Два способи повернути старий дизайн YouTube (які вам не сподобаються)

💡 Усі статті, обговорення, новини про дизайн — в одному місці. Приєднуйтесь до Design спільноти!

Усе тече, усе змінюється. А особливо часто (і не завжди приємно) — дизайн продуктів Google.

Google Logos Throughout History | Google Logos Over Time
Ось і мені «прилетіла» нова розкладка (layout) YouTube. І вона жахлива. Під видивом яке я дивлюсь замість опису та коментарів — тепер плитки запропонованих видив. А коментарі, натомість, затиснули у вузькій колонці праворуч. Я майже ніколи не переходжу на запропоновані видива, зате полюбляю почитати (і пописати) коментарі. Більше того, нове розташування запропонованих видив відволікає від того, яке я дивлюсь саме зараз. А під час потоків (стримів) тепер взагалі неможливо поставити вподобайку чи мати доступ до коментарів, бо праву колонку займає чат трансляції.

Спочатку я пробував просто ставити різні розширення браузера, які обіцяли повернути старий дизайн (вірніше layout). Марно. Але з рештою рішення (яке поки що працює) знайдено. Навіть цілих два.

А. Хороше і дуже правильне рішення (але кажуть допомагає не на довго). Написати відгук. Тобто

1. Клацнути по іконці вашої обліківки у правому верньому кутку YouTube
  2. Тицнути «Надіслати відгук» внизу випадайки.
  3. Там написати чому вам не подобається новий дизайн і попрохати повернути старий.
  4. Як правило через кілька днів старий дизайн повертається... Але кажуть, через певний час знову з’являється новий.

Якщо вам новий дизайн не до вподоби — настійно рекомендую писати відгуки. Чим більше відгуків — тим більше шансів що щось ще переглянуть.

Б. Це рішення спрацює одразу (але перед тим все ж напишіть відгук). Проте доведеться встановити кілька розширень браузера. Це додатково під’їдає пам’ять і як на мене не дуже безпечно. (Цей туторіал зроблено на базі матеріалів з видив на самому YouTube, тож наступні розширення ставте на свій страх і ризик)

Тож от, що треба зробити:

1. Поставити таке розширення ("Violentmonkey дозволяє користувачеві автоматично вводити скрипти в сторінки, щоб змінювати їх вигляд чи поведінку"©)
    а) перейти сюди і тицнути Install або натиснути Ctrl+Enter
  2. І ще таке розширення ("Редизайн веба за допомогою Stylus, менеджера стилів користувача. Stylus дозволяє легко встановлювати теми та скіни для багатьох...«© чомусь опис обірвано, і не розумію чому не можна задовольнитись одним сервісом заміни структури DOM та CSS таблиць)
    а) І тут тицьнути «Install style»

Можете перейти на YouTube (або оновити сторінку вже відкритої вкладки) і подивитись на проміжний результат. Дизайн не 1 в 1 як був, але вже краще. От тільки заважають смужки прокрутки (як не парадоксально — заважають якраз прокрутці, і просто не естетичні).

Тому доведеться

3. Встановити ще й таке розширення ("Ефективний блокувальник реклами таки з’явився. Не навантажує процесор та пам’ять«© — еге ж, нічого не навантажує, працює на повітрі. І нас тут узагалі цікавить не блокування реклами, бо ми ж хочемо аби діячі українського YouTube мали гроші на життя, творчість і підтримку ЗСУ)

Ще трохи налаштувань
а) Тицьніть на іконку розширень (як правило біля рядка адреси сторінки)
б) Тицьніть на розширення «uBlock Origin»
в) Далі з’явиться оверлейка розширення і там у правому нижньому кутку тицніть на іконку налаштування (Open the dashbord).
г) Відкриється сторінка налаштувань розширення. Перейдіть на вкладку «My filters» і там у великому текстовому полі для коду вставте настуний рядок
www.youtube.com###chips-wrapper GREATERTHANSIGN .ytd-feed-filter-chip-bar-renderer.style-scope
і тицьніть «Apply changes»

Це і все. Зайву прокрутку заблоковано і вона більше не заважає (не забудьте оновити сторінку YouTube).

У мене працює. А як вам новий дизайн YouTube?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

раніше(роки 2- 3 тому) у ютуба була кука в якій писалась версія дизайну. то за допомогою неї можна було ставити різні(відкатуватися). не знаю як зараз, але думаю все так само

Портнікова дивитесь ? Молодець!

Розробник uBlock Origin є прихильником руснявих окупантів і репостив відео про те, які українці «нацисти»

Дякую. Думаю це можна (треба!) чимось замінити. І взагалі таке рішення — костиль на костилі (як сказано в заголовку — рішення не сподобається). Дякую за уважність!!!

У вас є якісь посилання, що можуть підтвердити це?

Відкриваю ролик, дювлюсь. Нажимаю на клавіатурі спейс, очікую що відео стане на паузу... а от ніфіга (((
Незалежно від браузера... це повна срань

а якщо фокус поставити на відповідну кнопку
при натисканні пробілу івент відпрацьовує двічі — як клік по кнопці і як хоткей.
в результаті відео зупиняється і одразу ж запускається.

Бляха, ДА ДА ДА.
Як же все рукожопо зроблено.

Поки не тицьнеш на панельку під відео хоткеї нормально не почнуть працювать.

YouTube використовує vim розкладку, тобто треба тиснути k для паузи/відтворення. Розумію, нащо розробники додали евент на пробіл, але використовувати його — це погана ідея, бо його робота залежить від браузера та дій зі сторінкою.

І ще, якщо цікаво: c для субтитрів і m для мʼюту аудіо.

Користуватись має бути зручно. Пробіл — найбільша та найближча клавіша, і найпоширенішу дію зручно робити за допомогою неї. Гугл є розробником і ютьюб, і найпопулярнішого браузера — міг би і зробити так щоб воно працювало без проблем (а інші браузери мали б підлаштуватись бо сервіс дуже популярний).

Подумайте, будь ласка, над тим, яку роботу виконує пробіл у браузері. Опишіть блок-схему, додайте туди YouTube і побачите конфлікти.

Я в курсі про те що в браузері як правило робить пробіл. Але якщо є певний функціонал до якого більшість звикла і він справді зручний, а розробник сервіса є і розробником браузера — то розробнику не було би проблемою цей конфлікт вирішити (авжеж, якби він забажав).

Цікаво, у вас є ідеї як вирішити конфлікти між?
— відтворення відео
— наступна сторінка
— активація дії при фокусі
Я серйозно, цікаво подивитись на рішення.

Можливо це тому що є люди які хочуть сконцентруватись на чомусь для повного занурення (я серед таких), а є ті хто хочуть (або лише так і можуть — дефіцит уваги) перемикатися туди сюди. Це не добре і не погано... Саме тому найкращим рішення було би дати можливість налаштувати розкладку під себе.

Для цього його робили, але так рукожопно це лажа. А як вподобання тепер ставити? А як писати довгі коментарі?
Чуваки не вміють в дизайн

Вони б не з дизайном грались, а зі споживанням ресурсів.
Бо самі ресурсоємні процеси браузера — вкладки Ютуба.

Ну вони нещодавно відмовились від JS в Таблицях і цим підвищили продуктивність у рази. Може і до YouTube дійде покращення.

Відкрийте в дебагері браузера вкладку Медіа ;)

не знайшов таку вкладку

Ах, точно, забув, що таке є тільки в Crome/Chromium. Для Firefox є DevTools плагін, але він якийсь недороблений.

І ще, вкладка доступна тільки при відтворенні відео.

Не зрозумів, навіщо всі ці танці. Заходимо на youtube.com/new, вимикаємо «Оновлену сторінку перегляду», користуємося старим дизайном. Наразі працює.

У мене за цим посиланням пропозиція купити Ютьюб-преміум та пропозиція лишити запит на тестування нового інтерфейсу. Але новий інтерфейс мені прилетів сам собою, а отже і кнопки «вимкнути» нема.

Мене не так трігернув новий дизайн, як твої «Розкладки» і «видива»

Підписатись на коментарі