Як додати платіжну систему на сайт без ФОП?

Доброго дня. Хочу запитати, чи є можливість додати якусь платіжну систему на сайт, але так щоб ця платіжна система не вимагала реєстрації ФОП?

Історія у мене така, що я захотів робити інтернет-магазини для знайомих, і порядка 5-10 чоловік сказали, що їм треба інтернет-магазин. Це були всі люди, які не мають ніякого ФОП (не є фізичними особами підприємцями), тобто просто — фіз.особи, але виробляють якісь товари чи продукти, пропонують якісь послуги і офлайні. Моя ідея була в тому, щоб допомогти їм також вийти у інтернет і так збільшити кількість замовлень, а значить і грошей. Ну а якщо замовник мого сайту буде більше заробляти завдяки мені, завдяки створеному інтернет-магазину, то у нього значить будуть гроші аби мені платити. І всім добре. Теоретично все виглядало чудово. На практиці ж я стикнувся з проблемою, яку я сам не можу подолата. Основна проблема — це активація платіжної системи.

Я почав робити сайт з використанням технології asp.net. Взяв простий хостинг на ukrline. Здається, досить все доступно, краще ніж php+mysql хостинги (хоч трохи дорожче, на якісь сотні гривень, але воно того варте).

Знайомим треба було зробити інтернет-магазини для: продажу якоїсь їжі (типу для ресторану), для продажу продуктів їх творчості (наприклад, їх музики, дисків чи концертів, чи курсів з йоги тощо, чи продажу їх книг — паперових чи електронних), для продажу їх послуг (для центру психології, з різними спеціалістами з езотерики, таро, астрології, профорієнтації тощо), ігор, ну і плюс статей на сайті тощо.

Поспілкувався зі знайомою, яка уже має свій інтернет магазин на «prom.ua», особливо з приводу платіжних систем, ну і я вирішив спробувати додати за аналогією платіжні системи й на свій інтернет-магазин.

Спочатку я спробував WayForPay. Здається, що все просто, додав кнопки для покупки на сайт, і дійшов час активації. Я зробив сайт, на якому розмістив для продажу книги. І от звертаюся, значить, у службу підтримки WayForPay для активації платіжної системи, а вони мені кажуть: «вибачте, але ми не працюємо з продажем книг». Старався, писав код, і тут тобі на — ми з вами не працюємо. Хоча, до речі, я бачив сайт на якому таки продають книги через WayForPay. У мене склалося враження що це не дуже чесна організація. Також людина, для якої я робив цей сайт, коли побачила що WayForPay просить код банківської карти (CVV код) і запитала «а хто вони взагалі такі?», я також засумнівався що з ними щось вийде.

Далі я спробував LiqPay від ПриватБанку. Ну, думаю, хороший, наче, банк. Такий популярний. націоналізований, правда. Ну, зате є платіжна система. Прямо від банку. Чому б не спробувати? Додав на сайт код кнопок для купівлі через LiqPay, і от уже задумав активувати платіжну систему. Та й тут все виявилося не просто. Мало того, що довелося зареєструватися як ФОП, і платити щомісяця за LiqPay, так ще й вони попросили якісь документи. Ну типу «договір про купівлю-продаж», «договір на постачання товару». Тощо. Що за єрунда? У мене є клієнт — людина яка сама написала книги, має їх у електроному вигляді і паперові (надруковані), який нам треба підписувати договір самим з собою? Останній раз у відділенні ПриватБанк вони мені взагалі сказали «ну можете фіктивний договір якийсь підписати». Все це ускладнювалося тим, що треба було додавати якісь сторінки на сайт типу «умови повернення товару», і ще якісь бюрократичні штуки.

Тобто виглядає так, що вони «вручну» дивляться, заходять на сайт, і потім просто вирішують, подобається їм він чи ні, і з цієї якоїсь суб’єктивної не об’єктивної причини вирішують, чи можна сайт активувати чи ні. Це дуже дивно і мені не сподобалося. Це особливо стосується WayForPay та Raiffeisen Bank.

Коли у мене нічого не вийшло з WayForPay і LiqPay, я вирішив спробувати варіант з Raiffeisen Bank — їх Shop-Express. Але це виявилося ще гірше, ніж з ПриватБанком чи WayForPay. Вони подивилися сайт, сказали «а хто це взагалі така, що вона от написала книги і продає їх»? Ну взагалі жесть. Я кажу, це вона просила щоб я їй зробив сайт. От дивіться, є на інших сайтах піратська версія її книг (напевно на російських сайтах), і ми хочемо це виправити. Райфайзен виявився таким, що не має нормальної платіжної системи. У них взагалі здається відсталий технічно банк. Хоча їм порядка 100 років (Райфайзен банку), але вони досі не пйшли з Росії, тобто вони платять податки Путіну, який потім на ці гроші може убивати українців. Райфайзену я сказав «до побачення». навіть не дійшло до купівлі їх Shop-Express.

І от у мене тепер поганий найстрій і мені сумно. Складається враження, що ми живемо у «Совку», де нормальна діяльність організацій (ФОПів) неможлива. ФОПам треба платити податки (ЄП/ЄСВ), але якщо людина нічого чи мало що продала зі своїх товарів чи послуг — то навіщо їй робити ФОП? І складається таке враження, що без ФОП не можливо активувати жодну платіжну систему. Але я маю надію що це не так. Може я чогось не знаю. Може все не так погано. Може є якісь платіжні системи, україніські чи зарубіжні / міжнародні, які не мають ніяких отаких бюрократичних процедур для активації системи оплати на сайті.

Власне, що мені в ідеалі потрібно? Щоб користувач міг зайти на сайт, зареєструватися (я це можу зробити засобами asp.net, аккаунти, зашифровані паролі, це все asp.net вміє сама робити), і отримати доступ до каталогу товарів / послуг на сайті. І в таблиці товарів натиснути на кнопку купити. Перейти на сайт платіжної системи. Ввести дані своє карти, і щоб було підтвердження від серверу, що оплата пройшла за такий то код покупки, від такого-то користувача. Я маю отримати на сервері асп-нет відповідь від платіжної системи з деталями покупки, і дізнатися що все успішно пройшло (продаж товару чи послуги), і потім відкрити у особистому кабінеті користувачеві доступ до придбаного файлу (книги, статті тощо) для скачування з БД. Наприклад, у мене провайдер інтернету вдома якось налагодив подібну систему: я оплачую за інтернет гроші, і коли все вдалося, оновлюю сторінку в особистому кабінеті провайдера — і він одразу бачить кільки грошей прийшло, і автоматично продовжує послугу надання інтернету.

Тобто хочеться щось подібне. Щоб будь-хто міг поповнити на сайті свій аккаунт грішми, і потім за ці гроші можна було щось купити на сайті — книги, статі, послуги тощо тощо.

І ще одне хочу додати. Щодо податків на підприємницьку діяльність. Десь я чув що у Європі (напевно у Великобританії, не впевнений точно), держава сама виділяє гроші на підтримку підприємництва, і не давить організації податками, а скоріше навпаки — підтримує, дає усі можливості розвитку. Тобто тільки якщо дійде дохід організації до якогось досить серйозного високогоприбутку, тоді вже включаються податки тощо (підхід як з ФОП). Оця українська система так званого загально-обов’язкового державного оподаткування наче й відкладає гроші з ФОПів на пенсії, але на ділі — тільки ускладнює процес запуску інтернет-магазинів. Виглядає так, що багато усяких людей, організацій хоче нажитися на посередництві, як тільки бачить що ви — ФОП. А в результаті відчуття, що ми живемо у СРСР, де заборонена приватна власність (якщо існування ФОП вимагає податків, ЄП / ЄСВ тощо — то це все одно що заборона приватної власності, бізнесу).

Перепрошую, що мене «понесло у філософію». Якщо хтось підкаже як додати платіжну систему на сайт без ФОП (і вкажіть яку саме платіжну систему) — буду вам дуже вдячний, а то я вже задумуюсь ставити хрест на своєму програмуванні — бо занадто багато демотиваторів для досягенні цілей.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Роби все через свій фоп (краще потім тов), і хай тобі платять за ведення всього, і просто висилають свої товари а оплату приймають на твій рахунок який ти можеш окремо кожному зробити. Роби їм все через себе й розраховуйся з ними по договору.

Ведення чи не ведення ФоП — їхня проблема, як і всі супутні анальні відносини з законом і податковою

Твоя проблема — щоб вони оплатили твої послуги. Одною з таких послуг може бути в тч ведення фоп

Якщо ти про _свій_ фоп — то сорі ти лізеш тут на граблі, якщо не хо реєструвати. Абсолютно неважливо як ти отримаєш гроші, навіть якщо це біткоїни через якісь єбєня — ти ходиш по лезах, і тебе і знайдуть і вдують так що не захочеться більше. От посваришся з кимось і він тебе тупо здасть як приклад, із завісті й принципа. Хтось подасть на тебе в суд за дрібноту якусь, і от вже всю твою білизну доведеться показати на світ

Виглядає так, що багато усяких людей, організацій хоче нажитися на посередництві, як тільки бачить що ви — ФОП

Welcome to capitalistic free market

А в результаті відчуття, що ми живемо у СРСР, де заборонена приватна власність (якщо існування ФОП вимагає податків, ЄП / ЄСВ тощо — то це все одно що заборона приватної власності, бізнесу).

Ліл 🫣 от коли в кицьки були глисти, то теж відчуття було наче я в срср живу.

Те що всі хочуть з тебе відсоток здерти, це не срср, це e-commerce :)

все намного проще.
1. при оформлении — делаешь пункт «оплата на карту»
дальше при заказе — высылаешь клиенту для оплаты номер некоей карты.

2. Если деятельность идет и есть заработок, открыаешь фоп и открываешь уже предпринимательскую карту.

3. Затем если деятельность идет еще лучше — уже подключаешь платежную систему.

Пункт 1 не особо законный но считай ты тестируешь гипотезу, если бизнес пойдет то оформишся как надо.

фіз.особи, але виробляють якісь товари чи продукти, пропонують якісь послуги і офлайні.

Підприємницька діяльність (підприємництво) — це ініціативна, самостійна діяльність осіб або підприємств (фірм), націлена на отримання прибутку, або особистого доходу, і яка здійснюється на власний ризик та під власну майнову відповідальність.

Стаття 164. Порушення порядку провадження господарської діяльності

Провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без подання повідомлення про початок здійснення господарської діяльності, якщо обов’язковість подання такого повідомлення передбачена законом, або без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, або у період зупинення дії ліцензії, у разі якщо законодавством не передбачені умови провадження ліцензійної діяльності у період зупинення дії ліцензії, або без одержання документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди), -

тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

ой, ну навіщо ви мені тут цитуєте такі великі цифри — оці штрафи? Я подивився скільки це, 1000-2000 мінімальних доходів. Це десь 1,5-3 млн грн. Дуже цікаво. А якщо людина допустим заробила 100 грн. ну хай навіть 1000 грн за місяць. І не зареєструвалась як підприємець чи ФОП, то що, зловлять, і оштрафують на 1,5 млн грн? не смішіть. не лякайте.
щодо податків, я у інших повідомленнях писав. що не проти їх платити. але аби було з чого.
А для того щоб було з чого — має бути спосіб заробити ці гроші якимось чином. У наш час майже весь бізнес переходить у інтернет. Тому, жаль, що закони настільки безжалісні до мікро-підприємництва і що вимагають платити ЄСВ (1500грн+) щомісяця, які людина можлива не заробила.
Ну, і раз уж ми говоримо про закони. Знаєте, я людина віруюча. І є ще закони Божі. Священні писання. Я — кришнаїт (ну про це можна здогадатися з мого імені, принаймні це точно краще ніж бути атеїстом). Так от, я теж хочу процитувати вам «закон Божий». У Шрімад-бгаґаватам 1.3.25, книзі, якій понад 5 тис років, сказано: «Далі, на стикові двох юґ, Господь творіння прийме народження як втілення Калкі. Він стане сином Вішну Яші. На той час правителі землі деґрадують настільки, що перетворяться на грабіжників.» Час, про який ідеться буде ще не скоро — десь через 427 000 років. Але уже зараз є правителі які грабують свій народ. Десь більше, десь менше. Хтось більше грабує, хтось менше. Так от, для мене оця дивна умова обов-язково реєструвати ФОП для купівлі-продажу через інтернет — це грабіж, бо вимагає платити ЄСВ, але у людини може не бути ще таких грошей.
І, до речі, мені тут чомусь згадався відомий китайський інтернет-магазин Алі-експресс. От цікаво, що там можна продавати багато товарів, за досить хорошими цінами. Але навіть у керівника/засновника Аліекспресу є проблеми у Китаї. Знаєте, я не кажу. що я якийсь там крутий чоловік типу Джека Ма. Я взагалі безробітний, і мало маю робочого досвіду. Програмую просто у своє задоволення (це моє хоббі). І мені боляче бачити, що люди не можуть нормально розвивати свій бізнес. Продавати свої товари чи послуги через інтернет. Я навіть сам от хотів би продавати свої статті чи книги чи ігри тощо через свій сайт. Але чому я маю для цього бути ФОП? Знаєте, коли у мене була робота того року, у мене була хороша зарплата чяк програміста (напевно то мені просто дуже пощастило), то у мене була там така умова, що я не повинен мати паралельно якусь іншу роботу. І хоча зараз я заробляю копійки, порівняно з тими великими грішми, я все ж частково вважаю що я тоді коли працював «на дядю» — я «майже не жив», бо весь час ішов на реалізацію чужих ідей, написання коду для інших людей, для організації де я працював. Воно то і не так погано з точки зору грошей. Але з точки зору якогось душевного/духовного задоволення — в грошах немає особливої радості.
цікаво що ви тут процитували ще й такі слова: «з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення». так от, мені наприклад спокійно що ніяких особливо знарядь виробництва, виготовленої продукції, сировини і тим паче грошей у мене й так немає =-) ну типу — «нема грошей — нема проблем». Як казав хтось: «вільний час, який ви маєте — це гроші, яких у вас немає». Десь було у Паоло Коельо у «Аліміміка»: «Якщо ти дуже чогось хочеш — то весь всесвіт буде сприяти тобі тому, щоб твоє бажання здійснилося». Ну. коротше. Податкової я не боюсь. Бо за весь час коли я працював і заробляв — я всі податки (ЄП/ЄСВ) щомісяця стабільно платив. І планую платити податки якщо буду заробляти у криптовалюті. От якщо колись вже й вийду на рівень з десятками тис грн заробітку на місяць — тоді вже й подумаю відкривати ФОП. А поки хочу робити «інтернет-магазини» без ФОПів. Діло в тому, що інтернет-магазин — це така цікава штука, як Aliexpress, Amazon, чи навіть українські Пром, Розетка, OLX тощо. Програіст має робити такі продукти, щоб люди для яких він пише програми могли краще реалізувати себе і більше заробляти. Для цього інтернет-магазин — найцікавіше що можна тільки придумати

Я взагалі безробітний, і мало маю робочого досвіду

я помітив з ваших монологів.

присвятіть цей час саморозвитку, але не кришнаїтському, а розберіться з законодавством.

більша частина вашого монологу — якась дикість, яку навіть не хочеться коментувати.

Дивиться в бiк закородонних сервiсiв.

Тому що продаж товарів/послуг — це підприємницька діяльність, а приватною особою вона можлива тільки через ФОП.

не знаю, може треба ввести якесь поняття «мікро-ФОП» — для людей, які не мають можливості заробляти досить грошей, щоб платити ЄСВ (порядка 1500 грн). І дати їм можливість здійснювати діяльність через криптовалюту. Але хай платять ті самі 20% з прибутку. я думаю що це всіх би влаштувало.

тебе вичислить податкова і оштрафує. потрібно фоп.
на крайняк робити комунікацію після замовлення і давати номер карти, але потім читай перше речення

Якщо працювати з укр процессiнгом. Можливо.

нормальні закордонні процесинги в своїй більшості українця ідентифікують і переважно не пропустять до прийому карток,
а ті можливі одиниці, що пропустять — скоріш за все відзвітують по CRS нашій податковій.
ну і всі закордонні процесинги для українського покупця товарів чи послуг будуть виглядати як «той незрозумілий сайт, де чомусь просять дані моєї картки».
та ще й процесити українські картки українських покупців українським продавцем на закордонному процесингу — це виглядатиме дуже дивно в очах СБ процесинга.

ну, коли я працював того року, у мене була нормлаьна зарплата, то я спокійно платив і ЄП і ЄСВ (таку собі «десятину» — я саме так сприймав це, і так і сказав податковій, що оскільки зараз Україна бореться проти Путіна (такого собі безбожника), то держава і церква майже злились в одне (як то кажуть «Бог носить форму ЗСУ»). Я не про те, щоб уникати податки. А про те, що податки повинні бути у відсотках від прибутку. Я проти того, щоб був якийсь фіксований податок (ЄП), чи фіксований соціальний внесок (ЄСВ). Особливо я кажу про ЄСВ, бо він у моєму випадку розраховувався у відсотках від прибутку за місяць, і мені усі знайомі радили, що його обов’язково слід платити. Ну, бо це типу «для підтримки ЗСУ» тощо тощо. Але виглядає так, що усі ці страйки ФОПів — це не просто так без причини. Мені сподобалося як казав один філософ «комуністи — заздрісні, а капіталісти — жадібні». Так от у нас в Україні зараз пережитки комуністичної заборони приватної власності чи приватного підприємництва, коли для того аби вийти на якийсь рівень беззбитковості для розвитку бізнесу чи своєї справи, треба подолати якусь межу, коли буде стабільний дохід щомісяця, щоб з нього стабільно платити ЄП+ЄСВ тощо. А оскільки примус платити ЄСВ від 1500грн щомісяця ніяк не враовує, що людина за місяць могла заробити менше — то це виглядає як оті самі комінусти, які заздісні і хочуть відібрати у «жадібного капіталста» (ФОП тощо) — останні гроші, навіть більше ніж він заробив. От у мене є кілька знайомих пенсіонерів (і не тільки), вони «як хобі» щось продають, але у них немає ФОП. Про свій заробіток кажуть типу: «мені це грошей не приносить, а лише забирає гроші». Я ж вбачаю у цьому всьому проблему саме ту, що у них мало клієнтів — бо вони не присутні у інтернет, тому про них мало хто знає, тому менше клієнтів, тому менше замовлень, а значить менше заробіток, і тому не доходить до нормального підприємництва. Виходить замкнуте коло. Щоб стати підприємцем треба платити податок/ЄСВ, але якщо тільки зареєструєшся як ФОП, то буде чимало місяців, коли цей ФОП буде отримувати нуль щомісяця. А ЄП/ЄСВ тощо все одно треба платити. А звідки ці гроші брати? Тому. Я дякую Andrey Rogovsky, що порадив користуватися для цього криптовалютою. Я от навіть подивився відео від «Дії» (тієї самої Дії у телефоні, що замінює паспорт-книжечку та інші документи), і там прямо розказують про криптовалюту на ютюбі. Це добре. Звісно, є питання про те, що хтось може зловживати криптовалютою, і не платити податки. Тому такі компанії як Binance мають реєстрацію через Дію, і можуть подати у ту ж податкову інформацію про «ухилянтів» тощо. Але у моєму випадку чи у випадку моїх знайомих, для кого я роблю сайти, це поки не стосується, бо вони поки нічого не можуть заробити через інтернет, бо у них чи/і у мене немає ФОП для активації платіжної системи. От якщо це можна робити через криптовалютні платежі, тоді це зовсім інший вид прибутку. І як я зрозумів за таку діяльність терба платити майже 20% від отриманої крипти (навіть якщо це за продані товари чи послуги, я так зрозумів). Я й не проти платити 20%, і я думаю інші також, але з прибутку. Все одно це буде менше ніж 1500+ грн (ЄСВ), який не залежить від суми заробітку. А потім коли людина вийде на якийсь рівень, коли буде чималий прибуток (ну допустимо близько 30 000 грн щомісяця) за продаж чогось через сайт, на стабільний прибуток, тоді уже як «бонус» буде можливість перейти на ФОП, щоб платити «менший процент». Але якщо прибутку не буде — то тоді до цього просто не дійде. А податкові такі люди, які «не уміють заробляти» — не цікаві. Мені особисто вони прямо так і казали, що «якщо у вас навіть було зареєстроване ФОП, але ви зовсім нічого ті місяці не заробили — то ви за ті місяці нічого не платите». Це ок. погано коли наприклад заробив усього ну допустим 500 грн чи 1000 грн за місцяь. ну продав там якісь кілька своїх книг, якісь статті, чи когось проконсультував по чомусь (надав послугу тощо). ок, отримав гроші через криптовалюту. То якби це було ФОП — то треба було б нести 1500+ грн ЄСВ. То питання: чому платити у вигляді податку / ЄСВ суму більшу ніж людина насправді заробила? хіба про це має дбати держава? Це подібно до рабства (як я азав — комунізму) чи якогось кріпацтва тощо, коли платиш непосильну «данину», коли забирають майже все, останні гроші, останній хліб. Але так не повинно бути. Я сприймаю це як пережитки комунізму. І ми ще не вийшли з нього, не вилізли. Те, що платіжні системи вимагають обов’язкову реєстрацію ФОП — це блокування розвитку сучасних технологій та розвитку взагалі будь-яких корисних починань. Сподіваюся що криптовалюта вирішить це питання (як я розумію, для багатьох це вже є вирішення відсталості / «совковості» податкового то подібного законодавства). Мені сподобалося як у курсі Harvard CS50 автор сказав щось типу «якщо ви мучитеся і не можете вирішити якусь проблему, але розумієте, що хтось щось подібне робив — пошукайте, напевно є уже такі бібліотеки щоб це питання вирішити». Повторюсь, я не проти платити податки. Головне щоб було з чого їх платити. Якщо нема з чого їх платити — то треба шукати інший варіант. Напевно це біткоїни / криптовалюта

А про те, що податки повинні бути у відсотках від прибутку.

може треба витратити трохи менше часу на написання нісенітниць і трохи більше на вичення законодавства?
Загальна система оподаткування — online.novaposhta.education/...​podatkuvannya-u-2023-roci

доречі, ЄСВ під час військового стану для ФОПів є не обов’язковим.

ви маєте на увазі www.upc.ua? Я їм написав листа з питанням як додати платіжну кнопку на сайт, поки що не відповіли. Може тому що вихідні. Але судячи з того, що «Український процесінговий центр», як пише вікіпедія, «з 2005 року став частиною австрійської банківської групи Raiffeisen Bank International», то напевно там також усе не дуже прогресивно як хотілося б. У моєму додатку Райфазен банку погано оновлюються дані про останні оплати (затримка може бути хвилин 5-10, або й днями), коротше я не знаю про що саме ви говорите, і напевно з цим нічого у мене не вийде.

Знаєте, як от подивився недавно про МММ Мавроді. Він виявляється також випустив свою криптовалюту «Мавро». Як не дивно, цей чоловік сидів у в’язниці всього лише 4,5 років, хоча він «вкрав» мільярди у людей, а порядка 50 чоловік покінчило самогубством через нього. І взагалі. Мені чомусь зараз починає здаватися що тут йдеться щось типу про «срєбролюбиє», гріх, коли людина заробляє дуже багато. І коли ця людина ніяк свої гроші не тратить на користь інших людей. Але от якраз і дивно, що наші звичайні українські платіжні системи наче дають знати усім у кого немає ФОП, що «гроші — це гріх». Ну типу треба бути таким собі «бессребренником». І от саме напевно тому, що податкове законодавство занадто далеко зайшло не у той бік, занадто обмежує людей у їх бажанні реалізувати себе, продати свої товари/продукти тощо, тому й виникли криптовалюти. Знаєте, я теж раніше думав, що криптовалютою користуються тільки якісь там наркодилери, продавці нелегальної зброї тощо десь у мережі onion (Tor). Але зараз я приходжу до думки що все залежить від людини яка це використовує. А ФОП не обов-язковий щоб щосбь заробляти. ну, зы свого досвыду, нариклад, я спостерігаю, як продають якісь бабулі якісь власноруч вирощені продукти, їжу, молоко тощо десь на базарі чи прямо зі своєї хати. І що? Податкова їх не штрафує. У таких людей зовсім не той рівень прибутку. Але цікаво цю проблему вирішити, і дати всім таким людям можливість продавати свої товари через інтернет у криптовалюті (за біткоїни тощо). Може це звучить смішно? Не знаю. У містах є люди, які теж живуть приблизно як у селі. І вони якось щось продають. Намагаються продати. І їм складно. От скільки бачив як десь на базарі ходять міліціонери і ганяють бабусь щоб вони не продавали там десь свою їжу домашню. Ну от що це таке? А зараз ситуація навіть гірше. Коли ті самі ФОПи — люди, у яких могли бути у власності кіоски тощо, магазинчики невеличкі — можуть не мати можливості платити усякі оті ЄСП, податки, бо чомусь ЄСВ раптом став вираховуватися не у процентах від прибутку, а став постійним. І щоб всіх з усіма тут примирити, напевно рішення одне — криптовалюта. Щоб все було чесно. Хай людина отримає за товари / свої послуги через інтернет — крипту, і вже тожі платить порядка 20% податку — доти, поки не досягне рівня коли зможе відкрти ФОП. Так що висновок цікавий, що криптовалюта — для держави навіть вигідніше (я кажу про чесних людей, як я). Ми будемо робити інтернет-магазини, на яких будуть платити криптовалютою за товари та послуги, і платити порядка 20% з отриманих грошей у податкову. Криптовалюта — це як «ковток повітря», чи як оазис у пустелі «совдепівського» недосконалого українського законодавства. Діло в тому, що за сотні років, скільки Україну нищила Росія та інші сусіди, напевно наші люди толком навіть і не розуміють, що таке приватна власність, що таке власна справа, і навіть яка роль держави, щоб сприяти розвитку власної справи. Так що доводиться бути «першопроходцями» щоб це виправляти

developer.visa.com/...​es/working-with-visa-apis
PAYPAL, etc
віза надає можливість робити p2p фду для цього треьа зробити мікросервіс. зі своїм арі якій в свою чергу посилатиметься до беку, якій комунікуватиме з арі візи. ну там така річ, як рішення, треба на фронті юзерові(магазин) зробити псевдо де запнена форма карткі платнікові, на магазині є дата карткі власников(магазину)і, та дата якій товар покупець обрав. сума запиту від магазину дорівнює сумі товару, та раквест на переказ грошей до покупця, далі все зрозуміло

ще кілька років тому я пробував той PayPal, хотів розыбратися з API — було складно, і я махнув на те рукою. З Visa — аналогічно — багато всього, але якось не ясно що там як робити щоб додати саме кнопку для оплати через сайт. Теж складно для мене. Тому, нажаль, не підходить. Я качав їх вихідний код Visa, але що там далі з ним робити, як використати для рельаного інтернет-магазину мені не ясно, і навіть форум Visa нічого не порадив конкретного (крім «читайте»).

Пайпал не надає послуг з прийому комерційних платежів для українців.
Лише некомерційні.

Ласкаво просимо до реального світу :)

Вирішення твоєї проблеми дуже просте:

Binance: Одна з найбільших і найпопулярніших криптовалютних бірж у світі. Підтримує платежі через Visa/MasterCard і має платіжний сервіс Binance Pay.

Kraken: Велика міжнародна біржа, яка також підтримує депозити та зняття коштів через Visa/MasterCard.

Coinbase: Популярна біржа в США та Європі, яка підтримує платежі через Visa/MasterCard і дозволяє приймати криптовалютні платежі.

Crypto.com: Біржа, яка активно розвивається і підтримує платежі через Visa/MasterCard. Вона також пропонує свій власний платіжний шлюз.

CEX.IO: Біржа з офісом у Великобританії, яка працює з українськими користувачами і підтримує платежі через Visa/MasterCard.

Дуже дякую. Ваша фраза (Ласкаво просимо до реального світу :)) - то напевно слова Морфеуса з Матриці? Як там казали на адресу Нео: «ви живете подвійним життям. В одному житті ви програміст. А у іншому — хакер. Друге життя не має майутнього». Та найгірше у всій цій ситуації, що якраз недосконалість законодавства обмежує таланти людей, їх можливості розвитку, взагалі виробляти щось корисне (товари/послуги) — не лише для себе/сім’ї, але й для держави/людства. Це добре, що в Україні дозволені біткоїни, на відміну від Китаю, наприклад.
Я зрозумів, що ви радите зробити платіжну систему з використанням криптовалюти. Ця думка у мене раніше ніколи не виникала. Але тепер розумію, що біткоїн якраз і був задуманий як реакція на світомву фінансову кризу 2008-9 року, коли багато банків закрилося, і треба було зробити якийсь новий надійніший вид грошей. І взагалі спочатку думав, що майнінг біткоїнів — це щось типу підбирання паролів (за що потім платять гроші). Але виявилося все значно краще ніж я думав. Те, що кожні 4 роки вартість біткоїнів уполовинюється, щоправда, неприємно. Але якщо не тримати у біткоїнах гроші, а одразу (після отримання їх) преводити наприклад у гривні, то напевно це хороший варіант.
Я подивився на вказані вами 5 бірж криптовалюти. Перш за все, я зареєструвався на Binance, але у мене нічого не вийшло, щоб розібратися як додати їхній метод оплати Binance Pay на свій сайт.
Але я просто загуглив (bitcoin asp.net), і знайшов gourl.io — з прикладами коду для асп-нету, пхп, з кодом для callback-сторінки на сервері тощо. Це здається саме те, що треба. Щоправда, тут, як я розумію, немає ніякої можливості оплатити картою visa/mastercard, а треба щоб покупець мав гроші уже у біткоїнах (криптовалюті). Я бачу, що є сайти типу «обмінників», які можуть дозволити ввести дані банківської карти і гаманця біткоїна (і напевно й навпаки), і так дозволити перевести гроші. Не знаю, може Binance Pay все-таки мені більше підійде? Ви самі пробували додати Binance Pay на свій сайт для отримання грошей за покупки, чи просто так написали як напрям пошуку? Бо здається Binance Pay — це лише про купівлю крипти, і те що може якщо там навіть і є можливість якось поповнити свій крипто-гаманець з банківської картки — то воно там напевно не дуже зручно зроблено. Я не знайшов ніякого вихідного коду від Binance Pay для скачування, з якимись прикладами готових сайтів інтернет-магазинів, тому думаю, що ваші 5 вказаних варіантів мені не підійдуть.

Але дякую

1. Відкриваєш рахунок на криптобіржі
2. Підключаєш платежі через будь-який Coin Gate
3. Отримуєш оплату через карти покупців на рахунок криптобіржі
4. Відразу робиш висновок у банк, щоб не страждати від волатильності
5. Profit!

Підписатись на коментарі