Що робити, щоб тобою були задоволені на роботі? Поради від проєктного менеджера👷♂️
Просто добре виконувати свою роботу недостатньо. Це я можу сказати як людина, що вже більше 8 років пропрацювала на керівних посадах.
Що значить «добре виконувати роботу»? Твоя відповідь на це питання може сильно відрізнятись від думки твого керівника.
💡У проєктному менеджменті є ціла дисципліна під назвою «керування очікуваннями». Розберемось, як можна застосувати її принципи у повсякденному житті?
👉 Для початку, варто визначити твоїх стейкхолдерів. Так ми називаємо людей, що мають вплив на твій професійний успіх. Це може бути прямий керівник, твої колеги, замовник або будь-хто інший. Якщо список виходить надто довгим, спробуй пріоритезувати їх за впливом та виділити кілька основних.
👉 Далі, слід визначити їхні очікування до твоєї роботи. Найкращий спосіб це зробити — спитати прямо. Найгірший — намагатись здогадатися, що коїться в голові іншої людини. Взагалі, цю тему варто підняти ще на етапі співбесіди.
👉 Однак, ці очікування можуть виявитись нереалістичними або неприйнятними. В такому випадку, варто відразу підняти це питання і спробувати знайти компроміс.
👉 Надважливо постійно отримувати зворотній зв’язок від своїх стейкхолдерів. Раджу не чекати з моря погоди, і самому ініціювати розмову.
💡З мого досвіду, чудово працює питання «Як би ви оцінили мою роботу від 1 до 10? Чому?» Навіть якщо відповідь буде
👉 Слід також пам’ятати, що очікування можуть змінюватись. Саме тому подібна розмова має відбуватись принаймні раз на
❗Однак, якщо тебе цікавить кар’єрний зріст, відповідати очікуванням може виявитись недостатньо. Важливо підсвічувати свої успіхи, запитувати про додаткові обов’язки та проявляти ініціативу. Зрештою, можна прямо спитати «Що мені варто робити, щоб отримати підвищення через рік?»
🧘♂️Втім, жодна робота не варта твого ментального здоров’я. Про те, як зберігати продуктивність в умовах постійного стресу і не вигорати, я розповідав у своєму телеграм-каналі: посилання на допис 🔗
Яка найбільша проблема, з якою ви стикаєтеся у своєму кар’єрному розвитку? 💬👇
32 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів