Як я намагався виправити режим сну і створив застосунок «Спимо Вчасно»
Привіт, спільното DOU!
Як і багато хто з розробників, я завжди боровся з дотриманням здорового режиму сну, і часто програвав, засинаючи о
Мені не подобались ті застосунки, які є в маркеті, бо багато з них змушують або користуватись браслетами/годинником або рахують якісь незрозумілі цикли сну (які, здається, абсолютно випадкові, бо я почуваю себе або добре або ні абсолютно неспівпадаючи з тим, скільки «глибокого сну» чи «поверхневого» сну було) або для чогось записують звуки вночі тощо.
Я хотів створити щось, що заохотить мене лягати спати вчасно і буде достатньо простим.
Тож, зустрічайте ’Спимо Вчасно’! (або ’Sleep On Time’) 🌙
Як це працює:
- Ви встановлюєте бажаний графік сну.
- Коли ви йдете спати то ви «клікаєте» на сон і ніч починається. Апка моніторить скільки ви користувались телефоном вночі, коли пішли спати і коли прокинулись
- На основі цих даних вираховується «оцінка» ночі
- Чим більше гарних ночей ви зробите — тим більш круті ачивки ви отримаєте
- Прогресом можна поділитися з друзями щоб замотивувати і себе і їх
- Також застосунок будує графіки та статистику по ночах (оцінки, загальний час сну, середній час сну, співпадання з графіком тощо)
Основна ідея в тому, що отримання ачівок і поширення гарних результатів замотивує людину дотримуватись графіку. Звісно, якийсь відсоток відхилення від графіку можливий ( і це допускається у застосунку) бо ми не роботи а люди 🙂 (тим паче, що з божевільним східним сусідом деякі ночі треба проводити в коридорі)
Технічні деталі для цікавих:
- Побудовано за допомогою Expo (React Native + TypeScript).
- Довелось написати два нативних модулі на Swift та Kotlin для доступу до API які надійно трекають вихід з апки (ті, які були у Expo, працювали не завжди)
- Переважно використовувались стандартні бібліотеки Expo (expo-sqlite, async-storage, router тощо).
- Розробляв його самостійно вечорами після основної роботи
iPhone: скачати тут Трекер сну — Спимо Вчасно в App Store
Android: скачати тут Спимо Вчасно — Застосунки в Google Play
Апка безкоштовна 🙂
Сподіваюся, що ’Спимо Вчасно’ допоможе вам дотримуватись свого ідеального режиму сну. Буду радий почути ваші відгуки та пропозиції.
Дякую, що ознайомилися! 🤗
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів