Безсоромний плагіат в LinkedIn від Polina Levytska та Valeriia Redko
Привіт, вже дуже звична ситуація коли на DOU реєструються різноманітні коучі, створюють теми про успішний успіх або ще якусь маячню, отримують вагон критики від спільноти, ображаються та звинувачують спільноту у токсичності.
Якщо на DOU викласти чужий текст, без вказання джерела, плагіат, то спільнота DOU подібне розкритикує, таке вже траплялось. А ось в LinkedIn плагіат сприймається терпиміше.
Знайшов кумедний випадок плагіату в LinkedIn тому хочу розібрати його детальніше з усіма доказами.
Передмова
На DOU є тема «Як ви ставитеся до тайм-трекеру?» за 8 листопада 2023 року де переважна більшість фахівців проти використання тайм-трекерів, це відображено у секції «Найкращі коментарі».Пару днів тому, 26 червня, Polina Levytska створила тему «Як ви ставитесь до трекінгу свого робочого часу?» де завуальовано порівняла фахівців, які відмовляються працювати з трекером, з антиваксерами:
Погодинна звітність підійде вам, якщо ваша компанія працює в IT-сфері, в управлінні проєктами, діджитал і так далі.
З іншого боку, я розумію, що доводити тим, хто проти системи трекінгу, це як доводити батькам дітей, які проти щеплень, наскільки це важливо.
Спільнота розкритикувала тему від Поліни, Поліна у відповідь маніпулювала як могла, ставила кліше, звинувачувала спільноту у токсичності, в решті почистила тему та видалила свій профіль з DOU. Ось копія теми в архіві, там все це відображено.
Кумедний випадок плагіату
Звісно, таке видалення, привернуло більше уваги до Поліни. Із-за цього коментаря я випадково знайшов в профілі linkedin.com/in/poli-levi/, в секції «Featured», закріплений пост (копія в архіві) про сильних людей. В пості Поліни відсутнє посилання на джерело, відповідно складається враження що це власний текст Поліни, але ось коментар «Дякую за поширення мого посту» від Valeriia Redko вже є натяком на плагіат.Й дійсно у Валерії є схожий пост (копія в архіві), опублікований на пару тижнів раніше, так само без вказання джерела, відповідно складається враження що це власний текст Валерії, але ось якщо погуглити цей текст з посту то знаходяться статті за серпень 2020 року:
- плагіат (копія) (Polina Levytska) (2w ago)
- плагіат (копія) (Valeriia Redko) (1mo ago)
- переклад з вказанням джерела (копія) (десь 13 серпня 2020 року)
- копія ймовірного джерела (десь 12 серпня 2020 року)
Ще глибше
Якщо дослідити сплагіачений текст то ситуація стає ще абсурднішою бо текст містить вирвані цитати:Сильні здатні витримати будь-яку правду
Живуть чесно
19 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів