Ненавиджу тебе, monobank, або Як не зупинитись на пів дорозі та все ж задонатити

Проблема

Я як волонтер, майстер з виробництва FPV дронів, Web developer та як і кожен з вас люблю донатити на різні збори, інколи беру участь у розіграшах, є такий грішок. Я особисто та мої друзі і знайомі, думаю і ви також, стикнулись з, на мій погляд, величезною проблемою можливості задонатити через найбільш популярний та усіма любимий мобільний застосунок monobank.

І так сама проблема на прикладі Збору від монобанка «Вартові неба»

Я отримав push-повідомлення у мобільному застосунку monobank, з пропозщицією взяти участь у зборі «Вартові неба». Я звичайно вирішив відреагувати але зіткнувся із проблемою, кожному знайомою, — усі гроші вже пішли на інші збори.

Хм... і що тепер робити? Звісно ж скористатись іншим банком де ще є гроші, або карткою дружини чи чоловіка чи друга чи знайомого. Але як? На відмінну від соцмереж де хоч є номер картки, який можна скопіювати та використати в даному випадку я не маю інших варіантів як «забити на цей збір» або відкласти на потім (що одне і те ж) тому що лінь перекидати гроші з картки на картку.

Я звернувся до служби підтримки монобанка і після недовгих дискусій ми вияснили що та ж проблема вас чекатиме у випадку коли ви будете донатити через посилання в соцмережах або десь у вебі якщо у вас в налаштуваннях телефону, налаштування монобанка (в даному випадку Android) увімкнено «Відкривати за умовчанням підтримувані посилання». Тобто буде відкриватись саме мобільний застосунок.

Проблема в тому що такі варіанти як Google Pay, Apple Pay та можливість додати карту іншого банку просто будуть відсутні тому що, щоб їх побачити вам потрібно відкрити посилання на банку саме у вебі, тобто вимкнути у налаштуваннях телефону налаштування застосунку монобанк «Відкривати за умовчанням підтримувані посилання». Також можна скопіювати посилання та відкрити в браузері а на переходити по прямому посиланню в застосунок. Якщо не лінь або немає інших справ...

Тобто ви побачите, ось такий скрін, для прикладу розіграш електросамоката «Збір на 10 FPV дронів для підрозділу СВОБОДА бригади оперативного реагування РУБІЖ НГУ » від @1_lemon_drones .

Що виглядає набагато краще та надає багато варіантів щоб все ж задонатити.

Однак це не вирішує проблеми як це зробити якщо ви отримали сповіщення у push-повідомленнях у застосунку монобанка.

Під час спілкування з службою підтримки монобанка я запропонував ідею додати можливість продовжити операцію у вебі щоб підтягнулись інші варіанти оплати.

Надіюсь ця стаття знайде своїх читачів та буде корисною, не лінуйтесь донатити, не оминайте невеликі проєкти. Будьте здорові, перемога за нами!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Monobank — мій улюблений банк, велика кількість функціоналу в поєднанні з інтуїтивно зрозумілим дизайном, банка та інший функціонал який зараз дуже допомагає волонтерам... Але немає нічого ідеального. Я стикнувся з «проблемою», донати падають бо у людей закінчуються гроші на монокартці... Тому було прийнято рішення цю проблему описати та пояснити що донати дуже важливі і якщо когось зупиняють деякі незручності то я навів основні варіанти як можна полегшити собі життя та все ж задонатити. Також звернувся в супорт монобанка з пропозицією трішки покращити їх додаток.

у людей закінчуються гроші на монокартці

Це проблема монобанку?

Вас схоже не дуже хвилює, що у випадку, не-монобанк картки, уся сумма донату може піти на комісіїї банків.

Погодьтесь що це в принципі те ж саме що і перекидати гроші з іншого банку на моно самостійно

В одному випадку ви бачите комісії в іншому не бачите.
Наприклад з переказу у 10грн приват бере 5грн (50%) і це можна побачити, якщо переказувати з привату на моно.
Досі не бачите проблеми (у тому що пропонуєуте приховувати комісіїї)?

Я не пропоную нічного нового, цей функціонал вже є і працює і не тільки у монобанка. Мені здається що ви не зрозуміли про що ця стаття, не про новий функціонал щоб щось приховати а про те що вже давно працює тільки не вистачає можливості постійно використовувати мобільний додаток на повну. Для прикладу я пропоную надати можливість користуватись GPay не тільки з браузера але і з мобільного додатка. Чому так стається я описав вище

Наприклад з переказу у 10грн приват бере 5грн (50%) і це можна побачити, якщо переказувати з привату на моно.

Знімаю капелюха за пастку для ТС 👍

А це доречі непогана ідея, але напевно з нашою корпцією та хитрожопістю не вийде... Для волонтерських проектів розробити механізм між банками аби була 0 комісія. Тому що в данному випадку комісію саме накладає ПриватБанк а не моно (або щоб банки самі ж і гасили комісію)...

Здається мені що це взагалі не стосується монобанка адже у них немає комісії на зарахування коштів це комісії інших банків... І якщо людина з цією інформацією ознайомлена то які можуть бути проблеми? Чи ви пропонуєте взагалі заборонити оплати через сторонні банки?

Але це ніяк не стосується теми статті!!! Ми щось не туди пішли, хоча це також досить цікаво!

Звісно ж скористатись іншим банком де ще є гроші, або карткою дружини чи чоловіка чи друга чи знайомого. Але як?

Wire transfer з іншого банку (де ще є гроші) на Моно...?

Бажаю здоровя! Звісно якщо не лінь то можна відкрити ще один мобільний банкінг або відкрити сайт іншого банку з лептопа і просто перекинути собі на моно гроші, або відкрити посилання на банку в браузері, стоячи в маршрутці або гуляючи в парку... Думаю лінь і банальні незручності переможуть і ваш донат ніколи не дістанеться банки...

Тобто балакати зі саппортом не ліньки, написати про це «статтю» не ліньуи, а відкрити мобільну аппку іншого банку та перевести гроші ліньки?
Ну, так.
У кожного власні погляди на речі 😁

хата з краю не мій шлях, мені не лінь розібратись у проблемі і полегшити життя кожному, а в даній ситуації ще й підняти кількість донатів, моє звернення зафіксоване і так як це не перше моє звернення з пропозицією покращити мобільний додаток (успішне) то є високий шанс що незабаром буде невеличке оновлення що полегшить життя кожному і трішки пришвидшить перемогу

Та не хата скраю.
А сходу рішення «проблеми» . Причому без залучення саппорту і витрачання купи часу, щоб можливо у мабутньому допомогти десятку, або сотні «лінивих» 😁

P. S. Але щось мені підказує, що то Ви такий хитрий маркетинговий хід статтею зробили.
Типу «фічі нема, а от же, її вимагають! »
Ну так, теж нормально....

Ну ви майже мене викрили 😅. Якби я не стикався з цією «проблемою» постійно то я б напевне не почав спостерігати за своїми друзями та знайомими які перестали донатити саме по причині що на моно уже немає грошей а перекидувати кошти з робочої картки все ніяк руки не дійдуть... А у мене збір, дрони, мастило і не тільки у мене... Я вирішив що з цим пора вже щось робити і заодно підняти кількість донатів на своєму проекті @1_lemon_drones якщо цікаво в інстаграмі знайдете бо ви бачу не лінива людина 💪

перестали донатити саме по причині що на моно уже немає грошей а перекидувати кошти з робочої картки все ніяк руки не дійдуть...

І Ви їм вірите 🤔
Вас вище на комісії упіймали 😎

Відписав вище на тему комісій.
На тему довіри також можна поговорити, але можливо краще при особистій зустрічі 🙂
Все ж таки тема статті ознайомити тих хто бажає зробити донат з варіантами як це зробити за допомогою інших банків якщо на картці моно одні лиш нулі.

Також модему уявити досить буденну ситуацію для прикладу.
У вас є дружина/чоловік в декреті, ви — забезпечуєте сім’ю. Так як дружина/чоловік не має заробітку (уявна ситуація) ви можете зробити для неї/нього в своєму банку дублюючу картку на свій рахунок та звичайно виставити ліміт для дружини/чоловіка на великі суми, бо їм тільки дай доступ до грошей. І так ситуація, її/його друг/подруга або родич відкрив збір припустимо на дрони. Ви не проти таких донатів (це я беру як факт) але у дружини на картці моно нулі.
Що робити? Адже за вашою логікою потрібно дзвонити до вас та просити скинути гроші на моно, тому що ви не дозволяєте користуватись GPay у моно банку? Або ж ви не проти але як це зробити якщо для того потрібно ще й навчити дружину/чоловіка як перекидувати гроші з картки на картку. к на мене все ж простіше попросити в розробників моно трошки покращити їх мобільний додаток.
А ви як вважаєте?

Відписав вище на тему комісій.

Те що ви відписали не має нічого спільного до того, на чому вас «підловили»
А, оскільки Ви не відреагували саме на пастку, то... «ви не в курсі про комісії» 🤔😁

Адже за вашою логікою потрібно дзвонити до вас та просити скинути гроші на моно

Ну от... І ви теж... Читаєте, придумуєте щось своє, і робите вигляд ніби оппонент це сказав.
Це капець, але я розумію, 90% тут не розуміє прочитаного.

якщо для того потрібно ще й навчити дружину/чоловіка як перекидувати гроші з картки на картку

Та ви ж ніде не казали, що мова про 60+ вік.
Чи Ви маєте на увазі, що типова людина середнього віку не вміє переказати з картки на картку?
Якщо так, то це взагалі срака....

Тема статті не про комісії а саме про те як зробити донат якщо вам це дійсно потрібно і якщо ви стикаєтесь з цією проблемою (тобто ви в курсі про комісії і про те як користуватись телефоном) то ось будьласка вирішення і пропозиція до монобанка як це оптимізувати та покращити. І я трошки не розумію до чого тут «підловили», таке відчуття що я один із розробників. Ще раз я описував у цій статті буденні випадки а не якісь незаконні або операції з метою когось надурити

Чи Ви маєте на увазі, що типова людина середнього віку не вміє переказати з картки на картку?

Частково так, особливо коли мова йде про банк з яким ця людина ще не працювала...

Ну от... І ви теж... Читаєте, придумуєте щось своє, і робите вигляд ніби оппонент це сказав.

Я маю на увазі що ви постійно акцентуєте увагу що такого як «лінь» не буває тобто якщо треба пройти через 10 кіл ада щоб зробити донат бо при цьому не портрібно розбиратись у проблемі і оптимізовувати продукт то це ок (я так розумію ваші притензії)

І я трошки не розумію до чого тут «підловили»

Та в тому, що Ви не знаєте про комісії, адже не відреагували ніяк на їх розмір.

Що мало б натякати на те, що Ви ніколи не робили переказів? 🤔
А той, хто не робив, навряд чи може судити про зручність /незручність.
Фуф... Нарешті пояснив, бо самі ніяк не могли зрозуміти

Частково так, особливо коли мова йде про банк з яким ця людина ще не працювала...

А, ну так, якшо прочитати пояснення више, то саме так.

що такого як «лінь» не буває

Не буває в того, хто бажає робити справу.
А хто не бажає, з тим і не потрібно мати справ 😎

Так ми нашу країну точно втратимо... Інколи треба й пояснити, підштовхнути, щоб люди почали розбиратись що до чого, або оптимізувати що б не довелось пояснювати... Щоб донатів побільшало, щоб дрони робились що б ми перемагали.
Повторюсь що стаття не про комісії а про оптимізацію вже існуючого функціоналу і для людей які стикаються з цими незручностями.

Підписатись на коментарі