А як ви готуєтесь до (можливого) дефолта?

Є думка що за місяць дефолт

www.economist.com/...​-a-month-to-avoid-default

А як хто готується? Чи робити зміни в договори? Чи вважаєте його «форс мажором» ? Якщо так — то чи вважаєте всі зобовязання під питанням? Чи розриваєте/уникаєте довготермінові договори за якими платите наперед ? Чи поки вважаєте виключно фін установи (страховки, депозити тощо) не надійними?

PS: по памяті десь в 20-х 01 2022 була нарада і керівництво казало що можлива ескалація нас, цивільних, ніяк не зачепить. Постріляють десь на Сході, за 1000 км від нас і потому. Звісно не охота панікувати

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Наче я колись вірив в гривню і тримав в ній кошти.

99% українців цей «дефолт» зачепить трішки більше чим ніяк. Це суто формальність

У статті йдеться про те, що Україна має 2 шляхи — оголосити дефолт, або продовжити мораторій на виплати. Але різниці між цими шляхами (майже) немає — грошей кредиторам не дадуть.
На усе інше (як то курс гривні) — це не буде мати впливу. Готуватись ні до чого.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Україна домовилася з Комітетом власників єврооблігацій щодо комплексної реструктуризації зовнішнього державного комерційного боргу.

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко.

«Після місяців переговорів та наполегливої роботи з приватними кредиторами, МВФ та офіційними кредиторами, ми досягли домовленостей з Комітетом власників єврооблігацій щодо комплексної реструктуризації нашого зовнішнього державного комерційного боргу», — заявив він.

Угода забезпечить економію 11,4 мільярда доларів США на обслуговуванні боргу протягом наступних 3 років. До 2033 року економія складе 22,75 мільярда доларів США. Це звільнить фінансові ресурси, які можуть бути спрямовані на оборону та соціальні видатки, підкреслив міністр.

Завершення цієї угоди про реструктуризацію створить умови для якнайшвидшого повернення України на міжнародний ринок капіталу, коли ситуація з безпекою стабілізується, щоб фінансувати швидке відновлення та реконструкцію країни.

www.epravda.com.ua/news/2024/07/22/716941

Усе. Дефолт отмэна. Принайні до 2029 коли треба буде погашати перші євробонди

Я дуже чекаю Любомира Остапіва з його ОВДЗ та квартирами в Дніпрі

Он в США. Ему не до вас

у черзі до фудбанку вчить людей інвестувати

Наприклад, мені потрібні дрова для пічки. У сусіда є такі, але він каже:
— Я тобі їх продаватиму хоч вічно, але тільки за умови, що ти купиш у мене ще й сокиру.
Я кажу: «ну добре».
Даю сусіду грошей на дрова і на амортизацію його сокири.
Сусід рубає дрова у лісі, і продає всьому селу. У нього буде 100 сокир.
Але хіба йому не потрібно відшкодувати лише одну сокиру?
На своєму первоначальному капіталі — одній дідовській сокирі — він наварив ще 100 інших сокир.
Якби він продавав дрова, не ставлячи амортизацію сокири у ціну дров, то рано чи піздно втратив би одну сокиру.
Так як же амортизується капітал? За сто сокир для ста мешканців села — але за сто років користуванння послугами хитрого дроворуба?

...
Як би там не було, та я запропонував сусідові свою схему:
— Я буду купувати у тебе дрова, але гроші, що я дам тобі на сокиру, я позичу тобі під процент. Послуга за послугу — чи не так?

...
Це казочка про 10000 кусочків сокири.

Щось взагалі відірване від життя.
У реальному б житті так:
Приходядь до діда за дровами. Дід як грамотний маркетолог швидко чекнув ринок і зрозумів що може на цьому заробити. Пішов в банк або до приватного інвестора. Показав бізнес план. Ті дали гроші на сокиру. Далі дід аналізує ринок, баче ціну на дрова, прикидує яку маржу може поставити щоб після сплати податків, процентів банку та хабарів лісникам зможе наварити. Виставляє ціну та рубить бабло.
Є ще складніші схеми. Наприклад із фьючерсами. Ти приходиш до діда, дід каже що дрова будуть наступного тижня але можеш мені дати грощі зараз і це буде на 10% дешевше.
Тут ти прикидуєш що ще можеш наварити і купляєш дрів у 10 разів більше ніж тобі потрібно. Дід йде купувати топор і рубить собі бабло. Ти ж просто чекаєш. Дід через тиждень нарубив дров, але продати не може бо ти їх купив і із 10% наваром торгуєш іншим селянам.

Читай про економіку та інвестиції. Все вже придумали точніше навіть і не придумали а просто описали як фізики описують закони фізики так само і економісти описують ринкові закони. Вигадати щось нове там вже складно.

Було десь колись шось таке:
Якби всіх людей у одного поєднати, а всі дерева у одне, а всі рікі, озера та моря у одне, а всі сокири у одну, і щоб та людина те дерево звалила у те море...
Так про що це я?
Про те, що великий наш нарід (більшість) зараз є інвестиційним банком для капіталістів. Таким банком, який щодня інвестує у їхні капітали аж під 0 відсотків.
Отакий Великий Народний Банк.
Йой! Та ще й на необмежений термін...

Єто напомнило мне историю из тик-тока, где владелец кофейни рассказівал о том, как посетитетль возмущался на тему «ті что, из денег что я тебе дал за кофе — платишь себе за квартиру??? ничосе ті наглій! плати из своих денег, чо я тебе должен квартиру оплачивать!»

Монах підійшов до свого вчителя і запитав: «Чи правильно я медитую? Чи гідний я шляху Будди?» Вчитель відповів: "Ти подібний до людини, яка досліджує відображення місяця у воді. Коли ти зможеш відшукати місяць у небі, тоді ти зрозумієш суть.

Монах підійшов до свого вчителя і запитав: «Чи правильно я медитую? Чи гідний я шляху Будди?» Вчитель відповів: «Ти подібний до людини, яка досліджує відображення місяця у воді. Коли ти зможеш відшукати місяць у небі, тоді ти зрозумієш суть.

Однажды путник пришел к монаху и спросил — «не поделишься ли ты со мной мудростью»?
«Нет», ответил монах, «ты очень душный. А сейчас мои ученики тебя отпиздят»

Шукати місяць у воді і не дивитися на небо,
Забути про зірки, що сяють в темряві безкрайньо.
Відображення блукає, але істина — високо,
Де місяць в небесах веде свій танець незмінно.

Не в тихій гладіні знайдеш ти відповіді,
А в безмежжі простору, де місяць вільно пливе.
Там серце відчуває безконечності межі,
І душа знаходить спокій, що їй так потрібен.

Тож підніми очі вгору, забудь про водну гладь,
Де лише ілюзія відблискує від місяця.
Дивись прямо на небо, де можеш ти знайти скарб,
Що в серці запалить вогонь і додасть тобі сили.

Ничтожество, с душой пустою и холодной
Ты будешь прошлое оплакивать в тоске
И кожа ссохнется, и мышцы ослабеют
И скука вльется в плоть, желания губя
И в черепе твоём мечты окостенеют
И ужас из зеркал посмотрит на тебя
В тебе прокиснет кровь твоих отцов и дедов
Стать сильным, как они, тебе не суждено
На жизнь, её скорбей и счастья не изведав
Ты будешь, как слепой, смотреть через окно

азазазза )))) норм так! підколов! ))))

«Нет», ответил монах, «ты очень душный. А сейчас мои ученики тебя отпиздят»

Там довша історія.

Монаха словами ображали мешканці села, а він не реагував, бо Буддист...
Коли здивовані мешканці спииали, чому ти не ображаєшся, монах задвинув спіч проте, що Будлисти вище отого усього... Бла бла бла... Бла бла бла...
А зараз мої учні всіх вас відпиздять

Ви не повірите, коли я вам скажу, хто по справжньому є всі ці мастера буддизму. І взагалі — навіщо їм така чудернацька релігія. І яким взагалі чином, вони можуть її практикувати. Та ще й так, щоб це було цікаво іншим — не_буддистам.

Ви не повірите, коли я вам скажу, хто по справжньому є всі ці мастера буддизму

А Ви повірите, якщо я скажу: «Мені вони настільки пофіг, що вони б заплакали»? 😂

Це суперкруто! Ви суперкрутий! А що вам не пофіг тоді?

Їх рівень дзен пофігізму на тебе набагато вищій

Їх рівень

Якщо вони міряють рівнями оце, то щось тут не те 😂

На мітингу пофігістів купа людей з транспарантами «Нам все по...»
Кореспондент підходить до одного з учасників з питаннями
— як ви відноситесь до дзен буддистів
— вони мені пофіг

— а як щодо теорії змови?
— та пофіг мені на неї...

— А жінок любите?
— Жінок люблю.
— О, а як то так? Он у вас на транспаранті написано «Нам все по...». Ви не знаходите, що я вас підловила?
— Ні, не підловили. Мені пофіг, що там написано.

Іноді розмірковую, чи є ніщо частиною всього...

Єто напомнило мне историю из тик-тока, где владелец кофейни рассказівал о том, как посетитетль

Ого, «отче, мене оточують дебіли, що мені робити» 😂

готуюсь виплатити свій кредит за копійки, а ви?

До речі, чисто абстрактно, Росія могла б розбагатіти, просто виготовляя чисту воду, продаючи її потім Європі і Азії. Навіщо їй ці імперські амбіції?
Росія і так є імперією чистої прєсної води.
Якщо не помиляюсь літр бутілірованої у Росії вже коштує як літр бензина(!)

Це як з героїна пересідати на кокаїн. Ще не злізли з газової голки, а вже сідаємо на водну.
Рашка могла б жити добре, але будь-які свої природні ресурси історично використовує виключно як інструмент шантажу.
Вони такі і це просто треба сприймати як факт.

Я прям бачу буржуїв що питимуть нашу воду добровільно, коли є вибір. Сумнівно,що в інших частинах СССР вода суттєво краща. І головне — на фіг, куди зливати відпрацьовану рідину з реакторів, ракет інших озброєнь як не в річки?

У рашки та сама проблема, що й у нас: неофедалізм з його «панятіями», олігархією, корупцією, свавіллям влади, але ще натомість є «ресурсна гла». Якби раха нормально вестернізувалась, то наразі мала б рівень життя кращий, ніж в Норвегії і половина Європи б сама рвалась у «таежный саюз» і «узкіймір».

Мені похер. У мене на інтернет гроші закінчилися. Та й взагалі на комунальні. Тому мені до велетенскої жіночий_статевий_орган любі світові проблеми.

О так. Особливо з цими приставками «нео».
Беремо будь яке погане явище минулого, підставляємо нео і називаємо цим не обовʼязково погане явище сьогодення
А взагалі на рашці нема неофеодалізму. Там типовий феодалізм в кращих традиціях середньовіччя
Найяскравіший приклад звісно ж окупована Ічкерія. Причому цей приклад показує наскільки цар у них нікчема — мало того що той місцевий князь тягне гроші з казни, а сам не ложе так ще й ложе на абсолютно усі порядки в королівстві. Свою піхоту на походи дає і на тому добре (хоча не відомо на скільки реально вони допомогають на війні)

Росія і так є імперією чистої прєсної води.

Не совсем так. Большие (огромные) проблемы с экологией
Если вспомнить историю байкальского ЦБК — так вообще просто пестня получается

А хто їм доктор? Як вони такі безмозглі управляючи то звісно — їм залишається лише красти у інших.

Чисто абстрактно, рф могла б за гроші, витрачені на війну, побудувати для себе нові міста замість знищення існуючих. Але щось пішло не так.

Так в дєрєвне газу нема
Туалети вуличні
А газ за селом на продаж по трубі
І новий авіаеосець

І новий авіаеосець

Вот чего нету того нету, кстати
біл один, из херсона (?) спижженій, да и тот поломали

Что интересно, кстати, индусі купили систершип кузнецова, достроили и он у них вполне благополучно ходит, причем бездімно, на дизеле
а вот кузнечик вроде на мазуте ходил, причем на херовіх котлах, судя по віхлопу

Не індуси а китайці. Плюс, він сістершипа, там тільки коробка була. Всю начинку — китайці самі встановлювали.

Не індуси а китайці.

Не китайці, а индусы
а может и китайцы в данном случае.
но индусы тоже что-то покупали
и китайский, и индийский авианосцы благополучно несут службу

Індуси купили корабель російського виробництва, і наскільки я читав, ним дуже не задоволені. Ну, нічого дивного, купувати авіаносець в країни, яка сама їх не має і не виробляє для себе.
І з Індійським варіантом, на відміну від китайського — вся начинка була кацапська.

Індуси купили корабель російського виробництва, і наскільки я читав, ним дуже не задоволені. Ну, нічого дивного, купувати авіаносець в країни, яка сама їх не має і не виробляє для себе.
І з Індійським варіантом, на відміну від китайського — вся начинка була кацапська.

Ну, в любос случае даже у индусово оно пусть плохо, но плавает — и никто про него слішал никаких удивительніх историй, типа «не дошел до порта» или «дім видно из космоса»

Мало що бракувало :)

In 2012, seven of its eight steam boilers failed during high-speed trials due to faulty thermal insulation

Мало що бракувало :)

In 2012, seven of its eight steam boilers failed during high-speed trials due to faulty thermal insulation

а, даже так? ну значит проклятый проект.

То не систершип. Там немного разные проекты

То не систершип. Там немного разные проекты

ДОУ Образовательный! :)

Чисто абстрактно, рф могла б за гроші, витрачені на війну, побудувати для себе нові міста замість знищення існуючих.

там за єтим деньги можно біло бі пару росий новіх построить, с нуля

Дивлячись яких. Звичайних Європейських заможних Росій — так. А ВЕЛИКИХ, шоб все боялись (насправді шугались як ***нутих) — ні

Та там окрім москвабаду ну і може іще троши пітеру, нема ж нічого толкового, бо все інше із гівна і палок, навіть індуси з китайцями 10 таких росій збудують і за 10 раз дешевше.

Та там окрім москвабаду ну і може іще троши пітеру, нема ж нічого толкового, бо все інше із гівна і палок, навіть індуси з китайцями 10 таких росій збудують і за 10 раз дешевше.

Роисся шок удар величие!

Бо вони ***нуті. Логіка і здоровий глузд це не про росію. По цій причині жодні переговори не мають жодного змісту, бо не можна домовитися з шизофреніком, бо його перемкне на щось інше через 5 секунд.
Єдине пояснення, яке тут можна натягнути — «Геростратова слава»

Як бачите, Україна може забезпечити робочими місцями айтишників всього світу.

Тут мені ще щось прийшло на думку — а що таке чек, який ви отримуєте у супермаркеті, на касі, після того, як дасте гроші касиру.
Цей чек — це документ (привіт, data science), але як ви використовуєте його?
Цей чек це підтвердження, що ви виклали гроші за продукти у кошику, а не взяли без_грошей
Але цей чек — власне і є документ у якому є вся інформація щоб підрахувати скільки і в кого ви інвестували за це придбання.
Існування чеку — це магія.
Журналізація чеків дуже допоможе організації виплати дивідендів інвесторам за їх придбання_інвестування.
Це просто оптимізований капіталізм.

Ви не уявляєте як працюють інвестиції.
Допустимо я хочу інвестувати у сирний завод. Вкладаю мільйон баксів у акції нового заводу. Вони на ці гроші закупляють обладнання, наймають персонал.
У собівартість сиру вкладають вартість сировини, зарплати персоналу, податки, амортизацію обладнання та прибуток, який розпріділяється між інвесторами та топ менеджментом.
Питання 1: Чи згоден типовий сироїд увійти у інвестори компанії, а не заплатити трохи дешевше без інвестицій.
Питання 2: А чи згодні будуть інвестори впускати сироїдів до свого клубу? Бо фактично кожна партія сирів буде емісією нових акцій, що звісно здешевшує вартість наявних акцій інвесторів. Кому сподобається що після років 10 роботи заводу замість 10 мільйонів на які мали вирости акції з мільйону акції будуть кошутвати 10 тисяч?
Так в теорії емісія акцій повинна збільшувати капіталізацію та розширювати компанію. Але камон — можливо тому сирному заводу тупо нікуди рости. І до додаткової емісії акцій компанії та інвестори відносяться вкрай упереджено і треба прям сильні аргументи чому компанія це має робити.

Бо фактично кожна партія сирів буде емісією нових акцій, що звісно здешевшує вартість наявних акцій інвесторів. Кому сподобається що після років 10 роботи заводу замість 10 мільйонів на які мали вирости акції з мільйону акції будуть кошутвати 10 тисяч?

Сподіваюсь ти читав про Клауса Шваба і його Great Reset :) як ні то почитай, там якраз це заплановано на нову еру суспільного ладу — stakeholder economy. форум в давосі якогось 2020го, якогось там ковідного року. Що з того вийде ще хз, але всі думають про світове правітєльство ліваків

Ну отак от — ти вклав мільйон баксів у сири і порвав дупу на німецький хрест, а якийсь стєпанич що в тебе попрацював касиром півроку пішов з акціями :)

Буду вболівати за Трампа. Такі класичні капіталісти точно цю хуйню не пустять
Почитаю обовʼязково

Ага, і незрозуміло тут ще хто більший бармалєй з них правда гг

Можливо не розумію. Звісно є значно розумніші економісти чим я.
Навіть акції — це дуже незахищені активі — будь хто може просто скупити їх всі після того як організує демпінг.
Тобто тут все треба обміркувати. І можливо за ці міркування теж заплатять — бо й це буде виграшне вкладення грошей.
Моделювання таких відносин теж буде потенційно вигідним проектом.

Головне що треба врахувати у всіх цих моделюваннях — головна рушійна сила нашої цивілізації це жадібність
Ніхто дупу рвати не буде щоб мати такі ж самі блага як і той хто не рве дупу. Усі хочуть бути багатшими.
Наприклад та ж людина що усе життя рвала дупу щоб відкласти лям ризикне їм якщо буде великий профіт. А коли забере свої 10 лямів то дасть своїм дітям круту освіту в Стенфорді і непогані стартові капітали щоб вже ті гроші перетворились на мільярди
Якраз головний комуняка Ленін саме про це і казав але в менших масштабах. Там щось було про те, що якщо лікар і вантажник матимуть однакові блага то ніхто не буде проходити складне навчання на лікарів і всі будуть вантажниками

Зараз наче купівельна спроможність лікаря і вантажника різні. Тому й темпи інвестування чи накопичення інвестиційних паперів будуть різні. Більш спроможні до вивчення лікарства таки будуть хотіти бути лікарями.
Це оптимізований капіталізм. Тут конкуренція матиме значення.
Це не державна власність на засоби виробництва і будинки.

Так а мільярди як там колотити та до форбс потрапляти?
Знаєш що буде? Знайдеться мамкин тємщік який буде просто скуповувати усі сири в магазинах щоб мати більше. І ця економіка йде по пізді.
Та і щодо керівництва компаній. Вони повинні заробляти більше ніж лінійні працівники і тим паче ніж покупці. Взагалі є неписане правило що ЗП CEO великої компанії не повинна перевищувати 100к баксів (чув у 2014 тому корегуйте на інфляцію) бо він не бути рухати компанію. Йому треба стабільна не делима із кимось доля в компанії щоб він робив її дорожчою

У одному сирі дуже мала часточка це інвестиція. Інші гроші у цині це вже не інвестиція. Тільки амортизаційні відчислення у цині є інвестицією. Начебто.
Проте я не розумію — бо й борошно — коли за нього платить хлібзавод, включає у себе часточку інвестиційну — у обладнання млинів мель заводу.
Дуже все зв_язано тут. Взаємозалежне якесь..
Здається що хлібзавод буде у нас інвестором у бізнес млинарства млинзаводу. Не зрозуміло — працівники будуть інвесторами?
Це велика слоїста купа речей. Утримати все у одній голові дуже важко. Тут потрібен мозковий штурм.

Блін аж цікаво. Є в голові цифри. Запущу симуляцію за скільки мамкин тємщік заволодіє контрольним пакетом акцій заводу.
Бо ти не дав просте пояснення — як колотити мільярди і стати багадшим за інших. Якщо система цього не дозволяє то прийдеться бути мамкиним тємщіком і самому зробити цю схему. І на відміну від капіталізму прагнення бути багатим тут буде шкодити системі. Як це в принципі було при совку.

Давай. А я протестую твою модель. От тільки вона у тебе вийде дуже проста — і тому не робоча. Бо мабуть треба тобі буде врахувати у ній, що купуючи один сир, ти ще й інвестуєш у фермерське господарство, що постачає молоко, тобто косарям на коси, даєш гроші. Щоб вони скосили травичку, яку зжеруть корови...
Бо тут у нас самоподібна структура — тобто коробка у коробці тобто фрактал.
А його розрахувати мабуть складно .
Інвестиційні часточки — не з потолка повинні братися, а рівно як аморт — відрахування. Тобто вся сума інвестиції це ряд буде.
Покупець проплатить (коли сир купує) весь цей ряд.

Ти явно плутаєш інвестиції та амортизацію.

Зрозумій, що капітал відновлюється саме амортизацією.
І саме у відновлення капіталу я хочу інвестувати.
P.S. Зрозумій означає почитай документацію, погугли, спитай чагпт, почитай доступні бази знань. Не прошу вірити мені на якесь там моє слово. Перевір джерела. Промоделюй. Досліди.

Зрозумій, що капітал відновлюється саме амортизацією.
І саме у відновлення капіталу я хочу інвестувати.
P.S. Зрозумій означа

какая именно часть уставного (я же правильно понимаю — под капиталом вы имеете в виду уставной капитал?) обновляется при помощи амортизации?

You
Коли хтось когось не хоче зрозуміти, який би коан ти розказав?
Copilot
Коли людина не хоче когось зрозуміти, коан, який може бути доречним, це історія про двох ченців і жінку на річці. Ось вона:

Два ченці, старший і молодший, подорожували разом. Прийшовши до річки, вони побачили жінку, яка не могла перейти на інший берег. Старший ченец запропонував допомогу і переніс її через річку на своїх плечах. Ченці продовжили свій шлях, але молодший був збентежений, оскільки монахам заборонено торкатися жінок. Після кількох годин мовчання молодший не витримав і запитав: «Чому ти ніс ту жінку? Ми ж монахи і не повинні робити таких речей!» Старший ченец відповів: «Я поклав її на березі річки кілька годин тому. Чому ти все ще несеш її?»

А ціна мого капіталу біткоіна на ведмежому буде весь час зменшуватися.
Ціна зменшується, але капітали ростуть — що це таке?

Ох ти. Ось воно. Наприклад, ведмежий ринок буде все тривати й тривати. Тоді я наварю дуже багато біткоінів по своїй схемі торгівлі.
Але — біткоін це капітал. Тобто я ставатиму все більшим і більшим власником капіталу.
Але — що це для країни де всі інвестори? Капіталізація такої країни почне стрімко рости саме на ведмежих тобто кризових ринках.
Ось така схема, у який невигідно (чи навпаки вигідно?) продавати свій капітал (у моєму випадку біткоін) на булрані.
Хоча тут якось суперечливо — бо щоб наварювати капітал треба мати гроші, а найбільші гроші це продажі на булрані. Тому треба усереднювати продажі (продавати маленькими частинами) щоб взяти як не топ то середину чи навіть трохи вище
...А ціна мого капіталу біткоіна на ведмежому буде весь час зменшуватися...

Що таке комунізм?
Вікіпедія: «суспільній власності на засоби виробництва»
Я: Тобто всі покупці стають трохи інвесторами??? Бо їхні гроші, що вони дають продавцеві, при покупці будь чого, до деякої міри зарєєструються як інвестиції і не під 0 відсотків.
Такий устрій чи що?
Тоді все що нам потрібно щоб створити суспільну власність — щоб кожен ставав трохи інвестором при придбанні будь-чого автоматично.
Є у ціноутворенні — частина де гроші покупця не приносять йому прибутків.
Коли купуємо пиріжок — платимо за борошно, цукор, працю, електроенергію — тут наче ок.
А ось, коли платимо за хлібну пічку — нема тут ок. Бо тут інвестиція у майбутні пиріжки.
Начебто ок — але хлібопічкою можна торгувати. Тобто тут є спонсорування продавців народними грошима під 0 відсотків. Ось у цій тонкості проблема.
Купувати комусь капітал ніхто не захоче. Але купують.
Вимушено купують.
Змушені купувати.
Змушені забезпечувати, і за це нічого не отримують. Хоча й і не страждають через видатки — коли торгівля невдала — роки такі бувають. Тоді капіталіст втрачає, а народ ні.
А ось коли народ інвестуватиме — теж страждатиме у погані роки, але начебто це розділення видатків на всіх трохи послабить для економіки у цілому.
Не торгувати хлібопічками неможливо — бо це інвестиція на кілька років. Купив по одній цині, списуєш весь час трохи по іншій. Відшкодування цього капіталу на покупцях.
І ось хлібопічка списана, замортизована — можна купувати наступну чи почекати вигідної ціни. Тут точно торгівля.. Наварювання на різниці ціни обладнання. Але бляха муха на чужих грошах.

«купил коробку спичек — стал соинвестором»
Интересно, какова будет стоимость администрирования таких инвестиций?

Ви ж наче сказали що мої роздуми це просто рідкісна шизофазія?
Проте мені приємно, що спілкуєтеся зі мною.
Дійсно, таке адміністрування коштуватиме дуже дорого. Але й прибуток інвесторам забезпечуватиме чималий?
Бачте — стають можливими будівництва століття. Бо інвестування у них буде надприбутковим.
Чи просто більш стабільним чим у бонди.

Ви ж наче сказали що мої роздуми це просто рідкісна шизофазія?

я до сих пор так считаю

Проте мені приємно, що спілкуєтеся зі мною.

Я с вами не общаюсь, я задаю риторические вопросі. ответить на которіе ві не сможете

Але й прибуток інвесторам забезпечуватиме чималий?

Нет.

Чого це ні?
Адміністрування потребує великої кількості компьютерів,(не кажучи про все інше) щонайменше. Їх придбання це питання збору грошей на їх придбання. Ці гроші є не тільки покупкою прав на користування системою, але й інвестицією у прибутки системи.
Тут ці прибутки це постійна купівля білетів (у цині яких продаж_амортизація самої системи) на користування системою. Купуватимуть такі білети.

Вже не варю — тепер лише просто збираю кошти_інвестиції на побудову системи комуністичного розподілення прибутків країни (серед інвесторів у цю систему)
P.S. Ого, яка швидкість. Ця система сама себе рекламує. У мене навіть вже є перші інвестори.

Що таке комунізм?

Абсолютна ліватська утопія, як і лібертаріанство, анархізм і т/д. Те чим кормлять народ узурпатори щоб виправдати свої злочини та по чорному грабувати народ.
Навіть Ленін доречі визнавав недосяжність коммунізму, потім звісно це перекрутили і далі годували народ цієї х"йнею
Доречі, квартал наш теж наче заявляв що вони трохи лібертаріанці.

Я пропоную інвестувати у створення. Тобто збираємо гроші, видаємо свідоцтва (чи щось таке, акції може) а тоді, після створення, виплачуємо дивиденди.
Все дуже капіталістично.

> Навіть Ленін доречі визнавав недосяжність коммунізму, потім звісно це перекрутили

Це шось типу як «підшипники стругаємо з дерева, бо до цього місця й так ніхто не дочита»

Ти тільки шо описав МЛМ. Там теж така шиза. То, шо воно не ідентичне до Amway, нічо не означає. В млмшників були опуси, де вони пробували хитровиграною софістикою довести, шо млм — не піраміда, але хір там, воно все одно ті ж яйця, вигляд збоку.

Коли я бачу оце ключове «коли ти купив, то став інвестором», то піхуй у шо воно загорнуте, переді мною сектант.

Це скоріш про те, звідки можуть взятися кошти, щоб безумовний (чи універсальний) базовий дохід видавати всім невдахам.

При капіталізмі вигідно все руйнувати. А тоді пропонувати купити більш міцніші речі.
Взагалі, медіа залюбки готують саме цивілізацію руйнівників.Тобто капіталістичне суспільство це такий дракон, який сам себе руйнує і відроджує, щоб знову зруйнувати.
Такий собі конфлікт, як намагається тривати вічно.
Але хто є дровами у цьому вогнищі? І чого?
І так — щоб вогнище продовжувало горіти, потрібно більше полінець.

А при коммунизме всё будет заебись
Он наступит скоро — надо только подождать
Там всё будет бесплатно — там всё будет в кайф
Там наверное вощще не надо будет умирать

Ну так, единство и борьба противоположностей во всей красе, все по Энгельсу)

Але це тільки одна гілка. А ось друга — коли навпаки — вигідно не продавати. Бо все що створюється у цій інакшій економіці — створюється з розрахунком на те, що служитиме вічність.

гроші — це засіб розрахунку. середньострокові накопичення краще тримать в золоті. якби ще відрізняти вольфрамо-напхане. кажуть з бронзи і ртуті вже теж навчились робить. а серйозні накопичення треба тримать у благодійних справах)
але у мене криза поз’їдала накопичення

Средний срок это сколько в годах? Как его продавать без дисконта в 30% ?

А ще як його без проблем вивозити за кордон.

Как его продавать без дисконта в 30%

Бути тим, хто купляє його за дисконтом 30%. Логічно ж. Чорний ринок золота у нас процвітає.

але у мене криза поз’їдала накопичення

тому що у йцукенах потрібно було тримати

накопичення краще тримать в золоті

Я колись теж так радив знайомим. А потім один із знайомих, котрий послухав моєї поради, потребував терміново коштів і був вимушений продати свій шматок банківського золотого злитку за дуже смішною ціною. Поцікавтеся цінами продажу... Після цього роздаю поради дуже обережно.

При цьому, я все ще згідний з порадою загалом, однак не точки зору періоду «середньострокового», а в режимі «якщо прийшла війна у ваш дім, то шматок золота більш-менш гарантовано можна обміняти на сумку їжі».

якщо прийшла війна у ваш дім

то шматок золота у вас в першу чергу відберуть. найгірша порада яку тільки можна придумати.

а в режимі «якщо прийшла війна у ваш дім, то шматок золота більш-менш гарантовано можна обміняти на сумку їжі».

В такому випадку найкраще, в що можна інвестувати — зброя, набої, їжа з тривалим терміном придатності. Ну і може бензин, який треба періодично оновлювати, оскільки в нього обмежений термін придатності.

В такому випадку найкраще, в що можна інвестувати — зброя, набої

І не забыть спилить мушку.

Для чого її спилювати?

Для чого її спилювати?

Чтобы избежать излишнего повреждения слизистой

Шутка в том, что противостоять в одиночку (даже будучи хорошо вооруженным) группе людей — можно только в кинос с чак норрисом
в реальности одиночка всегда проигрывает группе, без вариантов. Да, наличие вооружения может дать дополнительные, скажем, 1-2 дня, но это не решение.

Насправді я для себе вже давно обрав інший спосіб інвестування — це самоосвіта моя, дружини і дітей. Заодно це також деяка підтримка економіки України, оскільки знаходимося за кордоном, а репетитори в Україні і платимо їм на картки в українських банках...

> підтримка економіки України
Це якесь дуже креативне подання фрази «найшов де подешевше репетитори».

У борговій економиці дуже вигідно якомога довше не віддавати борги, щоб інфляція їх того — анігулювала.

Вони корегуванням процентної ставки все компенсують.

Якщо вони обдурюють нас, треба якось обдурити їх. Наприклад, не купувати їхні міксери для смузі.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Не будую планів навіть на вихідні.
Зараз епоха не планування, а виявлення і перекриття ризиків.

Я побрился и купил водки, готов встречать дефолт

Сделать сьемными предлагаешь?

До речі захист від бусиків гарантовано без зуыв

Наче я колись вірив в гривню і тримав в ній кошти.

тим часом ЛОМи в твітері вже з місяць активно пропагують покупку військових облігацій. співпадіння?

ЛСДи це те що приймають наші ЛОМи :)

Саме так. знаю що ЛОМи це руснява абревіатура, але іншої не зустрічав)

А що це таке?
Бо гуглиться або реклама специфічних інструментів або гавайський масаж

Щц старший помічник Ломм у врунгеля
І товстий залізний дріт

Що таке ЛОМ не знаю, а ЛСД пробував — рекомендую :)

«ходили до друга дивитись кавьор на стіні — сподобалось»

прийшла пора форсити «лідера суспільної думки»

У статті йдеться про те, що Україна має 2 шляхи — оголосити дефолт, або продовжити мораторій на виплати. Але різниці між цими шляхами (майже) немає — грошей кредиторам не дадуть.
На усе інше (як то курс гривні) — це не буде мати впливу. Готуватись ні до чого.

В головах у вкраїнчиків дуже міцно всілась концепція «какая разніца».

Заяви йдуть, та реально є міжнародні досвіди дефолтів, берем тільки сучасні з цього віку. Грецію рятували усім ЄС. Там власне було те саме, що і в 14 році в нас — лиди стояли в довжелезних чергах в банкомати ’ та відділення банків цілодобово, бо ті їм не віддавали гроші. Стали усі зайбігайлівки та магазини роздрібної торгівлі. Дефолт буде по суті означати крах банківської системи України, з рештою залізуть в кишеню кожного.
Реально в нас є дві над суттєві загрози. Перша це це зима в яку ми йдемо без 9 гігават теплової електро генерації і дуже багато де без опалення (кажуть в уряді вже навіть не паніка — а апатія з цього приводу). Друга — дефолт, який потягне за собою крах банківської системи і параліч решти економіки. Тут щось з цим роблять, бо 14 року є купа різних BCP. Ти не менше якщо справді буде Трамп і прикриє лавочку, дефолт неминучій.
Ну а далі сценарій — де усі бачать, що ЄС та НАТО виявились недієздатними і програли вже третю локальну війну підряд, після Сирії і Афганістану (з Африки американців та Французів фактично вигнали, а дешева сировина відповідно мінус до конкурентно здатності економіки, втрата робочих місць тощо). От просто зараз по Європі перемагають євро скіптетичні політики, тобто формується парад брекзітів, бо сенсу платити за недієву бюрократію буде не багато. А союз який нічого не приносить крім збитків та економічних квот на користь конкурентів, нікому не треба. Навіть для UK членство в ЄС мало ефект коли німці реально почали душити англійську економіку, власне тому англійці і проголосували за вихід.
В США дивлячись на рівень дибатів і минулих протистоянь, взагалі може до другої громадянської війни дійти з абсолютно аналогічних причин, що і минула. Між іншим її спровокував саме дефолт в Англії і обвал курсу Фунта Стерлінгів, що призвело до фінансової катастрофи південних штатів США.
Оскільки це видно, то поточні політики намагатимуться якось врегулювати ситуацію з дефолтом теж. Напевно, заморозка конфлікту зараз буде найкращім сценарієм якщо нема величезних витрат, то по старій реструктуризацій і довгих довгих виплат процентів. Або реально розбити федерацію на полі бою +треба шалена кількість зброї ), контрибуції з конфіскаціями активів тощо. Дізнаємось після виборів.

www.epravda.com.ua/...​ations/2024/07/10/716428

Чи матиме дефолт катастрофічні наслідки для економіки країни? У короткостроковій перспективі — ні, адже Україна вже 2 роки відчуває усі наслідки дефолту попри те, що не оголошувала його. Зокрема, міжнародні ринки капіталу для неї закриті, а вже випущені облігації торгуються зі значним дисконтом.

На курс гривні настання дефолту також не вплине. «Хоча певний короткостроковий негативний психологічний ефект може і проявитися на валютному ринку, але він буде незначним»

Для нас це вже буде констатація факту, та старт вирішення питань з реструктуризацією, втратою державного майна, розпродажу земель тощо. Війна гірша за дефолт інвестицій і так нема і звісно не буде, ризики не виправдані. По факту країна тримається на іноземній допомозі якщо її не стане ми не зможемо обслуговувати державний борг за півтора місяці. Тут я буду казати як Альберт Шпеер і скажу, що стратегічно усе дуже сильно погано, пропагандисти звісно кажуть «Заграница нам поможет» та не факт, 6 місяців не допомогали і соціологія на користь Трампа. Це звісно розіміють там де треба тому і розмовляють із Орбаном який є посередником через Сі Цзіньпін, а не морду йому чистять. Станом на зараз з наявним ВВП держборг України на 100 років вперед.

втратою державного майна, розпродажу земель тощо

А ось цікаво кому потрібно держ майно та землі які можуть віджати руські.
Скоріш за все спочатку кінець війни із більш менш зрозумілим майбутнім та кордонами, а потім вже дефолти. Як воно, доречі по історії, завжди траплялось

кому потрібно держ майно та землі які можуть віджати руські

Учасникам ринку які готові розмовляти на цю тему з запоребриком?...

Ну теж таке:
1. Хто дасть гарантії що рашка дотримається своєї частини угоди і хто її покарає якщо не дотримається?
2. Бачу вже черги західних інвесторів, які хочуть мати активи у підсанкційній країні

Оновлення — станом на сьогодні 20 липня, в Раді розглядалось питання реструктуризації державного боргу. Тобто маємо — технічний дефолт, повний не оголошено. Станом на зараз наш державний борг перевищує ВВП і держава фактично не може розрахуватись з тримачами короткострокових облігацій. Тобто переважно українськими банками які під ці облігації брали іноземні кредити (класична схема дефолтів, держав які постійно ходять до МВФ).
www.youtube.com/watch?v=dFGn83jT3tk

скільки коштує державі друк 10-копійочної монети?

Друкують доречі банкноти. Монети карбують
Собівартість конкретної монети думаю складно знайти. Знаю точно що з 2013 вона була знижена за рахунок переходу з алюміневої бронзи на залізо вкрите латунню.

Що цікаво, наприклад, ти захочешь накарбувати власних монет на якомусь блокчейні. Ти заплатиш за це ціну, у якій також буде амортизація, тобто відшкодування якоїсь частини заліза, на якому той блокчейн поставлений.
Тобто всюди інструменти ремонтуються чи оновлються чи модернізуються покупцями. Але у їхню власність не переходять.
Такий цікавий факт про те, як влаштований капіталізм. А ось ще:
Гроші вже не є дискретними — як це потребувало скажімо до 1930. Гроші зараз аналогові, бо це інформація про домовленності. Тобто вже можна зберігати всю цю інформацію просто на захищених серверах. Навіть на якійсь мережі розподілених обчислень тримати всю цю інформацію про все взагалі, що куди звідки прийшло/пішло

Гроші ніколи не були дискретними. Навіть коли були начебто прив’язані до золота звісно мутили. Золотих сертифікатів випускали значно більше ніж золота
Та навіть коли виготовляли із золота і срібла. Срібло вже у ті часи навчились тихесенько бадяжити, або взагалі виготовляли із міді кажучи що то забезпечено сріблом.
Наприклад монети руської імперії. Візьмемо 5 монет по 20 копійок — важать як один срібний рубль. Але коштують як метал в 2 рази дешевше бо 20копійках низькопробне срібло. І це не руські такі шахраї. Це було у ті часи нормальною практикою
Та і що таке золото та срібло? Його вартість визначається тільки домовленостями. Отже уся торгівля та побудована на ній грошова система це «усього лише домовленості»
Але звісно «усього лише» спеціально в навичках. Бо домовленності це надзвичайно цінна і звісно не дискретна штука

Ти правий — домовленності не дискретні, але гроші дискретні. Наші сучасні гроші не є відношеннями типу доступне / розподілене згідно домовленостей. А такі відношення якраз будуть більш точними для підрахунків усього на світі.
Наші сучасні гроші, як на мене, то мармурові кульки — у кожного свій мішечок тих кульок.
Про банки не кажу, долгову економику не роздивляюся.. Не дивлюся у банковські сейфи де кульок може вже й не бути, а замість них лише записи.
Взагалі не розумію для чого кульки витрачати. Факт їснування кульки вже є інформацією.
Але
Наприклад, у біткоін клуб впускають за 100 сатоші.
Наприклад, у блогерів є домовленість — вони можуть рекламувати біткоін клуб і їм за це платять 100 сатоші.
Кожен раз коли вони приносять 100 сатоші і віддають за вхід це означає що вони виконали свою роботу, домовленість рекламувати.
І ми бачимо що тут гроші є ознакою, що чиясь робота була виконана.
Це цікавий факт — я не бачив цього раніше. Схоже тепер треба все наново обмірковувати.
Двух проходні асемблер релоад.... Бип...бип..бип

Головне, за який час ізношується карбувальне обладнання монетного двору. Шуткую.

Де ти їх бачів ? Зараз монети номіналом в 10 грн. В цілому собівартість приблизно в 1000 разів перевищує номінал. Зараз гроші знецінюють навіть не друком, а по суті сміттєвими державними облігаціями короткострокового внутрішьного займу ОВЗГ. Через банки ці облігації внутрішнього займу стають зовнішніми, банки замість кредитування бізнесу — якого нема і дохідність не велика, беруть кредити в іноземців і фінансують уряд під шалений процент цими облігаціями. Власне на схемі попався Коломойський бо намагався кинути свого американського партнера, той наскаржився в Білий Дім і там з рештою урвався терпець. Зеленському стали виставляти умови про вибори, довелось посадити бізнес партнера в тюрму. Це взагалі стандартна схема за допомогою якої Сорос і ко разом в МВФ пускають з молотка в дефолт вже не одну державу. Схему обкатали на Аргентині і поїхали : федерація, Греція тощо.

а де почитати про це, підкажіть, будь ласка. Так аби з нуля розібратися

в нас є ноухау. Скажімо олігархи за які гроші скуповували держ підприємства? Під зайомні від умовно Привату. А Приват де брав гроші? Від НБУ. І в гривні (або купонах). Грівна знецінюється, підприємство банкротиш — і ніц не повертаєш. Зрештою банкротиш Приват. І так по колу.

Так їх вже наче і не карбують, зняті з обігу, мінімум гривня тепер

Якийсь набір слів. Нічого не зрозумів.

Доу перетворився на жовту пресу?

Ще до кінця року до 30 відсотків інфляції

Дефолтику ти наш, а ну йди сюди. Ми тут ховаємось в коридорах від ракет, бігаємо від ТЦК та сидимо по 18 годин на добу без світла.
Як думаєш боїмось тебе? Отож. Ну ти заходь якщо що. Посидимо, нормальні часи коли ти був найстрашнішою для Українців страшилкою згадаємо

Як думаєш боїмось тебе?

от і дуже зря. Держава перестане отримувати іноземні гроші на дурняк, а в неї витрати які невеликі залишки економіки не тягнуть зовсім. Перше що буде — знову банкопад із банкрутством багатьох банків. Друге — усі страшилки Гетьманцева приведуть в дію, тобто спрощенка вона же ФОП буде прикрита принаймі для ІТ, усі податкові люки та спец режими типу дій сіті теж прикриють на вимоги МВФ (вони були). Далі — масовий вихід іноземного бізнесу з країни, гірший за санкції в федерації. Втрата залишків роботи якої і без того мало. ІТ атустсоріснг — давай досвиданья, взагалі втрата маржинальності — Брайтон Біч піде шукати челядь до Аргентини наприклад, або Узбекистану. Звісно вплив на постачання на фронті, в кращому випадку для держави Стамбул 2, гарантована втрата територій і Корейський сценарій, а може навіть і як було розділ по Дніпру. Дефолт — це стратегічна поразка у війні. Виграш Трампа — активує сценарій, він чітко сказав, що не витрачатиме жодного центу в них повно власних проблем наприклад кордон та нелегальні мігранти, вони за океаном і безпека ЄС фінансова проблема ЄС. ЄС вже схитрував та прислав Орбана. Німеччина дуже старанно усе оминала і фактично надавала допомогу тільки під тиском США, їм би газогіни назад і ринки збуту в федерації теж. Макрон по суті робить усе можливе щоб врятувати свій зад від фашистки Липен, яка виграла парламентські вибори — так на гроші від федерації. Решта ЄС змушена буде повторювати за економічними лідерами. Що буде далі з ЄС важко сказати, для усіх стане очевидно, що ЄС програв війну і в цілому дивний союз з сумнівною дієздатністю. Піднімуть питання де мільйони снарядів і чому Північна Корея може поставити п’ять мільйонів снарядів, а увесь ЄС не може одного тощо. Далі парад брекзетів, ну і з рештою повторення сценаріїв першої світової.

А може ну їх. Гроші це інформація про домовленності і про те, що вони виконуються (чи ні).
Нам потрібна лише гарна база даних щоб накопичувати і зберігати таку інфу і можна без грошей надалі

Ну в цілому так — універсальний розмінний інструмент для складних економічних систем. Дефолт, тобто банкрутство — це констатація факту фізичної неможливості виконання взятих на себе зобов’язань, тобто виконання домовлених умов. Таким чином ті хто так себе веде на блатному жаргоні — двинули фуфло, а це статус навіть гірший за тих хто живе за рахунок поц ен тухес, ще гірше лише ті хто в своїх краде, тобто криса. Що цікаво зрадники та колаборанти — вони же : сучені, козли, червоні тощо це навіть вища каста де фуфлижники.

Держава перестане отримувати іноземні гроші на дурняк

Держава зараз отримує іноземні гроші ні як дурняк. А на затримати руських щоб Європа встигла нормально приготуватись до можливого протистояння
І платимо за це у прямому сенсі кровью

Скільки за 2,5 років війни в Європі запущено патронних/снарядних/ракетних... заводів для ’’нормально приготуватися’’?

Скільки за 2,5 років війни в Європі запущено патронних/снарядних/ракетних... заводів для ’’нормально приготуватися’’?

Як мінімум у Німеччині або вже запущені, або будуються нові заводи. Саме ті, які снаряди випускають. Наприклад, ось прямо біля мене
www.rheinmetall.com/...​ny-with-chancellor-scholz

Хочеш сказати, що НАТО не готується? Готується ще й як. Принаймні в публічному доступі останнім часом багато повідомлень на навколовоєнну тематику. Бюджетні асигнування на оборону дуже навіть виросли в ЄС.

Воно то так, але краще за класика не скажеш. В. Суворов, Освободітєль: «на наше количественное и качественное превосходство они хрен положат. Что толку в том, что у тебя три ферзя, если ты в шахматы играть не умеешь?» Не треба Гейропам особливо готуватись, та й після нас Царю знадобиться отходняк, потім Центральна Азія, Кавказ — це десятки років з поточним темпом.

Ну рашка не вміла воювати спочатку коли колонами перли такими, що деякі командири навіть не вірили розвід данним тип «який довб***б так буде робити?»
Але вони теж вчаться і швидко. Зараз якраз ситуація навпаки — у НАТО є ресурси, але реального бойового досвіду у сучасній війні (ні це не теж саме що хуситів гоняти) у них немає. У рашки дофіга досвіду причому саме у війні із НАТІвською зброєю. Але сильно бракує ресурсів.
Зараз Україна підтримує цей баланс

Померти теж можна по різному. Бували такі що в Освенцемі водили свій народ в газові камери під наглядом нацистів, також робили за шмат хліба тим нацистам поц ен тухес ті їх усеодно через час травили як щурів і в топку. СС Галичина які безпосередньо в Бабйоиму Яру стріляли ізраїльтян, нацисти поставили в ту саму яму слідом за власними жертвами. А були такі, що особливо серед червоноармійців полонених — що скажімо в Бухенвалді та інших концентраційних лагерях зробили 185 підпільних груп і дали нацистам з рештою відпір.
От тут теж таке, через цей дефолт можуть піти на повний поц ен тухес.

Ти пропонуєш смерть, але краще обрати життя:
Ті з СС Галичина, які вижили — через польського генерала Владислава Андерса отримали підтвердження польського громадянства і не були в результаті видані в СРСР. Пройшли через фільтрацію союзниками і врешті решт оселилися в США і Канаді, де, до речі, були шанованими членами суспільства, будували кар’єру в медицині, юриспруденції, інженерії, залишили по собі нащадків, капітал, українські організації. Їхні діти приїжджають в Україну, щоб поділитися досвідом як можна бути успішним українцем без оцього от «украв-випив-в тюрму». Знайомий одразу з декількома нащадками.
А тепер погугли, що ставалося з тими радянськими громадянами, хто, потрапивши в полон до німців зрештою зміг повернутися в СРСР. Мій дідусь мав 16 років, коли німці окупували його рідне містечко. І то в нього в особовій справі стояло тавро «жив на окупованій території». Хоча це не він винуватий був — це Червона Армія героїчно накивала п’ятками в 1941р.

??? Що СС Галічина тобто 14 «добровільна» піхотна дивізія СС, здались в Італії те що від них залишилось, бо німецькі waffen SS їх використовували так само як Вагнер разом із іншими етнічними не німецькими групами, наприклад Літовцями. З Польщі від операції Вісла протікали ватаги УПА (хоча в складі були численні дезертири з СС, та дезертири є дезертири скажімо Спартак теж був дезертир з Римського легіону), так це не одне і те саме, хоча ідеологія усеодно фашизм, тільки український. Там частину поляки спіймали і 128 поставили до стінки після трибуналу. Інших американці вивезли в Чикаго, це звісно інтриганство та вже по факту почалась холодна війна.
Нагадаю — що СС було визнано злочинною організацією Нюрнберским трибуналом, тобто так само як і СРСР так і : США, Англією та Францією. Хоча форма в них дуже стильна була, відомого німецького бренду.

В тебе якийсь радянський підручник, давно вже доступні інші джерела, а ти тут фельєтонами з журналу Перець про буржуазних-націоналістів...

По факту обидві сторони активно створювали партизанські загони задля здійснення диверсій. Подобається вам або ні — військове крило ОУН тобто УПА, сформували саме німці тобто Абвер і це діяло не тільки в Україні. Найбільше УПА воювали не з більшовиками чи німцями а з аналогічною польською організацією і чинило террор полякам, на території сучасної Польщі. Хоча при цьому зуміли вбити цілого командуючого фронтом Ватутіна, фактично главкома УРСР по сьогоднішнім міркам, ставленика та особистого друга Хрущова. КДБ взяло останню землянку в 1963 році, майже в усіх випадках бендерівців видавали люди до яких вони ходили за їжею, підсипали снодійне тому останні ходили їсти беручи з собою кота, щоб спочатку їжу куштував кіт. Політичних же керівників ОУН, німецькі нацисти і справді вбивали в політичних цілях. Бендера спочатку не мав шансів, але Абвер зачистив інших кандидатів фізично, попри те, що то були гарячі політичні послідовники гітлера.

СС
були шанованими членами суспільства

фейспалм

Пройшли через фільтрацію союзниками

👆

Пройшли через якісь мутні схеми із Ватиканом як «гарячі антикомуністи» і потрапили в Канаду. Дуже показово, що Британія не захотіла залишати це нацистське лайно у себе.

Ну тут треба розуміти яка була б реакція суспільства, особливо десь у Лондоні який методично рівняли з землею.
Але штати з радістю прийняли нових висококваліфікованих фахівців. Як то кажуть «Нічого особистого, тільки бізнес»

висококваліфікованих фахівців

З СС Галичина? А яка в них була кваліфікація?

А туди виключно безграмотних селян брали?
Ось тільки бігло по вікіпедії пройшовся і знайшов мінімум 3 доктора наук серед капеланів
ChatGPT видав ще таке:

Володимир Кубійович — український географ і демограф, головний редактор «Енциклопедії українознавства».
Мирон Куропась — український економіст, політик та суспільний діяч, працював у сфері освіти в США.
Микола Лебедь — політичний діяч, один з провідних діячів Організації українських націоналістів (ОУН), після війни став науковим дослідником в області українських національно-визвольних змагань.
Михайло Струтинський — інженер, працював в області аерокосмічної техніки в США.

А туди виключно безграмотних селян брали?

Так, звичайні бійці СС Галичина це були малограмотні селяни. Володимир Кубійович був ідеолог

ChatGPT видав ще таке:

ну це фініш вже, посилатись на галюцинації ЧатаГПТ в такому питанні

Михайло Струтинський — інженер, працював в області аерокосмічної техніки в США.

Запит в Google «Михайло Струтинський інженер» видає тільки посилання на цю сторінку

Дуже показово, що Британія

которая в своё время завоевала пол мира и устраивала такой феерический канкан в колониях....
Вот Британию я бы не стал использовать в качестве арбирта или эталона морально-этической нормы
Вы еще Бельгийцев вспомните.

Ну то давайте тоді на всяк випадок Британію виключимо з числа наших партнерів та донорів матеріально-технічної допомоги. А то хто ж його знає, які еталони морально-етичних норм ми можемо порушити, співпрацюючи з британцями...

Ну то давайте тоді на всяк випадок Британію виключимо з числа наших партнерів та донорів матеріально-технічної допомоги. А то хто ж його знає, які еталони морально-етичних норм ми можемо порушити, співпрацюючи з британцями...

Морально этические нормы не имеют отношения к материально-техническому снабжению
это ваш закидон — выставлять британию как эталон, не мой.

это ваш закидон — выставлять британию как эталон, не мой.

якщо хочете бути абіженкой на Захід — вам в сторону країн «глобального юга», дружіть з Індією, Китаєм та іншими обіженками

якщо хочете бути абіженкой на Захід — вам в сторону країн «глобального юга», дружіть з Індією, Китаєм та іншими обіженками

приводить записных мудаков в качестве моральных авторитетов — это вам в мордор, они такое любят

«Англічанка ґадіт» — стійкий наратив як в Кремлі, так і у відсталих державах третього світу. Ментально ви вже там — з Кремлем та третім світом. Успіхів.

«Англічанка ґадіт» — стійкий наратив як в Кремлі, так і у відсталих державах третього світу. Ментально ви вже там — з Кремлем та третім світом. Успіхів.

оценивать свою историю так, как оценивает «белая бвана» — удачи, дружище, удачи

Ти можливо плутаєш гестапо і сс
Сс елітній війська (національна гвардія)
Гестапо каральні поліцейські війська ?при СС?

Ще отакий розподіл

The two main constituent groups were the Allgemeine SS (General SS) and Waffen-SS (Armed SS). The Allgemeine SS was responsible for enforcing the racial policy of Nazi Germany and general policing, whereas the Waffen-SS consisted of the combat units of the SS, with a sworn allegiance to Hitler

Ти б перед тим як чухню писати хоча б погуглив
Гестапо — державна таємна політична поліція

Але все одно гестапо жодним чином не війська, а саме поліцейська структура

Спец служба IV управління РЗГА, займались різним зокрема контр- розвідка відділок IV E. Усе РЗГА на загал було в складі СС. Розвідувальне управління це колишній Abwehr з яким власне і співпрацювали ОУН, очолював адмірал Вільгельм Канаріс, один із організаторів операції Валькірія. Як відомо вони мали плани змістити Гітлера з 1938 здійснили багато замахів на нього, але жоден був невдалим. За найвдаліший, зокрема і Канаріса повісили.
Між іншим з росіян в Ваффен-СС був цілий корпус uk.wikipedia.org/...​_кавалерійський_корпус_СС
Це був найбільший за складом іноземний легіон СС після Латишського. Приблизно 100 000 людей.
Для порівняння в РККА було 6 мільйонів українців.
А в цілому колаборантів було дуже багато, фактично з усієї Європи набрали en.wikipedia.org/...​volunteers_and_conscripts
І навіть був легіон індійців en.wikipedia.org/wiki/Indian_Legion
Та що більше шокуюче була англійська бригада en.wikipedia.org/wiki/British_Free_Corps яку набирали з військово полонених.
57 % солдат СС були не німцями за походженням.
P.S. В Греції було 140 000 німецьких антифашистів. Також було 250 000 італійських партизан тощо.

Англомовна Вікіпедія:

The Waffen-SS were involved in numerous atrocities.[13] Due to its involvement in the Holocaust, the Porajmos, and numerous war crimes and crimes against the civilian population, including torture,[14] human experimentation,[15][16] kidnapping of children,[17] mass rape,[18] child sexual abuse[19] and mass murder,[20][21] it was declared a criminal organisation by the International Military Tribunal in Nuremberg in 1946. Therefore Waffen-SS members, with the exception of conscripts, who comprised about one third of the membership, were denied many of the rights afforded to military veterans.[22][23][24]

Ну так
Так само як війська НКВД або нацгвардії
Або як їх там ще в світі називають
Я ж не казав що янголи

Я ж не казав що янголи

SS це якраз і є синонімом зла та інструменту геноциду. Приналежність до SS це практично автоматично дорівнює «військовий злочинець», на відміну від солдат Вермахту.

СС Галичина які безпосередньо в Бабйоиму Яру стріляли ізраїльтян

Что, простите???
Я так понимаю — подъехали секретные материалы, от создателя «Украину создал лёнин»?

А для вас сюрприз ? Кстати Савик Шустер делал очень большую программу по этому поводу приглашал оставшихся живых свидетелей и т.д. В принципе ганебный факт давно известный Савик просто его осветил. У немцев в зондер командах расправами занимались в основном колаборанты, немцы сами пачкаться не хотели — не нравились кровавые бани. При чем как и в случае с евреями которые и занимались непосредственно процессом окончательного решения собственного вопроса, даже выдираением коронок у трупов, только цианид — циклон б закидывал СС-овец, самих потом стачивали в качестве штрафбата аналогично зондер команд Делинтвагера. Еврейские же команды само уничтожения в концлагерях раз в три месяца заменяли на новых, старых же убивали уже не газом — а с особым рвением голову отрезали проволокой в подвале для пыток и насаживали на крюк. И всего одна группа из таких зондер команд поднялась на бунт и взорвала две печи крематория. А за пределами цивилизации т.е. где немецкие женщины и дети не увидят — гпрактиковались зажигания в зданиях заживо и массовые расстрелы (особенно Беларусь их вообще чуть не истребили) — тут в основном применялись калобаранты, полицаи и т.п.

А для вас сюрприз ?

да, для меня сюрприз сущестование израильтян в 1941 года
Евреи — да, были (куда без них)
Израильтяне...... вот СИЛЬНО сомневаюсь
И читать якобы «исторические» измышления на тему «израильтян в 1941 году» — не собираюсь. Если т.н. «историк» невпопад употребляет важные и значимые термины, то он не историк, а говно

А то мы так скоро дочитаемся до «правый сектор расстреливал израильтян в бабьем яру»
а что, русне зайдёт на ура.

Правый сектор полностью из другой епохи, это примерно как путлер из себя делает красноармейца.

Правый сектор полностью из другой епохи,

А Израиль — прямиком из 1941 года

В девятом веке до нашей эры у них возникло первое государство, кстати у сионистских народов с еврейским вероисповеданием было два царства: Израиль и Иудея. В Украинском языке, равно как и в польском слова еврей — нет. Поэтому как и в случае з циганями — заменять на Ромы.

В девятом веке до нашей эры у них возникло первое государство, кстати у сионистских народов с еврейским вероисповеданием было два царства: Израиль и Иудея. В Украинском языке, равно как и в польском слова еврей — нет. Поэтому как и в случае з циганями — заменять на Ромы.

Сейчас ты мне покажешь откуда половцы и печенеги готовили нападение, на карте 16го века?

Та я думал за разгром Хазарского каганата князем Олегом, но передумал.

Так смішно, як два російськомовних неука сперечаються про історію України. Радити щось почитати чи подивитися не буду, сікельлід усьому навчився у хаі і далі не розвивається

Ну як завжди ви усі неуки, це усе неправда та прошуки КДБ. Це усе правда, навіть як вам це не подобається. Між іншим сучасним німцям теж не подобається, там були виставки де показували фотографії чого робили їх предки — в них те саме було : «Такого бути не могло», але воно було. Фактично майже увесь сучасний німецький бізнес — має нацистське походження і використовував рабську працю. Американська астронавтика уся має нациське походження, навіть як фор Брауна три рази арештовували Гестапо за антинацистку агітацію.
Так само в федерації зараз не вірять, що Сталін певний час був союзником Гітлера і вони одночасно напали на Польщу. Хоча насправді Сталін намагався Гітлера перехитрити з чого нічого не вийшло, так само ОУН намагалось перехитрити німців, теж вийшло навпаки, а хто намагався взагалі вбили. Німці взагалі дуже розумні і хитрі їх важко перехитрити.

Ну як завжди ви усі неуки, це усе неправда та прошуки КДБ.

Видите ли друг мой, вам выставляют в претензию то, что «в 1941 году в бабином яру убивали израильтян», хотя израиль это 1948 год
История — наука щепетильная и очень строгая к определениям, знаете ли. Поэтому увидев в самом начале вашей тирады полную лажу — вся остальная тирада воспринивается с изрядной долей скепсиса и недоверия.

Когда я вижу статью, которая начинается, к примеру «в 1712 году всемирное правительство ящериков постановило....» — дальше я не продолжаю читать, сорри

Это самоназвание. А в целом оно — вот так www.youtube.com/watch?v=-i4gvF15BRI
Кстати националистов сильно больше чем бендеровцев. Даже во времена Степана Бендеры было одновременно организация Адрея Мельника.
Еще раньше тоже было два движения, первое возглавлял : Павел Скоропадский второе собственно ОУН Евгений Коновалец — петлюровец. С самого начала за всем следила ЧК, например был внедрен Рико Ярый. Причем гестапо даже знало что он был двойной агент, проверка легенды полностью провалилась.
И прямо сейчас что-то около 4 националистических партий, причем они сильно не в ладу, потому как там в разнобой. Одни по факту фашисты в чистой форме, другие социалисты и вообще две партии консерваторов.

Ну а як ще назвати людину, яка закидає рендомні фрази а потім про бліх розповідає?

Ну як завжди ... BTW Якщо піти з подій майже сторічної давності до яких ми насправді практично не маємо стосунку, це час наших прадідів а може і пра-пра дідів. Як ви прокоментуєте наприклад ситуацію коли Правий Сектор урятував Олега Царьова від розправи свободівцями під час майдану після телеефіру на ICTV і передав його в прокуратуру, звідки він звісно втік і тепер гавкає в москві ?
Або скажімо УНСО (увійшла спочатку в УНА-УНСО потім в Правий Сектор) воювала в Придністров’ї проти Молдови за проросійських сепераів ?
При цьому хлопці з Правого Сектору реально займались правоохоронною діяльністю, ганяли наркодилерів та хуліганів тощо.
А свободівці кидали гранати в українських військовослужбовців під Радою, навколо було багато цивільних людей.
Думаю і тоді було теж усе сильно по різному. Так само і серед величезної кількості комсомольців і комуністів, реально репресіями займались окремо взяті. І навіть провідні керівники партії створили другу Українську республіку, чого національні рухи за 75 років зробити не зуміли і потім відверто казали, що насправді ніколи не підтримували ідеологію просто для кар’єри треба було. Причому усі : Горбачов, Єльцин, Кравчук, Кучма, Назарбаєв тощо. Сталін за таке голову лідорубом прорубував, Дзерджинский взагалі до коліс пароплаву прикручував і розривав на частини. Зюганов, Симоненко тощо — не робили фактично нічого.

Ну а як ще назвати людину, яка закидає рендомні фрази а потім про бліх розповідає

будучи человеком увлеченным, но непоследовательным, он знал и рассказывал множество интересных, но несвязанных историй ©

Так смішно, як два російськомовних неука сперечаються про історію України. Радити щось почитати чи подивитися не буду, сікельлід усьому навчився у хаі і далі не розвивається

А тебя, как я вижу, совсем не бомбит :)

В принципе ганебный факт давно известный

А пруф буде?

youtu.be/_nK770_obzw?t=402 — але це ж це усе звісно неправда і брехня КДБ.

Прекрасен единственній комментарий под видео
«И вот....НАЗРЕЛО!их не исправить...трусливые ,жестокие,хитрожопые нацисты украины понимают только силу»
Жаль, конечно, что «президент израиля» не вспомнил о такой штуке как «праведники мира», а просто сказал что «украинцы виноваты» ©

От давайте всех в одну не ложить. Такие группы создавались немцами во всех оккупированных территориях причем заранее, были и власовцы, правительство Виши и т.д. Подавляющее большинство украинцев служило в красной армии. Французское сопротивление возглавил генерал де Голь, у поляков было сразу две армии и собственные националисты НВП которые в основном с УПА и воевали и т.д. и т.п. У самих немцев были антифашисты и довольно много их было.
По всем показателям режим путина — классический фашизм. Буча, Изюм и т.д — тоже самое по сути.

Буча, Изюм и т.д —

Катинь, розстріли укр націоналістів в 1941му. згвалтований Берлін.

тоже самое по сути

Коротше, — пора червону армію прирівняти до нацистів, позбавити ветеранів усіх пільг, і т д. Половину — розстріляти посмертно.

Коротше, — пора червону армію прирівняти до нацистів

Да

позбавити ветеранів усіх пільг, і т д. Половину — розстріляти посмертно.

как правило с рядовыми бойцами так не поступают
но вот некоторых «особо отличившихся» ищут и находят до сих пор

пора червону армію прирівняти до нацистів

СРСР тю-тю так чи інакше, жодний з осколків не залишився з комуністичною ідеологією. Результат 9 війн. А так то ніхто ж не заперечує тоталітарної сутності, навіть сам СРСР мав 20 зїзд та оттепель, а потім гласность і перестройку. Тим не менше до рівня упирства фашизма з 50 мільйонами жертв не дійшли жодні радикали. Оригінально в макарисизмі — ізраєльский кібуц (комунна) тобто добровільне об’єднання людей які живуть як велика родина, а не терор і диктат «пролетаріата» (тобто партії) Леніна. Тобто, вже меншовик Хрущов почав тормозити бо усім був очевидний перебір. Тим не менше справжніх марксистів — дисидентів КПСС переслідував так само як і інші політичні рухи, наприклад національні — спец тюрми та псіхушки. Того же Стуса змордували в одній тюрмі з дисидентами він сидів в камері із казахом. На тому спец-блоку навіть в поточній федерації діючий музей жертв тоталітаризму.

Це дуже цікавий опус, нажаль, абсолютно ніяк не стосується злочинів червоної армії, і контексту відповідальності дивізії СС Галичина за те що якісь українські колаборанти були в Бабиному Яру.

Враховуючи що саму ідею концтаборів німці запозичили в Росії
Чому б не «найняти експертів»

З чого би че ? Тюрма та каторга взагалі східна мусульманська справа запозичена темними європейцями в мусульман, в західній Європі під час хрестових походів. Фрідріх Барбаросса — там між іншим «потонув» в річці Йордан. А геноцид якраз європейська штука, скажімо демократична республіка Рим спалила сусідів етрусків і усіх перерізала включно з матерями з грудними дітьми. Власне це і є ідея Беніито Муссоліні, як він написав — фашизм є релігією, християнська мораль — тормоз прогресу то повернемось до моралі предків. Усі німецькі нацисти натомість почали згуртувуватись в кругах окультистів, один з провідних лідерів антифашистів був священник. ВКП(б) теж підривав церкви та встановлював капища з істуканами Леніна далеко не просто так, церква як і капише це місце зборів людей де їм пояснюють за суспільні принципи — мораль. Карл Маркс — це в принципі абсолютно ті самі протестантські засади, тому навіть в самій партії сатанизму був супротив. Вже під час війни Сталіна соратники фактично примусили по випускати і реабілітувати репресованих, кого не вбили. Бо дійшло до стану коли сиділи і були катовані : Рокосовский, Туполев, Корольов та інші. Коли арештовували Берію — Хрущов йому перед усім політ бюро пред’явив перелік замордованих ним його товаришів.

Фрідріх Барбаросса — там між іншим «потонув» в річці Йордан.

Дякую, тепер зрозуміло рівень ваших знань з історії, можна й далі скіпати всі ті лонгріди, якими ви так щедро розсипаєтесь під кожною статтею

расправами занимались в основном колаборанты

Кстати, по словам тех, кто пережил окупацию в харьковской области в нынешней войне, в преследовании местных особо «отличились» именно представители «дырок» (ЛДНР), колаборанты.

Дочекаємось офіційних данних, попередньо є інформація, що в Ізюмі саме колаборанти зчинили масові вбивства. В селі Рогань — російська слобода, опричнину робили саме етнічні росіяни — по небіжчиках з’ясувалось. Живих в тій посадці ЗСУ не залишили. При чому хлопці і 25 років не було. Власне мало місце, також масова наркоманія серед них.

СС Галичина які безпосередньо в Бабйоиму Яру

розтріли в Бабиному Яру проводили німці, СС Галичина там і близько не було.

стріляли ізраїльтян

Ізраіль з’явився в 1948

в Освенцемі водили свій народ в газові камери під наглядом нацистів

в Освенцимі евреї займались витяганням мертвих з камер і захороненням, сортуванням не дорогих речей

Були і усім займались і потім німці усіх хто цим займався поставили в ту же саму яму, десь 700 не людей.
При усіх інших — СС Нюрнберским трибуналом визнана злочинною організацією, усі підрозділи включно. Не нацистів членів СС не було. СС безпосередньо відповідальні за голокост і усі інші акти етнічних геноцидів, наприклад білорусів.
Так чи інакше поліцаї і інші колобаранти мали місце по усіх окупованих нацистами територіях.

Були і усім займались і потім німці усіх хто цим займався поставили в ту же саму яму, десь 700 не людей.

А скиньте документ, бо фонду Яд Вашем цього не відомо

Так з галичиною мазонув вибачаюсь, чомусь відкарбувався саме цей підрозділ СС. Там були інші підрозділи поліцаїв, теж під командуванням СС. Галичина імовірно приймала участь в голокості в Польщі та це не доведено. Так чи інакше усеодно приносили присягу Гітлеру, як і поліцаї. ОУН(б) за це взагалі страчували, хоча не офіційно мало місце в багатьох куренях.

Чувак, ти знову

мазонув

Галичина не

приносили присягу Гітлеру

Коротше, завязуй з історією, в світі багато цікавого, епідеміологія, військова справа, ось зараз, здається експертиза в енергетиці необхідна.

Галичина не
приносили присягу Гітлеру

Буквально текст присяги:

Я клянуся перед Богом цією святою присягою, що у битві з більшовизмом, я надам обсолютну покірність головнокомандувачу Німецьких збройних сил Адольфові Гітлеру і, як хоробрий солдат, буду завжди готовим покласти власне життя за цю присягу.

В тексті — присяга головнокомандувачеві німецьких військ, Гітлеру. Стандартна присяга СС -

I swear to you, Adolf Hitler, as Führer and Chancellor of the German Reich, that I will be loyal and brave. I pledge obedience unto death to you and those you appoint to lead. So help me God.

Окремі підрозділи СС, як от Галичина, чи Греки, чи Хорвати, приносили присягу головнокомандувачу Гітлеру — так само як і Вермахт.
Тобто, Галичина в цьому плані — як Вермахт а не як

поліцаїв

Вступ до СС вимагав принесення присяги Гітлеру. СС злочинна організація при усіх рівних.

СС злочинна організація при усіх рівних.

ВКП(б) теж злочинна, так що звикай краще до нової методички, дослідник злочинців

Добре от що бандера не був ні членом сс ні вкпб, хороша була людина

З іншого боку сталін з гітлером європу ділили, цього слона в дослідницький мікроскоп от не видно

що хто там ще кому присягав незрозуміло, може вони там ще взасос цілувались, а молотов лизав маузєр рібентропа, поки рібентроп мазав молотову дупу вазєліном

ВКП(б) теж наробив багато чого : розстріли та навіть звірячі страти типу прив’язування до коліс пароплаву, політичні вбивства, підриви церков, численні голоди з мільйонними жертвами, розкуркулювання і тому подібне. Усі радикальні режими які базуються на заміні моралі — з рештою як отримують великий економічний результат з одного боку, так і займаються масовими аморальними діяннями.

Усі радикальні режими які базуються на заміні моралі

Згоден, хоч трохи вже не однобоко

давайте без отетого замазування гімном усіх підряд тільки через присягу адольфу алоїсовічу ігноруючи зміст власне присяги

Дві країни захотіли кинути в нас лайнішечка аж аж аж в 2000х щоб качати темку

З росією всьо понятно

Про польщу ось
By Victory Day 1945, nearly a third of the Polish soldiers in the West had formerly served in the German military.[3] On the Eastern Front, prisoner-of-war camps for Wehrmacht soldiers were a substantial recruitment pool for the Polish Armed Forces in the East.[4]

Не треба помагати їм качати їхню тємку.

Раз на то пошло то в 1939 польшу брали українські частини красной армії теж. Як це ще качинський і путєн ще цю темку не розкачали. Недоработка

Ні ОУН ні УПА не мали особого зуба на євреїв

zbruc.eu/node/57351

А поляки перед тим як кидати лайно в бандеру чи упа хай зразу пілсудському пам’ятники знесуть, і вже потім нам про геноцид і героїв розказують

Теж цікава справа, скільки польських армій було після поразки польської держави ? Як Черечель зумів поляків викупити у Сталіна ? Держава це якраз Юзеф Пілсудський — засновник. ОУН саме проти цієї держави і був заснований і співпрацював з німцями і вже на цьому факту стався розкол прямо в середині, не без допомоги німців. Факти страт та звірств справді мали місце, при чому в обидві сторони. У поляків була створена аналогічна організація NSZ, яка робила те саме з етнічними українцями — а також були прямі бої одних з одними. І з рештою це припинили Військо Польське.

Пільсудський дружбан дзержинського і геноцидник українців.

в обидві сторони

Поляки були окупантами на західній україні

якийсь посьолок проти етнічних чисток поляків це не порівнянно. І то і то злочин звісно, але в нас в оці пилючка під час війни, причому визнана, а у поляків поліно в мордяці і вони його не помічають. І почали саме поляки бо саме вони окупували західну україну.

Перед тим як ділити польшу з німцями, совки ділили україну з поляками

Як Черечель зумів поляків викупити у Сталіна

Та ж ніяк, польша ж залишилась сталіну

Ну ті хто не захотіли вертатись ті й поїхали в канади всякі, туди ж і галичину

Повальна колаборація українців — теж казочка

Десятки тисяч українців входили до всіх армій і поляків і союзників і срср і німеччини. Це в кгбшних методічках є лиш сс галичина і волинська різня

Коротше ми сперечаємось реально про відносно невеликі загони насправді, до 20 000 людей.

Та хз які ще невеликі, мільйони в срср, я не історик щоб тисячі знати. Ну в західних арміях може до сотні тисяч разом. Партизанів упа сотня тисяч

Угорщина теж мала закарпаття з українцями і була з гітлером заодно. В румунії те саме. Там теж українці були

Суть в тому що підсвічувати одні епізоди й ігнорувати що всі воювали проти всіх і з усіма — це кгб, це деструктивно. Це і роблять і росія і поляки і ви тут на доу всі разом коли сперечаєтесь про сс галичину.
Польща теж мобілізувала українців

Якби польща не качала рік у рік цю тему, можна було б давно все дослідити й забути й спихнути всі негаразди на москалів. Так їм от бандера спати не дає, то качають. Того й галичина на доу

СС Галичина які безпосередньо в Бабйоиму Яру стріляли ізраїльтян, нацисти поставили в ту саму яму слідом за власними жертвами.

Бабин Яр — 1941 рік, — СС Галичина створена у 1943

Держава Ізраїль створена у 1947 році.

Ваші комменти ChatGPT пише чи русняві методички маєте?

ІТ атустсоріснг

Він буде продовжувати жити, просто задумайтеся про можливий вибір потенційного гребця: заробляти на місцевому ринку умовні N чи гребти за N*M. Результат все одно буде перевищувати місцевий ринок. Гребці просто перестануть бути умовною елітою, будуть «лише» трохи вище вітчизняного середнячка.

Коли це гребці були елітою ? Напевно з кортежами їздять та ноги прострілюють бидлу хто на дорозі зламався і відштовхує бричку, та тим мішає кареті шляхетного пана проїхати. Просто через посередника вдавалось отримувати до 25% від 60% процентів зарплатні західного програміста, оце і увесь бізнес — батраки. Просто хтось на заробітки поїхав, а хтось через інтернет.
Ситуацій коли перед законом усі рівні, будь ти хоч Біл Гейтц усеодно можуть засудити в нас нема і ніколи не було в історії, крім на Січі.

Тримаю гривень максимум на кілобакс (десь 40к). Хоча я це робив і до цього року/літа.

Ти ж в Іспанії наче. Навіщо тобі взагалі гривні?

Залишки на рахунках, допомога батькам, донати, оплата всяких київстарів куди налінковане все життя з двохфакторками включно і т.п.
Ще лаунжі халявні від трат 15к грн/міс (400 євро), поки альтернативи цьому не видно, хоча й толком не питав.

Теж виїхав і теж потрібні гривні для оплат різних київстарів і т.д. — використовуємо для цього гривневу кредитку дружини. Коли станеться дефолт, то гривневий борг на кредитці (в межах grace періоду) стане ще дешевшим у співвідношенні до валюти, в якій я отримую винагороду.

борг на кредитці (в межах grace періоду) стане ще дешевшим у співвідношенні до валюти

— проценти перерахують «звязку зі змінами на ринку». Виграє казино (ті що знають дату дефолту — це десь 5 ефективних манагерів)

Я в ці штуки не граюсь, наче там пару місяців безкоштовно, а потім під 50% річних.
Багато років назад друга з цього лайна витягував. Навпаки вивели дружині баланс на моно в плюс (трошки в мінус заїхала була).

А Київстар що не можна поповнити через додаток Mій Kиївстар та ApplePay будь-якою картою?

Можна, однак буде вираховуватися не завжди вигідна курсова різниця плюс комісія за конвертацію. Але це лише простий приклад, бо насправді в Україні також потрібно сплачувати комунальні послуги, послуги різних віддалених репетиторів для дітей (це значно дешевше ніж наймати закордонних), також допомагати родичам що залишилися в Україні.

Виїхав і зберіг українські номери. Без українських номерів з прив’язаними сервісами в разі чого важко щось вирішити віддалено.

а кто-то в грн оформлял контракты?

Ніяк. Як і до оновлення даних.

А як Payoneer допоможе, якщо CRS+податкова вже за дупку кусь-кусь?

Так весь смуток у тому, що по CRS буде злитий залишок & рух по рахунку. А далі штрафи за несплату ПДФО. Або потрібно декларувати ці кошти і сплачувати з них податки як «фізик», не заводячи гроші на ФОП рахунок — на жаль не дешевий, але хоча б законний спосіб залишити валюту за межами нашої банківської системи :-/

99% українців цей «дефолт» зачепить трішки більше чим ніяк. Це суто формальність

Так, дефолт це взагалі тільки на користь. Особливо на третій рік війни. Мудрі люди кажуть, економіка оздоровиться.

Мове про те що це дефолт по зовнішнім зобов’язанням, а не внутрішнім. Це звичайно НЕ ок, але значно краще за внутрішній дефолт.

Ні, дефолт зачепить кожного хто залишився в країні.

Скоріше не дефолт сам по собі, а його наслідки, якщо кабмін та нацбанк вирішать (отримають вказівку) друкувати гривню, наприклад.

В федерації так не стало Єльцина в 1999. В 1998 він обіцяв що : «Девальвации не будет! Твердо и четко.» uk.wikipedia.org/...​сійський_дефолт_1998_року
Потім Прімаков, «я устал я ухожу» та путлер.
Причини дефолту фінансова криза в Китаї і падіння світових цін на нафту, обвальне — російський бюджет обвалився федерація почала розвалюватись з середини, сепаратистська війна в Чені перекинулась на Дагестан. Губернаторі Лібідь та низка інших, відмовились платити податки в федеральний бюджет. В країні був : банкопад з втратами усіх вкладів, інфляція, ріст цін на продовольчі товари і товари народного вжитку, зліт цін на нерухомість, автомобілі і взагалі усе що чогось коштувало. Остаточний крах великої кількості державних інституцій, наприклад наукової галузі і цілих індустрій. І навіть гірші наслідки як то спад народжуваності і підвищення смертності до критичних показників, шалений зріст преступності в тому числі бандитизму.
Цей дефолт дуже сильно заліпив і Україну також, моє особисте тоді було навіть ще гірше ніж навіть зараз, якщо зараз світло виключать — то тоді його включали. Приховане безробіття — для молоді взагалі ніякої роботи, а часто люди ходили на завод — а там не платили. В школі сиділи в куртках бо було холодно, класи об’єднали і не вистачало місць, періодично не було води і газу. З їжі сосики з сої та макарони, ще картопля з городу який мало не усі саджали. Люди реально мерли як мухи в тому числі з голоду пенсіонери тощо, медицина скотилась ліки стали коштувати дуже дорого. Розвинулась епідемія туберкульозу. На цвинтарях досі величезні ділянки тих років співмірні з ковідом і війною, там навіть оградки забороняли ставити — бо робили могила до могили як в блокаді. Дефолт при чому навіть не у нас, а в сусідній федерації — мав ефект ядерного бомбардування.

Підписатись на коментарі