Ілон Маск просить визнати українське медіа Texty.org.ua терористичною організацією

13 червня 2024 року Ілон Маск опублікував такий запис. Це — відповідь на твіт конгресмена-республіканця Джима Бенкса, одного з тих, хто закликає позбавити українське медіа та НГО Texty.org.ua донорської підтримки від США.

Цьому передувало дослідження «Американські гойдалки», яке провела й опублікувала команда видання.

Матеріал спричинив неабиякий ажіотаж в США. Зокрема, директор Інституту Рона Пола Деніел МакАдамс опублікував статтю на сайті Інституту, у якій заявив, що видання Texty.org.ua, фінансоване американським урядом, створило hate list американських громадян.

Цю інформацію далі стали поширювати інші консервативні видання, ультраправі та ліві американські активісти, атакуючи редакцію Texty.org.ua й авторів статті особисто та навіть висловлюючи погрози. Так ситуація дійшла і до Ілона Маска.

«Ми розцінюємо цю кампанію як тиск на свободу слова та вияв шовінізму щодо громадян України. Адже наші гейтери вважають, що ми не маємо права досліджувати ті потоки неправдивої інформації, які вони продукують стосовно нашої країни і нас, бо вони є громадянами США, а ми ні», — йдеться в заяві Texty.
👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Це той Маск який за свободу слова і проти цензури?😅

Вибачте, про селюковість наших ЗМІ вже давно попереджали:
Коли лізете писати про американських політиків, діячів — «не сріть в ту криницю, може доведеться з неї пити потім»

Багато про це писали коли Трамп став президентом:
Поливали його брудом і республіканців агресивніше отпєтих демократів? А тепер дивуєтесь що ставлення погане?

То як лізти у сімейні чвари — вони якось роберуться і помиряться, а от тебе бачити більш не захочуть.

... Було такє і у раші пару разів, ЗМІ місцевого значення щось продзявкало на адресу китайских політиків. Дрібне щось, побутове, про коханок, і т.і.
Виявилось — кітайці читають! І посольство у Москві зробило заяву, про неприпустимість такого тону.
думаю понятно що з тими ЗМІ сталося.

Хуторянство, селюковість, до добра не доведе.

Можна петицію щоб Dou community аккаунт перестав публікувати твіти маска?

Як писала Меланія Подоляк до Ілона Маска «Твоє діло старлінки давати і завалити їб@ло». От тепер рогулям трохи по писку надають, то може хоч стриманіше писати навчаться.

гейтери

Gaters? Нема такого слова.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Забавно читать ветку и видеть где многие спорят с голосами в своей голове, а не цитатой.

На данном конкретном скриншоте нет ничего о цензуре.

Граждане сша могут призывать свое государство что-то делать или не делать. Какой-то части народных избранников не нравится что за деньги сша их, и других американских граждан, которых эти избранники представляют, заносят в какие-то списки, критикуют и все такое. Вот они и действуют.

Музыку заказывает тот, кто платит. А брать деньги и потом кусать руку дающую никто терпеть не будет.

Музыку заказывает тот, кто платит.

совсем оборзели пусть платят и не борзят ещё спасибо скажут что вообще взяли деньгами

Якщо texty додає громадян США в свій hate list, то чому громадяни США не можуть додати texty до свого hate list’а?

Якщо texty додає громадян США в свій hate list, то чому громадяни США не можуть додати texty до свого hate list’а?

А їм хтось не дає це зробити? Хай додають в свій хейт лист.
Визнання терорестичною організацією та хейт лист окремої особи це якби різні речі.

А їм хтось не дає це зробити? Хай додають в свій хейт лист.
Ми розцінюємо цю кампанію як тиск на свободу слова

Так, а до чого тоді «а нас то за що»?

терорестичною організацією та хейт лист окремої особи це якби різні реч

І що? Логічно що хейт лист осіб та хейт лист організацій це різні речи. Там тип List[Person] а там List[Organization], але хейт є і там і там. І так сталося що у громадян США є більше можливостей по реалізації хейту ніж у texty.org.ua.

Так, а до чого тоді «а нас то за що»?
І що? Логічно що хейт лист осіб та хейт лист організацій це різні речи. Там тип List[Person] а там List[Organization], але хейт є і там і там. І так сталося що у громадян США є більше можливостей по реалізації хейту ніж у texty.org.ua.

Перепрошую, значить треба таки визнати texty.org терористичної організацією за забаганкою громадянина ПАР в тому числі.
Як наслідок ліквідувати всіх співробітників терористів. Все логічно. ))

Ну якщо texty.org.ua пропонує ліквідувати людей з хейт ліста то

треба таки визнати texty.org терористичної організацією

Але я той хейт ліст не бачив. І з якою метою texty.org його створював не знаю. З даного поста я знаю що деяким громадянам США цей хейт ліст не дуже подобаеться.

Як наслідок ліквідувати всіх співробітників терористів

Громадянин ПАР в тому числі пише про «sanctioned» список, а не про список на ліквідацію. Про ліквідацію ви самі придумали.

Громадянин ПАР в тому числі пише про «sanctioned» список, а не про список на ліквідацію.

Ем. Чому ви повністью не написали, що пише громадянин ПАР: the list of sanctioned terrorist organisation.

Про ліквідацію ви самі придумали.

США періодично ліквідовують ватажків терористичних організацій. Відслідковують їх у Афганістанах та Пакістанах і ліквідовують. Тут простіше, не думаю, що керівництво texty.org десь переховуються..

Ем. Чому ви повністью не написали, що пише громадянин ПАР

Ем. Тому що ви не написали що США також періодично ліквідовують людей які не є учасниками терористичних організацій. Так що ліквідацію texty ви самі придумали.

Ооо пітон вже в коменти зайшов (це я про List[Person]) :)

Визнання терорестичною організацією

взагалі то то є буквальне «додавання громадян сша у хейт лист» як визначення «терористична діяльність спрямована проти громадян сша»

Визнання терорестичною організацією та хейт лист окремої особи це якби різні речі.

тож так вважай то є як буквальне «додавання у спеціалізований американський хейт лист саме для цього запроваджений»

тож так вважай то є як буквальне «додавання у спеціалізований американський хейт лист саме для цього запроваджений»

Взагалі то варто перечитати саму статтю texty.org — From Trumpists to Communists. The forces in the U.S. impeding aid to Ukraine and how they do it
Сама стаття просто список фактів, хто коли просував рашканські наративи, та зустрічався з їхніми медіа. А от "watch list"ом це все вже назвали герої публікацій.

Справа в тому що дуже мало хто з коментуючих взагалі цю статтю читав
Але експертна думка є у кожного)

Розумність переходу з «Х» на «Г» можна перевірити тільки статистично. Потрібно взяти дві досить великі контрольні групи українців. Одна з цих груп буде щось казати англійцям/американцям, використовуючи «Х», а інша «Г». І фіксувати при цьому процент нерозумінь/некомфорту слухаючих. Де процент менше, то і є правильно. Я так розумію, що при створенні нових правил ніхто цього зробити не спромігся. Тому я вважаю ці правила чистим суб’єктивізмом, який видає бажання авторів якнайдалі відійти від рашки і цим тільки підтверджеє залежність від неї.

отже правильно казати «іди на гуй»

ніхто цього зробити не спромігся

І не мав на меті.
Дисертацію потрібно захищати 🤣

тільки в Україні можуть додуматись писати правила власної мови, думаючи як буде зручніше американському пану

думаючи як буде зручніше американському пану

канадському ))

додуматись писати правила власної мови

і правила власної історії ))

Таким чином, ви виберете казати англіські назви і візагалі ангійські слова, не так як їх кажуть багато мільйонів людей-носіїв, а так, як вам сказав це робити чиновник з міносвіти :))
Чомусь у мене довіри до чиновників зовсім нема.

Та чому лише англійцям/американцям? Пропоную так зробити з представниками взагалі всіх мов, ну щоб точно знати як перекладати, а то раптом у представних інших мов будуть проблеми розуміти вас коли ви своєю власною говорите

Мене дуже бісить «проЄкт». Фіолологиня якась розказувала що це правильно, бо проЕкт це по руски. От тільки коли читати слово project, де вони там блін Є побачили?

Підловив. Згідний.

Бо завдання мови НЕ передати фонетику іншої мови .
Завдання при запозичені слів — зробити їх рідними до мови яка запозичила.

З назвами так, не можна такого робити. Іван і Джон одне й теж, але Джон так і запозичується.

Фонетика у мовах різна.
Алфавіти давно вже її не передають, хоча вважаються фонетичними.

І у мовах є рідні, істотні фонетичні сполучення, а є не дуже.
Англійська то дуже показує.
Оті wonna фонетично зручні, хоча навіть граматику ламають :)

Питання ж що для української рідне, так, дискусійне.

Але принцип при запозиченні не той що часто лунає — «а як вони там кажуть?»
Та пофік як вони там кажуть.

Пофіг. Мені проЄкт вимовляти незручно. Сила звички мабуть

Та звісно що звичка.
В мене теж така ж.

Але я не переймаюсь, світ постійно змінюється. Швидше ніж мої звички :)

З назвами так, не можна такого робити. Іван і Джон одне й теж, але Джон так і запозичується.

Пари, Ландан, Бэйцзин, Вин.....

калінінград ))

Вин.....

а от тут ніт бо тут конкретний об’єкт був саме історично фактинчого «спільно користування» що апріорі допускає «само назви»

... як то лємбєрг якщо вже ставити австро угорські протистояння відень wienna

ЗЫ: до речі там у мадяр так само «другоє» Bécs а транскрипції оригінальної англо саксонської Vienna та оригінальної германської Wien відрізняють бо у оригінальної германської V то є «фау»

тож якраз «вієдинь» то є якраз прямий приклад таки протилежного як то масової само назви конкретного об’єкту буквально як то на приклад «колесо» або «криниця» но «кран»

Папа Іван Павло II з вами не згоден

справді? чого це? бо він єсть Ioannes Paulus PP. II ? ))

Справді

Pope John Paul II (Latin: Ioannes Paulus II; Polish: Jan Paweł II; Italian: Giovanni Paolo II; etc

en.m.wikipedia.org/wiki/Pope_John_Paul_II

брехня )) я щойно перевірив

Пекін

як «запозичили» ви з великороської так і досі там

Питання ж що для української рідне, так, дискусійне.

запозичення з великороської не місце для дискусій ))

Та пофік як вони там кажуть.

само собой )) ми ти у себе в совку краще знаєм як нам треба казать «на Україні» чи «в Україні»

запозичення з великороської не місце для дискусій ))

ну, многие слова пришли из одного языка через другой (а некоторые — так вообще через 2-3, типа «от латыни, через греков во францию, оттуда к немцам и уже оттуда в украинский», так что тут всё нормально с точки зрения языка.

після приголосної з апострофом, «обект» саме то

От тільки коли читати слово project

То буде проджект.

Куди зникло «дж» у «проект»?

Причем тут английский project? Попробуйте тогда уж вбить в гугл немецкий Projekt (которыйе от латинского proiectum произошел) и послушайте как это слово произносится.

Да как посмели какие-то славянские папуасы напоминать белым бванам о их нарушеных обещаниях?
Да еще посмели называть поимённо тех, кто призывает не спасать этих макак от справедливого и заслуженного уничтожения?

А люди в комментах реально не понимают что в год выборов в США журналистам просто занесли денег из США что бы они написали текст по методичке?
Или это уже какая то метаирония в доу комментариях которую уже я не понимаю?

Невеликому українському виданню, яке пише для української аудиторії занесли гроші, щоб воно обвалило рейтинг республіканській партії США? Звучить логічно.

А на англійскій мові це видання пише, ну просто так, тому що більшість українців не дуже розуміють українську.
А фінансується це видання на гроші американських платників податків ну теж просто так, бо люблять вони давати гроші

українському виданню, яке пише для української аудиторії

Тобто ви стверджуєте що це заказуха, бо стаття написана на англійські мові? І те, що не те що про статтю, а навіть про саме видання 99,9999999% американців ніколи не чули, допоки самі ті ідіоти не почали про неї розповсюджувати вас не бентежить? І про яких американських платників податків ви говорите?
texty.org.ua/...​st-journalists-textyorgua

We underline that «Texty» does not receive direct funding from the American budget but only via aid agencies that have their own independent financial policies
does not receive direct funding from the American budget

Так, ну тобто фінансування з бюджету йде not direct, це зрозуміло, а в чому ваш поінт власне?

Тобто ви стверджуєте що це заказуха, бо стаття написана на англійські мові

Ні, я цього не стверджую. Це заказуха, тому що це медіа інсує на гранти, і гранти потрібно відпрацьовувати, нічого поганого в цьому не має, просто факт.

допоки самі ті ідіоти не почали про неї розповсюджувати

Слухай, а що як вони не ідіоти, і це зроблено з якоюсь метою із самого початку? Може таке бути, чи в твоєму світі, чи це вже занабто серйозна теорія змови?

Так, ну тобто фінансування з бюджету йде not direct, це зрозуміло, а в чому ваш поінт власне?

Мій поінт в тому, що ви викривляєте повідомлення і дописуєте те, чого ніхто не казав.
В оригінальній статті, з якої почалась травля Texty взагалі йдеться (така сама маніпуляція і перекручування), що Texty є виданням пов’язаними з американським урядом, бо (це щось неймовірне!!!) один з засновників Texty згадується на одному урядовому американському сайті.
Texty стверджують, що він:

у 2013, 2014 та 2015 роках про боно виступав у ролі тренера з дата-журналістики в цьому проєкті.

А якщо подивитися у вебархів, то можна побачити, що вперше сторінка появилася в архіві в 2020, що було (сюрприз) при президентстві всім відомого політика. Тож, думаю, Трамп може сам розказати кого він там «фінансував» і які статті він «заказував» в Texty)
Отак і працює маніпуляція. Не маючи ніяких фактів, а додумуючи нічим не підтвердженні теорії, вириваючи з контексту слова і приплітаючи змови можна створити «викривальну» статтю під будь-яку потрібну вам подію.

Тож, думаю, Трамп може сам розказати кого він там «фінансував» і які статті він «заказував» в Texty)

Так звичайно може. На Трампа теж працюють такі самі структури. І коли Трамп чи його партія вели медійну компанію проти Хантера Байдена були все теж саме.
Ну і якщо Texty не фінансуються урядом США, значить і заклики припинити їх фінансування ні до чого не призведуть? Тож українському виданню ніщо не загрожує, я правильно розумію?

Ну і якщо Texty не фінансуються урядом США, значить і заклики припинити їх фінансування ні до чого не призведуть? Тож українському виданню ніщо не загрожує, я правильно розумію?

По-перше всі ці звинувачення від американських політиків в «замовній статті» і цькування авторів — це тиск на журналістів, і це не припустимо з погляду свободи слова.
По-друге Texty фінансуються читачами через різноманітні сервіси (зокрема через американські patreon і buymeacoffee). І якщо їх внесуть в список терористичних організацій, як пропонує Маск, то їм закриють будь-які їх рахунки в доларах (і на відповідних сервісах теж), та й з оплатою хостингу теж будуть значні проблеми.
Хоча такі санкції до журналістського видання це звичайно дикість, але заклики про припинення фінансування від американських законодавців — це серйозні погрози і якщо вони захочуть припинити фінансування (навіть якщо воно іде не від американського уряду), то всі можливості для цього в них є.

це тиск на журналістів, і це не припустимо з погляду свободи слова.

Коли лєваки, лгбтишнкі, та інші типо ліберали мочать репутацію інших то ОК. Коли їх — то це порушення свободи слова :)

це звичайно дикість

І хто ж її започаткував, ту дикість...

Коли лєваки, лгбтишнкі, та інші типо ліберали мочать репутацію інших то ОК. Коли їх — то це порушення свободи слова :)

зависит от.
если леваки и прочие лиьералы — просто частные лица — это одно, если же они — официальные политические деятели, влиятельные лица — это совсем другое.

зы в последний раз слово «либерал» в ругательном контексте я слышал в руснявой пропаганде.

зы в последний раз слово «либерал» в ругательном контексте я слышал в руснявой пропаганде.

Не знаю что там в руснявой пропаганде, но я ставлю в кавычки, или добавляю «типо либералы» потому что к либерализму это уже имеет отдалённое отношение. Иногда говорят — неолиберализм, чтобы указать эту удаленность. Но это неверно тоже.

Оголтелый эгоцентризм с методами woke culture — слишком длинно.

о что и вы туда же, пытаетесь сразу навестить фашист, нацист, руснявый и пр. — обычный метод woke активистов.

Удивляет, цепляет, тех кто не в курсе.

о что и вы туда же, пытаетесь сразу навестить фашист, нацист, руснявый

звучите как русня — высоки шансы что вы русня
тем более это не первый ваш пройоб с терминологией, у вас уже 2 из 3х.

звучите как русня — высоки шансы что вы русня

мерещится кому-то то ты X — значит ты и есть X.
телепатия, она такая — великий дар :D

тем более это не первый ваш пройоб с терминологией, у вас уже 2 из 3х.

это у вас просто убогие знания этой терминологии :D
вы ее по тем самым рашиским источникам изучали.
а woke culture в голову надула трактовки, чтобы идейных врагов вычислять. как комсу когда-то учили, так и вас натаскивают демагогией :)

а с пройобами у меня да, проблемы
то было выли такие как вы я укронацист и бендера.
то совок.
то насмотревшийся единого телефира, то порохобот.

какой я многообразный то у телепатов получаюсь :D

«типо либералом» вот не был еще. и это замечательно, комплимент.

мерещится кому-то то ты X — значит ты и есть X.
телепатия, она такая — великий дар :D

Не телепатия, просто опыт и статистика.
Ходит как утка, ведёт себя как утка, крякает как утка....
Ну, это точно не выдра.

это у вас просто убогие знания этой терминологии :D
вы ее по тем самым рашиским источникам изучали.

Да, изучал её по русне

а woke culture в голову надула трактовки,

А вот это уже не местная, а скорее штатовская терминология и контекст

а с пройобами у меня да, проблемы
то было выли такие как вы я укронацист и бендера.
то совок.
то насмотревшийся единого телефира, то порохобот.

какой я многообразный то у телепатов получаюсь :D

Я бы сказал — неоперделившийся флюгер, так будет точнее.

«типо либералом» вот не был еще. и это замечательно, комплимент.

Ну, я вас так не называл. вы не похожи на либерала, ни с приставкой, ни без. на «невсётак однозначную вату» — да, похожи. причем неместную.

Не телепатия, просто опыт и статистика.

а-а-а, ну тогда это все меняет! :)

Да, изучал её по русне

это да, надежный источник.
я с русней не один год дискутировал, где-то с Оранжевого майдана, прекратил где-то в 2015ом, ввиду бессмысленности.

А вот это уже не местная, а скорее штатовская терминология и контекст

ну, раньше я говорил — гитлерюгендовцы с хунвейбиновцами :)
сейчас вот те же причины — у «типо либералов».
и woke начался с одного, а все туда же.

Я бы сказал — неоперделившийся флюгер, так будет точнее.

Ну да, у вас опыт и статистика :)

вы не похожи на либерала, ни с приставкой, ни без.

ну хоть в чем-то я определился :)

на «невсётак однозначную вату»

это да.
от «Учение Маркса всесильно потому что верно» меня в школе выворачивало. Теперь вот «типо либералы» такие же — с единственно верным учением.
Хунвейбины тоже уверены были. И радостно мочили профессуру, стояющую на пути культурной революции.

от «Учение Маркса всесильно потому что верно» меня в школе выворачивало.

в школе не изучали учение маркса, если я правильно помню, и труды ленина тоже.
в институте — возможно. но в у вас не тот возраст, чтобы было настолько много «учения маркса»

в школе не изучали учение маркса

В школе не преподавали Маркса. Но он не был под запретом как доступные его изложения. В совке. Так что интересовался.

много «учения маркса»

Много конечно нет. И сейчас не читал.

но в у вас не тот возраст

Ну, я то знаю что интересовался читал тем и то что не положено было в моем возрасте. Некоторые книги помню даже в каком классе.
Да ещё и «читал» не как комсомол велел.
Не говоря о том что доступ к офицерской библиотеке снабдил книгами которые фиг можно было купить. Знаете, МО СССР издавало ну очень интересные книги, чтобы врага знать в лицо.
Так вот и стал антисоветчиком. Со школы хотели выгнать, языком трепал много. Но перестройка, и были учителя за меня, олимпиадника.

Да и знаю же, что и по школьной программе был извращенцем, Преступление и наказание и Войну и мир прочитал взахлеб.
И не мог понять чего они никому не нравятся.

Но вы да, продолжайте телепатить о моем возрасте, и что я в том возрасте делал, мог знать, а чего никак не мог.

Так что интересовался.

Это многое объясняет

Так вот и стал антисоветчиком

Совершенно непохоже.

Но вы да, продолжайте телепатить о моем возрасте

на вид — 50-55 лет.
если, конечно, профиль не фейк. линкед ин, к примеру, фейковый
М, в 2008, надо же... вот это было неожиданно, конечно.
именно М, а не Cache?

Совершенно непохоже

То у вас проблемы со зрением просто. Ну может ещё со скудностью статистики и опыта :)

Антисоветчик это исключащее понятие
А это не-С
а не
А это Д. Или А это Л,... Н

к примеру, фейковый
М, в 2008

Телепат таки.
Сокрушительно меня изобличили.

Мои статистика и опыт не подвели.

М, кстати, не в Харькове занимались?
на базе ХАИ/эскейпа, под руководством Лещенко Александра Борисовича?

P. S.
Погуглил, раз уж спор зашёл.
Впервые встретил эту статью
2000 год однако

Либерализм пришел в упадок, и не только в Украине — в западном мире также. Эра либерализма закончилась еще после Первой мировой войны;
...
Следует сказать, что слово «либерал» сегодня на Западе далеко не всегда воспринимается как комплимент, хотя и не в традиционно-российском духе.

day.kyiv.ua/...​izm-yavlenie-neukrainskoe

Так что все же отличайте «типо либералов» от либералов.

Либералом же не помню чтобы был. Как то его критики показались аргументированней.
Они наверное тоже все раше продались :) имён там, ох, с момента его появления :)

Погуглил, раз уж спор зашёл.

О, вы с кем-то спорите? Это так мило.

Слив защитан, телепат вы мой :)

Слив защитан, телепат вы мой :)

Я понимаю ваше желание поспорить с кем-то на тему «кто есть настоящий либерал и взлёт и падение либерализма в 20-21 веке», но меня это не особо интересует, да и не интересовало
если вы перечитаете топик, то я только заметил что «русня употребляет слово либерал как ругательное»
всё остально насчет либералов, вока и прочего — это вы сами с собой беседовали и что-то там глубокомысленно доказывали
повторюсь на всякий случай: я не веду спор по поводу либерализма, кто есть настоящий либерал, кто не настоящий и как либерализм изменился за последние года
Мне это просто не интересно с моей политической позиции.

По-перше всі ці звинувачення від американських політиків в «замовній статті» і цькування авторів — це тиск на журналістів, і це не припустимо з погляду свободи слова.

Йой, чого ж тоді закрили канали медведчука? Там ж теж були «журналісти»...
Якісь подвійні стандарти?

Ну все правильно. Там «журналісти», тут журналісти. До чого тут цей сарказм?

До того що на одних журналістів тиснути можна, а на інших ні

Ну так, все правильно. На «журналістів» тиснути можна, на журналістів — ні. Що тут не зрозуміло?

Очевидно, що якщо хтось щось написав, то за це заплатили гроші. От цей коментар скільки коштував? Тебе трамп купив чи маск?

Очевидно, що якщо хтось щось написав, то за це заплатили гроші.

Так, це називається журналістика.

Тебе трамп купив чи маск?

Сорос

Я так і знав. Очевидно, продався соросу.
Ні, написання текстів які тобі замовили за гроші це копірайтінг. Журналістика це трошки ширше.

а навіщо взагалі писати щось погане про республіканців? якщо вони переможуть — то з ними треба буде мати справи. той замий сивочалий гетьман погано про Трампа казав погане, а потім той переміг і якось незручно вийшло.
он коли Зеленський не дуже швидко підтримав невинність сина Байдена (чи що там було) — то нам посла призначили вже о 2022 році.

На рівні дипломатії я згоден, на рівні окремих журналістів — хз. Мають право, це ж фрідом оф спіч. В нас є фанати і республіканців і демократів.

та зрозуміло, але в нас це якось дуже однобоко висвітлюють.
і державна позиція, і патриотичні блогери, і патриотичні смі.
мені здається, що це не дуже добре для України

Вплив війни. Важко бути супероб’єктивним коли через політичні ігри «партнерів» затримується допомога та гинуть люди. Якщо подивитись на справжніх майстрів інфо війни, тобто кацапів, то вони просто росповсюджують всі можливі меседжі в сподіванні що кожен знайде свою аудиторію. Тому я не вважаю катастрофою що в нас теж меседжі різняться.

тут можна так само про Байдена сказати. спочатку кажуть, що більше не можуть допомогати і давлять на респів, аж потім якимось чином виділяють пакет, навіть без голосування. так само і з Ізраілем. Так само коли респи проштовхнули лендліз і Байден міг без голосування давати Укриїні майже все, що просять — нічого не дали взагалі.
треба бути дипломатичнішим і старатися і тим і тим догодити.
Але мені здається, що вони на це дивляться так, що Трамп після всього лайна, що на нього вилили за часів сивочалого гетьмана і він все одно був єдиним американським президентом, який давав летальну зброю до 2022 — то він і не таке стерпить і все одно буде допомогати

До демократів теж очевидно є питання. І з точки зору дипломатії звісно треба переконувати республіканців, щоб теж нас підтримували. Але на зовні можна і голоси, які підтримують республіканців, випускати, і демократів. Шоб і в тих і в тих було відчуття що в Україні їх підтримують.

Якщо подивитись на справжніх майстрів інфо війни, тобто кацапів, то вони просто росповсюджують всі можливі меседжі в сподіванні що кожен знайде свою аудиторію. Тому я не вважаю катастрофою що в нас теж меседжі різняться.

тож брехати і бути як «тобто кацапи» то єсть добре )) а ну ок

До демократів теж очевидно є питання. І з точки зору дипломатії

після Війни вже маючи усю ту американську зброю та навчену армію великого числа тоді можна буде вже поставити питання «демократам» вже не «з точки зору дипломатії» а з точки зору військового ультиматуму

... але зараз не на часі зараз треба «закрити» конкретно «східний фронт» і тоді вже переходити до «західного» може навіть об’єднавши певні зусилля з самімі «східняками» як то «був фронт став надійний тил»

цікаво, скільки коштує рекламний твіт Маска, напр. для тих же текстів

Йому ж виплатили 56 ярдів. Думаю що це за твіт проти текстів.

Це той Маск який за свободу слова і проти цензури?😅

Від же за свободу свого слова.

... і за відсутність цензури до нього!

може він як іронізував Чомскі — за свободу того слова яке йому подобається?

Goebbels was in favor of free speech for views he liked. So was Stalin. If you’re really in favor of free speech, then you’re in favor of freedom of speech for precisely the views you despise. Otherwise, you’re not in favor of free speech. -Noam Chomsky

Чомскі ідеаліст і не з того боку як більшість тут, але його спостереження важко спростувати, бо людей без упереджень не буває мабуть..

Я думаю, ніхто насправді в душі не хоче демократію, всі хочуть диктатору, яка виражає їх погляди.

Чомскі старий дід який живе десь у паралельній реальності. Та і цю дилему можна легко розв’язати — не давати майданчик тим хто сам його не надає та обмежувати тих хто сам його обмежує. Якщо тобі людина бреше то і по відношенню до неї можна робити так само інакше ви ЛОХ. В теорії ігр що правда іноді має сенс пробачати, але не весь час інакше цим скористається хтось сто відсотків.

Ай маладца Тексти. Не найшли кращого часу для таких штук ніж перед американськими виборами.

Трошки співпало, що в нас якраз йде війна, ми не навмисне.

Ну да, і це ж якраз привід зриватись на емоції у відносинах із найважливішим союзником. Це ж так допоможе.

Щось не помітив емоцій в статті на Текстах. Це не те видання, котре безпідставно накидає на вентилятор заради хайпу. Як на мене, кожен абзац детально аргументований. Вважаю, тут більше проблема в:

Ми хочемо свободи слова!

Та ви шо, не аж такої свободи!

із найважливішим союзником

На жаль, трампісти нам не союзники... І якби трамп прийшов до влади, все одно нам перекрив би краники допомоги...

А американці можуть це розцінити як втручання у їхні вибори. От буде радості!

Не можуть, а так і розцінюють.
Так само як і ми, коли нам з закордону хтось вказує — от той у вас гавнюк, не слухайте його. А отой класний, вибирайте його.

Я вже в шортсах чув думку «рос опозиціонерів»
От якби українцям з сотню арестовичей, було б їм щастя. Але, не розумні вони, і він такий один Мудрий Пророк...

Коли наші ЗМІ радісно писали про тупих реднеків,... почитав трохі, звідки вони те передрукували, і що їм у дискусії відповідають.
Але оту другу частину їх(!!!) дискусії у нас не пишуть.

І виглядає наше інфополе вороже до половини Америки.

На жаль, трампісти нам не союзники...

Як хєрово з софтискілами — всі будуть недругами.

За кожною відомою публічною постаттю — купа її прибічників.
Україні мало своєї війни, щоб влазити у їхню?

Податкі ж платять не тільки «наші» там. Рішення приймаються не тільки «нашими» там — куди, на що ті податкі витрачати.

Та ні, такого не може бути, нас там підтримує 100% населення, тільки Трамп і Маск заважають, якщо б не вони, американці вже б усі гроші нам віддали, та мобілізувалися б у ЗСУ.
Людей буквально життя нічому не вчить, і вони готові стрибати на одні й ті самі граблі знову й знову.

Он які подробиці ще

Семен Єсілєвський (довго пояснювати як давно за ним слідкую і за що поважаю)

#зловтішальне

Цікаво все ж таки працює наш всесвіт.

У далекому довоєнному році одне онлайн-видання видало цілу серію брехливих та маніпулятивних матеріалів про НАН України, які мали ознаки замовного наклепу та порушували всі можливі, прости господи, стандарти журналістики. Тоді від цієї чорнухи та рясного дощу гімна від професійних медіакілерів простим вченим довелося відмахуватися самотужки.

Зараз теж ж саме видання опублікувало матеріал, який дуже сильно не сподобався певним колам американського естеблішменту та внєзапно (тм) отримало такої епічної 3.14зди та з таких крупних калібрів, що добряче сіло на дупу та неілюзорно прифігіло.

...

Хочу поцікавитися — і як воно? Як відчуття?

www.facebook.com/...​Aj1n1W1nzGy627h2mS8NF3xl

Свящєнна корова обіделась.

Уявіть що ви великий підприємець і ваші компанії платять corporate tax на мільярди доларів. І ці податки замість того, щоб створювати блага в вашій країні йдуть на гранти закордонним NGO. І тут раптом ці NGO починають писати, що в ваших словах є «російські наративи». Це починає шкодити вашій репутації, а слідом і контрактам у вашій компанії. Які ваші дії?

Підсумовуючи даю пораду нашим NGO: не лізте, бляді, туди, в чому не розбираєтесь. Облиште міжнародну політику. Заглядайте в рота місцевим клоунам. Це саме те, на що вам гроші виділяють. Texty — ідіоти.

Уявіть що ви великий підприємець

«селюк» не може того уявити.
Він людину «більшу» за голову сільради в житті не бачив ніколи.

Ти б сам базар фільтрував найперше. Вже хто точно не бл.ді, то це Тексти.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

починають писати, що в ваших словах є «російські наративи»

Ещё и постят потом это на ресурсе, который тебе пренадлежит 🤦

Хіба це не сарказм Ілона про терористичну організацію? Але не зрозуміло відносно чого.

Як писала Меланія Подоляк до Ілона Маска «Твоє діло старлінки давати і завалити їб@ло». От тепер рогулям трохи по писку надають, то може хоч стриманіше писати навчаться.

Це взагалі фантастична клоунеса. Демонструє всі найгірші якості типового українця, а саме — роздуту пиху і чванство.

Як писала Меланія Подоляк

Це хто така?

От тепер рогулям трохи по писку надають, то може хоч стриманіше писати навчаться.

По факту по писку трохи не получив Маск від Пентагону з урядом. Так їм тим рогулям..

Це хто така?

Пасербиця Михайла Подоляка і його колишня дружина.

Підожжи, там дві Меланії, чи help me stepdad, I’m stuck?

Вибачте, про селюковість наших ЗМІ вже давно попереджали:
Коли лізете писати про американських політиків, діячів — «не сріть в ту криницю, може доведеться з неї пити потім»

Багато про це писали коли Трамп став президентом:
Поливали його брудом і республіканців агресивніше отпєтих демократів? А тепер дивуєтесь що ставлення погане?

То як лізти у сімейні чвари — вони якось роберуться і помиряться, а от тебе бачити більш не захочуть.

... Було такє і у раші пару разів, ЗМІ місцевого значення щось продзявкало на адресу китайских політиків. Дрібне щось, побутове, про коханок, і т.і.
Виявилось — кітайці читають! І посольство у Москві зробило заяву, про неприпустимість такого тону.
думаю понятно що з тими ЗМІ сталося.

Без проблем можна обирати сторону конфлікту, і нічого особливого не станеться.

Той же Орбан прямо сказав, що для нього демократи — лайно собаче, і з ними спілкуватися він не буде. Прилетів у США, поспілкувався з Трампом (але не з жодним демократом)

Без проблем можна обирати сторону конфлікту, і нічого особливого не станеться.

Ви не слідкували в проблеми які виникли.
А зараз можете почитати як перелякано пишуть — ой, як Трамп президентом стане,...

Той же Орбан прямо сказав, що для нього демократи — лайно собаче, і з ними спілкуватися він не буде.

Угорщина у купі організацій, члени котрих зобов’язані визнавати Угорщину як члена в незалежності хто президент і що він каже.

Це і є селюковість — не маючи статусу, вести себе як тіпа він в тебе є. Не розуміти цього, що поки ти не член клубу — вести себе треба хітріше і по іншому.
Бо й у віконце того клубу не дозволять подивитися.

Ви не слідкували в проблеми які виникли.

Ніяких не виникло

Це і є селюковість — не маючи статусу, вести себе як тіпа він в тебе є. Не розуміти цього, що поки ти не член клубу — вести себе треба хітріше і по іншому.
Бо й у віконце того клубу не дозволять подивитися.

Селюковість — це вірити, що стратегія «лагідне телятко двох маток ссе» може дяти в 21 столітті

Ніяких не виникло

Та да, вони навіть при Байдені коштували Україні життів.

Селюковість — це

Розсварится з представниками союзників за фігню. На пустому місці.

Селюковість це
— чого бідний?
— бо дурний.
— А чого дурний?
— бо бідний.

Хуторянство

В ваших словах, Сергію, з’явились російські наративи!

В моєму дитинстві було інше слово

Кугут, кугутня.

Зараз це рагулі, селюки

У всіх народів те є про селян. Бо такє життя селянське було — отупляюче.
Та й є. «Ти що, з Оклахоми? ясно, понятно»

Навіть отакє можна почитати у наших класиків
Як солдат повертався після 25 років москальскої служби у рідне село — з селюками вже знатися не хтів.
Він вже «елітою» був. Вчителя, власники успішних господарств, шинкарники, дрібні торговці, ковалі — ото вже було його коло.

російські наративи

Українські то наративи, українські. Село українське теж не просте було, а слоями.

То на «картинках» всі селяне святі.

А мені дід показував
— Знаєш що ото на Місяці?
— нє
— Брат брата ріже
— Та за що?
— ну як за що, за заорану межу

Отакє селяни на Місяці роздивились. Рідне, типове горе.

Дмитро Донцов перевернувся у труні.

— Знай своё место!
— забыл кто тебе кормит!
— как ты смеешь тявкать на барина!
— куда ты со своим рылом лезешь!
и прочие замечательные идеи насчет меншовартости украинцев

Гордо показать сраку — невелика заслуга :)

Украинский анекдот есть, старый
Сельская малышня хвалится
— А у нас корова отелилась
— А я могу камень через речку перебросить
Худенький с бедноты
— А у нас... А я... Забор обосцу.

Ну если так круто издание, то и какие проблемы, что там в Америке кто-то недоволен?
Та сцать на ту Америку, и будет счастье.

Гордо показать сраку — невелика заслуга :)

«Вы надавали нам множество обещаний за последние 30 лет, но кинули по каждому из них» — «ой, гордо показали сраку!» ©

Идите маску объясняйте.
Ему станет стыдно очень.
Америка сцуко задолжала Украине.

Америка сцуко задолжала Украине.

Вообще-то да.

Ну так подайте на неё в суд, или пошлите нахер
И будет счастье селюку

И будет счастье селюку

как пагодка в маскве, уважаемый? нармальна всьо?

Не гуглил. Вы сами можете погуглить про пагодку в маскве.

Не гуглил. Вы сами можете погуглить про пагодку в маскве.

В 95% случаев лексика типа «селюк», «хуторянин», «вислоухий», «чубатый», «тарасик» в применение к украинцам указывает на то что автор — руснявая гнида.
В 5% случаев, конечно, бывают ошибки, и гнида оказывается не руснявая, а проруснявая.
Дополнительным маркером является наличие сочетаний «Никто селюкам ничего не должен»
в это случае вероятность наличия руснявой гниды — 100%

Идите маску объясняйте.

Маску вже все пояснив уряд штатів разом з Пентагоном після чого робота Старлінків стала значно стабільнішою..

Маску вже все пояснив уряд штатів

якщо серьйозно — то Маск просто підняв гвалт. Ну він такий, як Зеленьскій.
Я помню часи, як його на ДОУ ледь в попу расціловували, того Маска.
Ну люди ж, дай когось росцілувати в попу. І при цьому ці люди будуть казати що вони вільні, для них не існує авторітетів, індівідуалісти, бла-бла-бла.

Там далеко не він один звернув цю статтю увагу.

Чим би не закінчилось — а осадочок залишиться.

Ви хочаб читали той текст за який гвалт іде?)

Я читав що Маску пророчать місце радника президента США. Якщо фамілія президента буде Трамп.
Ну так у них там пишуть.

От тоді паржем!

Мені байдуже що там писало наше видання.
За «базар» прийдеться відповідати Україні.

Це дуже доросла позиція «не читав але засуджую». Дякую за вашу відвертість.

Пхати руку в полум’я, дразнити собаку не на ціпку, це да, доросла реалізація свободи

Дипломатія має велику колекцію коли просто людське непорозуміння між очільниками призводило до ох фізичних наслідків

Але ж ви не читали що саме там написано, звідки ви знаєте що все саме так як ви пишете?)

Дивився огляди хто з відомих республіканців приєднався до гвалту маска. Якби ж одного маска те зацепило.
А рівень наших ЗМІ мені відомий.
як і обраний табір — демократи і їх преса, підхід і наративи.

Який прекрасний світ постмодерну та симулякрів. Можна не читати оригінал але мати щодо нього вичерпну експертну думку.
Скоро доживемося до того що код ревʼю теж так проводитимуть — «прибиральниці мені казали що цей джун пише гівнокод, тож його коміт ми відхиляємо»

Статистично це навіть помилкою не буде

Джун == гівнокод, однозначно
Сеньйор == теж гівнокод, але з вихилясами й рюшочками

Пхати руку в полум’я, дразнити собаку не на ціпку, це да, доросла реалізація свободи

Написано так, наче про відносини керівництва України та РФ

У США йде жорсткий внутрішній розбрат. Засоби з обох боків вибираються все більш сумнівні.

Наприклад заради критики демократів купа такерів каже
А у Росії оте і те краще. Демократи нас довели, що в нас оте і те гірше!

Це не за Росію вони, це вони хочуть потопити демократів.
І тут, ще одні бійці дем фронту вилізли.
«і на кого ми витрачаємо свої гроші, га, демократи?»

наче

Тобто тому тепер не можна радити нікому думати про наслідкі своїх дій, бо це схоже на рашиське іпсо ;)

Тобто тому тепер не можна радити нікому думати про наслідкі своїх дій, бо це схоже на рашиське іпсо

Спочатку пхали руку в полумʼя у відносинах з Москвою, тепер, з 2016 року — у відносинах з Трампом та республіканцями. Виходить, це національна забава така — пхати руки в полумʼя, по самі плечі

Виходить, це національна забава така

Селюковості хоч відбавляй, так.
Президента так і обрано.

А з Рашею, кажуть вже на третій день після об’яви Незалежності приїхали з Москви з
«ну ок, тоді віддайте нам наші землі».

Єдиного рецепта для спілкування не існує. Як і для особистої поведінки.
буває треба спосилати на йух того піема і всю ту контору.
буває треба шукати компроміси.

Складно все. Такий світ навколо — складний.
І те що нижче наведу слоган ультра респів, не робить його неправдою:

Фактам наплювати на твої почуття.

Єдиного рецепта для спілкування не існує. Як і для особистої поведінки.
буває треба спосилати на йух того піема і всю ту контору.
буває треба шукати компроміси.

Якщо розвивати цю просту аналогію: а що, якщо піем та члени команди то сусіди по сходовій клітці? Як жити далі?
Просто раніше здавалось, що невміння домовлятись з москвинами то лише окремий, ізольований випадок. Тепер, на прикладі відносин зі США, з поляками, з Китаєм бачимо, що то просто національна риса така, невміння домовлятись...

а що, якщо піем та члени команди то сусіди по сходовій клітці? Як жити далі?

Купа варіантів.
На кожен з котрих можна навести контваріант.
І вийде бескінечна розмова.
Бо були випадкі коли достатньо було побалакати.
Були коли дати раз у морду.
Були коли виклик поліції вирішував проблему.
і т.д.

Просто раніше здавалось, що невміння домовлятись з москвинами то лише окремий, ізольований випадок

Кому здавалось, а хто знав що домовитись і не вдасться.
Хтось вірив у «домовимось посередині», а хтось казав: «Бажаєш миру — готовся до війни»

Кого суспільство слухало — те й отримало.
Звісно, за правилом — світу плювати на твої іллюзії.

Кому здавалось, а хто знав що домовитись і не вдасться.
Хтось вірив у «домовимось посередині», а хтось казав: «Бажаєш миру — готовся до війни»

👇

Купа варіантів.
На кожен з котрих можна навести контваріант.

Чому не можливо домовитись з Рашею писано переписано давно і багато.
Але так, іллюзії міцніші ніж дійсність.
Так еволюційно сфоромований мозок.
Нещодавна на черговий подкаст про це натрапив:

«Строить объективную картину мира нам мешает собственный мозг»
www.youtube.com/...​7M5pw?si=Xh623sA3nMhmDpeu

Це відомо вже пару тисяч років як, тепер от науково доводиться,
але люди ж. швидше вмруть за свою іллюзію, ніж спробують стати трішке адекватнішими.

І будуть вперто вірити, що от якби домовились з рашею.
ігноруючи всі об’єктивні фактори, які вказували що — ніяк.

«Всяка молитва базується на проханні:
Господи, зроби так щоб 2+2 не було 4!»

Чому не можливо домовитись з Рашею писано переписано давно і багато.

Так само багато написано, що можна домовитись. Фіни показали це на практиці, жили потім в мирі 25 років під мудрим керівництвом Кекконена.

швидше вмруть за свою іллюзію, ніж спробують стати трішке адекватнішими.

Так, померти за ілюзію незламізму простіше, ніж включити мозок і зрозуміти, що є альтернативи. Цей погляд в обидві сторони працює. Як от дівчина, що поховала вже двох братів, але досі нічого не зрозуміла і їй все ще мало
x.com/...​/1802264433365799268?s=52

Красиві, але мертві

Так само багато написано, що можна домовитись

Угу.
От і домовились :)
Факти нафік нікому не потрібні.
Іллюзії важливі.

Фіни показали

Угу.
Книжок як стати міліонером повно.
От на доу повно міліонерів тому.

вибрати зручний факт з історії війн яке вело людство це да — переконливо :)

Так, померти за ілюзію незламізму простіше

зараз Україна помирає за іллюзію «можна домовитись», а не незламності.
Путін і оточення повністю були впевнені що Україна буде домовлятись і ніхто крім якихось там «нациків з азову» воювати не буде.

Отака росплата за іллюзію.

ніж включити мозок

Ну то включіть, чого не можете? :)

Подивіться уважно відео. Пошукайте ще подібні.
Вийдіть з зони комфорту :)

Красиві, але мертві

«Ми загинули б, якби не гинули»
Фемістокл

Людство давно веде війни.
Фіни — теж відмовились мирно віддати території.
Їм же пропонувалось — мирно віддати.
Так що і приклад фінів навіть лихо порізаний, заради іллюзій.
З нього зробили — брехню, щоб підтримати — іллюзію

вікіпедія
Иосиф Сталин заметил: «Мы ничего не можем поделать с географией, так же как и вы... Поскольку Ленинград передвинуть нельзя, придётся отодвинуть от него подальше границу»

Представленный советской стороной вариант соглашения выглядел следующим образом:

Финляндия переносит границу на 90 км от Ленинграда.
Финляндия соглашается сдать в аренду СССР сроком на 30 лет полуостров Ханко для постройки военно-морской базы и размещения там четырёхтысячного воинского контингента для её обороны.
Советскому военному флоту предоставляются порты на полуострове Ханко в самом Ханко и в Лаппохья[фин.]
Финляндия передаёт СССР острова Гогланд, Лаавансаари (ныне — Мощный), Тютярсаари и Сейскари.
Существующий советско-финляндский пакт о ненападении дополняется статьёй о взаимных обязательствах не вступать в группировки и коалиции государств, враждебные той или другой стороне.
Оба государства разоружают свои укрепления на Карельском перешейке.
СССР передаёт Финляндии территорию в Карелии общей площадью вдвое больше полученной от финской стороны (5529 км²).
СССР обязуется не возражать против вооружения Аландских островов собственными силами Финляндии.
СССР предложил обмен территориями, при котором Финляндия получила бы более обширные ... территории в Восточной Карелии — в Реболах и в Пораярви.

Государственный совет не пошёл на выполнение всех требований СССР, так как общественное мнение и парламент были против.
(кінець цитати)

Тобто якщо й брати приклад фінів то:
щоб уникнути війни треба зразу погоджуватись на вимоги того хто тобі нею погрожує. Бо от фіни довели власним прикладом — не погодишся — буде війна.

А ця війна сталася, крім іллюзій України — ще зза ілюзій Європи.
Вони собі казок пацифіських забагато нарозказували і увіровали в них. Про те що вони вміють домовлятися з Москвою.
ага, домовились, бачимо результат.
Чи ви не бачите?

P.S.
віце-спікер Сенату Польщі Міхал Камінські
«Мені шкода це визнавати, але ми, західний світ, — ідіоти. Ми повторюємо ті самі помилки щодо Росії, але очікуємо інших результатів»

«Якщо ви дасте їм руку, вони вас з’їдять. Така їхня природа»
www.unian.ua/...​-shchodo-rf-12667320.html

У США йде жорсткий внутрішній розбрат. Засоби з обох боків вибираються все більш сумнівні.

а у східному європейьскому ссср йже жорстка внутрішня громадянська війна такі зараз часи як писав батько наш шевченко олександр сергійович o tempora o mores

ЗЫ: ось радянська національна соціалістична церква засудила проведення ліберастів «маршу рівності» як то буквально

«марш рівності» єсть політичний та ідеологічний захід для якого підтримка прав людини є лише «маскуванням» справжньої мети що єсть послаблення суспільства Країни яка перебуває у Стані Війни.

Насправді цей захід єсть частиною ліворадикального політичного руху який єсть продовженням марксизму минулого та має на меті просування і нав’язування політичної ідеології що єсть спрямована на руйнування інституту сім’ї.

Заради майбутнього Українського Народу та Держави закликаємо припинити поширення пропаганди ще однієї тоталітарної ідеології есть пов’язаної з марксизмом і проведення ганебних заходів.

Смоктання прутня спонсора та вилизування дупи спонсора хіба ж чеснотами неселюковськоі журналістики?

Можна петицію щоб Dou community аккаунт перестав публікувати твіти маска?

Просто вимкни старлінки, принципово не користуйся та проблема пропаде сама собою, я в тебе вірю.

Маск не бере активної участі в роботі Tesla та SpaceX. Працівники Tesla жартома називають його «генеральним директором-голубом» [electrek.co], тому що «він приходить, обсирає нас, а потім йде».

Тож він нічого не вирішує в Старлінки та контракти не з ним підписують чи як це працює?

Мені так і не зрозуміло — чи справді фінансування було за рахунок США чи за рахунок читачів?

а поясніть, бум-ласка, мені, як людині, котра не настільки ліберальна і демократична як пан Маск — в чому тут саме наступ на свободу слова з його погляду? які саме демократичні або ліберальні цінності порушують тексти, просто озвучуючи факти про учасників непідтримки України? Реально цікаво зрозуміти в чому логіка додавання текстів до терористичних організацій )

Логіка? Він так хоче, ось і вся логіка.
Тому що він г*ндон штопаний.

От якби він був таким як ти, почитав би такі комменти та принципово відрубив би старлінки(на яких сидять військові та половина бізнесу разом з іт), йому це раз плюнути. От цікаво, щоб ти сказав.

Кажуть, що він хотів це зробити у 2022, але до нього прийшли

військові

і він усе зрозумів

Думаєш, змусили? Тобто, старлінки різко закінчаться, якщо Трамп виграє вибори і Маск вже не буде змушений надавати критичну допомогу тим, хто його дико ненавидить?

ви правий. позбавлення фінансування — то не є напад на свободу слова.

Демократія і лібералізм тут ні до чого. Маск лише відстоює власні інтереси. І він має достатньо впливу для цього.

Де в цьому твіті щось говориться про свободу слова?

А взагалі є хоч одне сучасне незапозичене-іноземне слово в англійській мові, де h хоча б віддалено було не як «х» а як «г»?

Ви дійсно чуєте h як х? Там же настільки інакше вимовляється, що просто аж дивно

Ви дійсно чуєте h як г? Так, це дуже дивно. Скажу вам більше: якщо ви носію скажете «хейт» — він у приблизно ста відсодках вас зрозуміє. А з приводу «гейта» я маю деякі сумніви.
Так приклади будуть, ну там «у happy house на початку слів ясно чути звук близький до „г“»?

Так як я щодня розмовляю декілька годин з носіями, то я не маю сумнівів, до якого звуку ближче h
Можете послухати home, sweet home, наприклад

А тим хто намагається усіх навчити як правильно чути треба теж охолонути.
Є правило написання ок — будемо писати так в офіційних текстах (хоча там мабуть слід уникати запозичень), на форумах буду писати як хочу і обов’язково з матюками.
Я теж щодня спілкуюсь з носіями і прослухав цю пісню. Ні — я чую Х хоч вбий мене за це

Теж щодня розмовляю з носіями, спробуйте послухати як носії вимовляють Harry Potter наприклад

спробуйте послухати як носії вимовляють Harry Potter

ем.... щось типу «Еррі потте»?

ну все, маємо експерта бо він же розмовляє з носіями.
Де можна послухати як саме ви розмовляєте, почути вашу промову?
Бачив достатньо таких «експертів», за промову яких було дуже стидно та, в той же час, сумно.

А шо не зрозуміло? Гей Чар — це ЧР, Херсон це Герсон, Харків це Гарків, все ж просто

Херсон це Герсон, Харків це Гарків, все ж просто

Herson це Ерсон, Harkiv це Арків, все ж просто

Так воно майже скрізь більше як Г, звуком Х там навіть не пахне. Наприклад Harry — де там Харрі?

Я просив конкретний приклад, ну типу «у словах help та house звук h ближче до г, ніж до х»

Ой, забий на це все і пиши як хочеш. Вже не один срач пройшли з цього приводу.

По правилам Української мови H дійсно треба відображати як Г. Дійсно є таке правило. Чому так — бо професійним філологам чується там Г. Ну вони професіонали хай їм там і чується. Ми всі може глухі.
Я не на диктанті і можу писати як хочу. Навіть матюкатись якщо фільтр DOU пропусте (а він пропускає часто — ХА ХА ХА, чи ГА ГА ГА вже навіть не знаю, ГУЙ з ним — о, ще один спосіб обходу )

Вiдомо якi.

web.archive.org/...​ua/transliteruvannja.html

РОЗРОБНИКИ: В. Воєводська, канд. філол. наук, А. Войцехович, Ю. Котіков, Н. Куземська, В. Моргунюк, канд. техн. наук, керівник розроблення, А. Новікова, канд. філол. наук, Л. Пшенична, канд. філол. наук, Л. Шрамко.

Цікаво що серед них нема жодного доктора наук. Мабуть вони вирішили в це не встрягати :-)

«Хари Пвота»
Проговоріть вслух і здивуйтеся, як близько це буде до оригінальної вимови.

Жодного разу не бачив щоб геймдев(gamedev) писали через ґ

Ми намагаємося з’ясувати, хто такі гейтери (gaters), для кращого розуміння контексту цієї суперечки.
Можливо малось на увазі гейткіпери (gatekeepers). Але це не точно.

Так, я не подумав, це важливо. Продовжуйте.

Це нова фішка упоротих українських патріотів (не плутати з адекватними патріотами) і фанатів Фаріон — заміняти Х на Г в англомовних назвах, бо так «правильно» по якихось там стародавніх літописах, а Х нібито навязано московитами. Тому Халланд стає Галланд, Хазард стає Газард, Хьюдж стає Гьюдж, Хорнер стає Горнер.

Я раз так підняв цю тему на сильно патріотичному футбольному телеграм каналі, що так не правильно, що навіть самі футболісти себе так не називають і в їх рідних країнах їх імена так не вимовляються. Після кількох годин спорів, мене було об’явлено любителем руського міра і мене забанили ).

нова

Далеко не нова, це з Харківського правопису 1939.
Але так, «упороті українські патріоти» пролобіювали його в сучасний державний стандарт у 2019. Просто знавцям української мови з ДОУ було ніколи чинити спротив, вони займалися набагато важливішими справами — писали каменти російською.

І з таким апломбом пан пише таку маячню. Ви це в Тіктоці почули, мабуть?

Правопис 1993 року каже

G і h звичайно передаються літерою г:

slovnyk.ua/...​prav_ver=2015&prav_par=87

H в більшості відадків не те що видихається, а навіть і зовсім не вимовляється.
Чув, наприклад, «help» як «ельп»,
а китайці, «pork» вимовляють як «поо»

не те що видихається, а навіть і зовсім не вимовляється

+500
Закарбувалось...
Році у 1994му, якась команда американських хлопців та дівчат приїхала до міста.
Я, як «любитель інгліша» не міг не затусуватись з нима.
Зайшла мова про hobby...
От я і кажу: «Well, my хоббі is...»
Американець подивився, і каже : «Do you mean ’obby’?»
Ну однозначно ’h’ проковтнув....

Сан Озе еще говорят, там вообще никакого Х/Г нет.

ну в них як не Julio (Хуліо) то Juliana (Хуліана) і цим все сказано, тоді наших Юль, перейменувати в Хуль,напр. Блок «Хулі Тимошенко», і, як вишенька на торті: Есус Гристос

як вишенька на торті: Есус Гристос

власне теж хєсус ))

youtu.be/MwfJdqet1ps

є ніт )) ви там українські холми мене старого лінгво наці космополіта анті совєтчіка х.р заплутаєте ))

«гєсус» то є для «hesus» а от для Jesus уже нормальний наш латинський хєсус ))

лінгва україна но пенісо коніна

... але з іншого боку а гуй його зна якщо подумати )) бо ж гогляцька «транскрипція» як і личить совковому світо центризму видумана тільки для одного і єдного варіанту «латинської літери транскрипції» при чому то є ще й «радянський варіант англо саксонської» тож там і справді гуй його зна і цілком може бути що гогляцькою і справді «г»

ЗЫ: не плутати з «ги» який уже класичний південно мало російський фрікативний спеціфічний акцент у тому числі великої північної руської

ЗЫ: до речі як я розумію у гогляцькі абетці тепер на то є окрема літера як то Ґ ґ но мені вже важко з такою на розкладці моєї компютері ((

Ґ

кондомна вона була в Ґанок, Ґедзь, Ґудзик , можливо ҐУЙ той що GUI

кондомна вона була в Ґанок, Ґедзь, Ґудзик

і тоді фактично у Ґєсус )) але як на мене вся ця історія з «гихи транскрипціями» була самий старий добрий дебільний совок тупо by design

А ще ж не починали з V/B Сантба-Варвара,
Т/Ф — театр, Феодор,
V/W — Фольскдойч ваген ...

куме а ви чули як вони звуть нашу флоріду?
як куме?
флорІда
(к)

Я бачу хокей, але чомусь не бачу ніякого гакера, наприклад.
slovnyk.ua/index.php?swrd=Хакер

А ось ще маємо «хінді»:
slovnyk.ua/index.php?swrd=хінд
Правопис не сильно однозначна штука.

Різноманітних Гаррі та Гамільтонів ви забули тому, що вони не вкладаються у ваш нарратив?

Найкраща мова та, якою користуються.
Якщо люди звикли до Гарі, хакера, проекта, ефіра та етики, то нехай так і буде, хоч це і не вписується в якісь узагальнені правила.

В історії багато разів мінялася вимова/написання різних слів, і трагедії не ставалося. Однак, переконувати, що правильно діда називати Гекслі, онука Хакслі, прадіда Гамільтон, праонука Хемілтон трохи дивно.

Розумність переходу з «Х» на «Г» можна перевірити тільки статистично. Потрібно взяти дві досить великі контрольні групи українців. Одна з цих груп буде щось казати англійцям/американцям, використовуючи «Х», а інша «Г». І фіксувати при цьому процент нерозумінь/некомфорту слухаючих. Де процент менше, то і є правильно. Я так розумію, що при створенні нових правил ніхто цього зробити не спромігся. Тому я вважаю ці правила чистим суб’єктивізмом, який видає бажання авторів якнайдалі відійти від рашки і цим тільки підтверджеє залежність від неї.

Ви будете з англомовними говорити українською?
Звук h не передається ані г, ані х, у фонетичному алфавіті IPA ці звуки передаються 3 різними фонемами. Тому з англомовними потрібно розмовляти, використовуючи фонему h, а не фонеми г чи х.

Цю статтю можна було б переписати більш змістовно і убравши Ілона Маска (який насправді до цієї ситуації має вкрай посереднє відношення)
Але обов’язково ж треба зробити клікбейтний заголовок і хайпанути. Таке вже враження що DOU перетворюється на якийсь збірник упоротих твітів Маска

Цю статтю можна було б переписати більш змістовно і убравши Ілона Маска (який насправді до цієї ситуації має вкрай посереднє відношення)

Відомий наркоман просить визнати українське медіа Texty.org.ua терористичною організацією.
13 червня 2024 року сумнозвісний користувач твітера опубліковав такий запис...

Підписатись на коментарі