Ресурси для проходження мок-співбесід

Привіт,

З 2020 року я розпочав свій шлях бекенд-розробника. Мене, як і багатьох моїх колег, спіткало скорочення невдовзі після початку повномасштабного вторгнення. З того моменту я вирішив взяти невелику перерву, відпочити та обміркувати подальший шлях. Після кількох місяців відпочинку низка подій відклала пошук роботи до початку 2024 року. За час активного пошуку роботи у мене було всього кілька співбесід, де я отримував стандартний фідбек: «віддали перевагу іншому кандидату».

Поки пошуки не дають відчутних результатів, я подумав, що хотів би ефективно закрити прогалини в знаннях і підучити нове, щоб підвищити свої шанси на отримання оферу. Окрім цього, мені здається, було б чудово підтягнути навичку проходження самих співбесід, оскільки хвилювання і рідкість технічних співбесід ускладнюють для мене процес їх проходження.

Хотів би поцікавитися у спільноти, як ви ставитеся до використання ментора в таких цілях і проходження мок-співбесід для впевненості на справжніх співбесідах.
Можливо, є якісь популярні в Україні ресурси/додатки для таких цілей, які ви могли б порадити?

Буду радий конструктивним коментарям, дякую.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

В загальному треба шукати в межах свого фаху в спільноті людей, які проводять мок-співбесіди. Я, до прикладу, роблю публічні співбесіди на ютубі, на яких можна зі сторони проаналізувати що так і що не так, також можу провести коротку співбесіду за донат на ЗСУ, або дуже ретельну й тривалу за гроші.

Я впевнений, що в спільноті є багато людей, які із задоволенням проведуть співбесіду. Можна запитати на лінкедині тому самому, чи по чатиках спільнот. Ще часто раджу спробувати запустити цей двіж в якійсь вашій тісній тусі, типу всередині команди чи там серед знайомих, прокачати і проходження, і проведення.

Я допомагаю українцям за кордоном готуватися до нетехнічних інтервʼю. Зазвичай це поради по CV, мок інтервʼю з фідбеком. Тим у кого нема роботи — поки що безкоштовно, тим хто вже працює — за гроші. Запустив розсилку на Substack з порадами починаючи від підготовки CV і до останнього behavioral або team fit інтервʼю.
Алея не розумію чи можу я тут дати посилання чи це поза правил, не хотілося б отримати бан

оскільки хвилювання і рідкість технічних співбесід ускладнюють для мене процес їх проходження

Власне порада проходити більше :)
Також варто нотувати питання на які не знаєте відповіді, аби знайти після співбесіди та бути більш готовим до наступної.
Також можна шукати ментора, чи групу за своїм стеком, де можна питати. Впевнений, що навіть є групи тих, хто шукає роботу за вашим стеком, де обмінюються досвідом.

Ех, за живе зачіпаєте...
Колись робив стартап на цю тему, не взлетіло: dou.ua/forums/topic/38813

Можу порадити подивитись тему яку створив про підготовку до проходження співбесід:
dou.ua/forums/topic/42790
В коментах також вказав посилання на ТГ групу, де б люди могли шукати собі партнерів для проходження співбесід. І хоча група наразі більше мертва ніж жива, можеш спробувати додатись і написати реквест там, можливо, хтось відгукнеться.

Дуже цікавий проєкт!
А чому не взлетів ваш стратап?
Що не так з людьми і реалізацією?
З вашого посту зрозуміло, що людям ніби таке цікаво 🤔 - я б точно скористався

Якщо звести всі проблеми до чогось одного, то це можна описати як — Досвідченим експертам не цікаво масово і якісно співбесідувати.

Викликів було чимало, але всі зводились до того, що людей треба чимось замотивувати і що б ця мотивація була реалістичною. Тому що подібне інтерв’ю це чимале навантаження на експерта, він має поговорити, надати фідбек, рекомендації і т.д.
Це все час і сили.
Також новачки не готові оплачувати високі рейти(40-50$ за одне інтерв’ю), а експерти не хочуть проводити більше 1, максимум 2 інтерв’ю за день, тобто попит більше за пропозицію.

Зараз я вважаю, що такий сервіс можна побудувати на основі AI рішень які з’явились вже після того, як ми закрили проект.
Такий проект буде суттєво дешевший для бажаючих пройти інтерв’ю ніж з людиною, думаю, що 5$ це реалістична ціна.
Створити штучного асистента який би озвучував запитання, приймав твої відповіді, давав підказки, а після всього цього ще й надавав змістовний фідбек — цілком реальна задача.
І якби не війна та пов’язані з цим активності, я б зайнявся реалізацією такої ідеї, але наразі, готовий лише виступити консультантом і партнером для того, хто візьметься це робити %)))

кількість відмов та робота з ’gaps’ може допомогти

Підписатись на коментарі