Ненавиджу тебе, monobank, або Як не зупинитись на пів дорозі та все ж задонатити
Проблема
Я як волонтер, майстер з виробництва FPV дронів, Web developer та як і кожен з вас люблю донатити на різні збори, інколи беру участь у розіграшах, є такий грішок. Я особисто та мої друзі і знайомі, думаю і ви також, стикнулись з, на мій погляд, величезною проблемою можливості задонатити через найбільш популярний та усіма любимий мобільний застосунок monobank.
І так сама проблема на прикладі Збору від монобанка «Вартові неба»
Я отримав push-повідомлення у мобільному застосунку monobank, з пропозщицією взяти участь у зборі «Вартові неба». Я звичайно вирішив відреагувати але зіткнувся із проблемою, кожному знайомою, — усі гроші вже пішли на інші збори.
Хм... і що тепер робити? Звісно ж скористатись іншим банком де ще є гроші, або карткою дружини чи чоловіка чи друга чи знайомого. Але як? На відмінну від соцмереж де хоч є номер картки, який можна скопіювати та використати в даному випадку я не маю інших варіантів як «забити на цей збір» або відкласти на потім (що одне і те ж) тому що лінь перекидати гроші з картки на картку.
Я звернувся до служби підтримки монобанка і після недовгих дискусій ми вияснили що та ж проблема вас чекатиме у випадку коли ви будете донатити через посилання в соцмережах або десь у вебі якщо у вас в налаштуваннях телефону, налаштування монобанка (в даному випадку Android) увімкнено «Відкривати за умовчанням підтримувані посилання». Тобто буде відкриватись саме мобільний застосунок.
Проблема в тому що такі варіанти як Google Pay, Apple Pay та можливість додати карту іншого банку просто будуть відсутні тому що, щоб їх побачити вам потрібно відкрити посилання на банку саме у вебі, тобто вимкнути у налаштуваннях телефону налаштування застосунку монобанк «Відкривати за умовчанням підтримувані посилання». Також можна скопіювати посилання та відкрити в браузері а на переходити по прямому посиланню в застосунок. Якщо не лінь або немає інших справ...
Тобто ви побачите, ось такий скрін, для прикладу розіграш електросамоката «Збір на 10 FPV дронів для підрозділу СВОБОДА бригади оперативного реагування РУБІЖ НГУ » від @1_lemon_drones .
Що виглядає набагато краще та надає багато варіантів щоб все ж задонатити.
Однак це не вирішує проблеми як це зробити якщо ви отримали сповіщення у push-повідомленнях у застосунку монобанка.
Під час спілкування з службою підтримки монобанка я запропонував ідею додати можливість продовжити операцію у вебі щоб підтягнулись інші варіанти оплати.
Надіюсь ця стаття знайде своїх читачів та буде корисною, не лінуйтесь донатити, не оминайте невеликі проєкти. Будьте здорові, перемога за нами!
20 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів