Скільки років ви працюєте в IT? Обговорюємо!
Спільното, розповідайте, як давно ви в ІТ? Якою ви пам’ятаєте індустрію та в чому вона змінилася?
Є речі з початку вашої кар’єри, за якими ви сумуєте?
Спільното, розповідайте, як давно ви в ІТ? Якою ви пам’ятаєте індустрію та в чому вона змінилася?
Повноцінно комерційно з 2008 року, з 18 років. Фінансова криза курс по 8. Всраті інтернет магазини вчорну, потім всрата техпідтримка, доба через три, знову вчорну , потім сисадмінство з нормальним оформленням по КЗПП, але частина зп налом у конверті. Потім нарешті став програмером так само всіру, перше питання на співбесіді «Горілку п’єш?». Робота була цікавою, практично додому не ходив. Закінчив університет, репозиторії про це не чули, обмін файлів флешками. Потім 2014 майдан, криза, війна, навкруги чомусь горять склади з пиломатеріалами, перші блекаути і віяльні відключення. Курс 20+, змушує мене міняти роботу. Потім аутсорсинг і більш-менш спокійний період
Саме працюю з 1989 року. Портування компілятора C на різні екзотичні радянські платформи, потім просто Turbo Basic і проекти з алгоритмізації статистики і методів оптимізації — на результатах цих програм з десяток кандидатських захистили потім.
А потім перейшов на роботу в кооператив і далі вже не цікаво :)
Вроді ж вже було про це? В
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
ох і полбюляла советска воєнка ці pdp11
у нас у школі був десктоп але мертвий нажаль
старт и техничка Бурана была на см1, см2, см1м и пульт на контроллере северодонецком был. Модель не знаю. Не интересовало. знаю что они сами делали процессоры
принципиально разная телеметрия с борта и ускорителя. разные фирмы делали
чойта похерен ? Лорта зробила 1л220У на сучасний компонентій базі, але все одно an/tpq працює на порядок краще
Хм, чомусь не можу написати на доу вам в особисті — взагалі немає такої кнопочки. може це тільки для перевірених аків працює :-(
Можете стукнути мені в будь-який месенджер (краще whatsapp/signal) +380638489656
C 2002, как закончил ВУЗ — то бишь 22 года.
Кодить начал еще в школе, ну как кодить — так easy LC — это был уровень города.
Все еще IC. Думаю еще добить до квартира и надо начинать свита в менеджеры.
та в чому вона змінилася?
Все было не так.
ИТ как такого небыли еще пару лет и на интервью спрашивали формулу длины окружности или znanija.com/task/22822407, а бьвало вообще только ответь сколько хочешь и завтра выходишь.
Ответственность за решение задача была максимальная а начальство было толковое, хоть и совковое. Сравнивать с тем что сейчас — глупо это совершенно две разные отрасли где «ИТ» лишь для преемственности оставили LOL.
Зачем жалеть за тем что не вернуть ? Помнить и говорить о прошлом да, нужно там столько всего зарыто ;)
та то поначалу ти такий ʼого єбать я зубр, два роки програмую за гроши’
через 15 років такий — бляяяяять треба було це переставати робити ще років 5 тому та йти у бджоляри.
якщо рахувати full-time : 23 роки
початок був тупо адом пізди, усі вади праці на український бізнес ( який тоді був в край феодально охуєвшим) . Сумувати не про що, це буле лайно. Оці всі веб студії с єбанатами власниками та тп.
Були цікаві речи, нажаль це все було у не у той країні. Робити смарт камери у 2002 було класно але без грошей це не то
потім з нами трапились дві речі — ФОП та аутсортінг ( який зʼявився бо прийшов массовий інтернет, богато в чому дякуючи Укртелекому за adsl за якись людськи гроши). Я б сказав що 2004 десь
потім все перло у верх, тупо класс. У індустрію пойшли ракушки за грошима та всраті дівчини HR за грошима та можливостями :P
Потім вибрали Яника, я с дружиною переїхав до іншої країни та почалась зовсім інша історія. Зараз я зовсім вирваний з українського контексту і макс роблю щось повʼязане з волонтеркою нашого комуніті.
). Я б сказав що 2004 десь
В ті часи тільки 1С пер. А так по справжньому то після кризи і обвалу гривні в
коли я це чипав бухалтероциці мене не дуже цікавили, прямо кажучи.
Я був дуже неформальний тіп і на фоні нашої всратої тусовки ці кури були прямо кажучи не про що
Аутсорсинг зараз скукожується потроху, а з приходом трампа скукоження пришвидшиться. Схоже ми рухаємося по колу приблизно в ту-ж точку що й
Поняття «IT» набагато молодше чим сама ця галузь пов’язана з обчислювальною технікою. Взагалі, лінь — це самий моцний двигун в «IT» )) У
В 1994 році займався впровадженням локальних мереж. Netware Lite, Lantastic або Novell Netware. Windows ще тоді не було і це була нетривіальна задача.
З речей за якими «сумую» — фідошні сходки, і community в фідо/usenet конференціях.
Первый коммерческий опыт в 1994 году, Clipper — автоматизация бухгалтерского и складского учета.
Индустрии как таковой не было.
Ни за чем не скучаю :)
ооо clipper
я ще памʼятаю лінкер який був blinker та вмів моргати ascii єбалом
1995 рік, совковий клон спектрума на касетах. Головний ворог тодішніх айті — холодильник, що вмикається/вимикається посередині
У мну врагом был сосед сварщик. Халтурил нон стоп. Я точно знал когда электрод касался метала, глядя в меняющуюся геометрию изображения старого CRT.
Якийсь мінімальний інтерес до побутової техніки у мене був завжди... ну там радіоприймач, магнітофон... слухати, налаштовувати... але колупатися з паяльником — нє..
Був знайомий радіолюбитель... він іноді вдома збирав спектруми... як хобі...
Ну я загорівся... цікаво ж... купляв у нього ті спектруми... купив у магазині комп’ютер «Олімпік» виробництва Світловодськ Кіровоградської області.... грався... ігри на касетах, на дискетах 5,25«... пробував писати програми на бейсіку... виписував книжки поштою... загалом спектрум-сумісних комп’ютерів штук десять в мене було... купив, погрався, чомусь навчився, продав, купив трохи інший...
Ще ЕС комп’ютер був якийсь час, принтер матричний... щось там друкував...
В мене був маленький бізнес, я розглядав комп’ютер скоріше як допоміжний інструмент і хобі...
У 1997 році назбирав грошей, купив собі за 1200$ нормальний комп (як пізніше мені казали — найкрутіший на той час у нашому районі) — Пентіум 166\32\7 Гб\CD-ROM... і кольоровий принтер за 300$...
У нашому містечку мабуть тоді можна було квартиру купити на ці гроші... але нашо вона мені тоді була )
Це вже був інший рівень... Інформація на компакт-дисках, Windows 95, MS Excel, текстові, графічні програми, кращий звук, відео... Ну і так ще кілька років грався... їздив в обласний центр на ринок за дисками...
Потім любительський досвід згодився... пару років працював «комп’ютерщиком» в одній напівдержавній установі...
Але... не склалося... поки є цікаві задачі... ще можна працювати... а рутина... нє, це сумно...
А... ще були разові проекти... кілька місяців роботи адміном на виборах... випуск нової газети з нуля у 1998 році... перший інтернет-сайт у моєму місті у
Потім, у 2008 році, з’явилася оця зараза... домашній інтернет )
Спочатку це був телефон Соні Еріксон із gprs, підключений до компа... ну і т.д.
Айтівцем так і не став... і ні про що не шкодую 🙂
У грудні
Ваші витрати на житло
dou.ua/forums/topic/1305
Ваші витрати на їжу
dou.ua/forums/topic/1322
Ваші витрати на протилежну стать
dou.ua/forums/topic/1336
Ваші витрати на спорт да здоровий спосiб життя
dou.ua/forums/topic/1351
Ваши затраты на хорошее настроение?
dou.ua/forums/topic/1340
не знаю про ІT я здається в ньому ніколи і не була.
почала писати код в 2010 для автоматизаціі рутини, потім робила end to end продукти на джанге/го під замовлення паралельно пилила продукт, не одна пилила, але я памʼятаю реакт ще 0.11 здається, я тоді ресерчила як віджет один зробити і реакт підходив. Це був такий новий кльовий спосіб писати фронтенд.
я тоді на пітоне та вебсокетах зробила щось типу того що зараз зовется LiveView (якщо не помиляюсь) штука яка кидала на бек евенти, а бек назад стримил хтмл якій підмержувался в дерево, це був максимальний колхоз бо я тоді не вміла код нормально писати, але як вариант писати як на реакті на беке, це був такий прикольний експермент хах.
Памʼятаю таку штуку як CoffeeScript. Дуже популярна мова була.
Памʼятаю як TypeScript тільки розпочався і треба було обрати іх або flow від фейсбуку. Flow був більш прикольний тому що він на окамле, але вони продовбалі історию з комʼюнити деклараціями, тому більшість библиотек не можна було заюзати з тайп чекингом, і на тому той flow і вмер, здається.
Потім вже працювала на американо — ізраїльську компанію пилила багато
різноманітних проектів, в основному фронт бек, іноді адмінки, батч обробку даних, робота була більш як ресерч можна було креативно використовувати алгоритми які були розроблені для парсингу DNA здається. В цілому було прикольно але платили небагато.
Зараз вже пʼять+ років працюю в продукт компанії, багато цікавих задач і навіть цілі підсистеми написала. Більшість всього мабуть NDA.
Будь де в мене в ітозі так виходило що я відповідала за end-to-end чогось окремого розроблювала розвивала доводила, бачила рост і проблеми росту, дивилась на фідбек покращувала і так далі.
що далі буде не знаю, ну подивимось, дуже хочу в биологию, longevity resesearch, власну справу, але як це все скоордінувати та розставити приоритети покі не зрозуміло.
P.S. я пишу без граммар чекинга бо не знаю як щось цікаве засетапити, якщо щось порадите прям топове під мак, то буду дуже вдячна, бо нияких сил кожне слово через транслейтер перевіряти
Робота по проектних інститутах. Робота по закинутих фабриках. Робота на старих квартирах. Співбесіди в хрущовках. Холод в неопалюваних приміщеннях. Робота в куртках. Руки мерзнуть на клаві. Зараз бариста не таку каву зробив, пфе! Угу. А обід в кладові не хочете.
Робота по проектних інститутах. Робота по закинутих фабриках. Робота на старих квартирах. Співбесіди в хрущовках. Холод в неопалюваних приміщеннях. Робота в куртках. Руки мерзнуть на клаві.
...где каждый в душе Сид Вишес, а на деле Иосиф Кобзон)))
Ой шо ти балаболиш. Ти ще десь 5 тортів винен за спізнення на стендапи😂
Расскажи как на ипаме устроена бронь. Налоги приходится платить со всей зп или вас как-то на минималку устраивают?
Двадцятий рік. Вже, отже, довше працюю, ніж не працював по молодості (бо з третього курсу, з неповних 19). До аутсорсингу студентом і на ставці в українській компанії 3.5 роки,
в аутсорсі 13 з чимось років,
у закордонному продукті третій рік...
Перша і поточна роботи в чомусь схожі — в обох на першому місці специфічне залізо (охоронні пристрої і офтальмологічне обладнання), мої софтверні проєкти їх об’єднують у централізовану систему, а сам домен мене драйвить...
В IT с
Наверное, больше всего скучаю за тем драйвом, который был за счёт того, что минимум опыта давал возможность пробовать разные решения. Сейчас всё уже по накатанной, никакого шага влево или вправо — уже понятно, к чему эти шаги приведут 😀
Шляхта не працює, шляхта їб@шить
Ностальгую за craftsmanship і швидкістю. Давно все перетворилось в якесь yaml-болото, лего з фреймворків й аджайл-садомазо. Критичне мислення замінилось yesmanship. Все стає повільнішим через гори процесів які нав’язують з усіх щєлєй як best practices без будьяких аргументів й погонею за черговим хайповим трендом типу клауд, бігдата, тепер ші, схожою більше на срачку.
Нема твердішого матеріалу у всесвіті за лоб якогось манагера, що демонструє свій open-minded підхід
Позаминулого тижня було інтерв’ю в недурну наче компанію і людина наче прілічна. Питання лунає: а як ти реагуєш на конфілкти, наприклад коли тебе мікроменеджать. Перед очима зразу комуністичний парад червоних прапорців. Якого лисого це питання взагалі лунає від техдира департамента? Ледве досидів до кінця дзвінка. І ці люди займають ще якісь керівні позиції. Це п**ц.
Зара от кажуть копайлот буде писати хайлоад і фіксити прод вночі, а кодери замість думати що писати будуть перебирати підказки з редактора
Моя чеширська посмішка
У IT десь з середини 90их. Тоді масово тікали з IT у нас. Я ж просто фанатів, і копійок що платили молодому вистачало.
Якою була індустрія...
тоді одною сокирою будували дерев’яні домики.
Зараз звичайний фрілансер сам може збудувати пристойний котедж.
Тоді треба було багато знати про низькій рівень, залізо та ОС, зараз можна плутатись у властивостях HTTP протоколу і робити пристойні веб аплікації, на радість власнику і користувачам.
Впевен, ШІ технології у розробці теж призведуть до таких великіх змін.
Ще одна різниця — розробка зараз набагато більш залежна від суто командних речей, а не технологічних.
Якщо раніше гострим було — як отою сокирою отакє взагалі можна зробити та ще й вчасно!???то зараз — як отою командою зробити. Хоч в ній 3 хоч 33 програмісти — гострішим будуть не технології як раніше, а якість комунікації між людьми, розуміння що ми власне хочемо і робимо.
Тільки за драйвом молодості :)
Зараз «іграшкі на новорічній ялинці» вже не викликають того захвату.
Ні за чим іншим не сумується. У ті технології не хочеться повертатись.
А хто пам’ятає був такий рядовий форум Developers org ua зі стандартною дефолтною темою ?
О так) Цікавим було б опитування, хто скільки читає DOU. Пам’ятаю як знайшов цей форум в середині 2007, з старим розділом відгуків про компанії та базою зп 🩷
А потім там стало багато реклами — особливо софтсерва — в мене склалася думка що або вони викупили форум або в долі ) мабуть помилявся
Перший пост на доу в як оформитися напряму на іноземну контору і без фопу
38 лет. Не знаю с чего и начать. Почтовый ящик. Космос. Буран. Много чего было.
як давно ви в ІТ?
20 років, починав у далекому 2004 році як оператор...
Якою ви пам’ятаєте індустрію
іноді можна сказати зі сльозами згадую написання автоматизації на перлі, часто густо використовували unix-way, працювали над оптимізацаєю налаштувань серверів, перезбирали ядро лінукса, тягав кабелі, обжима їх, було розуміння топологій мережі, маршрутизації, ганялись за сертифікатами і сертифікаціями бо у нульові то було не те що зараз. Було розуміння що таке СКС і навіть вдалось працювати з мережею побудованою по СКС за вимогами законодавства... ПОтім пішли клауди, девопси, автомтизатори та проча хрінь і можна скзаати що те — що колись давало кайф і задоволення, тепер було продано за в принципі нормальні грощі та перероблено в DevOps....
мені було 9 років коли я перший раз написав код на БК0010Ш на вбудованому бейсіку, бо на моєму була бита памʼять і ігри з Агату вчительського не заливалися, тому, щоб я не сумував вчителька підсіла до мене і почала показувати з книжкою як програмувати. у неї були великі цицькі, приємні духи і може через це я і втягнувся в те, що зараз називають «айті». Далі був доступ на ІВЦ з ОС ДЕМОС, ціле літо самонавчанню Фортрану по роздруківкам з мануалу, і перший акаунт на юнікс-лайк системі, спектруми заводські та саморобні, АОНи на з80 і перша спроба підхачити прошивку у машинних кодах, самозборні пісі, трудова книжка почалася у 13 років з запису «оператор-програміст», перша книга Кернігана та Пайка по С, далі почався інтернет, перші провайдери до яких ми ходили з пивом щоб дали походити по мережі, робота у сапорті цих провайдерів, перший freebsd, перший дістро слакварі з ядром 0.99а, перехід до нового isp і вже там хардкор з налаштуваннями, розробками саморобного білінгу, веб, далі більш промислові розробки і інтеграторська робота, кернел хакінг, драйвери, файлові системи, і багато чого ще, і якось воно отак і котиться вже останні 36 років.
але спочатку були цицьки
Схоже редакція ДОУ піклується аби старий Бобер — пенсіонер не нудьгував на райському острові і не забував про ДОУ. Тема саме створена для чергової казочки від Бобра.
Отже для мене усе починалося з калькулятора Электроника МК-61 а потім ZX Spectrum. У ВУЗі я ще встиг попрацювати на «великому» комп’ютері (який займав декілька кімнат) ЄС ЕОМ.
Але усе це ще не було роботою в ІТ. Мій офіційний трудовий стаж почався десь на 3 курсі коли я став лаборантом на ОЦ в лабораторії де стояли доволі сучасні на той час х386.
А перший комерційний досвід був «шабашка» на Делфі для електронної пропускної системи. Скільки тоді отримали мільйонів купонів не пам’ятаю — але у порівнянні навіть з підвищеною стипендією це були чималі гроші!
Далі вдень я створював програми для ВУЗа (наукова робота), а вночі на хаті у одного студента по-черзі на одному компі писали софт для іноземців. Один втомився — будить іншого і міняються містами (з компа на диван). Наш «босс» був продвинутий — у нього були родичі в США якось пов’язані з ІТ — і вони охоче аутсорсили нам роботу. Благо 100 баксів для студентів були величезні гроші.
На 5 курсі я вийшов в призери загально-городської олімпіади з програмування, яку проводила тоді найвідоміша у Харкові компанія Validio. На той час компанії було десь
Доречи інтернам тоді платили $100 «на підтримання штанів» (хрусткими зеленими купюрами і вчасно) — але по тим часам це було як 3 середні українські зарплати (які тоді затримували на пів-року).
Інтреном я пробув недовго (декілька місяців) — до першої вакансії. І хоча я краще усього знав С++ і нову тоді Java — але заступив на роль DBA. Бо шабашки були переважно база + CRUD отже проєктувати базу і писати вью і проки я добре вмів. Поступово додався VB6 на якому тобі писали бізнес-логіку і ASP. Це зробило мене «фулстеком», якій міг писати і ремонтувати будь-яку частину великого веб-магазину. Доречи як джун я вже отримував $300 — і це були непогані гроші, враховуючи що власну квартирку у Харкові можна було купити за $3000. Але першою моєю ціллю було купити власний комп додому замість ZX Spectrum. Тоді (як і зараз) нормальний комп (для ігор також) коштував десь $1000 — $1500. Отже мрія збулась десь на наприкінці 2 року роботи. Тоді я був одним з наймолодших девелоперів у компанії.
Далі був шлях до синьора, перехід на C# і .Net, багато різних проєктів... можна було б мемуари написати. Але краще напишу різницю між ІТ тоді і ІТ потім.
Компанія тоді так само працювала на аутсорс.Але у порівнянні з сучасними галерами — це був зовсім інший рівень аутсорсу. Бо тоді клієнти платили за зроблений проєкт, а не за витрачені людино — часи!
І це — суттєво міняло увесь робочій процес. По-перше ПМ повинен був добре розібратися чого насправді хоче клієнт (іноді для цього треба було їхати до клієнта і дивитись його бізнес), потім треба було це документувати, узгодити і підписати. Усе одно по ходу роботи клієнт вимагав щось змінити, а після першого релізу казав що треба переробити — але усе це треба було тримати під контролем аби це додатково оплачувалося.
Склад команди, технології, архітектура проекту — усе це у більшості випадків не-технічного клієнта не цікавило. А отже відкривало великі можливості для застосування нових технологій і різних архітектурних практик. Це в ті часи синьйори могли декілька днів сперечатися у дошки відстоюючи своє бачення архітектури. Деякі варіанти були доволі екзотичні.
Наприклад один проект, де інформацію було не часто оновлювати але багато дивитися був зроблений по архітектурі
Іншу архітектуру ми звали
Але найважливіше — що тоді проект від бізнес аналізу і до розгортання та підтримки робила цілком українська команда!
Відповідно і відносини у команді були по-справжньому дружні: бо проект був як спільне досягнення і кожен намагався зробити краще. Ну і сиділа команда в кімнаті, а не в опенспейсі: тому було і спілкування, і жарти і «тімбілдинги» по п’ятницях.
Взагалі поки компанія не стала достатньо великою — ще було відчуття «родини», коли на день народження збиралися усі у їдальні, разом виїздили на пікніки чи екскурсії, і, доречи, топи компанії були серед усіх і майже не виділялися.
Після того, як компанію Validio придбала велика міжнародна галера GlobalLogic (яка тоді звалася IndusLogic) — такого вже майже ніколи не було. Що цікаво: на той час компанія Validio мала здається 10+ років досвіду, Київська компанія BonusTek з Романом Хмілем мала десь
Схема роботи галери цілком протилежна: вона не бере робити проєкти — вона здає рабів в оренду клієнтам. Таким чином усі ризики і рішення проєкту лежать на клієнті, а наймані девелопери тільки виконують що їм сказали і майже нічим не відповідають за результат проекту.
Відповідно клієнт майже ніколи не довірить усі технічні рішення найманій команді, бо вона не розділяє ризика цих рішень. Зробили погано? Для галери це тільки можливість прив’язати клієнта і доїти з нього гроші на постійні доробки — переробки.
Також галера охоче бере чужі легасі проекти написані будь ким і будь-як на вічний сапорт. Клієнт платить — шоу продовжується. Технічна думка девелоперів нікого не цікавить — на галері важливий процесс, а не результат.
Але я досі пишаюся що колись робив «повний цикл розробки» і вмію це зробити у разі потреби.
Можливо у майбутньому, коли я буду працювати на фрілансі така можливість у мене з’явиться.
Але я досі пишаюся що колись робив «повний цикл розробки» і вмію це зробити у разі потреби.
+++
Можливо у майбутньому, коли я буду працювати на фрілансі така можливість у мене з’явиться.
Реально хочешь?
20+, а розробці 4.
Ще застав часи коли потрібно було налаштовувати Qemm для запуску деяких ігор
Картки колбек діал-ап А хотлайн був паперовий
Коли Zip Omega альтернатива CDROM
Застав коли Розетка була на пхп та продавала тільки комплектуху, а робота в укр.нет або в мета.уа це мечта
Застав коли пром юа був на вордпрес .
А перший офіс Ціклум загрібав всіх атішніків
А Глобал брав тільки за те що ти зміг вмикати комп. Бо одинесником було Бути круто, супроводжувати пару жирних контор -та життя вдалося.
Застав ще коли не було девопсів, а сайти завантажувались на фтп.
А макети сайти малювали в Корел Дров
А Asp.net були королі веброзробки
Я як же без ’Полный курс ПХП Евгения Попова на 999 дисках,’? Це класіка жанра
Ще було SEOхиромантія ,до ціх всіх богомерзьких соціальних медіа — курси по SEO реклама на пав інтернета , на іншу реклама форекс.
Ще були всякі різні інфокурси, ШСВ, БМ та інші...
Три з половиною роки досвіду на позиції IT Рекрутера. Випадково зайшов у ІТ в грудні
Працювати я почав у компанії, спеціалізація якої блокчейн. Вчився вже у процесі роботи. Одразу почав із практики, так сказати. Ринок тоді був у найчудовішому стані. Ото так зване «ванільне ІТ» + «криптоліто», де рекрутеру було супер важко, бо розробників та розробниць хотіли всі.
Як почалось повномасштабне вторгнення, то стало гірше. Спробували запустити свою рекрутингову агенцію, але не вийшло. 9 місяців ми пожили, а потім довелось шукати нове місце роботи.
Зараз працюю в дуже гарній компанії, яку легко «продавати» кандидатам, бо насправді маємо гарні умови праці та дуже лояльні до людей. Якщо взяти у порівняння, то
Сумую, напевно, за драйвом який тоді був. Зараз трішки нудніше, як мені здається. Проте, це моя перша криза, яку я маю пережити. Загалом, прорвемось і вернемо то «ванільне ІТ», бо то гарно, коли так.
Всім peace.
11
Якою ви пам’ятаєте індустрію та в чому вона змінилася?
Нічого не змінилося — «ІТ — це бульбашка, РНР помре, податки підвищать». Хіба що сири вже не по 500 гривень.
20+
Сумую iнодi, що не дуже серйозно ставився до деяких тем на початку нулевих, а можна було гроши не лопаю, а екскаватором грести.
Сайти погоди нормально йшли ще років 15 тому,та всякі різні агрегатори- якщо про веб. Якщо запускати свою контору — вхід на багат меньше $
На початку нульових в усіх рівень був як сьогоднішні толкові джуни: могли запиляти що завгодно але зовсім не розуміли софтверний бізнес. І десь лише в середині/кінці нульових попрацювавши на аутстафі декілька років навчилися трохи в американців і відтоді почався стрімкий ріст.
12 років, коли починав то думав, що фахівці з такими роками досвіду знають вже все та можуть все, помилявся
На початку кар’єри було повно часу та сил займатись своїми проєктами, бракувало ідей тому щось постійно вивчав
Зараз повно ідей, менше часу, менше сил
12 років, коли починав то думав, що фахівці з такими роками досвіду знають вже все та можуть все, помилявся
Це просто «все» за 12 років стало набагато більшим! Колись С++ було достатньо для усього. А зараз тільки список NPM пакетів на проєкті відкрий — і зрозумієш що усі і за рік не передивишся.
77 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів