В кого є досвід сплати податків з прибутку в USDT?
Вітаю.
Може в кого є досвід сплати податків на ФОП
Хочеться, щоб все було по-білому, але держава не робить це простіше.
Можна в приват, щоб не розцінили, як рекламу.
Вітаю.
Може в кого є досвід сплати податків на ФОП
Хочеться, щоб все було по-білому, але держава не робить це простіше.
Можна в приват, щоб не розцінили, як рекламу.
Зверніться до свого податкового інспектора, або просто на гарячу лінію якщо поки не хочете світитись. Думаю це найкраща опція.
Дивне питання. Як мінімум, щоб було підтвердження походження грошей.
Вам уже деньги зашли способом, которым НБУ не хочет и не умеет регулировать. Пытаться их сделать белыми и заплтить налоги — это путь по граблям. Ну можете найти знакомого, которому вы будет фиктивно оказывать услуги(например уборка кв, мойка машины, разработка софта) на необходимую сумму. Вы ему будете давать кеш, он вам официально платить на счет ФОП. Тоесть просто вопрос законности полученных денег делегируется на упомянутого товарища. Но повторюсь — но зачем? При среднесеньорской зп, вы не нужны вообще никому.
Не нужны вообще никому. Согласен. В Украине.
А вот про покупке недвижимости в условной европе, обязательно поинтересуются, откуда дровишки.
Налоговая отслеживает только счета в укр банках, в теории может получать инфу о счетах в EU/USA, но c USDT и на суммах в 3-7к в месяц валом вариантов сделать так чтобы налоговая не видела — слишком мелкие суммы. Ни к чему не призываю, просто информирую :)
Налоговая также не отлеживает все счета в укр. банках. Она может их отследить при необходимости.
Білих схем не існує.
Якщо держава не хоче щоб ти платив з цього податок то дій як вони хочуть
А у чому різниця зі сплатою як від чогось іншого ? Задекларували, сплатили 18% плюс військовий, реквізити куди сплачувати:
Детальні реквізити для сплати ПДФО та ВЗ можна отримати на сайті відповідної податкової служби в розділі «Рахунки для сплати платежів»
Перепрошую, не уточнив, що мова йде про ФОП третьої групи. А так то Ви праві, це найпростіший варіант. Але він дорожчий на 15%.
З фоп як зауважив інший коментатор вам треба буде зробити якусь операцію яка підпаде під ваш квед, тобто якийсь контракт та інвойс
Особистого досвіду нема, чув таку сіру схему з біржою, через яку виводяться кошти з продажу на рахунок фоп, а на біржу виставляється інвойс «за послуги програмування» (але біржі не надсилається). Кульно якщо біржа ще вміє вказувати бажане «призначення платежу», тоді там ще вказати номер інвойсу. Потім сподіваємося, що податкова не копатиме глибше. З одного боку, податки будуть сплачені, оскільки кошти виводяться на рахунок фоп; з іншого боку, ніяких послуг біржі надано не було, тому в разі чого виникне дуже багато запитань з невідомими наслідками. Схему не раджу.
Я думаю схема ± та ж сама що й з фрілансом. Фрілансери гроші виводять через Upwork, але ж інвойси вони ставлять клієнтам і Upwork там взагалі ніяк не фігурує. І наче я не чув щоб хтось за це душив фрілансерів. На місці ОП я б просто до податкової подзвонив та дізнався. Там досить адекватні люди, з мого досвіду.
17 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів