«Хочемо перетворити Резерв+ на онлайн-ТЦК». Катерина Черногоренко про нові функції застосунку

Заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко в інтервʼю Армія TV розповіла, як себе показав застосунок для військовозобовʼязаних «Резерв+» та що в ньому планують удосконалити.

Про кількісні показники «Резерв+»

«Від початку роботи застосунку ми вже маємо два мільйони унікальних оновлень даних. Також очікуємо, що невдовзі через „Резерв+“ українці завантажать мільйон військово-облікових документів.

Мета запуску застосунку — щоби громадяни отримали доступ до даних про себе в державному реєстрі „Оберіг“ й оновили цю інформацію, якщо є така необхідність. Згідно з мобілізаційним законом, військовозобовʼязані мають це зробити упродовж 60 днів. Зауважу, що українці набагато частіше оновлюють свої дані саме через застосунок „Резерв+“, а до ЦНАПів і ТЦК звертаються рідше».

Над чим зараз працює команда

«Ми вже обʼєднали „Оберіг“ із сімома іншими державними реєстрами. Далі хочемо перетворити „Резерв+“ на онлайн-ТЦК, в якому можна буде проходити всі ітерації щодо оновлення даних й формування необхідних документів.

Ось приклад, як це може відбуватися:

• через „Резерв+“ громадянин бачить, що в реєстрі „Оберіг“ його прізвище вказано з помилкою;
  • він робить запит через застосунок, інформація автоматично перенаправляється у Єдиний державний демографічний реєстр;
  • як наслідок, у реєстрі й застосунку вже підтягується правильне прізвище;
  • таке редагування триває кілька хвилин.

Ми також реалізували оновлення податкового коду громадянина, тож і ці дані можна виправити онлайн. Будемо додавати все більше можливостей для оновлення — інформація про освіту, професійний профайл тощо — усі дані, які можна отримати з інших реєстрів.

Зараз працюємо над тим, щоб завантажити в „Оберіг“ всі бронювання. Цими даними ми обмінюємося з Міністерством економіки».

Про помилки і їх виправлення

«Спершу деяким користувачам показувало, що вони перебувають у розшуку. Це була системна помилка, яку ми досить швидко виправили.

Також дехто міг побачити в застосунку коментар „статус уточнюється“. Це означає, що паперова картка є в ТЦК, але ще не внесена в „Оберіг“».

Нагадаємо, керівник управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий в інтервʼю для DOU розповів, що через застосунок згенеровано 850 000 документів. Упродовж літа мають запровадити зворотний зв’язок з Міноборони. Можна буде подавати запити й брати участь в опитуваннях для військовозобов’язаних.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

У цього аплікейшину можуть бути колосальні перспективи якщо поєднати його з сучасним ШІ!
Сучасний ШІ зможе оцінити стан здоров’я людини набагато краще, ніж лікарі ВЛК. Тим більше що багато смартфонів вже інтегруються з фітнес-браслетами які виміряють пульс, цукор, якість сну і ще багато чого. Для проходження ВЛК онлайн достатньо буде зробити декілька фото: по кольору шкіри, очей, язика можна діагностувати багато хвороб. Для діагностики хвороб руху можна зняти відео.
Також аплікейшин може збирати інформацію про місто-положення людини та відстежувати де вона буває.
Єдині люди, які потрібні в ТЦК — це команди затримування. Вони будуть їздити на бусіках і ШІ буде малювати їм маршрут до наступного рекрута. Іде людина по вулиці — приходить повістка у Резерв+ — піднімає голову, а його вже запрошують у бусік. Оце так сервіс!
Також для бажаючих можна зробити і військову підготовку у Резерв+. Аплікейшин кожен день буде писати скількі кілометрів пробігти, скільки пройти стройовим кроком, скільки окопів викопати, буде перевіряти як людини вивчила устав, там же буде відео-курс як треба стріляти.
Таким чином відразу після мобілізації людину можна буде відправляти затикати діру на фронті — бо вона вже усьому навчилася онлайн.
У наступних версіях Резерв+ можна буде поєднати з системою соціального рейтингу і карною системою. Скоїв правопорушення — приходить повідомлення: ваше бронювання скасовано (а бусік вже чекає). Так само порушив правила руху — їдь на мобілізацію разом з машиною.
Корисним Резерв+ може бути і для не підходящих під мобілізацію. Наприклад якась свідома пенсіонерка може поставити Резерв+ і заповнити інформацю за сусіда, який чомусь це не зробив сам. Або дружина може заповнити Резерв+ за чоловіка — і їй потім будуть приходити виплати.
У майбутньому цей аплікейшин обов’язково знадобиться країнам НАТО:
«Країни НАТО матимуть проблеми з мобілізацією у разі війни з Росією — Financial Times»
glavcom.ua/...​ancial-times-1007053.html
Отже його розробка окупиться неодмінно!

Ого, все настільки погано з переглядами новин і коментами про цей недолугий додаток у «Статях», що вирішили запостити на форум і відкрити коменти для всіх? Це вже демократія?

Б’юсь об заклад, що наступного дня як зешобла втратить владу, нова влада всі ці мінцирки-дії-резервихрестик розжене і задепрекейтить. Запам’ятайте цей твіт

Цікаво А що відомо про розробника цього ПЗ? А як діла з секюріті чи є заключення ?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дані не знайдено 😆

Це вже другий день таке.

Дякую, Катерина.
Дякую рукожопам що писали це поделіє.

Чудово, чудово.

На всю страну распіаримо застосунок для оновлення даних. А потім при надсиланні повістки використаємо ліву адресу та проігноруємо вказані номер телефону та емейл.
t.me/ssternenko/35883

Онлайн-військомат, ага.

П.С
Точно треба заборонити телеграм, а то пишуть в ньому усіляке нецензуроване.

П.П.С.
Вчегове нагадаю пані Катерині що застосунок для оновлення даних не виконує свою головну функцію — не надає можливості оновити дані.

Як на мене — це стало просто ще одним інструментом для заробітку тих хто курує процес. Люди що живуть за кордоном маючи якісь помилки в аплікації, пробують користуватись інструментами, що світяться на сайті підтримки (e-mail підтримки, чат-бот) відправляють запити просто в нікуди. Їм ніхто так і не відповідає. Офіційні запити до Міністерства оборони про виправлення цих помилок відповідають стандартне — приїзджайте в ТЦК.
Але при цьому існують браві хлопці, які за кругленьку суму в баксах з трьома нулями без проблем при тобі за 15 хвилин виправляють будь-які помилки в системі, просто що б людина могла скористатись своїми законними правами.

Зробіть платну підписку

Декілька рівнів імунітету
Здай друга отримай відстрочку
І т.д.

Люди що живуть за кордоном маючи якісь помилки в аплікації, пробують користуватись інструментами, що світяться на сайті підтримки (e-mail підтримки, чат-бот) відправляють запити просто в нікуди. Їм ніхто так і не відповідає. Офіційні запити до Міністерства оборони про виправлення цих помилок відповідають стандартне — приїзджайте в ТЦК.

А що не так? Вам хтось щось винен?

Що не так? Держава впроваджує інструменти які сама не в стані підтримувати. Все ок?
Вас держава закрила в клітку, то ви тепер кидаєтесь на тих, хто давно з цієї клітки вийшов? Емігранти вам щось винні за це?

Ті хто давно не у клітці вже давно порушують законодавство країн у яких живуть, якщо користуються українським ФОП.
Крім блокування рахунків більше ніяких страшних обмежень не очікується.
То нащо вам ті українські рахунки?

То в Україні. А за кордоном — це відмова в виданні паспорту.
Без паспорта іноземець стає нелегалом. Хоч таких зараз і не депортують, проте влаштуватись на роботу не можна, перетнути кордон теж.
В Європі звичайно працює практика видачі так називаємих «сірих паспортів» але тільки в випадку, якщо документально підтвердити, що консульство відмовляє в видачі. А вони цього не підтверджують. Росказують байки що українці просто придумують проблеми і їм просто треба звернутись в потрібні інстанції і все швидко вирішиться. Що не пресконференція — Сибіга співає пісні що консульства все роблять для своїх громадян, а в реальності шлють лісом, часто навіть на поріг не пускають без коду в резерві.

А коли ДП ДОКУМЕНТ всіх кинув — взяв гроші за паспорти і не віддав їх — просто співали «ми до них не маємо відношення, розбирайтесь з ними самі»

ти поклав болт на державу, держава у відповідь поклала на тебе. що тут скажеш ¯\_(ツ)_/¯

Якби держава поклала болт на тих хто за кордоном — вони б були щасливі!
На жаль все навпаки. Вирішила максимально проблем створити тим хто за кордоном, ніби інших справ немає...

І кікнуло з акаунту. Релізити на прод фічу відстрочки у пʼятницю — погана ідея. Як і будь-яку фічу

Але хто ж такого не робив хоча б раз у житті;)

Тільки от 30 жовтня відновлював інформацію.

Зараз (вже 5 листопада) заходжу — знов це одоробло забуло токен чи він тепер в них знов на короткий термін видається, чи просто руки-з-дупи розробників змусили анулювати старий — все ху^ня, давай по -новій

«Таке бувало, мабуть, в багатьох. Але для державного застосунку таке не пробачається. І правильно!»

dev.ua/...​mylku-odnoho-z-1730530217

i.imgur.com/PPR4bZL.png

Вносимо заздалегіть помилки в дію-резерв+ на программному/алгоритмичному рівні, будь-то помилка в ПІБ, неспівпадіння статусу, etc. (мільон кейсів). Той хто заповняв думав шо все повинно бути ок, але ніт, помилка для користувача, запрограмована помилка кріейторами! Людині, фіз-особі? залишається писати в підтримку резерв+, звертатись до тцк тільки нібито з-за помилки. Бінго.
Буває випадки коли ніби норм. Оператор в тцк заповнює дані вручну з тих даних що прийшли з цнапу або з резерву+(команда дії). Оператор оновлює вручну оберіг. І тільки потім юзеру іде повідомлення що дані оновлені.
P.S. Не можу знайти, яким законом регламентована дана аплікуха резерв+ від команди дії?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

reserveplus.mod.gov.ua

внизу сторінки в частих запитаннях є відповідь:

Якими нормативно-правовими актами регулюється функціонування Резерв+?

Перш за все це Закон України «Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів» («Оберіг»), який, в тому числі, визначає поняття електронного кабінету (Стаття 14-1). Кабінет реалізовано у форматі застосунку Резерв+.

Постанова, яка врегульовує функціонування реєстру «Оберіг» (включно з електронним кабінетом) прийнята 10 травня 2024 року. Наразі інформація постанови має обмеження доступу, тому текст не можна проглянути публічно.

Також функціонування застосунку регулюється наказом Міністра від 29 квітня 2024 року про створення інформаційно-комунікаційної системи для доступу до електронного кабінету військовозобов’язаного.

Порядок формування та використання електронного військово-облікового документа визначається постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.2024 № 559.

а на неї є висновок дстзі? якщо ні — то не можна користуватись згідно закону

Це лише фантазії які не мають ніяких юридичних підстав
Вже є чітка судова практика на цю тему.
Справа від 17.06.2024:

Суд критично оцінює долучений відповідачем витяг системи «Оберіг», в якому зазначено, що позивач взятий на облік ТЦК 6.05.2024, оскільки із такого витягу неможливо встановити, звідки саме отримані зазначені в ньому дані, чи дійсно він отриманий із системи «Оберіг».

Відповідачем не надано суду жодних даних, щодо порядку функціонування системи «Оберіг», інформації про те, які відомості містить чи повинна містити така система, хто саме наповнює таку систему.

Суд встановив, що Закон України «Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів» не містить посилань на інформаційну систему «Оберіг»

reyestr.court.gov.ua/Review/119765048

Коли ж ви вже допилите застосунок оновлення данних до функціоналу оновлення даних?

це ж «онлайн-тцк» тобто просто необхідно щоб було
— графік роботи. Відносно просто реалізується зв’язкою systemd timers (cron вже не модний) + файрвол
— черга. можна заюзати queue-it — модно, технологічно
— Заявка. Все через заявки, підписані електронним підписом. Заявку обробляє, звісно ж, особа, в чию зміну заявка поступила. Якщо вона потім у відпустці чи лікартняному — штош, заявка почекає.
— для відвідувача жодних гарантій + презумпція вини.

брр, даремно використали «онлайн-тцк»

Я трохи не про те питав.

Застосунок відпочатку позіціонувався як інструмен для оновлення свох даних у реєстрі Оберіг так само як це відбувається при візиті до військомату, або тепер з червня і до ЦНАПу.

Тобто за його допомогою дані можна було б оновити.

Насправді в ньому взагалі відсутня можливість будь що оновлювати крім оновлення локальної копії виписки з реєстру яка тепер нібито є аналогом військового квитка.
Єдине що можна зробити в цьому застосунку це одноразово або підтвердити свої дані, або виправити їх с записом виправлень до реєстра Оберіг. Все. Після цього дані можна лише переглядати повторюючи раз на 2-3 дні процедуру входу за допомогою БанкІД.

Тобто застосунок Резерв+ є одноразовим інструментом підтвердження даних, а не оновлення їх. Змінився телефон — оновити не можна. Змінилася адреса — оновити не можна. Змінився емейл — оновити не можна.

ага, я зрозумів. то була не дуже вдала спроба пошуткувати про назву.

Додайте будь ласка туди можливість бану самого себе.

У цього аплікейшину можуть бути колосальні перспективи якщо поєднати його з сучасним ШІ!
Сучасний ШІ зможе оцінити стан здоров’я людини набагато краще, ніж лікарі ВЛК. Тим більше що багато смартфонів вже інтегруються з фітнес-браслетами які виміряють пульс, цукор, якість сну і ще багато чого. Для проходження ВЛК онлайн достатньо буде зробити декілька фото: по кольору шкіри, очей, язика можна діагностувати багато хвороб. Для діагностики хвороб руху можна зняти відео.
Також аплікейшин може збирати інформацію про місто-положення людини та відстежувати де вона буває.
Єдині люди, які потрібні в ТЦК — це команди затримування. Вони будуть їздити на бусіках і ШІ буде малювати їм маршрут до наступного рекрута. Іде людина по вулиці — приходить повістка у Резерв+ — піднімає голову, а його вже запрошують у бусік. Оце так сервіс!
Також для бажаючих можна зробити і військову підготовку у Резерв+. Аплікейшин кожен день буде писати скількі кілометрів пробігти, скільки пройти стройовим кроком, скільки окопів викопати, буде перевіряти як людини вивчила устав, там же буде відео-курс як треба стріляти.
Таким чином відразу після мобілізації людину можна буде відправляти затикати діру на фронті — бо вона вже усьому навчилася онлайн.
У наступних версіях Резерв+ можна буде поєднати з системою соціального рейтингу і карною системою. Скоїв правопорушення — приходить повідомлення: ваше бронювання скасовано (а бусік вже чекає). Так само порушив правила руху — їдь на мобілізацію разом з машиною.
Корисним Резерв+ може бути і для не підходящих під мобілізацію. Наприклад якась свідома пенсіонерка може поставити Резерв+ і заповнити інформацю за сусіда, який чомусь це не зробив сам. Або дружина може заповнити Резерв+ за чоловіка — і їй потім будуть приходити виплати.
У майбутньому цей аплікейшин обов’язково знадобиться країнам НАТО:
«Країни НАТО матимуть проблеми з мобілізацією у разі війни з Росією — Financial Times»
glavcom.ua/...​ancial-times-1007053.html
Отже його розробка окупиться неодмінно!

Бобре, ти виїхав і стало помітно, як змінася твоя інформаційна бульбашка. Ти зараз як вульгарний мешканець «гдєпавєстка» чатів з такими ж наративами. Хоча, здавалося б, тебе це має хвилювати сильно менше.

Хм... Вульгарний Бобер, прям як назви релізів Ubuntu.

— Хто ти сьогодні?
— Вульгарний Бобер!
*чимчикує в шльопках і панамі на пляж*

Мене це хвилює сильно більше: тому що залишилися знайомі, колеги і родичі. І ситуація з часу мого від’їзду для них погіршилася колосально!
Коли тут, у Європі українці рятуються від війни і їм співчувають та допомагають — а в Україні схоже влада справді поставила мету воювати до останнього українця. Коли закінчилися добровольці — будемо ловити, коли закінчаться здорові — будемо брати хворих ... ще й постійно думають як би повернути тих, хто врятувався.
Мені не соромно що я утік від війни. Війна на взаємне знищення — це справжній людський сказ. І єдина перемога у такий війні — це врятуватися з м’ясорубки. Але я не можу спокійно дивитися як кожен день просто вбивають людей — і вважають що це нормально і треба ще людей зловити аби відправити на смерть. Бо тут вже не ідеться про якийсь наступ чи оборону, про якусь хитру стратегію чи тактичний задум: просто на одному місті кожен день вбивають людей.

в Україні схоже влада справді поставила мету воювати до останнього українця. Коли закінчилися добровольці — будемо ловити, коли закінчаться здорові — будемо брати хворих

от я приблизно оце.
Бо може мені тільки здається, але раніше твої коменти були як коменти людини, котра в цьому вариться і баче сама, як воно є.
А зараз особисто мені вони іноді схожі на звичайну трафаретчину «всьопропало, злочинна влада, тцк, констутиційні свободи, узурпатори»

Але я не можу спокійно дивитися як кожен день просто вбивають людей

тому я й кажу про бульбашку. Ти не дивишся, як вбивають людей. Ти дивишся можливо заангажовані новини про те, як можливо вбивають людей.

Пред’ява справедлива: якщо я далеко — то як я знаю що відбувається насправді і чи не повторюю я ворожі ІПСО?
Відповідаю: інформацію беру переважно з Української Правди. Усяких Арестовичей чи інших блохерів не дивлюся. Ось декілька статей, які навели мене на думки що усе стало набагато гірше:
Перша заміна в команді Сирського: за що звільнили Содоля і чого чекати від Гнатова
www.pravda.com.ua/...​icles/2024/06/26/7462755

Генерал-лейтенант керує військами «неадекватно», а його рішення призвели до смертей «тисяч військовослужбовців» ЗСУ, НГУ та інших підрозділів Сил оборони.

В пошуках втраченої довіри
www.pravda.com.ua/...​icles/2024/06/22/7461825

Якщо для багатьох українців будь-який представник держави — це потенційне джерело беззаконня та свавілля, то для державної машини кожен чоловік від 18 до 60 років — це потенційний зловмисник, дезертир і зрадник.

Чи потрібно тримати оборону до останнього солдата?
www.pravda.com.ua/...​olumns/2024/06/8/7459851

Це коли ти тримаєш крайню хату в селі тільки тому, що поки ти в хаті — село вважається нашим. І пофіг скільки там людей ляже за ту хату. Тобто мета покладених життя і здоров’я людей — це страх втратити посаду, страх бути покараним.

«Нате дві машини лісу — це вам на всю жизнь. Жизнь у вас коротка». Які складнощі виникають у військових під час побудови фортифікацій
www.pravda.com.ua/...​icles/2024/06/24/7462205
Необмежено придатні. Як хворих мобілізують до війська і що зміниться зі скасуванням обмеженої придатності
www.pravda.com.ua/...​ticles/2024/05/8/7454705

Чи допоможуть нові правила в описаних вище ситуаціях, коли військові фактично перетворюються на тягар для своєї частини, але не можуть списатися з армії — тому що «недостатньо хворі»? Чи зменшить це кількість новобранців, які приїжджають у частину, але через стан здоров’я воювати не зможуть? Резюмуючи: фізично хворих в армії стане більше чи менше?

«Переді мною вишикували 50 чоловіків. Я вибрав одного». Розповідь Героя України про пригоди на службі та проблеми мобілізації
life.pravda.com.ua/...​-geroyem-ukrajini-301797

Недавно я їздив за поповненням і переді мною вишикували 50 чоловіків, що пройшли кількамісячну підготовку на полігоні. Хтось стоїть напоготові з пачкою медичних документів про хвороби, на когось поглянеш і розумієш — усе життя пив. То я зміг вибрати тільки одного!

Замкомбата 65-ої бригади Іспанець: Роботине щезло. Це пряма ділянка, на якій можна орати поле
www.pravda.com.ua/...​ticles/2024/06/6/7459381

Це було просто самогубство, через суцільне замінування іти в лобові атаки на посадки, які росіяни перетворили на ешелоновані укріпрайони.

Зараз ми програємо цю війну. Це очевидно — комбат 3-ої штурмової Дмитро Кухарчук
www.pravda.com.ua/...​icles/2024/06/19/7461464

Так, зараз ми програємо цю війну. Це очевидно. Ми втрачаємо території, ми втрачаємо найкращих людей.
Це коли ти тримаєш крайню хату в селі тільки тому, що поки ти в хаті — село вважається нашим. І пофіг скільки там людей ляже за ту хату. Тобто мета покладених життя і здоров’я людей — це страх втратити посаду, страх бути покараним

Оце просто п*&ць. Особливо коли розумієш які, як каже Дроздов, віртуальщики і хайпожери при владі.

Ті гремліни, щоб тільки сказати елехторату, що населений пункт X не втрачено, типу в них там все під контролем, готові ледь не на що завгодно.

Після них хоч потоп.

населений пункт X не втрачено, типу в них там все під контролем,

Це ж класична фраза із новин «ситуація важка, але контрольована, ідуть бої».

Тим часом, бої: солдати в наглухо роз***аному селі сидять під КАБами. Потім хто вижив — відкат на одне село назад, і все заново. Варіанту відкотитись до заздалегідь укріплених позицій — нема, бо гроші на фортифікацію розікрали

А який є план, при якому не «всьопропало»?
Щодо інших пунктів є спростування?

1. який план?
2. які спростування?
Анатолій, якщо тобі здалося, що я щось планую чи спростовую — перепрошую, значить я десь неварно сформулював. Я тут не висуваю претензій, або звинувачень, не планую, не спростовую. Я зауважив Бобру на (суб’єктивну) зміну інтонації в його коментах. Бобер відповів аргументами, чому інтонації могла змінитися.
Якщо ти хочеш переключити обговорення на обговорення планів генштабу, статей в ЗеСан чи ще чогось, то добре було би завести окрему гілку коментів, імхо, де б люди розмовляли про одне, а не кожен про своє.

А зараз особисто мені вони іноді схожі на звичайну трафаретчину «всьопропало, злочинна влада, тцк, констутиційні свободи, узурпатори»
А який є план, при якому не «всьопропало»?
Щодо інших пунктів є спростування?
1. який план?
2. які спростування?

Так зрозуміліше? Чи трафаретчина — це було лише про Бобра, а насправді Ви так не вважаєте?

В iнтeрв’ю пан с 3-ї штурмої озвучив про надiю на «чорних лeбeдiв»

Ми завжди для того, щоб сподіватися на щось хороше, сподіваємося не на себе, а на західних партнерів чи на Бога, чи ще на когось...
дай Бог, щоб були якісь чорні лебеді, які пролетять і все-таки матимуть силу для якихось змін.

бо іншого немає, тому що — він не можливий.

я про план, а не про ту маячню, прожекти відірвані від дійсності, що пишуть всюди і радо обговорюють.

У України немає ресурсів для якісних змін з триади:
Люди (потрібної якості і кількості)
Час (путін виставив дедлайн, і його не вмовити посунути)
Гроші (своїх вже на армію не вистачає, і навіть зростання податків, яке зараз обговорюється не покриває ці витрати)

Так що Дмитро Кухарчук, який живе у дійсності, а не десь у тієї народній маячні, каже як є — тілько на чорних лебедів можна розраховувати.

Вибір тому — або воювати або здаватися.

Про здаватися він теж влучно написав:
Хохол у Дніпрі погодиться на те, щоб віддати Донецьку і Луганську область. Хохол у Києві погодиться на те, щоб віддати лівобережну Україну. А хохол у Львові погодиться на те, щоб віддати Україну по Збручу.
додам
а закарпатець дивлячись на це все — радо об’явить Русинсько-угорську народну республіку і пошле всіх вище згаданих на йух.

виходить, пан президент знову бреше, обіцяючи в цьому році розродитись планом завершення війни?

План може бути.

Війну в Кореї планували завершити з 1951, але завершили доволі швидко по смерті Сраліна в 1953

я не дуже обізнаний що там комік розказує. знаю що у комікив робота така — народ веселити. ну то мабуть цим і займається, я до жанру комедії байдужий з юнацтва. чорний гумор, комедію це да, люблю.
а оті всі сіткоми, квартали... не моє, тому не розбираюсь.

бачив, да, в новинах.
ну, дипломатія буває робить чудеса.

але думаю то все фігня, в нашому випадку.
якщо у тому плані не буде написаний крок до миру:
«пункт Х: дати 314лєй раші»

я не дуже обізнаний що там комік розказує

Цей комік є чинним президентом та верховним головнокомандувачем. Це є факт, а розмови про «коміків» та інше то є інфантилізм.
Тому якщо Зеленський вирішить, що настав час підписати папірець — йому видніше. Значить, на то зокрема є воля і наших партнерів.

Цей комік є чинним президентом та верховним головнокомандувачем.

ху-во значить.
но що поробиш вже, раз комік займає такі посади.

Тому якщо Зеленський вирішить

то те нікому не цікаво, бо він — нічого не може вирішити.
вирішують хто завгодго, від єрмака до путіна, від сі, до байдена, і т.д., а не цей комік.

а розмови про «коміків» та інше то є інфантилізм.

інфантилізмом було обирати коміка президентом та верховним головнокомандуючим.
ну і зараз, так, інфантилізм, вважати що комік перестав бути коміком і щось вирішує :)

Так план давно є — так звана «Формула миру». От тільки у Хуйла є свій план завершення війни — який він також озвучив. А ще свій план швидкого завершення війни є у Трампа.
Зрозуміло що війна зайшла у глухий кут — тому так чи інакше її будуть припиняти. Ми втратили свій шанс вирішувати власну долю — тепер вирішувати будуть за нас.

Зрозуміло що війна зайшла у глухий кут — тому так чи інакше її будуть припиняти.

Це звідки такий оптимізм?

Чоловік живе вже не в Україні, тому і сповнився оптимізму. )

Розродитись планом до виконання комюніке, про обмін полоненими, продовольчу безпеку та викрадання дітей. Де там побачили завершення війни чи хоча режиму припинення вогню?

28 червня 2024, 19:02

Президент України Володимир Зеленський заявив, що «зрозумілий і детальний» план закінчення війни з Росією буде готовий цього року. Він сказав про це 28 червня під час пресконференції в Києві з президенткою Словенії.

«Для нас дуже важливо показати план закінчення війни, який буде підтриманий більшістю світу. Це — дипломатичний шлях, над яким ми працюємо», — сказав він.

тілько на чорних лебедів можна розраховувати.

На чорних лебедів не можна розраховувати, бо на то вони й чорні лебеді — їх появу не можна прорахувати.
Тому варіант тільки один — домовлятись

Тому варіант тільки один — домовлятись

ну то вперед, посилайте коміка домовлятись, він же розказував що вміє :)

Ні, будемо незламно чекати на чорних лебедів, бо вони ж точно прилетять, так всі експерти кажуть

Ні, будемо незламно чекати на чорних лебедів,

Не хочете, не чекайте. Хто ж неволить :)

так всі експерти кажуть

Експерти кажуть що путіну не цікаво ні про що крім капітуляції України домовлятись.
Але вони ж не проти, нехай хто спробує :)

Весь 22 рік пробували, зберегти тому путіну лице.
Не помогло чомусь, дивно...

Ну може треба взяти рецепти що Зеленський просував у 2019ому — просто припинити стріляти і бла-бла-бла.

Ну правда, нікого не вбивають. Просто з дня на день в армію збирають все більше і більше цивільних. Просто так. Бо велика армія — то є добре.

тебе вбили? або хоча б в армію забрали? нє?

Вбиті нічого не напишуть, а тцк-шникам чи тиловикам, яких теж в армію забрали, смерть не загрожує навідміну від штурмовиків посадок

Людей не «можливо вбивають в можливо заангажованих новинах» — людей вбивають та калічать і багато. Оскільки треба ще і ще і багато.

Сказати про це нема кому, бо демобілізації невбитих нема, вбиті не розкажуть, а обслуга у вигляді тцк і тиловиків про це не розповідатиме

а звідки інформація у тебе? Ти бачив сам, чи ти бачив відосики в трухі? чи звідки?
Ти сам бачиш щодня «облави тцк», чи ти бачиш це в зрадофільських каналах?
оці всі «всепропало» пости — вони базуються на достовірній інформації, чи на озвучуванні обс?

1. Я не казав «все пропало» . Для непридатної до служби в армії більшості населення і тилового складу зсу — все ок, «важко, але керовано».
2. Людина вище навела абсолютно резонний аргумент. Мобілізація посилюється, десь безугла казала, що 30к на місяць людей мобілізують, але нікого не демобілізують. То куди ж вони усі діваються, як не в сиру землю, чи в інвалідні візки на другорядні посади в зсу?
3. Звідки інформація у тебе, що все в порядку. Служиш в зсу?

Я не казав «все пропало» .

так, я використав не дуже, мабуть, доречну форму. Перепрошую, то було узагальнене «ти», не персоніфіковане.

Людина вище навела абсолютно резонний аргумент.

навіть абсолютно резонні аргументи мають наводитися там, де їм місце. «людина вище» ж зробила нічний набіг на форум і залишила не релевантний (на моє переконання) комент. занафіга? Це ж вже поведінка лахатоботів — триггер на ключове слово чи фразу.

3. Звідки інформація у тебе, що все в порядку. Ти ж чомусь не в зсу?

а де я казав про «все в порядку»? не в зсу я бо не хочу. Навіть якби все було в порядку — я би не прагнув туди потрапити. навіть якби там було прям харашо — теж не прагнув би.

ШІ може визнати когось непридатним. Цього не можна допустити, це зрада

ШІ може визнати когось непридатним.

Думаю таке буде неможливо. Бо тренувати ШІ будуть девелопери, які розуміють що якщо ШІ не буде визнавати усіх придатними — то наступними придатними стануть девелопери Резерв+.

не переживай, через своїх інсайдерів я дістав код цього ШІ. від досить нескладний

<?php

function isEligibleForMilitaryService(string $gender): bool 
{
   return $gender === 'male';
}
Сучасний ШІ зможе оцінити стан здоров’я людини набагато краще, ніж лікарі ВЛК
if (personData.hasPenis()) {
  return "Придатний";
}

Я написав. Не дякуйте. Погрішність десь 0.1% у порівнянні з реальним проходженням ВЛК.

Якщо серйозно. Який нафіг ШІ? Для визначення хвороб які тягнуть хоча б на обмежену придатність (ой да, її ж «відмінили», просто перейменувавши в «придатний до тцк, бла-бла-бла») — треба «обʼєктивні дослідження» які робляться на професіональному дорогому сертіфікованому обладнанні. Й навіть там часто є людський фактор, де треба сказати що ти бачиш, чуєш, відчуваєш, а лікарі граються в «детектор брехні». А якщо в тебе немає документів про історію хвороби до 22-го року, це той ще квест, бо «Зеленський заборонив хворіти»*

* це просто жарт про русняве іпсо — наказ «Зеленский запретил срать»

<ІПСО>
Знаючи як проходять наші ВЛК там достатньо якогось примітивного Object Detection який
— Голова, дві руки, дві ноги, стоїть прямо, х"й є — придатний
</ІПСО>

А ноги зачем? Без ног даже лучше, и места в танке меньше занимает, и убегать с поля боя не будет.

Так, чувак, не жартуй, мені саме такий сон і приснився ;)))
youtu.be/...​FT4T4?si=Ru8son_BtZ1zo4vC

Сучасний ШІ зможе оцінити стан здоров’я людини набагато краще, ніж лікарі ВЛК.

Автоматизація сучасного ВЛК не потребує ШІ

function isApplicableForDrafting(person) {
     return person.isMale && person.fullYears < 60;
}

То після цього «оберіга/резерву» паспорт видадуть готовий чи ще щось видумають?
Станом на місяць назад, ДП Документи сказали що нічого не видають незважаючи на аппки.

Це ІПСО, все вам вже видали

завдяки зусиллям Дмитра Кулеби лопатою буде забезпечений кожен мобілізований

завдяки зусиллям Дмитра Кулеби лопатою буде забезпечений кожен мобілізований

Нет, на лопаты будет сбор донатов на Доу.

На эпицентре лопата стоит где-то 200 грн. Оптом, допустим, будет 100.

По вики численность зсу 800000. Те для того чтобы каждому войну выдать лопату нужно всего 80 миллионов, к тому же у кого-то она уже наверное есть.

Наверху вон висит банер что 50 миллионов за мазду собирают одной лишь бригаде. Неужели 80 миллионов не соберут айтишники? Перформанс им там устроят, еще машину разыграют.

Добре, купи в епіцентрі лопату за 200 грн, яка не зламається від першого використання.

упд: Схоже вони подешевшали, здається раніше було дорожче.

Глядя на истории «неделя в Десне и на передовую» иногда кажется что армия и людей рассматривает как одноразовых. Так что лопаты одноразовые вполне будут работать.

армия и людей рассматривает как одноразовых

Майже так і є. У кожної «одиниці» є свій «час життя» в бою.

Б’юсь об заклад, що наступного дня як зешобла втратить владу, нова влада всі ці мінцирки-дії-резервихрестик розжене і задепрекейтить. Запам’ятайте цей твіт

Нова влада — це русня? Так, вона скасує, будеш користуватися госуслуґамі

Хто як не зе?! Всє сплатімся вакруг лідора!
тобі як раз при русні буде мегакомфортно, судячи з твоїх скрєп

Кого кого, а мене русня розстріляє, як мого вчителя історії, за проукраїнську позицію. А от ти будеш жити поживати, добра наживати, хуйла славити і дідів згадувати.

Зачем разгонять, своих людей поставят сверху просто. А уже те переведут все своим карманным конторкам.

Та ні, якраз навпаки. Усі негативні репутаційні ризики від впровадження цих систем вже понесла попередня влада, залишається тільки знімати врожай.

Пропоную ком’юніті створити застосунок "Корупціонер+’, куди додавати всю корумповану мразоту

Без дієвого механізму санкцій це немає сенсу.
Воно їм як божа роса.

Закони у нас непогані і Конституція хороша.
Але вони не виконуються або виконуються вибірково.

Все впирається в судову і виконавчу владу, наскрізь корумповану і гнилу.
Без змін там діла не буде.
Скільки законів не пиши, скільки списків не складай.

вже створили миротворець. І такі шо? і такі тепер туди сують кого не попадя. І тебе з меною (зі мною) засунуть, якщо десь адміну дорогу перейдемо.

Ми вже обʼєднали «Оберіг» із сімома іншими державними реєстрами

Яка інтеграція з ФОП і податковою крім коду?

Хочу почитати про кар’єрний шлях Катерини і чи має екаунт на ДОУ

Досвід роботи
Протягом 2006–2018 років займалася діяльністю у сфері юриспруденції та адвокатською практикою.[1]

У 2018 році доєдналася до здійснення реформ у сфері євроінтеграції в рамках канадсько-українського проєкту міжнародної технічної допомоги «Експертна підтримка врядування та економічного розвитку» (EDGE).

У 2019 році, з перших хвилин створення Міністерства цифрової трансформації України, стала частиною команди реформ та запустила електронні послуги нового покоління: єМалятко, електронний лікарняний та COVID-сертифікат в Дії.

У 2022 році, з початком повномасштабної війни, працювала над підсиленням технологічної складової забезпечення Сил безпеки та оборони.

В липні 2022 року ініціювала запуск та очолила проєкт Армія Дронів.

З 2023 року — радник Віцепрем’єр-міністра України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації України (на громадських засадах).

27 вересня 2023 року Кабінет Міністрів України призначив Катерину Черногоренко заступником Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.[2]

18 травня 2024 року Заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко розповіла про систему захисту даних військовозобов’язаних українців у застосунку «Резерв+», за розробку якої відповідала її команда, та анонсувала подальші заплановані революційні новації для зручності громадян по роботі ТЦК і ВЛК. [3][4][5]

uk.wikipedia.org/...​ренко_Катерина_Леонідівна
Не дякуйте

А до цього казала що не хочемо, бо закону нема

Знайомий зареєструвався тиждень тому, досі пише «Отримуємо інформацію з реєстру. Зачекайте, будь ласка». Хтось стикався з такою проблемою?

Так (оновлював раніше і щойно ще раз оновив).

Пише «Дані щодо вас не знайдено в реєстрі Оберіг. Спробуйте оновити документ або напишіть у підтримку застосунку, щоб з’ясувати деталі.
Чат-бот підтримки можна знайти в розділі Меню.»

На головному екрані пише що данні не знайдено і там є кнопочка Оновити документ. Якщо натиснути кнопочку то пише що запит відправлено і кнопочка Дякую. Після цього знову перекидає на екран з написом Отримуємо інформацію з реєстру, зачекайте будь ласка.

Значить нема ваших даних в реєстрі. Певно пролюбили вашу справу. З плюсів — можуть теоретично не слати повістки. З мінусів — майже 100% імовірність «намиста» при перевірці документів.

І на яких підставах одягнуть намисто? Що в адмін протоколі напишуть?
Добре, питання досить риторичне. Але тут купа таких паіньок які ще намагаються робити все по закону.,.

нічого в адмін протоколі не напишуть — бо їх ніхто не пише

В «намисто» посадять і підвезуть на ВЛК. Це гугло-переклад «бусы» з к__ї.
Підстава — неоновлення даних та відсутність ВОД згідно новоприйнятих законів,

моїх даних теж нема в реєстрі, цнап видав про це витяг. раз нема даних, значить нема що оновлювати, чи не так?

Так, будете доводити в суді що «оновити» це саме update а не create.

Так, але ні. Бо Ваша кінцева мета не оновлення даних, а наявність військово-облікового документа. Факт (підтверджений) відсутності даних ніяким чином не впливає на обвʼязок мати військово-обліковий документ.
Це моя особиста думка і я можу помилятись.

значить що він не знаходиться на обліку взагалі.

Дякую усім за відповіді у цій гілці!
Моє розуміння ситуації приблизно збігається з викладеними думками (людина не на обліку але мусить встати).

В мене питання в іншому хіба не саме для таких кейсів запускався Резерв+?
Друге питання риторичне: що робити далі?

Наразі скористались опцією «Виправити дані онлайн» у Резерв+. Чекаємо на результат.

Отримали якусь відповідь? Я скористався цією ж опцією, але жодної відповіді.

Відповідь через Резерв+ так і не отримали (і як я розумію і не отримаємо).

Після багатьох спроб протягом декількох днів відправили запит в чат-бот стосовно ситуації і отримали ось таку відповідь (фрагмент):

Наразі застосунок Резерв+ дозволяє оновити номер телефону, електронну пошту та поточну адресу проживання.
👩🏻‍💻Дані для реєстру «Оберіг» вносяться безпосередньо працівниками ТЦК та СП, а також отримуються з інших реєстрів. Якщо після авторизації в застосунку ви отримали повідомлення «Дані щодо вас не знайдені в реєстрі Оберіг», необхідно звернутися до Територіального центру комплектації та надати необхідні документи

Як зрозуміти, що я не військовозобов_язаний?

Як зрозуміти, що я не військовозобов_язаний?

— роздягаєтесь, підходите до дзеркала — і якщо бачите полові ознаки чоловічої статі — значить зобовязані.

У мене є «тимчасове посвідчення військовозобов_язаного»
Там зазначено у графі 7 «Придатність до проходження військової служби за станом здоров_я»
09.06.2022 рішенням ВЛК Полтавського ОМЦТК та СП визнаний непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку за гр.II ст.16а наказу МО України № 402 від 2008 року.
Мокра печатка. Підписано ТВО Начальника Полтавського ОМТЦК

Але б хотілося ще б онлайн, у всіх цих рєєстрах побачити таку саму інформацію.

Якщо виключений з військового обліку, то очевидно ж, що вже не військовозобовʼязаний

Тю, все, видаляю чортів Резерв+. Він не для мене взагалі !

Ні. Не очевидно
У минулій темі розбирали це. Якщо коротко то треба ВЛК заново проходити

Якщо знятий з обліку, то де і нащо його проходити?

Там існує два формулювання. ’Знятий з обліку’ і ’виключений з обліку’. Якщо знятий це не панацея. Потрібно бути виключеним

Вірно підмітили, сам трохи збився. Але Олег все ж таки написав про виключення з військового обліку.

Дякую. Нарешті зрозумів, що мене непокоїло.

насколько я знаю, «снят с учета» и «исключен с учета» это разные вещи.

если «исключен» то да, уже не военнообязанный. если «снят», то военнообязанный.

Такая же ситуация. На руках имею аналогичный документ с печатями и заключением ВВК за 2023 год, по результатам которой исключен с учёта. Однако в Резерв+ информация последней ВВК датируется 2018 годом.

Це стаття по шизофренії. Краще з таким діагнозом не сидіти в інтернеті, це протипоказано.

а навіщо лайно робити «онлайн»?

Ого, все настільки погано з переглядами новин і коментами про цей недолугий додаток у «Статях», що вирішили запостити на форум і відкрити коменти для всіх? Це вже демократія?

Тупанули, скоро закриють. Не перший раз

Цікаво А що відомо про розробника цього ПЗ? А як діла з секюріті чи є заключення ?

Видно, що не всі бачили те інтерв’ю з питаннями про розробника.

Тобто як що ти маленька іт компанія та бажаєш продавати софт в держустанови — ’заклюють та затуканять збирати папірці по стандартам та сертифікатам. Але якщо в тебе є тягач в міністерстві , то на сертифікати безпеки та стандарти можно забити

видно, що багато хто бачив ту частину інтерв’ю і тепер — мов справжній журналіст-розслідувач — згадує про розробника. Без інтерв’ю фіг би згадували

на таку систему повинен бути сертифікат дстзі згідно закону

Ще б додали кастомну фактичну адрессу. Живу в велі — на мапі нема адреси, і що тоді робити? P.S — адреси дійсно нема, ні у гугл ні десь ще, але вона фактична

Ще б додали 24 статтю конституції до антиконституційного закону про мобілізацію

Повага Юрію за те, що вирішив не штурмувати Тису, а вирішив піти служити.

але в кадрі порушення форми одягу

а ми в коли в київській студії знімаєм, то не в формі зазвичай, але футболка статутна)

а онлайн ВЛК ? інтеграція з Health App, наприклад

чому в них досі назва русифікована? має бути uhyl

Підписатись на коментарі