніяк не покарав винних у смерті його сина!

Імхо, бо це ж очевидна брехня, абсурд. Але люди чомусь в це вірять.

Чудова фраза — підходить під будь-що! Ось наприклад:
— Земля — плоска
— Імхо, бо це ж очевидна брехня, абсурд. Але люди чомусь в це вірять.
— Ні — насправді Земля має форму еліпсоїда.
— Імхо, бо це ж очевидна брехня, абсурд. Але люди чомусь в це вірять.

От дивіться, якщо припустити, що сучасні новини з телемарафону брешуть в 2022-24 роках ...То чи можна припустити, що новини про події, яким було 2000+ років — теж брешуть?

Якщо путін нахабно бреше ... правитель імперії 21го століття. То чи можна припустити, що правитель Римської імперії 2000+ років тому теж збрехав?

Імхо, так.

Якщо ви запитаєте людей про події 1980х, 1990х та 2000х років, то більшість вам нічого толком, детально не розкаже про події яким лише 20-30-40 років....

А тут 2000+ років... і така деталізація, така загальна впевненість в достовірності якогось одного варіанту, єдиного трактуванню (версії) про ті події. Це ж абсурд. В такому ж стилі радянська газета «Правда» писала. В них був лише один варіант пояснення та роз’яснення будь-яких важливих подій, узгоджений та затверджений партією.

Навіть про події 20, 30 та 40 років тому є з десяток варіацій та трактувань.

Біблія та її трактування — це як газета «Правда» made in КПСС за принципом донесення інформації. Інші варіанти навіть не обговорювалися.

Знову прості відмазки...

З іншого боку Бог створив цей дивовижний світ з усіма його можливостями

значить на ньому відповідальність за тих нелюдей яких він породив, які заважають жити іншим людям.
І якщо він нічого не робить то він такий і даром не здався, або просто його не існує.

Хіба це не ознака божої любові і всепрощення до його нерозумних малюків?

ти там на островах дути почав чи що?

Сталін же прожив 74 роки, середній вік життя чоловіка в Україні станом на 20-й 66

Бог оперує часом та місцем, створюючи потрібну ситуація в житті кожної людини, ніякої магії. Тому Бог дійсно нічого не робить, лише люди.

Де та потрібна нам ситуація коли путін захворів на відкритий туберкульоз і заразив все своє оточення яке дає і виконує вказівки пускати ракети на мирні будинки, ТРЦ і тд? Чому цей час йдосі не настав і за що українці зараз живуть гірше ніж в рашкі?

А усі цінності, знайдені при обшуку — конфіскувати як «докази».

Нажаль вже зробили. Конфіскувати машину під час мобілізації вже дозволили. Прецеденти на плівку ще не потрапили. Квартира і так державі переходить, якщо в заповіті нікого нема

І зараз розумію що рік тому я ще не уявляв НАСКІЛЬКИ усе стане гірше в Україні!

Поверь, тоже самое ощущение появляется после любого продолжительного отсутствия. Только вырвавшись из этого окружения ты понимаешь в каком болоте ты находился.

Повністю згоден, такі ж самі відчуття. Менеджмент ризиків такий що коли все пішло не по оптимістичному плану — за все платить пересічний. Відповідальність лише для пересічного — ще й інші такі ж ухилянтом назвуть.
Хоча в будь-якому демократичному суспістві є суспільний договір що більшість працює і забезпечує армію.

Якщо за мої податки держава мене не хоче захищати, обіцяє застосувати насилля — з чого би мені платити всі податки та виконувати всі свої обовʼязки?

А з іншого боку думаю скільки я користі міг би принести якби мені просто дозволили спокійно працювати далі в Харкові.

Саме дивно, що дуже багато таких людей було. Держава їх вигнала з власної країни методами ТЦК.
Я більш ніж впевнений, що Ви, пане бобер, і інший середній клас, який лиш почав формуватись в Україні, не виїжджав би і платив би «дань» в умовних 20к в місяць, щоб і ЗСУ підтримати і з країни не виїжджати, бо не хочеться, дім-це, все таки, дім

За часів війни я вважаю цілком придатним що ті, хто не пішли воювати мають працювати у тилу на перемогу. Не «умовних 20к в місяць» — а як за часів 2 світової отримувати картки на їжу замість зарплати!
Особисто мене б таке цілком влаштовувало — я і так донатив усю зарплату окрім на проживання.

Брехня. Ти завжди був місцевим ватним пропагандоном. Завжди виступав на боці кацапів і відпрацьовував «Повєсточку». Так і зараз «недовіряйте державі», «уникайте мобілізації» і т.д.

Просто на часі «зміна соціоекономічного контексту». Так, здається?

Коли відкривають збори на якісь чіткі потреби тоді і доначу.

В принципі так робив ще із початку вторгнення Тоді взагалі іноді їздив через пів міста щоб дати нал бо потрібен був саме нал. Деякі постачальники готові були відпустити дуже дешево але тільки якщо платиш кешем, а із ним самі знаєте яка ситуація була.

І не тільки грошима були донати. Пороздавав усю стару техніку (одних роутерів виявилось у мене штук з 10), якусь хрінь із гаража типу двох ящіків із тремпелями чи джокер системи (не питайте звідки це в мене)

Був час коли донатив системно у великі фонди, але в них швидко розчарувався і мета у мене донатити не на війну і не на перемогу, а просто на допомогу людям.

є певний ліміт на місяць, де 50-50% йде або знайомим або у ПЖ або місцевому письменнику який возить авто, інше вже розкидується на малі суми між різними тг каналами яким довіряю, декільком ютуб блогерам, ну і трохи Стерненку закидую

місцевому письменнику який возить авто

Дай вгадаю, місцевий письменник — це Євген Лір?) Якщо так — підтримую, гарний хлопчина, також йому доначу

Ліра знаю, але у в мене є інший Андрій Любка)

На фонди не доначу, інфлюенсерам теж, тільки особисто знайомим людям, коли є якась моральна гарантія, що гроші такі підуть куди треба.
Є категорії донатів, які же можна якось зрозуміти — теплики, машини, дрони. Але коли збирають на одяг, на аптечку, на особисте типу палатки-лопатки, на екскаватор для окопів злість бере капець — якого біса в 24 році держава не може ЦИМ забезпечити армію?! Бо най це зробять донатики та збори?! Отут хочеться взагалі припинити щось комусь переводити, але не можна, бо люди там не винні. І тут наступає нескінченний цикл і тотальний stack overflow :(

Ну ми на труси на шкарпетки збирали. Не може та й не може. Така вже у нас держава.
А людям допомагати треба.
Я доречі здебільшого на таке і доначу.

С каждой зп откладываю процент на банку, с которой потом доначу на маленькие сборы. Такой-себе личный фонд для донатов. Ежедневно на @Donate1024Bot, подписка KOLO, и разные сборы, которые попадают в мое информационное поле. Если есть какой-то приоритетный сбор или сбор для друзей/днакомых, могу больше ресурсов направить туда.

Тут трохи немає мого варіанту.
Хочу оформити підписки на декілька фондів, і дуже рада, що взагалі така опція існує.
В мене є ЗСУшник, котрому щомісяця купляю різне, в профілі в інсті постійне посилання на донат для ремонту корчів (це евак, так що він ламається часто). Купляю їжу, протеїн, БАДи, засоби гігієни. Від сезону залежить ще додаткові речі (наприклад грілки, мишоловки, від комарів, охолоджуючі повʼязки), іноді по запиту (кобура, наприклад, або пральну машину)
На свята щось сезонне. Якщо комусь буде цікаво, то можу розписати список продуктів та засобів гігієни, що постійно можна відправляти і це не буде лишнім ніколи.

Є декілька фондів, которий постійно щось скидаю або речами, або грошима (фонд Янголи постійно збирає постільну білизну, якщо в когось є, то раджу туди направляти. Це для еваків і для госпіталів)
В швейну роту тканини — для адаптивного одягу.
Є декілька притулків для тварин, котрим допомагаю, але більше репостами. (В місті притулок Ірини Добролюбової, Дніпроенімалс, а також Екозахист Старкон, також притулок для тварин з інвалідністю і порятунок диких тварин)

Але зізнаюсь, що в порівнянні з минулим роком набагато менше витрачаю кошти, більше витрачаю на себе, сімʼю та закриваю всі поточні потреби, які потрібно зробити тут бо не виключаю те, що ситуація може змінитись і доведеться виїжджати. (Наразі іпотека, здоровʼя та стоматологія), також більше відвідую курсів (стрільба вже півтора роки, тактмед, купила собі пульт для навчання управління дронами. В порівнянні з іграми ЦЕ НАБАГАТО складніше)
Пройшла психологічні тренінги для вивчення методів боротьби зі ОРС, роблю документи на тварин «про всяк випадок», підтримую звʼязок з військовими по різним напрямкам і в різних частинах.

Соромно за таку «міщанську» поведінку.

Історія айтівця, який переказав понад 9 мільйонів гривень на ЗСУ (і планує не зупинятися)
dou.ua/...​about-donating-9-million

9.3млн / 12 = 775 тыс в месяц ~ 20к зелени только донатов от простого iOS Developer с пет-проектом. Нуууу... вірю, я повірив

Можливо в нього «правильна дружина» (як в Прутили) або дружба з Пінчуком (як в Чмута)?

Підсипати 9 млн в рік (225 тис доларів) — це дріб’язкова та незначна сума для певних каст українського суспільства.

Це для простого українця з провінції — космічна сума, а для декого 225 тис в рік — це дрібниці.

дружба з Пінчуком (як в Чмута)

А це доведений факт ?

Влітку 2015 року Сергій одружився з Катериною Сопельник із Донецька.
Сестра Катерини, Світлана Вікторівна Сопельник, є дружиною олігарха-регіонала Віталія Хомутинніка.

Хомутиннік — це дружок Ахметова-Януковича до 2013 року, і дружок Коломойського після 2014.

Пінчук (зять Кучми, який своїм наступником в 2003 році зробив Януковича) аби кого на свої тусовки не запрошує. А Чмута запрошує, що показово, імхо.

bastion.tv/...​chmi-ne-vistachaye_n60241

А Чмута запрошує, що показово, імхо.

По одному фото, ви вже робите висновки ? Лол )

Та з вами все зрозуміло, імхо. Бог вам суддя.

Хомутиннік — це дружок Ахметова-Януковича до 2013 року, і дружок Коломойського після 2014.

Так а є докази що Хомутинник кидає гроші Притулі на збори?

Якщо в когось родич мультимільйонер-регіонал, то чи може він вам допомагати у вашій всеукраїнській волонтерській діяльності, скажімо через родинні зв’язки їх дружин?

Якщо дружина А та дружина Б — це рідні сестри. Подумайте.

Як там Байрактар та Супутник імені Притули? Літають? Чи всі вже забули?

Якщо в когось родич мультимільйонер-регіонал, то чи може він вам допомагати у вашій всеукраїнській волонтерській діяльності, скажімо через родинні зв’язки їх дружин?

Ти хочеш сказати що Хомутинник дає багато грошей Притулі на що Притула купує багато зброї та обладнання і Хомутиннику абсолютно пофіг що це для ударів по його укоханій Росії? Так а де зрада?

Чи може ти хочеш сказати що Хомутинник тепер патріот України і свідомо фінансує закупки Притули? Так це не зрада, це перемога.

Хомутинніку, Ахметову, Коломойському, Пінчуку, Ярославському, путіну, Фрідману, Ротенбергу, Познеру, Соловйову, Зеленському плювати на простих, пересічних українців та росіян. В цьому я переконаний на 120%. Таке моє бачення.

Так зрозуміліше?

Хомутинніку ... плювати на простих ... росіян

ОК, фіксуємо цю думку.

Приберемо призвища: людина Х. дає гроші іншій людині П. на які ця людина П. закупає купу зброї та обладнання для ЗСУ.

То в чому тоді зрада полягає?

Я не бачу жодної зради. Можна лише подякувати як людині П. яка займається ціми закупівлями, так і людині Х. яка дає на це гроші.

Я от сам регулярно виступаю людиною Х. яка дає гроші волонтерам на те щоб вони купили щось для війська.

А ви ніколи не думали, чому ракети та кілери путіна вбивають не умовних мультимільйонерів (які стільки роблять, щоб ненавидіти та нашкодити росії та путіну), а бідних пенсіонерів десь на Харківщині (Чугуєві) чи Херсонщині (Бериславі)... яким той путін пофіг за великим рахунком. Вони голі, босі, бідні та ледве зводять кінці з кінцями.

Ракеті, яка летить на 500-700 км, пофіг куди летіти — чи на величезний палац мультимільйонера, який так ненавидить росію та путіна, чи на старенький будиночок стареньких людей десь в глухому селі, про яких путін ніколи не знав та не чув.

Але чомусь ракети падають на голови та будинки звичайних та простих людей.... а от тих, хто своїми мільйонами так бурхливо ненавидять путіна, цей самий путін зі своїми високоточними та далекобійними ракетами не чіпляє ніяк вже от 3й рік .... не дивує це вас?

А ви ніколи не думали, чому ракети та кілери путіна вбивають не умовних мультимільйонерів (які стільки роблять, щоб нашкодити росії та путіну), а бідних пенсіонерів десь на Харківщині (Чугуєві) чи Херсонщині (Бериславі)...

Ну бо ці пенсіонери сидять і чекають ракету, а мультиміліонери звалили хто ще до вторгнення, хто відразу після. Тож вбити Ярославського ракетою буде дуже складно — в Путіна немає ракет які можуть долетіти до місця поточного перебування Ярославського.

Але ви так і не відповіли на моє питання: в чому полягає зрада якащо я чи Хомутинник даємое Притулі гроші на які Сергій купує дрони якими опісля ЗСУ вбиває кілерів Путіна?

Давайте спочатку закінчим з цим питанням, а потім будемо обговорювати процент загинувших міліонерів та пенсіонерів.

П.С.
До слова ви знаєте який поточний стан садиби Ярославського яка була в окупації весну та літо 2022? Зараз вона так само під ризиком влучання КАБів як і сусідні села, ось тільки недавно була новина звідти про влучання.

Але посторюсь: давайте спочатку закінчим з Притулою, а потім вже про інше поговорим.

В мене інтерес, щоб ні путіна, ні Хомутинніка, ні їм подібних не було в Україні, бо це, імхо, українофоби та лицеміри, брехуни.

Хомутиннік — це партія регіонів, фактично представник путіна.

Але в 2024 році — Хомутиннік та путін живі, а мої товариші та знайомі мертві.

Ви ж припускаєте, що Хомутиннік може брехати?

Якщо, наприклад, припустити, що Хомутиннік — щиро перевзувся (кардинально змінив політичну позицію з фанатів путіна на його запеклих ворогів) .... то для путіна — це зрадник, який перебіг з його табору в інший табір.

Таких путін вбиває навіть в Лондоні. Але путін таких як Хомутиннік не чіпає ні в Лондоні, ні в Ніцці. Такі як путін можуть дістати де завгодно і кого завгодно. Було би бажання та наказ.

Імхо, Хомутиннік (+ йому подібні, їх сотні в Україні) та путін — це не вороги, а партнери.
Вони такими були до 2014 ... і нема жодних підстав вважати інакше зараз.
В чому полягає їх партнерство зараз — це важке та складне питання (тема). І потрібно лише самому розібратися та зрозуміти.

але ж у будинок Вадатурського як раз напередодні зернових угод, проти яких він виступав, ракета так точно і вчасно влучила. Співпадіння просто?

А ви ніколи не думали, чому ракети та кілери путіна вбивають не умовних мультимільйонерів (які стільки роблять, щоб ненавидіти та нашкодити росії та путіну), а бідних пенсіонерів десь на Харківщині (Чугуєві) чи Херсонщині (Бериславі)... яким той путін пофіг за великим рахунком. Вони голі, босі, бідні та ледве зводять кінці з кінцями.

Тому що ти тупий?

forbes.ua/...​vadaturskogo-15092020-109

31 липня загинув власник агрокомпанії «Нібулон» Олексій Вадатурський, 74. Під час російського обстрілу Миколаєва в його будинок прилетів снаряд. З початку війни Вадатурський залишався в Миколаєві. Він не спілкувався з журналістами, обіцяючи поговорити після перемоги. Комунікація компанії також призупинилась, а останні її пости від 23 лютого. За цей час окупанти розграбували зерносховища Нібулона в Херсоні, підбили буксир компанії та обстріляли елеватори. В 2021 році «Нібулон» поставив абсолютний рекорд за всю історію компанії відвантаживши до 38 країн понад 5,64 млн тонн сільгосппродукції.

Якщо почитати 10-15 років тому форум searchengines.guru то тоді на adsense досить багато людей такі або більші гроші заробляли.

У наш час теж реально підняти проєкт. Було би бажання. Песимізм щодо власних проєктів — не більше, ніж виправдання власної пасивності. Поширена вами стаття — тому доказ, адже це свіжа історія успіху. Я дивуюся людям, яким простіше плекати свій песимізм та зневіру, ніж перевірити статтю за відкритими даними.

Я про те, що це і не нова і не унікальна історія.
Ось ще Розробник Іван Куцкір створив «безкоштовний Photoshop» і заробляє $1 млн на рік. Усе це без команди
www.youtube.com/watch?v=R4dQWNlztE0

Так, я з вами повністю погоджуюся. Ця історія не нова і не унікальна, а вікно можливостей все ще відкрите.

775 тыс в месяц ~ 20к зелени только донатов от простого iOS Developer с пет-проектом. Нуууу... вірю, я повірив

Подобається вам чи ні, пет-проєкти нерідко злітають та перетворюються на бізнес. Інформація про бізнес-результати конкретного iOS-девелопера є в публічному доступі в достовірному джерелі. Я шукав і знайшов. Ви теж можете знайти, я в вас вірю. ;)

Донати — це обов’язок, а не особиста справа кожного. Ви донатите військовим, які за вас роблять найнебезпечнішу роботу.
Просто почитала коментарі — почала донатити більше. З розрахунком, що люди сходять з розуму і дозволяють собі сидіти осторонь

donated; donating

: to make a gift of
especially : to contribute to a public or charitable cause

А лихо вы понятия то подменяете.

попытайтесь еще проанализировать на наличие тезисов, которые накидывают эмоции «виноват» и «должен», «стыдно»

Ну мені теж це здається саме обовʼязком людей в тилу, суми звісно можуть зменшуватись/збільшуватись, але в нас максимально горизонтальне суспільство так що донати рятують реальних людей, которих ми можемо знати в обличчя 👀

Добре пам’ятаю як влітку 2014 була жопа в Іловайську. А в Києві тоді влаштували гучний парад.

Про які обов’язки ви говорите, якщо в 2022-24 влада на місцях витрачає бюджетні кошти на дуже дивні напрямку: ремонт зупинок, перекладання асфальту в абсурдних місцях, висаду квітів та посадку дерев. Посадові обов’язки в державних органах — це те, що прописано в посадових інструкціях. Там є чіткі обов’язки.

Якщо би конституція виконувалася, зокрема стаття 24 ... то припускаю, суспільство все нормально би переварювало. А то виходить так, що «своїм» — все, а «чужим» — закон.

Якщо в нас фактично є рабство для одних і свобода для інших по дефолту, то нехай тоді зелені рабовласники так відкрито і скажуть, розкажуть про цілі, вигоди для себе та мету цієї війни.

Що ж вони як сцикуни та беззаконники шифруються.... та імітують якусь рівність та законність?

У вас же уже есть трое новых воинов? Или хотя бы невест воинов

Матеріальне забезпечення, достойна оплата труда, компенсація загиблим — це обов’язок держави, а не окремого індивіда. Якщо держава на 10 рік війни не в стані справитися зі своїими обов’язками, значить вона забагато на себе бере.

Кожен місяць, 20% від доходів, кидаю донати переважно знайомим, якби більше заробляла то можна б більше донатити( Вважаю це мінімум який має кожен робити щоб допомагати нашим захисникам, які віддають своє життя за те що Україна все ще існує!

Подобаються відповіді, коли людина не донатить, (що важливо) свідомо, саме щоб «покарати» державу, при тому що донатять здебільшого воїнам на фронті, які не винні в діях державних виконавців і роблять все можливе, що б ця держава взагалі існувала. Цей дитячій інфантилізм ображених життям і відсутність критичного мислення просто шокує.

Так а що, донати це в першу чергу емоційна історія а не раціональна. Всі вже й так підвигоріли, а коли держава ще й починає карать всіх наліво й направо — емоційна складова цілком прогнозована.

Емоційна складова настільки сильна, що вимикає раціональне мислення ?

Або навпаки вмикає і потім «оп» — черговий знайомий герой донатного фронту вспливає десь в румунії.

черговий знайомий герой донатного фронту вспливає десь в румунії

Це якось робить мою думку хибною ? Чи по декільком людям ви робите загальний для усіх висновок ?

Та нє, думка вірна — всі зобов’язані донатить, а інакше то інфантилізм і відсутність критичного мислення.

всі зобов’язані донатить

Гарна маніпуляція. А де саме про забовʼязання у моєму коментарі ?

может тогда стоит задать себе вопрос как так оказалось, что люди на фронте, которые по сути есть лучшими людьми государства в плане смелости, чести и тд оказались в ситуации, когда для помощи нужно ДОНАТИТЬ ВРУЧНУЮ, а зачем нам нужно ГОСУДАРСТВО дорогие соотечественники, может его роль как раз взять это НА СЕБЯ и ОБЕСПЕЧИТЬ своих граждан ПРАВАМИ и УСЛУГАМИ, чтобы не нужно было включать ВОЛЮ и РУЧНОЕ УПРАВЛЕНИЕ каждый раз, а чтобы можно было включить ЛОГИКУ и СИСТЕМУ, которая бы работала ?

собсно вопрос, какие системные изменения нужны, чтобы это исправить ?

Що заважає вимагати системних змін і паралельно донатити ? Тобто давайте ми допомагати не будемо — бо це ж не наші громадяни, нам на них байдуже. Головне щось від когось вимагати.

Тобто давайте ми допомагати не будемо — бо це ж не наші громадяни, нам на них байдуже. Головне щось від когось вимагати.

вы тут какой-то набор своих домыслов написали, сформулируйте пожалуйста мысль конкретно

Це відповідь на ваш емоційних надрив написаний капсом.

мой вопрос

собсно вопрос, какие системные изменения нужны, чтобы это исправить ?

Увы, большинству никогда не дойдёт, что государство в виду своей природы неэффективный посредник, который может только вставлять палки в колёса, грабить людей налогами и неэффективно тратить эти средства. Единственное системное изменение, которое может помочь — убрать государство из большинства сфер, которым оно «занимается».

большинству никогда не дойдёт, что государство в виду своей природы неэффективный посредник, который может только вставлять палки в колёса, грабить людей налогами и неэффективно тратить эти средства. Единственное системное изменение, которое может помочь — убрать государство из большинства сфер, которым оно «занимается».

ти не користуєшся грошима, паспортом? 🤔
(це все держава випускає)

Заради інтересу — ви зберігаєте свої защадження в грошах котрі випустила держава Україна? А від паспортів котрі випустила держава Україна в сусідньому топіку ніяк он здихатись не можуть.

Заради інтересу — ви зберігаєте свої защадження в грошах котрі випустила держава Україна?

які заощадження? на чорний день? хіба він ще не настав? 🤔

Ох лол, я думала, що адепти анархізму на грані з лібертаріанством закінчуються в 25 рочків, але ні 🤦🏼‍♀️

Лібертаріанство (як і анархізм на його грані) це благо для суспільства. Ви є прихильницею інших концепцій соціального устрою?

Вобще-то, держава, видя, что потребности ВСУ закрываются волонтёрами и сборами, забило йух на обеспечение и закупает яйца по 17. А чего б ему не закупать, волонтёры всё равно всё разрулят за донаты?

І ? Якщо волонтери можуть комусь домогти врятувати життя — це того вартує чи ні ?

никто не спорит с важностью финансирования, вопрос скорее в том, что почему такая важная сфера как оборона финансируется через донаты ? что на очереди на донаты, пенсионная система ? или может здравоохраненине ?

вообще какой процент финансирования идет с донатов и какой процент идет от государства ?

вообще какой процент финансирования идет с донатов и какой процент идет от государства ?

Гадки немаю. Якщо є якась статистика — с задоволенням подивлюся.

Але вимагати волонтерити або донатити — це абсурд.

Плюс є ж відповідальні персонажі на конкретних посадах, які добровільно зайняли ці посади. В їх посадові обов’язки входить створення систем та їх забезпечення всім необхідним.

В державі завжди є хтось, хто за щось конкретне відповідає. Треба лише пошукати. А коли державна система залежить від донатів ... то питання чим конкретно займаються державні керівники?

А коли державна система залежить від донатів ... то питання чим конкретно займаються державні керівники?

А це ваше припущення, чи у вас є конкретні цифри про те, що система залежить від донатів ?

Але вимагати волонтерити або донатити — це абсурд.

Де саме я вимагав людей донатити ? Просто ця фальшива дилема, що наче розглядається тільки дві точки зору так, наче вони вичерпують усі можливості, хоча це не так. «Карати» державу тим, що б перестати допомагати (в добровільний спосіб і не обовʼязкого великими сумами) — це якесь викривлення сприйняття.

Вам цифри від держави дати? Ріллі?

В одному індустріальному місті N місяць тому провели капітальний ремонт другорядної вулиці. Тобто в держави гроші на такі далеко непріоритетні проблеми гроші є .... але чомусь вони йдуть на якісь дивні (другорядні) цілі.

Донат — це про добровільність, крапка. Податки — це обов’язок. Але і звітувати за цільове витрачання податків — це також обов’язок, як і карати за їх розкрадання.

А державу та державних керівників потрібно карати регулярно та систематично в цивілізований спосіб. Викривати її гнилість, фальшивість, корупцію, брехню.

Тим більше, якщо держава займає перші місця в більшості анти-рейтингів Європи.

Вам цифри від держави дати? Ріллі?

Ну так, сказав А, логічно це підтвердити фактами В. Дивно це пояснювати бізнес аналітику.

Тим більше, якщо держава займає перші місця в більшості анти-рейтингів Європи.

Є статистика по рейтингам ? З усім іншим згоден на 100 відсотків.

А це ваше припущення, чи у вас є конкретні цифри про те, що система залежить від донатів ?

ГРУ (один из столпов системы, куда уж системнее!) собирает донаты на дроны:

lb.ua/...​sshtabniy_zbir_droni.html

Тут могу только процитировать Бабченко:

«Когда на свои нужды собирает отдельное подразделение — это понятно. Даже в самых обеспеченных, казалось бы, войсках. Не всегда всего хватает. Это все ясно. Нужно лучшее, нужно быстрее, нужно прямо сейчас.
Но когда с миру по нитке на дроны для защиты страны начинает собирать государственный орган... Да не просто орган, а главное управление разведки. То есть вообще основной боевой департамент в воюющей стране.
Я думал, мой охуеватор уже не реагирует ни на что.
Ан нет. Работает.

А в это же самое время, когда государство идет с шапкой по миру для защиты своей независимости и территориальной целостности, это же самое государство другой рукой оплачивает Евровидение, б***ь, меняет брусчатку, красит купола на церквах, асфальтирует улицы в Волчанске, проводит тендер на стадион с двумя открытыми бассейнами в Полтаве, открывает мост на Оболонь, повышает выплаты чиновникам на пятьдесят процентов...
Я вам только лишь напомню, что жесткая государственная диктатура в соседнем оркостане ВСЕГДА побеждает Гуляй-Поле.
Всегда.»

ГРУ

гру — в росії, у нас ГУР

Бабченко

він громадянин росії, живе в Ізраїлі, кого цікавить його експертна думка ? 🤔

то питання чим конкретно займаються державні керівники?

Как чем? Дороги на Вовчанск будуют

На коротком промежутке это кажется благом. На длинной дистанции это приводит к деградации и коррумпированию гос. снабжения ВСУ. Волонтёрка не заменит на длинной дистанции гос. снабжение.

Государственние чиновники крадут бюджет миллиардами а вы собираетесь исправить что-то исправить донатя по 3-4 тыщщи долларов с носа максимум?

Вы никогда не перекроете потребности военных не исправив систему

Я роблю те що я можу і на що я можу повпливати безпосередньо. Для такої війни в жодній країні не вистачить ресурсів, навіть якщо система буде працювати «ідеально».

Ты вредишь — то что чинуша вынужден был бы минимально выделить на солдата ты своим донатом позволяешь положить ему себе в карман, а также вполне возможно что ты снабжаешь ТЦК-шных людоловов бусиками и расходниками к ним

Ну це ваша позиція. Життя в реальності трішки складніше.

Или чинуша и так себе положит, а солдат останется без зарядной станции/дрона/сетки/<you-name-it>.

Бороться с коррупцией нельзя за счет перекрывания помощи военным.

Там бінарна логіка, спосіб шукати діалог марний.

Или чинуша и так себе положит

простите, из чего, если ты не отдал своих денег? Тут прийдется заплатить солдату из бюджетных

Или не придется. Дроны, сетки, машины, РЕБы — это все для комфорта и безопасности военных. Дополнительные опции, а не штатное обеспечение.

Вам важна победа или участие? Если второе — то вопросов более не имею

Для победы же требуются вливания на 3 порядка больше чем могут обеспечить все волонтеры вместе взятые, а это доступно только государству как организационному аппарату

Иначе вся ваша донатная помощь — это паллеатив для онкобольного на третьей стадии. Вы просто притупляете боль не устраняя саму причину

Вам важна победа или участие?

Это манипулятивная постановка вопроса, которая подразумевает, что волонтерка препятствует победе. Собственно, с этого и начиналось, так что придется разорвать цикл.

волонтерка препятствует победе

С текущщей системой она только оттягивает поражение. Намутите волонтеркой танков эдак тысячу, и авиации этак 200 разных типов, а еще — ракет с дальностю под 1000 км, штук 100 в месяц.

Можете? Не можете (а это нужно для паритета, даже не для победы). Но зато вы можете гордо стукнув себя в грудь сказать — я помогаю фронту!

Ты или неумело оправдываешь свое решение или упорно отказываешься понимать суть. Донаты — это не про танки, самолеты и ракеты. Донаты — это про генераторы, аптечки, рэбы, станции, дроны и т.п., их можно не быть с плановом снабжении для выполнения задач вообще, но с ними надежнее и безопаснее. Посмотри сколько запросов идет напрямую от военных волонтерам. Предлагаешь ответить им: сосите хуй, сами виноваты, что туда загремели, пусть сын порошеко вашим снабжением занимается?

Люди не донатять тому що держава в любий момент може заблокувати їхні рахунки і розкулачити як це робили більшовики (забрати авто, права, арештувати майно) і наклеїти ярлик «Ухилянт» як колись «Ворог народу». І кожен хто розуміє що відбувається — намагається відкласти собі на подушку, щоб можна було залягти на матраси і якось вижити і не відправитись бусиком незламності у вигляді м*яса штурмувати посадки.

Я піклуюсь в першу чергу про себе і своїх рідних, бо моїй сім*ї окрім мене ніхто не задонатить, і ніхто не попіклується якщо я буду на цвинтарі.

Якійсь набір тез ображеної дитини. Можна донатити і маленькі суми, було б бажання. І на бюджет це ніяк не вплине.

Факти а не тези. Раз держава намагається відміняти власних громадян, то я буду піклуватись сам про себе.

Так бюджет дозволяє, але робити я цього звісно не буду, бо просто не хочу. Питання?

До тебе взагалі питань немає. Я в тебе взагалі-то нічого і не питав. Це ти написав цей маніфест «моя хата з краю».

Якійсь набір тез ображеної дитини.

З якою метою Ви зробили цю маніпуляцію? Подумайте.

Мети не було — це мій субʼєктивний підсумок написаного.

Крім донатів тепер ще відкладати 25500 на штрафи.

У вас в Далласі почалась мобілізація ?

Приходиться в теперішній час сидіти під анонімним акаунтом.

Ви якийсь агресивний. Більше за тих, хто не донатить, хоча кажуть донати заспокоюють. Дивно.

Ви якийсь агресивний

Я тільки встиг питання запитати. Наче зробив ще доволі ввічливо.

Ну як ввічливо, зразу пішли перевіряти інформацію в профілі, коли я відписав про реальні нові витрати...

Ну як ввічливо, зразу пішли перевіряти інформацію в профілі, коли я відписав про реальні нові витрати...

І швиденько все потер ) Нічого собі агресія ))

на зло мамі відморожу вуха

Долго не сидел на ПОУмойке и заметил, что тут

1) стало нормой не говорить прямо что думаешь, а отвечать в духе противоположности, например если взять ситуацию, что вам не нравится хлеб, то диалог будет следующий

— тебе нравится хлеб ?
— капеец я обожаю хлеббб, мой любимый, прям офигеть какой супер хыыыы

(пример гиперболизирован для передачи идеи)

2) появились надсмотрщики, которые плетью удалят твой комментарий, если не нравится то, что ты говоришь

3) закрыты коменты в половине обсуждений

собсно вопрос, КУДА ДВИЖЕТЕСЬ, ГОСПОДА ?

Імхо, те, що твориться на інших сайтах та спільнотах — значно гірше в плані цензури та наглядачів.

Блокують та цензурують навіть ті (відомі журналісти, лідери громадської думки, носії демократії та лібералізму), хто є взірцями «свободи слова» або працівниками «Радіо свободи», бо, імхо, вони лише зайняли нішу «свободи та демократії», яку тепер привласнили та імітують.

Коли вам погрожують (натякають) мобілізацією або рейдерством бізнесу, то не всі бізнеси, люди готові йти в опозицію або суперечки з владою, бо це ризиковано та небезпечно.

Частина людей банально бояться. В них є якісь обов’язки, відповідальності, бізнеси та сім’ї.

Частина персонажів — це друзі, друзі друзів та / або приятелі влади або владних кіл / еліт. Вони працюють (через фільтрацію, обмеження, блокування, цензуру) в їх інтересах, бо ці інтереси є однаковими та спільними.

Є ще такі, яких називають корисними ідіотами / дурнями. Це наївні, поверхневі або тупі індивіди, яких емоційно підчепили на темі патріотизму та любові до Батьківщини, і вони стали маріонетками в руках влади або провладних персонажів. І вони роблять те саме — цензурують, кричать «ганьба», доносять, блокують, ігнорують всіх, хто має якесь інше бачення / розуміння ситуації.

Імхо, те, що твориться на інших сайтах та спільнотах — значно гірше в плані цензури та наглядачів.

Ви просто не знаєте куди заходити.
9ch.site/pol/res/9515.html

а ще навала анонімних обсіраторов

А ти обновив дані на ДОУ вже не кружок по інтересах ?

Помогаю только родным в зсу, не доначу

Есть где-то донаты на то, чтобы конституция выполнялась и мои конституционные права гарантировались государством без их изменения постами в фейсбуке ?

Є, податки, скоро збільшаться, але конституція на менопаузі.

Спочатку донатив багато. Зараз доначу в рази менше виключно конкретним знайомим, які або в ЗСУ, або в прифронтових локаціях, щоб мали більше можливостей та шансів нормально жити або виживати.

Після побаченого в 2022-23 роках, вкотре переконався, що влада в Україні — це ..... та .... (погані та нецензурні слова), які імітують патріотизм та тотально брешуть.

Тож підтримую лише інших, конкретних людей (в кому є якась справжність), кого знаю, базово довіряю та за кого болить. А на телемарафон, пропаганду, лицемірні патріотичні імітації (спекуляції) та їх сечу в очі — плювати. Це мої вороги, такі як путін, але вони, імхо, ще більш небезпечні, бо вони — хитрі та лицемірні вороги (імітують патріотизм, ходять у вишиванках або в хакі, говорять українською + тотально брешуть).

При нагоді готуюсь подавати в суди, не лише в українські, бо є стійке відчуття, що українські суди — це частина лицемірної та брехливої системи. Але чи це допоможе якось — питання.

При нагоді готуюсь подавати в суди, не лише в українські

Обовʼязково тримайте в курсі вашої боротьби.

А ви припускаєте, що хтось може не вірити та не довіряти цій зе-владі та її патріотизму?

А суд ... то я вже давно (ще в 2022 році) звернувся в міжнародний суд щодо зе-влади, її фальшивості та її зв’язків з елітними колами в росії.

Зібрав докази, написав звернення англійською та надіслав email. За таке звісно можуть і ......
Але, як на мене, це не найгірша причина смерті.

А ви припускаєте, що хтось може не довіряти цій зе-владі та її патріотизму?

А який саме позов ви збираєтеся подавати ?

От дивіться.... ви багато знаєте про внутрішню політичну кухню скажімо в Монако, в Великобританії або Швейцарії, або Нідерландах, або Франції, або росії, або Китаї?

Думаю мінімально та базово, і це в кращому випадку. От десь так само (на такому ж рівні, а може значно гірше) міжнародна спільнота знає про внутрішню політичну кухню в Україні.

Україна — це відстала держава, яка мало кого цікавить в світі. Тим більше в деталях та нюансах.

Я щось не розумію, як так вашу думку постійно кидає в сторони, але не зрозумів суть позову.

Ви реально думаєте, що я хочу вам щось пояснити та роз’яснити?

Ви ж припускаєте, що можете не розуміти в цьому житті? Ви ж наче по професії Software Engineer. Тобто ви фахівець не в тому, про що ведете дискусію. Абсолютно.

В світі є ще умовних 400-500 професійних сфер, де ви можете бути повним дилетантом.

Ви це усвідомлюєте?

Ви це усвідомлюєте?

Абсолютно ) В мене таке враження, що я спілкуюся з ChatGPT )

Ви реально думаєте, що я хочу вам щось пояснити та роз’яснити?

В нас наче дискусія ?

Дискусія — це обмін думками та поглядами по темі.

А ви засипаєте питаннями, які не мають жодного глибокого змісту та розуміння (навіть якщо вони можуть хибні, повністю чи частково), імхо.

Подивіться скільки тексту пишу я ... і скільки пишете ви.

Тому «дискусію» закриваємо. Мені вона нецікава.

На майбутнє, якщо ви дійсно хочете щось зрозуміти — проявляйте повагу та щирий інтерес.

А ваші питання — це не про повагу. А про зневагу та насмішку.

Хто ці 34 відсотки, які майже не донатять? Нема куди? На фонд Притули, чи ПЖ, чи нема своїх знайомих, чи всі вже укомплектовані, у всіх тачки, старлінки? У всіх міномети? За всі старлінки платять самі військові, за ремонт тачек, на й..бані кастрюлі з лопатами самі скидаються. Нема кому закинути на дрони, які живуть 1-2 тижня на фронті? Нема кому закинути на FPV? Чи всі вже вилікувались та пройшли реабілітацію? Ну б..ля, ну хочь по 100 гривень кидайте. Ви що, серьйозно?!

звідки таке здивування? донати — це добровільне пожертвування, дивно, що потрібно пояснювати значення кожного слова. перечитайте ще раз словополучення «добровільне пожертвування».
і по тому як ви реагуєте на те, що хтось не донатить, вигладає так, що за вашим бажанням донатити стоїть своє бачення бенефітів

Здивування від того, що хтось не розуміє потреб. І якщо велику частину забезпечує держава, то все одно багато чого потрібно. В ідеальному світі — так, великій америці легко утримувати не велику армію. В нас ситуація інша, реальність інша — держава не ідеальна, умови теж не ідеальні.

Донатив поки вишивата (не путати з патріотами) не почала мені об’ясняти як правильно любити Україну, кого слухати, кого дивитися, що читати, як правильно реагувати на ті чи інші події, кого любити а кого хейтити. Ну як пояснювати, здебільшого ненормативною лексикою, образами і штампами що ти любитель руського міра і хуйла, лише тому, що десь за Маска заступився, який у вишивати головний любитель хуйла.

Так, розумію що не всі такі, но але ж частина моїх донатів і їм достанеться, тому принципово вирішив не донатити. Доначу через підтримку близьких і родичів.

Ану бистро скинув, збір на банку!

Зовсім вже страх втратив.

LinkedIn — Málaga, Andalusia, Spain — звідти гарно видно, хто занудився читати про збір і банки ?

Тебя не должно волновать где он находится

Тебя не должно волновать где он находится

Тебя не должно волновать что я спрашиваю

вони підзамахали

— «вони» це хто ? В нас кожень день проводять сотні (можливо тисячі) людей різні сбори. Від кого саме з них ви втомилися ? Хто саме каже

кому ти що «должен»

?
Можна тільки не «взагалі по загалям» ?

Цікаво, який би у тебе був рефлекс, коли в двері постукає русня, яка вже зайшла у твоє місто?)

Где миллион дронов Зеленского???

Где миллион дронов Зеленского???

цікаво, на яку відповідь ти очікуєш? 🤔

от зараз тобі дзвонить Зеленський (або Умеров, або Сирський), і каже:
— Уважаемый Rusty Max, мы тут выполнили своё обещание... вот на складе тут у нас лежит миллион дронов... пересчитывать будете? 🤔

Не позвонит и не скажет. И военные с нуля говорят, что 85% дронов — волонтёрские.

военные с нуля говорят, что 85% дронов — волонтёрские.

сумніваюся, що через окремого бійця пройшла така значна кількість дронів, що він може бачити загальну картину...

чи тобі зі штабів докладають? 🤔

Ситуація коли навіть в одному місці 85% дронів прийшли з рук а не від держави повинна ставити питання

Хто ці 34 відсотки, які майже не донатять

Я думаю, що їх більше (бо частина людей, яка скине 200-500 гривень на щось ситуативно випадково, вже не зараховує себе в цю категорію, а можливо зарахує в цю «Щомісяця — різна сума, доначу емоційно»). І це тільки серед людей, які на Доу.

чи нема своїх знайомих, чи всі вже укомплектовані, у всіх тачки, старлінки?

Так, я точно знаю, що у багатьох немає. Чому ви вирішили, що всі айтішники заводять тисячі знайомств та друзів і всі воюють? Батьки можуть бути вже старші, кілька таких самих друзів-айтішників, дружина. На проекті багато хто вже закордоном давно.

Ну так по 100грн — це і є «майже не доначу». Я скидую іноді по 500-1000грн місцевим волонтерам — обрав цей варіант

Ля, шо за? Не одразу зрозумів що я вже не єдиний сир на DOU)

категорія тих у кого всі винні (в першу чергу держава) і вони лише чекають коли зможуть виїхати у Європу. Але в голові не вкладується як це не донатити якщо ти цивільний

Але в голові не вкладується як це не донатити якщо ти цивільний
Хто ці 34 відсотки, які майже не донатять?

так нема грошей, прикинь 🤔

не думаю що в нас аж 34% безробітних, а нема грошей ну доволі погана отмазка, бо навіть у джуна з зп 1к баксів, знайдеться та 1 тисяча грн які він би задонатити.

на й..бані кастрюлі з лопатами самі скидаються

Это проблема государства и армии. Вместо того, чтобы люди донатили на это, государство должно сажать тех, кто не обеспечивает.

Скнари, які не вміють оцінювати ризиків, та люди, яким реально потрібні кошти(догляд, пошук роботи, борги, недостатність коштів на життя у Європі). — це з мого кола знайомих роблю такий висновок.

А що з Притулою не так?)

Не присягнув на вірність сивочолому гетьману.

Там вон есть рядом ветка про медитацию.

Дарю тебе мантру.

Повторяй до просветления: «это не мое дело как другие люди распоряжаются заработанными ими деньгами».

Донати щодня. Пріоритет — люди, яких я знаю особисто, друзі, близькі знайомі та колеги. Далі інші знайомі, та фонди. В день виходить десь 1000+ грн. Якщо є пріоритетні збори, тоді кошти направляються в цей напрямок.

Не системно по знайомим і знайомим знайомих. Об’єм впав, звісно. Треба акумулювати гроші, бо майбутне дуже туманно зі всіми цими ініциативами.

А раніше майбутнє було кристально чистим і зрозумілим?

До десяти донатів на місяць, від однієї до десяти тисяч грн, переважно точково. З великих фондів «Справа громад» та ПЖ,а так різним знайомим в ФБ.

Оскільки я чітко розділяю чужий мені зелений режим і рідну країну, яку треба захищати, то проблем задонатити не виникає навіть після всього, що було з квітня — навіть навпаки, з’явилася мотивація показати всім, що я не ображена мамина черешня. Якщо вони придумають економічне бронювання за кордоном, то мабуть тоді і їм задоначу, а поки більше для тих, хто перекриває їхню власну нездатність власною роботою. От, навіть батькові колеги, який власноруч збирає FPV-дрони, задонатив був.

з’явилася мотивація показати всім, що я не ображена мамина черешня

Ви це серйозно? Це виглядає і звучить дещо дивно.

Та куди вже серйозніше. Дуже багато людей за кордоном після заяв Кулеби, дій МЗС і всього такого заявили, що тепер донатити не будуть, бо їх образили. Більше того, в Україні радісно піддакнули, що так їм всім і треба.

Мене теж образили, але доначу я не Кулебі і не Єрмаку.

Так а яким чином факт донату може показати всім що Ви не є ображеною маминою черешнею? Ви це десь в коментарі до платежу пишете чи як? Мені здається, що таке формулювання мотивації донатів є неприродним, ба більше, проманіпульованим зі сторони і Ви на це маніпулювання повелись. Але як би там не було, донати це добре, будь ласка, продовжуйте.

справа не в образах, а в тому що чоловіки за кордоном тепер на таймері (до закінчення дії паспорту) для отримання нового громадянства. Чим більше ризики, тим більше треба відкласти грошей на боротьбу з цими ризиками, переїзди незрозуміло куди, пошук нової роботи і тд, особливо якщо є люди які від тебе залежать. Звісно не до донатів коли тебе Україна поставила в таку ситуацію

Мені це з очевидних причин не світить в принципі (тобто років за надцять). Знову ж таки, якби дуже хотів, перебіг би на німецьку сторону, але ніколи таким не займатимусь.

чому нема варіанту «зовсім не доначу»?

Бо є купа інших дописів, мета яких зробити вас за це винним та максимально принизити.

в 2024 пора бы уже принять, что мужчина будет всеми обвиняем и пристыжуем в любых обстоятельствах при любых возможных действиях

плохо ли это ? кто знает
дает ли это свободу и расширяет горизонт действий во все стороны ? определенно

мужчина будет всеми обвиняем и пристыжуем в любых обстоятельствах

А якщо він няшний?

Уже никак и никуда. Только знакомым.

Це теж донати і теж рахується і велика підтримка. Тільки конкретно знайомим, друзям, тощо.

З тих пір як держава почала говорити про те що закриє мені рахунки пріоритет, підніме податки і закриє всі бізнеси а також почне виписувати мені штрафи, то почав накопичувати подушку безпеки, яка майже вся йшла на донати. Невідомо що від цієї держави очікувати, тому треба готуватись. Донати зменшились через це

тобто ти серьозно вважаєш, но 5% податку то норм? І до від твоеї образ на державу хлопцям стане легше? Ти вже виїхав?

В коментарі нічого не було про образи, ви це вигадали. Тільки про те що тепер треба більше відкладати на ризики, що логічно

Слухай чоловіче, це особиста справа кожного. Хоче донатити — донатить, не хоче — не донатить. Ти можеш навіть квартиру притулі задонатити на новенький BMW, це твоє діло. У кожної людини свої проблеми, сім*ї батьки, і обставини, я не розумію що ти хочеш сказати, і яке твоє діло взагалі по чужим кишеням шарити?

Коли держава хоче мене відмінити та розкулачити, то моє єдине бажання відкласти чим побільше грошей на подушку коли мої рахунки будуть заблоковані. Ну і мати кошти на штрафи від ТЦК по 17-25 кусків, і доставку їжі з Сільпо, щоб лишній раз на вулицю не виходити (бо є шанс покататись в бусі незламності і пройти ВЛК за годину).

А зараз я відкладаю кошти на донат самому собі. Тому що коли мене віддухопелять тцкашники і відправлять під часів яр штурмувати посадку, щоб я не був голий, а я зміг купити собі нормальний бронік і каску.

Ти можеш навіть квартиру притулі задонатити на новенький BMW,

Скажи чесно, ти бот, чи просто корисний довбо*об? Є хоч якісь пруфи що фонд Притули щось кудись не туди витрачає гроші?

P. S. заливати щось типу «а дЕ сУпУтНиК??!!?!» можеш даже не починати

Авжеж ні, немає там ніяких доказів. Анонімний аккаунт, який зареєстрований 29 травня. На DOU дуже багато таких свіжих аккаунтів. Питання до редакції, чому такі аноніми взагалі можуть залишати повідомлення ?

Тому що ми живемо в найдемократичнійшій країні світу, тому і анонімно. Круто що в такій вільній і європейській країні, вас цікавить коли я зареєстрований і що я говорю щось таке, що відрізняється від лінії партії. Навіщо вам знати хто я? Щоб стуканути на мене як ваші предки в 37 роках? Я хоч і проти вашої позиції, і не підтримую. Но мені якось байдуже. А ви вже звинуватили мене у тому, що я бот і «корисний довб***б» тільки тому що моя думка інша.

Демократичненько.

що моя думка інша.

"притулі на bmw" це не думка, це звинувачення. або підтверджуйте свої звинувачення фактами, або вас і будуть вважати ботом і довбо*обом

вас і будуть вважати ботом і довбо*обом

Це вже відбувається )

На DOU дуже багато таких свіжих аккаунтів. Питання до редакції, чому такі аноніми взагалі можуть залишати повідомлення ?

Облиште анонімів в спокої. Не всі наважуються на відвертість під своїм реальним ім’ям.

Зате вони наважуються бідненькі накидувати на вентилятор, ось тут вони чомусь відверті.

Ну то відійти від таких вентилятоів, ти вже коричневий, бо біля всіх вентиляторів під цим постом постовбичив

А є хоч один пруф що всі кошти раціонально використовуються? Це моя власна думка, і я вважаю що притулі донатити не варто. Зрозуміло? Це моя особиста суб*єктивна думка. Я вваждаю що він краде значну частину грошей. Тому що я не побачив за всі роки крім фоточок, і звітів в excel нормальних звітів. А ти неймовірний мамонт притула таких любить. Не забудь задонатити на уявну Зірку Смерті, як і уявний Супутник.

Будемо чесними, якби казнокради, тобто депутати, тобто казнокради, перестали так жерти, то навіть 5% вистачило би. Але вони не те, що не перестали, а навпаки стали красти більше. Даю скільки можу. Через «державу» можу менше. Які до мене притензії?

На підпистці на взвод, у якому служив + пару тисяч в місяць на термінові збори

Доначу тільки на бусіки для ТЦКотиків.

а як жe дрони. для закарпатських прикордонникiв.

На приціли, щоб попереджувальні постріли були влучніші.

немає варіантів «не доначу взагалі» та «доначу за запитом від своїх»

гроші виготовляє держава — скільки треба...
за захист кордонів відповідає держава...

сподіваюся, міністр фінансів якось домовляться з міністром оборони 🤔

а я пішов поливати город

А як держава гроші виготовляє?)

ну як... дзвонить Прем’єр-міністр голові НБУ :
— треба додатково на оборону 500 млрд. гривень...

голова НБУ поклацав у службовому ноутбуці, і... на рахунок Кабміну надійшла вказана сума...

В смысле как? Печатают большие рулоны, потом разрезают на отдельные купюры.

Та нуууу, то темні віки.
Давно вже гривні магічно утворюються на рахунках, і навіть друкувать не треба.

По ідеї фіатна банкнота це довідка, що володієш якоюсь кількістю золота. Звідси й назви деяких валют — напр., фунт (золота).

Это уже давно не так, а в Украине никогда и не было

По ідеї фіатна банкнота це довідка, що володієш якоюсь кількістю золота. Звідси й назви деяких валют — напр., фунт (золота).

США вийшли із системи «золотого стандарту» 5 червня 1933 року, яка передбачала вільний обмін грошей на золото. Конгрес США у спільній резолюції скасував право кредиторів вимагати сплату боргів золотом. США перебували в системі «золотого стандарту» з 1879 року, за винятком короткого періоду Першої Світової війни. Курс долара на рівні $35 за унцію золота, встановлений урядом в 1934 році, тримався до 15 серпня 1971 року, коли президент Річард Ніксон оголосив, що США більше не буде конвертувати долари на золото за фіксованим курсом. Це означало остаточну ліквідацію золотого стандарту.
uk.m.wikipedia.org/wiki/Золотий_стандарт

гроші виготовляє держава

насправді загальну кількість грошей в системі держава якось контролює.... для додаткової емісії мабуть потрібне голосування депутатів...

Весною 2022 було голосування депутатів? Їм достатньо було прибрати статю надання НБУ кредитів державі. Все інше вже працює по обговоренню мінфіна і НБУ

Підписатись на коментарі