Як ви справляєтеся з блекаутами? Розкажіть про свій план дій

Спільното, давайте поговоримо про нагальне: який у вас план дій під час тривалих відключень світла? Що ви робите вже зараз і що буде робити, приміром, взимку?

Плануєте переїздити в село/приватний будинок? Купуєте генератори й інвертори? Розкажіть у коментарях 👇

🔦 Ми знаємо, хто винен у відсутності світла — тільки русня. Направляймо емоції в конструктив:
задонатьте на збір DOU та «Повернись живим»
.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

як би тебе забанити, чи ввiмкнути iгнор на твої вис...ри.

Саджати всюди американський ясенелистий клен. Якщо загарбники загарбають Україну — їм достануться лише ліси з цього клену — який є ось таким uk.wikipedia.org/wiki/Клен_ясенелистий
Так, у нас будуть кленові дрова для видобутку електроенергії за допомогою пари. Так, ми перестанемо бути світовою житницею. Так, можна буде продавати всі ті дрова (а їх виросте ну дуууже багато) Європі — щоб і в них з явилося децентралізована парова електрика.
P.S.
Я пожартував звісно, бо запропоноване не є законним.

Та це ще не блекаути.
От що буде осінь-зима...
Тут і екофлоу і сонячні панелі не допоможуть. Уся країна пердітиме дизель генераторами.

Там на днях дві нафтобази грохнули...

Ти про чиї нафтобази?

Звісно наші. Під час останнього вильоту тушок було

Редакція ДОУ, ви там вже зовсім скорбні розумом вигадувати такі топіки?

у нашій ІТ компанії потреб на електроенергію немає. Співробітники які виконують роботу, відправляють повідомленням у спеціальний додаток працівника, що на даний час відсутня електроенергія. Тому такі співробітники відпочивають, наше керівництво відноситься до таких процесів з розумінням.

Оптоволокно + маленький jackery на інтернет, екофлоу дельта на холодильник-котел-ноут, павербанки та інші низковольтні рішення для освітлення

+
Маленький блюеті на інтернет. Великий Jackery на все інше. Взяв той новий, до якого можна докупати батарейні блоки за потреби.

Зараз це звучить крутіше ніж «маю 3 мільйона баксів». Заздрю)

А тобі Україна світло вимкнула?

У той час коли Ілон Маск запускає космічні кораблі на Марс, Україна не може прокласти кілька додаткових ліній електропередач із ЄС, аби збільшити імпорт
Це ж мабуть надсладні міжгалактичні технології

Це неможливо, бо ЄС сам є енергодефіцитним.

Цікаво, через скільки місяців вікно Овертона на ДОУ відкриється до «в войнє віноват наркоман зєлєнскій в єґо шайка нацистов, нужно было всєґо лішь соблюдать мінскіє доґоворьонності, а ВСУ сєйчас самі обстрєлівают гражданскую інфраструктуру»?

Так вже ж «просто прєкратілі стрєлять»

хто не має мільярд $ може іти в д..у (до Парижу, а не те що ви подумали)

так як позаминулої зими

Насправді зараз ще є опція сонячних панелей.

Я про те, що в мене від позаминулої зими все було готове(3 ББЖ з акумуляторами, так що на безперервну роботу з ноутбука вистачало на 6 год.), 3 дні користувався в блекаути моб. інетом від Водафона (КС лягав), а на 4й день виявилося, що інет провайдер поставив АКБ на провідний інет, так що стало дещо краще відносно того часу, тільки перемкнув живлення домашнього роутера на батарею 12В через DC/DC 12B->9B а не AC/DC ~220B->9VDC. 4 години інет був, на довше поки що не було змоги перевірити з того моменту, скільки тримає провідний провайдер.

почали відключати кілька разів на день...
у тому числі і насоси місцевого водопроводу...

за ті години, що є світло, водопровід не встигає наповнитися...

тому влада закликає перестати поливати городи 🤨

це неприємно... без світла ще якось можна пропетляти...
а без поливу город засохне... спека... дощів нема...

Що скажете про таке рішення ecoride.com.ua/...​-elektrostantsii/blackout

Мені не актуально, але цікаво почути думки і досвід

історія, коли руки ніби не з плеч та обидві ліві і автор не лівша

якщо я буду робити гру і мені потрібен буде автор квестів, то я звернусь до вас

Як ви справляєтеся з блекаутами?

Читаю тупі топіки написані редакцією ДОУ, від чого горить пердак. Така от мінітес😎

Треба ще парову турбіну до пердака підʼєднати і вже не пропадеш. А DOU паливом тебе забезпечить

Зрадники нікому не потрібні, і в будь-якій новій країні їх вважатимуть людьми другого сорту

І в ЄС потроху почався двіж в сторону повернення військовозобов’язаних нелегалів

Що, когось повернули вже? З якої країни?

військовозобов’язаних нелегалів

В жодній країні ЄС не чув про такий термін, може є посилання на якісь статті по даній темі?

Була інфо по балтійським странам

Клоуни підкидають натягнуті на глобус новини для внутрішнього споживача. От внутрішній споживач і закукурікав.

Пара поверстанцій, два gpon провайдера, газова портативна плита, бочка для води — декілька поввербанків, батарейки акумулятори.запас їжи. Виїжджати з міста в планах немає . Планую придбати обігрівач

ТЗ — Сім’я 4 рила, двоє неповнолітні. Квартира з електроопаленням
Тому у топі два варіанти:
1. Дача із твердопаливним котлом.
+ Гарна автономність
+ Можна сильно не заморочуватись із генератором. Павер станція + сонячні батареї (у мене вже закуплено десь на 800Вт і валяються у гаражі, можна докупити ще)
— Дорого і я не знаю чи витягну це. Все залежить від ситуації на роботі
— Віддалено від міської інфраструктури
2. Стаціонарне розміщення генератору у дворі у шумоізоляційному та противандальному боксі
+ Не так дорого як дача
+ Залишаюсь у затишній квартирі при всій необхідній інфраструктурі
— Не зрозуміло що буде із інтернетом. Я реально ще не тестував свій gpon на відключення більше ніж 4 години і старлінк стаціонарно не розмістиш ніяк
— Треба подбати про захист від крадіїв. Район такий що в мене спіздили камеру у підьїзді
— Не зрозуміло як відреагують на це сусіди. Хоча я подбаю про шумоізоляцію, я сам той сусід який живе не першому поверсі і є можливість розміщати на відстані 5 метрів від вікон.
— Всеодно якість опалення буде меншою бо сумніваюсь що от так можна довго топити за допомогою генератора як за допомогою котла. Та і бігати постійно заправляти таке себе задоволення.

Приватний будино.
Електромобiль з батарейкою 64 квт, з нього забираю до 1 кВт через iнвертор 12в-220в
Генератор (якщо зовсiм дупа), запас дров, Старлiнк.

Для квартири купив би кастомний ДБЖ кiловат на 5-10. Зараз роблять вже на продаж багато.
Це значно дешевше та краще за Екфолоу i т.п.

Просто інтвертор на 12 вольтний аккумулятор? Чи можливо є V2L?

V2L моє авто не має.
Тому просто вмикаю авто щоб тримав 12в, а з нього забираю до 1 кВт через iнвертор.
Вистачає на все, окрiм чайника, електропiчки. Для цього користуюсь туристичною газовою плиткою.

УПС на квартиру звучит круто, а по факту будет выжирать заряд на ровном месте на те девайсы, которые бы к зарядной станции осознанно не подключил.
Есть риск банально с утра проснуться с пустым акумом так как его сожрали холодильник, посудомойка и бойлер 😅

Если ставить гибридный инвертор на квартиру то по-любому нужно будет переделывать щиток — и тогда самое правильное вынести бойлер на отдельную линию без резервирования. Но в принципе 10кВт*час аккумов позволяют не ограничивать себя ни в чем :)

Но в принципе 10кВт*час аккумов позволяют не ограничивать себя ни в чем :)

Таки треба було зеленим диференційований загороджувальний тариф вводити на час аварії, типу до 100квт — 3 грн/квт, після — 40 грн. Розширювати ліміти в залежності від наявності газифікації, гарячого водопостачання, центрального опалення в опалювальний період.

Не треба популізмом займатися, а ставити ринкові тарифи для всіх. А то промисловості заганяють тарифи більше 10грн за кВт*год, а населенню чомусь 4грн. Я зі своїх податків маю спонсорувати вілли і котеджі?

а ставити ринкові тарифи для всіх.

Це не «популізм», а соціальне забезпечення. Навчите як пересічному платити з пенсії в 100$? Тут або диференційований тариф, або субсидії, все рівно дотації будуть за рахунок платників податків, чи інших споживачів.

Я зі своїх податків маю спонсорувати вілли і котеджі?

Воно платиться не з податків, а за рахунок субсидування енергокомпанією, типу як пасажирські перевезення на УЗ.
От тому і треба був диференційований тариф, щоб в умовах дефіциту вілли з котеджами, де 10квт*г батареї :) або економили, або сплаченою високою ціною субсидували імпорт чи дорогу генерацію на газогенераторах.

Ну так треба вводити ринкові тарифи, а малозабезпеченим субсидії. А не всім підряд дешеву електрику.

а малозабезпеченим субсидії.

Тобто Ви хочете платити з бюджету умовно половині країні, яка отримує в конвертах? 😁
Така віра в субсидії в державі, де все працює криво, але от субсидії так як треба. Там реальність така, що отримують ті, хто працюють в чорну, і забирають у пенсіонерів, які свою халупу в спадку продали- бо це по логікі держави дохід.

А не всім підряд дешеву електрику.

Кому всім? Тільки ті що мало використовують, що непогано відображає майновий стан. При диференційованому тарифі спочатку отримуєш дешевше ринку, а далі дорожче ринку, тобто компенсуєш те, що отримав на початку по дотаційній ціні, а ще заможніші будуть компенсувати і дотації іншим- куди простіше механізм і ближче до реалій, чим всі ці субсидії і купа грошей, який витрачається на їх апарат.

про які ДБЖ йде мова? мається на увазі 5-10 кіловат*годин? можна лінк? чи як такі шукати?

А електромобіль де будете заряджати, коли зимою обіцяють тільки 8 годин світу?

Ось в цi 8 годин коли вiн буде. Ну або вже от генератора.

Сонячні панелі, дрова, генератор, похідна газова плитка. Нічого не змінилося з попередніх таких тем.

Підписатись на коментарі