Шо сі стрєсло? Говірка галицьких айтівців
Привіт! Мене звуть Наталя, я закохую в українську мову. Все почалося з блогів у соцмережах, потім додався мобільний застосунок, а потім ще книжки. Ось так через майже п’ять років після заснування проєкту «Давай займемось текстом» я в усяких формах і профілях підписуюся як стартаперка, СЕО та письменниця. Сама в шокови. Я ж ще й цей, тойво. З Криму.
Добірки карток
Так ось про соцмережі. В них я свого часу почала постити добірки слів та фраз, які підслухувала за галицькими айтівцями. Ці слова та фрази були, так би мовити, вінтажними. Люди знають їх від бабусь та дідусів. Щоправда, ці старовинні слова несподіванно знайшлі нові сучасні сенси і вживаються щодо подій, предметів, осіб, явищ у повсякденній роботі айтівців. Це дуже цікаво. Рубрику полюбила я сама, вони сподобалися й підписникам. Ви теж могли їх багато разів бачити.
Наліпки
Згодом ми зробили наліпки для Viber та Telegram з обраними фразами галицьких айтівців. Вони доступні безкоштовно, їх роздає наш телеграм-бот ось тут.
Тестування
Але ми невагомовні. Нам з командою цього здалося мало. Тож ми зробили новий функціонал: тестування з говірки галицьких айтівців. Відсьогодні воно доступне у нашому застосунку.
Суть проста: користувач запускає тест і бачить 20 питань. Чотири варіанти відповідей на кожне. Тільки один правильний. В кінці тесту ви бачите свій результат. Якщо ви хочете його покращити або просто побачити більше фраз, то тест можна перепройти. Питання будуть іншими. Фактично, це фановий іспит з говріки галицьких айтівців.
Де взяти?
Застосунок ось тут. Тестування ви знайдете на вкладці «Навчання».
Ну що, хто з вас наважиться його пройти?
62 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів