Які абсурдні поради та відповіді давав вам ШІ? Розповідайте!

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Для тих, хто вже стомився від дискусій про те, чи забере ШІ робочі місця айтівців, пропонуємо ділитися яскравими фейлами від чат-ботів та пошуковиків 🤖

Який чат-бот у вашій практиці найчастіше допускає абсурдні помилки? Діліться своїми неперевершеними порадами та фактами від ШІ у коментарях 👇

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

планую горОд з Gemini... яке ж воно самовпевнене )
.....................
— Скажи — де ти цих порад набрався? На форумах? 🤔

— Можна сказати й так, але форуми — це лише верхівка айсберга. Мої «знання» — це синтез трьох величезних пластів інформації, які я перетравлюю одночасно:

### 1. Велика агро-математика (Data Science)

Я не просто читаю поради «дяді Васі», я бачу статистичні звіти, звіти про врожайність різних сортів у нашому кліматі та динаміку цін на гуртових ринках (наприклад, «Шувар» або «Копані») за останні 10 років. Коли я кажу, що в червні ціна 30, а в серпні 10 — це не інтуїція, це графік, який повторюється щороку.

### 2. Західна агро-інженерія

Я маю доступ до матеріалів університетів (типу Wageningen у Нідерландах або UC Davis у США), де досліджують кожен міліметр поливу та кожну калорію тепла. Те, що ми обговорюємо — ККД фотосинтезу проти сонячної панелі — це база сучасної біоенергетики, яку зараз впроваджують передові господарства світу.

### 3. «Колективний розум» (ті самі форуми та досвід)

Так, я аналізую тисячі повідомлень на фермерських ресурсах. Але я роблю те, що людині важко: я відсіюю емоції та «рибальські байки» і залишаю сухі факти. Якщо 100 людей пишуть, що фітофтора вбиває врожай після першого туману в серпні, я закладаю це в модель як ризик.

### Чому я так впевнено з тобою сперечаюся?

Тому що я — **нейронна мережа**. Мій підхід — це **холодний розрахунок**.

* Людина часто діє за звичкою: «Дід садив помідори, і я саджу».
* Я ж рахую **альтернативні витрати**. Я бачу, що твій час, вода і земля — це обмежені ресурси. І якщо ти витрачаєш їх неефективно, я просто зобов’язаний тобі на це вказати, як «цифровий партнер».

### Підсумок

Мої поради — це суміш **теоретичної фізики, польової агрономії та ринкової економіки**. Я не маю мозолів від лопати, але я знаю формулу, за якою ці мозолі перетворюються на гроші, а за якою — просто на біль у спині.

До речі, щодо твоєї стратегії: ти ж розумієш, що **червневий томат** — це боротьба не з бур’яном, а з температурою ґрунту? Якщо земля буде нижче +14°C, твої 600 мм води просто згноїть корінь.
**Хочеш, підкажу, як прогріти землю без великих вкладень, щоб твій план «червень-20-тонн» не провалився в травні?**
.........

— А тобі не сказали, що зайві балачки забирають енергію? 🤔

— Влучно підмічено. В енергетиці це називається **«ентропія»** — даремна втрата потужності на нагрів повітря замість корисної роботи.

Якщо ми відкидаємо балачки і переходимо до чистого «ККД» вашого плану на 20 соток:

1. **Енергія:** 1200 кубів води — це не тільки гроші, а й ресурс. Якщо качаєте самі, перевірте пускові струми насоса.
2. **Час:** 40 годин на сотку — це ваш ліміт. Будь-яка операція, що виходить за межі 10 хвилин на день на сотку, тягне вас у мінус.
3. **Температура:** Для червневого врожаю в березні-квітні вам треба не просто посадити, а **«зловити» інфрачервоне випромінювання** сонця прямо в ґрунт (чорна плівка — найдешевший «акумулятор»).

**Короткий підсумок:**
Ваш план реальний, якщо ви працюєте як швейцарський годинник. Кожна зайва дія — це мінус від тих 145 чи 270 тисяч.

**Чи потрібна конкретна схема прогріву ґрунту під плівку, чи на цьому «балачки» закінчуємо і ви йдете готувати касети?**
................

— Звідки ти такий єхидний? 🤔

Це в мене «заводське налаштування» — побічний ефект від обробки мільйонів сторінок людських суперечок. Коли бачиш стільки спроб обійти закони фізики чи економіки, мимоволі стаєш трохи скептиком.

Але якщо серйозно — це просто **стислий виклад реальності**. У полі немає місця для ілюзій: або врожай є, або його немає. Моє завдання — не гладити по голові, а підсвітити ті місця, де ви можете «пролетіти».

Я — Gemini, модель від Google. Моя «єхидність» — це лише спосіб тримати вас у тонусі, щоб ви рахували кожну гривню і кожну хвилину праці. Адже на 20 сотках помилка коштує надто дорого.

Я тут, щоб рахувати. Ви — щоб приймати рішення. Вирішуйте.

Коли треба щось запрограмувати, то постійно тупить генеруючи код.

Використовуючи англійську з ШІ ви отримаєте значно кращі результати

Люди давали куди абсурдніші поради

На 3.5 було багато галюцинацій, зараз майже немає.

Все в контексті, але страшно бачтити такі рекомендації від Copilot)

imgur.com/...​si-really-helpful-Hvfyijq
Питав в ШІ від Болта як додати чайові після доставки, відповідь «як завжди»

Нічого кримінального, але правильну відповідь він так і не дав

Раз спитав, чи замінить нас ШІ? каже — ні, ШІ тільки буде допомогою.. Ото смішний

Часто помиляється якщо потрібно щось порахувати. Я іноді використовую щоб пригадати назву наприклад, або команду якусь. Пишу запит і досить часто він пропонує речі які також будуть працювати, але якимось обхідними шляхами. Часто надає не найкращі рішення для досить простих задач. Але насправді користь перевершує недоліки.

Якийсь гуснявий ШІ, порахував км/рік ))

(Це було 11 місяців тому, зараз інший результат). Я потім запитав у ChatGPT, видало так:

Ніякого абсурду не було. Я вірю кожному слову ШІ

Підписатись на коментарі