Чи знижували вам колись зарплату? Діліться досвідом!

Згідно з аналітикою DOU, зарплати розробників рівня Team Lead, Senior, Junior та Intern, як і пів року тому, мають тенденцію до зниження.

Очевидно, що загальне зниження зарплати відбувається за рахунок нових наймів, однак чи знайома вам ситуація, коли фахівцю, який уже певний час працює в компанії, зменшують зарплату? Можливо, такий досвід був у вас?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

кидок на декілька останніх зп вважається за пониження зп? )

Під час корони 9 місяців зменшили на 10%. Але працювати не треба було, дома сиділи і подорожували, хто як міг :)

Щось я не розумію цих «понижень» в стилі «я працював по КЗоТу, отримував в гривні, і після 2013го в доларах мені зп знизили»

Слухайте, якщо ви погодилися на зп в гривні, то вам її ніхто не знизив. Але якщо у вас оффер, де прописана компенсація в доларах і випалата в гривнях по курсу (тут ще треба читати, чи то курс НБУ чи ринковий), от тоді вас реально кидають на бабки, якщо не враховують зміну курсу.

Коли я підписую оффер, де сума в євро, хоча свої побажання по зп висловив в доларах, то я розумію, що курс євро-долар може мінятися від місяця до місяця, і це не означає, що мені зменшують зп в доларах.

Думаю, що в топіку мова йде буквально про зниження ставки в базовій валюті офера.

Тільки по КЗПП є нюанс — зарплата повинна індексуватись згідно поточного рівня інфляції. Але це звісно багато хто обходить. Не індексують (або індексують не вчасно) = знижують.

У 2014-2015, коли гривня летіла на дно, а я якраз за неї працював, без прив’язки до курсу долара (держпідриємство). У най-найгірші часи зп у перерахунку в долари була 78$ на місяць. Було дуже соромно перед батьками, що я такий невдаха — наче й програміст, а змушений жити з ними, бо навіть на базові потреби оренда+їжа і то не вистачало грошей, не кажучи вже про новий одяг чи якісь розваги чи зводити дівчину на побачення.

Після того досвіду мені навіть джунівські 750$ на місяць здавалися просто королівською купою грошей. А від сеніорської зп я й досі в захваті, хоча отримую її вже давно не перший рік :-D Та психологічна травма бідності буде мене переслідувати мабуть до самої смерті)

Може тобі розвестися з дружиною і одружитися на заможній жінці без дітей? Це вирішить багато твоїх проблем одним махом, але від компромісів нікуди не подітися: пошук такої жінки точно вимагатиме виходити з Комфорттауна кудись далі, аніж на 800м)

З таким настроєм ти слона не продаси

Діти що немічні щоб їм житло купувати? Самі нехай собі заробляють

Розказую, що робили ми, ті кому батьки не купували житло:
— жили втрьох з дівчатами в двушкє, хлопці жили і вчотирьох
— жили в дуже обідраних квартирах (типу, углова квартира в панельці з ремонтом 80х років)
— знімали кімнати у 80-річних бабуль

Зато весело 😂

То 100%, на сеньорську зарплату тут ще й економити доводиться. До того, що треба тисячі доларів віддавати стоматологам я вже звикла, тепер у мене наступний шок — логопед $145/година, а дитині треба не 10 і мабуть не 20 занятть (онлайн не варіант) 😓

Але я дуже рада, що мої батьки просто не токсичні люди (і навіть дуже прикольні) бо як почитаю які батьки бувають, думаю «боже, як мені повезло», а шо квартиру не купили — то дрібниці

логопед $145/година

😱 ужас

пиши в приват, віддамся за половину, буде щебетати

А сорі онлайн не варіант... ну за сотку приїду так і бить :)

Пздц, як ви виживаєте там

У мене такі ж почуття, батьки звичайно в найскрутніші моменти раннього студенства підтримували, але про те, щоб квартири-машини-дачі-землю мені купувати навіть не йшлося, бо у них і самих ці питання тоді були незакриті.

Та і чесно кажучи, не думаю, що я був би прямо сильно успішнішим, якби у мене це все від них було. Найважливіше — це дуже хороші стосунки, взаємопідтримка і навіть спільні інтереси. Я впевнений, що більшість людей хотіли би від батьків перш за все це.

Я з Польші не розумію нахіба так жити.
Точніше навіть навіщо жити.

Ну якщо чес то я цього не розумію, це щось наше, кровиночку забезпечити на все життя наперед

в мене батьки так думають але я не фанат цієї опіки, ніколи не хотів від них таких послуг і жодної копійки. Але от загалом бачу зовсім не проти діти приймати таке. Я це називаю для себе діти їдять батьків.

Навпаки краще мені здається, як поживуть трохи самі то і думалка запрацює в правильному напрямку, мені здається чим раніше тим краще. Потім вже й помогти можна зненацька — більше цінуватимуть

Нууу так, наче, я це мислення в принципі розумію. Але люди ж весь час щось віддають чужому дяді, як не за оренду то за бублик з супермаркета. З такої позиції так треба біля маминої циці все життя сидіти. Мами завжди не проти, це теж можна зрозуміти.

Я більше про життєвий досвід, самому пустий холодильник посозєрцать, чи нужник видраять в який сам не попав, зварити супчик і вилить його пару раз бо руки з ж. Це ж безцінно, потім не будеш носом вертіти за готове на столі

неможливо жити чужим розумом все життя, а свій можна тільки набути, навіть якщо це оренда якомусь дяді

Бо особіно чоловіки з маминої циці стрибають на чужу, і виростають потім дорослі діти. Людина має вміти про себе турбуватись й цінувати турботу інших. Цього неможливо навчити, тільки пережити

Ну я не сперечаюсь в принципі, нема ж найкращого способу прожити життя чи дітей ростити, це більше обмін думками ткскзть

Стенфорда або Гарварда в якості життєвого досвіду самостійного життя цілком підійде

Ну ето дорохобохато канєш, тут здаюсь 🤣
свій аппермідлклас — свої цінності

А ет, за освіту таку віддавати не жме з родини? Може краще на дому якусь фізику матеріалів, щоб в родині залишалось чи хоч би переїхати поближче щоб за гуртожиток не віддавати. Сорі стібусь уже

Віддай краще вже нємцам в студенти, тут безкоштовно чи майже безкоштовно. Якщо думаєш про стенфорд — то для тебе в принципі все буде вважай безкоштовно, навіть враховуючи оренду ))

Дешева рибка — погана юшка

Не в німеччині, тут бляха одні з найкращих уні світу з довжелезним списком всяких винаходів. Не хз шо. Один з факторів чому я в мю вирішив зачепитись, незважаючи на розірвану на німецький хрест дупцю
Зьодер от на днях цілий іноваційний IoT-кампус відкрив

Ну TUM здається в топ30 світу, хз як інші, а враховуючи ціну, то топ1 вважай, не MIT мабуть канєш.

Але в усяких американських там ще з парти наймають в усякі пузаті силіконові компанії — то все таки багато важить

Ну тут одне якось на одне, і я в принципі з усім згоден, але можу приблизно викласти хід моїх думок.

Коли я про це думав, в мене ще спиногризів нема навіть в планах, але я в принципі коли думав, то думав бачело тут надурняк їм взяти, а потім вже як не дай бог щось толкове в голові буде, то пхд вже туди, може там і грант дадуть навіть, або вже сам відлистаю. То я собі збережу 4 роки кеша і в спиногриза не буде кредитів усяких

Якось так думав, тому й кілок у мю в мене, і не переживаю сильно, всі опції теж є

Подумай теж, все таки недурні гроші збережеш, плюс бачело всеодно більшменш всюди одне й теж

Та нє, ну школа — уні це злам соц зв’язків у будьякому кейсі

Уні-уні часто теж коли йдеться мова про пхд

Хз, не сперечатимусь про соцзв’язки, раціональне тут є, але я дивлюсь на то більше як на перевагу й більш різноманітний досвід. Я часто і в дитинстві школи міняв і може просто звик на це дивитись легше. Я думаю ти перебільшуєш важливість такої дружби, не свій не стане своїм просто через якесь навчання для якогось хлопака з вищого соціального класу, тут можеш бути певен, а от стати легкою жервтою таких — запросто, але не буду сильно теж гнути своє.

З дропаутами — тут от зовсім не згоден. Я б не розраховував на таке. Це більше винятки, а не reproducible шлях до успішного успіху. Перед очима ж лише успішні дропаути, а неуспішні просто залишаються в дурнях. Але цілком можливо що тут в мені вже говорить risk-averse баварець :)

Плани на стенфорд з розрахунком на успішне дропаутство залишу на твою совість уже гг

У нас різний погляд на успіх, я дивлюсь от на успіх більше being prepared in the right time in the right place. Ти ж очевидно більше даєш ваги нетворку й соцзв’язкам ітд. Неправильного тут я думаю нема.

Це так, але дивись трохи тверезіше і з іншого боку не забудь

Люди кидають людей запросто, навіть найближчих друзів, і найближчих кинути якраз в рази простіше, використавши їх довіру

Думаю неправильного нема тут в принципі, але я особисто і не бачу бонусів тут якихось які ти може бачиш. Суб’єктивно це короч.

Я от думаю зара в твоїх шузах, і якби я в штатах був то теж мабуть би цілився звісно в штати все таки в якийсь міт чи берклі правда ніж стенфорд :P

Мені недавно на Ютубі попалося відео, там інвестор ти серійний підприємець розповідає про те, як він інвестує в стартапи всякі, як управляє інвестфондом, як вибирає в який стартап вкладати в який ні.

І тут я розумію по імені, прізвищу і обличчю що це Рома з сусіднього під’їзду, який навчався ровно в тій же школі де я, правда в ВУЗи різні — він в Донецьку вчився на програміста.

От тобі і думай — з приблизно однаковими початковими даними та можливостями хтось управляє інвестфондом, а хтось ні.

Не панікуй

може він живе в однушці з двома індусами, і просто робить свій side-hustle? :)

Цікава ідея,але є одне"але"-багаті шукають для"породичатись" таких же багатих людей,щоб об’єднати зв’язки,гроші ітд.А до бідних,навіть з купою чеснот,відносяться як до обслуги.

Ти дійсно такий чи тролиш? Ще скажи що картоплю вирощуєш бо треба чужому дяді віддавати гроші за неї

А можете сказати, як у вас з’являється бажання людині, яка пише, що задоволена своїм життям, обов’язково вставити свої п’ять копійок про те, що вона насправді невдаха, бо не топ-1% населення планети, а якісь там лохівські 5%?
Можете навіть просто собі відповісти, для чого і як?

Щоб прагнути більшого, чи щоб просто почуватися гірше? Для чого?

щоб не забували

Тебе про це хтось просив?)

ще забув про близькість до водойми зі середньорічною температурою води +26 градусів Цельсія додати

Тільки справді багаті люди вчаться в таких закладах за кеш. Більшість бере кредити. І уж зовсім спаплюжені совки купляють дітям квартири.

helped Leslie and her husband close on an $850,000 condo.

Шось не виглядає як сильно вдала допомога гг

Колись знайомий амер сказав щось в стилі condo is like expensive condom, works the same way, but you also owe for it

Читаю статтю і розумію що помойму там вся сімейка тойво 🤣

Але 30річний парубок таки вдало вийшов замуж ;)

Ну це попуплярно зара у джензі, які ютуб передививлись, тут питань нема

Ну а допомога батьків то звісно, але то з поправочкою «там де вони хочуть». Житло доступне завжди є, нема його в популярних локаціях ;) так шо хз

Житло завжди варто купляти, як є змога, к не собі то як інвестицію, дивно ці розрахунки дивитись де мозок промивають що це ок жити в оренду все життя

Мене більше дивує в історії що папік з мамою нєвєсти вирішили взяти кондо а не будинок маючи кешем 650к, як я розумію в сша кондо це шось типу варіант для тих хто не змог будинок, з купою недоліків, hot potato. Купляти на піку ставок якось дивно. Може там не вся історія правда чи я щось не дочитав. Якби я був папіком і відлистав 650к на квартиру доці яка знайшла хахаля, то я б собі як мінімум залишив те кондо у власність на своє ім’я. На безтолкову доцю якось ризиковано

Ну та, там на початку було. Ну і терапевт і директор якогось непонятночого, то зразу видно хіпстери без гроша ) без батьків жили б у трейлері далі

Інфлюєнсєр і музикант, я його інсту знайшов, короч непогано влаштувався на тещіних харчах, можна хіба порадіти за козака

А ось, отож і я про то ))))

All four of their names are on the deed: Leslie and her spouse own 25% of the property, while Kathy and Michael own 75%.

дурних нема

Не погоджуюсь. У кожній країні та і в кожної людини свої традиції, реалії, можливості та погляди. Тому кожен вирішує за себе.
Проте не обов’язково кожному новому члену сім’ї починати все з нуля))
Це неймовірно круто, якщо дитина починає кар’єру і сім’я має змогу купити нерухомість, яка росте в ціні. Для мене важливо, щоб в українських реаліях це були не останні гроші сім’ї та тимпаче не кредит. Все решта — чудово.

Уявімо, що ви закінчили універ, почали кар’єру в якомусь місті (припустимо Львів, бо я про нього більше знаю), у родини є якісь свої збереження і вони можуть дати вам 30/40/50к вічнозелених, щоб ви купили квартиру у новобудові Львова. Поки буде будуватись квартира, за кілька років можете назбирати на ремонт мрії самостійно.
Ну так сталось, що у моїй інфобульбашці мало хто серед старших знайомих вміє у щось інвестувати, а якшо має гроші, то тримає на депозиті чи під матрацом, а справжніх багатіїв і як вони розпоряджаються грошима — я не знаю.
Так чому не інвестувати у свою ж дитину, за умови, що дитина — не дибіл і не наркоман і вже працює на перспективній роботі? Це теж чудова інвестиція, яка може бути успішною або і ні, хто-зна, це ж інвестиція))
У 2018 році середня ціна квадратного метра у новобудовах Львова вартувала 600-700 доларів. Зараз 1500 і продовжує рости потрошки і все будується і все продається. Навіть без вторгення у 2022 році ціна була вже 1000+. Ну так сприяє факт наявності айтішників, бізнесу, багатьох офісів, близькість до ЄС, наявність активної молоді у Львові тощо.
80 квадратів = ~50к у 2018 році.
80 квадратів = ~120к у 2024 році.
Вже дитині не треба відвалювати самостійно на 70 кусків більше у нашому прикладі, дитина вже живе і насолоджується у цій квартирі і не тратить гроші на оренду, гроші у родини не знецінились (якщо вони і досі лежали б під матрацом), родина не доїдає останній кусок хліба, бо не віддала всі свої збереження, також нерухомість можна продати і при бажанні отримати назад цілому сімейству прибутки. Знаю кілька успішних прикладів такого типу.

І це лише маленький приклад, те саме можна приписати до інших великих потреб. Можливо і інвестувати у додаткову освіту, якщо є потреба у дитини на її думку і підстави для цього.
Багатші люди навчають дітей бізнесу і передають потроху свій бізнес. У Тернополі колишній мер Заставний навчив сина рестораторству. Молодь тащиться від цього сина-блогера, бо суцільний самостійний «успішний успіх». Проте де б він був у такому юному віці, якби не батько, який приватизував левову частку Тернополя і відкрив ресторани ще за своєї каденції мерства?)) Син — не дурень, питань немає, але ж батько допоміг йому зі стартовим капіталом і це чудово для них, якщо є можливість.

У Тернополі колишній мер Заставний навчив сина рестораторству. Молодь тащиться від цього сина-блогера, бо суцільний самостійний «успішний успіх». Проте де б він був у такому юному віці, якби не батько, який приватизував левову частку Тернополя і відкрив ресторани ще за своєї каденції мерства?)) Син — не дурень, питань немає, але ж батько допоміг йому зі стартовим капіталом і це чудово для них, якщо є можливість.

Описав от період накопичення первинного капіталу після совка, після якого можна й людську країну робити, де наступне покоління минулих злодіїїв наче й однакове з миколою із села, що впахує все життя щоб просто житло купити. І якось от не до математики було в дитинстві ні батькам ні йому, бо їсти треба щось. Так скоро й до європи недалеко, потім блогер напише що от людина ПРОСТО має захотіти і все в її силах.

Поганого тут що це ширма. Це називається в старих країнах «старі гроші», тільки в старих країнах «старі» значить сотні років, а не 10 ;) ну і феодалізм старі крвїни пройшли не вчора, так що навіть «старі» гроші зазвичай це вже якісь досягнення предків

Діти Рокфеллєра і діти ілона маска чи навіть вже айтішніка з галєри, грубо кажучи — не те саме що діти мера з тернополя :) єсть ньюанс

Зробити тут мало чо можна, мабуть, якщо вже тернопільський нарід тащиться від чувака і не розуміє звідки успішний успіх росте — що тут вже зробиш. Французи от би йому хату спалили, чи на гільйотіну повели б, уявимо таке собі 18ст в ля-Тернопіль :)

А так то нічо в допомозі дітям поганого звісно нема

Проте де б він був у такому юному віці, якби не батько, який приватизував левову частку Тернополя і відкрив ресторани ще за своєї каденції мерства?))

Проблема України навіть не в тому, що хтось ресторани відкрив. Проблема, що в таких випадках зазвичай закривають ресторани конкурентів і створюють умови неможливості відкривати у певних локаціях.

так да, перед нами постсовковий ньюфеодалізм де закони й влада просто інструмент, я ж про те )

Ну дасть бог колись переживем, коли здохне останній олігарх, просто сучасні українці по життю терплячі якісь занадто, мабуть совкові репресії ще не вивітрились достатньо

Наших олігархів можна грубо поділити от на дві категорії — меценати типу як пінчук чи порошенко і жлоби типу ахметова чи коломойского. Ну і є там шушваль поменше теж. Це ж класове суспільство з книжки прям.

Майдан грубо кажучи можна в якісь площині уявити як конфлікт між цими двома групами і кожна група мала допомогу зовнішніх спонсорів.

Меценати грубо кажучи розуміють що аби вони і їх діти не були розвішані на стовбах, вони мають забезпечувати свободи й можливості й права усім. Щоб класова боротьба не перетворилась у якусь революцію. Це суть західних суспільств і представницької демократії. Ну і щоб на заході їх не вважали дикунами теж. То в якомусь сенсі це для них можливість випєндрітса перед західними бізнеспартнерами теж і бути білими людьми.

Людина має відчувати себе вільною і не відчувати незаконної несправедливості в суспільстві. Ми ще не там, але туди йдем потихеньку. А меценати мають це не стримувати й адаптуватись, і на виборах люди їх чи їх представників вибиратимуть на наступних виборах.

Жлоби опираються на репресивний апарат держави, їм пох, люди то бидло й мясо, своїм усе, а ворогам закон.

Ще є звісно невеликий прошарок бізнесів які самі по собі розвинулись, особливо можна цей прямо бум спостерігати останні 10 років. За ними майбутнє, але воно ще не настало

Ну вот у нас меценати перемогли, і зараз іде ця війна бо раші то не ок з їхніх уже причин, а в раші перемогли жлоби вже давно. Так що нас чекає європа, а росію і всякі китаї й північні кореї чекає революція. Бо карл маркс так сказав!

Дожити б до того тільки ще гг, він не обіцяв дедлайнів. Кста от суть лєнінізма й більшовизму в тому щоб революцію стимулювати й насильно впроваджувати зверху утопію, а не чекати поки ці всі пролєтарії знизу зберуться на своїх партсобраніях. Меншовики ще хотіли якусь хай нелюдську але комуністичну демократію

Разницу эту можно понять на таком простом примере, — разъяснял Ленин, — меньшевик, желая получить яблоко, стоя под яблоней, будет ждать, пока яблоко само к нему свалится. Большевик же подойдёт и сорвёт яблоко

Треба от таких зара брацкому народу в якості агентури засилати

нууу як тобі сказати, хоч ти й витер...

мала імовірність.. тіпки типу пінчука й порошенка звісно тоді от ставили сцени, фінансували прапорці й плакати, організовували танці руслани і тд, фоткались із маккейном, але опирались вони все таки на народний спротив.

Як не крути порошенко не януковіч, а зеля то ваще абсолютно нове обличчя на схід від збруча — класіка із грязі в князі. Може хіба в молдові, хз от як там санду вибрали, ну грузія ще. Ну прибалтика звісно. В решті досі править номенклатура. У вірменів ще багато різних президентів було, хз шо там у них, ніколи якось не розбирався що там у тих вірменів теж

Але всю країну не поміняти за один день, за 10 років уже багато змін, але треба буде ще десятки років щоб наш микола в якомусь гаражі сказа що це нова країна

Ну от про олігархів уже в минулому часі можна говорити наприклад. Це супер.

Тут і сям звісно ще досі совкові механізми працюють досі, але змін теж багато. Ну війна й мобілізація діло неприємне. Але це вже нова країна, просто не всюди видно на мєстах. Ми в ЄС вступаєм йопта. Всього десять років пройшло. Майдан продовжується по графіку

Та не про проблеми міста мова)
Я погоджуюсь з вами на 100%.
Мій посил лише в тому, що не обовʼязково кожному новому члену сімʼї починати з повного нуля все в житті, щоб суспільство сказало «який молодець» і всі були щасливі. Якщо є можливість без шкоди собі дати певний потрібний старт в будь-якому напрямку дитині- це ок. Житло в тому числі, якщо вже вот постало таке питання. І це все залежить від можливостей людей

Та звісно то да, якщо взагалі

і як батька, мера звісно можна зрозуміти теж.. перед тим як посадити з конфіскацією

Всі старпери ІТ через це пройшли. В 90-х роках різні інтегратори і програмисти в банках ще могли якоюсь стабільністю похвалитись, а більшість айтішників працювали за їжу :)
В мене в 91-му році ЗП була 20 баксів ;-)

Ох а як це було 20 баків у 91ому? Це ж ще рублі були. Я ще під столом ходив. Що на них можна було купити?

Я би почитав

Я маю на увазі, що в переводі на бакси це було 20 :) Звісно, платили мені в кооперативі в купонах, але головне, пам’ятаю, що цієї зп вистачило тусуватись вдвох на курорті десь в районі Коболево майже місяць :)

В мене рівно навпаки — батьки відмовляли й не хотіли відпускати. Ой та тільки гроші комусь віддаси ©

Довелось просто тихо втекти одного дня. Довго сердились ще

Формально прив’язати до KPI/OKR , до оплат клієнта , до перфоманс апрайзілів, та зі сторони менеджмента можна фактично легко знижувати очікувану компенсацію (зп)

Так, було один раз: у компанії була криза, і з нами всіма провели 1-ту-1 мітинги, пояснили ситуацію і на кілька місяців була знижена зарплата доларів на $300. Я пагано памʼятаю, здається це дозволило не звільнити одну команду (там шось трапилося — чи клієнт пропав і не заплатив, чи щось таке)

Мне нет, но в одной из компаний в далёком 2008 при падении курса гривны с 5 до 8 (если мне не изменяет память) некоторым работникам сказали что мы вам продолжаем выплачивать по старому курсу а некоторым стали по новому.

Тут таке — якщо її не підвищують, то вона автоматично знижується

можу хіба похвалитись що з тоді 3к в києві переїхав на життя в нуль в берліні. Це ще долар по 8 :)

Хоч берлін тоді був ще дешевим, а зп номінально була вища, нетто вийшло нижчим а після витрат на життя, переїзд були взагалі сльози. Ледве пережив це фіаско

Було ще фактичне пониження через мухльож менеджмента з бонусами й всякими акціями (дві різні історії). Але то довго й складно розписувати. З обох невдовзі пішов з підвищенням. Пониження — завжди red flag.

Всякі соціалістичні й садомазо експерименти в дусі а давайте знизимо всі собі щоб гендир не на жигулях їздив а не теслі і проч і проч не всчьот

Потрібним не знижують, потрібним як мінімум залишають те що є, якщо знижують — пора гострити лижі.

После релокации потерял примерно 10% зарплаты (чистыми)
Небольшая цена за свободу

В мене товарищу так само на 10% зняли, але ж вивезли закордон за 5 днiв до початку та все влаштувалi вiд а до я, що йому не треба було взагалi голову сушити.

Можете поділитись в яку країну релокувались? 10% зниження це дуже позитивний результат, здебільшого це зниження на 20-25% які переходять в податок на дохід і соц. платежі

В Хорватию, я уже писал где-то. 10% это по договоренности, разница по налоговой нагрузке больше, но контора вошла в положение,.

Я теж думав, що спершу втратив чистими, а потім перерахував 13-ту, і вийшло, що лише якісь копійки, а потім дорахував пенсійні і вийшло, що навіть в 2022 від переходу на ставку не втратив, а заробив. А тоді суттєво підняли (і одночасно дружина знайшла роботу) і я взагалі перестав порівнювати.

В 2007 було сильне зменшення відсотків оскільки директор компанії запанікувала через надто великі на її думку кошти проектним менеджерам (з ~2,5к я тоді просів до ~1,2). Втратила довіру і половину команди вслід за мною.
В 2008 в кризу, відповідно до падіння уе, в іншій компанії.

В цілому не вважаю за щось погане за правильного обгрунтування і комунікації.

ну от раніше світло було цілодобово...
потім 4 години є, 2 — нема...
а вчора 4 години нема, потім 2 години є... далі повторити...

все одно... якось пофіг...
трохи незручно, але не критично 🤔

Давно вже працював менеджером з продажу пicля унiверу.
Все йшло в гору, я мав % з продажу, як ми домовлялись з директором.
Одного разу вiн менi каже — «твiй % будет менше, а то ти щось забагато стал заробляти».
Сказать, що я уху їв — це нiчого не сказати. З такою постановою я просто випав в осад.

Коли працював по КЗПП із ЗП у гривні у 2013му. Тоді суттєво знизили у баксовому еквіваленті

В мене 2008 також — мої майже тисяча $ , трохи перетворились у гарбуза — це був перший дзвіночок пора працювати тільки за $$$

Самий прикол що у 2008му я працював за зелені гроші (як тоді модно було — у конверті) Потім щось перемкнуло та повівся на більший рейт у гривні та соцпакет і ЗП на карту.

Найгірше що компанія може зробити, краще б звільняли якщо чимось не задоволені, бо сильно демотивує, я тоді не звільнився бо проект і команда були бомбезні, але змінив відношення до роботи.

Було.
Ставили по факту, що бюджети більше не дозволяють утримувати попередній рівень зарплати.
Повідомляємо тебе за місяць згідно з договором, що наше співробітництво припиняється.
У нас відкривається аналогічна вакансія, але із заробітною платою −20% від поточної.
Якщо цікаво, можемо продовжити.

2022: 15136 анкет

За лінком 7558 анкет. В усіх трьох опитуваннях збиралося в районі 15 тисяч відповідей. Зменшення за рахунок зменшення співвідношення розробників до айтішників, не бачу нічого поганого в тому, що в ІТ все більше вакансій для всіх.

Просил, и не раз, снимите часть нагрузки и зп... но нет. С тех пор стараюсь в ворк-лайф беленс .

Підписатись на коментарі