Test Engineering Notes — Vol. 15. Про flaky-тести в Uber, “хаос” в serverless та інтернет в Антарктиці

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Вітаю, друзі! Якщо ви бачите цей дайджест вперше, нумо знайомитися. Мене звати Олександр Романов. Я працюю в автоматизації та розробці з 2011 року. З того часу я постійно читаю та вивчаю щось нове. Щоб знання просто не накопичувались — я ділюся ними у своєму каналі — Test Engineering Notes та подкасті Testing Minutes.

TLDR, або Що у випуску

• як Uber бореться з flaky-тестами та як в Zalando тестують на мобілках;
  • наскільки успішно великі компанії застосовують ШІ в роботі інженерів;
  • новий інструмент для тестування мобільних девайсів від Google;
  • як зробити chaos engineering для ваших serverless-систем;
  • зрозуміле пояснення контрактних тестів;
  • як працюють токени, cookie та черги в сучасних системах;
  • багато іншого...

Тестування

ШІ в тестуванні

Автоматизація

Python

Хард скіли

• The curious case of the missing period — приклад того, як одна крапка в листі може стати критичною помилкою.
  • Queueing — візуальне та дуже інтерактивне пояснення, навіщо нам черги в сучасних вебсистемах.
  • Engineering for Slow Internet — деякі нотатки інженера з антарктичної бази, який намагався працювати з інтернет-сайтами, — та виявилось, що вони вкрай не оптимізовані.
  • Ruff: Internals of a Rust-backed Python linter-formatter — Part 1 — не так давно вийшов новий лінтер для Python — Ruff. У цій статті пояснюються деякі моменти з того, як його будували на мові Rust.
  • The Story of Reformatting 100k Files at Google in 2012 — шикарна історія про те, як писали форматтер для Bazel-файлів.
  • This is what software development looks like now — приклад сучасної розробки з ШІ — від ідеї до реалізації.
  • Demystifying cookies and tokens — коротке, але змістовне пояснення того, навіщо нам взагалі ті токени та кукі.

Софт скіли

• Visual Thinking & Sketching — чому скетчинг може буде корисними навіть інженерам.
  • Senior Engineer Fatigue — в чому різниця між джуніор та сеньйор інженером (в контесті навчання та роботи).
  • Good code is rarely read — що значить, що код «хороший»? Виявляється, хороший код — це той, який мало читають.

Дякую за увагу! Діліться найкращими статтями та відео в коментарях!

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі