Нове про виїзд за кордон

Відстрочка від мобілізації не надає абсолютного права на виїзд за кордон. Не дивлячись на те, що призовний вік становить 25 років — всі військовозобов’язані особи, як чоловіки, так і жінки, віком від 18 до 60 років не мають права перетинати державний кордон України без наявності вичерпних підстав, визначених законом.

З прийняттям нового законопроекту про мобілізацію не змінились категорії осіб, які мають право на перетин, зокрема це:

• юнаки до 18 років;
  • чоловіки старші 60 років;
  • особи виключені з військового обліку за станом здоров’я;
  • особи з інвалідністю І — ІІІ групи за наявності відповідних документів, які підтверджують інвалідність та соцвиплати;
  • особи, які отримали відстрочку через тимчасову непридатність до служби строком до 6 місяців;
  • чоловіки від 18 до 60 років, яким дозволено виїзд за кордон за станом здоров’я (на лікування, реабілітацію);
  • чоловіки від 18 до 60 років, яким дозволено виїзд за кордон за сімейними обставинами;
  • чоловіки від 18 до 60 років, яким дозволено виїзд за кордон через професію.

ПРОТЕ, наразі такі особи мають право на перетин кордону за наявності належного військово-облікового документа, документу підтверджуючого відстрочку (або зняття з обліку), а також оновлених даних.

До прикладу: раніше багатодітний батько мав право перетнути кордон просто предʼявивши посвідчення багатодітного батька або свідоцтва про народження дітей, але наразі він має також мати військово-обліковий документ з оновленими даними та довідку про наявність відстрочки за цією підставою.

Також, з нововведень — Військовозобов’язаних з посвідкою на постійне місцепроживання за кордоном та з подвійним громадянством більше за кордон не випускають.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Офтоп.
Хтось мені може сказати яка така причина закривати коменти в топіку де обговорюють зарядні станціїї. Спочатку могли комен увати всі бажаючі, потім хоба і закрили, тепер вони достпні для «правильних громадян».
Це ж не політична тема, що за всрата причина наводити цензуру де попало.
Бісить капець.

С юридической точки зрения разумнее всего уже находиться где угодно за пределами свободной территории. Те, кто до сих пор торчит на свободной — а что собственно вы ещё ожидаете? Будут дальше завинчивать гайки, и это далеко не предел. Дальше будет женская мобилизация, потом ещё поднимут предельный возраст с 60 до 65, возможностей для манёвров там куча. Надо было в 21 году выезжать спокойно и без проблем, сдали бы просто ПЦР-тест и всё, мол жрите этот тест не обляпайтесь. В 22 можно было выехать через оккупированные территории, для тех до кого туго что-то доходит. Ну ок, в 23 можно было ещё окольными путями, и за бабло. Ну а чтоб в 24 имея второе гражданство или ВНЖ заезжать на свободную территорию, нужно иметь немалое слабоумие и отвагу. Чтоб неожиданно и внезапно наткнуться на новые поправки те что сверху.

Кстати, сейчас на пляже офигенная погода, просто сказка, вот пруф:
x.com/...​tatus/1800223645597630679
Согласитесь, что читать о новых поправках лучше всего откуда-то издалека.

та з подвійним громадянством більше за кордон не випускають

Никогда тех у кого только двойное гражданство заграницу не выпускали. Только тех кто ОФОРМИЛ ВЫЕЗД НА ПМЖ, сколько можно постить эту хрень.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Отримав відстрочку через Резерв+ онлайн на підставі багатодітності.

Вибачте а чи можу я дівчинка перетнути кордон одна в 16 років ,кордон з Угорщиною ,бо маю страх що українці випустять а угорці не впустять до Євросоюзу ?(сама вже два роки перебуваю у Німеччині,то ж маю всі документи які засвідчують що я перебуваю там як біженка)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Чи може студент із відстрочкою, ВОд і оновленими даними виїхати зараз за кордон

Чи може студент, маючи оформлену відстрочку, виїхати за кордон. ВОД новий є, оновив дані.

Народ, кто хочет выйти нелегально — планирую нестандартный вариант выхода морем в Румынию на лодке. Пишите, обсудим. Крабам просьба оставаться в ведре, убеждать меня оставаться в нем тоже не надо.

— Джек Воробей?
— Капитан Джек Воробей!

убеждать меня оставаться в нем тоже не надо

А еще «Почему неуловимого Джо никто не может поймать? Потому, что он нах никому не нужен».

Та ні, я розумію бажання виїхати. Але хто реально планує, то не пише про це назагал на великому публічному форумі.

Мені просто сподобався меседж про «нестандартный вариант выхода морем» і згадався одіозний персонаж фільму :)

Ну а почему нет? Мы ж не обсуждаем время выхода и конкретную точку старта. Это уже потом, в личных сообщениях или в телеге.

Розумієте, може виявитися, що один з новоствореного екіпажу Вашої команди є прихованим агентом прикордоннів з вшитим в м’які тканини GPS трекером, і коли прикордонники на катері візьмуть Вашу посудину на абордаж і передаватимуть Вас з Вашим екіпажем до ТЦК, він отримає похвалу за сумлінно виконану службу.

Я б не здивувася якшо сам капітан корабля і є прихованим агентом, класіка

Ради того, чтобы поймать двух человек максимум? :) На Молдавском направлении ловят десятками в неделю и без агентов.

Можна таким способом більше сотні за тиждень наловити — призначається зустріч в один день по двоє чоловіків з інтервалом в півгодини. Кожні півгодини ловляться по двоє, виходить 34 чоловік за 8-годинний робочий день. За 5-денний робочий тиждень виходить 170 чоловік.

А чего не через каждые 10 минут? )) Параноя? ) Встречи если и назначать, то не возле границы вообще-то. За рубеж бегут и с броней, и с отсрочками и до 25+... В общем кому интересно обысудить такой способ выхода — добро пожаловать. Теории заговоров — это в другую тему.

Встречи если и назначать, то не возле границы вообще-то

А поблизу від ТЦК та СП )

А чего не через каждые 10 минут? )) Параноя? )

Я б назвав це продовженням славної справи Ваганича ))

Коментарів, звісно, малувато, та зареєстрований ще в 2018. Ну, в принципі, може бути що людина в 2018 зареєструвалася на доу, нічого не писала, а потім мобілізувалася до прикордонних військ або ТЦК, і, згадавши про свій аккаунт на доу, вирішила спробувати наловити рибки.

Мені просто сподобався меседж про «нестандартный вариант выхода морем» і згадався одіозний персонаж фільму :)

— you are without doubt the worst pirate I’ve ever heard of
— but you have heard of me

— Почему все называют его Борис хрен попадешь?
— Потому что по нему хрен попадешь!

А що, зачьотна спроба самогубства.

Бусифікують, тобто катеризують в територіальних водах

Треба враховувати що вся акваторія ЧМ це повноцінна зона бойових дій. Тому тут якби за ДРГ не прийняли і не могилізували.

вся акваторія

якім єто чудом? туда виходять ще 3 країн усі в нато не рахуючі руської національної грузії

незламні та нестримні

свободу не спинити! (к) (тм)

Доброго дня ! Я заброньований за підприємством критичної інфраструкури , але в мене із військових докумкентів є приписне свідоцтво та документ про обмежену придатність . Мені 50 років. Що необхідно зробити із документів для проїзду у закордонне відрядження?

1) Пройти ВЛК
2) За висновком ВЛК бути непридатним (частково непридатний — то вже застарілий термін) зі зняттям з обліку
3) Отримати про це довідку
4) Вільно виїжджати

з виключенням

Так, моя помилка

Так якщо він непридатний, то навіщо йому бронювання?

Так якщо він непридатний, то навіщо йому бронювання?

Вище пише людина про «обмежено придатний».
Такі люди здається можуть бути призвані на «не штурмові посади» 🤔

Доброго дня! Я заброньований за підприємством критичної інфраструктури. При цьому, відповідно до положень абзацу 3 частини 1 статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягаю призову на військову службу під час мобілізації (є батьком, на утриманні якого перебувають троє дітей віком до 18 років). Яким чином я можу отримати відстрочку, якщо відповідно до статті 57 Постанови КМУ № 560 питання надання відстрочок заброньованим комісією ТЦКтаСП не розглядаються.

Якщо мені 21 двоє з сім’ї служать я комісований за станом здоров’я чи можу виїхати за кордон ?

Вітаємо на форумі безкоштовної юридичної допомоги українцям! Залишайтесь, будь ласка, на лінії. Один із наших спеціалістів звʼяжеться із вами в найближчому часі.

Так, Ви можете виїхати за кордон, якщо у вас є військово обліковий документ та ви виключені з військового обліку після 2022го року а дані оновлені.
Якщо є сумніви, почекайте 40 років і можете виїхати

Якщо в мене приписне закінчується через 10 днів то я можу виїхати за кордон чи ні в 17 років ?

Вітаю! Чи можу я на тиждень полетіти в Туреччину з Польщі без мОбиватель маючи 17 років? Коли я намагалася її створити, то в ужонді мені сказали що це не можливо, оскільки мені ще немає 18 років. Чи не буде в мене через це проблем на кордоні?

мобиватель можна створити як тільки отримаєш довірений профіль, а це з 14 років.

Ще в минулому році я намагалась створити довірений профіль, але в самому ужонді мені відмовили в його створення. Причиною було те, що довірений профіль можна мати лише з 18 років. То тоді як робити дію?)

довірений профіль можна створити з 13 років
www.gov.pl/...​zesciej-zadawane-pytania2

з ним дає залогуватись в мобиватель, який покаже дію.пл

Але ж навіть на цьому офіційному сайті зазначено, що тільки повнолітні громадяни України можуть створити профіль, а далі й завантажити дію.пл.
З 13 років це можуть зробити діти, які громадянинами Польщі.
— dodatkowo, w związku z konfliktem zbrojnym w Ukrainie, każdy pełnoletni obywatel Ukrainy, o którym mowa w art. 1-2 ustawy z dnia 12 marca 2022 r. o pomocy obywatelom Ukrainy w związku z konfliktem zbrojnym na terytorium tego państwa, który (йдеться мова про створення дії)

читайте повністю.

dodatkowo, w związku z konfliktem zbrojnym w Ukrainie, każdy pełnoletni obywatel Ukrainy, o którym mowa w art. 1-2 ustawy z dnia 12 marca 2022 r. o pomocy obywatelom Ukrainy w związku z konfliktem zbrojnym na terytorium tego państwa, który:

posiada pełną zdolność do czynności prawnych, może potwierdzić profil zaufany:

* w procesie nadawania numeru PESEL w dowolnym punkcie potwierdzającym w organie wykonawczym gminy,

* odrębnym wnioskiem po uzyskaniu numeru PESEL w dowolnym punkcie potwierdzającym w organie wykonawczym gminy.

повнолітні можуть отримати довірений профіль одразу при отриманні песеля, або за допомогою заяви в пункті верифікації. ви повнолітня? ніт? то вас це не стосується.

читаємо з розумінням:

Kto może założyć profil zaufany?
...
ukończyła 13 lat,
ma numer PESEL,
...
może potwierdzić profil zaufany za pomocą:
...
wizyty w dowolnym punkcie potwierdzającym profil zaufany.

ідете на pz.gov.pl/pz/registerMainPage реєструє профіль, з підтвердженням в найближчому офісі веріфікації, берете там термін і ідете з паспортом.. донька ходила в скарбувку (податкова), показала паспорт і таким чином верифікувалась.

Вітаю! Чи можу я на тиждень полетіти в Туреччину з Польщі без мОбиватель маючи 17 років? Коли я намагалася її створити, то в ужонді мені сказали що це не можливо, оскільки мені ще немає 18 років. Чи не буде в мене через це проблем на кордоні?

Чи можна виїхати у 17 стоячи на військовому обліку, якщо так, то чи не змусять мене потім оновити дані в ТЦК ?

Поки будеш думати, вже 10 разів заборонять

то чи не змусять мене потім оновити дані в ТЦК

Коли ти не в Україні, ти завжди можеш сказати, що був не в курсі. Єдине що, якщо тобі доведеться йти в консульство, щоб оновити паспорт, наприклад, то тоді таке сказати не вийде. Але це питання мотивації. Якщо ти сильно хвилюєшся за своє життя, то поїдеш за будь яких умов

Вітаю, можливо хтось може порекомендувати юриста для отримання консультації з наступного питання: У мене син виїхав у 17 років до Німеччини (його прийняла сім’я з опікунськими документами). Зараз йому 18 років, але пані, яку призначили опікуном до його 25 років більше не може за нього відповідати, можливості проживати окремо наразі немає, так як йому не надають ні кімнати в гуртожитку, ні соціального житла. Питання полягає в тому, щоб переїхати йому до Польщі з чого починати, як мені їхати до Польщі, щоб його влаштувати, чи обов’язково через табір (я не хочу та і немає особливо такої можливості переїздити з України). Дякую.

Шукайте тематичні групи і питайте там. Тут немає фахівців з Вашого питання. Можу порекомендувати ось цю групу в ФБ
«Легализация в Польше. Карты побыту. Юрид. консультации Галины Левицкой.»
www.facebook.com/groups/2093143500817217

як мені їхати до Польщі, щоб його влаштувати, чи обов’язково через табір

Дитинці 18 рочків, що ви розумієте під «влаштувати» в такому віці?

Добрий день, хотів поцікавитись. Якщо син стоїть на військовому обліці, його не можуть попросити приїздити в Україну задля оновлення даних? Мені зараз 16, хочу виїхати найближчим часом, але вже стою на військовому обліці, тому хвилююсь.

За словами Черногоренко, найактивніше оновлюють дані закордоном у Польщі, Німеччині, Чехії, Канаді та Сполучених Штатах Америки.

Отличный пример бессмысленной метрики.

Что такое частота обновлений? На тысячу человек? В день?

А как насчёт — сколько людей подлежащих призыву обновили данные? Я вполне допускаю.что люди с гарантированной отсрочкой (много детей, студенты, железобетонная болезнь) вполне себе регистрируются и обновляют данные. Вот только кому эти люди нужны?

вполне себе регистрируются и обновляют данные.

Якщо мова про Резерв+,
то
1. Там нема навіть поняття «реєстрація»
2. Там не оновлюються дані

1.1. Там login за bankID
1.2. Там людина просто дізнається, чи є вона в реєстрі чи нема + дає згоду на те, що дані «з банку» вірні... Ну або міняє ці дані...

Нафіга кореспонденти почали масово використовувати нерелевантні терміни?
Невже тому, що вони з тих «я не компьютерщик...» 🤔
Ну, ок, їх можна зрозуміти.

Але ж на ДОУ нема «ми не компьютерщики».

P. S. Питання не до тебе аа аа,
питання in general....

А по сути есть что сказать?

Слово «оновлення» на первом же скриншоте приложения в app store. Твой пункт 1.2 вообще смысла не имеет.

В контексте приложения обновление и изменение это одно и тоже. Более того, слово «обновление» было использовано в статье.

Тоже самое можно сказать о регистрации. По твоему мнению если в любом приложении/сайте есть кнопка login with google, то эти люди не считаются зарегистрировавшимся на нем по первом логине?

А по сути есть что сказать?

Так ось же

1.1. Там login за bankID
1.2. Там людина просто дізнається, чи є вона в реєстрі чи нема + дає згоду на те, що дані «з банку» вірні... Ну або міняє ці дані...
Более того, слово «обновление» было использовано в статье.

ну

Нафіга кореспонденти почали масово використовувати нерелевантні терміни?
По твоему мнению если в любом приложении/сайте есть кнопка login with google, то эти люди не считаются зарегистрировавшимся на нем по первом логине?

Вважаються звісно.
Але Резерв+ не реєструє тебе у ОБЕРІГ, бо ти там або вже є, або нема, і тоді: «Негайно приїздіть до ТЦК будь-ласка»

Якщо б ти тестанув аппку, то побачив би це все.

Т.е. четверть твоего изначального комментария (придирка к слову «обновление» была ошибочной уже тогда), а теперь ты говоришь о регистрации в ОБЕРИГ, хотя я ничего об этом не упоминал.

Хватит передергивать, твой слив уже засчитан.

Упс, я не знав, що ти не в курсі про ці терміни.
З іншого боку — нафіга воно тобі за кодоном взагалі?
Забий краще....

А ну признавайтеся хто

За словами Черногоренко, найактивніше оновлюють дані закордоном у Польщі, Німеччині, Чехії, Канаді та Сполучених Штатах Америки.

Индусы тестировщики, просто тестируют на проде

I was curious to see how it works, but wasn’t able to login. You have to have a bank account or Diya. I have nothing from that. To login in Diya you have to have a bank account as well.

Англійську теж не вивчив, have to have можна сказати в сотню інших способів, щоб уникнути тавтології.

він і не знав, судячи по імені то малорос ;)

Sasha, the trustee must open a bank account on your behalf if you are not willing to come to Ukraine, so you need at first to have the trustee.
Good luck mate!

Я сиджу в телеграм каналі українському в Німеччині, то там оновили дані буквально одиниці з тисяч, та й ті просто із цікавості. Так що заявам про якесь масове оновлення даних — не вірю.

то там оновили дані буквально одиниці з тисяч, та й ті просто із цікавості

Бояться чи що?

Ну так це «найактивніше», а не «активно», мейбі інші не логіняться взагалі)

Я супроводжував дружину з інвалідністью 3 групи. Їздимо на лікування до Берліну. Виїхвав через кордон з Польщею 2 дні тому. Не питали за військово облікові документи взагалі. В кінці тижня повертаюсь

3 група це робоча, за таке відстрочку не дають і тим паче за кордон не пущають

Відстрочка в мене діє ще стара, отримана до 18. За кордон підстави для виїзду не змінились, 3 група працює.

це в нього інвалідність не в дружини

але ж це окремий квест — доїхати до кордону не маючи ВОД, вірно?

Я маю оновлені ВОД, запис в оберіг, ШК. По дорозі ніхто цього не питав.

Ви тоді хоч подробиці по маршрути напишіть, людям буде корисно :)

Не те щоб я прямо вас звинувачував у брехні... але на даний момент ця схема не працює від слова ЗОВСІМ

Або є ще якийсь момент про який ви забули сказати.

Дивно, як тоді я виїхав вже 3-й раз протягом останньог року? Віськовий не питали. Питали посвідчення дружини, свідотсво про шлюб і чи виїзджав я за кордон в цьому році.

Эмм це прям якісь чудеса.
Багатьох завертають а вас пропускають. Мого колегу з минулої роботи в квітні завернули назад. Так само у дружини третя група. Який саме пропускник він перетинав в польському напрямку незнаю.

Може тому що я вже виїзжав, повертався. Також у шлюбі вже ьагато років, бо якщо шлюб тільки тільки — то будуть питання.

Я перетинав пунт на Краківець, той що на автобан А4 виходить

Також я їздив в грудні 23, в березні 24, є всі печатки в паспорті

Залежить від захворювання. Супровід для дружини 3 групи залишили для деяких категорій захворюваннь

Супровід інвалідіа не залежний від захворювання. То ви плутаєте з відстрочкою

Інваліди без ВОД перетинають кордон зараз. Хіба шо на Паланці можуть доїбацця.
Так шо автор вводить людей в оману ствердженням про те шо всим категоріям треба мати ВОД і відстрочку

Вже декілька разів читаю «Хіба що на Паланці можуть ... ». Чим Паланка така особлива?

Ти б хоть на карту глянув щодо її особливості)

Добрий день пане Олеже! порадьте де можна дизнатися чи випустять мене з 3 групою інвалідності з ВОД обмежено придатний у війьковий час. Наперед вдячний

На путнкті перетину.

Загалом — до 17го числа випустять точно. Посвідчення і паспорт. Бажано довідка мсек і банківська аплікуха з пенсійними виплатами.

Після 17го думаю ще проситимусть ВОД. Якого зразка і з якими даними — хз. Приписне точно не прокатить

Офтоп.
Хтось мені може сказати яка така причина закривати коменти в топіку де обговорюють зарядні станціїї. Спочатку могли комен увати всі бажаючі, потім хоба і закрили, тепер вони достпні для «правильних громадян».
Це ж не політична тема, що за всрата причина наводити цензуру де попало.
Бісить капець.

Там автор CEO KOLO обідився мабуть,що його сетап не зацінили. Хоча я б на його місці якнайшвидше це все зняв би і повернув би тому інтегратору, який це йому впарив. І подякував би спільноті

синдром вахтера у модеркiнь
Ну та й Макс вже не тiй

Особливо враховуючи що під анонімами пишуть ті ж ІТвці з ДОУ, тільки пишуть те що думають, а не те хоче почути суспільство. Кому цікаві гілки з жополизним контентом? ДОУ перетворюється на, прости господи хабр, коли оцінки ввели і бани — народ почав писати те, що принесе плюсікі, а не те, що думає насправді.

На прикладі ДОУ можна демонструвати, що означає «воював з драконом — сам став драконом»

Та ні, у нас більш страуси. Запхнули брошку у пісок та не хочуть чути усе що не відповідає красивій телемарафонній картинці. Звідти ж і усі ці хейти-гейти.
На рашці досить системна цензура. Наприклад той же хабр використовує ті ж алгоритми що і вконтакті. Я в цьому переконався коли отримав моментальний бан за однакові пости на обох майданчиках. Причому пост був без тексту. Лише картинка. Тобто там ще й computer vision.
У нас здебільшого самоцензура та страх.

та з подвійним громадянством більше за кордон не випускають

Никогда тех у кого только двойное гражданство заграницу не выпускали. Только тех кто ОФОРМИЛ ВЫЕЗД НА ПМЖ, сколько можно постить эту хрень.

без наявності вичерпних підстав, визначених законом.

яким законом?
Є постанова КМУ № 57 «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України» в яку вносять зміни майже кожного місяця.

Відстрочка від мобілізації не надає абсолютного права на виїзд за кордон. Всі військовозобов’язані особи, як чоловіки, так і жінки, віком від 18 до 60 років не мають права перетинати державний кордон.

Все інше у статті — зайве.

С юридической точки зрения разумнее всего уже находиться где угодно за пределами свободной территории. Те, кто до сих пор торчит на свободной — а что собственно вы ещё ожидаете? Будут дальше завинчивать гайки, и это далеко не предел. Дальше будет женская мобилизация, потом ещё поднимут предельный возраст с 60 до 65, возможностей для манёвров там куча. Надо было в 21 году выезжать спокойно и без проблем, сдали бы просто ПЦР-тест и всё, мол жрите этот тест не обляпайтесь. В 22 можно было выехать через оккупированные территории, для тех до кого туго что-то доходит. Ну ок, в 23 можно было ещё окольными путями, и за бабло. Ну а чтоб в 24 имея второе гражданство или ВНЖ заезжать на свободную территорию, нужно иметь немалое слабоумие и отвагу. Чтоб неожиданно и внезапно наткнуться на новые поправки те что сверху.

Кстати, сейчас на пляже офигенная погода, просто сказка, вот пруф:
x.com/...​tatus/1800223645597630679
Согласитесь, что читать о новых поправках лучше всего откуда-то издалека.

поднимут предельный возраст с 60 до 65,

А толку з людей передпенсійного віку? Більш ймовірно, що опустять поріг мобілізації з 25 до 20 років. Чи батьків трьох дітей почнуть мобілізовувати — зроблять відстрочку тільки при наявності чотирьох дітей, так само як в рашці.

Понимаешь, воюет допустим какой-то офицер, и думает: сейчас 60 стукнет, и спокойно выйду на пенсию. А вот фиг, обратно в строй.

Якщо буде така проблема, то можуть же ж просто прибрати граничний вік з підстав для демобілізації. Там для цього є окремий перелік.

Відколи в рашці мобають батьків трьох дітей? Скасували це.

Ніби завжди так було.

Согласно действующему законодательству, право на отсрочку предоставляется отцам, у которых на иждивении находятся четыре и более ребенка в возрасте до 16 лет, которые воспитывают как минимум одного ребенка в возрасте до 16 лет без матери, а также гражданам, у которых есть беременная жена на 22 неделе беременности и трое детей на иждивении в возрасте до 16 лет.

Статья 18. Отсрочка от призыва на военную службу по мобилизации

На рашці мобають старих пердунів, а тцк ловлять чмобіків прям в мечетях

тцк ловлять чмобіків прям в мечетях

так он мукачівські герої виловили кришнаїтів прямо коли ті свою харекрішну харераму співали, ну і закрили в тцк. ілі єто другоє©?

или уберут отсрочку у тех кто уже потерял 1 родного на войне

Розкажи ще як краще було б купити біткоїн в часи, коли він коштував копійки.

Так я раньше и рассказывал, что валить надо, куда всё катится было вполне очевидно. Помню за две недели до войны директор Люксофта рассказывал на митинге, что позаботится о релокации девелоперов, вот прям мёд в уши лил. А все эти особо ценные девелоперы похоже сидели и ждали, когда фирма о них позаботится.

Раніше це здавалося опцією.

Свою другу мультивізу, польську, я отримав у лютому 2014 року від львівського IT-кластеру (в співпраці з польським) як техлід проєкту, типу ключовий інженер. Тоді це здавалося планом Б, тому я рефлекторно і 24.02.22 спочатку ляпнув, що от ’зараз повернуся розробляти зі Львова, а як будуть трабли, то переїду в Польщу, не хвилюйтеся’. На що мені мої швейцарці,VP R&D, директор української дочки-слеш-PM та хед відділу, буквально хором — ’куди ти переїдеш, кордони вже зачинені.’..
Тут я і зрозумів, що обставини не ті... В армії мене при цьому тоді так і так не чекали, їхати вже/ще не було змісту...

Возможно, он бы и позаботился. Просто не ожидал, что границы закроют. Насколько я знаю, работников, которым границы были открыты (многодетных отцов, женщин), релоцировали.

Компанії вивозили народ за 6-12 місяців до війни, посольства рекомендували своїм громадянам покидати Україну за 2-3 місяці до війни, самі посольства евакуювалися за 2 тижні до війни.

Но ви тут розказували що погані американці шкодять економіці Україні роздуваючи паніку і що нічого не буде. А зараз такі: «так хто ж знав що так буде?»

Ще один свідєтєль роста кріпти, що особисто крипиу на низах не купив, але всім розказував, що треба покупати?

Всі знали що буде алетанцентуине робили
Кацапи за тиждень обявили по телевізору
Мене колега змусив подивитися відео
Дякую йому
Не з України якщо що

А можна також подивитись що там таке було?

Зараз пошукаю
Десь 10 лютого
Засідання ради безпеки Росії
Зам в сірому піджаку, хто він там:
Розглянути можливість нападу на Україну
Путін до нього аж через прибуну перехилився
Не розглянути, ми нападаємо...

Ніби і отаке
Він там через трибуну мпж встати і перехилитися якщо воно

youtu.be/...​YRUlb_7T9o?feature=shared
Дивно що дата 22 лютого
Може я плутаю про 10 щось

Боже, там половина у сірих піджаках, яка хвилина саме?

Двадцать второго июня
Ровно в четыре часа
Киев бомбили, нам объявили
Что началася война
Киев бомбили, [b]нам объявили[/b]
Что началася война

Фуй, ще мені совецьких пісень співатимете 🤣

Фуй, ще мені совецьких пісень співатимете

так не вдобно виходить )) «і не могли помітити між ними різницю» (к)

Наймолодший, той що секретар
2 роки тому було
Пошукай
Це диво що я памятаю

Дуже не хотілося вірити, була купа мирних планів на місяць і, глобальніше, на рік.

Я напрягся коли 14.02.2022 посадили всі літаки і посольства США сказали всім своїм громадянам ASAP на вихід. Але у мене вже була забронена ніч в квартирі Ужгорода на 18-19.02.2022 з виїздом в Словаччину, тож нічого не змінював :)

Надо было в 21 году выезжать спокойно и без проблем, сдали бы просто ПЦР-тест и всё, мол жрите этот тест не обляпайтесь.

Я, до речі, через те і не виїхав, по потрібно було поїхати тест здати, а в мене був серіал недодивлений. Квитки на літак для всієї родини були придбані моїм роботодавцем і номер у готелі за кордоном заброньований. Зараз, до слова, уже прямо на території мого житлового комплексу є лабораторія де можна здати аналізи.

Проблема несколько раздута, я в 21 году раз 10 пересекал границу. Конечно сдавать тесты это лишняя морока, ещё и платить за это. Но если несколько раз так сделать дальше можно буквально автоматически, меня медсёстры на тестах в лицо запомнили. Шмурдяком никаким не прививался в отличие от некоторых, предпочёл тесты сдавать. Причём ездил через всякие красные зоны.

Так, проти тих проблем які потім виникли через те що я не поїхав здавати тест проблема власне здачі теста, м’яко кажучи, була дещо роздута.

Шмурдяком никаким не прививался в отличие от некоторых, предпочёл тесты сдавать

О, виживший антиваксер, не забудь шапочку на голову, а то просквозить 5G.

предпочёл тесты сдавать

Так если сдал и проходной бал набрал, то молодец

Зараз, до слова, уже прямо на території мого житлового комплексу є лабораторія де можна здати аналізи.

Так нема сенсу ж їхати, якщо з 2021 року по тепер став власником житлового комплексу. 😎

А, ну то якщо написати «моя країна», то взагалі точно сенсу їхати немає, раз став власником цілої країни.

Не хвилюйся, спеціально для тебе ТЦК знайде окоп, температура води в якому не нижче 26 градусів, а в радіусі 800 метрів від окопу будуть топ посадки з переможцями олімпіад по штурму.

Ви розкусили мій хитрий план як опинитися у воді з температурою не нижче 26 градусів за шкалою Цельсія.

а в мене був серіал недодивлений

Зате тепер в тебе серіал — на N сезонів серіал!

Дальше будет женская мобилизация,

це вже пройдений етап: зараз в разгарі вербовка непальців, бо африканці вже теж пройдений етап.

Так він про Україну пише
Ахахахахаха

Так у нього на Росії тіж проблеми і навіть гірше, пхах.
Чи може нам заздрити що там за чмобіка дають пачку пельменів?

Там мобилизации, как таковой нет. Тех кого ловят — это не на мобилизацию, а на призыв, что не означает мобилизацию, но пул военнообязаных увеличивает. А за контракт, в зависимости от региона — до 1.5М деревянных можно получить в виде сайн ин бонуса.
Тебе бы поменьше телемарафона смотреть.

Це такий тролінг тих хто не виїхав і не може виїхати?
Чи думаєш що якщо людина дійсно хоче виїхати вона це легко зможе зробити? Прям у нас на кожному кутку стоять каси у які кладеш бабки і тобі дають квиток, що гарантує тобі безпечний виїзд у Варшаву?
До прикладу на кордоні застрелили колишнього поліціянта (не малого у минулому чину та із відповідними зв’язками. Кажу бо через одне рукопожаття знаю сім’ю загиблого), що казати про інтровертів-програмістів, які нікого не з свого комьюніті і не знають.
Я скажу так — проаналізувавши увесь цей «ринок» реально безпечніше знаходитись тут, дотримуючись певних знайомих кожній «маминій черешенці» правил пересування містом. Для айтішників на ремоуті взагалі кайф.

под лежачий камень вода не течёт
или, как сказали в другой дискуссии «ты же программист, разве ты не умеешь находить лазейки и обходные пути?»
я тоже программист-интроверт, выехал как раз в 22, через оккупированные территории, да

разве ты не умеешь находить лазейки и обходные пути

А ще програмісти вміють зважувати ризики( у мене навіть в бекграунді є декілька курсів із управління ризиками). Проїхати через окуповані території це як — перетнути зону бойових дій? Ні дякую. Та і тут за межі міста особливо рипатись не хочеться бо усюди блок пости.

под лежачий камень вода не течёт

Краще попрактикую дзен буддизм «Сиди на берегу ріки і рано чи пізно повз тебе попливе труп твого ворога»

Сиди на берегу ріки і рано чи пізно повз тебе попливе труп твого ворога

Это очень хорошая стратегия для Китая, у которого бесконечный запас времени. Для нас нужно принимать во внимание такой печальный факт, что продолжительность жизни не бесконечна. К тому времени, как проплывёт труп врага, мы можем уже на пенсию выйти, если ещё сами не проплывём.

Поки що, нажаль, це єдина адекватна стратегія.

К тому времени, как проплывёт труп врага, мы можем уже на пенсию выйти

ну дык очевидная стратегия 60+ и откинулся чистый профитЪ ))

Їхати через пів країни де на кожному БП тебе можуть загребсти, а якщо у розшуку то загребуть із 100% гарантією на першому ж БП , а потім заплатити 15к зелених за змогу переплести Тису? Без гарантій що ти не втонеш або не заберуть прикордонники і теж не відправлять у ТЦК?
Серьйозно?
Почекаю краще економічної броні. Безпечніше і дешевше. Тих 15к вистачить десь на два з половиною роки броні А судячи із того як це почали рекламувати вона таки буде

а потім заплатити

Так повна передоплата ж.

Почекаю краще економічної броні.

Та можна вже й кінця війни почекати, а потім і кінця епохи бідності.

А судячи із того як це почали рекламувати вона таки буде

А я гадаю просто відволікають від мобілізації і підняття податків можливого, це як морква на мотузці

відволікають від і підняття податків можливого

проблема у «піднятті податків» що їх ще так само хтось має сплачувати тож якщо раптом «воювати будуть всі» (к) (тм) то банально ні кому не лишиться власне сплачувати власне вже підняття податків тож хоч піднімай хоч ніт а на виході нуль

... так само там є окрема проблема з тим що «підняття податків» мало вагомий економічний ефект його нада би б піднімать самім багатім хто природнім (економічно) чином платить податки вже й так «порівняно справедливі»

... далі окрема проблема ще з тим що «підняття податків» складає певну вагову частину самої економіки як то буквально ціно утворення та складної системи податкування як то продаю я каву ухілянтам і маю найманий робітник тоже ухилянт і щоб мені його зареєструвати мені треба додатковіх 20 тисяч на місяць якіх я

№ 1 працюючи в білу офіційну просто вийму зі своїх власних податків на свій власний прибуток (або ні як я тіпа на єдиному податку не хай з оборота)

№ 2 покладу на ту каву що я продаю ухілянтам бо ж для мене це просто бізнес а нема бізнесу то нема бізнесу нащо мені продавати каву ухілянтам собі в мінуса

проблема тут якраз у тому що треба шукати дуже спеціфічні дуже маржинальні сфери на які можна бі було бі покласти тої «підняття податків»

... як для прикладу «підняття податків» вже поклали на банківський бізнес але конкретно більш на сам прибуток банків що майже не вплинуло на саму роботу банків хоча і ті самії «покращення економічного середовища через зняття окремих акцізів пені тощо» які було на початку війні його довелося «відкотити в зад»

тут якраз уже прямі питання у дуже «низкій базі» на якій приходиться працювати які виражаються у двох параметрах

№ 1 дуже нізкі ввп на душу населення (буквально то є скільки може виробляти одиниця населення)

№ 2 дуже високі вже прямо зараз частка загального ввп які вже зараз є «держ. бюджет»

... нагадаю «держ. бюджет» вже зараз складає половину усього національного ввп і при цьому ще й сам по собі складається на половину з іноземної фінансової допомоги

тож буквально вже зараз «населення у середньому» змушить віддавати половину усього не просто «заробленого» но буквально «виробленого» чи «зробленого» і далі вже те саме питання низкої бази у тому що якщо в євро американця відібрати ще 20% його доходу на податки то він ще якось виживе а от у українця відібрати ті залишки його виробленого вже не надто ефективно просто тому що українцю просто не залиться просто на що жити

... звісно у свою чергу можливе повернення до «псевдо натурального господарства» економікі як то було на початку 90-ті минулого століття після ссср та і власне ще за ссср від початку 80-ті теж було хто не вірить хай гляне совєцьке же ж кіно вони лишили купу доказів артефактів ось як «вокзал для двоїх»

але совєти то харашо бо там просто робітники працювали на впк який ні чого не виробляв для країни та економіки але він просто існував а в усср 30 років по тому ні якого впк вже не існує тож повернення до натуральної економіки з одного боку дасть населення виживання а з іншого просто доб’є саму «державну економіку» бо виймати податками з населення буде ні чого та ні з кого

тож повертаючісь до нашіх банкірів зажиточніх буратін тож треба шукати такі дуже спеціфічні дуже високо маржинальні сфері економікі які «підняття податків» саме на прибуток дуже мало впливало би б на саму економіку як взагалі так і окремо конкретно на «економіку» ціх окремо взятіх сфер економікі та окремо бізнесів та індівідів

... і так наші вайтішнікі зажиточну буратіні сироїди тут однім з дуже «цільових» сфер

і далі знову же ж таки починається що найменше 2 питань як то

№ 1 чи справді розуміють «Офіс Президента» реальну будову вайті як то «максимально зберігати вже наявні і вже задіяні кадри» замість «брати підряд а риночєк найму порішає прогалини»

№ 2 чи справді розуміють «Офіс Президента» що економіці усьо дно кінець пробачте бо то є виходить уже просто з енергетики уже яка є прямо на сьогодні

... до речі я так розумію що № 2 таки розуміють бо я так розумію вже прямо було озвучено щось на зразок «українці готові і згодні терпіти (відключення електрики тощо) за 3 роки заради вступу до єс»

але цей момент повертає нас аж геть в зад у протилежно від пункту де «підняття податків» бо нема економіки нема і податків

... хоча навіть у цьому місці є певний нюанс як то буквально «підняття податків» можна зробити і акцентувати саме на ту саму «іноземну фінансову допомогу» тільки звісно не прямо а опосередковано як то типу «ми витратили 1 млрд євро на поміч бідним пенсіонерам а вони витратили той самий 1 млрд євро на то щоби купити на внутрішньому ринку з чого ми вже взяли своїх чесніх 40% податками і плануємо підвищити до 60%»

А я гадаю просто відволікають від мобілізації

ЗЫ: там до речі якась странна мутка зі старими 45+ з якої виходить нібито воні ті які не входять до «справжніх військовіх» тож вони належать тепер не до «загального резерву» а більш конкретно (і лише?) до «теріторіального резерву оборони»

... що (то самоє ага «тро») у свою чергу само по собі не дуже понятно що воно за є і які його функції але мені стало цікаво оцінку його «скільки і хто» і от зокрема «київській тро» вже кандидатів до себе не набирає бо вже є повністю комплектованій

... чі значіть це що київськіх мужиків 45% які не служили не воювали не у тцк то що їх можна «брати у резерв» лише у «тро» при чьому «лише у київський тро» і відповідно їх просто ні куди брати бо «вже є повністю комплектований» то я х.з.

... але з іншого боку як казати більш конкретно за вайті то там середній вік вайтішніка якій?

київський тро

разом з «харківським» зараз під Вугледаром навалюють

Ты посмотри как это может происходить. Ты идешь весь такой экономически забронированый, и ВНЕЗАПНО тебя упакует ТЦК. Не повезло. Как сейчас забирают людей у которых есть брони.

Пока за тебя родные/адвокаты впрягаются, и ты пытаешься убедить что тебе ехать в учебку/посадки не надо (www.youtube.com/watch?v=LLYEaPDHb58), тебя экспресс курсом прогоняют по подготовке и отправляют на передовую. С сослуживцами, которые услышав что ты легально откупался и произошла какая-то ошибка, очень это оценят. Ведь они-то эту сумму не могут заработать и за годы работы.

Это лучший сценарий. В сценарии чуть похуже твое недоумение во время общения с ТЦК-шниками (среди которых военные, недавно вернувшиеся с фронта, с неровной психикой), закончится сотрясением мозга, которое ты заработаешь, когда будешь сам наносить себе повреждения бусиком, и прыгая на локти, колени и ботинки ТЦКшников.

В сценарии еще повеселее цена откупа будет рости по экспоненте, и рано или поздно ты все равно поедешь в посадке, только перед этим неплохо так выдоенный.

С сослуживцами, которые услышав что ты легально откупался и произошла какая-то ошибка, очень это оценят.

Ти десь помилився у слові «співкамерники», але це явно не про армію писалося.

Нет, именно про армию и тцк.

Тут в соседней ветке человек, называвшийся очевидцем, утверждал что на 5 добровольцев и 15 самостоятельно пришедших по повестке было 100 бусифицированных.

Это нездоровая пропорция, и я утверждаю что, если это правд, то сослуживцы и сокамерники это синонимы.

Более того, учитывая ограничения на выезд, все украинские мужчины 18-60 тоже в каком-то смысле сокамерники.

Это нездоровая пропорция, и я утверждаю что, если это правд, то сослуживцы и сокамерники это синонимы.

Все так і є. ЗСУ то є тюрма, хто там був, той ніколи своїм родичам та близьким не побажає відчути то на власній шкурі.

все украинские мужчины 18-60 тоже в каком-то смысле сокамерники.

«все животные равные но некоторые равнее» (к) (тм)

ЗЫ: вот сктати тов. генерал залужный (бывший) таки выехал в британию на место новой дислокации но выехав 3 числа я так понял так пока и не доехал обнаружившись вот в карпатах якобы «на отдыхе» из чего я так понимаю ситуация в стране далеко не столько критична чтобы все усилия прикладывать максимально или по крайней мере не всем и не для всех ))

ЗЫ: вот сктати тов. генерал залужный (бывший) таки выехал в британию

Взагалі то дичина. З одного боку «служити мають всі» з іншого найдосвідченого військового відправляють послом в ЮК. Тіпа він там буде кориснішим. Зрозуміло, офісу президента хотілось здихаться від конкурента, але чому сам генерал на це пішов? По факту такий же ухилянт як і інші — як тільки випала нагода звалив.

але чому сам генерал на це пішов

Добре попросили. Тут же не тiльки пряники, а й батогом можна (кримiнальну справу начепити, наприклад)

Добре попросили. Тут же не тiльки пряники, а й батогом можна (кримiнальну справу начепити, наприклад)

Ну як можна злякати бойового генерала карною справою да при такою популярності?
Як звичайну людину я його повністю розумію. Зробив що зміг, потім став як та кістка в горлі, на давали працювати, попросили піти, а тут ще і гарну посаду запропонували. Але це ж наш Герой, Залізний Генерал.

я действительно не очень хорошо понимаю как понимая вот это всё вы понимаете сами для себя победить войну? хотя бы не проиграть? вообще что?

Ніхто нікого не залякував. Залужний мав виконати наказ старшого командира яким для нього є Міністр Оборони та Президент. Не шукайте зраду там де її немає

Ніхто нікого не залякував.

Карної справи проти Залужного немає?

Залужний мав виконати наказ старшого командира яким для нього є Міністр Оборони та Президент.

Про який наказ іде мова?

Не шукайте зраду там де її немає

Може то ви шукаєте? :)

Про який наказ іде мова?

взяти фортецю бахмут

По факту такий же ухилянт як і інші — як тільки випала нагода звалив.

він не ухилянт він не придатний

ЗЫ: вже потім він встиг похвастатись як поцілює у гільзу певно від свого імєнного глока зі свого іменного глока вже не пам’ятаю точно чи то 20 ярдів чи то 30 ярдів

... я ржав аж укакався бо я сам тупо не бачу ту гільзу що зі 20 ярдів що зі 30 ярдів і це вже в окулярах

З одного боку «служити мають всі» з іншого найдосвідченого військового відправляють послом в ЮК. Тіпа він там буде кориснішим. Зрозуміло, офісу президента хотілось здихаться від конкурента, але чому сам генерал на це пішов? По факту такий же ухилянт як і інші — як тільки випала нагода звалив.

Може тому, що Залужний це не бойовий генерал, а паркетний генерал та штабна криса, як і інші? Одне лише історія з його раптовим зникненням навесні 2023 року і такою самою раптовою появою на конференції у Ківалова багато чого показала.

послом в ЮК

Дивіться серіал дипломат
Майбутні президенти часто були послами в англії

Я бы на его месте вообще на Мальдивы выехал. И фоточки в инсту выкладывал бы демонстративно

но выехав 3 числа я так понял так пока и не доехал

ура 10-е число тов. генерал залужный (бывший) таки доехал до столицы лондона и приступил к обязанностям

... предыдущий посол в великой британии был снят аккурат 21-го числа прошлого года почти целый год в одном из важнейших стратегических и прочих «экзистенциальных» направлений не было посла

ЗЫ: интересно действительно ли вы все понимаете что все уже понимают что вы все уже забрехались по самое помидоры и с вишенкой на торте?

не хвилюйтесь, співкамерники вже теж є в ЗСУ, з 17 травня,
хтось з них вже навіть встиг щось вкрасти і може повернутись назад до тюрми знову

Как сейчас забирают людей у которых есть брони.

Приклади тут повинні бути.

Так се, приклади, а не:
1. Жодної назви підприємства
2. А оце " если не оформлені документі, то могут мобилизовать", це взагалі.

Ну.... Журналісти вони такі...
Але ж читачі мають бути з мізками?
Ні?

Ну да, отрицай. А если будут названия предприятий то где доказательства что это правда а не ипсо, и вообще не снято на мосфильме, как утверждает пресс служба всу.

Отказ это страшная сила, можешь в нем пребывать сколько хочешь, я не собираюсь тебя разубеждать. Имеющий глаза да увидит, имеющий мозги да поймет.

P.s. Твой отказ настолько силен, что ты похоже
Не увидел вот эту часть

Другой показательный пример — «скрытые» контракты с военными подразделениями. Работник госпредприятия авиационной промышленности «Антонов» моложе 30 лет имел бронь с начала полномасштабного российского вторжения. После начала действия закона об ужесточении мобилизации ему вручили повестку в ТЦК по месту жительства.

Военкомы приняли во внимание его место работы, но дали подписать документ, в котором мелким текстом было написано следующее: «через полгода обязуюсь вступить в один из батальонов ВСУ».

«Естественно, он не глядя подписал бумагу, так как был уверен в своей брони. Пришел домой, а через пару дней ему звонят с требованием явиться в ТЦК с вещами. Он пошел туда с юристом предприятия „Антонов“, но в ТЦК объяснили: бумага уже подписана, а завод не дал новые списки на бронирование», — рассказывают Фокусу информированные источники.

В настоящее время работник завода проходит медкомиссию на предмет пригодности к службе.

На этом я выражаю сомнение в том что вот эта часть твоего сообщения относится к тебе, раз ты говоришь что в статье ни одного названия предприятия

Але ж читачі мають бути з мізками

и больше твои сообщения комментировать и отвечать на них не буду.

А если будут названия предприятий то где доказательства что это правда а не ипсо,

Далі докази шукати, для цього мізки і є.
А тут, у твоєму лінку «тупо висер на про що»
Я ж просив приклади.

рассказывают Фокусу информированные источники.

Ги, ну бляха се ж капець.

и больше твои сообщения комментировать и отвечать на них не буду.

Ну, ти що, образився?
Даремно.
Чому?
Бо це ІТ форум, і тут нібито люди розумні.
Я бляха не вірю, що вони серйозно сприймають статті, де «інфрмірованніе істочнікі сообщілі, або єслі документі на бронь не оформлені, то могут мобілізовать»

Можно заявить о гражданстве РФ и вас сразу мобилизуют в роли советника президента

легенда про тцкшников, которые вернулись с фронта сильно преувеличена. тцкшник, тцкшник у котрого есть убд и тцкшник, который вернулся с фронта — три разных тцкашника
наличие людей выведенных позаштат после ранение на минимальное зп дает задуматься о критериях отбора в сию благородную структуру

С сослуживцами, которые услышав что ты легально откупался и произошла какая-то ошибка, очень это оценят.

а они по какой статье ходят?

Ведь они-то эту сумму не могут заработать и за годы работы.

ну это ты зря армия сейчас основной работотадель страны и то при том «срденме лучший»

и отправляют на передовую.

тем более на передовой они то как раз нормально так получают на столько что возникло даже желание всё это честно заработанное так же ж справедливо потратить об чём сыр бор со «демобилизацией» как то «пошёл по воевал и хватит надо ещё заработаное потратить справедливо»

Это лучший сценарий. В сценарии чуть похуже твое недоумение во время общения с ТЦК-шниками (среди которых военные, недавно вернувшиеся с фронта, с неровной психикой), закончится сотрясением мозга, которое ты заработаешь, когда будешь сам наносить себе повреждения бусиком, и прыгая на локти, колени и ботинки ТЦКшников.

а кто говорил что будет легко? как и в сценарии с росией которая не нападёт если будет знать что ты ещё больше безбашеный и беспредельщик и «с не ровной психикой» так и «тцк-шники» тоже простые люди с простым мусорским сознанием и они хорошо понимают как раз возможность нанесения в ответ

в мусорском государстве жить с мусорами выть ))

В сценарии еще повеселее цена откупа будет рости по экспоненте, и рано или поздно ты все равно поедешь в посадке, только перед этим неплохо так выдоенный.

этот сценарий так же ж равнозначный «сценарию с росией» в котором точно так же ж война проиграна по факту ещё 2 года на зад а сегодня «отыгрывается сценарий» просто пересидеть пока якобы «рашка» не загнёться сама проплывая мимо с трупом

... соотв. твой сценарий в этом сценарии ровно такой же ж где

цена откупа будет рости по экспоненте, и рано или поздно ты все равно поедешь в посадке

твоё место точно так же ж «пересидеть» только в твоём сценарии это уже не саму «рашку» но твоё мусорское государство которое точно так же ж всё загнётся сама проплывая мимо с трупом

опять же ж во всех этих «сценариях» который по сути один и тот же ж общий сценарий ты сам можешь не просто ждать но активно помогать кому-либо из твоих проплывающих мимо трупов врагов не посредственно загнуться в этом общем сценарии чтобы это произошло раньше чем ты сам и всё чистый профитЪ

... с другой стороны если смотреть на сторону как гео политически то так же ж тебе может быть выгоден «сценарий» это «сойтись по середине» но как тут предпринимать какие-либо активные действия то такого «сценария» у меня (пока) нет

ЗЫ: но кстати вайтишники владеющие иностранными языками и иностранными связями могут как раз продвигать именно этот вопрос в среде своих иностранных связей с тем чтобы те в свою очередь продвигали именно этот вопрос в среде своих иностранных правительств что возможно можеть иметь достаточно возможной стратегией в этом общем «сценарии»

За 15к можна виїхати через КПП на рейсовому автобусі.

Выедешь прямо в учебку, а потом и на ноль

А ще програмісти вміють зважувати ризики

Ну так, сидіти під обстрілами та чекати 2-3 тижні\роки, коли в Закарпаті гребли у армію всих підряд з перших днів війни...Це так зважено ога. Особливо у 23-му коли вже почалась реальна срака (і світло, і буси...) але за 6-9К люди виїзжали без проблем.

Він хоче сказати, що це природний відбір, виживають найсильніші та найрозумніші. Хтось ризикнув і переплив тису. Хтось ризикнув і дав хабар, а хтось сидів чекав і році в 2028 таки поїхав в Бахмут.

Именно так, ты сказал это намного четче меня.

А я хочу сказати що це не виправданий ризик.

і році в 2028 таки поїхав в Бахмут.

навряд чи сторона протримається до 28-го

Я сподіваюсь, гайки перетягувати не будуть, силового ресурсу у держави не вистачить тримати тиск, і це обернеться поганими наслідками для всіх нас.

При перетягуванні гайок буде громадська непокора -> втрата державою монополії на насильство і впровадження законів на підконтрольній території -> розвал держави -> розвал фронту -> окупація.

Ви можете заперечити, що гайки вже перетягнені і ніхто не рипається... Як на мене, ще недостатньо, але вже на горизонті.

Як виглядає громадська непокора? Приблизно як в нещодавньому відео про облогу ТЦК співробітниками швидкої, тільки зі сторони цивільних окрім десятикратної чисельної переваги ще буде зброя і вона буде використовуватись.

Якщо цивільні настільки легко можуть дістати зброю якою можна знищити армію що третій рік тримається проти другої армії світу, то чому вони не дістануть ту зброю і не допоможуть своїй армії ту другу армію світу здолати?
Більше того, якщо ті цивільні настільки впевнені користувачі зброї, то якщо вони не захочуть з другою армією світу воювати — чи не спокуситься та друга армія світу стати першою армією світу, залучивши тих цивільних з їх зброєю в свої ряди і випробувавши вміння користуватися тією зброєю на сусідніх країнах.
А якщо ті цивільні зі зброєю дійсно настільки потужні що і другу армію світу проженуть якщо вона їх спробує використати для нападу на інші країни, то подальше закручування гайок виглядає безпрограшним планом для перемоги у війні, адже якщо ті цивільні настільки потужні воїни, то проженуть другу армію світу, а якщо не настільки потужні, значить можна закручувати гайки і набирати більше людей для утримання посадок.
До речі, навіть третій варіант, при якому цивільні зі зброєю виявляться достатньо потужні щоб знищити власну армію і недостатньо потужні щоб вигнати чужу якщо вона їх використає для нападу на інші країни, знову веде до перемоги України, адже в цьому випадку інші країни зможуть здолати другу армію світу і вигнати з України.
Виходить, що всі три можливі варіанти розвитку подіій які будуть внаслідок закручування гайок ведуть до перемоги України, а значить гайки і надалі будуть закручувати.
Є один варіант який до перемоги України внаслідок закручування гайок не веде — це якщо цивільні зі зброєю свою армію здолають, а ворожу вигнати не зможуть, але ворожа армія побоїться їх використовувати для нападу на інші країни. Та в цьому випадку результат такий самий як і при незакручуванні гайок, адже якщо гайки не закручувати ворожа армія також переможе.
Висновок: якщо гайки не закручувати ворожа армія переможе точно, а якщо закручувати, то в трьох варіантах з чотирьох ворожа армія програє, а значить, скоріше за все буде обрано подальше закручування гайок.

Перечитайте історію першої світової війни, і до її наслідків для раша імперії.
чого ж німця не розбили, а зробили революцію а потім ще переворот?

На жаль, не маю часу перечитати історію першої світової війни.

в ті часи в Росії були сили, які хотіли прийти до влади, але не могли цього зробити через самодержавний устрій. Ці сили мали власну організаційну структуру, канали фінансування, ідейний апарат. Війна і її тяготи дали змогу цим силам вийти на арену і захопити владу.
Тобто, влада була ціллю, а «Декрет про мир» і «Декрет про землю» — це були засоби досягнення народної підтримки, але аж ніяк не мета.
Чи є в Україні зараз політсила, яка хоче прийти до влади і готова обіцяти от-ето-вот?

але не могли цього зробити через самодержавний устрій

і що з ним сталося такє, і чому — то він заважав, а потім перестав?

Війна і її тяготи дали змогу цим силам вийти на арену і захопити владу.

а самодержавний устрій чого ж не заважав?

Тобто, влада була ціллю

та мало яка у кого ціль. Що з самодержавним устроєм стало що він перестав заважати?

Чи є в Україні зараз політсила, яка хоче прийти до влади і готова обіцяти от-ето-вот?

ви шукаєте ті ключи там де світло, а не там де загублено.

Що стало з «самодержавним устроєм» — от початок його руйнації.
а не чиїсь там бажання влади.

Бажаючих влади повно у всіх країнах. Сидять у маргінесі.
Поки «устрой» міцний — то там і залишаться.
сталін і подібні добре те знав, а тому навіть цей маргінес нищив фізично. навіть за натяк що ти якийсь «неблагонадежный». пуйло теж добре це знає — тому за грати кидає за пости навіть.

Передумовою революції є втрата державою, режимом, Акелою — легітимності та керованності:
«А я не бажаю виконувати твої накази, і можу їх не виконувати, і мені нічого за це не буде!» каже кожен хлоп.

ой, легітимність зробили синонімом терміну законність і масово так і використовують...
а це ж дуже різні поняття.
Поясню
Дракон встановив закон — кожен рік йому приводити найгарнішого хлопця та дівчину. Щоб з’їсти.
Країна робить для цього конкурси краси, і переможців відправляє.
Примусово робить, поліція ходе, по підвалам і лісам вишукує на конкурс.
Це — законність.
Але з доброї волі ніхто того б не робив. І поліція би теж не робила.
Цей закон, якому всі підкорились і виконують — нелегетимний.

Так от коли Дракон втратить силу, — то й владі його кінець настане — станеться революція. І звідкість візьмуться її лідери, які ховались раніше.

і що з ним сталося такє, і чому — то він заважав, а потім перестав?

Організаційні структури самодержав’я програли боротьбу партійним організаційним структурам.

а самодержавний устрій чого ж не заважав?

Він намагався, але в нього не було для цього ресурсу через конкуренцію з організаційними структурами опозиції, яка змогла ці ресурси мобілізувати на свою користь.

Що з самодержавним устроєм стало що він перестав заважати?

Див. відповідь на перше питання.

Бажаючих влади повно у всіх країнах. Сидять у маргінесі.

Мало мати бажання. Багато хто хоче захопити ринок своїм унікальним продуктом. Але не кожен зможе це діло потягнути організаційно. Влада сама не падає — її виривають з рук завдяки кращим організаційним структурам і ресурсам.

Передумовою революції є втрата державою, режимом, Акелою — легітимності та керованності:

Це необхідна, але не достатня умова.

Так от коли Дракон втратить силу

Ох, ці українці. Все у них «як роса на сонці». Так не буває. Хтось має послати до дракона дівчину, яка його звабить і дізнається де у нього ховається сила. Хтось має викувати меча для богатиря. Хтось має цьому богатирю промити мізки, що він повинен ризикнути заради всіх. Тут потрібна організаційна структура, ресурси, це все стихійно не виникає — воно повинно існувати, конкурувати між собою (бити дракона мечем, чи може просто прогнати, а може домовитися і хай він охороняє село, а може і непогано, що він когось їсть — землі і так на всіх мало) і т.д.
Я не бачу в теперішньому українському суспільстві якоїсь такої антиТЦКшної сили, окрім, хіба Шарія, але я не впевнений, що в нього існують якісь структури і він реально хоче взяти владу. Без керівництва повстанням все це буде бійкою на сільському ринку, не більше.

Організаційні структури самодержав’я програли боротьбу партійним організаційним структурам.

«Партійні організаційні структури» більшовиків не мали жодного відношення до падіння самодержав’я.

смішно, вони були якраз одним з найактивніших «розхитувачів човна»

вони втратили силу примусу і легимність — ту саму владу, панування. ну а вакуум влади так — заповнився.
до цього — щучили ті політичні сили. бо були — силою.

Він намагався, але в нього не було для цього ресурсу через конкуренцію з організаційними структурами опозиції

Бо нарід перестав слухати представників влади.
Бо згас патріотизм, який вирував у 1914ому на початку.
Змінився настрій суспільства. У влади зникли не тільки ресурси, а і легетимність.
А ті ресурси що були — стали перетікати до інших.

Мало мати бажання.

Я й про це кажу.
Мало парасюку чи будь кому залізти на трибуну і закликати.
Треба — відповідний натовп, у відповідному стані.
Треба революційна ситуація — верхи не можуть, а низи не хочуть.
Дві ці умови обов’язкові.

Влада сама не падає

По всякому бувало. СРСР впав без війни як такої :)

Це необхідна, але не достатня умова.

Бунти, революції у тилу країн які програють війну — поширене явище:
Ноя́брьская револю́ция (нем. Novemberrevolution) — революция в ноябре 1918 года в Германской империи, причиной которой явился кризис кайзеровского режима, вызванный с одной стороны поражением в Первой мировой войне, с другой — вызванными мировой войной и социальной напряжённостью, расстройством экономической жизни.
...
Контрнаступление Антанты в августе 1918 года окончательно похоронило всякие надежды на возможность победного и даже просто достойного окончания войны. Ощущение безнадёжности, в свою очередь, демотивировало солдат и порождало стремление к миру любой ценой. Одновременно нарастало раздражение против режима

Ох, ці українці. Все у них «як роса на сонці». Так не буває. Хтось має послати до дракона

Зеленьского, який домовиться посрєдінє :)

Я не бачу в теперішньому українському суспільстві якоїсь такої антиТЦКшної сили, окрім, хіба Шарія

не дивився давно Шарія. І впевен — зараз в нього набагато менша аудиторія і вплив ніж колись.

В теперішньому українському суспільстві наочно видко — громадській саботаж.
І з боку державних інституцій теж. (волонтери скаржаться що чиновники тупо не ставлять підписи, знаходять любі можливості не приймати ніякого рішення)

Це звісно не бунт, не революція, не бійка.

Просто — я не здивуюсь якщо піде якось по описаному сценарію.
А яка ймовірність... на мою думку нижча ніж встановлення військової хунти :)

Бо нарід перестав слухати представників влади.

Бо з’явилася альтернативна влада, навіть дві:

Немедленно после восстания в Петрограде было избрано два петроградских Совета — рабочих и солдатских депутатов, которые 1 марта объединились в Петроградский совет рабочих и солдатских депутатов[9], осуществлявший власть в столице наряду с Временным правительством и вопреки ему, а кроме того, пытавшийся брать на себя полномочия всероссийского органа власти

вони втратили силу примусу і легимність — ту саму владу

ні не втратили бо ще раз далі була громадянська війна

ні не програли бо потім була ще громадянська війна

Не плутайте події лютого й жовтня 1917 року. Коли був самодержавний устрій в Росії ніхто не чув про майбутнього автора декретів. Він приїхав через Німеччину в запломбованному вагоні в квітні.

Я нічого не плутаю, боротьба з самодержавством здійснювалася партійними структурами в тому числі й РСДРП, яка існувала задовго до квітня 1917 і була активним рушієм революційних змін.
Ленін приїхав в нову країну, чи туди, де його партійна організація вже видавала газети, мала сотні тисяч прихильників, серед яких агітатори, солдатські депутати, бунтівні матроси і екзальтовані дамочки з червоними бантами? Туди, де в нього були боївки, які грабували банки для ресурсного забезпечення?

то чому вони не дістануть ту зброю і не допоможуть своїй армії ту другу армію світу здолати?

а вони це зробили? )) на початку 22-го але потім щось пішло не так і певною мірою та ситуація не цілком влаштувала певну «владу» яка фактично залишилася без влади і якось мала рішати це питання тож не втікла але очолила

тож маємо те що маємо (к) (тм)

Ті хто це зробили на початку 22-го, якщо до цього часу дожили і поки що не мають поранень, зараз не цивільні.
Ну хіба що народилася третя дитина або хтось з родичів оформив документи на інвалідність, тоді цивільні. Та таких цивільних від їх цивільного життя тепер ніхто не забирає.

Висновок: якщо гайки не закручувати ворожа армія переможе точно

такоє але на справді війну вже програно далі вже йдуть буквально маньоври

ЗЫ: ще восени 22-го

то в трьох варіантах з чотирьох ворожа армія програє

всьо так ))

на справді війну вже програно

Щось я поки що не бачу у себе під вікном ворожих солдатів.

Якщо Ви про тих патріотів, які захищали мене на фронті, отримали поранення в запеклих боях проти нахабних загарбників і тепер допомагають таким нерішучим людям як я прийняти правильне рішення, то ніякі вони не вороги.
Та маю зазначити що свідком допомоги патріотами прийняттю нерішучою людиною правильного рішення мені поки що бути не довелося, і я б не сказав, що я дуже сильно ховаюся — вожу дітей в парки, церкви, музеї, на прогулянки до озера і каналу, ось на вихідні відпочивати в готель на березі Дніпра поїду.
Щоправда, я уже більше двох років не покидав межі Києва, можливо в цьому причина того що мені не довелося стати свідком допомоги патріотами нерішучій людині прийняти правильне рішення. Думав у відпустку з’їздити в якийсь санаторій на заході країни, почав учора дивитися квитки, то немає жодного квитка на прямий рейс до Трускавця.

ти маєш на увазі прильоти 8-го числа пройшли тобі не помітно бо так і треба бо тобі головне аби війна

Прильоти доводять що війна триває, та не доводять що війна програна.

так кожному своє аля бухєнвальд ))

Літом 1944 року німці теж не бачили радянських солдат у Берліні, але всі знали, що війну Німеччина вже програла.

чому?

... після війни питання було лише куди попасти на схід чи на захід і навіть потім до берлінської стіни ще навіть лишалося 15 чи то навіть 16 років

Песимістичненько.

... тож дітей олімпіадників цілком буде час встигнути відправити у фрг а самому вже на старості лишатися в гдр там харашо там 146% луччє чем у ссср я провіряв ))

на справді війну вже програно

ти зараз розказав як ти ок до здачі територій (і прочіх інтересів) як за твоїм вікном не бачити ворожих солдатів загарбників

Ті кому справді не ок, уже на фронті.

Все так. З одним «але» — перетягування гайок відбувається стихійно, некеровано напряму. Не існує ніде такої кнопки — а ну припинить закручувати гайки!

Держава працює — законами які примушує виконувати силою (для того їй і потрібна монополія на насильство)

Коли державні закони не виконуються, і держава не карає за їх порушення — держава «зникає». І тоді існуючи інститути починають діяти згідно своїм якимось правилам, інтересам. Ці інтереси навряд чи будуть співпадати, значить будуть конфлікти які неможливо розрулити мирно. Бо щоб мирно — треба суддя той що над конфліктуючими. Чи то вождь племені, чи цар, чи держава. А їх же немає.

Можна дискутувати про те як так вийшло, хто, у який спосіб вивів ТЦК поза державні закони, але я про результат — некерованість процесом.

Виникає та сама революційна ситуація
Верхи не можуть, а низи не хочуть.

І далі вже тільки від зовнішніх обставин залежить, чи буде вибух, чи якось минеться. А може зграї чорних лебедів прилетять, такє теж буває.

Не існує ніде такої кнопки — а ну припинить закручувати гайки!

ну загалом це не зовсім так бо така «кнопка» вочевить саме затиснута а отже вона якраз існує

... тобто відповідно навпаки існує кнопка «закручувать гайки» і вона вочевидь затиснути а отже можна зробити протилежне так само «цілеспрямованої дії»

у який спосіб вивів ТЦК поза державні закони

ні просто «закони» стали «трохи не на часі» аж на стільки що довелося швиденько «вводити нові більш актуальні»

... що знову ж не понятно а чого же ж до війни тоді не готувалися заздалегідь у т.ч. й «вводити закони»

Верхи не можуть, а низи не хочуть.

тут з цим ситуація цікава бо згідно най новіших «опитувань» так само досі «30% без компромісу кордони 91-го» і тут «без компромісу» слід розглядати вже буквально як саме радянське класичне «нам нужна одна побєда одна на всєх ми за ценой нє постоім» (к)

... проблема тут доволі очевидна вже прямо на сьогодні що ці «30% за кордони» не відображають спільну думку на стільки що вони вже ні як у свою чергу не відображаються у появі нових черг у воєнкомат як то було на початку 22-го

та більше того «ситуація з мобілізацією» на стільки не відповідає реальному стану «думок суспільства» що виникла окрема течія вже «за де мобілізацію» що якраз вже прямо вказує прямо на те що ні якої «мобілізації населення» якраз нема а є все якраз прямо навпаки

ЗЫ: а ну і окремо за «можемо потерпіти незгоди як то з електрикою тощо» (а також з економікою і так далі) тож тут ситуація же ж абсолютно зеркальна тобто прямо дзеркальна без «перевороту» бо коли «на фронті хлопці втомилися і потребують заміни» то чого саме хтось і хто саме вирішив буцімто так само і вже «цівільні» не будуть так само «втомилися і потребують заміни»?

... а це вже було прямо озвучено «українці згодні потерпіти» тільки схоже на те що то є та сама «ситуація 30%» як то зокрема прикордонники вже прозвітували про вже пожвавлення руху через кордон і відповідно за кордон

вже тільки від зовнішніх обставин залежить, чи буде вибух, чи якось минеться

наразі ці «обставини» якраз суто внутрішні як то буквально «рішення зійтися по середині» і як далі «рішення має приймати сама Україна»

держава «зникає». І тоді існуючи інститути починають діяти згідно своїм якимось правилам

«держава» то і є «інститути» при чому саме «діючі» не просто «формально існуючі»

... саме з тим і зіткнулася «влада» на початку 22-го коли виявилося що в країні таки справді вже встигли сформуватися саме «інститути» і більше того вони ще й діють суто практично і то на стільки ефективно що «держава» власне не просто _не_ завалилася у перші дні вторгнення а власне на тій уже саме «інституціональній державі як сервісі» і «виїхала»

і от схоже якраз на цей саме «інституціональній державі як сервісі» саме зараз і ведеться атака і то більше того ще з самого початку коли таки стало зрозуміло що воно є і що на справді було _не_ очікувано для більшості «гравців»

... включно до речі з «ідеологами» як то «хорошими руськими» якіх «політологи» напередодні роками таки «розказували» який там в усср failed state і ось чому

Силове протистояння завжди вимагає організаційної структури, яка керуватиме діями, розподілятиме ресурси і т.д. У державної машини такі структури є на всіх рівнях ієрархії.

А що ж у мобілізаційного ресурсу?
Є випадки якоїсь цехової солідарності (наших затримали) — такою організаційною структурою стихійно може стати начальство цих затриманих, яке скерує для опору ТЦК інших підлеглих.

Але хто може стати організаційною структурою для строкатого за своїм складом населення? Хто наважиться? Ви ж розумієте, що організатори стануть першочерговою мішенню для силовиків. Йдеться про існування системи, в якій силовики мають певне місце в ієрархії.

В Першій Світовій ядром організаційних структур, які організовано опиралися мобілізації ставали політичні партії більшовиків, есерів, самостійників і т.д.
Яка політ сила зараз має в Україні достатній рівень підтримки і опирається мобілізації? Шарій?

Силове протистояння завжди вимагає організаційної структури

Евромайдан показує у мініатюрі як той процес іде.
Яка така орг структура була у тих студентів котрих побили?

І чому влада та не справилась з Євромайданом?

Але хто може стати організаційною структурою для строкатого за своїм складом населення? Хто наважиться?

Та був би революційний натовп — на барикаді хтось з’явиться, і підуть за ним.

А паралельні орг структури в нас вже є. Якась да очолить.

Євромайданом він вже став, коли туди приєдналися політичні партії і громадські рухи, які відкрито заявили про бажання прийти до влади для реалізації свого спільного бачення майбутнього — євроінтеграції. І вже за цим баченням майбутнього люди пішли на барикади. Автобуси везли мітингувальників, телеканали транслювали це все, навколопартійні стрімери стрімили і т.д. Було політичне лобі в парламенті, колосальна підтримка Заходу і діаспори. Всього цього і поруч немає.

Євромайданом він вже став, коли туди приєдналися політичні партії і громадські рухи

причому до цього невідомі, а зараз забуті :)

Про це тоді багато писалося — як революціїї очолюють невідомі, як з’являються лідери.
знизу, а не зверху.

бажання прийти до влади для реалізації свого спільного бачення майбутнього — євроінтеграції

а хто повів брати Раду? Згадаєте ім’я?
А хто дав призвісько Кулявлоб — чи не Майдан?
А чому?

Автобуси везли мітингувальників, телеканали транслювали це все, навколопартійні стрімери стрімили і т.д.

Везли. Знаю і про помаранчевий Майдан і про Євромайдан факти — як львівскі фірми, за власний кошт наймали буси, і видавали кошти на прожиття бажаючим їхати у Київ.
Хто чим міг — тим і допомагав. Сам на обох майданах був.
Антимайдани працювали приблизно так же. Харків постачав чимало.

Всього цього і поруч немає.

Сказав Яник коли їхав з Вільнюсу.

Революцій завжди не видко, за пару днів до того.

Всього цього і поруч немає.

«09:34 У селі Х люди обурені черговою смертю у ТЦК оточили і підпалили будівлю ТЦК.
В будівлі, по неуточненим данним знаходиться декілька десятків працівників ТЦК.
10:47 — наряди поліції пробують оточити натовп
11:03 — з натовпу відкрито вогонь по поліції. Поліція відкрила вогонь у відповідь
14:00 — кількість загиблих на зараз, з обох боків йде на десяткі,
....»

Що буде далі — невідомо. Може так і минеться, ну побили якихось там студентів, та й все, кому те цікаво.
А може — ну запалають по країні у відповідь ще ТЦК і поліцейські участкі.

Не знаю.

Знаю що бійку легко начати, коли градус напруги вже є, але вкрай важко зупинити.
І в неї втягуються і ті хто ніколи про себе такого й подумати не міг.

причому до цього невідомі, а зараз забуті :)

І невідомі, і парламентські. Останні мали більшу вагу на перемогу, бо конкурували за владу по справжньому, а не «понарошку».

Про це тоді багато писалося — як революціїї очолюють невідомі, як з’являються лідери.
знизу, а не зверху.

Ну хоч одного «знизу» назвіть? Парасюк? Гаврилюк? Може Руслана? Це настільки смішно, що не можу навіть коментувати.

львівскі фірми, за власний кошт наймали буси, і видавали кошти на прожиття бажаючим їхати у Київ

Бо було бачення майбутнього. Візія. Яке бачення майбутнього у антимобілізаційних протестів? Я його не бачу. Проблема виникає лише коли ловлять тебе, або когось з твоїх близьких. До цього львівські, чи харківські фірми ворушитися не будуть.

Сказав Яник коли їхав з Вільнюсу.

Але проти Яника стояла опозиція, парламентська, в місцевих радах, йому дипломати західні казали — так не роби. Що з цього зараз стоїть проти Зеленського?

«09:34 У селі Х люди обурені черговою смертю у ТЦК оточили і підпалили будівлю ТЦК.
В будівлі, по неуточненим данним знаходиться декілька десятків працівників ТЦК.
11:03 — з натовпу відкрито вогонь по поліції. Поліція відкрила вогонь у відповідь
14:00 — кількість загиблих на зараз, з обох боків йде на десяткі,
....»

Це фантазія. Як кажуть «...думкою багатіє». Перед моїми очами є багато неструктурованих протестів студентів за Палестину, кліматичних протестів активістів. Де захоплення влади? Не бачу. А було ще «Я-Ми Сєргєй Фургал» в Хабаровську. Всі ліберальні російські ЗМІ за нього вписувалися. І де? Віддалений регіон, купа зброї на руках, але пшик. Всіх активістів пересаджали. А ще в Білорусі було. І навіть лідери були. Частину посадили. Частину видавали з країни. Когось показово вбили. І пшик.
На рівні села затіяти бучу — не бачу проблем, особливо, якщо це якесь згуртоване село: молдавани ще в 2014-му опиралися. Зараз бачу в Карпатах гуцули. Але далі села це діло не йде, бо, нема організаційної верхівки, бо сусідньому райцентру байдуже, кого там забрали в селі.

Знаю що бійку легко начати, коли градус напруги вже є, але вкрай важко зупинити.
І в неї втягуються і ті хто ніколи про себе такого й подумати не міг.

В бійку втягнутися (особливо, коли б’ють того, хто вже лежить на землі) — не важко, тут я погоджуся. Зробити з цієї бійки якийсь результат без політичного лоббі — нереально. Держава або замне цей епізод, або показово розправиться з кількома активними драчунами. І все. Для чогось більш результативного потрібен ресурс і огранізаційні структури, а їх нема.

Яке бачення майбутнього у антимобілізаційних протестів?

Майбутнє антимобілізаційних протестів, якщо вони досягнуть успіху — це захоплення ворогами усієї України. Тому жоден патріот України не буде організовувати такі протести, а ті хто такі протести будуть організовувати — вороги України і проти них патріоти України будуть боротися настільки ж завзято як і проти ворогів, які зайшли на територію України зі зброєю в руках щоб її завоювати.

У патріотів України (які не на фронті) теж нема організаційних структур. Вони на низовому рівні може й краще горизонтально згуртовані через ідейність, але питання, чи краще за мешканців етнічних сіл на заході і півдні України, які мають найвищий протестний потенціал і, що важливо, можуть спиратися на підтримку своїх материнських держав (Румунії, Угорщини).
А у тих, що на фронті — є командири, які виконують накази командирів щаблем повище, які виконують накази політичного керівництва.
Будь-ласка — покажіть мені організаційні структури патріотів.

Я про тих патріотів що на фронті, у них

є командири, які виконують накази командирів щаблем повище, які виконують накази політичного керівництва

До речі, десь читав що в ТЦК та СП якраз працюють ті патріоти які вже побували на фронті і отримали якісь поранення, що уже не дають фізичної можливості продовжувати нищити загарбників на фронті, але ще дають змогу виловлювати ухилянтів для тримання посадок та час від часу вломлювати костилями по обличчю дівчатам ухилянтів, які за цих ухилянтів намагаються заступатися, щоб ухилянтів не послали тримати посадку.

в ТЦК та СП якраз працюють ті патріоти які вже побували на фронті і отримали якісь поранення

Так, і є. Борисов і його коллеги як приклад.

У патріотів України (які не на фронті) теж нема організаційних структур.

ох ти ж біднесенькі які (( а нашо вони тоді такі «патріоти» взагалі треба? чисто вигукувати схвальні вигуки на вироки перед гільотіною?

А у тих, що на фронті — є командири, які виконують накази командирів щаблем повище, які виконують накази політичного керівництва.
Будь-ласка — покажіть мені організаційні структури патріотів.

«патріотів» не знаю за твоїм описом там купка недоумкуватих не зрозуміло кого а за воєнних так сьогодні вже там повно «горизонтальних зв’язків»

Ем, риторика така наче ви пропонуєте стріляти на ураження в своє «невдоволене населення»

в деяких випадках для цього навіть не потрібен наказ командира. Є статути за якими діє військовослужбовець і там це прописано. І жодний суд не засудить солдата, який цей статут виконував. Як виправдали того СБУшника, який застрелив жінку в Хмельницькому в 2014-му, коли штурмували якусь там будівлю (здається того ж СБУ). Про це я й кажу.

Це ж регулюється 41 статею ККУ. По такій логіці як раз беркутів і хотіли посадити за розстріл майдану.

Беркутів судили бо ті хто віддавали їм наказ позбулися влади. Тимчасовою відсутністю влади відразу ж скористалися вороги і моментально віджали у нас Крим.
Якщо зараз відбудеться тимчасова відсутність влади, вороги моментально, «за три дні», як вони люблять, відіжмуть всю Україну.

Тимчасовою відсутністю влади відразу ж скористалися вороги і моментально віджали у нас Крим.

а херсон? там «тимчасово відсутня влади» була чи якраз навпаки?

Якщо зараз відбудеться тимчасова відсутність влади, вороги моментально, «за три дні», як вони люблять, відіжмуть всю Україну.

і шапочку ))

ЗЫ: я був не правий що до медицинського діагнозу медицину тут справді нема

а херсон? там «тимчасово відсутня влади» була чи якраз навпаки?

А Херсон став результатом тимчасової відсутності влади тоді коли віджимали Крим.

ця стаття так написана, що нею можна крутити в різні боки. Років 10-15 Гриценко розповідав, що він наказав організувати на військовому полігоні, який хотіли віджати рейдери навчання. І, якби хтось поліз на солдата на блокпосту — статут розв’язує йому руки. Гадаю, грамотно написаний наказ відмаже від будь-якої відповідальності.

Скажемо так, я не пропоную, а аналізую. Якщо не стріляти на ураження в «невдоволене населення», то прийдуть вороги, захоплять всю Україну і пристрелять патріотів, а значить у патріотів вибір або стріляти в «невдоволене населення», або загинути від куль ворогів.
Якщо бачите в цьому логічному аналізі якісь помилки — вкажіть мені на них, будь ласка.

Армія — самодостатня структура. Хай навіть всю верховну раду з президентом змінять — армії, це не заважає виконувати завдання. Звичайно якщо в армії не ті ж люди що віддали Крим в 2014. Але в інших країнах це працює саме так, хоч по 20 переворотів влаштовуй. А за стрільбу по «власному населенню» яке в демократії є головним — це просто захоплення влади.

Хай навіть всю верховну раду з президентом змінять — армії, це не заважає виконувати завдання.

Безперечно. А от якщо припинити примусову мобілізацію, то виконувати завдання армії буде заважати недостатня кількість особового складу.
Тому припускаю що в тих хто буде організовано чинити спротив примусовій мобілізації будуть стріляти на ураження, адже вони заважають армії виконувати завдання.

5 місяців тримались з нинішньою владою

пс: якщо зміна «режиму» зупинить примусову мобілізацію, але не зупинить війну, то військові влаштують свою версію перевороту. Так кажете, наче то не очевидно

5 місяців тримались з нинішньою владою

Та начебто уже більш ніж два роки з нинішньою владою тримаються, а не п’ять місяців.

якщо зміна «режиму» зупинить примусову мобілізацію, але не зупинить війну, то військові влаштують свою версію перевороту

Який або посилить мобілізацію, або призведе до повного захоплення України ворогами.

5 місяців без мобілізації тримались

А ті хто в чергах у ТЦК в перші місяці стояв, їх що, не мобілізували?

Ви серйозно чи прикалюєтесь?

Цілком серйозно. Тут на доу є статті про людей, які були мобілізовані в перші п’ять місяців після початку повномасштабного вторгнення ворогів. Ось наприклад стаття про мобілізованого в березні 2022го року.
Тому або я неправильно розумію Ваш допис

або

прикалюєтесь

Ви.

5 місяців не приймали закон про мобілізацію в 2024. Пр цьому стільки ж Америка не давала зброю(читай, не ухвалювала бюджет про допомогу). Це було в усіх новинах, і коли кажуть про 5 місяців, то мають на увазі це. Ви не шпигун часом?

і що, ці 5 місяців не було мобілізації?

коли кажуть про 5 місяців, то мають на увазі це

Учора вперше побачив допис про 5 місяців на доу.

Це було в усіх новинах

Мабуть я цю новину не помітив на фоні новин які вважав важливішими.
Та все одно

це ж не відповідає дійсності. Мобілізовували аж гай шумів, просто закону про який Ви написали ще не було прийнято.

це ж не відповідає дійсності. Мобілізовували аж гай шумів, просто закону про який Ви написали ще не було прийнято.

ок, то в чому ваш аргумент? Що прийдуть умовні люди і повністю відмінять мобілізацію?

В тому що якщо якісь люди мобілізацію відмінять, вороги дуже швидко захоплять всю Україну, тому ті патріоти які зараз воюють з ворогами, вважатимуть ворогами тих, хто припинить мобілізацію, і воюватимуть проти тих хто припинить мобілізацію так само завзято як проти ворогів що прийшли захопити Україну зі зброєю в руках, і якщо патріотам які воюють з ворогами вдасться знищити тих хто припинив мобілізацію, то патріоти які воюють з ворогами відновлять її, мобілізацію, з набагато більшою інтенсивністю.
Перший висновок — мобілізація не припиниться, а скоріше за все посилиться. Другий висновок — Україна має шанси не програти.

якщо патріотам які воюють з ворогами вдасться знищити тих хто припинив мобілізацію

я можу далі не слухати. це просто стільки тараканів в одній голові, що навіть близько не буду підходити

Вперше в житті пишу «злив зараховано».

Я чомусь думав що саме це — кинути лопату побачивши яку купу треба розгрібати, і називається зливом. Ну що ж, помилився, з ким не буває.

Настрой нафронтників та ухилянтів один проти одного і ти виграв.

Так я якраз програю в такому випадку, виграють вороги а не я якщо налаштувати нафронтників проти ухилянтів.

відкриття другого фронту вже всередині країни проти ухилянтів приведе до громадянської війни

Так а звідки у ухилянтів візьметься серйозна зброя для тримання фронту? Підозрюю що навіть тим ухилянтам, яких запхнули в бус і вкинули в окопи тримати посадку, дають зброю лише для «позначання присутності», а не зброю якою можна нищити ворогів по-серйозному. І ця стратегія працює, бо найбільше людей потрібно якраз для такого «позначання присутності», а безпосередню роботу по винищенню ворогів робить артилерія, для якої потрібно не багато людей, а багато снарядів.

зникнення допомоги Заходу

А тут я не зовсім впевнений. Допомогу Захід дає щоб відбитися від ворогів, які хочуть захопити Україну. Ті хто чинять збройний опір мобілізації такі ж вороги, бо сприяють захопленню ворогами України. Значить боротьба проти них це та ж боротьба на яку Захід дає зброю зараз, а отже і припиняти давати допомогу він не буде.
Отже, як висновок, зброї для серйозного протистояння в ухилянтів нема, тож нафронтники легко здолають їх опір і ще й запхнуть в окопи посадки тримати.

патріоти поки що не можуть перемогти окупантів навіть з фінансово війсковими ресурсами наданими Заходом

Так, поки що не можуть, та і вороги теж не можуть, нічия, один-один11111!!!. Та ось прищучать ухилянтів, посилять мобілізацію, запхнуть ухилянтів в окопи посадки тримати, Захід побачивши таке серйозне налаштування на перемогу дасть ще більше зброї і переможуть окупантів.

ухилянтам не треба мати ніякої зброї. Їм достатньо саботувати

Ні, саботують ухилянти уже зараз, не йдучи добровільно своїм ходом до ТЦК та СП оновлювати дані, та країна пристосувалася до цього саботажу — співробітники ТЦК та СП потихеньку ловлять ухилянтів бусами, і, як бачите, поки що країна ще не повністю завойована, тож якщо ухилянти продовжать робити те що робили — просто саботувати і не йти добровільно своїм ходом до ТЦК та СП оновлювати дані, а крім/замість ТЦК та СП ухилянтів почне доставляти до ТЦК та СП бусами поліція у більших кількостях ніж це роблять зараз представники ТЦК та СП, то ще й шанси на перемогу зростуть.

не вийде. Уже не виходить!

Ще й як виходить, ось Вам доказ, цитую:

із всієї нашої роти в навчальному центрі я знав 5 (!) добровольців, десь порядка 15 людей, що прийшли по повістках в ТЦК і в спокійному режимі пройшли процес мобілізації і понад 100 (!) людей, які були бусіфіковані, по більшому з Харкова і Дніпра (НЦ був під Ново-Московським).

Одного схопили, коли він йшов в треніках за цигарками.
Іншого витягли з машини на блок-посту і кинули в машині його дружину і дочку.
Ще одного «прийняли» прямо у парадного, наче караулили першого-поперечного.
І т.д. Там багато історій було, цікавих і таких, що захочеш — не вигадаєш.

Оце вже статистика, еге ж?

Оскільки в себе за вікном я поки що не бачу ворожих танків, з цієї цитати я роблю висновок що уже виходить, і, скоріже за все вийде, тобто я описую якраз реальність, а не вологі фантазії зрадограїв.

Є така математична задача — як порахувати кількість риби в ставку. На принципах, на яких базується ця задача, базуються екзитполи, зарплатне опитування доу і так далі.
Так от, основна суть там не кілька історій а процент спійманих. Із 120 людей більше 100 спійманих. Застосуйте це відношення до загальної кількості мобілізованих, і зрозумієте, що якраз завдяки старанням ТЦК Україна і тримається.

Нагадайте мені, будь ласка, в чому суть цієї ідеї і чому вона не зітреться якщо вороги захоплять всю країну.

Ми і є ті ж самі буряти.

Ну, самокритика крута.

А як виграти без людей?
Окрім як «теоретично»
Ніхто не каже 🤔

Але якщо українці власними руками задушать і закопають в землю всі відмінності с бурятами і орками,

«Ты не понимаешь. ЭТО ДРУГОЕ»

Там это тоталитарные мусора и орки, а у нас это доблестные войны и чистые духом ТЦК. Неважно что ведут себя неотличимо.

Мне правда интересно, как так получается что из России сейчас народ спокойно в азию/турцию летает, и Стамбул это сейчас вообще место встречи/перевалочный пункт для россиян.

А вот Украина да. Вход рубль, выход десятки тысяч долларов.

В тому, що ми кращі ніж москалі, або краще управляємо державою в наших інтересах.

Як бачите, така ідея українства за наявності такого войовничого сусіда нежиттєздатна.

якщо ні — то якого тоді хєра гинути в окопах?

Бо немає кращого вибору — переплисти Тису зможуть не тільки лиш всі.

За що?

Знайти за що можна завжди, та щоб людина залізла в окоп і там загинула, одної лише відповіді на питання «за що?» буде мало, потрібні більш дієві аргументи, і єдиний аргумент який працює на великій кількості людей — це примус, і він зараз доволі успішно застосовується.

Щоб бути в сраці? Дайте інших «дєвачєк пасматрєть».

В тому то і справа, що інших

«дєвачєк пасматрєть»

не дають.

Якщо вороги захоплять країну — я не знаю, що буде

І це головне. Невідомість лякає найбільше, а прикладів того, що від цих завойовників можна чекати найгіршого, занадто багато, щоб сподіватися на краще.

якщо українці власними руками задушать і закопають в землю всі відмінності с бурятами і орками, то який сенс взагалі тоді було воювати. Ми і є ті ж самі буряти.

Та сенсів можна накопати скільки завгодно, та, повторю, щоб людина залізла в окоп і там загинула, одної лише відповіді на питання «який сенс?» буде мало, потрібні більш дієві аргументи, і єдиний аргумент який працює на великій кількості людей — це примус, і він зараз доволі успішно застосовується.

Якщо вороги захоплять країну — я не знаю, що буде

А мені здається, що я знаю.
Ті, хто отаке пише, вони в душі думають: «Та може нічого і не буде зі мною. Я ж нікомумне потрібен, не звернуть уваги, та я пересиджу десь тишком....»
Але «ніхто не знає майбутнього» ©

Так з Чиказькою мафією в Чикаго нічого і не буде.
Тут наводять приклади тих хто втекли з окупованих, та не факт що якщо окупують всю Україну окупанти дозволять втекти так само. Тим більше там начебто все ускладнюється — спершу вільно пускали, потім через фільтраційні табори, а нещодавно натрапив на новину що з окупованих частин Луганської області окупанти вже не випускають.

Чиказькою мафією в Чикаго

Ну, це 100% :)

За вас переживаю, дуралєї

Не-а.
Нудно тобі у Чикаго.
Нема з ким побалакати, бо іншим мафіозі начхати, ще й макарони напевно не любиш, та й взагалі — не сицилієць — не свій :-)

Нудно тобі у Чикаго.
Нема з ким побалакати

само собой то є ще за ссср класична класика де вважається що кожна совєцька людина «в оттуда» тільки мріє як повернутися на зад в совєцьку росію та поцілувати рідну совєцьку берізку та впіймати простого совєцького карася у простій совєцькій річці

ще й макарони напевно не любиш, та й взагалі — не сицилієць — не свій :-)

до речі у чиказі якраз єсть ukrainian village у них навіть посольство там є ))

youtu.be/6VWGxUHZBqo

ЗЫ: в мене і в шарлоті є знайоміх мені вистачає ))

На повному серйозі сидять такі довбні в наклейках з тризубами і хейтять, що ти понаїхав, а не в окопі. Хто ж буде неньку боронити.

і в флоріді ))

Угу, лише «своє не пахне» 😁

можу визнать я реально не вполнє доганяю твій комент

Це комент про токсиків.
Вони не розуміють, що херню несуть.
Тобто «їм не пахне»

ти певно маєш багато справ з мєстними комюніти національних холмів? ))

З тутешніми токсиками так, досвід є.
Намана, вони смердять і їм не пахне.
Ти ж не відчуваєш?

ти ж вапчє ні в дупля про що вже мова ))

Моя мова про токсичних комментаторів.
На данний момент скажу відверто — ти серед перших з них.
Але в принципі це нормально, адже, якщо почитати тебе, ти живеш серед токсичних місцевих.
І тут нікуди подітись..
«З вовками жити....»

Бро, не тре в Околицю. Давай в Park RIdge на пиво?

Та взагалі повиєхи/понаєхи токсичні, якшо формують ґетто, ше й бува, на місцевих попльовують. Ну їх.

мріє як повернутися на зад в совєцьку росію

Не, от повернутись не мріє..
Але побалакати нема з ким, і тоді приходить сюди і починає....

От чому «там нема з ким», то є загадка.
Невже там цілком інші люди?

мріє як повернутися на зад в совєцьку росію
Не, от повернутись не мріє..

я х.з. про що ти але схоже ти нове комсомольске х.ло яке на справді не бачило ні білої міграції ні потім власне самого ссср

... бо то же ж є буквальна класика радянської пропаганди та ідеології

youtu.be/XN9xUHiq3gQ

youtu.be/Sx4tuy6O9mA?t=25

От чому «там нема з ким», то є загадка.

а в чому ж конкретно «загадка»? ось по тексту

На повному серйозі сидять такі довбні в наклейках з тризубами і хейтять, що ти понаїхав, а не в окопі. Хто ж буде неньку боронити.

хібо шо ти на стільки тупий до.йоб в імітацію національної соціалістичної пропаганди що не відклідковуєш контексти тексту де відповідаєш а просто присовуєш скрізь своє націонал соціал патріотичне тоді да тоді «загадка»

Невже там цілком інші люди?

загалом так при чому вони навіть на рівні «євро» інші бо американська то є «протестантська етика» саме by design аби ти звісно знав історію америки та заселення щоб питання відповідати

... от скажімо далі на південь мексика і далі ще на південь вже південна америка там знову ж таки by design уже суто католицька при чому з усіма особливостями зокрема також якраз уже і притаманними «євро»

а так у порівнянні з совком то так цілком інші люди

ЗЫ: якраз устряг у вітчизняну тему «чи дєлать уже закрутки (бо война голод свєта нема) і чи дєлають (та дєлали) їх бодай де у развітих странах чи то наша совєцька традиція голодомору»

... так от до речі американці закрутки дєлали аж гай гудів )) на селі жили бо в амеріках єтіх вашіх землі просто дох. власне з «євро» за землею саме і їхали до речі ті самі українці як то є історія українців у канаді як вони перші поселенці їхали туди

бо то же ж є буквальна класика радянської пропаганди та ідеології

Ну а нахер ти сюди цю пропаганду тягнеш?
Невже скучив за нею? 🤔

а в чому ж конкретно «загадка»? ось по тексту

Я ж про місцевих, а не про шизанутих...

Але, я таки зрозумів твій пойнт.
Тебе там оточують самі токсики....
Вірогідно це пррсто тому, що ти теж не подарунок 🤔😁

Ну а нахер ти сюди цю пропаганду тягнеш?

сюди? ти тут пан? пану жме? пану комісару чи товаріщу?

Вірогідно це пррсто тому, що ти теж не подарунок

та ніт просто marines ще туда єм )) а чого ти питаєш? пану жме? ))

сюди? ти тут пан? пану жме? пану комісару чи товаріщу?

Ну бачиш і ні краплі не смердить тобі.
Отаке життя... 😁

Ну бачиш і ні краплі не смердить тобі.

нє бєрі на понт мусор

Ну, щоб з нами нічого не було, нам теж потрібно якось опинитися з іншого боку Тиси.

Так в українських річках і морях температура води ніколи не прогрівається до 26 градусів.

Мы на шарике. В каком то смысле вы сразу с обоих боков Тисы. Но есть нюанс.

Ну я мав на увазі не той бік Тиси де я зараз, а той звідки мені можна було б безперешкодно дістатися до океану з температурою води не нижчою ніж 26 градусів за шкалою Цельсія.

з температурою води не нижчою ніж 26 градусів за шкалою Цельсія

Ну вот сейчас как раз вода 26 градусов, причём на базальтовых пляжах вполне около 30 в Крыму. Днём на пляже около 50, галька и камни прогреваются так, что голой задницей на них не сядешь, обжигают сразу, и чтоб сесть, нужно побрызгать водой из моря. При этом с камней пар поднимается, а значит температура 70-80 градусов. Я посмотрел, какая обстановка сейчас в Анталии, там всё то же самое, только ещё ночью 30 градусов, а не 25 как у нас. Не понимаю, зачем тебе куда-то далеко ехать, когда тут рядом точно не замёрзнешь.

Суть не в тому, далеко чи не далеко, а в тому, які перепони потрібно подолати щоб потрапити туди де температура води не нижча 26 градусів за шкалою Цельсія. Щоб потрапити до Вас до Криму, потрібно подолати лінію фронту де постійно гатять снаряди, керовані авіабомби, строчать з кулеметів та снайперських ґвинтівок, ну і пройти мінні поля, щоб на міні не підірватися. Щоб потрапити до Анталії, потрібно наблизитися до кордону, де прикордонники з дронами, тепловізорами і собаками слідкують щоб ніхто не проскочив, ще й час від часу стріляють на ураження.

Щоб потрапити до Анталії

анталія через море якщо ти не знав )) точніше через декілька морів але тобі главно що через море чорне

... тож якщо ти справді патріот маєш бажання то береш таку лодочку як правлать на рускій корабль сідаєш сам за кермо і х.шиш аж до першої заправки десь у стамбулі або констансі

і собаками слідкують щоб ніхто не проскочив

власне твоя задача проскочити у нейтральні води 50 миль (морських) від берега і всьо добі свободєн

Так мені потрібно не самому, а з дружиною, десятирічною донькою і трьохрічним сином.

тож тобі просто потрібний більший бусік тобто катер )) можна звісно два але ти казав жона в тебе навіжена і ні чого не водить бо лодочку вже ж таки водить треба вміть і навігацію тоже навіть за жпс

Жоден люблячий батько не наразить своїх дітей на таку небезпеку.

івреї наражали аби тільки вивезли

В Старому Заповіті один з них взагалі сина був готовий в жертву принести.

ну я так і подумав що ти та твої діти будете біля печей стояти а не в печі лізти )) хто не патріот проходім! золоті зуби айфони однушки біля метро попрошу оставіть біля входу

А я подумав що Ви відданий продовжувач місії Ваганича ))

чікага гдє снаряди?! (к) (тм)

стирається сама ідея «Українства».

отут я навіть смайліки не буду добавляти але ти все пропустив і «ідея українства» як то «ідеологічна основа національної держави» вже на сьогодні всьо на стільки що реальним продовженням як «країни» та «технічної держави як сервісу» проглядається хіба що приєднання до єс «типу національної держави» з завезенням по території євро бюрократії євро реформ і фактичного пробачте «євро совка» з перетворенням країни на «аморфне євро» і відповідної «ідеологічної основи» «ну просто країна у складі єс»

мабуть подібний варіант може бути у приєднанні у інший бік у бік уже реального совка але там вже є проблема що то реально вже буде просто кінець бо самого совка таки реально кінець і приєднання просто одначатиме той самий спільний кінець тільки тоді вже «у складі»

ЗЫ: btw при подальшому розгляданні теорії та історії та практики совка я почав схилятися до думки як то робочої гіпотези що основою саме совка були саме українці тільки звісно ж відповідьно «радянські» але там ще окрема тема чи справді «радянські» відрізнялися від «національних»

... але гіпотеза ця дає стверджувати що без українців і таки справді не можлива була ані побудова самого ссср ані подальше звалювання його до совка бо самі рускі банально би того не потягли би аж на стільки що більшовики з великої ймовірності програли би громадянську війну тім самім своїм руським так само «білим»

Якщо вороги захоплять країну — я не знаю, що буде з ідеєю Українства.

ти все пропустив але не має вже ні якої «ідеї Українства»

всі відмінності с бурятами і орками

так отож

Але від неї вже дуже несе чимось

то є і значить що ідеї вже нема як то буквально

Twelve voices were shouting in anger, and they were all alike. No question, now, what had happened to the faces of the pigs. The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which.

actually там навіть не саме конкретне це місце цікаве але там я пам’ятаю була окрема свиня (здається «з молодих») яка якраз ходила і прямо розказувала «як усе то є правильно і відповідає написаним правилам»

Тількі кількість сзч збільшилась пропорційно

Звісно що збільшилася. Та тут головне фінальна арифметика, припустимо мобілізовано триста тисяч і з них сто тисяч сзч, значить, фінальна арифметика сходиться, і примус працює. Наступного разу як спіймають сзч то запхнуть в такий окоп звідки втекти буде важче.

Ще й як виходить, ось Вам доказ, цитую:

із всієї нашої роти в навчальному центрі я знав 5 (!) добровольців, десь порядка 15 людей, що прийшли по повістках в ТЦК і в спокійному режимі пройшли процес мобілізації і понад 100 (!) людей, які були бусіфіковані, по більшому з Харкова і Дніпра (НЦ був під Ново-Московським).

Круто, что там. Я понимаю сексоты там, СБУ не дремлет. Но при таких пропорциях я вообще не удивлюсь если скоро будет бунт типа вагнеровского.

а то что стоимость доставки и удержания в армии с каждым разом всё больше вы не учитываете? Или после того как человека доставили в учебку он становится идейным захысныком? ТОгда откуда 100к СЗЧ появилось ?
Вы правы что стараниями тцк увеличивают или поддерживают общее число юнитов. А что будет когда не сможет успевать? уедут\закончатся\спрячутся или в конце концов начнут толпой объяснять тцк почему они не правы?
Почему была необходимость МЧС и полицию использовать и формировать из них отряды люти и т.д. в добровольно принудительном порядке? Видимо не так гладко у тцк все

после того как человека доставили в учебку он становится идейным захысныком? ТОгда откуда 100к СЗЧ появилось ?
тут головне фінальна арифметика, припустимо мобілізовано триста тисяч і з них сто тисяч сзч, значить, фінальна арифметика сходиться, і примус працює. Наступного разу як спіймають сзч то запхнуть в такий окоп звідки втекти буде важче.
стоимость доставки и удержания в армии с каждым разом всё больше вы не учитываете?

Ну дивіться, поки що в Києві все як до війни — працюють магазини, кафе, ресторани, кінотеатри, їздять автомобілі, тобто економіка ще навіть не переведена на військові рейки. Так що платити ще є чим.

стараниями тцк увеличивают или поддерживают общее число юнитов. А что будет когда не сможет успевать?

Тоді буде загарбання ворогами всієї країни «за три дні», як вони люблять.

уедут

Кордони ж закриті, так що всі не поїдуть.

закончатся

загарбання ворогами всієї країни «за три дні», як вони люблять.

начнут толпой объяснять тцк почему они не правы?

Так це ж джек-пот, готовий взвод штурмовиків.

Почему была необходимость МЧС и полицию использовать и формировать из них отряды люти и т.д. в добровольно принудительном порядке?

Бо в цих організаціях люди вже вміють поводитися зі зброєю — готові солдати.

тобто економіка ще навіть не переведена на військові рейки.

як це «не переведена»? а світ скільки годин на тиждень дають?

Ну от зараз, наприклад, коли я пишу цей коментар, світла немає. Сюди мені не чутно шуму, хоч вікна і відкриті, та якщо я вийду і трішки пройдуся, я почую шум чи то бензинових, чи то дизельних — я їх не розрізняю — генераторів, від яких живляться ресторани і магазини, а не заводи з виробництва снарядів.
І в принципі, я цьому радий — не хотілося б щоб сюди ракети лупили.

Може ми про реальність будемо говорити, а не про вологі фантазії турбо-патріотів?

ну конкретно ти конкретно зараз говориш з «людиною» потенційно «фейк» яка або є реально хворою головою або ж як реальний фейк при чому «консерва» дуже вперто і певної міри переконливо прикидається «реальної людини з реально хворої головою» аби просувати певні меседжі як такі як надходять від людини (буцімто реальної) з реально хворої головою

... нічо такого ))

і майже автоматичної перемоги окупантів.

ну на сьогоднішні расклади скоріше за все за підписання якогось чергового брест литовського миру аля ялтінських угод хіба що лише зі сподіванням не по дніпру а по областям з урахуванням «перехідного періоду нового але все ще українського уряду»

Настрой нафронтників та ухилянтів один проти одного і ти виграв.

мені самому цікаво чи ви справді пропустили ту цікаву історію де «фронтовики» то є ті самі «ухилянти» як то буквально було записано у першій версії «закону за мобілізацію (та де мобілізацію)»

це вже майже автоматичний злив війни.

та годі вже війну вже «злили» при чому ті самі «фронтовики» включно де вони хочуть справедливої де мобілізації а аж ні як не «перемоги у війні»

... зараз все за що йдеться як саме оформити то все вже документально і ні чого більше

Перший висновок — мобілізація не припиниться, а скоріше за все посилиться. Другий висновок — Україна має шанси не програти.

цікаво чи справді ти сам особисто розумієш що коли це пише як то буквально «людина з реально хворої головою» то це сприймається таки буквально як прямо протилежне «у висновках»

... бо також окремо не слід виключати що ти якраз розумієш саме тому створена ця фейк людина з хворою головою ))

Є такий фантастичний твір, не пам’ятаю ні автора ні назви, там оптиміст казав, що вічний двигун створити можливо, а скептик казав що неможливо. Потім скептик узяв, і навів математичні розрахунки які показували що вічний двигун створити неможливо, і в своєму заповіті написав «перевірте мої розрахунки». Його розрахунки перевірили, знайшли в них помилку і створили вічний двигун.
Так от, мої дописи не потрібно сприймати як прямо протилежні. Якщо бачите якісь помилки у моїх логічних викладках — вкажіть на них.

5 місяців не приймали закон про мобілізацію в 2024.

і рік не підписували вже прийнятий закон за зниження віку призовників

то військові влаштують свою версію перевороту.

не «влаштують» бо у їх буквально ні чого нема

... хіба у варіанті «автомат видали от і крутись як хочеш іди по хатах побиратися» як то було якраз з руськими «військовими» на початку їхненнього вторгнення маршовими колонами за якіх певній час але досіть швидко просто закінчився бензин

... зокрема от той самій бензин на твою думку твою «військові версію перевороту» де брати будуть? країна бензин не проізводить і досить буде лише перестать стрілять (зачоркнуто) перекрити польский кордон зі польского же ж боку як усьо ні хто ні куди не летить

... і «війскові версію перевороту» лишиться хіба вішати селян та містян на сповпах бо стріляти їх тоже вже ні хто не буде бо то не буде як з руськими які ще стріляли бо у цій реалізації «військові версію перевороту» патрони треба буде дуже сильно рахувати бо патронів теж більше не буде

... як то зокрема патрони може знадобляться проти інших «військових» які якраз «мобілізовані» і які вирішать що це досить слушний момент до «військові версію перевороту» не приєднатися але автомат про всяк випадок прихопити з собою і гранат і патронів

Так кажете, наче то не очевидно

сірьозно товаріщі ви там зовсім уже укурки зібралися буквально загнані вже в куток як то ще тов. генерал залужний вже майже рік тому вже встиг написати «військового рішення нема»

Який або посилить мобілізацію

саме так і вони всі озброєні лопатами імені тов. кулєба з криком ура побіжать на фронт бити пробачте русню

... бльо чуваки ви свої воєнні бюджети коли останній раз узагалі бачили? той кейз з «тимчасовим затримкою воєнної допомоги американським конгресом» та його наслідки на українських фронтах?

то вгадай скіки стане часу до повного припинення іноземної військової допомоги за фактом «війскові версію перевороту» і що власне лишиться «військовим без військової допомоги» як от буквально сам тов. Президент виступив і розказав як він 14 бригад набрав а от зброї їм нема бо англічанка гадіт з поставками вчасно

... їйбо давно не був пробачте зробив відпустку на день справжньої не залежності )) то хто ці всі укурки тут і що за єрунда тут взагалі відбувається і куда смотрить шановна редакція простіті? ))

звичайно бачу, бо це не логічний аналіз, а просто фантазії про впроваждення і реалізацію права сильного.
якщо патріоти будуть стріляти в «невдоволене населення», то «невдоволенного населення» стане менше чи більше?
якщо патріоти будуть стріляти в «невдоволене населення», то хто буде стріляти в ворогів?
що робити якщо значна частина патріотів виявиться «невдоволеним населенням»?
що робити якщо «невдоволене населення» почне стріляти у відповідь краще ніж патріоти стріляють у «невдоволене населення»?
стільки варіантів прямо на поверхні, а ви такий бінарний вибір даєте вашим патріотам. мої патріоти значно цікавіші виходять.

Вибір все одно виходить бінарний, не зважаючи на всі Ваші питання.
Під «невдоволеним населенням» нижче матимуться на увазі ті, хто чинять збройний опір мобілізації.

якщо патріоти будуть стріляти в «невдоволене населення», то «невдоволенного населення» стане менше чи більше?

Звісно що менше.

якщо патріоти будуть стріляти в «невдоволене населення», то хто буде стріляти в ворогів?

Інші патріоти. Одні будуть стріляти в «невдоволене населення», яке чинить збройний опір мобілізації, інші у ворогів.

що робити якщо значна частина патріотів виявиться «невдоволеним населенням»

Кількість не має значення, має значення якість зброї. Якщо у тих патріотів що стали «невдоволеним примусовою мобілізацією населенням» буде краща зброя, ніж у тих патріотів, які розуміють що припинення примусової мобілізації призведе до неминучого захоплення ворогами України, то вороги захоплять всю Україну.

що робити якщо «невдоволене населення» почне стріляти у відповідь краще ніж патріоти стріляють у «невдоволене населення»?

Цей сценарій малоймовірний бо для цього «невдоволене населення» повинне звідкись взяти кращу зброю. За цього сценарію вороги захоплять всю Україну «за три дні», як вони люблять, і питання «що робити» стане неактуальним — що робити вказуватимуть вороги.

Звісно що менше.

це типу як:"чим більше самогубців — тим менше самогубців«?

Інші патріоти. Одні будуть стріляти в «невдоволене населення», яке чинить збройний опір мобілізації, інші у ворогів.

не дуже зрозуміло звідки стільки патріотів і чому вони усі не можуть стріляти у ворогів? і ще не зрозуміло чим «невдоволене населення» відрізняється від ворогів в такому разі?

Цей сценарій малоймовірний бо для цього «невдоволене населення» повинне звідкись взяти кращу зброю.

будь-яка зброя, що вбиває в принципі підійде. краща зброя необхідна тільки коли кінцева мета більша за просто «захиститись» чи «вбити». якщо такої мети немає, то непотрібна і «краща зброя» достатньо будь-якої.

це типу як:"чим більше самогубців — тим менше самогубців«?

Саме так.

звідки стільки патріотів

Бо країна велика, населена десятками мільйонів людей.

чому вони усі не можуть стріляти у ворогів?

Через «невдоволене населення», що чинить збройний опір примусовій мобілізації.

чим «невдоволене населення» відрізняється від ворогів в такому разі?

«Невдоволене населення», яке чинить збройний опір мобілізації, нічим не відрізняється від ворогів, я ж написав:

Майбутнє антимобілізаційних протестів, якщо вони досягнуть успіху — це захоплення ворогами усієї України. Тому жоден патріот України не буде організовувати такі протести, а ті хто такі протести будуть організовувати — вороги України і проти них патріоти України будуть боротися настільки ж завзято як і проти ворогів, які зайшли на територію України зі зброєю в руках щоб її завоювати.
будь-яка зброя, що вбиває в принципі підійде. краща зброя необхідна тільки коли кінцева мета більша за просто «захиститись» чи «вбити». якщо такої мети немає, то непотрібна і «краща зброя» достатньо будь-якої.

Я колись теж так вважав, і написав тут на доу що українцям потрібно тренуватися стріляти з лука, щоб коли прийдуть нахабні загарбники, кожен українець змайстрував лука і застрелив ворожого солдата. З мене посміялися і сказали що злагоджена рота солдатів з кулеметом і тепловізорами перемеле армію лучників, мета яких просто вбити цю роту солдатів.

Саме так.

так не буває.

Бо країна велика, населена десятками мільйонів людей.

цікаво, а шо ж патріоти, які стріляють у населення цієї країни будуть їсти?

Через «невдоволене населення», що чинить збройний опір примусовій мобілізації.

тобто план такий, що частина військових їде з фронту стріляти в цивільних?

З мене посміялися і сказали що злагоджена рота солдатів з кулеметом і тепловізорами перемеле армію лучників, мета яких просто вбити цю роту солдатів.

у вас якась образа на доу за це і ви придумуєте ще більш дивні ідеї?
в цілому я вашу ідею зрозумів. вони нічим від моєї не відрізняється — якщо почнеться народне повстання і збройне його придушення, то країни не буде. єдиний нюанс, що ви вважаєте, що країни не буде і без примусової мобілізації, яка в тому вигляді, що є стане причиною зройного повстання (ну і далі вже вище описав). тобто по суті ви дуже складно пишете про те, що країни насправді не буде, але ще можемо до цього одне одного повбивати і поділитись на якісь цікаві касти (але ненадовго). я ж правильно зрозумів?

так не буває.

Та ні, якраз так і буває.

цікаво, а шо ж патріоти, які стріляють у населення цієї країни будуть їсти?

Озброєна людина завжди знайде що з’їсти, навіть якщо нічого не садила. А от неозброєна людина, навіть якщо зібрала урожай, не факт що зможе з’їсти те що виростила — в історії цьому є багато прикладів.

план такий, що частина військових їде з фронту стріляти в цивільних?

Частина військових з фронту, тих хто вже здобула поранення і не може нести військову службу, уже приїхали з фронту і ловлять цивільних, яких відправляють на фронт. Якщо цивільні, яких вони ловлять, будуть чинити збройний опір, їм нічого не залишиться як стріляти на ураження, інакше вороги захоплять всю країну.

якщо почнеться народне повстання і збройне його придушення, то країни не буде

Вороги захоплять країну якщо повстання не вдасться швидко придушити невеликими силами, а якщо там або там кілька незадоволених намагатимуться опиратися, то це ні на що не вплине.

можемо до цього одне одного повбивати і поділитись на якісь цікаві касти

На касти вже поділилися — одні воюють, одні допомагають воювати, одні не заважають. При такому розподілі нікому з цих каст ні в кого стріляти не потрібно. Якщо з’явиться каста тих хто воювати заважає — наприклад чинить збройний опір примусовій мобілізації, тоді

можемо до цього одне одного повбивати

, і в залежності від чисельності і успіхів цієї касти і успіхів тих хто воює в боротьбі з нею можна або втратити країну або ні.

Озброєна людина завжди знайде що з’їсти, навіть якщо нічого не садила.

в нашому випадку в озброєної людини, що шукає де б віджати що поїсти зброя швидко закічниться, бо це ніхто спонсорувати не стане.

Якщо цивільні, яких вони ловлять, будуть чинити збройний опір, їм нічого не залишиться як стріляти на ураження, інакше вороги захоплять всю країну.

це автоматично провал не залежно від того хто виграє. довів до збройного опору цивільних військовим — держави більше немає, війна програна, завіса. я мабуть якось складно цю ідею пояснюю чи шо? тобто після цього уже нема

їм нічого не залишиться як стріляти на ураження

бо вже сенсу в цьому не буде взагалі ніякого.

Вороги захоплять країну якщо повстання не вдасться швидко придушити невеликими силами

якщо буде будь-яке повстання, яке доведеться придушувати будь-якими силами — допомога відпадає в той же день, бо ніхто не буде спонсорувати владу, яка втратила легітимність фактично (збройне повстання, яке треба придушувати саме індикатор цього)

і в залежності від чисельності і успіхів цієї касти і успіхів тих хто воює в боротьбі з нею можна або втратити країну або ні.

знову таки — немає цієї залежності. якщо така каста з’являється в достаній чисельній кількості — всьо п****ць без варіантів. неможливо продати громадянам і очільникам демократичних країн історію про «ми повбивали власних громадян, бо вона нам заважали. дайти грошів, бо набої скінчились»

якщо буде будь-яке повстання, яке доведеться придушувати будь-якими силами — допомога відпадає в той же день, бо ніхто не буде спонсорувати владу, яка втратила легітимність фактично (збройне повстання, яке треба придушувати саме індикатор цього)

А як зрозуміти, це збройне повстання чи диверсійно-розвідувальні групи ворога, як в 2014му в окремих районах Луганської та Донецької областей?

довів до збройного опору цивільних військовим — держави більше немає, війна програна, завіса. я мабуть якось складно цю ідею пояснюю чи шо?

Ну дивіться. На окупованих територіях зараз є цивільні. Цих цивільних вороги мобілізують, дають їм зброю і змушують чинити опір нашим військовим, а держава ще є, ще й Захід цій державі зброю дає. Тож Ваше твердження хибне.

А як зрозуміти, це збройне повстання чи диверсійно-розвідувальні групи ворога, як в 2014му в окремих районах Луганської та Донецької областей?

так розголос по всіх соціальних мережах на половині мов світу + сюжети в ЗМІ і т.і.

Ну дивіться. На окупованих територіях зараз є цивільні. Цих цивільних вороги мобілізують, дають їм зброю і змушують чинити опір нашим військовим, а держава ще є, ще й Захід цій державі зброю дає. Тож Ваше твердження хибне.

так то ж окуповані території. там злий ворог і держави немає. щоб ця аналогія працювала на інших територіях їх теж доведеться визнати окупованими, але ким?

Гаразд, припустимо так як Ви пишете і буде, цитую те що Ви написали:

якщо буде будь-яке повстання, яке доведеться придушувати будь-якими силами — допомога відпадає в той же день

Уявімо собі, що відбулося повстання проти мобілізації, і у влади вибір якраз такий як Ви пишете — або придушити його ризикнувши втратити поставки зброї від Заходу, або не придушувати, припинити мобілізацію і тоді більше не буде кого садити в окопи тримати посадки, та ще й чинні військовослужбовці які зараз тримають посадку і їм повідомили що більш ніхто новий у посадки не прийде скажуть «так а ми що самі крайні». Виходить що так, що так вороги завоюють країну. Тільки в якому з випадків вони її завоюють «точно-точно», а в якому ще є шанс вистояти проти загарбників? Вистояти залишається шанс у випадку придушення повстання, бо Захід підтримувати зброєю нас не перестане, і я поясню чому.
Заглянемо на крок вперед — один з двох можливих сценаріїв після повстання, неважливо який, відбувся, і або через припинення допомоги Заходу через придушення повстання, або через відсутність людей що тримають посадки через його непридушення вороги завоювали країну «за три дні», як вони люблять. Тепер Захід чухає мармизу — прямо на його кордонах спраглі до завоювань загарбники «з приспущеними штанами», які щойно не те що не подавилися, а навіть і не скривилися, проковтнувши найбільшу за площею країну Європи, облизуються на розташовані навколо щойно загарбаної території країни, що вже входять до НАТО, і проводять на території захопленої країни тотальну мобілізацію, цього разу без зайвих сантиментів жорстоко заливаючи ріками крові будь-які повстання, і міжнародній допомозі цих загарбників — Ірану і Північній Кореї — на методи придушення повстань начхати, вони самі це ще жорсткіше роблять.
І очільники західних країн чухають мармизи і думають: «От морока, а чому ми тоді не сказали українській владі що нам до одного місця як ви там організуєте мобілізацію, головне мобілізуйте побільше, а зброї ми вам дамо».

Може робиться, а може не робиться. Зазвичай завбачливі люди готуються до гіршого варіанту, при гіршому варіанту все це робиться, а отже, зброю будуть давати, бо це запобігання гіршому сценарію.

це такий каскад з фантазій і пропаганди, що навіть не знаю як почати відповідати якщо чесно. спробую почати з пропаганди. ви постійно оперуєте прийомум «фальшива дилема». в цьому абзаці таких цілих дві, що по своєму прикольно, але не мало і інших логічних вад:
1. у вас інсує лише 2 (хибні) твердження — можлива або бусифікація, або повна відмова від призову в армію взагалі. це не відповідає дійсноті. навіть зараз існує так званий рекрутинг на який представники тцк прямо жаліються, що ця система відбирає в них «хліб». тобто вже зараз існує можливість недопустити збройного повстання проти тцк і не припиняти набір людей в армію.
2. якщо Україна програє кацапи окупують всі території України. це також «фальшива дилема», бо для окупації і утримання контролю над такою великою територією (придушення повстань, мобілізація, тощо) потрібно багато озброєних людей в них наразі стільки немає просто. тому логічно зауважити, що окупація майже навено проходитиме в якісь етапи щоб повстання придушувати не довелося. насправді, ніхто не знає (крім них) що вони там планують просто дивно, що знаєте ви.
3. Ще одна логічна вада — люди не будуть захищатись взагалі якщо тільки не підуть в армію. Мені здається доволі очевидним, що це маніпуляція. Десь така сама як в іншому вашому пості де «ухилянт» після бусифікації миттєво перетворюється на «патріота» і не тікає в сзч, а мужньо тримає посадку. Думаю, що не варто пояснювати чому це саме як правило не працює, а як саме працює неможливо встановити за браком даних (що теж натякає на успіхи). Основна проблема мобілізації у нас полягає в страшній неефективності цього процесу, а не в його наявності.
4. «Захід» не хоче або не буде або боїться воювати з рахою і тому піде на порушення навіть власних принципів лише б цього не робити. Очевидна маніпуляція. Без потреби і безпосередньої загрози воювати вони, мабуть, справді не будуть (тут не дізнаємось поки не побачимо). Але і підтримувати відкриті репресії і насильство над людьми теж не стануть з дуже простої причини. Підтримка таких дій означає, що їх спосіб життя, держава як система вже програли і їх треба змінювати на більш ефективні (як у агресора). Я знаю, що така ідея популярна в Україні, але саме вона викликає питання «за що воюємо?». Це погано і вони не це не підуть, бо це означає визнати поразку.
Після усунення цих логічних вад не знаю як коментувати ваш допис, бо там фактично нічого крім них і припущень заснованих на цих вадах немає.

1. у вас інсує лише 2 (хибні) твердження — можлива або бусифікація, або повна відмова від призову в армію взагалі. це не відповідає дійсноті. навіть зараз існує так званий рекрутинг на який представники тцк прямо жаліються, що ця система відбирає в них «хліб». тобто вже зараз існує можливість недопустити збройного повстання проти тцк і не припиняти набір людей в армію.

Спробую пояснити що ці два твердження не хибні. Пояснення базується на тому, що люди не хочуть вмирати, тому рекрутинг може закрити вакансії що не передбачають сидіння у мокрих окопах і тримання посадок, а от набирати людей на вакансії «тримача посадок в окопах» іншого способу окрім як бусифікація немає. От якби я винайшов бойового робота який сам риє окоп, сидить там з якимось кулеметом і тримає посадку, та ще й придумав як до того робота поставляти боєприпаси та вирішив проблему з його живленням, тоді інша справа, але от це якраз

каскад з фантазій

Тобто так, відмова від бусифікації це не

повна відмова від призову в армію взагалі

, це повна відмова від сидіння в окопах і тримання посадок. Знаєте, тут буває хтось пише — «ось в армії ви багато де можете бути корисним, крім тримання посадок в окопах», та головну проблему це не полегшує, а погіршує, бо якраз туди — в окопи, посадки тримати — найважче знайти людей.

2. якщо Україна програє кацапи окупують всі території України. це також «фальшива дилема», бо для окупації і утримання контролю над такою великою територією (придушення повстань, мобілізація, тощо) потрібно багато озброєних людей в них наразі стільки немає просто. тому логічно зауважити, що окупація майже навено проходитиме в якісь етапи щоб повстання придушувати не довелося. насправді, ніхто не знає (крім них) що вони там планують просто дивно, що знаєте ви.

Це також легко спростувати. Дивіться, чоловікові призовного віку зараз дуже складно втекти з України, коли хтось каже — та були б гроші, завжди знаходяться ті хто скажуть — та якраз, одних грошей точно недостатньо. Отже, щоб нікого не випускати з території достатньо тієї кількості військ, яка є зараз у прикордонників, в кацапів точно стільки знайдеться. Щодо повстань цивільних проти військових, то я уже писав, зараз ще раз зацитую:

Я колись теж так вважав, і написав тут на доу що українцям потрібно тренуватися стріляти з лука, щоб коли прийдуть нахабні загарбники, кожен українець змайстрував лука і застрелив ворожого солдата. З мене посміялися і сказали що злагоджена рота солдатів з кулеметом і тепловізорами перемеле армію лучників, мета яких просто вбити цю роту солдатів.

Так що закриють кордон, почнуть мобілізувати — і ніхто ні втекти не зможе, ні повстати.

3. Ще одна логічна вада — люди не будуть захищатись взагалі якщо тільки не підуть в армію.

Якщо підуть в армію, то їм дадуть зброю і їм буде чим захиститися. Якщо не підуть а армію, то зброї у них не буде, і хай їх буде хоч і мільйони з луками, рота загарбників з кулеметом всіх перемеле.

«ухилянт» після бусифікації миттєво перетворюється на «патріота» і не тікає в сзч, а мужньо тримає посадку. Думаю, що не варто пояснювати чому це саме як правило не працює, а як саме працює неможливо встановити за браком даних (що теж натякає на успіхи). Основна проблема мобілізації у нас полягає в страшній неефективності цього процесу, а не в його наявності.

Чесно кажучи, не побачив зв’язку цього пояснення з пунктом 3. «Ухилянт» після бусифікації на патріота перетворюється не миттєво, а після того як його засунуть в окоп — там уже немає іншого вибору окрім як перетворитися на «патріота» і і мужньо тримати посадку, бо якщо спробує звідти втекти в сзч, вороги можуть кабами накрити або снарядами.

4. «Захід» не хоче або не буде або боїться воювати з рахою і тому піде на порушення навіть власних принципів лише б цього не робити. Очевидна маніпуляція. Без потреби і безпосередньої загрози воювати вони, мабуть, справді не будуть (тут не дізнаємось поки не побачимо). Але і підтримувати відкриті репресії і насильство над людьми теж не стануть з дуже простої причини. Підтримка таких дій означає, що їх спосіб життя, держава як система вже програли і їх треба змінювати на більш ефективні (як у агресора).

Саме так. Он північна корея недавно раші з барського плеча доставлила чотири мільйони вісімсот тисяч снарядів, а вся Європа за рік не спромоглася виготовити мільйон, потім спробували за ініціативою Чехії скинутися всією Європою щоб той мільйон закупити за межами Європи, скинулися і виявилося що і той мільйон на який скинулися скоріше за все не мільйон, бо у частини снарядів якість погана. Я ще бачив новину що Естонія казала що знайшла два мільйони снарядів і теж пропонувала скинутися, так про цю ініціативу взагалі нічого не чутно.

така ідея популярна в Україні, але саме вона викликає питання «за що воюємо?». Це погано і вони не це не підуть, бо це означає визнати поразку.

Ну тут або визнавати поразку або самим лізти в окопи тримати посадки, мабуть визнати поразку легше.

бо якраз туди — в окопи, посадки тримати — найважче знайти людей.

а рекрутери от прямо сьогодні казали, що в них на бойові посади конкурс по 20 людей на посаду, а на не бойові по 150. дивно якось.

Отже, щоб нікого не випускати з території достатньо тієї кількості військ, яка є зараз у прикордонників, в кацапів точно стільки знайдеться.

так це ж лише тому що до українських прикордонників українські громадяни ставляться лояльно. тобто більшість людей, що хоче виїхати будуть шукати більш-менш легальні способи поїхати замість того щоб, наприклад, взяти рушницю і шмальнути в прикордонника. теж саме стосується підтримки правопорядку на вулицях міст і містечок. якщо прибрати лояльність знадобиться дуже багато людей щоб підтримувати «порядок». згідно з розрахунками з війни в Іраку, де американці підтримували окупацію деяких міст половина існуючої армії кацапів потрібна буде для окупації лише Києва (хоча, скоріш за все більше, бо армія в них гірш, а населення до них менш лояльне).

Якщо не підуть а армію, то зброї у них не буде

В людей на руках повно легальної (та і нелегальної) зброї. Скільки саме знайти не важко. Так що це просто неправда.

бо якщо спробує звідти втекти в сзч, вороги можуть кабами накрити або снарядами.

думаєте поженуть за сзчшником сушку з кабами аж на Закарпаття? цікаво, що ви скажете про ухилянтів-сзчшників (навмисто пишу це як комбо, бо люди таке роблять навмисно), які тікають через окуповані території? прямо на каби самі біжать виходить.

бо у частини снарядів якість погана

за описом схоже, що частина снарядів була з Північної Кореї. вам треба пояснити чому снаряди стандартів НАТО виробляються довше і дорожче чи ви знаєте і просто придурюєтесь, що це 1:1 із Північною Кореєю де ті снаряди ще першого Кіма кліпали?

Ну тут або визнавати поразку або самим лізти в окопи тримати посадки, мабуть визнати поразку легше.

так не визнають же. виходить, що не легше

а рекрутери от прямо сьогодні казали, що в них на бойові посади конкурс по 20 людей на посаду, а на не бойові по 150.

О, отут Ви мене підбадьорили, бо я після розповіді Олександра що в них із 120 чоловік 100 були спіймані трішки зневірився. А звідки дані про 20 людей на бойову посаду? Це саме та посада що там потрібно сидіти в окопі тримати посадку або штурмувати посадки?
В такому випадку не можу зрозуміти яка різниця для тих бажаючих на бойову посаду яким чином на неї потрапити, через рекрутинговий центр чи через ТЦК та СП.

вам треба пояснити чому снаряди стандартів НАТО виробляються довше і дорожче чи ви знаєте і просто придурюєтесь, що це 1:1 із Північною Кореєю де ті снаряди ще першого Кіма кліпали?

Після такого питання певні здогадки з’являються, та оскільки я не експерт у військовій справі, і якщо Вам, звісно, не важко, поясніть, будь ласка.

Це саме та посада що там потрібно сидіти в окопі тримати посадку або штурмувати посадки?

Более чем уверен что нет, и конкурс там для видимости, и уже сидит свой человек.

А звідки дані про 20 людей на бойову посаду?

Lobby X. Тільки я про небойову напіздюнька — там 45, а не 150 (теж непогано, 150 то щось з роботи в голові причепилось).

В такому випадку не можу зрозуміти яка різниця для тих бажаючих на бойову посаду яким чином на неї потрапити, через рекрутинговий центр чи через ТЦК та СП.

Різниця така, що відловлючи людей на вулицях ТЦК в основному займається незаконним збагаченням, а не рекрутингом людей в армію. Тобто примус використовується для вибивання з людей грошей, а не поповнення сил оборони. Для людини, яка вирішила вступати у військо різниця все одно є, бо завдяки рекрутингу можна вибрати куди іти, в ТЦК така опція присутня не завжди і не гарантовано. В іншому різниця невелика. А от для людини, що не збиралася йти у військо різниця, звичайно, є, бо в центр рекрутингу можна просто не ходити безкоштовно, а от від ТЦК доведеться відкупатись грошима або різко змінювати своє життя (тобто мотивація дати грошів доволі сильна).

я не експерт у військовій справі

тут непотрібно бути аж таким експертом у військовій справі, бо цікаві лише поверхневі нюанси виробництва, які є у відкритому доступі. якщо коротко — один снаряд стандарту НАТО в середньому дорожчий, бо якісніший. люди, що роблять ці снаряди працюють за нормальну платню, а не за миску рису. на якісно організованих виробництвах. і найголовніше — резерви цих снарядів закінчуються не в останню чергу тому що зберігались і утилізовувались за правилами. північна корея, судячи з відгуків в кацапів, нічим з цього не переймалась тобто снарядів більше але якість значно нижча. вони летять куди попало чи не летять взагалі. періодично також нищать окупантів і їх техніку, бо замість того щоб летіти детонують у дулі артилерійської установки. не думаю, що потрібно бути експертом щоб зрозуміти, що нам такі снаряди дарма не потрібні хоча б виходячи з того що ми не використовуємо тактику «вогняного валу» і в цілому стараємось стріляти все таки по конкретних цілях, а не «в напрямку супротивника» і має для цього спеціальне обладнання.
у висновку — так Європа зараз створює менше боєприпасів ніж постачає Північна Корея кацапам, але ми також використовуємо менше боєприпасів в цілому, бо швидше\частіше влучаємо в ціль і при цьому не втрачаємо людей і обладнання через неякісні снаряди. Північна Корея ж може якийсь час ще постачати снаряди зі складів і хоча немає ніяких даних про кількості саме виробництва цих снарядів у Північній Кореї (тільки про поставки і то дуже примірно, бо рахують вагони в яких наче мають бути снаряди) я б не поставив грошей на те, що вони зможуть підтримувати цей темп довго. В той самий час Європа ще от тільки виходить на оптимальне якесь виробництво, яке теоретично має місце для росту якщо виникне такий запит.

бо якраз туди — в окопи, посадки тримати — найважче знайти людей.

а рекрутери от прямо сьогодні казали, що в них на бойові посади конкурс по 20 людей на посаду, а на не бойові по 150. дивно якось.

Так вроде же это и подтверждает факт, что меньше людей хотят идти на передовую, поэтому и конкурс на небоевые выше? Или я что-то не так читаю?

Те що на небойові посади конкурс вище це цілком очікувано. Дивно що на бойові посади взагалі є конкурс, хіба що це посади в підрозділах сил спеціальних операцій чи інших елітних військових формуваннях.

Думается мне, что если там копнуть, то это будет trickle truth от рекрутера.

Таке враження що Ви виходите з припущення ніби гроші дають через доброту душевну а не для того щоб не воювати з загарбниками власними солдатами.

Гроші дають щоб мати профіт

Саме так. Профіт в тому щоб не воювати своїми солдатами.

Який профіт влізати в громадянську війну в 2024 після невдалих прикладів в Сирії і схожих конфліктах?

Бо

Польща і країни Балтики звісно будуть труситися

І коли дійде до справи і нападуть на Польщу і/або країни Балтики, то тут доведеться воювати своїми солдатами, а не лише гроші давати, бо є союзницькі зобов’язання, а своїми солдатами воювати не хочеться, тож краще дати грошей зараз щоб до такого не дішйло в майбутньому.

Як же я люблю заходити сюди і читати подібні дописи волелюбних анонімусів. Це, мабуть, єдине, що наразі залишилось хорошого на всьому ДОУ :)

Звісно що менше.

якщо «патріоти» вб’ють одного «невдоволеного» — варто врахувати що в цього невдоволеного є родичі і друзі, які тепер зненавидять «патріотів» — тобто маємо +10 невдоволених, а завдяки розголосу через соцмережі — +100, +1000 і більше, тобто кількість невдоволених зросте

Під «невдоволеним населенням» нижче матимуться на увазі ті, хто чинять збройний опір мобілізації.

Кількість просто невдоволених (не плутати з тими невдоволеними що чинять збройний опір мобілізації) і так велика, адже в кожного є мобілізовані родичі, що загинули на війні при виконанні службових обов’язків. Та всі ці невдоволені просто невдоволені, а не настільки невдоволені що чинять збройний опір подальшій мобілізації. Чи будуть родичі того, хто був знешкоджений за збройний опір мобілізації невдоволені? Будуть. Чи чинитимуть збройний опір подальшій примусовій мобілізації? Думаю що ні, а інакше також будуть знешкоджені. Чи буде швидко захоплена ворогами Україна якщо взагалі всі мешканці які можуть бути мобілізовані чинитимуть збройний опір мобілізації і будуть знешкоджені? Так.
Але на твердження про фінальне зменшення кількості тих хто чинить збройний опір мобілізації це не впливає.
Більше того, якщо якимось дивовижним чином ті хто чинять збройний опір мобілізації за допомогою такої зброї як цегла і палиці умудряться не бути знешкоджені значно більш досконалою зброєю, твердження про зменшення їх кількості все одно може бути виконане, якщо їх почнуть мобілізувати вороги що швидко захоплять Україну. А якщо ці майстри кунгфу ще й другу армію світу перемелють своїми палицями і цеглою, щоб не мобілізуватися в ряди другої армії світу, то посилення мобілізації точно якраз те що треба щоб Україна перемогла.

з такою логікою як пояснити те що Майдан переміг януковича — у нього ж було все: поліція, беркутня, армія — взяв би та й розкатав всіх танками? але ж все це йому не допомогло.

також будуть знешкоджені

складається таке враження що ви наче смакуєте передбачувані вами майбутні розстріли мирного населення військовою хунтою..

як пояснити те що Майдан переміг януковича — у нього ж було все: поліція, беркутня, армія — взяв би та й розкатав всіх танками?

Ну це ж логічно. Це через те що Янукович танки не використав. Вороги, до речі, тоді скористалися відсутністю влади і дуже швидко віджали Крим. Якщо ті хто воюють проти ворогів не використають зброю проти тих хто чинитеме збройний опір примусовій мобілізації також, як і Янукович, не застосують зброю проти тих хто під час війни припинить примусову мобілізацію, то вороги цього разу захоплять всю Україну.

складається таке враження що ви наче смакуєте передбачувані вами майбутні розстріли мирного населення військовою хунтою

Ваше враження абсолютно хибне — я б дуже не хотів щоб примусовій мобілізації чинили збройний опір. Та і населення що чинить збройний опір начебто уже і зовсім не мирне.
В мене, в свою чергу, складається враження що Ви наче смакуєте можливу появу масового збройного опору примусовій мобілізації і захоплення ворогами всієї України.

По факту це і є громадянська війна і репресії. Буквально.
Що за поплава взагалі?

Що за поплава взагалі?

мужчина намагався аргументувати, що у бійках з тцк і ескалації ситуації навколо мобілізації нема нічого поганого. ну і далі через недовгу низку логічних припущень і відповідей на випливаючі питання ми опинились тут.

Та ні,

у бійках з тцк і ескалації ситуації навколо мобілізації

є дуже багато чого поганого, а от що

далі через недовгу низку логічних припущень і відповідей на випливаючі питання ми опинились тут

це так.

Я ж на це питання вже відповідав, цитую:

Тут більше важливо не те як це називається, а до чого це веде під час війни із значно сильнішим супротивником, який напав на країну з метою її захопити. Веде це до захоплення супротивником країни

«за три дні», як вони люблять
. До речі, через те він і напав, бо вважав що тут громадянська війна, а значить, легко може нас захопити.

коли погононосні люди із зброєю стріляють в населення країни, якій вони служать, то це ж називається «громадянська війна», чи не так?

Тут більше важливо не те як це називається, а до чого це веде під час війни із значно сильнішим супротивником, який напав на країну з метою її захопити. Веде це до захоплення супротивником країни

«за три дні», як вони люблять

. До речі, через те він і напав, бо вважав що тут громадянська війна, а значить, легко може нас захопити.

Скажемо так, я не пропоную, а аналізую. Якщо не стріляти на ураження в «невдоволене населення», то прийдуть вороги, захоплять всю Україну і пристрелять патріотів, а значить у патріотів вибір або стріляти в «невдоволене населення», або загинути від куль ворогів.
Якщо бачите в цьому логічному аналізі якісь помилки — вкажіть мені на них, будь ласка.

Что за бред ты несешь?

З чим конкретно Ви не згодні? З тим що якщо не буде примусової мобілізації то вороги швидко захоплять всю країну? З тим що якщо примусовій мобілізації чинити збройний опір то це зірве примусову мобілізацію? З тим що оскільки збройний опір примусовій мобілізації і як наслідок зрив примусової мобілізації веде до швидкого захоплення ворогами всієї країни то ті хто проти ворогів воюють сприйматимуть тих хто чинить збройний опір мобілізації за ворогів і діятимуть проти них як проти ворогів?

українським вікі ніколи не користався. За російське зараз тут капцями закидають. Тому ловіть на англійській.

A Pyrrhic victory is a victory that inflicts such a devastating toll on the victor that it is tantamount to defeat. Such a victory negates any true sense of achievement or damages long-term progress.

Та цитат можна на будь який випадок натягати.
Ось наприклад «якщо між війною і ганьбою обрати ганьбу, отримаєш і ганьбу, і війну».

можна звичайно.
Але ваша була актуальна в 2019, 2020, 2021 роках.
А зараз вже маємо і війну і ганьбу.

Якщо так, то не у 2019, а у 2014, коли вороги віджимали Крим, а для їх знищення відразу ж не надіслали військо.

Чому не захищав Крим особисто? Чи «топаз дай каманду»?

Море холодне і повноткацапів, що його захищати той крим

а для їх знищення відразу ж не надіслали військо.

надіслали потім відходили з котлів дебальцево тощо

... а чого ти брешеш? хіба людина з больною головою має брехати?

Так Дебальцево ж не в Криму знаходиться.
Тож військо таки надіслали не відразу, а коли уже отримали і ганьбу і війну.

І нащо нам такі «патріоти», котрі вбивають людей ?

Вороги теж люди і патріоти їх вбивають. Патріоти які вбивають ворогів потрібні щоб вороги не захопили всю Україну.

Ви серед населення шукаєте ворогів, щоб залишились лише «патріоти» що вбивали населення?
Ви взагалі подумали далі трьох дій, що буде взагалі відбуватись?
Масовий саботаж, зрив західної допомоги, дипломатичний провал. Ми роками досягали, щоб Азову передали зброю просто минаючи «плітки про свастони», бо ніхто не хотів нести репутаційні ризики, а ви зараз розповідаєте як треба подавляти будь-який опір в суспільстві.
Може потім ще й введете замовчування, щоб тільки пошепки на кухні про це могли розповідати, а то «білий бус приїде за дискредитацію» і засилати в степи Донбасу на каторжні роботи ?
Ви розумієте, що з такими помислами вас не просто не будуть слухати, а вважати небезпечним елементом, которого треба контролювати превентивно ?
Цивільного населення в рази більше, ніж військових, підрив влади та монополії насильства від держави та формування якогось інституту військової хунти — це знищення держави, а не підвищення обороноздатності.

Ви серед населення шукаєте ворогів, щоб залишились лише «патріоти» що вбивали населення?

Я шукаю відповідь на питання

Ви взагалі подумали далі трьох дій, що буде взагалі відбуватись?

До найменших деталей.

Масовий саботаж

Уже відбувається зараз, цитую:

саботують ухилянти уже зараз, не йдучи добровільно своїм ходом до ТЦК та СП оновлювати дані, та країна пристосувалася до цього саботажу — співробітники ТЦК та СП потихеньку ловлять ухилянтів бусами, і, як бачите, поки що країна ще не повністю завойована
зрив західної допомоги, дипломатичний провал

Не бачу причин чому буде зрив західної допомоги, цитата з того ж коментаря:

Допомогу Захід дає щоб відбитися від ворогів, які хочуть захопити Україну. Ті хто чинять збройний опір мобілізації такі ж вороги, бо сприяють захопленню ворогами України. Значить боротьба проти них це та ж боротьба на яку Захід дає зброю зараз, а отже і припиняти давати допомогу він не буде.
Ми роками досягали, щоб Азову передали зброю просто минаючи «плітки про свастони», бо ніхто не хотів нести репутаційні ризики, а ви зараз розповідаєте як треба подавляти будь-який опір в суспільстві.

Ну бачите, Захід Азову уже передав зброю, бо зрозумів що якщо Азов не зупинить загарбників, то зупиняти їх доведеться Заходу, тож дії необхідні для протидії загарбникам Захід буде схвалювати.

ви зараз розповідаєте як треба подавляти будь-який опір в суспільстві.

Я розповідаю не

як треба подавляти будь-який опір в суспільстві.

, а як, на мою думку, будуть боротися проти організаторів антимобілізаційних протестів, якщо вони виникнуть, і свою думку обґрунтовую. Якщо Ви вважаєте, що такі протести не призведуть до зупинення мобілізації, або вважаєте що зупинення мобілізації не призведе до захоплення ворогами всієї країни — обґрунтуйте, будь ласка, свою думку.

Може потім ще й введете замовчування, щоб тільки пошепки на кухні про це могли розповідати, а то «білий бус приїде за дискредитацію» і засилати в степи Донбасу на каторжні роботи ?

Ви так пишете, наче я маю якісь повноваження щось вводити, а не такий же ухилянт диванний експерт, як і більшість на доу. Я намагаюся спрогнозувати розвиток подій у випадку появи конкретної події, в даному випадку антимобілізаційних протестів, а не пропоную щось вводити, і мої прогнози, як у диванного експерта, можуть бути хибними, та поки що логічних аргументів чому мої прогнози хибні, я не побачив. Більше того, я вважаю, що такої події — організованих антимобілізаційних протестів — взагалі не буде, бо патріоти такі протести не організовуватимуть, адже зупинка мобілізації призведе до захоплення країни ворогами, а з колаборантами які такі протести спробують організувати патріоти відразу ж розправляться без зайвих сантиментів, розуміючи, до чого призведе зупинка мобілізації.

Ви розумієте, що з такими помислами вас не просто не будуть слухати, а вважати небезпечним елементом, которого треба контролювати превентивно ?

А як мене будуть контролювати — пошлють тримати посадку? Так це можуть зробити і без ніяких помислів.

Цивільного населення в рази більше, ніж військових

Уже писав, та шукати посилання і цитату не буду — має значення якість зброї а не кількість війська, злагоджена рота солдатів з кулеметом перемеле армію лучників і все таке. До речі, якщо цього населення так багато, чому більшість населення тікає з міста коли значно менша кількість кацапів наступає на місто? Їх же так багато! А, зброї в них немає і кацапи всіх як горобців перестріляють? Ну так, вирішує не кількість війська а якість зброї, я ж писав.

підрив влади та монополії насильства від держави та формування якогось інституту військової хунти — це знищення держави, а не підвищення обороноздатності.

Тут залежить від того, що робить держава і що робить хунта, бо хунта ж може як в Португалії за Салазара, припинити мобілізацію і оголосити демобілізацію. Тільки

там як в анекдоті про не виграв а програв, і не волгу а сто рублів, і не в лотерею а в преферанс.
Там не на території Португалії війни велися, а десь в Африці, і не ті країни з якими Португалія вела війну напали на Португалію, а Портагалія напала на них, і не ті країни були сильніші за Португалію, а Португалія за них сильніша.
Тобто в нашому випадку війна може швидко закінчитися якщо військовий переворот зроблять в росії. В принципі, якщо військовий переворот здійснять в Україні, війна мабуть теж може швидко закінчитися, але закінчитися повним завоюванням України росією.

чувак, ти попаяний. Причому дуже сильно.

Життя в комфорт тауні змінює людей

Ну і в чому сенс Вашого коментаря? Є зауваження по суті, якісь логічні аргументи — то викладіть їх, будь ласка.

Які ще логічні аргументи людині, яка пише

Якщо не стріляти на ураження в «невдоволене населення», то прийдуть вороги,

Тому і кажу що ти попаяний. Тут не буде доводів, ні дискусій. Одразу констатація.
Я не ставлю на меті вступати з тобою у дискусії у цьому всратому треді — бо це дичина. І не ставлю на меті тебе образити. Тому видохни.

А для чого, по Вашому, «невдоволене населення» взято там в лапки? Я ж іще й спеціальо уточнив:

en.wikipedia.org/wiki/Sealioning

The sealioner feigns ignorance and politeness while making relentless demands for answers and evidence (while often ignoring or sidestepping any evidence the target has already presented), under the guise of "just trying to have a debate",[1][2][4][9] so that when the target is eventually provoked into an angry response, the sealioner can act as the aggrieved party, and the target presented as closed-minded and unreasonable.[3][10][11] It has been described as "incessant, bad-faith invitations to engage in debate".[5]

Зачем с тобой вообще разговаривать, ты в лучшем случае занимаешься вот этим ^, в худшем ты ипсо

Чия б корова мукала — а хто це тут у нас нещодавно писав

Я против нападения, но не исключаю что вариант носить с собой гранату и предлагать патрулю разойтись с миром может быть оправдан.

і що це, sealioning, ІПСО чи щось іще гірше?

І нащо нам такі «патріоти», котрі вбивають людей ?

youtu.be/LI2bIVbFevM

так так чуваче ти це вже писав )) вказати тут просто дивися у себе в голові там помилки ))

Так не працює — самому собі в голову подивитися. Що в мене в голові я пишу — і мої думки з приводу ситуації, в якій я опинився, здаються цілком логічними. Якщо в моїх дописах бачите логічну помилку, або неврахування якогось факту — вкажіть на це, будь ласка, я свої помилки визнаю без проблем.

так він пропонує )) там чувак або хворий на голову або йо.нутий на голову тож такоє ))

... ну звісно або фейк «консєрва» якщо хто ще пам’ятає цей термін з теорії та практики «іпсо»

Тому жоден патріот України не буде

огласітє пожалуйста вєсь спісок (к) (тм)

... всьо нема вже ні якіх «патріотів України» (к) (тм) все вже «проспали» сказати грубіше як то вже точно «проспали» саму буквально «ідеологічну основу національної держави»

а ті хто такі протести будуть організовувати — вороги України

ну так як то і було вже за ссср ))

і проти них патріоти України будуть боротися настільки ж завзято

ну так як то і було вже за ссср ))

враги народа троцкисти

ЗЫ: ти чуваче таки правда йо.нутий вже реально як то до рівня «та то вже фейк якийсь» втім не слід виключати чисто хворий на голову але у поганому сенсі так само як «його сім’я» (так само фейк?)

всьо нема вже ні якіх «патріотів України»

Здрастуйте добрий вечір. А хто зараз посадки тримає?

А хто зараз посадки тримає?
Чудовий дядько, добра душа, з ніг до голови відбатожений життям, яке він так і не спромігся збагнути. Нічого йому не потрібно було, і нічого він не хотів, опріч єдиного: повернутися до родини і жити у спокої. Війну всю перебув він в окопах і дужче атомних снарядів боявся свого капрала, такого ж селюка, проте хитрого і більшого негідника.
(к)

Ну от значить той дядько справжній патріот.

ніт )) він виродок

... буквально за текстом історії така от х.ня малята ))

Ви так пишете, наче виродок не може бути патріотом.

Він скочив на гусеницю, розчинив люк і заліз у жарку напівпітьму. Він уже поклав руки на важелі, коли згадав, що залишилося ще одне запитання. Він висунувся.

— Послухайте, — сказав він, — а чому справжнє призначення башт приховується від рядових підпільників?

Зеф скривився і плюнув, а Вепр сумно відповів:

— Тому що більшість у штабі сподівається коли-небудь захопити владу і використовувати башти так само, але з іншою метою.

— З якою — іншою? — похмуро спитав Максим.

Кілька секунд вони дивилися один одному у вічі. Зеф, відвернувшись, старанно заклеював язиком сигарету. Потім Максим сказав:

— Бажаю вам вижити, — і повернувся до важелів.

Танк загримкотів, забрязкотів, хруснув гусеницями і покотився вперед.

(к)

Ну хоч одного «знизу» назвіть? Парасюк?

ну да. виявилось щоб повести на бій — достатньо Парасюка.
Події пригадуєте?
Коли мирний Майдан перестав бути мирним?

Перемир’я у любу ціну наприклад
А яка візія перемоги, щоб протиставити?
Про її відстутність навіть у союзників — ого скільки пишуть.

Але проти Яника стояла опозиція, парламентська, в місцевих радах, йому дипломати західні казали

Саботаж — результат дії теж опозиції. Ви ж читали — як швидко і в якій кількості на окупованих теріторіях держ службовці і поліція теж — переходили на службу?
так що є в нас опозиція.

Це фантазія. Як кажуть «...думкою багатіє».

Такого не може бути, тому що такого не може бути ніколи.
Небесня сотня — то фейк, да.

Перед моїми очами є багато неструктурованих протестів студентів за Палестину, кліматичних протестів активістів.

про цих я давно кажу — ці інфанти ні на що більш і не здатні.
якби скінхедів та нациків влада не щучила — розметелили б ті протести.

українській нарід дещо інший.

Де захоплення влади?

немає ані градусу у суспільстві, ані зубів у цих студентів для цього.

Всі ліберальні російські ЗМІ

а хто це? Кому вони в раші цікаві, ці ліберальні змі.
в раші імперській народ і культура.
забудьте що там якийсь вплив «ліберальних ЗМІ»

Але далі села це діло не йде, бо, нема організаційної верхівки, бо сусідньому райцентру байдуже, кого там забрали в селі.

як завжди, і при селяньских повстаннях. байдуже, байдуже, а потім якось воно...

Зробити з цієї бійки якийсь результат без політичного лоббі

я вам про іраціональність гніву, а ви мені — про — якийсь результат.

Для чогось більш результативного потрібен ресурс і огранізаційні структури, а їх нема.

ну тоді ок.
я теж вважаю що більш ймовірній подальший саботаж і його розширення.

все побачимо, не так вже й далеко те майбутнє.

Відсутність притомної візії у обох таборів — збереження status quo, що в перекладі на українські реалії означає: вас ловлять, ви тікаєте.

я вам про іраціональність гніву, а ви мені — про — якийсь результат.

Це щось з Корчинського вже. Іраціональний гнів коштуватиме людям життів, але принципово нічого не змінить. Тому і результат. Ну, і на фоні смертей на фронті і в прифронтовій зоні — цього явно замало, щоб збурити суспільство.

як завжди, і при селяньских повстаннях. байдуже, байдуже, а потім якось воно...

Я зрозумів, що результат тебе не цікавить, але який результат у цих селянських повстаннях був здобутий? Купа крові і ще потім каторга, для тих, хто вижив.

збереження status quo, що в перекладі на українські реалії означає: вас ловлять, ви тікаєте.

ну так, суцільна реактивність.

Іраціональний гнів коштуватиме людям життів, але принципово нічого не змінить.

на те він і іраціональний.
Злетівша з катушок людина наробить собі шкоди не для результату :)
П’яний за кермом теж не мав на меті когось збити на смерть.

що результат тебе не цікавить

якись дивний висновок.
ви мене записали в господа Бога який керує діями суспільства, чи що?
і це я ті повстання підняв, і знову хочу, що ви мене вмовляєте не робити цього?

якись дивний висновок.
ви мене записали в господа Бога який керує діями суспільства, чи що?
і це я ті повстання підняв, і знову хочу, що ви мене вмовляєте не робити цього?

Ну ти ж кажеш, що з’являться барикади — з’являться і лідери, а там і результат. А я кажу, що все це гра з від’ємною сумою, в яку краще не починати грати.

Ну ти ж кажеш, що з’являться барикади — з’являться і лідери,

ну так воно якось у людських спільнот.
навіть маленьких, оті всякі експеременти
беремо десять випадкових людей
ставимо завдання цієї групі
і... з’являється ієрархія в ній, хтось стає лідером, хтось підлеглим.
навіть серед дітей.

А я кажу, що все це гра з від’ємною сумою

ви кажете про — результат діяльності урагану.
а я про те як він виникає і проходить.

і цей ураган виникає і проходить не заради результату.
і чимало (а я думаю у більшості випадків) суспільні процеси такіж самі.
і те що собі думали люди, мали якусь візію — є мотивацією для дій.
але результат буде залежати від самих дій (і ресурсів, умов) а не від візії.

в яку краще не починати грати.

людина насамперед — ірраціональна істота, а не раціональна.
а суспільства — взагалі не фізичні істоти, щоб можна було до них застосовувати раціональність поведінки. навіть «поведінка» для них означає зовсім інше, аніж для людини. просто у мові немає інших слів, для опису інсування таких сутностей як зграя, колектив, і т.і.

Але дослідження поведінки натовпу — теж є.
Які вказують що люди в ньому ведуть себе не так як поодинці.

І винуватити цю сутність «натовп» що результат її діяльності буде — задавлені насмерть люди і зруйноване майно, ну такє собі.
Як дорікати урагану за те що він скоїв.

ще дивніше дорікати дослідникам ураганів що то вони те накоїли.

беремо десять випадкових людей
ставимо завдання цієї групі
і... з’являється ієрархія в ній, хтось стає лідером, хтось підлеглим.
навіть серед дітей.

і тут же ти сам пишеш, що

а суспільства — взагалі не фізичні істоти,

для 10 людей = правильні міркування. Тому у села є шанси самоорганізуватися і один раз роздати люлєй ТЦКшникам.
Для 10 сіл це уже так не працює, бо це 10 суспільств, відповідно, закони поведінки фізичних істот уже на них не поширюються, все значно складніше. Чи не тому найвищим ієрархічним породженням майдану були сотники — грубо кажучи керує лише напряму людьми, яких знає особисто. А далі — стоп. Нічого далі не вийшло. Не було партії Парасюка, чи Гаврилюка.
---
про згуртованість неурбанізованих мешканців цікаве:

На Кубані в Громадянську війну козаки приєдналися до Добрармії Денікіна і вигнали більшовиків, але як тільки рідні станиці знову стали вільними вони почали масово йти в СЗЧ. Денікін думав, що це через кубанських лідерів-самостійників, наказав їх вбити, але це ще більше деморалізувало козаків.

для 10 людей = правильні міркування

для міліонів — ще правільніші. і не міркування, а дослідження.
причому не треба і міліонів — починаючи з числа Данбара.

Для 10 сіл це уже так не працює, бо це 10 суспільств

ці суспільства не відокрмлені один від одного.
Є такий механізм у суспільств як — солідарність. який спонукає діяти — коли тобі безпосередньо нічого не загрожує.

Цих механізмів, — чимало відомо.

А далі — стоп. Нічого далі не вийшло.

Ресурс зкінчився :) Люди відмовились далі рухати зміни.
Типова історія й з селянськими повстаннями — все, далі ми не підемо.
Та треба ж добити!
Ні, нам — не треба, ми виходим з війська.
...Прийшли і всіх потім перевішали.

Про це ви і кажете:

але як тільки рідні станиці знову стали вільними вони почали масово йти в СЗЧ.

У тому ж і «сенс» існування держави, як більш складної організації суспільств
і механізми в неї вже дещо інші. для свого існування.

Коли ж ці механізми починають глючити, держава і «зникає».
а на пустому місці — багато що може з’явитися.

Не було партії Парасюка, чи Гаврилюка.

А бійка — була. І подальші.
А партії яка вела на бійку — не було :)

Не було партії Парасюка, чи Гаврилюка.

Була партія «Правий сектор», і досі є. навіть свою військову структуру мала до недавнього часу (та насправді і досі має). І до діючої влади в політичній опозиції знаходиться.

Додам — а зараз ще й нові формуються, різноманітні спілки ветеранів, сімей воюючих,...

Як один колись казав
Демократія починається з ОСББ.
Люди вчаться керувати суспільним майном. Як навчаться — переходять до керування кварталом. Потім містом. Потім краєм своїм. Потім і державою.
(кінець цитати)

А українці поки в цілому — все Царя — Батюшку хочуть обрати, який їм демократію побудує.
«Монархісти» бажають собі демократії.
абсурд, якийсь. Нонсенс.
Сюр.

А українці поки в цілому — все Царя — Батюшку хочуть обрати, який їм демократію побудує.

по цьому пункту не всі сходять в сенсі, що хочуть вождня-царя-гетьмана обрати, що дає певну надію. але в більшості поки так, нонсенс

по цьому пункту не всі

Звісно не всі. Я от не хочу, і на обидвах майданах за те і стояв.

в більшості поки так, нонсенс

А більшість колег дивились як на йоб-того, замість того щоб гроші заробляти, на майдани відпрошується, дурень совковий.

Ця більшість і на доу зараз так вважає — Царя треба обрати, і буде демократія!
Отакий абсурд і лайкають найбільше :)

Демократія починається з ОСББ.
Люди вчаться керувати суспільним майном.

І все ще не навчились 🙁

У нас не з’явилося лідерів навіть під час війни з військових. Навіть Залужний не доріс до рівня лідера. А тут, на барикадах з’являться. Вірю, я повірив.

Можна дуже не любити Зеленського, Порошенка чи Кличка — але от саме вони і є лідерами.

А тут, на барикадах з’являться.

будуть барикади — з’являться і парасюки.

Вірю, я повірив

по історії так:
спочатку незадоволення, руйнація інституцій, «механізмів», агресивний настрій
потім — лідери.

лідер у таких процесах просто як іскра. випадковість.
аби було навколо бензину розлито.

іскра не має значення. нема сенсу її вишукувати.

Всі селянські повстання завершилися поразками і репресіями щодо учасників та особливо таких лідерів

Всі селянські повстання завершилися поразками і репресіями щодо учасників.

що не зупиняло появу нових повстаннь :)

що не зупиняло появу нових повстаннь

абсолютна реактивність

абсолютна реактивність

так я ж про це і кажу.
метафорично як про ураган.

і тому знання про попередні потоплені у крові повстання, не зупиняли наступні.
мене це питання — давно цікавило, мабуть зі школи ще.
як я і відповідаю на питання:
якби ти не став програмістом, то ким би став?
та якимось чи теор фізиком, чи антропологом-культурологом. бо це для мене одне й те ж.

я навіть успішно на політологію поступив, але документи подав на «Комп’ютерні системи та мережі».

То вам же зверху в цьому треді привели приклад, що може трігернути такі процеси. Посилення репресій може, запросто.

Посилення репресій може, запросто.

ну так воно і йде. чимало хаотично, некеровано, автономно.
але й на рівні законів — останній відомий — посилює чи зменшує репресії?

а «Конституція на паузі» — це про що? Про посилення репресій чи про пом’якшання?

Про це й кажу.
А так виходить що мені відповідають:
посилення репресій не призведе до бунту, бо нема організації, партій, лідерів.

Я відповідав Mike Dobrin, і з вами в цьому плані я згодний.

Тригерне що — появу політичної організації готової вести боротьбу за владу (потенційно збройну) проти теперішньої?

Ні, про обов’язкову появу політичної організації я не казав, і здається ніхто тут, крім вас, не казав. Це якась суто ваша логіка.

без появи організації яка прийде до влади і змінить поточні порядки на нові нічого не зміниться. Один-два рази роздасте ТЦК, а далі? Або організованіша сила вас перемеле, або вирішать не чіпати буйних і підуть ловити там, де не такі буйні, просто більше. Я б на місті урбанізованих укросініорів задумався, який шанс що мешканці твого під’їзду будуть тебе відбивати так, як відбивають свого кума-свата-вуйка-брата селяни?

без появи організації яка прийде до влади і змінить поточні порядки на нові нічого не зміниться.

Так мова ж була не про те, що щось зміниться на краще, а навпаки, про деструктивні процеси всередині і що може стати їхнім тригером, про їх стихійність і непрогнозованість.

Один-два рази роздасте ТЦК, а далі? Або організованіша сила вас перемеле

Кого «вас»? Я особисто категорично проти цього.

Кого «вас»? Я особисто категорично проти цього.

Всі притомні люди, які вчили історію проти цього.

Всі притомні люди, які вчили історію проти цього.

і судячі навіть з ДОУ — вчили та геть поганенько. бо тілько в школі. Те що пишуть історики не для шкільних підручників — ну дуже відрізняється.
Що очікувати від «селян», більш глибоке знання історії чим пересічний доучанин?

іншими словами — який є відсоток отих притомних людей, і який у них вплив на «суспільне колективне підсвідоме»?

Так люба ціна це якраз і є захоплення ворогами всієї території України.

Крок 1 — знищення всіх загарбників на території України.
Крок 2 — негайний вступ до НАТО після виконання кроку 1.
Якщо ці два кроки поміняти місцями і виконати крок 1 — знищити всіх загарбників на території України за допомогою військ союзників з НАТО набутих на кроці 2 який був перед кроком 1, то це, в принципі, також рахується перемогою.

Так люба ціна це якраз і є захоплення ворогами всієї території України.

так, Україна схоже в цугцвангу.

Крок 1 — знищення всіх загарбників на території України.

Ок. Народ це робить, чи уникає цієї дії — йти нищити тих загарбників?
Якщо уникає — то загарбникі тоді якось самі повинні повиздихати, або хтось інший повинен іх знищити.

Тобто це не дієва візія. Бо нема бажаючих по неї — діяти.

Крок 2 — негайний вступ до НАТО після виконання кроку

А НАТО дало на те згоду?

Ну дало згоду — воювати замість України з Рашею?

Тобто це теж не візія для України, бо агент цього кроку — не Україна.

як я кажу і по роботі — розробка ПЗ
План робіт відрізняється від мрій
наявністью здійснених кроків і оцінки їх досягнення
описом необхідним ресурсів для цього.

Мрія то класно, то необхідно.
Стартапи з неї починаються.
95%+ не виживають.

а у візію можна записати і розпад Раші, так.

Народ це робить, чи уникає цієї дії — йти нищити тих загарбників?

Уникає, точніше ухиляється.

Якщо уникає — то загарбникі тоді якось самі повинні повиздихати, або хтось інший повинен іх знищити.

Є третій варіант, і в мене складається враження що він уже доволі давно успішно реалізовується — уникаючих (тих хто ухиляються) ловлять травмовані ворогами патріоти, запихають в буси і везуть тримати посадку. Поки колишні ухилянти, тепер уже патріоти, тримають посадки разом з поки що ще не травмованими патріотами (які не були ухилянтами і пішли нищити загарбників добровільно), інші патріоти (які не були ухилянтами і пішли нищити загарбників добровільно), які також ще не травмовані ворогами, нищать ворогів. Нищити ворогів патріотам що прийшли добровільно також активно допомагають колишні ухилянти, які колись були спіймані в бус а тепер стали патріотами. Поки що схема працює, як довго працюватиме ще я прогнозувати не берусь, лише припускаю, що серед тих хто тримає посадки можна мати менший процент тих хто прийшли добровільно і більший тих кого запхнули у бус, бо втекти з окопа який прострілюється ворогами буде важкувато і ймовірність того що запхнутий у бус захоче втекти більша, а серед тих хто знищує найбільше ворогів — сили спеціальних операцій, якісь елітні штурмові бригади, обслуга потужної західної зброї на зразок хаймарсів — навпаки, бажано мати більший процент тих хто прийшли нищити ворогів добровільно.

Крок 2 — негайний вступ до НАТО після виконання кроку
А НАТО дало на те згоду?

У них немає вибору. Якщо вони не дадуть згоду взяти до себе Україну, то зрештою вороги Україну завоюють і все одно нападуть на НАТО, а значить, їм все одно доведеться

воювати замість України з Рашею
Уникає, точніше ухиляється.

ну от.
і ворогом тоді стає той хто — примушує.

У них немає вибору

А вони про це знають, що у них немає вибору :)

а значить, їм все одно доведеться

якщо на Україну вже напали, але українці не згодні з
«Всі будуть воювати»
то з чого б це ті на котрих не напали, були такі перелякані, що готові воювати з Рашею?

«От як нападе, от тоді ...»

ну от.
і ворогом тоді стає той хто — примушує.

Так це не має значення, поки у того хто примушує краща зброя. Крім того, якщо застосовувати схему розподілу:

серед тих хто тримає посадки можна мати менший процент тих хто прийшли добровільно і більший тих кого запхнули у бус, бо втекти з окопа який прострілюється ворогами буде важкувато і ймовірність того що запхнутий у бус захоче втекти більша, а серед тих хто знищує найбільше ворогів — сили спеціальних операцій, якісь елітні штурмові бригади, обслуга потужної західної зброї на зразок хаймарсів — навпаки, бажано мати більший процент тих хто прийшли нищити ворогів добровільно

То знову ж таки краща зброю буде у патріотів, а колишні ухилянти уже нікуди не дінуться, бо окоп прострілюється, та і хто справжній ворог вони швидко зрозуміють після першої ж скинутої загарбниками керованої планерної авіабомби.

А вони про це знають, що у них немає вибору

Так, недаремно ж дають нам зброю.

якщо на Україну вже напали, але українці не згодні з
«Всі будуть воювати»
то з чого б це ті на котрих не напали, були такі перелякані, що готові воювати з Рашею?

Бо хочуть щоб в ідеалі воювати з рашею взагалі не довелося — для цього потрібно щоб перемогла Україна, а якщо уже і довелося, то щоб до того часу як воювати з рашею таки доведеться, Україна настільки ослабила рашу, що перемогти її було б значно легше, ніж якби раша просто взяла і напала з усіма силами, неослаблена багаторічною війною на фронті в тисячі кілометрів.

поки у того хто примушує краща зброя

Та при чому тут зброя. Рішає не вона, а організаційна структура і ресурс.

Тому що у кого краща організаційна струтура і більше ресурсів, у того і зброя краща.
Хоча от коли таліби виганяли американські війська з Афганістану, то наче ж у них мала б бути гірша зброя. Мабуть завдяки тому що у них була краща організаційна структура і ресурс, вони забрали зброю яку там залишили, тікаючи, американці.

Не завжди:
̶р̶и̶м̶л̶я̶н̶и̶ ̶п̶р̶о̶т̶и̶ ̶в̶а̶р̶в̶а̶р̶і̶в̶ або Північний В’єтнам (комуністи) проти Південного (з американською зброєю).
Це кореляція, а не казуація.

А як вважаєте, у кого була краща організаційна структура і більше ресурсу, у варварів чи у римлян, у Північного В’єтнаму чи у Південного?
Бо беручи до уваги ці два приклади, а також приклад талібів які вигнали американські війська, може скластися враження що краща якість організаційної структури чи більша кількість ресурсів також не особливо допомогають перемогти.

Дякую за уточнення. Я коли в 2021му бачив новини про відхід американських військ з Афганістану, сприймав це саме як втечу, бо було багато новин про захоплену талібами американську зброю, і я сприймав ці новини як «американські війська так швидко тікали, що аж зброю забули». Прочитавши Ваш уточнюючи коментар, запитав у чатагпт і згідно з його відповіді американська зброя, захоплена талібами, то зброя подарована уряду Афганістану.
В принципі, американці могли б забрати і її, та тоді б їх звинувачували, що вони залишили бідний-нещасний уряд Афганістану без зброї, і цим підступно скористалися таліби.

Так це не має значення, поки у того хто примушує краща зброя.

оті двоє що застрелили поліцейського коли їх зупинили — куди везли зброю що у них в бусіку була?
а ще є фактор — зброя сама не стріляє. і що буде в головах тих хто повинен стріляти щоб примусити... хто зна....

То знову ж таки краща зброю буде у патріотів

які будуть стріляти у народ. ну так, я і кажу — до влади прийде хунта, більш ймовірний сценарій.

Бо хочуть щоб в ідеалі воювати з рашею взагалі не довелося

буде не як в ідеалі, а так як робиться.
«зберегти лице путіна і не посратися с сі остаточно» погано сумісне з перемогою України.

я до того — що не треба приписувати іншій істоті(будь то людина, суспільство чи держава) власні інтереси. бажання і бачення.
а то як приписати їх путіну наприклад — то раша взагалі не напала на Україну.
або якби знав чим обернеться — то теж питаннячко, чи не викоруствав би інші варіанти досягнення своєї мети.

нещодавно оце прикро вразило, Доній написав
6 кроків якби я був Путіним

і на нього накинулись, що фігню написав, бо якби я був путіним

і так смішно
Доній написав дієві, реалістичні(частково вже фактичні) і жахливі для нас кроки
а йому протиставили крокі які у підсумку реалізують багаторічну мрію України. Такого щирого друга України, якого вони описали, я ще не бачив. Байден то так, приятель, ім’я якого через пару років не зможеш згадати.

до влади прийде хунта, більш ймовірний сценарій

Яка примусову мобілізацію не пом’якшить, а посилить.

так.
я ж не давав оцінку що добре а що погано.
взагалі не люблю таких оцінок.
технарь і релятівіст, «буддист». і не монотеіст як 99% навколо — які в ньому виросли, і хоч атеісти, але культура в них захардкодила абсолютність Добра та Зла.

Ну я також намагаюся не оцінки давати що добре а що погано, а робити якісь прогнози. Так от, якщо захоплення влади хунтою лише посилить мобілізацію, то навряд чи народ таке захоплення влади хунтою підтримає, а значить, і захоплення влади хунтою теж малоймовірне. Припускаю що все буде відбуватися так само як зараз є і надалі, без переворотів і повстань.

навряд чи народ таке захоплення влади хунтою підтримає

А хунта то коли вона народ не питає, що він підтримує. Це ж не популіська влада, яка «за рейтингі» хню творить.

І далі залежатиме від талантів її очільників.

Припускаю що все буде відбуватися так само як зараз є і надалі

Так, прогноз «завтра буде така ж погода як сьогодні» самий ймовірний.
Так завжди — завтра буде мир, бо сьогодні ж мир. Про яку війну нам жахі розказують?

А мобілізація провалена, як і очікувалося, а бійців все меншає в нас. А зброї так і не вистачає,
Але «завтра буде так само як сьогодні »

Резонне пояснення.
Що ж, в такому разі можна прогнозувати посилення мобілізації, хоч без хунти, хоч з хунтою, і розправи над тими, хто мобілізації чинити опір.
А значить, шанси не програти у війні цілком є.

А значить, шанси не програти у війні цілком є.

Є звісно.

Я вважаю що прості розрахункі «а от у нас людей стількі, а в них ого скільки!» вказують лише на те що перемога простою не буде.

А щоб порахувати більш ретельно — то треба враховувати що система «Україна-Росія» відкрита, а участь у війні приймають купу інших країн.

Наодинці да, не встояли б.
Але ми не наодинці.
А тому шанс є.

Зараз немитих щойно відключили від західної валюти і всі подібні заходи в сумі можуть не дати якійсь стороні (скоріше їхній) реалізувати свій людський потенціал в повній мірі.

Зараз немитих щойно відключили від західної валюти

Щось пропустив.
Їм же карти давно відключили?

Так, я про це.

Що раціоналісти які рахують тільки співвідношення ресурсів наших і раші, і приходять до висновку що Україні нема аніякого сенсу продовжувати воювати — недостатньо раціональні.

Раціонально — треба враховувати дійсність — цю війну Україна веде не сама. Можна навіть Україну проксі прокладкою назвати, як хочеться образливо надати цей факт.

Раціонально — є купа таких фактів.

Гарантій от нема, ймовірності тільки.
Але це не шахи. Всю дошку не видко нікому, а фігури не є константами, а змінюють свої властивості під час гри. По мутним і заплутаним правилам.
Квантова механіка відпочиває, у порівнянні з цими процесами:)

так. не всяка хунта — тюрьми, вбивства і т.і.
як і диктатура — то не абсолютно безумовне зло
Диктатор ЗУНР — тимчасовий (на час надзвичайної ворожої загрози в часі війни) титул найвищої державної посадової особи з повноваженнями верховного військово-політичного зверхника (верховного головнокомандуючого) в Західно- Українській Народній Республіці.

Надали його (як «уповновласнений диктатор») Євгену Петрушевичу Президія виділу УНРади і Державний секретаріат ЗУНР на спільному засіданні в Заліщиках 9 червня 1919.
(кінець цитати)

Як сказав один наш популярний історик
Диктатура Петрушевича по факту виявилась більш м’якою і «демократичною» ніж Центральна Рада.
Але дозволила створити більш толкові держ інституції, а не той бардак що творив Київ

Дискусійне звісно питання. Різні оцінки мають право на існування і добру аргументацію.

Я колись мешкав в Чорткові, і часто проходив повз будинок, де знаходилася його канцелярія влітку 1919р. і де він сам мешкав. Сюди навіть Петлюра приїжджав на переговори.
Будинок Петрушевича (Чортків)

Той історик дав таку відповідь на питання
А хто на вашу думку самий недооцінений у нас?

Ну а на питання хто саме більш напаскудив
Брюховецькій.

Всю статтю не читав, та схоже що там як в анекдоті про не виграв а програв, і не волгу а сто рублів, і не в лотерею а в преферанс.
Там не на території Португалії війни велися, а десь в Африці, і не ті країни з якими Португалія вела війну напали на Португалію, а Портагалія напала на них, і не ті країни були сильніші за Португалію, а Португалія за них сильніша.
Тобто в нашому випадку війна може швидко закінчитися якщо військовий переворот зроблять в росії. В принципі, якщо військовий переворот здійснять в Україні, війна мабуть теж може швидко закінчитися, але закінчитися повним завоюванням України росією.

Тобто в нашому випадку війна може швидко закінчитися якщо військовий переворот зроблять в росії.

Ну так, стаття більше про це. Просто не завжди прихід до влади хунти означає більшу мілітаризацію. Деколи це навпаки — мир.

Деколи це коли воювати проти слабшого противника на його території.

У Португалії війни якраз не було, вони пропетляли в 2св, якраз Салазар це і зробив.

В Іспанії громадянська була, а от у Португалії без цього обійшлися. Салазар був найменш шкідливим з диктаторів 20 століття.

В Іспанії громадянська була

На час, коли Гітлер шуршав, іспанці вже вроде не воювали між собою.

А Салазар так.
Дивна диктатура без масових репресій....
От і добре.

Перед моїми очами є багато неструктурованих протестів студентів за Палестину

б.дь ще один до чого тут б.дська палєстіна?

... але я тобі скажу як буде щойно «протестів за палєстіну» стане перший реальний violence як одразу ж їх не просто зметуть і затопчуть по всьому світу але їм на стільки кінець що ти собі погано уявляєш як увесь «міф за палєстіну» тримається лише на імітації мирного протесту

Що з цього зараз стоїть проти Зеленського?

проти тов. зеленського лічно у якому саме питанні? у питанні узурпації фактичної влади? у питанні узурпації фактичної корупції? у питанні «не досягення мирних угод за будь яку ціну»?

йому дипломати західні казали — так не роби.

... так тов. зеленському вже якраз вже прямо сказали ))

позаяк вже є прецеденти особисто я сумніваюся що до цього моменту дойде просто саме тому що таки є різниця бо воєнкоми все ж таки на голову відбиті воєнні а мусора все ж таки знають за що мова

... от хіба що на місці «наряди поліції» будуть які небудь «номерна штурмова» ото вже буде інтересатєє

Що буде далі — невідомо.

... але слід розуміти що за таких роскладів до «підписання мирних угод» (за прямим і наполегливим посередництвом західних посередників) лишаться лічені тижні тобто буквально «раз два» тобто буквально тиждень два

ну запалають по країні у відповідь ще ТЦК і поліцейські участкі.

на мою не скромну думку «поліція з народом» (к) (тм) у цьому контексті багато більше ніж ти думаєш ))

... зокрема поглянь на те що сама поліція не сказати щоби дуже хоче саме «мобілізуватися» але натомість створює якісь там власні «формування» щось там «лють» you name it

І чому влада та не справилась з Євромайданом?

бо тов. путін не здогадався підготуватися заздалегідь і заздалегідь тримати контингент для вторгнення і одразу же ж його задіяти по факту що дозволило би тов. януковичу ввести воєнний стан і автоматично очолити владу на не визначений термін?

... є ще правда формальне прийняття радою рішення за воєнний стан але на мою думку на той момент впоралися би якби би «путін ввєді войська» (к) (тм)

тож буквально просто тов. януковіч просто не здогадався «а шо так тоже можна било»

на барикаді хтось з’явиться, і підуть за ним.

на барикаді хто проти кого у вже сьогоднішному контексті?

Силове протистояння завжди вимагає організаційної структури, яка керуватиме діями, розподілятиме ресурси і т.д. У державної машини такі структури є на всіх рівнях ієрархії.

проблема як водиться у реальності ресурсів наявності як то буквально «у пана атамана нема золотого запасу і хлопці почали розбігаться в разні сторони»

... читай буквально просто пилять «ресурсний пиріг» на свій власний зиск як то ось новинами

«посадовці організували схему систематичного вимагання та одержання хабарів від керівників регіональних митниць»

а скільки з цього ще просто не потрапляє до новин?

Яка політ сила зараз має в Україні достатній рівень підтримки і опирається мобілізації?

«мудрій нарід» (к) (тм) «під патронатом Президента України» (к) (тм)

втрата державою монополії на насильство

уже є за фактом пішла феодалізація та «приватизація» силового блоку як то «тітушкі 2+»

Як виглядає громадська непокора?

здебільшого ні як )) як її мало важко уявити у роках 90-ті на початку але потім ситуація на стільки вирівнялася (як то буквально держава таки перехопила монополію на насильство) що реальне покращення стану речей у населення призвело до подій 2004-го року

... але зараз процес якраз зворотній з тім самім «реальним покращенням стану речей у населення»

ще буде зброя і вона буде використовуватись.

і що? вернуть з фронту товаришів на кшталт євген дикий і всьо

Та це каже людина що писала що «Путин ломает комедию»

Наоборот, это хорошая предпосылка для роста ажиотажного спроса. Еслиб Путин реально собирался бы оккупировать ещё территории, то сделал бы это давно, тихо, быстро и подло, ну как он обычно всё делает. А не ломал бы комедию в стиле «держите меня семеро». Запад с другой стороны подыгрывает, и симулирует испуг. В результате идёт информационная накачка вокруг ситуации. Если Путин ожидаемо не нападает, то в итоге имеем распиаренную ситуацию, и рост инвестиций в связи с блестящим разрешением положения.

dou.ua/...​rums/topic/36282/#2334325

Действительно, неудобно, сидеть с ТЦК — совсем другое дело. Ну а Путин мог бы вообще в 14 ничего не захватывать, и было бы у него всё отлично. Сидел бы дальше в G8, никаких санкций, деньги бы текли рекой. Как видим, зарабатывать деньги для него — это мелочно и неинтересно, а накопленные деньги для него — это инструмент для построения империи. При этом финальную часть этого «проекта» он в любом случае проконтролировать не сможет. В этой логике ему после захвата Украины ещё дальше надо продолжать, до размеров, пока империя не станет самодостаточной. И опять-таки, опираясь на эту логику, война будет вестись в долгую. Если рассматривать такие частности, как выживание конкретных людей, то единственное разумное решение тут может быть — это свалить.

С юридической точки зрения разумнее всего уже находиться где угодно за пределами свободной территории.

Це давно відомий казус української держави: гірше всього українцю живеться саме в Україні. Розумні люди говорять, що це саме і є проблемою того, чому українська держава українцям не потрібна, але їх не слухають.

Взагалі, дуже цікаво спостерігати, як ти дедалі більше ватнішаєш і просякаєш ворожою пропагандою. Звісно, таким як ти, від початку амбівалентним, буде норм за будь-якої влади. Це нас вони, якщо заскочать на окупованій території, переловлять і в чорні мішки розфасують, а тобі норм сипати сарказмом про свабодную теріторію...
Чекаємо на «ґдє ви билі восємь лєт». Чую, вже скоро.

Знаєш, який був найбільший і найкрінжовіший страх у мене в перші дні війни? Що війна швидко закінчиться капітуліцією Зелі, запанують лєгітімичі, я лечу назад, а вдома вже чекає МВС Захарченка і СБУ Якімєнка. Надто вже давно і стабільно я русофобствую і самостійствую, мені ще в 2010 на форумах погрожували знайти, коли я в Піцєрі був п’ять днів туристом.
Бігме, краще три роки не бувати вдома, або навпаки піти воювати, ніж розуміти, що батьківщина втрачена НАЗАВЖДИ.

А такому як ти, що? Тебе ж і на обох майданах навіть духу не було, найпевніше.

как всегда самые ультрапатриоты за кардоном)

Надто вже давно і стабільно я русофобствую і самостійствую, мені ще в 2010 на форумах погрожували знайти, коли я в Піцєрі був п’ять днів туристом.

Медаль дали? Или по 5 грн за комментарий?

Я вже тоді побував модератором форуму УП, за що вони (ваші?) мене, власне і ненавиділи, бо я їх косив пачками 08.08.08, коли вони збиралися заср.ти форум своїм тріумфом над «грызунамі».

Автор просив передати, щоб ви йшли на північний полюс для сексу з білими ведмедями.

Ну ти й чорт ватний. Всі ті ваші пересмикування з віддаленних диванів, що вам видніше, чим мають займатися інші... Типу, тобі то не треба, бо ти не «свідаміт», а хто інакший, то марш в окоп, гигиги.

Еще один слился, ненадолго тебя хватило. Судя по твоей реакции тебя точно убили, может и не раз. Боевые буряты?

Если ты почитаешь мои комментарии то увидишь что я никого не гоню на фронт, а наобрлт, против этой бойни, типа бахмута, да и вообще моя позиция и совет всем, начиная с 2013 была: «надо валить». Но это уже неважно, общение с тобой закончено.

Це нас вони, якщо заскочать на окупованій території, переловлять і в чорні мішки розфасують, а тобі норм сипати сарказмом про свабодную теріторію...

Да кому ты нужен.

Да и ты же ж убегант. Путин тебя в Польше ловить будет?

Выехал из страны, обгадь тех кто остался. IT уже не то, набирают по объявлениям.

Ты не понимаешь. У большинства поуехов, по крайней мере в моем окружении, как раз очень эмпатичное отношение к тем, кто сейчас на Украине, особенно на Украине. Никто им не желает зла и смерти. А учитывая войну, мобилизацию и тцк, к смерти могут привести как действия враглв, так и своих,которые,как видно, не то чтобы сильно заботились о своих солдатах ( Иначе как объяснить мясные штурмы, Бахмут, сборы на броники, такмед, дроны).
Да, наверняка есть и мудаки, которые перелезая через забор сталуивают лестницу, чтобы за ними никто не смог выбраться и относятся с презрением к оставшимся или менее везучим, но таких, я верю,меньшинство.

підтримую! Сам виїхав і тільки радий допомогти тим хто залишився і хоче виїхати. І всі кого я знаю, хто також виїхав дуже співчувають тим хто залишився, особливо якщо ці люди також хотіли б виїхати але не можуть через брак коштів. Бо читаючи всі ці нововведення, дивлячись відоси пакувань, новини про вбивство в тцк, уявляєш що б сам відчував, якщо б залишився все ще в Україні. Вважаю злочинним зачиняти людей, які хотіли б виїхати з небезпечної країни де йде війна та тримати їх у заручниках в цій країні.

Добрий день,якщо є посвідка на постійне проживання та з відмітка про консульський облік,а також знятий з місця реєстрації,довідка про зняття з військового обліку,тепер не випускають,яким чином стати на військовий облік,якщо в Україні в тебе не має нічого,окрім громадянства?

Вітаю. Стати на військовий облік можливо на підставі паспорта громадянина та довідки про зняття з обліку.

Валеріє я не зрозуміла,укр паспорт і довідка з військомату про зняття з обліку-і ставлять на облік.,і не важливо що стоїть на конмульському обліку закордоном і прописаний там?
Дякую

Чи є змога виїхати закордон маючи статус того що я навчаюсь стаціонарно закордоном, та що і які документи потрібні для перетину кордону мені як хлопцю?
Дякую

Наразі за кордон можливий виїзд для студентів за програмою академічної мобільності або для стажування за певними спеціальностями (діють також обмеження по строку в 1 семестр і по віку від 18-22 років).

Я маю безпосередньо зараз участь в програмі академічної мобільності за спеціальністю 121 «Інженерія Програмного Забезпечення», та маю наразі 21 повний рік, в цьому місяці мені виповниться 22 роки, я навчаюсь в Польщі, та маю всі підтверджуючі документи стосовно навчання, хочу поцікавитися у вас з процедурою перетину кордону, адже в мережах дуже багато різної інформації, тому мені дуже важлива ця тема, адже мені навчатися за цією програмою до 2026 року.
Дякую

Пані Валерія, чи знаєте який зараз механізм виїзду за робочою візою, при умові що є право на перетин кордону?

Пані Валерія, який зараз механізм виїзду за робочою візою, якщо є право на перетин кордону?

Якщо є залізнобетонна підстава для відстрочки, скажімо батько трьох дітей, котрим ще далеко до 18, одружений (нерозлучений), без нюансів типу невиплати аліментів чи дітей від різних шлюбів де треба додатково щось доводити... і при цьому відмітку в військовому квитку про відстрочку не хочуть ставити, — тоді вважаю що можна сміливо подавати до суду і справу буде виграно.

Це ясно, кому війна це біда, а кому — мати рідна. Такої концентрованої можливості заробити вже не дітям, а навіть правнукам вдруге може і не трапитися. Тому, навіть коли прохач на 200% правий, то його справу можна загубити, забути, забити... І все природньо ж, бо шалений потік прохань. Прохач має проявити особливу зацікавленість аби все було так як треба.

Прохач має проявити особливу зацікавленість

І дати гроші з повагою :)

Такої концентрованої можливості заробити

Чомусь всі називають цей грабіж зароблянням :(

робиться запит через пошту на цю окрему справку після того як отримав відсрочку і вони видають, любий адвокат може відправати такий запит до ТЦК

після того як отримав відсрочку

Моя історія така. Після 22 числа знаходився в Україні, пару днів пересидів в селі в родичів, взяв документи і поїхав в свій військкомат без повістки. Оновив там інформацію про те, що троє малолітніх дітей, дав зробити ксерокопію свідоцтв про народження і посвідчення багатодітної сім’ї. Працівник військкомату після цього повів мене до начальника. Там сиділи власне начальник і юрист.

Юрист розповідала що під час війни найбезпечніше місце — в армії, тому хоч я багатодітний батько, вони мені пропонують добровільно йти в армію. А відстрочку мені не дадуть, бо ... [ось тут я не зрозумів точну причину, але не хотів там затримуватися] ... щось про те, що сьогодні я не потрібен, а завтра люди закінчаться і я стану потрібен.

Я на це сказав, що відповідно до закону я прийшов оновити дані про свою сім’ю після зміни (сім’я стала багатодітною).

Мені на це сказали, що все ок, я можу йти, але якщо я спробую виїхати за кордон, то мені це вдасться, бо на кордоні не мають реєстру офіцерів запасу (я молодший лейтенант, бо закінчив військову кафедру, однак в війську не служив), однак на мені буде відтоді висіти кримінальна справа.

Я попрощався і пішов, через декілька днів перетнув кордон. Нещодавно перевіряв в Дії, кримінальних справ нема, в розшуку не перебуваю.

Зрозуміло що мене пробували психологічно обробити, я навіть з цього не сміюся і не плачу, це просто така реальність в працівників військкомату — пробувати робити будь-що на їхню користь.

Але цікаво, «спортивний інтерес», чи можна якось перебуваючи за кордоном пробувати зробити офіційну відстрочку через багатодітність. І чи це взагалі для чогось потрібно.

чи можна якось перебуваючи за кордоном пробувати зробити офіційну відстрочку через багатодітність

очевидный ответ, что нельзя

Поки що не можна, але теоретично можуть додати таку можливість. З ситуації яку ви описали, можу тільки сказати, що раніше не слідкували про оформлення відстрочки. А тепер її треба продовжувати раз на 3 місяці, якщо цього не зробити то будуть спочатку штрафи, а потім, чисто теоретично, можуть притягнути по 337 ККУ. Сам після кафедри, тільки підстава інша. Але наразі тільки один варіант отримання відстрочки — їхати в Україну.

Але цікаво, «спортивний інтерес», чи можна якось перебуваючи за кордоном пробувати зробити офіційну відстрочку через багатодітність. І чи це взагалі для чогось потрібно.

Теоретично можна відправити нотаріально завіренні копії свідоцтв про народження дітей рекомендованом листом. В постанові 506 не сказано, що потрібно прибути фізично до ТЦК.
Питання чи потрібна відстрочка за кордоном, залишається відкритим. Якщо є паспорт на 10 років і план отримати громадянство, то можливо і не потрібна.

Паспорт дійсний ще 4 роки... Тут питання, чи враховуються два роки які вже прожив за кордоном на «тимчасовому захисті» (підозрюю, що ні). Якщо так, тоді залишилося ще три роки до «permanent residence» і теоретично можна використовувати «сірий паспорт». Це все дуже поверхнево, бо не вивчав варіанти детально.

Тут питання, чи враховуються два роки які вже прожив за кордоном на «тимчасовому захисті»

За моєю інформацією — не враховуються. Потрібно отримати тимчасовий дозвіл на проживання, це також вирішть проблему із закордонним паспортом, коли його треба буде продовжувати, якщо наші раптом відмовлять.

Юрист розповідала що під час війни найбезпечніше місце — в армії

Я так ох@ел что до сих пор вых@еть не могу. Вот же ж собаки.

ну, я схоже формулювання чув від батьків офіцера ВПС ЗСУ — його хоча б ППО прикриває, а наші цивільні будинки — ні. Батько офіцера, теж офіцер на пенсії. І це не якісь абстрактні роздуми, так говорить людина, яка в курсі про бойове застосування авіації і ППО.

за статистискою попередніх воєн з 10 загиблих — 7 цивільних. Це я чув у Ізраїльского журналіста в блозі, він казав, що українська війна і війна Ізраїля вийшли унікальними з цього боку. Хоча, ще не вечір, як то кажуть.

за статистискою попередніх воєн з 10 загиблих — 7 цивільних.

Що ви цим хотіли сказати? Що цивільні в більшій небезпеці ніж військові? Якщо так, тоді раджу ознайомитися з uk.wikipedia.org/wiki/Теорема_Баєса

це я до того, що «в армії безпечніше» не така вже й дурня, просто поки що наша війна відрізняється від попередніх.

Це таки дурня і типове когнітивне упередження (base rate fallacy)

Якщо взяти, наприклад, співвідношення військових 1:100, що воюють на певній ділянці фронту, до цивільних в наближених до тієї ділянки населених пунктах, то може статися так, що 1000 солдат загинуть, і 7000 цивільних. Але 93000 цивільних виживуть пропорціонально. Таким чином співвідношення — 7 цивільних на 1 військового. Тільки на 100000 цивільних гине 7%, а військових — 100%.
В наведеному вище прикладі допускаю, що на тій ділянці було в принципі тільки 1000 війскових і 100000 цивільних і передумова така, що усі військові загинули.

Как лично вы считаете, на данный момент от войны, начавшихся в феврале 2022, на Украине погибло больше гражданских или военных?
Это и будет ответом

А почему тогда 17-летних не выпускают?

Раптом їм скоро 18. Про всяк випадок.

Але ж у 18-річних є 7-річна відсрочка (до 25)

закінчаться чулувіки будуть із 18 брати, все до цього йде

Потому шо, как записано в постанове «вирішує у кожному окремому випадку прикордонник».
Ну от «він і вирішив» шо 17-летний идет на.... И пока сходит туда и обратно как раз 18 и исполнится. Вуаля.....

всі військовозобов’язані особи, як чоловіки, так і жінки, віком від 18 до 60 років не мають права перетинати державний кордон України

Ви в цьому впевнені?

Серйозна адвокатська контора якщо навіть не знає що жінкам медикам (і решті яка має стати на військовий огляд), все одно можна виїжджати

Наразі законодавчо правила однакові, але це лише розсуд прикордонників випускати жінок, якщо буде наказ про те, щоб військовозобовʼязаних жінок не пускали за кордон, то це зможуть робити без додаткових змін в законодавстві.

наразі він має також мати військово-обліковий документ з оновленими даними

Прикордонник і раніше міг це попросити.
А потім вирішити....

карочі чувак основні напрямки печінка шлунок нирки підшлункова і цукор

«чекапи» щонайменше раз на рік після 40 і далі вже за обставинами як то загальний аналіз крові два рази на рік а на цукор раз на рік

кожен рядок аналізу вивчати прискіпливо що до чого його «прив’язує» і далі ще можуть потребуватися додаткові аналізи «де що вилазить за рамки»

головна задача тут не вірити лікарям )) вони точно будуть казати «та то чувак ти нашморк чхнув от аналіз і поліз за рамки» тож просто носи з собою лопату і одразу ж не думаючи бий по літцу бо то є зокрема дуже корисно для нервів до речі тут тіко доля шутки ))

також після 40 щорічні чекапи по зору (у 35 за профісії «програміст» уже можна начинать) до речі це буде корисним аргументом у «начальніка доктора» як він почне тебе переконувать «так ти завжди сліпий був що ти хочеш»

також за роботи програміста (тобто головою) слід додати до «чекапів» перевірки на розумові здібності та загальні реакції як швидкість так і складність бо там є нюанси які так само зокрема вказують на те щось вже відбувається але ще не засікли на «основному чекапі» бо «основний» «вилізе» швидко але тривала дія вже триватиме тривалий час

і так «здоровий образ життя» то єрунда )) я перевіряв у мене осьо люди мруть при чому саме #внезапно і саме «здорові у образі життя і сил» мужики і не старі до 40 та до 45 а от «трошки хворі» якраз по трошки якось доживають такий от селяві

кожен рядок аналізу вивчати прискіпливо що до чого його "прив’язує"

Головніше не конкретний аналіз, а динаміка цього аналізу. Хоча і існують загальноприйняті норми, але у людини нєфіг дєлать може бути якийсь індивідуальний прикол, типу еротроцитів вище норми. Людина побачить такий аналіз, нагуглиться, і звісно ж знайде 100500 сайтів які скажуть що підвищені еритроцити — це гарантовано наслідок спідораку плюс гонореї.

Тому вивчати аналізи без належних навичок та знань — така собі порада)

Головніше не конкретний аналіз, а динаміка цього аналізу.

там не зовсім так хоча так «динаміка має значення» але з віком там відбувається «накопичення» і

у людини нєфіг дєлать може бути якийсь індивідуальний прикол, типу еротроцитів вище норми.

то вже не «окремий прикол» але цілком реакція після якої може бути як «гірський обвал» так і «певна ремісія» але при цьому це ні як не означає що той самий «обвал» не просто «відкладено» але вже прямо «закладено»

... тож я більше за конкретику вже з віком

Якщо доживу до 60 спробую

ЗЫ: а ну і окремо то кожен такий «окремий прикол» вже прямо впливає сам по собі (як приклад захворів на ковід) і вже не відновлюється як то було у молодому

«чекапи» щонайменше раз на рік після 40

А багато людей має на це час та гроші?
Просто цікаво.
Бо і Celebrityтеж внезапно помирають, хоча кому, як не їм чекапитись?

я не певен що це до мене і до того ж я не маю прямих даних лише можу робити опосередковані висновки

... тож згідно вітчизняної статистики значний процент смертей то є «середнього віку» а отже

ні не багато плюс за моїх даних так не прийнято не є культурний код «піклуватися за здоров’я»

а також на це накладається фактична відсутність системи «охорони здоров’я» як глобальна саме державного рівня профілактика з «мед оглядами» включно

... раніше я пригадую якось воно навіть було

Бо і Celebrityтеж внезапно помирають, хоча кому, як не їм чекапитись?

тут я сорі не зрозумів до чого ти і про що ти тож нагадаю оригінал на який і за який я «відповідаю»

Якщо доживу до 60

тож моя «тема» то є як буквально «як написати програму на пітоні (докладний по кроковий план)» і те що якісь сєлєбріті не можуть ну так мабуть так але я не зовсім розумію з чим я саме маю «сперечатися»

ти як то є знаходиш?

ЗЫ: зі «сєлєбріті» ось зі свіжого

Apollo 8 astronaut Bill Anders who snapped one of the most famous photographs taken in outer space has died in a plane crash at the age of 90. Officials say a small aircraft he was flying crashed into the sea off Washington state.

як я у своїх 90 все ще зможу пілотити чи навіть просто літати a small aircraft для мене це буде дуже дуже дуже норм

... для тебе?

фактична відсутність системи «охорони здоров’я» як глобальна саме державного рівня профілактика з «мед оглядами» включно

Ти це про яку країну?
Чи то і у США нема, типу «слідкуй за собою сам»?

тут я сорі не зрозумів до чого ти і про що

Та просто.
Celebrities типу заможні люди, і мають час та гроші, щоб не лише за зубами слідкувати, а й за всім організмом.
... У теорії звісно...
Але от часом мруть аж дивно....
Ну, правда дехто від «речовин» :(

has died in a plane crash at the age of 90. Officials say a small aircraft he was flying crashed into the sea off Washington state.

Винятки бувають.
А якщо.... Тсссс
Це людина вирішила гарно піти отак.
+ якщо тіло не знайдуть, родичам економія на funeral

ПРОТЕ, наразі такі особи мають право на перетин кордону за наявності належного військово-облікового документа, документу підтверджуючого відстрочку (або зняття з обліку), а також оновлених даних.

Тобто студенти, а також заброньовані роботодавцем працівники, при наявності актуальних оновлених даних мають право на вільний перетин кордону?

Можете надати посилання, де прочитати детальніше про ці нововведення?

В статті ж не йдеться ні про студентів, ні про заброньованих. Ні студенти, ні заброньовані не мають права на виїзд, якщо у них немає додаткових підстав, перечислених в статті.

Я так розумію, пойнт в тому що навіть якщо людина мала підстави на виїзд до 18 травня, то після 18 травня вже не має таких, допоки не оновить дані і не отримає він-код у військовий квиток

А студенти денної форми закордонних університетів дальше можуть отримати відстрочку? Бо витяг з ЄДЕБО він ж не зможе показати..

Вітаю, право на відстрочку залишається, допускається можливість надати довідку з ВНЗ замість довідки з ЄДЕБО.

Право-то є, але я правильно розумію що отримати її не можливо?

Одному знайомому дали, іншому відмовили, тому думаю багато від конкретного ТЦК залежить

Підписатись на коментарі