WLED. Матеріали українською

🔄 Останнє оновлення топіку: 25 червня 2024

WLED — програма для недорогих мікроконтролерів ESP8266/ESP32 для керування стрічками та світлодіодами (WS2812B, WS2811, SK6812). Ця програма має багато світлових ефектів, може реагувати на звуки та музику (з мікрофоном), створювати сигменти, керуватись та оновлюватись через Wi-Fi та багато іншого. WLED це той випадок, коли краще один раз побачити.

BootUse UA: Sound Reactive WLED без паяльника. Неймовірно, легко, недорого з Smartlight A1-SLWF-03 та WS2812b.

Іван RIO Ambilight LED підсвітка телевізора Своїми руками | Hyperion + WLED

Room31 Розумна WiFi гірлянда за 10 $, WLED: Пульт, кнопка, реле, сегменти, синхронізація

Мої DIY пригоди LED стрічка, яка реагує на звук/музику. WLED Audio Reactive usermode INMP441 мікрофон

Мої DIY пригоди: Розширюємо та кастомізуємо WLED під свої потреби, або вступ до WLED usermods

Smarty Ninja: Світлодіодна стрічка з прошивкою WLED та її інтеграція до розумного будинку

Вдячний усім хто лупає сю скалу.

Якщо ці посилання були для вас корисними, подякуйте донатом моєму другу на комплектуючі дронів для ЗСУ. Малих донатів не буває.

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Колись прошив контролер прошивкою WLED, подключив стрічку, поклацав різні ефекти з веб-інтерфейсу — гарно, але трохи не те, що треба.
В мене є задача — реагування на клавіші міді клавіатури, а не на мікрофон.
Я, нажаль, не знайшов чогось готового і конфігурабельного під мікроконтролери,
хоч судячи з можливостей прошивки WLED і деяки інших бібліотек — робота з міді і гнучкість налаштувань абсолютно реальні.
Проблема в наявності вільного часу на глибші дослідження, або написання свого рішення.

Знаходив готові рішення під Raspberry PI, але це вже на крайній випадок.

Можливо ці посилання будуть для вас корисними:

1. wled.discourse.group/t/wled-midi-player/4536/4

2. reddit.com/r/FastLED/s/GFMyRuaAHV

це по суті те ж саме, до чого я приходив раніше — взяти напівготові рішення і доробити самому.
АЛЕ!
досліджуючи, що там рекомендують, виявив, що WLED має JSON API — це звісно не безпосереднє читання MIDI Ардуінкою, але вже щось!
шукаючи далі, виявив свіжонаписаний кимось код для відправки команд на WLED через API — github.com/...​himel/led-midi-controller

рішення задачі було дещо видозмінене, але головне результат, а не колупання місяцями без значного прогресу.

вчора налаштував підключення WLED до локальної мережі і протестував відправку нот через Пітонівську аппку.
сьогодні припаяв DC-DC, відкалібрував код під свою світлодіодну стрічку, зібрав все в профіль і готово!
звісно, це не веб-інтерфейс, в якому можна виставити кольори, динаміку, ефекти, яскравість і т. п., але принаймні робочий прототип.

проба наживо — github.com/...​himel/led-midi-controller

Маршрут такий:
1. WLED підключений до локальної мережі по вайфаю
2. MIDI з клавіатури йде на комп.
3. на компі пітонівська аппка слухає MIDI девайси і шле команди по UDP через вайфай на WLED
4. WLED вже керує безпосередньо стрічкою.

Підписатись на коментарі