Цукерберг зневажливо відгукнувся про конкурентів на ринку ШІ: «враження, що вони намагаються створити Бога»

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг заявив, що в майбутньому не буде «одного-єдиного ШІ», а неназвані конкуренти, яких він вважає менш відкритими, схоже, думають, що «створюють Бога». На думку Цукерберга, вихідний код має бути відкритим, аби інструменти ШІ можна було передати в руки багатьох людей.

«Я не думаю, що технологія ШІ — це те, що потрібно приховувати і [...] що одна компанія може використовувати її для створення якогось центрального, єдиного продукту, який вона будує», — сказав Цукерберг інтерв’ю з Кейном Саттером.

Схоже, Цукерберга не влаштовує монополія на ШІ:

«Не схоже, що на телефонах людей є один застосунок, яким вони користуються. Так само не існує єдиного креатора, від якого люди хочуть отримувати весь свій контент. Не існує єдиного бізнесу, у якого люди хочуть купувати все».

Ці коментарі з’явилися незабаром після того, як поширилася інформація про те, що Meta намагалася домовитися з Apple про інтеграцію своїх ШІ в операційні системи компанії (замість того, щоб працювати тільки з OpenAI на етапі запуску), але зазнала невдачі. За даними Bloomberg, Apple вирішила не продовжувати офіційні переговори з Meta, оскільки сумнівалась у практиках конфіденційності компанії.

А ви підтримуєте думку Цукерберга? Чи це більше схоже на маніпуляцію через невдачі власних продуктів?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Звісно, я підтримую думку Цукерберга.
Політика Meta стосовно open-source мовних моделей — це те, завдяки чому ми маємо зараз конкурентний світ мовних моделей з відкритим кодом, адже саме публікація LLAMA підштовхнула інших гравців ринку робити open-source.

Респект Meta.

Якщо будуть люди які зможуть запускати на стільки потужні LLM локально і можна буде повністю змінювати вихідний код, то це буде повна катастрофа!

перевожу: «мы в Мета этот рынок пролюбили и совершенно точно не догоним лидеров, даже если всю индию посадим писать код. Мы хотим чтобы нам дали опенсорц, который мы придумаем как прикрутить к нашим сервисам и монетизировать»

Максимально далекий від реальності «переклад».

Якщо що, Мета сама розробляє опенсорсну ЛЛМку — LLaMa. І вона доволі гарно перформить.

ШІ будуть жити довше за нас. Зрештою вони зможуть дуже багато. Стануть набагато могутнішими за нас. Тому я й пропоную — обмежитися таблицями і пошуком по ним. Не треба створювати ще й штучне життя — настане демографічна криза.

Так а що тут маніпулятивне?
Цілком логічна думка і монополії точно не буде.

Підписатись на коментарі