Якими маленькими девайсами ви послуговуєтеся під час блекаутів?

Розкажіть, які маленькі девайси стають вам у пригоді під час відключень світла? Автономні лампи з датчиком руху, повербанки, ліхтарики — що з цього ви б порадили, а що навпаки припадає пилом у вас на полиці?

👍ПодобаєтьсяСподобалось8
До обраногоВ обраному8
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Із того, що не припадає пилом:

Lifecell 4G/3G Wi-Fi роутер ZTE MF920T для запасного інтернету:
shop.lifecell.ua/...​roduct/zte-mf920t/92/168

Зарядна станція Anker PowerHouse 535 LiFePO4 (для комп’ютера і монітора)
rozetka.com.ua/...​nker-a1751311/p363201654

Зарядні пристрої на 65 Вт RZTK GaN2
rozetka.com.ua/...​a/rztk-gan65b/p360995565

Зарядний пристрій на 6 USB Anker PowerPort — для ліхтариків :)
rozetka.com.ua/...​anker_a2123l12/p19642392

Ліхтарики LEDVANCE (дорогуваті але в цілому хороші)
rozetka.com.ua/...​4058075399686/p359900025

Такі ліхтарики (класна ціна / якість чи яскравість)
rozetka.com.ua/...​brenda-3w9led/p361156386

Ліхтарики RZTK Light COB
rozetka.com.ua/...​ua/rztk-cob6w/p361427508

Ліхтарик Xiaomi NexTool 6
rozetka.com.ua/...​iaomi-ne20030/p311693038

Налобні ліхтарики Westinghouse
rozetka.com.ua/...​house_wf71_db/p253460156
rozetka.com.ua/...​0889554006412/p346080154

Великий ліхтарик Fenix (дорогуватий, купляли на Aliexpress трохи дешевше)
rozetka.com.ua/...​a/fenix-cl28r/p364177749

Маленькі павербанки Xiaomi Mi Power Bank 3 Ultra Compact 10000 mAh
rozetka.com.ua/...​omi-bhr4412gl/p314312041

Більші павербанки Xiaomi Mi Power Bank 3 20000 mAh
rozetka.com.ua/...​omi_vxn4258cn/p198598807

Лічильник потужності
arduino.ua/...​hetchik-moshhnosti-do-16a

Водозберігаючий аератор
bt.rozetka.com.ua/...​_0601557961501/p38968920

Штора фольга сонцезахисна
prom.ua/...​a-solntsezaschitnaya.html

MacBook Air M1 довго працює без світла і заряджається від звичайних павербанків.

------

Із того що рідко використовується

Кільцева лампа — не особливо зручна, потрібен павербанк, габаритна
rozetka.com.ua/ua/rztk_rl10/p323948452

USB ліхтарики — мало світла, потрібен павербанк
rozetka.com.ua/...​ma-ul-001-bl2/p369840081

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я лично пользуюсь девайсами, где есть подзарядка по USB, это самый практичный вариант. То есть, налобный фонарик Fenix, блютуз-наушники, блютуз-колонка, и телефон, и больше ничего не нужно из девайсов. Весит это с повербанком чуть больше килограмма, ну а вес имеет значение при подъёмах в горы.

Не маю, але хочу мати: підкажіть характеристики павербанку, яким можна було б заряджати ноут через usb-c.

Зазвичай від 5A усі потягнуть далі підбирай по ємності — чим більша тим звісно краща

prom.ua/...​oborudovanie&gad_source=1 ось такого плану потужний повербанк для ноутів

Доречі, прихильникам міні рішень. Всеодно треба мати хоча б маленький (до кіловату) інвертор та хоча б авто акум.
От зараз дишу небулайзером (процедури для ефективнішого лікування краще робити в певні проміжки часу, які із графіком відключень фіг синхронізуєш) і думаю — ніколи не знаєш що може знадобитись.
Так, наче на ринку також є портативні акумуляторні небулайзери. Але це така річ, яку витягуєш із шафи раз на рік. І усе передбачити і замінити акумуляторним складно.

Три павербанки: 20, 60 та 60 Ah з можливістю швидкої зарядки; дві акумуляторні лампи; міні-інвертор для заживлення роутеру від банки; купа хороших і не дуже дротів; термос.

Екофлоу на 1260 Вт живить і заряджає все необхідне на час відключень. Краще було б мати здоровенний UPS, але поки малюк витягує мої потреби.

Також є лампочки з датчиком руху та світла, але задовбує їх заряджати. Дійшло до того, що легше ліхтарик на телефоні ввімкнути поки в туалеті.

Усі павербанки роздав родичам. Мати свої використовує як постійне живлення для кемпінгових ламп, які висять у неї на люстрі.

Нижче Вʼячеслав Савко згадував портативні консолі. Класна річ, але мене морально рятував у 2022 старий портативний плеєр на одній АА батарейці. Ці батарейки ніхто не купляв тоді, тож я взяв одразу пачку, вистачило на весь період блекаутів і ще залишились.

Екофлоу на 1260 Вт живить і заряджає все необхідне

через шнур «вилка-вилка»?

Типу такого: rozetka.com.ua/363415959/p363415959 та в розетку його від екофлоу? Ні, всі пристрої безпосередньо підключені до екофлоу.

зрозумів, дякую. теж планую виключно все живити від екофлоу

З прикольного — лампи з живленням від АА і ААА та з датчиком руху — встановив в різних кутках ванни і прикольно ходити в темну пору доби без потреби вмикати яскраве верхнє світло.

З таких стандартно-банальних речей: різні акумуляторні ліхтарі; павербанки; роутер з сімкою 4G; запасні смартфони; відсікач на випадок якщо напруга стрибає після блекауту.

Мешкаю за кордоном, де блекаут це рідкісне явище (поки що) під час нечастих ремонтів etc, однак навчений гірким вітчизняним досвідом.

Зимой 2022-2023 очень выручала елочная гирлянда с матовыми лампочками белого цвета и питанием от USB.
Втыкал в ноут и в комнате было относительно светло...

Такі девайси краще не втикати у USB порти компʼютера.

є планшет... Андроїд 13...
без сімки, зв’язок — тільки Wi-Fi...
питання:
як додати мобільний інтернет? 🤔
(ну шось із сім-картою втикнути в роз’єм microUSB...
чи модем-флешка від ноутбуку підійде? 🤔)

ну шось із сім-картою втикнути в роз’єм microUSB

Типу телефону?

Типу телефону?

типу флешки, USB-модему...
я не знаю, чи буде воно з андроїдом працювати 🤔

Скоріш за все не буде.
Точніше пам’ятаю ще на 4PDA форумі були теми з підбору правильних 3G модемів для девайсів. Там багато ньюансів та танців з бубном. На скільки пам’ятаю ще може банально не вистачити потужності порта тому відчайдухи купляли кабель із окремим виводом живлення і втикали його в повербанк
Але про що ми говоримо? Зараз ціна окремої LTE точки доступу із акумом що може протягнути 8 годин та WiFi коштує не сильно вище за USB модем. Там різниця в ціні буквально 500 грн

тобто будь-який USB-модем, який працює з Windows, буде працювати з андроїдом ? 🤔

як додати мобільний інтернет? 🤔

розшарити з телефона через wifi або bluetooth

Простіше за все купити якийсь б/у телефон, можна якийсь напіврозбитий, який підтримує хоч в якомусь вигляді 4G і з нього роздавати інтернет.
Модем з підтримкою 4G буде коштувати 1000+ грн і ой дуже не факт що буде сумісний з вашим планшетом.

цікава тема 🙂
є досвід півроку без світла на лінії фронту...

якщо коротко.... найбільш критично:

1) мінімізувати споживання...
в моєму випадку... ось до чого можна докотитися, коли довго немає світла:

назбирав купу старих батарейок 1,5 В...
позичив у знайомого мультиметр...
переміряв кожну батарейку — напругу і силу току...
вибрав ті, шо ще трохи живі...

склав батарейки послідовно... ізолентою примотав проводи...
простий китайський радіоприймач запрацював 🙂
єдиний марафон... два-три тижні... потонулий крейсер москва... так в окупації підтримувалася надія... 🙂
...........................

2) як виявилося, дуже важливо знати елементарні речі зі шкільної програми — основи електроніки... ну там закони ома... послідовне, паралельне з’єднання і т.д.

спробуйте себе зацікавити... зібрати якусь просту електричну схему... «з гівна і паличок»... з підручних матеріалів, які знайдете вдома...

(навіть якщо у вас є хороший бюджет... трохи розібравшись у базових технічних питаннях — зможете приймати більш виважені рішення при купівлі різних девайсів... поки є можливість...)

(пізніше допишу... бо зараз можуть світло вимкнути 🤔)

3) автономної генерації — чим більше, тим краще 🙂

4) запаси енергоносіїв — чим більше, тим краще...

5) акумуляторів, повербанків — чим більше, тим краще...
від чого заряджати? як часто?
скільки часу тримає заряд ваш смартфон, планшет, ноутбук?

6) наявність елементарних інструментів...

навіть якщо ви — блондинка... або бабуся 85 років... постарайтеся, щоб вдома були інструменти... копійчані, але важливі дрібніці:
мультиметр, трохи електропроводу, плоскогубці,
світлодіодні світильники, ізолента,
батарейки для важливих для вас пристроїв...
для слухового апарату... жарт...

(просто у критичній ситуації може бути таке, що ви знайдете фахівця, який може вам допомогти... і гроші у вас є... а ви на дачі... умовної ізоленти в магазинах дефіцит... а до аліекспресу далеко...)

а... ще...
усякі там перехідники з різними штекерами...
(приміром, ваш ноутбук споживає 16 вольт... а в акумуляторі в машині, або в генераторі — інша напруга...
і хз як їх подружити... у критичній ситуації...)

карочє... запасіться важливими дрібницями...
про свічки не забудьте )

7) коли йдеться про автономність у критичній ситуації... 220 вольт складніше отримати, чим 12 вольт...
подумайте над цим, і зробіть висновки...

8) досить важливо розібратися у питанні — у яких приладів які вимоги до живлення........

найпростіші — лампочка, кип’ятильник, стара духовка або електроплитка (без електронних компонентів!)

такі штуки якось працюють і при постійному, і при перемінному струмі... і при дуже значних коливаннях напруги...

навіть зарядне для ноутбуку працювало і при 36 вольтах, і при 220 вольтах... від постійного струму від сонячних батарей...

зовсім інша справа — пристрої, для яких критично важливий звичний для всіх перемінний струм... який у побутовій розетці...

там де є електронні компоненти... двигуни перемінного струму (наприклад у холодильнику... або сучасній духовці з терморегулятором)... можна спалити запросто...

там треба інвертор... складніша схема...

9) ситуація, коли до електроенергії прив’язані...
ну, скажімо, насос у системі опалення...
або морозильна камера, і там весь ваш запас їжі...
або електромобіль...

ну блін, я не знаю...

10) трохи емоцій...
оця тема... «основи електроніки»... це ж страшенно цікаво 🙂
зараз стільки можливостей...

(замість того, щоб грати у якусь дурну іграшку)
знайдіть розумні науково-популярні книжки про елементарні речі... як добувати енергію, як працюють електроприлади, електричні схеми і т.п. ... те, що недовчили у школі....

ютуб є... скачайте відео про проблемні для вас питання...
коли вимкнуть світло, подивитеся на планшеті... довгими зимовими вечорами...

одним словом — навчіться 🙂

11) ну і... для кількості напишу...
(на городі зараз спека... не хочеться виходити на вулицю)

Практичне завдання... Лабораторна робота...

зробіть собі «учбову тривогу»...

завтра усі атомні станції... зачиняються на плановий ремонт... деякий час світла не буде взагалі...

цікаво ж, правда? 🙂

ви вже готові?

rozetka.com.ua/ua/368758524/p368758524

ось така штука, щоб одною кніпочкою можна було перенаправити інет з роутера напряму в інет розетку->ноут. Чисто щоб на роутер не витрачати заряд банок

1гбіт канал інтернету не «урізається» таким перемикачем до 100мбіт?
бо маю досвід схожих «перехідників», коли підключаєш 2 патч-корда на виході і швидкість відразу падає з 1гбіт до 100мбіт (хоч активний з них завжди лише один), а коли лише 1 на виході патч-корд, то швидкість 1гбіт

У мене був колись один в один схожий то він був гігабітним. Можливо у тебе був якийсь сплітер який юзає тільки 4 піни. Там що автор надав у спеціфікації також гігабіт

сама коробчка — ніт, не ріже
а ось свисток рж45->тайп-сі ріже

Чисто щоб на роутер не витрачати заряд банок

ого економія :) практично на ті ж 500 грн можна пакет літія з розбірок на 34а*г взяти і забути про заряд роутера

Чим менше в квартирі різного роду сміття з розбірок яке може недосвідченому юзеру спалити хату тим краще.

З того, що поки не знадобилося — 2 баофенг рації та інвертор на 1.2 + 2 батареї 12v*120Ah (LiFePo4). Поставлю під осінь, поки що і так норм

З того, що поки не знадобилося — 2 баофенг рації

І на 99% не знадобиться. Я всі свої баофенги ще в березні 2022-го повіддавав в ЗСУ — тоді і цьому були раді. Зараз там зі зв’язком куди як покраще.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Вентилятор зі зволоженням акумуляторний RZTK Multi Fan White — більш менш виручає в спеку.

1. Mini-UPS для роутера
2. UPS для інвертора
3. Ecoflow 512Wh для монітора, стаціонарних зарядок і робочого столу з електрорегулюванням
4. Кілька павербанків по 20.000MAh
5. Кілька LED ламп з алі (які залишились ще з 2022) для освітлення ванни та кухні

Поки що вистачає з запасом

Зробив собі УПС з отакого інвертора з АЛІ на 2000 Вт vi.aliexpress.com/item/4000896284532.html
та АГМ акума на 100 А/г(це щоб з запасом)
для роутера чудово вистачає із запасом, і якщо ввімкну старлінк то також потягне.
У мене таких упісв уже декілька, для компа з моніком також такий окремий.
потягне до 1000 Вт на постійній основі.
Правда трохи шумний але мені норм.

та АГМ акума на 100 А/г(це щоб з запасом)

Ось з цього сетапу dou.ua/...​om=similar_topics#2500767 АГМи довелося викинути і замінити на LiFePO4. І ємність втратили за 3 роки, а найголовніше — не встигають заряджатися за ті дві години, коли світло є.

якщо великий розхід то так, у мене монік + ноут 70 ватт то цілком все встигає, + вночі я не користуюсь. тому і бралося з запасом

Сенс брати із запасом, якщо не використовувати всю потужність і не встигати зарядити...

Яку напругу і струм видає на зарядку аккумів?

Maximum charging current: 10A, Charging efficiency 90%
в описі товару написано.
Ну а напруга відповідно 12В бо він під неї і розрахований.
але я не міряв все це.

Жаль. Зазвичай китайці пишуть так само не міряючи тому важливо реальний відгук по напругам і струму.

dell hybrid вместо обычной зарядки для ноута.

APC UPS 750 XL + 2 * 190 Ah
е27 лампа з аккумулятором, з аліекспрес
Половина кватири підключена постійно через UPS, виходить досить зручно)

Якщо у вас є акумуляторний електроінструмент — його акумулятори можна використовувати не лише для пиляння чи свердління. Докупіть перехідник-«жабку» (типу такого: takida.com.ua/...​cb0344a01664313b960f3.jpg, але саме під вашу модель акумуляторів), там буде і ліхтарик, і USB вихід.

А ще із суто технічних штук — газовий паяльник. Купувався багато років тому для ремонтних робіт «в полі», але зараз періодично використовую і під час блекаутів.

періодично використовую і під час блекаутів

Як?
Ліхтар поганий, підігріти щось — ну таке..

Пардон, сплутав паяльник з пальником

Пальник теж є (газова плитка на балончиках), ним користуюся, бо в квартирі електроплита. Ліхтарик такий собі, але мені ж на кілометр не світити, а в хаті цілком собі вистачає. Плюс додаткове джерело енергії для заряду різного заліза через USB.

А паяльник використовую за призначенням :)

Так і роблю. Маю пару 18v 5Ah акумуляторів для інструменту. В придбаному адаптері окрім usb 5v є і 12v вихід, який живить роутер і pon термінал

Є девайс якого я не маю, але про який мрію. І схоже, його тупо не існує :/

В чому прикол: у мене є купа потужних павер-банків с Type-C PD. Ними можна було б заживити і роутер, і оптоволокно, і деяке світло. Але ніхто з них не уміє в режим passthrough, щоб виступати в ролі дбж. Тобто всі вони або заряджаються, або віддають. В кращому випадку — одночасно заряджаються і віддають, але ж це швидко вбʼє батареї.

А от би був девайс, в який втикаєш два type-c: один з мережі, другий з павербанку, а він потім автоматично між ними перемикається. Красота була б! Але гугл каже що нема такого. А мої навики паяння і схемотехніки не дотягують до комутації десятка ліній

Короче, мрію про АВР для usb :)

AliExpress.
грн.187.88 | 3A UPS Module 5V 6V 9V 12V 15V 24V 15W 3.7V 4.2V Li-on Li-po Lithium Battery Charge and Discharge Board for WIFI Network Router
a.aliexpress.com/_EzD3Nrd

грн.402.26 | Type-C 15W 3A 18650 Lithium Battery Charger Module DC-DC Step Up Booster Fast Charge UPS Power Supply / Converter 5V 9V 12V
a.aliexpress.com/_EvTs7Zt

Трохи не то пальто. Це плати для ручної збірки із 18650 батарей. Причому результат буде досить слабим.

Я ж казав про використання уже існуючих, готових павербанків, додаючи до них passthrough функціонал

холдап тайм більшості навернутисх бж 25мс. заміряйте за скільки вмикається павербанк від натискання механічної кнопки. подумайте. без передбачення такого на рівні контроллера — ніц не буде. я теж про таке мрію, але тут ТІКО кастомити

Для USB це не має сенсу, бо або не буде усіяких PD / QC / PPS, або буде дуже дорого.
А якщо PD / QC не потрібні — то нащо USB взагалі?

Радіоприймач (Sangean MMR-88 DAB) 🤌🫠😅

Теж зимою 22 року акумуляторна колонка з радіо розважала нас довгими вечорами

Вмикав тільки пару разів під час двох блекаутів. Так нажаль і радіостанції не працювали у FM діапазоні принайні. У середньохвильовому діапазоні зловив якусь хвилю, щось балакало, не пам’ятаю що але принайні відчував що десь є цивілізація

У середньохвильовому діапазоні

Під час блекаутів глохнуть не лише ліфти та пральні машини, але й різноманітні джерела завад, тому з’являється можливість «погуляти» короткими хвилями — навіть на домашню антенну. А там цікавого значно більше.

Це було так у жовтні 2022, це абсолютно не так зараз — купа генераторів, сильний фон на коротких хвилях від езернету по заживлених автономно роутерах, дуже потужно засирають ефір котлові інвертори, коли сотня кГц зі струмом в десятки ампер довбається в метрових дротах до акумулятору.

І дійсно, останній раз масштабно гуляв по КХ саме в кінці 2022-го... Сьогодні під час чергового відключення повідрубаю всю свою автоматику і спробую знов — цікаво, як воно зараз буде.

Лампи що можуть заряджатись від сонця.
Працює як фонарик або нічник.
По якості середні за свою ціну
www.amazon.com/...​chargeable/dp/B0915B6X66

Ось такий мініДБЖ
prom.ua/...​4-mini-ups-paverbank.html

Mini ups marsriva kp7, до 15-18 годин має тримати мій роутер та ону.
Звичайні лампи е27 з аккумулятором, туалет, ванна коридор, всюди є світло коли треба.

Baseus 20000 mAh 20W (для роутера приблизно на добу)
2x Baseus Blade 20000 mAh 100W (для ноута на 2-а рази від 0 до 100% — ASUS ExpertBook B1 )

Baseus 20000 mAh 20W (для роутера приблизно на добу)

Ви це серйозно?

Може там роутер без вайфаю, чисто на lan. Тоді хз, може і правда 2-3 вт*год йому достатньо. Але так, виглядає малоімовірно

Звичайні wifi 2,4 роутери без гіковських потів з десятком антен MIMO і жруть 3вт

У мене Mikrotik AC2 з 2,4 і 5 ГГц вайфаєм середнє споживання близько 3 Вт. В піках може перескакувати до 8 Вт. Це я заміряв USB тестеором, тобто тут враховано ще втрати на DC підвищення з 5 до 12 В.

в мене Mikrotik AC2 на упсі 8800, вистачає на 5.5 годин(

Ймовірно, у Вашому упсі вже не 8800. Там далеко не завжди якісні елементи і все ок зі схемами, тому буває що ємність досить швидко деградує. Та й з відповідністю реальної ємності заявленій теж бувають нюанси

на упсі 8800,

Якщо не А бренд, а китаєць, то 99% там їх ніколи і не було. У всіх китацях завищують в 2 рази.

А чому несерйозно? У мене старенький Xiaomi, куплений років 6 назад, на 10 000 мАч, і легко витримує приблизно за добу всі відключення, а це 8-10 годин зараз (навіть трохи заряду залишається). Чому Baseus 20000 mAh 20W не може витримувати добу?

Для роутера вiд вашого пауербанку 1.5 години в кращому випадку, яка доба ?

20000 mAh при 3.7v це 74wh. Нехай ще втрати на DC Boost, залишимо 60wh. Це що у вас за роутер, що жере 30+ ват на годину?)

Із того, що не припадає пилом:

Lifecell 4G/3G Wi-Fi роутер ZTE MF920T для запасного інтернету:
shop.lifecell.ua/...​roduct/zte-mf920t/92/168

Зарядна станція Anker PowerHouse 535 LiFePO4 (для комп’ютера і монітора)
rozetka.com.ua/...​nker-a1751311/p363201654

Зарядні пристрої на 65 Вт RZTK GaN2
rozetka.com.ua/...​a/rztk-gan65b/p360995565

Зарядний пристрій на 6 USB Anker PowerPort — для ліхтариків :)
rozetka.com.ua/...​anker_a2123l12/p19642392

Ліхтарики LEDVANCE (дорогуваті але в цілому хороші)
rozetka.com.ua/...​4058075399686/p359900025

Такі ліхтарики (класна ціна / якість чи яскравість)
rozetka.com.ua/...​brenda-3w9led/p361156386

Ліхтарики RZTK Light COB
rozetka.com.ua/...​ua/rztk-cob6w/p361427508

Ліхтарик Xiaomi NexTool 6
rozetka.com.ua/...​iaomi-ne20030/p311693038

Налобні ліхтарики Westinghouse
rozetka.com.ua/...​house_wf71_db/p253460156
rozetka.com.ua/...​0889554006412/p346080154

Великий ліхтарик Fenix (дорогуватий, купляли на Aliexpress трохи дешевше)
rozetka.com.ua/...​a/fenix-cl28r/p364177749

Маленькі павербанки Xiaomi Mi Power Bank 3 Ultra Compact 10000 mAh
rozetka.com.ua/...​omi-bhr4412gl/p314312041

Більші павербанки Xiaomi Mi Power Bank 3 20000 mAh
rozetka.com.ua/...​omi_vxn4258cn/p198598807

Лічильник потужності
arduino.ua/...​hetchik-moshhnosti-do-16a

Водозберігаючий аератор
bt.rozetka.com.ua/...​_0601557961501/p38968920

Штора фольга сонцезахисна
prom.ua/...​a-solntsezaschitnaya.html

MacBook Air M1 довго працює без світла і заряджається від звичайних павербанків.

------

Із того що рідко використовується

Кільцева лампа — не особливо зручна, потрібен павербанк, габаритна
rozetka.com.ua/ua/rztk_rl10/p323948452

USB ліхтарики — мало світла, потрібен павербанк
rozetka.com.ua/...​ma-ul-001-bl2/p369840081

У меня одного нет смысла в лте роутере, так как мобильный интернет жутко тормозит при выключении света даже если быть рядом с вышкой, если нет то какой толк в этом?

Я хотів спробувати що з цього вийде, цей роутер коштує дешевше, ніж, наприклад ще один телефон. Можливо, якщо будуть великі проблеми зі світлом, то всі мобільні оператори не будуть працювати, у мене виходило так, що Київстар відвалюється швидше і сильніше ніж Lifecell, тому цей роутер мені допомагає. Мабуть залежить від того який населений пункт, як розміщені вишки і т.п. Мені хочеться вірити, що мій будинок виключається не одночасно з вишкою, але як насправді я не знаю.

О, у мене теж Київстар першим відвалюється. Далі йде Vodaphone, Lifecell пам’ятаю що подавав ознаки життя навіть після 12 годин повного блекауту (коли не було навіть води та газу)
Доречі зараз в будні в день коли усі на работі працює цілком прийнятно.
Але щодо девайсу рекомендую щось таке взяти rozetka.com.ua/...​eAUrYw3ChKBxoCkd0QAvD_BwE
Та антену для нього квадратну (яка ловить відлуння)

Але щодо девайсу рекомендую щось таке взяти

Дякую, мене в таких девайсах напружує що воно як роутер, відповідно воно велике, його треба живити якимось живленням і у нього немає акумулятора свого, тобто щоб спробувати і погратись воно заскладне, тут shop.lifecell.ua/...​roduct/zte-mf920t/92/168 просто включив і воно працює, сіло — підключив до павербанка і розмір менше 8 телефона, можна з собою в кишені носити в пошуках інтернету :)

З приводу мобільного інтернету скажу, оскільки для мене це єдиниий доступний інет і я з ним уже погрався доволі.
Раджу спробувати примусово перемкнутись на іншу вишку того ж оператора і подивитись яка ситуація там. Це робиться за допомогою примусового обмеження частот на роутері/телефоні.
Але для цього треба або дізнатись які частоти у вашої вишки і які у сусідніх. Можна це зробити за допомогою спеціальних програм для телефона або, наприклад в адмінці модема подивитись на якій частоті працює зараз і вимкнути її — якщо достане інші вишки то він перестрибне на них. Цілком можливо що якість сигналу до вишки буде гірша але при цьому канал інтернету на цій вишці буде кращий бо менш завантажений. Щоб краще доставати інші вишки я використовую направлену 4G антену(Ольхон) з дзеркалом.

У мене воно так і є, на ближній вишці інтернет поганий коли нема світла а може і пропасти геть зовсім, я приймаю інтернет з вишки за 20 км і у мене 30-40 мегабіт 4G Lifecell, 4G modem, 4G направлена антена на даху- +/- пряма бачимість вишки.

мені здалося, що примусова 3G-ізація дещо допомагає. Бо LTE хвилину є — дві немає.
але поки потестувати щоб сказати напевне ще не вдалося, тож може то просто так співпало.

Так воно і є. Деякі базові станції просто відрубають LTE щоб довше протягнути на акумах. Але помітив що навіть в мережі одного оператора можуть бути так налаштовані БС, а можуть і ні.
І телефон у якого в пріорітеті за замовчанням LTE буде намагатись ломитись до БС у якої LTE працює хоч і сигнал слабкіший та ще перевантажена вона бо всі на неї ломанулись.
Там коротше треба дивитись на ситуацію у конкретній точці

Пряма видимість вишки з району іншої группи відключень (де зараз є світло) круто. Але у багатьох випадках в міських умовах недосяжна

У 2022 році десь в ФБ читав, що основна проблема в тому, що телефон-модем чипляється до найближчої вишки, а вона знеструмлена. Якщо ж якимось чином законектитись на вишку яка у районі де є світло то все буде працювати. Чувак навіть наводив приклади такої направленої антени для 4ж роутеру. Хз наскільки це реально працює, але виглядало цікаво. Ціна тієї антени була шось в районі 2,5к гривень.
Але в сьогоденних реаліях воно мабуть не дуже актуально...

робочий варіант, у мене так.
примусово обмежуючи частоти управляю на яку вишку конектитись модему.

Із того, що використовується постійно, це портативний ліхтарик з магнітним кріпленням і регулюванням яскравості на 18650, повербанк з QC трігером для роутера (mikrotik hap ac2 від 12В теж працює добре), і самопальні плати для аварійного освітлення, світять тускло, але для того, щоб орієнтуватися в квартирі достатньо і запас заряду 12+годин.

Mini UPS для роутеру, вже більше 10 штук замовив ще з 2022 року і встановив всім бажаючим. Лампи з датчиком руху з магнітним кріпленням. Дуже зручно, встановив в 4 місяцях — туалет, ванна, кухня, коридор. Єдине, що треба раз на пару днів знімати і заряджати, зараз думаю трохи заморочитися, щоб постійно в блок живлення були підключені і тоді взагалі про них забути. Більш потужні кемпінгові лампи, такі що можна зручно на стіл поставити чи на люстру повісити, згодяться, щоб перекусити нормально, чи приготувати їсти.

Які саме упси використовуєте? Якраз треба такий

DC UPS Battery Backup 10400mAh такого плану. Сьогодні 7 годин світла не було, на половину розрядився.

Експерементував ще з упсами для систем відеонагляду, де аккум 7ah agm встановлюється, дуже не сподобалось, довго заряджається, півроку не використовував — підключив, аккумулятор вздувся.

У мене такий. Тільки акусулятор 9ah. Здох за півтора року.

У мене таких теж 4 штуки. І у всіх здулись конденсатори (фіолетові). Упси робочі — але 99% вірогідність що конденсатори крякнуть. Сам замінив на усіх. Тому рекомендую не зволікати ;)

Якось задовбався із цими міні рішеннями і купив UPS на 2.5Квт на усю квартиру. Освітлення, холодильник, роутер, телевізор, монітори, ноут та усіляка хрінь на зарядці працюють у штатному режимі не помічаючи відключень.
А так із маленьких приємностей мої друзі Nintendo (Switch/3DS/DSI/GBA) не дають сумувати.

Такий logicpower.ua/...​w-psw-3600va-2500vt-1-50a
Ну ще акуми для нього. Поки що гелеві поставив. Усі тут мене обісрали за це, але подивимось. Поки за 8 годин відключення розряджався на 40% максимум і ця система буде буферною після генератора взимку.

Датчиком СО для газової плити.

Акумуляторні лампи, досить зручне рішення для освітлення. Працюють від звичайних вимикачів в квартирі

додайте лінк будь ласка, чи хоча б виробника

Собі брав такі, там ще є з холодним світлом. Тримають годин 5, поступово зменшуючи яскравість.

rozetka.com.ua/...​4099854102417/p392902077

Писали вже — mini-ups для роутера DC1018P, ціна алі ~1000грн, рекомендую брати дві штуки щоб окремо для роутера і для онушки хватить на 8-12год точно.
Треба чуть попаяти — брав лампочки 12В (Е27) 9вт та бустер з 5в-12В, ідальне освітлення від павербанка.

Інгалююся одноразками elfbar.
За рік назбиралася добра сотня використаних одноразок.
На аліекспресс купив плату для павербанку
www.aliexpress.com/...​st_main.37.6b8c7385Zy0Abe
Зібрав за схемою 3s18p. На виході маю саморобний павербанк з ємністю ~ 15000 mAh.
Результатом задоволений. Планую зібрати другий такий павербанк

Поки писав цей допис подумав може наступного разу краще зібрати mini UPS, замість другого повербанка...

3s18p? можна фото, цікаво як це вживу виглядає) але при такому форматі збірка буде сильно розбалансовуватись, тому бажано уважно слідкувати за тим

ATRIA WPD-101 60000mAh 100W USB-C Black (не реклама)
доволен как слон, для работы удаленно хватает до 8 часов на мак бук про 15″ с полумертвой батареей. роутер и онушка на отдельном мини упсе

Найтоповішим поки девайсом є mini UPS для ONU-шки та роутеру. Витягує до 4 годин роботи досить потужного роутера.

Дайте будь ласка посилання. Хочу свій Mikrotik заживити

www.aliexpress.com/...​tem/1005006064713824.html
Взагалом таке, але на алі їх є сотні від різних продавціів.

Ще рекомендую таку річ, допоможе підключати різні пристої
www.aliexpress.com/...​tem/1005002970556296.html

в мене саме такий що по першому посиланню. витягує ті відключення що є зараз, на більше часу не перевіряв

за такі гроші можна взять банку на 20 000 і тягне до 10 годин, перевірив. Ремакс фірма

можна повну назву, або ще краще посилання? я так розумію ця банка працює як упс?

Ось девайс від відчизняного виробника. Цей має потужність 90 Вт. Є ще варіант на 60 Вт. proline.biz.ua/ef9012c-dc-ups-90w
Час роботи залежіть від аккумулятора, який ви підключіте. Можно і пару діб з великим аккумом зробити.

4 години це ніпрощо

В мене стоїть окремо на роутер і на онушку. Рекорд був 10,5год далі просто світло з’явилось. реально після встановлення тих міні упсів я навіть великй стейшен не включає бо ноут від своєї батарейки і цілком хватає для робочого дня 8-10год

Рекорд був 10,5год далі просто світло з’явилось

а от коли світла нема 7 годин, а потім дають на 4, а потім знов 7 нема....як правило такі міні упси заряджаються дуже малим струмом і другий блекаут на 7 годин вже не витягують, бо не встигають зарядитися через малий струм. Стикнувся зараз з такою проблемою, при тому що в мене батарейка 13Аг. Витягую її і підзаряджаю окремою зарядкою струмом 2-3А.

Все чудово заряджається. Користуюсь з 22го року, не памʼятаю щоб хоч раз його не вистачило.

Міні-ДБЖ для роутера

лампи з датчиками руху з Алі, павер на 60000 з алі (заряджає навіть макбук 65ват), ліхтарик на сонячних батареях з епіцентру світить при вході в дім не гірше лампи

Поділіться силкою на павер той що з Алі. Дякую)

А який у вас павер?

Підписатись на коментарі