Як я намагався виправити режим сну і створив застосунок «Спимо Вчасно»

Привіт, спільното DOU!

Як і багато хто з розробників, я завжди боровся з дотриманням здорового режиму сну, і часто програвав, засинаючи о 2-3 годині ночі. Додатково робота з клієнтом за океаном і початок робочого дня о 10-11 не покращує ситуацію. Ця проблема надихнула мене на створення застосунку, який допоможе таким людям, як я, лягати спати вчасно.

Мені не подобались ті застосунки, які є в маркеті, бо багато з них змушують або користуватись браслетами/годинником або рахують якісь незрозумілі цикли сну (які, здається, абсолютно випадкові, бо я почуваю себе або добре або ні абсолютно неспівпадаючи з тим, скільки «глибокого сну» чи «поверхневого» сну було) або для чогось записують звуки вночі тощо.

Я хотів створити щось, що заохотить мене лягати спати вчасно і буде достатньо простим.

Тож, зустрічайте ’Спимо Вчасно’! (або ’Sleep On Time’) 🌙

Як це працює:

1. Ви встановлюєте бажаний графік сну.
  2. Коли ви йдете спати то ви «клікаєте» на сон і ніч починається. Апка моніторить скільки ви користувались телефоном вночі, коли пішли спати і коли прокинулись
  3. На основі цих даних вираховується «оцінка» ночі
  4. Чим більше гарних ночей ви зробите — тим більш круті ачивки ви отримаєте
  5. Прогресом можна поділитися з друзями щоб замотивувати і себе і їх
  6. Також застосунок будує графіки та статистику по ночах (оцінки, загальний час сну, середній час сну, співпадання з графіком тощо)

Основна ідея в тому, що отримання ачівок і поширення гарних результатів замотивує людину дотримуватись графіку. Звісно, якийсь відсоток відхилення від графіку можливий ( і це допускається у застосунку) бо ми не роботи а люди 🙂 (тим паче, що з божевільним східним сусідом деякі ночі треба проводити в коридорі)

Технічні деталі для цікавих:

• Побудовано за допомогою Expo (React Native + TypeScript).
  • Довелось написати два нативних модулі на Swift та Kotlin для доступу до API які надійно трекають вихід з апки (ті, які були у Expo, працювали не завжди)
  • Переважно використовувались стандартні бібліотеки Expo (expo-sqlite, async-storage, router тощо).
  • Розробляв його самостійно вечорами після основної роботи

iPhone: скачати тут Трекер сну — Спимо Вчасно в App Store

Android: скачати тут Спимо Вчасно — Застосунки в Google Play

Апка безкоштовна 🙂

Сподіваюся, що ’Спимо Вчасно’ допоможе вам дотримуватись свого ідеального режиму сну. Буду радий почути ваші відгуки та пропозиції.

Дякую, що ознайомилися! 🤗

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Без спроби знецінення витрачених зусиль просто зазначу, що виглядає як наявний вже в айфоні функціонал. У додатку Здоров’я. Теж задається графік. Теж трекається, якщо сидиш у телефоні. Ну ачівок ніби нема.
Ідея загалом класна. Шкода, що мені для сну допомагає тільки мелатонін, а не додатки )

Так, згоден. Якби в Здоров’я додати нотифікації повертатись у додаток (чи блокувати телефон вночі) і ачівки то було б майже ідентично. А графіки, там дійсно красиві. Apple взагалі вміє в графіки (на відміну від Android/Google імхо)

мені для сну допомагає тільки мелатонін

😢😢Сподіваюсь це виправиться

Розробка велась швидше за все в неробочий час... Виходить, що автор недосипав, щоб ми могли висипатися!

😀 Саме так. Іноді саме апка була причиною, чому я лягав о 2 ночі

Цікавлюся подібними додатками. На жаль, без чогось типу фітнес-браслета воно якісно не працюватиме. Що якщо я думав що просто приляжу на хвильку і раптом заснув до ранку? Що якщо я заснув, однак прокинувся через потребу сходити в туалет, а потім довго не міг заснути знову? Поки воно потребує ручного введення «я пішов спати» — показники будуть невірними. Моніторинг використання телефону — це звісно плюс, при цьому апка буде враховувати активність тих хто як тільки не спить, то використовує телефон, а якщо людина натомість читає e-book, то це вже не враховується.

Частково згоден з вами. Але ця апка не для того щоб ідеально вирахувати скільки часу ви дійсно спали, а для того, щоб створити звичку лягати вчасно. Тобто якщо ви пішли спати, наприклад, о 12 ( і хотіли піти о 12 ) а потім не могли заснути ( або прокинулись і не могли заснути) то це все одно добре. Бо ви пішли спати, а значить звичка почала створюватись і це головне. Звісно і тут можна обманути систему. Можна почати ніч і продовжити дивитись відео на ноутбуку, або взяти планшет. Або піти читати книжку ( як ви пишете ). Але, по перше, тоді людина відчуває, що вони обманює систему. і нагорода не так ціниться ). А по друге (наскільки я знаю), саме телефон є найбільшою проблемою, бо в нього зручно «заліпати» у ліжку )
Але, так, якщо потрібен ідеальний моніторинг то краще браслет

Підписатись на коментарі