Чи безпечно використовувати Starlink цивільним людям?

Привіт всім. Таке питання, от я купив старлінк, і в мене є зарядна станція, фактично я собі організував робоче місце. Бо без світла ще працювати можна. а от без інету взагалі нікуди. Так от питання, я поставив все це вдома. і працюю. Але виникло питання, чи безпечно це? ЧИ були якісь трашічні випадки? Живу в Миколаївській обл. І ще питання, чи багато нас, таких хто використовує старлінк вдома, напрклад в часному будинку, і як давно. Як ваші враження.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

ну окрім «5жє плавлять фаберже» і «прилетить кинджал» ще б варто розглянути варіант із натовпом сусідів-нормісів, з вилами та смолоскипами, які будуть виносити двері бо «та що цей хлоп собі дозволяє»

Та тут вже стрьомно коли з будинку у тебе єдиного горить світло :-)

блекаут штори добре маскують)

Ідея доречі. Треба подумати і знайти такі ролети. Шторами не користуюсь бо з двома дітьми і котами їм п***а.

ну я раніше теж жив за принципом — не купуй штори, будь причиною, щоб їх купували сусіди навпроти)

Дам пораду — не йдіть одразу до модних салонів штор-гардин-тюлів-вот-єтова-всєво, бо мені колись в такому, на почайній, нарахували вартість десь під 25к (2019р). Дешевше на порядок вийшло купити в епіку готові і в ательє підшити по висоті. Тільки зважайте, що із часом одна і таж серія/модель може трохи в партіях відрізнятися по відтінку

Використовую з початку літа 2022 року, не переміщаю, не вимикаю в принципі, бо сидить на захищеній лінії. Трагічні випадки — ну хіба з даху навернутися під час встановлення.

Навернутись з даху, це аж до болю ..моє.)) А ви використовуєте 1 чи 2 ревізію стралінка. Чи використовуєте ви вай фай і як з ним справи, швидкість та інше. ПРо безпеку, зрозумів відповідь. Так я трохи параноїк)). Але мене заспокоїли, що якщо далеко від лініії 0. більше ніж 20 км. то нафіг мій старлінк і вай фай нікому не потрібні

А ви використовуєте 1 чи 2 ревізію стралінка

Першу (круглу), бо другої в 2022-м ще не було.

Чи використовуєте ви вай фай

Так

і як з ним справи, швидкість та інше

Ось тільки що спеціально перемкнувся, щоб заміряти — 200.1 Mbps «звідти», 20.66 «туди» (до Volia Kyiv). Далеко не рекордні швидкості, але мені для роботи вистачає.

. то нафіг мій старлінк і вай фай нікому не потрібні

То назвіть точку доступа не Starlink, а -=NaGiBaToR_777=- :)

Ви маэте на увазі назву мого вай фаю?) А по швидкості навіть дуже добра наче

Ви маэте на увазі назву мого вай фаю?)

Так :)

А що значить сидить на захищеній лінії?

На тій, яка підключена до стаціонарного ДБЖ і відповідно напруга на ній не пропадає під час відключень. Я робив розділення між звичайними та «захищеними» лініями ще під час ремонту.

А, ну я зробив так само. Точніше є потужне де кухня, ванна, кондиціонери та електроопалення, стирала, сушарка, посудомийка, бойлер, є все інше. Все інше під упсом.

Нет, не безопасно, в мой старлинк прилетел кинжал через день, думайте

1. Пофарбуйте. 2. Розмістить так щоб він не виділявся (по формі, наприклад там де повно інших тарелок тощо) 3. Бажано на певні відстані від будинку з дітьми. 4. (За можливістю) Замініть wifi на кабель. Більше навряд щось зможете зробити

Я у Харковi юзаю. Тут купа людей зi Старлiнками. Яки питання ?
Щодо опромiнювання — маячня.
Щодо безпеки. Ну поки нормально було. В мене самий нуль зараз за 20 км вiд будинку.

Якщо під час ковіду не чіпували то норм, але шапочку з фольги я б всеодно не знімав

Питання про випромінювання чи можливість отримати ракету в гості

мене опромінило і вбило кинджалом в день встановлення.

Але виникло питання, чи безпечно це?

Якщо не розглядати впритул і не класти яйця прямо на працюючий старлінк, то у сенсі випромінювання все там безпечно.

А от цікаво, чому вам одразу прийшла думка про яйця...

Бо є медична статистика, наприклад, по морякам, які довго знаходяться поруч з локаторами.

На кораблі спрямований на поверхню води військовий локатор відповідної потужності та розмірів. А Старлінк це невеличка направлена антена яка до того ж у небо дивиться. Як кажуть в Одесі «это две большие разницы»

Тільки якщо над вами літають туди-сюди fpv дрони. Тобто якщо ви знаходитесь в >15км від лінії фронту, а ви явно не знаходитесь.

Дякую, так я набагато віддаленіше. Просто і працювати треба, і дитина мала вдома. От і запараноїв.

Сусіду вживили чіп з супутника і він став параноїком.

Я пам’ятаю десь у перші місяці вторгнення у приватному секторі де я жив народ масово знімав супутникові тарілки бо хтось у телезі пустив чутки що по ним наводяться ракети.
Але то ж пояснювалось глобальною панікою. А зараз що?

Та чого там тільки не було, наприклад самі активні лазали по горищами і ламали лораван датчики температури. І якби не дуже виходило донести до них, що вони займаються фігньою. А мітки — то взагалі брєд, але туди сюди реально натовпом бігали.

Ха, про датчики не чув. Але на певний час виісжав у західні області. Коли повернувся побачив що у мене на гаражі хтось заліпив індикатор сигналки :-)
Ще бідній сусідці у якої підсвітка для рослин на балконі ментів один час майже кожного вечора хтось викликав.

А мітки — то взагалі брєд

мітки — це може взагалі вітчизняна ініціатива була, щоб зайняти самих активованих індивідів чимось відносно безпечним, і щоб під ногами у дорослих дядь не шарились

Та ні там всеодно на тіток які вирощували фіалки полювали :-)
Насправді правда по середині. Частина міток тільки у деяких населених пунктах була призначена скоріш за все для орієнтації десанту. Знайомий з ТРО розповідав що по таким міткам вони декілька схронів БК знайшли.
Інше або дійсно нашими щоб заплутати сліди русні або руснею щоб трохи шороху навести (причому це не обов’язково мала бути ФСБ чи якась держ структура, а просто приватна ініциатива руських тролів — це у їх дусі)

Просто і працювати треба, і дитина мала вдома. От і запараноїв

возле старлинка нужно поставить кактус, чтобы он поглощал вредное излучение

ще можна на горищі пошукати банки із зарядженою аланом чумаком водою, то взагалі буде подвійний захист

Ваша безпека буде точно залежатиме не від старлінка.

Знайомий має старлінк і казав, що там в додатку старлінка, на мобільному, чорним по білому написано, щодо застереджень використовувати старлінк в зоні бойвих дій, біля скупчення людей, і взаглі включати тільки коли потрібно, і подовгу не використовувати на одному місці. Якось прямо таке собі месседж

Меседж грунтується на конкретних висновках.
Задавайте питання більш конкретно, може тоді більш конкретну відповідь і отримаєте.
Цілком, працювати в зоні бойових дій або поблизу неї — небезпечно. Загалом у нас вся теріторія країни небезпечна бо підари пхають свої ракети куди завгодно, чим ближче до фронту тим більше «меню» снарядів. Ви спитаєте: чи посилює небезпеку старлінк який використовує цивільна людина? — так, звісно посилює, на якийсь там відсоток. Але якщо брати загалом всі фактори, я б сказав в такому випадку щось типу «аксіома ескобара», чи влаштує вас така відповідь я гадки не маю.
P.S. зірочки ставити не хочу, бо це безглуздо.

біля скупчення людей, і взаглі включати тільки коли потрібно, і подовгу не використовувати на одному місці.

Це актуально якщо живеш у стрьомному районі щоб його не спіздили :-)

Так є таке, маск думав що кацапи можуть їх пеленгувати. Зараз вони пеленгують тільки вайфай по назві.

А навіщо? типу в назві щось може видати що його використовують воєнні? головне що я живу далеко від лінії фронту, так я зрозумів, те про що ви казали. Мені казали що вони задовбаються пелінгувати всі старлінки і бити по всім , по всій країні, бо це просто не вигідно і безглуздо...

Дефолтна точка доступу називається STARLINK або STINKY
Хоча зміна назви точки нічого не вирішує якщо не змінюється MAC адреса BSSID, по перших трьох октетах якої легко з’ясовується виробник обладнання. А міняти MAC точки доступу в Старлінку можливості, наскільки мені відомо, нема.

Скоріше не по назві а по OUI у BSSID
Хоча там на нулі будь який WiFi це вже підозріло

Підписатись на коментарі