Два способи повернути старий дизайн YouTube (які вам не сподобаються)
Усе тече, усе змінюється. А особливо часто (і не завжди приємно) — дизайн продуктів Google.
Ось і мені «прилетіла» нова розкладка (layout) YouTube. І вона жахлива. Під видивом яке я дивлюсь замість опису та коментарів — тепер плитки запропонованих видив. А коментарі, натомість, затиснули у вузькій колонці праворуч. Я майже ніколи не переходжу на запропоновані видива, зате полюбляю почитати (і пописати) коментарі. Більше того, нове розташування запропонованих видив відволікає від того, яке я дивлюсь саме зараз. А під час потоків (стримів) тепер взагалі неможливо поставити вподобайку чи мати доступ до коментарів, бо праву колонку займає чат трансляції.

Спочатку я пробував просто ставити різні розширення браузера, які обіцяли повернути старий дизайн (вірніше layout). Марно. Але з рештою рішення (яке поки що працює) знайдено. Навіть цілих два.
А. Хороше і дуже правильне рішення (але кажуть допомагає не на довго). Написати відгук. Тобто
- Клацнути по іконці вашої обліківки у правому верньому кутку YouTube
- Тицнути «Надіслати відгук» внизу випадайки.
- Там написати чому вам не подобається новий дизайн і попрохати повернути старий.
- Як правило через кілька днів старий дизайн повертається... Але кажуть, через певний час знову з’являється новий.
Якщо вам новий дизайн не до вподоби — настійно рекомендую писати відгуки. Чим більше відгуків — тим більше шансів що щось ще переглянуть.
Б. Це рішення спрацює одразу (але перед тим все ж напишіть відгук). Проте доведеться встановити кілька розширень браузера. Це додатково під’їдає пам’ять і як на мене не дуже безпечно. (Цей туторіал зроблено на базі матеріалів з видив на самому YouTube, тож наступні розширення ставте на свій страх і ризик)
Тож от, що треба зробити:
- Поставити таке розширення ("Violentmonkey дозволяє користувачеві автоматично вводити скрипти в сторінки, щоб змінювати їх вигляд чи поведінку"©)
а) перейти сюди і тицнути Install або натиснути Ctrl+Enter - І ще таке розширення ("Редизайн веба за допомогою Stylus, менеджера стилів користувача. Stylus дозволяє легко встановлювати теми та скіни для багатьох...«© чомусь опис обірвано, і не розумію чому не можна задовольнитись одним сервісом заміни структури DOM та CSS таблиць)
а) І тут тицьнути «Install style»
Можете перейти на YouTube (або оновити сторінку вже відкритої вкладки) і подивитись на проміжний результат. Дизайн не 1 в 1 як був, але вже краще. От тільки заважають смужки прокрутки (як не парадоксально — заважають якраз прокрутці, і просто не естетичні).
Тому доведеться
3. Встановити ще й таке розширення ("Ефективний блокувальник реклами таки з’явився. Не навантажує процесор та пам’ять«© — еге ж, нічого не навантажує, працює на повітрі. І нас тут узагалі цікавить не блокування реклами, бо ми ж хочемо аби діячі українського YouTube мали гроші на життя, творчість і підтримку ЗСУ)
Ще трохи налаштувань
а) Тицьніть на іконку розширень (як правило біля рядка адреси сторінки)
б) Тицьніть на розширення «uBlock Origin»
в) Далі з’явиться оверлейка розширення і там у правому нижньому кутку тицніть на іконку налаштування (Open the dashbord).
г) Відкриється сторінка налаштувань розширення. Перейдіть на вкладку «My filters» і там у великому текстовому полі для коду вставте настуний рядокwww.youtube.com###chips-wrapper GREATERTHANSIGN .ytd-feed-filter-chip-bar-renderer.style-scope
і тицьніть «Apply changes»
Це і все. Зайву прокрутку заблоковано і вона більше не заважає (не забудьте оновити сторінку YouTube).
У мене працює. А як вам новий дизайн YouTube?

26 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів