Огляд книги “The Software Engineer’s Guidebook” — Engineer to Manager (bookreview #3)

У новому відео на каналі Engineer to Manager ми зробили огляд на книгу Гергелі Ороса «The Software Engineer’s Guidebook».

Гергелі Орос є автором The Pragmatic Engineer, провідного технологічного бюлетеня на Substack. Він консультує mobile.dev, де допомагає встановлювати нові стандарти для мобільної розробки. Раніше Гергей працював в Uber, Skyscanner і Skype, а також розробляв програмне забезпечення для J.P. Morgan.

Навігація:

00:00 Інтро
00:36 Про автора, чому ми обрали цю книгу, структура книги та загальний огляд
05:07 Огляд розділу 12 «Співпраця та командна робота»
06:13 Огляд розділу 21 «Розуміння бізнесу»
07:00 Огляд розділу 26 «Навчання протягом життя»

👉 Не забудьте підписатися на наш YouTube канал!

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо чесно, то дуже дивний вибір книги після перших двох. Напевно, повелися на хайп навколо пана Ороша в лінкедіні. Логічно було б після Ларсона взяти книжку Каміли Фурʼє, а потім книгу Тані Райлі. Та навіть нову книгу Ларсона (2024) була б доцільнішою. Ларсон, Фурʼє і Райлі часто роблять перехресні посилання одне-на-одного, проводять багато досліджень (перші двоє) і допомагають одне-одному писати книги. Орош вирішив примазатися до цієї тройці. Його книга не погана, для тих, хто вперше читає таку літературу, але він не пише нічого нового, щоб уже не було написано іншими.

Саме так, про причину вибору книги і сказав у відео. Він же окрім LinkedIn ще і newsletter пише.
Книга дійсно вибивається із серії попередніх оглядів. Його книга про все і ні про що. Крім того, вона і самвидав.

Дві наступні будуть значно ближче до теми: www.amazon.com/dp/1098154061 та www.amazon.com/dp/1484271157

Camille Fournier у мене лежить, але я вже двічі пробував її прочитати. Забагато води. Можливо переможу і візьму в огляд у майбутньому.

Якщо ви колись запитували себе чи варто випускати контент українською, то ось вам ще один голос ЗА.
Книжка гарна, але на своєму досвіді бачу, що люди зараз не читають книжок і мені доводиться іх читати самому і потім розповідати. Це дуже дивно, бо люди сприймають це як підтвердження того, що я дуже розумний.

люди зараз не читають книжок

Ніколи не читали. Схоже, що це ще радянський міф про «самую чітающую страну», який був розвінчений статистикою, яка говорить, що на піку совка книг друкувалося менше ніж в маленькій ГДР.

Але ще сумнішу статистику приводить Tom DeMarco в своїй класичній книзі Peopleware: Productive Projects and Teams:

The statistics about reading are particularly discouraging: The average
software developer, for example, doesn’t own a single book on the subject of
his or her work, and hasn’t ever read one. That fact is horrifying for anyone
concerned about the quality of work in the field; for folks like us who write
books, it is positively tragic.

Я навіть якось провів опитування серед друзів та знайомих і це виявилося правдою. Більшість з тих, кого я знаю і вони щось читають, читають всякого роду макулатуру, яка не має практичного застосування.

Дякую за цитату. Доречі в мене є ця книга, але я її досі не прочитав:)

В мене інтернаціональна команда, ніхто не читає

З пропозиціями книжок на огляд — в коментарі на YouTube :-)

люди зараз не читають книжок

Моя «проблема» у тому, що я читаю лише блоги, бо шукаю конкретну відповідь на конкретні питання.

Книжок на полиці вже маю безліч, але важко мені читати від обкладинки до обкладинки.

Підписатись на коментарі