За яких умов ви готові мобілізуватися?

Коротко про себе: знаходжуся в Україні, не інвалід, не аспірант, 3-х дітей не маю, броні і хворих батьків теж.
Загалом, при зустрічі з представником ТЦК на вулиці в його очах я «ідеальний кандидат».
Якщо вручать/надішлють поштою повістку, все ж більше схиляюся, що доведеться мобілізуватися. При інших умовах поки не планую.
В прийняття «економічного бронювання» не вірю.

Питання: за яких умов ви готові мобілізуватися?

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

* Виходив на Майдан 2004 і через це ледь не вилетів з універа
* Виходив на Майдан у 2014 і через це ледь не розплатився здоровʼям (або можливо, навіть життям) та роботою (значно погіршились стосунки з ватнуватим керівництвом)
* Приходив до військомату 24 лютого 2022, побачив черги і подумав, що людей наче вистачає, а там подивимось. Дуже задоволений тим, що не залишив контактних даних у величезному зошиті формату А4, у який тітонька збирала дані добровольців.

Якби з самого початку:

+ держава стартанула рекрутингову кампанію
+ держава почала реформи податкової, судової та митної системи у бік цивілізованого Заходу
+ держапарат дотримувавуся Конституції, верховенства Права, а не якихось «панятій» і «усних наказів»

— держава не закривала виїзд для чоловіків 18-60, примушуючи людей силою боротись за незалежність.
— не придушувались би незалежні медіа, блогерів та лідерів громадської думки за допомогою СБУ та телемарафонами
— чинуші та олігархи не крали мільярдами на бруківках, сакурах, стадіонах, «ухилянтських» схемах
— держава не перекладала частину своїх обов’язків на волонтерів
— преЗЕдент та його оточення не брехали про «шашлики у травні»
— не вносився б розкол у суспільство за принципом «розділяй і володарюй» за певними статевими чи мовними ознаками або фактом несення служби у ЗСУ
— військових з пораненями не викидали напризволяще, «списуючи» в запас на 1500грн зарплатню

А так я бачу, що держава замість вестернізації, модернізації та лібералізації впевненим кроком марширує у бранчу «sovok-2.1.ua» і що «антимайдан» цей раунд в історії повністю і безповоротньо переміг, а наступний етап ще навіть не на горизонті.

Тому соррі, але я вже пас — надто багато косяків було зроблено, бо я хочу тихе спокійне життя на березі моря, а не розгрібати чужі помилки.

Не думаю, що ми в тому положенні, щоб реально планувати (а не лише мріяти) про «ідеальні умови для мобілізації», або хоча б «непогані/достатньо хороші».

Але якщо все ж помріяти, то для мене це такі умови:
— в армії продовжувати працювати з технологіями, які використовуєш у цивільному житті (Python у моєму випадку, плюс трошки РНР, плюс трошки фронтенду)
— отримувати в армії зп не нижче хоча б 80% від своєї сеніорсько-айтішної
— гарантія про невідправлення зі зброєю на фронт на весь строк служби
— вишенька на торті (опціонально): проходити службу в тому місті, де живеш, з можливістю покидати військову частину на вихідні (з вечора п’ятниці до ранку понеділка)

Навіть за відсутності останнього пункта, тобто при необхідності жити де скажуть, але за наявності перших трьох пунктів (технології + гроші + робота в тилу) — скоріш за все я б погодився.

Але поточний стан речей такий, що отримаю я **єм по губах від ТЦК, а не оці всі бенефіти, якщо раптом отримаю повістку і піду в армію.

Я би мобілізувався якби я бачив, що мене використають ефективно.
Як боєць в окопі я ніяк не вплину на хід війни. А як математик або інженер в секретній групі побудови ракет або ЯЗ тоді це було би значно ефективніше. Якби було видно якусь реалістичну стратегію.

Короткий и честный ответ, который, вероятно, внутренне считают близким многие, и за которий, как мне кажется, даже нет смысла оправдываться: на этом этапе существования Украины, как государства, уже ни при каких условиях и никогда. Государство очевидно сделало непропорционально много, чтобы убить те немногие остаточные крупицы доверия граждан к системе, обладающей беспрецедентным аппаратом принуждения. Мне сложно представить, как критически-мыслящего человека хоть с толикой памяти можно искусить на подобную сделку.

Я проти мобілізації, я за контракт, в якому прописані усі умови. Якщо державі не подобається моя діяльність та мій внесок, нехай годує мене у в’язниці.

В принципі, це оптимальна Парето стратегія: коли більшість буде вибирати в’язницю, то ідея примусової мобілізації швидко призведе до фіаско: треба годувати велику кількість, треба стерегти велику кількість, додаткова вартість від кожного фатально зменьшується.

441 коментар

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Ще таке питання до спільноти? Якщо ви оновлювали дані лише з приписним, чи підтягнувся якийсь обліковий документ в Резерв+? Мав приписне, після на обліку не стою.

Мені в 2011 поставили «обмежено придатний», але військовий квиток не видали — «нема бланків». Видали папірець, що я «знятий з обліку та переданий в запас», після цього в військоматі не був.
Я думав що я десь у них загубився, але ніт — Резерв+ показує статус «На обліку».

А чому б Вам загубитися? Ви в Києві, так? Ну ось. Багато хто з військовослужбовців хоче проходити службу в ТЦК м.Києва. Тому й працю по перенесенню даних з паперу на цифру виконують якісно.

В мене там якась абсолютно ліва ВОС, не прив’язана ні до чого, на що я вчився, чи в чому працював. Навіть Дія знає навіть про мій диплом оператора ПК, а фах в мене взагалі топово затребуваний (виробництво електроніки), але ці записали в якісь квартирмейстри, може навіть рандомайзом.

ДОУ пора переіменувати в УОУ — ухилянти оф україне (або ЗОУ — зйобки оф україне).

Абсолютна ганьба, парад клоунів, ракушок та просто довб***бів.

Золоте правило ухилянта або зйобка — ухиляєшся, зйобуєш або зйєбав — сиди тихо і не відсвічуй.

Вітаю з підключенням до інтернету!

З цього допису мені здалося, що Володимир долучився до війська, адже проходив КМБ.

молодець, повага. Але оце «ви всі підаозрілі, а я дартаньян» рівно таке ж саме, як і у зрадолюбів. рівнесенько. таке ж саме розмахування квантором.

Так а коли ж уже нарешті можна ним, квантором, розмахувати?
Лежить розробник ПЗ на дивані, критикує зрадолюбів, вони йому: «З окопа пишеш?»
Залазить розробник ПЗ в окоп, тримає посадки, захищає Батьківщину від ворожих загарбників, які її плюндрують, руйнують дитячі лікарні і оце от все. Тепер уже почесний захисник Вітчизни, а не диванний воїн, починає розповідати, яких правил мають дотримуватися зрадолюби, а вони йому:

А які ще правила є?
Не завидуй
Перетворився в якесь зомбі яке згодне загинути геройською смертю незрозуміло чому.

квантором загальності взагалі розмахувати не варто.

Я вважаю що якщо уже став до лав Збройних Сил захищати Вітчизну, значить довів що справжній патріот, взірець, на якого потрібно рівнятися, і маєш право розмахувати квантором загальності, та повчати всіляких зрадолюбів, як потрібно жити.

і маєш право розмахувати квантором загальності, та повчати всіляких зрадолюбів, як потрібно жити.

Та право то маєш. Але чим тоді відрізняєшся від когось, хто каже «під моїм вікном в львові ворожі солдати!!!111» маючи на увазі тцк? той теж, може, вже постраджав, отримав по почкам, втік і має право повчати.
Моє імхо — повчання має бути адресним. зрадолюбство має бути адресним, ейфорія має бути адресною.

чим тоді відрізняєшся від когось, хто каже «під моїм вікном в львові ворожі солдати!!!111» маючи на увазі тцк? той теж, може, вже постраджав, отримав по почкам, втік і має право повчати.

Тим що здійснив правильний вчинок гідний поваги — прийшов і долучився до війська, як герой, а не якесь сцикло. А по ниркам від представників ТЦК та СП може отримати лише той, хто не оновив персональні дані, тож замість того щоб кричати «я тут постраждав» краще б посоромився виставляти на показ на весь інтернет свою сцикливість. Я, якщо що, також іще не оновив, і якби мені по ниркам пройшлися представники ТЦК та СП, мені було б соромно про це писати на весь інтернет.

Моє імхо — повчання має бути адресним.

Так повчання і є адресним — воно спрямоване на те, щоб зрадолюби не розносили зраду і не заважали процесу мобілізації. А то може є такі нерішучі люди як я, які вагаються, чи їм перепливати Тису чи долучатися до війська, а тут зрадолюби заводять шарманку: це все Захід винен, керівництво країни корумповане, труна, труна, кладовище і так далі.

зрадолюбство має бути адресним
Моє імхо

— зрадолюбства не має бути, бо воно заважає перемозі України і сприяє перемозі ворогів.

ейфорія має бути адресною

Це точно ні, бо ейфорія може бути тільки після нашої перемоги над нахабними загарбниками, і тоді вона буде всеохоплюючою.

Я, якщо що, також іще не оновив

Згідно останнім апдейтам з офісу керівницва вільної країни ви взагалі злочинець, якщо що.Це ще гірше ніж ухилянти з Варшави.

Наскільки пам’ятаю, нам дали часу до 16 липня, щоб покаятися.

Я ж не дивлюся ютуб.

піпєц. ти б ще на канашенекова тиц давав. Мдя..

Хотите получить консультацию юриста (адвоката), с 16 июля все мужчины в Украине официально становятся рабами и заложниками этой власти, смотрите мое видео.

Тим що здійснив правильний вчинок гідний поваги

«правильність» — річ, загалом, суб’єктивна. Глобально ми більш-менш можемо спиратися на «законність»

А по ниркам від представників ТЦК та СП може отримати лише той

представники тцк, зсу, поліції — такі ж люди, як і ми, і працюють в стресовіших умовах. Тому я б не став тут прямо так стверджувати, що «б’ють тільки за діло», тим більш, що бити взагалі не мають права.

Так повчання і є адресним ...

ДОУ пора переіменувати в УОУ — ухилянти оф україне (або ЗОУ — зйобки оф україне). Абсолютна ганьба, парад клоунів, ракушок ... не бачу тут адресності, бодай спроби адресності.

зрадолюбства не має бути

і далі матимемо «збили всі ракети, бахмут ще наш, яйця дійсно коштують сімнаццять грошей», бо все інше можна назвати зрадолюбством.

бо ейфорія може бути тільки після ...

думаю психо{логи,терапевти,іатри} з цим не погодяться.

Доволі переконливі аргументи, важко не погодитися.

А по ниркам від представників ТЦК та СП може отримати лише той, хто не оновив персональні дані

Цікаві закони зараз в Україні, не оновив данні — по ниркам. Десь я це бачив, не можу згадати де...
Чи можливо все ж таки так не можна робити?

Звісно, так не можна робити — не оновлювати дані.

Але якщо не оновити там є покарання, і це точно не по ниркам. А ось за по нирках є інше покарання, до речі, набагато суттєвіше ніж за не оновлення даних. Жаль поліція імпотентна і працює в долі.

А тут, чесно кажучи, ще невідомо, яке остаточне покарання суттєвіше. Якщо багато людей не оновлять дані і в результаті вороги завоюють всю країну, то те покарання, яке влаштують вороги, може бути набагато суттєвішим.

Реальна історія. Людина після 24.02.22 аж бігом вступила до війська. Допоки стояли в Запоріжжі, були дівчата, бо герой, пиячили. Але через деякий час відправили на нуль. І після того, як біля нього розірвався снаряд він почав писати відмовлення від посилання на нуль і взагалі пригадав, що має чи дідуся чи батька який майже інвалід 2 групи. Трошки позаймалися документами, людина зараз в Польщі. Там якісь впровадження зараз на неї в Україні, за відмову виконувати наказ. Тож в Україну він приїде дуже не скоро.
Тож питання. Де він знаходиться за Вашою школою?
Світ він не чорно-білий. Немає безумовних авторитетів. «Не робіть собі кумирів» це дуже гарна психотерапевтична порада. Не буде зайвих очікувань не буде розчарувань.

Де він знаходиться за Вашою школою?

Розмахувати квантором і повчати ухилянтів уже може.

Розмахувати квантором і повчати ухилянтів уже може.

Тільки по факту що він носив військову форму?

можливо по факту того, що він зробив такий вибір? Адже військова форма — це не МПХ, який у тебе просто є. Це вибір людини, котра свідомо пішла у військо. І навіть якщо він потім зрозумів, що це не його, або злякався, або осознав — це вже інша ситуація.

Це вибір людини, котра свідомо пішла у військо.

Це якраз приклад несвідомого вибору. Коли людина не до кінця розуміє що її може чекати. А коли бачиш як у побратима відлітають ноги, відразу згадуєш що життя одне, і не такій вже і патріот, і якось обійдуться без мене.

Адже військова форма — це не МПХ, який у тебе просто є.

Ну ось у Арестовича є військова форма. Цілий підполковник.

По факту того, що його

відправили на нуль. І після того, як біля нього розірвався снаряд

О, бачу тут ще краще за мене відповіли:

по факту того, що він зробив такий вибір? Адже військова форма — це не МПХ, який у тебе просто є. Це вибір людини, котра свідомо пішла у військо.

Вибір?) Ви точно в Україні?)

Людина після 24.02.22 аж бігом вступила до війська.

Тоді це був вибір :)

Гаразд, ось цього уже достатньо щоб розмахувати квантором і повчати ухилянтів:

відправили на нуль. І після того, як біля нього розірвався снаряд
Гаразд, ось цього уже достатньо щоб розмахувати квантором і повчати ухилянтів:

Це як піти в пожежники, але в пожежу звільнитися. По людський його розумію, але робити з нього героя не став би.

Так щоб соромити ухилянтів у інтернеті, великого героїзму не потрібно. Мінімальний набір умов, достатній для того щоб соромити ухилянтів у інтернеті, Ваш знайомий виконав.

Так щоб соромити ухилянтів у інтернеті, великого героїзму не потрібно

Ухилянтів можуть соромити навіть інші ухилянти :) Але і вони, і цей знайомий, в такому випадку будуть послані лісом, з питанням: «а чим ти краще?».

Цей знайомий краще тим, що був на нулі і ризикував життям в збройній боротьбі проти нахабних загарбників

біля нього розірвався снаряд

Та зверніть увагу — Вас, утікачів-ухилянтів, присоромив військовий, який, на відміну від знайомого про якого Ви написали, нікуди не втік і продовжує залишатися у війську, а Ви йому

А які ще правила є?
Тільки по факту що він носив військову форму?

А ось головна причина купи постів про мобілізацію. Всім просто не подобається військову форму носити..

Золоте правило ухилянта або зйобка — ухиляєшся, зйобуєш або зйєбав — сиди тихо і не відсвічуй.

А які ще правила є?

Щось вигадають. Можливо змусять ухилянтів носити якусь особливу позначку чи бейджик — наприклад «жовту зірку», щоб героїчні котики тцк-уни могли їх швидко відрізняти, пакувати та доставляти в спеціальні концентраційні табори..

особливу позначку чи бейджик — наприклад «жовту зірку»

Так тонко, шо аж товсто.

так нове — це добре забуте старе, ось я файний постер знайшов у вікіпедії:
upload.wikimedia.org/...​ee_-_Berlin_-_Germany.jpg
біла жінка на зображенні явно необмежена в правах на пересування країною та виїзд за кордон, а поряд з нею чолов’яга-унтерменш — це ухилянт, його можна бити, кидати до бусика та примусово мобілізувати)

із окопа пишеш?

1 : 1
я теж :)

І бейджик «порохоскот» теж додати щоб відразу було видно з ким маєш справу.

золоте правило фаната концтаборів та тоталітаризму: затикай рота всім, хто не згоден з лінією партії.

* Виходив на Майдан 2004 і через це ледь не вилетів з універа
* Виходив на Майдан у 2014 і через це ледь не розплатився здоровʼям (або можливо, навіть життям) та роботою (значно погіршились стосунки з ватнуватим керівництвом)
* Приходив до військомату 24 лютого 2022, побачив черги і подумав, що людей наче вистачає, а там подивимось. Дуже задоволений тим, що не залишив контактних даних у величезному зошиті формату А4, у який тітонька збирала дані добровольців.

Якби з самого початку:

+ держава почала реформи податкової, судової та митної системи у бік цивілізованого Заходу
+ держапарат дотримувавуся Конституції, верховенства Права, а не якихось «панятій» і «усних наказів»

— держава не закривала виїзд для чоловіків 18-60, примушуючи людей силою боротись за незалежність.
— не придушувались би незалежні медіа, блогерів та лідерів громадської думки за допомогою СБУ та телемарафонами
— чинуші та олігархи не крали мільярдами на бруківках, сакурах, стадіонах, «ухилянтських» схемах
— держава не перекладала частину своїх обов’язків на волонтерів
— преЗЕдент та його оточення не брехали про «шашлики у травні»
— не вносився б розкол у суспільство за принципом «розділяй і володарюй» за певними статевими чи мовними ознаками або фактом несення служби у ЗСУ
— військових з пораненями не викидали напризволяще, «списуючи» в запас на 1500грн зарплатню

А так я бачу, що держава замість вестернізації, модернізації та лібералізації впевненим кроком марширує у бранчу «sovok-2.1.ua» і що «антимайдан» цей раунд в історії повністю і безповоротньо переміг, а наступний етап ще навіть не на горизонті.

Тому соррі, але я вже пас — надто багато косяків було зроблено, бо я хочу тихе спокійне життя на березі моря, а не розгрібати чужі помилки.

Проблема корупції не у чинушах і олігархах, а у наших з тобою співвідчтзниках.
Ось навіть на дорозі це проявляється: кожен вважає себе найрозумнішим і кайфує від того, як «на*бав систему».

на будь-кого ткни пальцем і а абсолютній більшості випадків можна бути впевненим, що він буде красти на відповідній посаді не менше, тільки дай ресурси.

Красти ще півбіди. Крадуть у цьому світі крізь, де є сприятливі умови.

Проблема у тому, що немає розуміння та запиту створити систему, де умови були б не настільки сприятливі. Узяти хоча би питання мобілізації та роботи ТРК. Болюча тема, але практично не обговорюється в інформаційному просторі. Опитувань мало. Усе що я чую, це заяви депутатів «питання складне, але ми знайдемо рішення, вірте».

Але, що гірше, що у суспільства навіть немає на це запиту. Або цензура.

Ну, якщо чесно, то не думаю, що обговорення в інфопросторі щось би виправили. З моєї колокольні треба не говорити,а перш за все прийняти непопулярні в народі закони щодо економічного бронювання. Це найперша необхідність.

що б не казали, а моє власне велике імхо — «непопулярність в народі» — це форс (всмислі ця думка насаджується примусово). Просто ще одна причина нічого не змінювати і робити «як раньше». декому, ба, і воєнкоми-хабарники були норм, бо вони ж «давали план».
А тут, понімаєш, треба щось придумувати, міняти, оптимізувати..

З моєї колокольні треба не говорити,а перш за все прийняти непопулярні в народі закони щодо економічного бронювання.

Якщо почати обговорювати, то може несподівано з’ясуватися, що більшість спікерів «за». Особливо якщо придумати моделі, які покращать фінансові умови бійців. Більше того, більше людей будуть замислюватися цим питанням.

А якщо замовчувати, то можна й не приймати.

В принципі, я думаю всі розуміють, що ті, у кого є гроші, знайдуть шлях домовитися. При будь-якому розкладі. Головне питання куди підуть ці гроші.

Якщо проводити аукціони, коли будь яка агенція, яка закрила контракт, отримує певну кількість броні, яку може комерційно реалізувати, то більшість коштів від економічного бронювання підуть напряму підписантам контрактів, що в принципі є досить справедливим: страждають усі, але є ті, хто підписав контракт за власним бажанням, є ті, хто підтримують перших матеріально. Ринок та гроші це взагалі справедливо.

Обговорення також дозволили би критикувати існуючу «справедливу» систему, коли служать ті, кого впіймали (і хто не може відкупитися). Коли держава сама вирішує, без жодних норм, виключно по бажанню лівої п’яти людини на місті.

Ось навіть на дорозі це проявляється: кожен вважає себе найрозумнішим і кайфує від того, як «на*бав систему».

Це через відсутність верховентсва права та невідворотності покарання.

на будь-кого ткни пальцем і а абсолютній більшості випадків можна бути впевненим, що він буде красти на відповідній посаді не менше, тільки дай ресурси./blockquote>
А це — через принцип «не кради мало, бо посадять, кради багато — буде чим відкупитись».

А так-то ви праві: у суспільстві немає запиту на «законність + справедливість». Є просто запит на «справедливість», котра не завжди == «закон»

Не погоджусь. Система диктує правила. Любий наш співвітчизник приїжджаючи до умовної Європи припиняє вести себе як баран якщо там діють закони, і навпаки, європеєць, котрий приїжджає до України через де який час починає давати хабарі і все інше.
Ну і еліта, якщо вона дійсно еліта, на то і еліта щоб щось змінювати. Особливо, коли розуміють які ставки.

Це усе є в повний зріст в усьому капіталізмі, наївно думати що в ЄС чи Америці зовсім нема корупції. Просто там де є сприятливі умови для бізнесу, нема жодного сенсу давати хабаря — щоб, наприклад, влаштувати дитину в добрий дитячій садочок. Там це діє іншим чином просто — будинок в тому місці де така добра дитяча школа це дуже коштовно і не слабі податки на нього.
Ну і так є принципові люди у FBI, шеріфи, окружні судді і т.д., які принципово притягнуть до відповідальності скажімо : Аль Капоне , Бернарда Мейдофф, Джордана Белфорда, або Джона Рокфелера чи Біла Гейтца за монополію та затребують розділити ФПГ на окремі компанії. І так є стимул — не виберуть на виборах, хоч би навіть виборча компанія буде коштувати дуже дорого. Правоохоронець звісно мільярдером ніколи не буде в тій системі, але або хабарі — або вимітайся бо зробиш усіх жебраками, таке там складно. Ну і повага у відставці — будуть кликати на місцеві пади і віддавати честь, теж має значення ще з древнього Риму.

Проблема корупції не у чинушах і олігархах,.

Хто вам таке збрехав? Саме в них

Е ні, проблема в системі. В США буде за тяжкі порушення правил дорожнього руху суд і повний спектр відповідальності. У будь ти хоч Біл Гейтц, за п’яне водіння при чому без прав — буде арешт та суттєвий штраф а може і далі, дивлячись до сього це призвело.
У нас «депутат» може спокійно собі прострелили ногу людині на дорозі, що шляхетному пану не дають проїхати та грубіянять і йому за це — нічого не буде. От ця система хоче щоб ти її тепер захищав власним коштом і не жаліючи на неї життя.

Цікаво, що перші три місяці після вторгнення, коли влада здриснула, поліція зникла, раптово самоорганізована система діяла досить ефективно. Іноді мені здається, що якийсь прорив на Київ, при якому влада знову здрисне, це єдина надія.

Цікаво, що не чути про замахи на президента. Можливо русня розуміє, що це її єдиний шанс?

Влада це часто лише ширма, за якою стоять економічні беніфіціари. Якщо в США переважна кількість податків сплачується середнім классом, а переважна кількість бізнесів — це малі бізнеси, то як в Україні так і у федерації і в цілому по усій колишній російській імперії — усе навпаки, по суті усі активи сконцентровані переважно у невеликої кількості людей в організаціях по типу Луговаз. Поточна війна має глибокі коріння які в першу чергу упираються в цей конфлікт луговазів, одним треба власний центр сили і контроль за ціною за ренту інші в такому випадку лишаються неуділ і тому прагнули в ЄС до інших ринків. Насправді без влади самоорганізація не врятувала би при 5-ти кратних перевагах в ресурсах. Яка би не була влада її за шкірку та за волосся витягують союзники, розуміючи наслідки програшу.

P.S. О як повний доказ www.youtube.com/watch?v=n0CaZZZAtbI Реальна політика визначається 90 мільйонами доларів, на вибори.

Виглядає так наче Ви своїми виходами на майдан розізлили наших ворогів, а коли роздратовані Вами вороги прийшли всіх тут мордувати, Ви втекли жити тихе спокійне життя на березі моря, і страждати від Ваших помилок (адже це ж Ви наших ворогів дратували на майдані) доводиться тим, хто втекти не змогли.

Ого, то це я винен в тому, що раха вторглась? Що це за victim blaming такий?

Ну дивіться, з Вашого коментаря виглядає так, що у тій сумній ситуації, яка зараз склалася, винна держава, бо не робила те що Ви позначили плюсиками і робила те що Ви позначили мінусиками.
Та держава така ж жертва загарбників як і Ви, і як Ви звинувачуєте державу у відсутності корисних дій та наявності шкідливих, так само і Вам можна дорікнути у наявності шкідливих дій і відсутності корисних. Тільки от Ви змогли втекти від ворогів, а все населення держави втекти не може, навіть якщо відкриють кордони для чоловіків.

Ну дивіться, з Вашого коментаря виглядає так, що у тій сумній ситуації, яка зараз склалася, винна держава, бо не робила те що Ви позначили плюсиками і робила те що Ви позначили мінусиками.

Зазвичай держава у цьому випадку — уособлення народу і є майже ідеальною репрезентацією його волі. На превеликий жаль, наразі в Україні складається така ситуація, що «воля держави» != «воля народу», а «законність» != «справедливість».
В цьому випадку у мене є 2 опції: продовжувати боротись або просто звалити до суспільства, що ближче до моїх цінностей. Я обрав № 2.

Та держава така ж жертва загарбників як і Ви, і як Ви звинувачуєте державу у відсутності корисних дій та наявності шкідливих, так само і Вам можна дорікнути у наявності шкідливих дій і відсутності корисних.

Перепрошую, в чому шкідливість моїх дій? Це якась реверсивна психологія?

Тільки от Ви змогли втекти від ворогів, а все населення держави втекти не може, навіть якщо відкриють кордони для чоловіків.

* По-перше, я не тікав, а на повністю законних і легальних підставах виїхав з України.
* По-друге, я виїзжав не від штопаної рузні
* По-третє, в самій Україні набагато більшу загрозу для значної частини населення становлять не руссобуряти чи тікток-ка-дирівці, а представники ТЦК та поліції, що їм сприяє.
* В-четверте, я не бачу жодних адекватних перспектив в Україні для себе і своїх близьких.

в чому шкідливість моїх дій?
Ви своїми виходами на майдан розізлили наших ворогів
Ви своїми виходами на майдан розізлили наших ворогів

я думав, ви тролите...

Та я теж спершу було подумав що Ви вирішили підтрольнути написавши «якби з самого початку <довгий список вимог>» а так

я вже пас — надто багато косяків було зроблено

Бо я, наприклад, на майдан не ходив і за чинного президента не голосував, і мені достатньо лише однієї причини щоб не хотіти мобілізуватися, з тих що Ви навели:

бо я хочу тихе спокійне життя на березі моря

, без огляду на те, хто скільки зробив помилок.

У вас реверсивна логіка, де наслідки є причинами, а причини — наслідками, тобто маємо або свідому маніпуляцію, або безмежне нерозуміння причинно-наслідкових звʼязків.

На Майдани люди виходили, бо втомились від тупої ватності, корупції, правового нігілізму та проросійськості усієї системи. Це не був протест проти кучмИ чи януковоща або за Ющенка чи Порошенка (ххха!).

Казати, що Майдани тригернули раху — це як казати, що незалежна Україна або українська мова тригернули раху. І щоб цього не було, треба зросійщитись і добровільно увійти у «саюзнає ґасударство»

Ті хто ходили на майдан, а зараз воюють проти нахабних загарбників, послідовно відстоюють свою позицію до кінця. Так само послідовно до кінця відстоюють свою позицію, точніше її відсутність, ті хто на майдан не ходили, а зараз ухиляються. Ви здалися, і свою позицію до кінця не відстояли, не завершили справу до кінця.

Ви здалися, і свою позицію до кінця не відстояли, не завершили справу до кінця

І що? Це вас особисто тригерить чи в чому сама проблема?

Так, мене це особисто тригерить, проблема саме в цьому.

Так, мене це особисто тригерить, проблема саме в цьому.

тоді це не «проблема», а «ваша проблема». живіть з цим якось вже

Моя проблема у тому, що мене це тригерить.
Важкувато з цим тригерінням живеться. Дружина нещодавно побачила фото знайомої на відпочинку в Греції, її ухилянт також якось умудрився виїхати, і знову заходилася: «Он усі виїжджають, а ти чому не можеш виїхати?»

є лікарі, які з таким помагають

Немає. Знаю людину яка зверталася до різнтх лікарів з проблемами тригеріння, і нічого не допомогло, ті речі які тригерили цю людину раніше, тригерять і зараз.

і нічого не допомогло

кожен випадок індивідуальний і знайти спеціаліста, що підійде саме вам може зайняти якийсь час і статись не з першої спроби. не втрачайте надії. в будь-якому разі перекладання своїх проблем на інших людей не допоможе у вирішенні проблем.

Допоможе. Мені вже четверо дописувачів на доу розповіли різні варіанти, якими вони скористалися, щоб вирішити проблему, яку я зараз маю і яку вони також мали.

Допоможе.

механізм не зрозумілий. вони вирішили, ви — ні. не бачу як саме це допомогло

вони вирішили, ви — ні. не бачу як саме це допомогло

Я ж не пишу що вже допомогло, я пишу що допоможе.

механізм не зрозумілий

Механізм такий — я дізнаюся якомога більше способів, як можна вирішити мою проблему, від тих, хто мали подібну проблему і успішно її вирішили, потім намагаюся повторити їх способи.

«самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я»

Це дійсно так, адже в процесі вирішення вищезгаданої проблеми значно підвищується ймовірність опинитися в місцях з підвищеним ризиком різноманітних пошкоджень.

не розумію чому це проблема саме для вас.

Бо моя дружина боїться сама подорожувати.

тож між родиною і державою ви обираєте... державу? Мої співчуття вашій дружині.

Так це вимушений вибір.

Важкувато з цим тригерінням живеться.

Це Ваше тригеріння і це Ваша проблема. Всіх щось тригеріть і треба вчитися з цим справлятися.
Як і більшість таких «тригерінь» трегеріть Вас заздрість: «Вони виїхали, їм добре, а я тут, і мені страшно». Але це не вони створили Вам цю проблему, не вони заважають вирішувати цю проблему. Це цілковито Ваша відповідальність за те де Ви знаходитесь, а не інших.
А так... да..., всіх щось тригеріть, наприклад, когось тригерить що айтішники отримають по 5 кило баксів «незащо», сидячи на сраці, а вони при цьому мають вкалувати. І їх дружина дивиться на фоточкі айтішників і теж заздріть і «пиле» свого чоловіка.
Але, корисно нагадувати собі, що ми знаходимось саме там в результаті своїх свідомих чи не дуже виборів. Ви обрали не виїхати до війни, ви обрали не виїхати коли це було доволі легко, не обрали коли це було відносно складно і не обираєте це зробити зараз.
Так що це все виключно Ваша відповідальність, не інших.

трегеріть Вас заздрість: "Вони виїхали, їм добре, а я тут

Саме так.
І я вирішив, що я тут понию, розкажу як я їм заздрю, вони мені розкажуть як вони опинились там де опинились, а я скористаюся їх досвідом.

Ті хто ходили на майдан, а зараз воюють проти нахабних загарбників, послідовно відстоюють свою позицію до кінця. Так само послідовно до кінця відстоюють свою позицію, точніше її відсутність, ті хто на майдан не ходили, а зараз ухиляються. Ви здалися, і свою позицію до кінця не відстояли, не завершили справу до кінця.

Я не «здався», а «забив» — бо з початком повномасштабного вторгнення побачив наскільки український державний апарат та інституції
* негуманні
* лицемірні
* брехливі
* неспроможні
* недолугі
* корумповані
* слабкі
* недієздатні
* крадійські

І порівнявши як воно в країнах Заходу на власний досвід, став очевидним контраст, тож було принято рішення про «нунахєр» і не повертатись.

Всі ці інституції були такі самі коли Ви виходили на майдан, і, якщо я не помиляюся, для того Ви і виходили на майдан, щоб це змінити.
Змінити ці інституції Вам не вдалося, і ви забили — гаразд, це слово більше підходить, ніж слово здалися, хоча і не настільки літературне.

прямо в яблучко, хоч тут ми, начебто, порозумілися =))

Якщо цей указ знімуть — то влада отримає повну реальну інформацію як її насправді підтримують бо голосуватимуть ногами і ніякий контроль за ЦВК і т.п. не надасть можливості зробити жодних підтасовок в стилі Сталіна коли не важливо хто та як голосує — а важливо хто та як рахує, та ілюзій з цього приводу не буде. Так як за комуністів в 40 роки минулого століття, коли діти тікали на фронт і їх доводилось ловити — такого нема, і теж не просто так. Зато 100 000 СЗЧ — є. Чому йшли за комуністів і закривали очі на репресії, бо чорний воронок та бусік незламності це одне і те саме по суті ? А дуже просто — людям дуже багато чого було від системи, те чого вони не мали при царській владі і не могли мати і за що були готові воювати.

Якби з самого початку:

Ви ж 24.02, за вашими ж словами, були у військоматі і не лишили дані у зошиті.
Про які довготермінові плани можна було тоді думати?
От після кінця березня, коли ворог відступив від Києва, тоді так, погоджуся, багато про що можна було думати зважено (я от і уявити тоді не міг, що до липня’24 єдиною можливістю приїхати лишатиметься чудова опція «все кинути», було самоочевидно, що щось організується), але не в перші місяці.

Ти думаєш, що ми тут за зелень, а не за Україну боремось? Ню-ню.

Людина або вважає, що Україна і її існування для нього є цінність сама по собі, без огляду на те, яка влада в країні в певний момент часу. Або пише довгі пости-виправдовування.

Влада явно — політичний імпотент. Чітке повторення як Центральної ради так і тимчасового уряду Керінского в імперії. Фактично ценз через закриті партійні списки системно приводив до ради людей які жодним чином не представляють народ, а лише інтереси ФПГ. Притомні люди ніколи би не голосували за очільника партії регіонів якій їх зрадив — Данила Гетьманцева, Арахамію який узявся невідомо де, Безуглу — по суті куратора від союзників, що показувала нервові зриви з неадекватною поведінкою та усіх інших.
Усе що вони зараз можуть запропонувати народу — це фактично смерть, при чому власним коштом. Не можуть сформувати навіть тезу — за що ? Пропонується членство в двох союзах в які не приймають вже і без того багато років і при чому членство в союзах береться за абсолют, без розуміння умов цього членства. Тобто хоть туалети там мити хтось полуницю збирати — аби взяли. Та же Угорщіна через такі умови прийшла до авторитаризму і Обрана, а Туреччина якій ЄС парить шишку 20 років до Ердогана і формування власного центру сили, яким вони історично і були.
Усіх хто казав щось, що не подобалось влада — фактично зжерла і від себе вигнали. Від Розумкова до Залужного.
З історії коли Керенскій зрозумів, що їм граблі — влаштував великий наступ на німців, що призвів до катастрофічної поразки, потім довелось тікати з зимнього переодягнувшись в медсестрою. Власне легітимність теж під питанням строки повноважень, закінчуються або вже закінчились — та провести вибори вони і не можуть і явно не хочуть.

не придушувались би незалежні медіа, блогерів та лідерів громадської думки за допомогою СБУ

цікаво яких незалежних блогерів придушила СБУ, назвіть декілька

Майже усіх, хто в залишився в Україні: багато хто не ховаючись каже, що певні теми чіпати небезпечно. Саме тому інфопростір України такий стерильно-цнотливо-ніякий як справа стосується гострих тем корупції, мобілізації, крадівництва, чи навіть відвертої держзради.

Приклад: Андрій Карпов-Полтава.

Карпов депутат від Європейської солідарності, як він може бути незалежним?
Цікаво почути ще приклади.
Про стерильно-цнотливо-ніякий це дуже смішно, чи ви тільки телемарафон дивитесь?

Цікаво почути ще приклади.

Блогосфера України мертва, її майже не існує, бо блогери буквально сікаються від обговорення гострих тем, які суперечать офіційним темникам.
1 похейтити «ухилянтів» — легко
2 обговорити Тищенка чи суддю Тандира — ізі
3 висміяти критику арктичної експедиції — та без проблем
4 закидати погрозами штопану русню, особливо після чергового резононсного теракта
5 продумати тонкощі та нюанси реінтеграції окупованих областей та їх населення

А от щодо дійсно серйозних тем, як от
6 Легітимність Президента та в найближчому часі ВР
7 Законність силових методів ТЦК
8 Систематичні поршення Конституції усіма гілками влади
— о зась, неначасі, GOTO 1.
9 патова ситуація на фронті

а які проблеми з легітимністю (окрім руснявих набросів)?

Легіти́мність (від лат. legitimus — згідно з законами, правомірний, законний) — здатність того чи іншого політичного режиму досягти суспільного визнання та виправдання обраного політичного курсу, прийнятих ним політичних рішень, кадрових або функціональних змін у структурах влади. Чим нижче рівень легітимності, тим частіше влада буде спиратися на силовий примус.

Якщо спиратись на це твердження, то соцопитування з кінця 2023 року показують рівень довіри населення як до влади вцілому, так і президента окремо, як досить низький. Додамо сюди «силовий примус» від ТЦК та «мєнтів», і маємо ну дууууже паскудну картину ситуації.

дякую за вікі. Так які проблеми з легітимністю? рішення влади виконуються тільки з-під палки? саботуються? ігноруються?
і причому тут «силовий примус тцк»?

так то і в найдемократичніших найлегітимніших демократіях є «силовий примус від мєнтів», бо вони ж ловлять злочинців.

Але ж цей силовий примус в цивілізованих державах використовується згідно букви і змісту законів, а не за примхою та усним наказом якогось великого цабе.
І якщо ви не погоджуєтесь з таким порядком речей, ви вільні спакувати свої речі і звалити з країни. А у нас?

ви вільні спакувати свої речі і звалити з країни. А у нас?

а у вас виж вже тойво. нє?

а не за примхою та усним наказом якогось великого цабе.

закон про мобілізацію?

а у вас виж вже тойво. нє?

Я виїхав, але купа людей з їхніми родинами все ще в пастці =(

закон про мобілізацію?

«Закон про вистрибування з вікна»? А в якому місці цей «закон» забороняє перетин кордону чоловіками призовного віку і ставить для цього додаткові умови?

закон подобається — «ну це ж закон»
закон не подобається — «закон про вистрибування з вікна»
У — удобно

А що це за «закон» такий? Можна текст або посилання?

ви його читали? Там щось сказано про обмеження на виїзд з України?

за виїзд я нічого не казав.
"

Але ж цей силовий примус в цивілізованих державах використовується згідно букви і змісту законів, а не за примхою та усним наказом якогось великого цабе.

"
отут про силовий примус. Перед цим був контекст «силовий примус від тцк», тож «за примхою і усним наказом цабе» я теж сприйняв в контексті «силовий примус тцк».
І сказав, що примус не за «примхою цобе», а згідно закону (законна частина примусу)
Якщо малось на увазі «неконституційно, кріпаки», то вибачаюсь, не переключився і закон не той.

Легітимність це згода народу з державною владою, його добровільне визнання за нею права приймати обов’язкові рішення. Тут ми повертаємося до бусифікації, наприклад, для мене, якщо влада ніяк не реагує на такі порушення прав людини, то це втрата легітимності. Далі, якщо половина чоловіків призивного віку порушують закони, то це теж свідчить про втрату легітимності: люди не згодні грати по правилам, які встановлюються владою. Тут мова йде не про просточку строку, а про рішення.

Тут ми повертаємося до бусифікації, наприклад, для мене, якщо влада ніяк не реагує на такі порушення прав людини, то це втрата легітимності.

я би тут поспорив. Якщо суспільством приймається таке «порушення прав людини», то чому би легітимність втрачалася? То того ж суспісльтво має бачити в діях саме «порушення прав людини», а не спробу мобілізації і нахабність ухилянтів.

Знов таки.

6 Легітимність Президента та в найближчому часі ВР

— це щось з нав’язування. максимально узагальнене і неконкретне формулювання. «блогер», котрий замість обговорення конкретних проблем оперує словом «легітимність» — однозначно кацапський подпєвала на зарплаті.

я би тут поспорив. Якщо суспільством приймається таке «порушення прав людини», то чому би легітимність втрачалася? То того ж суспісльтво має бачити в діях саме «порушення прав людини», а не спробу мобілізації і нахабність ухилянтів.

Я частина суспільства, і такі порушення не приймаю. Оскільки інколи мої пости набирають лайки, то я не вважаю свою думку дуже особливою. Навіть якщо відійти від айтішнів форумів, та піти скажімо на twitch та discord, то повідомлення про те, що у ТРК працюють бандюки набирає багато лайків та підтримки.

Трохи даних опитувань:
Майже 54% українців погоджуються із твердженням: «тих, хто ухиляється від мобілізації, можна зрозуміти — ніхто не хоче помирати». Тим часом лише 17,2% не погоджувалися із цим твердженням, і 29% утрималися від відповіді.

Далі, подивимося на ухилянтів. Скільки їх? Чому вони не виконують вимоги держави? Як на мене відповідь досить проста — держава для них втратила легитимність, тому вони не виконують її закони та розпорядження.

Як на мене відповідь досить проста...

і ці люди вживають слова «офіс простих рішень» з сарказмом </sarcasm>

легітимність — це не про «я не приймаю». Це, навіть, не про «рішення не подобається 73% людей»
це про «переважна більшість вважає, що ім’ярек не має права нам наказувати»
От легітимність наказів умовного єрмака можна обговорювати — його малозрозумілий статус не дає йому очевидних прав щось наказувати і тому питання «а хто ти такий щоб командувать?» достатньо логічне.
В той же час президент/вр — законні органи влади. І доки вони лишаються законними і їхня робота лишається в межах закону питанням легітимності грати не варто.
Бо, знов таки, обговорення порушень в роботі тцк — конструктивне. Жонглювання словом «нелегітимний» — неконструктивне. Вброс всього неконструктивного це явна спроба хаосизувати суспільство.

Ок, моя точка зору така:

Якщо Зеленський не вкурсі порушень з боку ТЦК, то він дурень, який на володіє необхіної інформацією, тому його вказівки нелегитимні.

Якщо він в курсі порушень, але розслідування та покарання не відбуваються, і взагалі він про це не говорить ані слова (слизьке питання), то він скотеняка, що знову робить його нелегітимним.

В той же час президент/вр — законні органи влади.

Законні це означає легальні. А легитимність означає, чи згоден особисто я виконивати їх постанови. Якщо я ухилянт, то я не згоден. Якщо я один то це злочинець. Якщо таких як я мільйони, то це вже питання легітимності.

А легитимність означає, чи згоден особисто я виконивати їх постанови. Якщо я ухилянт, то я не згоден. Якщо я один то це злочинець. Якщо таких як я мільйони, то це вже питання легітимності

тут я не згоден. Чи згоден особисто я — це моя особиста справа і моє особисте рішення.
Якщо нас таких пів країни ухиляється від податків — то це не стає питанням легітимності, це все ще «пів країни ухиляється від податків».

Легітимність — це про те, що ти ввважаєш, що зє (чи хтось інший) мають право видавати накази в принципі.

бульбофюрера вважають нелегітимним, бо оскаржується саме його право займати трон, а не тому, що він не подобається громадянам.

якась маргатет тетчер не втрачала легітимності попри те, що її реформи не подобалися нікому.

От я в одних місцях порушую закон на свій страх і ризик. В інших місцях я важаю деякі рішення влади корупційними чи неправильними, чи популістськими, тому сумніваюся в адекватності, логічності, чесності тої влади. Проте допоки все відбувається в межах законодавства, немає узурпації, не присвоюються додаткові владні повноваження — немає причини вважати владу нелегітимною (тут я маю на увазі якусь окрему одиницю влади — президента, вр, кс тощо, а не владу загалом).

Ну бо якщо поняття легітимності трактувати як просто «нам не нравиця», то тільки популісти і балаболи і будуть при владі, а спроби будь яких реформ, котрі не сподобаються ширнармассам, будуть підняті на вила зі словами «нелегітимний!!!1»

якщо наказ/закон неправомірний, то звісно, що виконувати не обовʼязково, але якщо неправомірний наказ виконується — це означає згоду

але якщо неправомірний наказ виконується — це означає згоду

можна тут детальніше? бодай якусь кодову фразу, котру можна погуглити і вийти на якісь положення, а не зоновські понятія

Мова не йде про непопулярні реформи. Мова йде про порушення КК:

1. Незаконне позбавлення волі або викрадення людини — караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.
...
3. Діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою, або такі, що спричинили тяжкі наслідки, — караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Діяння вчинені держслужбовцями, що має ще погіршувати. І з великою ймовірністю Зеленський про це знав, там я не виключаю ситуації коли він це навіть неофіційоно заохочував (посадова особа яка знала про злочини але нічого з цим не робила).

Йому треба сидіти у в’язниці, яка тут легітимність?

Не подобається це одне. А от якщо переткнув межу це інше. Реформи можуть не подобатися, але ти можеш відчувати, що їх треба робити. А так можна вважати Януковича легітимним президентом.

Легітимнисть це коли виникає питання, доки він ще буде знущатися. Так, я розумію, що це питання ще не виникає у більшості. Але рух в цьому напрямку є. Особливо я вже готовий підтримати протест.

а ще антиконституційні закони і повна брехня в лице («шашлики в травні», розмінування)

Наприклад мене

Я міг би досягти набагато більшого розголосу проблемам, які підіймаю. Якби робив це неанонімно.

Але з нашою свободою слова за підняття тих тем, що підіймаю я, довго не живуть

Це ваш вибір, дякую що пишите правду, це головне. Анонімно чи ні це вже вибір кожного. Але це не відповідь на моє питання. Хіба що у вас були проблеми з СБУ?

У мене були проблеми з моїм керівництвом. І не раз. Це ще гірше. Бо СБУ може хіба в тюрму посадити, а в ЗСУ й убити можуть, свої ж. Конкретику не можу говорити в міру анонімності.

З публічних прикладів людини яка попала в схожу ситуацію — Богдан Кротевич (Тавр, начальник штабу АЗОВу який виступив проти Молоді і його пиздобратії) . Можете у нього запитати чому він непокоїться за своє життя і здоров’я

як позбудусь групи, так одразу і готовий

як позбудусь групи, так одразу

сказав староста підпалюючи заблоковані двері аудиторії...

Адекватний командир, і через рік демобілізація і квартира в Київї.
Ну і вільний виїзд закордон після служби.

родич служить (бусифікований) — приїжджав до мене у відпустку в Амстердам. Так що не обов’язково закінчувати службу, щоб мати змогу виїжджати.

Просто цікаво: а яка в нього мотивація повертатись в Україну після тієїж бусифікації?

Колектив хороший і конкурси цікаві

Нам тут цього не зрозуміти, на жаль.

ну так, родич — не ІТшник

є таке :))

Така, що всі, хто не прийшов у ТЦК сам — «дезертири» лише у хворій фантазії маніпуляторів, а от СЗЧ це 100% дезертир і кримінал, навіть якщо зараз не доберуться. Зокрема, європейський статус захисту не може надаватися таким людям і це означає його скасування, якщо спливуть такі деталі.
Отже, СЗЧ це так чи інакше «податися в біга», тут відмазки пловців через Тису не працюють.

Так то не статус захисту, а статус біженця тоді

Ну то хіба в дуже індивідуальному порядку, або якщо такий європейський баламут як Орбан, наважиться давати його справжнім дезертирам...
Тільки я собі можу уявити це, то ж буде вже не просте «рібят, я шяс тіхонічька в лєс уйду», а вже відверта гра на те, щоб розповідати всяку жерсть проти власної держави та її армії, коли треба буде доводити, що Сили Оборони це таке прокляте місце, з якого можна і треба втікати. Тоді самоусунення перетворюється на роботу на ворога.

Ну то хіба в дуже індивідуальному порядку, або якщо такий європейський баламут як Орбан, наважиться давати його справжнім дезертирам...

І навіть якщо таке вдасться, то будеш все життя жити під страхом зміни політиків або нових законів. Орбан, наприклад, не видає, а прийде інший і почне.

Ну... В Європі діє принцип недопущення примусового повернення, який забороняє відправлення людей назад до країн, де їм загрожує переслідування, тортури або інша серйозна шкода.

Далі, згідно з директивою про тимчасовий захист отримати притулок в країнах ЄС може будь-який українець, який рятується від війни та виїхав за межі України після 24 лютого 2022 року. Ніяких виключень ніби-то немає.

Знову ж таки, є депортація, є екстрадикція. Депортація це коли людину просять/примушують виїхати з країни через порушення умов перебування в країні. Як я розумію, ти можеш купити квиток в будь-яку країну. А є екстрадикція, коли тебе примушує повернутися країна, де ти скоїв злочин. Це трохи різні речі.

Далі, згідно з директивою про тимчасовий захист отримати притулок в країнах ЄС може будь-який українець, який рятується від війни та виїхав за межі України після 24 лютого 2022 року. Ніяких виключень ніби-то немає.

Це говорили симпатизуючі Україні швейцарські колеги. Дезертири виключення.

google про це нічого не знає. Який нормативний акт це регулює?

Родич — молодець, скоріш за все він має непогані soft skills та/або зв’язки, бо бусифіковані — це не самий надійний контингент і їх не так часто відпускають у відпустку взагалі, не те що за кордон.

Родич — молодець, скоріш за все він має непогані soft skills та/або зв’язки

Я б так не сказав, він інтроверт по натурі. Але в своїй галузі дійсно хороший спеціаліст і командування це цінує (тут ще може з командуванням пощастило).

і квартира в Київї.

или венок на гроб, тут уж как повезёт

Так це і має працювати як можливість соціального ліфту. Якщо у тебе немає шансів за все життя накопичити на квартиру, але хочеться, то... Чому б не ризикнути?

Справа в тому, що люди, які за все життя не змогли нічого суттєвого накопичити — навіть коли їм платять 3к доларів на руки ідуть і тринькають на всяке хер зна що. Аж ніяк не на квартиру.

Люди ж, хто вміють заощаджувати, зазвичай не бачать сенсу віддавати життя за квартиру

навіть коли їм платять 3к доларів на руки ідуть і тринькають на всяке хер зна що. Аж ніяк не на квартиру.

Правильно, тому в рашці досить непоганий варіант, коли частину суми ти отримуєш при підписанні контракту. Так, можна трохи вдосконалити. Я б взагалі робив би так, щоб іншу половину отримувалась після закінчення контракту (через рік). А еквіп, захисні споруди, тепло та харчування за рахунок держави. Це б відразу вирішило проблему азартних ігор — нема грошей, немає проблеми.

Тому 3k (а за рік це 36k) перетворюються на два платежі (18k + 18k), які можна витратити на купівлю квартири та ремонт в умовному Коростені. Також у разі смерті, пропав без вісті — гроші вже є у родини, немає бюрократії. У разі поранненя у тебе є 18k за досрочне розірвання контракту, небагато, але щось.

А 3к на місяць, як на мене, це дуже поганий варіант. Взагалі, мобілізація зараз це тебе забирають на невизначений термін (до не вб’ють або покалічать), дають гроші в умовах, де вони нічого не варті, які ти просто витратиш щоб отримати хоть щось зараз. Інше діло, коли ти отримуєш гроші тут і зараз (це як раз головна система керування поведінки), і не думаєш про те що буде потім (другорядна система керування). Далі, у тебе є визначений термін, скільки треба терпіти.

Ну а якщо всі кошти прореготав, то можна підпісати контракт знову, вже буде звичка, будеш знати що очікувати, ...

в том случае, если видношення будет реально работать без того, чтоб лично с покупателем в ртцк прийти. в том случае, если переберут уебанские совковые нормативы по здоровью (привет, сильная аллергия/астма/гипертония = вос100 и придатний в пехтуру. задыхайся и умирай ещё на кмб). не имею ничего против тециков. но система работает до сих пор по пидарским принципам, как и головы, которые в ней сидят на высших чинах.

UPD: ну и да, невозможность комисоваться для 300х, невозможность вменяемо оформить перевод между частями, долбоебизм пидарасов из МСЕК тоже сильного желания пока не добавляют.

Воевать страшно, но и сьебываться не собираюсь. Если все будут очковать защищать страну — так может сразу культяпки поднять и пойти под стенку? )

за яких умов ви готові мобілізуватися?

Ні за яких.
Пощастило опинитися за межами України в момент настання великої фази війни.
Не пощастило з населенням в Україні, яке з 7 раз тільки тільки 2 змогло галочкою в папірці попасти, через що у нас нормальна контрактна армія як почала зароджуватися в 2014-2019, так і перестала.

Якщо ви так ненавидите Україну, то ви робите на українському сайті?
Випилюйтеся скоріше звідси, бо вам і тут повістку випишуть.

перепис нафронтників під коментом =))

мюнхен, краків, чикаго, лондон, даллас, IJssel )))))))

Кожаный парсер Линкедина?

а тобі треба парсер? спробуй бютісоап, там курва маленька

Ви нагадуєте р@сіян, які вважають що Каспаров ненавидить РФ.

з населенням в Україні, яке з 7 раз тільки тільки 0 змогло галочкою в папірці попасти

перепрошую, у 2004 треба було за януковоща голосувати, а в 2014 за якогось опзж-шного хєра чи юльку?

За такою логікою то і Кучма був гарним президентом , а що в 1999 треба було за симоненка голосувати ? Те ще яник був поганим , не робить автоматично ющера гарним президентом.

Треба було в 1991 Чорновіла вибирати замість комуняки, або хоча б по йогорекомендації Ланового в 1995. Мудрий нарід довибирався, що Чорновіла вбили перед виборами 1999.
Тим не менше, в 1999 крім кучми/симоненка було ще 11 кандидатів.

Тут важко сказати що б до чого привело. Стільки чинників...

Треба було в 1991 Чорновіла вибирати
в 1999 крім кучми/симоненка було ще 11 кандидатів

Як це доводить що ющер чи порох були гарними президентами ?

Короткий и честный ответ, который, вероятно, внутренне считают близким многие, и за которий, как мне кажется, даже нет смысла оправдываться: на этом этапе существования Украины, как государства, уже ни при каких условиях и никогда. Государство очевидно сделало непропорционально много, чтобы убить те немногие остаточные крупицы доверия граждан к системе, обладающей беспрецедентным аппаратом принуждения. Мне сложно представить, как критически-мыслящего человека хоть с толикой памяти можно искусить на подобную сделку.

Ви за 50 років не змогли зробити той мінімум, який вимагається від громадянина України — вивчити державну мову.
То чого ви раптом починаєте пред’являти якісь претензії Україні?
Ви вже не маєте жодного відношення ні до України, ні до її суспільства, окрім місця народження.

Коротка і чесна відповідь, яку багато хто вважає близькою для себе, і за яку, як на мене, навіть немає сенсу виправдовуватися: на цьому етапі існування України як держави, вже за жодних умов та ніколи. Держава зробила непропорційно багато, щоб знищити ті залишкові крихти довіри громадян до системи, яка має безпрецедентний примусовий апарат. Мені складно уявити критично мислячу людину, хоч із крихтою пам’яті, яку можна спокусити на таку угоду.

А тепер можна почути відповідь по суті?

а чому тут має бути саме «відповідь»? коментар на коментар.

Ви вже не маєте жодного відношення ні до України, ні до її суспільства, окрім місця народження.

він громадянин України (якщо не бот), то ж не вам це вирішувати :)

але все ж дивно писати про «не буду мобілізуватись», знаходячись у Австрії

Що тут дивного? Людина висловлює свою позицію, яка полягає в тому, що вона не планує повертатися в Україну до кінця війни. Позиція зрозуміла. Мобілізуватися при бажанні можуть й громадяни України, які мешкають за кордоном. Хтось з них може оприлюднити умови, за якими вони можуть повернутись до України для мобілізації.

Людина висловлює свою позицію, яка полягає в тому, що вона не планує повертатися в Україну до кінця війни

такого там немає, щось видумуєте

Чому?

на этом этапе существования Украины, как государства, уже ни при каких условиях и никогда.

Як це можна інакше розуміти, як те, що, людина, знаходячись у Відні, не бажає мобілізуватись. Планує вона повернутись в Україну? До кінця війни ні, бо, повернувшись, в неї повстане шанс підпасти під мобілізацію. Й це її позиція. Й про це й був мій попередній коментар.

Ви за 50 років не змогли зробити той мінімум, який вимагається від громадянина України — вивчити державну мову.

Oops...

Вы не верите Интернету ?))

5 грудня 2013 14:02

А может они на собеседование пришли, откуда вы знаете ?

17 липня 2015 14:33

Успех относителен. Есть большой, малый и средний бизнес. И в каждом есть свои истории успеха. Сравнение с Олимпийскими играми здесь безосновательно. Они проводятся раз в 4 года среди участников со всего мира. И бизнес может быть успешен, даже если вы его создали для жителей своего двора

20 березня 2020 11:08

Добавлены главы с 12 до 32, включая:

— Подробный разбор Jakarta EE/Eclipse Microprofile
— Использование Consul
— Платформа Spring Cloud
— Resiliency patterns
— Spring Cloud Consul

6 березня 2021 12:54

Цей мовопатріот зламався, несіть нового.

цей мовопатріот зміг. а папірєдній — не зміг. може в цьому різниця, нє?

а папірєдній — не зміг. може в цьому різниця, нє?

Слухайте, а є якась документація до ваших методичок? Бо

Добавлены главы с 12 до 32, включая:
— Подробный разбор Jakarta EE/Eclipse Microprofile
— Использование Consul
— Платформа Spring Cloud
— Resiliency patterns
— Spring Cloud Consul

6 березня 2021 12:54

на сьомому році війни, і

То чого ви раптом починаєте пред’являти якісь претензії Україні?

10 липня 6:22

зараз — то є «зміг», але тим часом

9 липня 17:31

і

Вибачаюсь, але якшо об’єктивно, що саме для замовника з Ізраїлю — повсякдення?
Операцiя бусик незламностi?
Закритi кордони?
Свiтло по 2 години на добу?
Вiдсутнiсть облаштованих укриттiв?
Стихiйне донатство як альтернатива держфiнансуванню збройних сил бо держава кладе брукiвку?
Розпалювання внутрiшньоi ворожнечi через те хто якою мовою каву купив?
Може неадекватна податкова полiтика iз спробоми добити те шо вже i так на ладан дихає?
and so on and so on
Питання риторичне, як на мене.

6 червня 10:13

То вже не зміг і ухилянт лінгвістичного фронту.

А, ну все ясно

зато он умеет применять правила без перезапуска, если верить доке. Ну и сам факт того, что на него переходят дистры из корп. сегмента, намекает на существование каких-то плюсов.

Ну а так то конечно вещь, которую я умею, всегда лучше вещи, которую я не умею. Для человека с молотком всё вокруг — гвозди.)

12 січня 2020 11:32

Як там у гайдлайнах? «Ви за шість років війни не змогли зробити той мінімум, який вимагається від громадянина України — вивчити державну мову.»

А в Україні можна розмовляти лише українською? Бо стяття 10 Конституції каже інше.

Эти клоуны работают на врага. Раскалывают общество изнутри по мовному и другим вопросам.

я всегда готов для таких как ты задать очевидный вопрос: ты принимал у него экзамен по украинскому, раз уж решил что он его не знает? Или где тут причинно-следственная связь вообще?

5-10 млн євро, щоб гарантувати, що діти не помруть голодними на вулиці, і гарантія збереження імміграційного статусу у країні перебування.

за яких умов ви готові мобілізуватися?

коли в ТЦК запропонують офер від якого не можна буде відмовитися
«I’m gonna make him an offer he can’t refuse» The Godfather

коли в ТЦК запропонують офер від якого не можна буде відмовитися
«I’m gonna make him an offer he can’t refuse» The Godfather

Так в будь-якому бусіку можуть запропонувати офер від якого неможливо відмовитися, так що ця вимога вже пропрацьована)

так, ви вірно зрозуміли натяк

Я би мобілізувався якби я бачив, що мене використають ефективно.
Як боєць в окопі я ніяк не вплину на хід війни. А як математик або інженер в секретній групі побудови ракет або ЯЗ тоді це було би значно ефективніше. Якби було видно якусь реалістичну стратегію.

Як боєць в окопі я ніяк не вплину на хід війни

Як боєць в окопі разом з сотнями тисяч таких самих бійців які досі стримують кацапську навалу ви і станете тим хто робить хід цієї війни.

А як математик або інженер в секретній групі побудови ракет або ЯЗ тоді це було би значно ефективніше.

Там вже все зайнято, треба було раніше думати, або робити свою двіжуху а не чекати що «держава» буде використовувати вас ефективно.

Ото формошльоп буде інженером. Он в сусідній темі про блекаути ці «інженери» навіть з технічною освітою плутаються в фізичних одиницях вимірювання потужності і роботи. Ракети вони будуть проектувати, ага :)

мобільну аппку, щоб можна було вводити координати і запускати ракету прямо з телефона :D

Тобто ти не подумав що це робиться для спрощення?
Яка різниця написати ємність акумулятора 1квт чи 1квт-годин якщо від цього час роботи холодильника від акумулятора не зміниться?

С таким аргументом тогда и скорость можно просто в км писать.

О, ще один умнічати прийшов.

«скорость у нас кілометрів стодваццять була, я чуть не всцявся в колясці!» (ц)

Для спрощення, ну да :)) «кВт/год» — гарне спрощення. Невзначай спростив множення на ділення мамкин інженер

Давай ще до розділових знаків доїбись🤦‍♂️

Математичні оператори для вас теж просто розділові знаки?

Тут якийсь перепис фізиків і математиків?

1квт-годин

Де ви всі тут множення побачили?

Тим хто пише кВт/год і не розуміє, де множення в одиниці ват-година раджу потратити 30 хвилин свого часу і подивитися цю лекцію від геніального викладача.

www.youtube.com/watch?v=X9c0MRooBzQ

Якщо коротко [Вт*год] — одиниця вимірювання роботи (енергії), потужність у ватах, яка застосовується впродовж однієї години.

А так як ват сам по собі є Дж/c. То якщо помножити цю одиницю на час — якраз і отримаємо роботу, все сходиться. Наприклад 1 кВт-годин = 1000 Вт * 1 год = 1000 Вт * 3600 с = 3,6 мегаджоулів

Нахріна мені та твоя лекція? Від того як правильно написати щось зміниться? Ні. Скільки вже можна тошнити.

Ну де тут множення ти хоч зрозумів то? :) А то уже набридло тут на ДОУ працювати вчителем середньої школи для дорослих «інженерів» зі здавалось би технічною вищою освітою.

Ще помітив, що тебе від цієї теми якось по нездоровому бомбить. Ну не знав, буває. Всі ми знаємо як у нас в універах читають фізику, та і в школі зазвичай нею мало хто цікавиться.

Все таки мова про точні науки і коректність тут ІМХО важлива. Мене просто бомбить від того більше, що читаєш русню на тому ж хабрі і там таких оплошностей з фізичними одиницями немає взагалі, а у нас навіть пресслужби енергетичних компаній використовують це ділення кіловатів на час, не кажучи уже про ДОУ.

Ну де тут множення ти хоч зрозумів то? :) А то уже набридло тут на ДОУ працювати вчителем середньої школи для дорослих «інженерів» зі здавалось би технічною вищою освітою.

Признаю. Написав неправильно. Ти задоволений?

Ну не знав, буває. Всі ми знаємо як у нас в універах читають фізику, та і в школі зазвичай нею мало хто цікавиться.

Я універ закінчив 23 роки тому. То мені потрібно памятати всі речі якими не користуюсь весь той час?

Все таки мова про точні науки і коректність тут ІМХО важлива. Мене просто бомбить від того більше, що читаєш русню на тому ж хабрі і там таких оплошностей з фізичними одиницями немає взагалі, а у нас навіть пресслужби енергетичних компаній використовують це ділення кіловатів на час, не кажучи уже про ДОУ.

От і йди дойобуйся до професійних сайтів, а то знайшов де мірятись знаннями про фізику.

Менше з тим, можеш таки сказати, чи змінилася ємність акумулятора від того що я неправильно написав? Чи хтось помер від цього?

Менше з тим, можеш таки сказати, чи змінилася ємність акумулятора від того що я неправильно написав

Той хто вказує ємність в неправильних одиницях швидше за все й толком не розуміє як правильно порахувати на скільки тої ємності вистачить

Ну чому, зміст змінюється радикально: кВт/год — це швидкість росту споживання, наприклад, по мірі розбудови міських кварталів, чи введення в експлуатацію енергоблоків.

Яка різниця написати ємність акумулятора 1квт чи 1квт-годин

Невдалий приклад — є суперконденсатори, DLSC, які можуть віддавати кіловатт потужності, але запас енергії у них буде 30 кіловатт-секунд. Ставляться на всіляке промобладнання типу шахтарських ліфтів чи рейд-контролерів, де треба десяток років надійно забезпечувати зупинку обладнання при різкому зникненні живлення.
Є навпаки, генератор, де потужність теж кіловатт, але запас енергії в залежності від заправки бензобаку може гуляти в десятки разів.

І що, виїбнувся? Молодець.
Але народу цікаві екофлови з холодильниками, котлами і компами.

Ну от народ може здивовано виявити, що «1 кВт» свинцю в залежності від кількості кВт може виявитись рівним «0.8 кВт» або навіть «0.5 кВт»: battlebornbatteries.com/...​agm-vs-battle-born-1.jpeg

І що ти тим хочеш сказати? Залежно як написати буде інша ємність? 1квт, 1квт/год, 1квт*год. Від того як я написав з акумулятором щось сталось?

В залежності від потужності, міняється кількість енергії, скільки з акумулятора можна зняти, причому в рази. І з цим можна добряче попасти.

Я проти мобілізації, я за контракт, в якому прописані усі умови. Якщо державі не подобається моя діяльність та мій внесок, нехай годує мене у в’язниці.

В принципі, це оптимальна Парето стратегія: коли більшість буде вибирати в’язницю, то ідея примусової мобілізації швидко призведе до фіаско: треба годувати велику кількість, треба стерегти велику кількість, додаткова вартість від кожного фатально зменьшується.

В принципі, це оптимальна Парето стратегія: коли більшість буде вибирати в’язницю, то ідея примусової мобілізації швидко призведе до фіаско: треба годувати велику кількість, треба стерегти велику кількість, додаткова вартість від кожного фатально зменьшується

Оптимальна стратегія щоб що?

Щоб вимусити державу шукати інші шляхи вирішення питання, а не лише простий корупціогенний шлях.

Щоб вимусити державу шукати інші шляхи вирішення питання, а не лише простий корупціогенний шлях.

Так наведіть інші шляхи вирішення питання. Можливо їх просто не має.
П.С. Поточна влада не має інших шляхів вирішення питання, владу цю не можна змінити.

Поточна влада не має інших шляхів вирішення питання, владу цю не можна змінити.

Ну... в 70-ті роки за часів СРСР також були політв’язні, а тоді ситуація була набагато гірше у плані змінити.

Ну... в 70-ті роки за часів СРСР також були політв’язні, а тоді ситуація була набагато гірше у плані змінити.

Ви порівнюєте не з тими часами. В 70-х совку нічого не загрожувало. Ви порівнюйте долю політв’язнів совку під час другої світової: штрафбат VS голодна смерть в трудових лагерях Сибіру.

Але на совок ніхто й не міг впливати. А залежить від західної підтримки

полів’язні анічого не змогли змінити.

З рештою ті люди, хто вижив — а далеко не усім це вдалось з камер дисидентів пересіли в крісла депутатів Верховних рад, тощо. Навіть головному опозиціонеру — Андрію Сахарову, особисто Горбачову довелось надавати слово. У Сталіна тих хто тихесенько проголосував не так як було керівництву треба — усіх розстріляли, а результати виборів підрахували. Кіров за якого власне і проголосували, дивним чином загинув (хоча, власне якщо він і дісно мав заміжню коханку за це з партії могли виключити). А ті хто це бачів, наприклад Хрущов та Жуков усеодно надовго запам’ятали і у свій час пригадали. Той же путлер вже так само відкрив скриню Пандори, як тільки з ним щось станеться, або авторитет другої Чечні, Грузії та Сирії буде вичерпано — йому і оточенню теж усе пригадають по повній. А там дуже багато кого : «Бей своих, чтобы чужие боялись».

це якийсь варіант «спєрва добєйся» виходить. «не можеш придумати нічого ліпшого? значить і не тойво»

це якийсь варіант «спєрва добєйся» виходить. «не можеш придумати нічого ліпшого? значить і не тойво»

Стратегія автора якраз варіант з розряду 4000€ зарплати для вчителів. А коли питають як цього досягти, то у відповідь

Якщо критична маса піде по стратегії автора, то ця стратегія не робоча, бо мобілізовувати вже будуть у братську армію на війну з Заходом. І в тюрьмі тоді не відсидишся враховуючи стандартну практику зі швабрами в тюрьмах рашки.

Якщо критична маса піде по стратегії автора, то ця стратегія не робоча, бо мобілізовувати вже будуть у братську армію на війну з Заходом.

Якщо держава не може вирішити досить прості питання, то навіщо вона взагалі потрібна? У більшості випадків буде вікно виїхати у нормальну країну.

У більшості випадків буде вікно виїхати у нормальну країну.

Ну так то так. Але з тюрьми особливо не виїдеш.

У більшості випадків буде вікно виїхати у нормальну країну.

Оптимістичненько.

досить прості питання

Так напишіть рішення «досить простого питання»

Я вже писав. Держава на аукціоні виставляє військові вакансії на рік по контракту. Агенція, яка її закриває, отримує певну кількість броні, теж на рік. Якщо вакансія не закривається, її ціна зростає. Наступає рівновага, коли йдуть добровільці да ту ціну, яку вони вважають справедливою, яких спонсують ті, хто отримає броню. Також ми отримуємо чесні прозорі контракти, в які можна прописати умови, які гарантують певні права. Також агенціям вигідно контролювати умови виконання контрактів.
Також можна додавати, щоб ті хто підписує контракт, мали доступ до статистики відділення (втрати, ...) куди йдуть.
Отримуємо ринковий баланс, який можна регулювати, наприклад якщо броню отримує батько двох дітей, то вона йде з коефіцієнтом 0.5 і т. п. Ринкова рівновага. Плюс можливість залучення фондів по фінансуванню агенцій, що зробить умови контрактів ще більш привабливими.

Але є і проблема, держава з цього не отримає: держава викреслена з процесу та не отримає ні копійки.

А взагалі, коли ви хочете отримати справедливе рішення, це завжди ринок. Чому ми вважаємо справедливим, що два помідори коштують як один апельсин? Тому що ринок.

Таким чином регулюється можливість виїзду за кордон під заставу, ...

Держава на аукціоні виставляє військові вакансії на рік по контракту

За яку зп ви підете на рік в піхоту?

Скоріше за усе я був би зацікавлений у наступних умова.
1. підйомні у розмірі половини річного окладу. взагалі не передовій мені з/п не дуже потрібна, а погуляти перед смертю чому б і ні. Як раз агенція може планувати доходи від броні та виплачувати підйомні, що мотивує краще, доведено руснею; інша половина виплачується по завершенню, повне забезпечення під час контракту, або довіреній особі у разі смерті.
2. ротація, не більше 15 днів поспіль у зоні бойових дій, після чого 15 днів відпочинку; довірена особа має зв’язуватися зі мною кожен тиждень на предмет перевірки, як виконуються умови контракту;
3. повна екіпіровка за стандартами НАТО;
4. навчання, оскільки я ніколи у житті не тримав у руках автомат, не служив, прослухав один рік військової підготовки ще на початку 90-х, то мені треба буде приблизно півроку навчання перед тим, як піти в зону бойових дій;
5. По грошам, на період навчання збереження поточного доходу, на період бойових дій приблизно 3-5x від поточного доходу
6. Співбесіда з командиром та можливість вибору, скажімо один з трьох, доступ до статистики втрат підрозділа

Це так навскидку, оцінка. Звісно що треба консультація з бійцями для того, щоб знайти інші незахищені місця. Типу штурмові дії ще x3 + навчання.

Але при цьому я готовий 20-30% свого доходу віддавати тим, хто підпише контракт при умові броні.

Ще є варіант за 10-20 броні на рік, які я зможу продати/подарувати.

Мобілізація при анкапі бі лайк

ну я би так не сказав. 4000 євро для учителів — це вже готовий рецепт. А стратегія Ендрю — непрямим методом примусити владу придумати цей рецепт. Та й я б не назвав то стратегією — скоріше власний вибір.

ніколи такого не було і от знову...
хоча може десь вже було...
dbr.gov.ua/...​ivali-z-uvyaznenih-groshi

це доречі дуже добре ілюструє як працюють інститути в державі і система в цілому.
що в принципі вибудовані цілі системі «концтаборів» і «підвалів», плюс не так давно ще й «воронки» з минулого повернулися

Якщо державі не подобається моя діяльність та мій внесок, нехай годує мене у в’язниці.

Цей «експлойт» вже пофіксили: тепер можна мобілізуватись до армії з вʼязниці, а там значно більше інструментів для примусу.

Пригадуючи спогади політв’язнів часів СРСР, думаю що боротися можна.

Також можна очікувати, що хтось стане брати дітей в школах в заручники з вимогою випустити з країни.

Ну посидиш пів року. А потім прийдуть кацапи і ти все одно будеш мобілізований у склад «Шторм Z Україна» .

І це пише людина яка сама в окоп не спішить

Я не спішу. Але і не закликаю здаватися або сідати в тюрму і чекати орків.

Не йдучи в окоп ти теж виходить чекаєш орків.

если я, самомобилизировавшийся, напишу точно такой же коммент — это что-то изменит?

Нічого не змінить, але притикати комусь коли сам нічого не робиш якось дивно.

До цього моменту дуже багато біфуркацій

І у всіх випадках буде гірше. Була єдина надія, що хуйла замочать, але в цей раз традиції дали збій

Можливо, але моя позиція більше вибрати напрямок, який здається особисто тобі вірним, та грести. А от чи догребу, чи це щось змінить...

Оскільки примусову мобілізацію я вважаю неправильною, тому я не хочу приймати у цьому участь, як би теоретично гірше мені не було.

Пригадую схожу стратегію з мемуарів політ. в’язнів епохи сталінізму: деякі засуджені навмисно підписували зізнання та накидували у список співучасників всіх підряд — колег, знайомих, родичів — гадали що механізм репресій захлинеться і до керівників дійде що нахапали невинних, але не допомогло(

Реалії такі, що годувати вас у в’язниці будуть ваші родичі, вас і ще блатну братву. А от «великим годівнитцтвом» нашу владу не налякати — це точно.

Так ніхто саджати і не буде. Штраф, потім ще штраф, потім потрійний штраф. І так до тих пір поки не відіжмуть все майно. І от тільки потім у тюрму. Як щодо такої схеми?

нехай годує мене у в’язниці.

те що увязнені вас теж будуть годувати проти вашої волі, ви не берете до уваги? :)

тільки ви трохи сплутали в’язницю Штатів для людей пов’язаних з фінансовими махінаціями, де можна читати книжки і сидіти в інтернеті з в’язницями в Україні.

В принципі, це оптимальна Парето стратегія: коли більшість буде вибирати в’язницю, то ідея примусової мобілізації швидко призведе до фіаско

Не призведе.
Ви не зовсім уявляєте можливий рівень жорстокості, який може бути проявлений до вас, коли ви замкнені в тюрмі, нікуди не дінетесь, і адміністрація завжди знає, де ви є. Руками активістів вам можна такий ад влаштувати, що ви будете благати записати вас в перші ряди штурмових загонів.

Тут нещодавно в скріпних новинах була шумиха про тортури.
vot-tak.tv/...​iya-v-koloniyah-na-kameru
І, швидше за все, те що спливло — лише вершина айсберга.

Нічого специфічного. Вхідні дані ті самі — нічого нема, знаходжусь в Україні. Чесно кажучи думав йти на аспірантуру (так як страх мобілізації завжди присутній), але все накрилося. Тепер дивлюсь вакансії, шукаю щось. Але на вакансії по спеціальності великий набір заявок (це можна навіть побачити на прикладі Птахів Мадяра і їх звіту). ГУР почав рукрутинг, в Азова є якісь вакансії, К2...Але поки без якихось результатів

ГУР почав рукрутинг

Трохи не по темі, але їх сайт трохи здивував. Заходиш заповнити заявку, вибираєш напрям, а там: «Обґрунтуйте Ваш вибір. Якщо Ви не можете обґрунтувати його, будь ласка, оберіть інший вид діяльності, за яким Ви зможете це зробити.». І немає ніякого пояснення яка освіта/досвід їм потрібні.
От у кого є освіта за напрямком «Аналітика»?

Погоджуюсь що форма трохи крива. Бо наприклад я незнав що в категорії «Допоміжні» чи як там є категорія «Інформаційні технології»

І немає ніякого пояснення яка освіта/досвід їм потрібні.

Анкета це тест на довб***ба. Напишіть там щось адекватне, а з конкретикою розберетесь на місці.

Поки що у вас всіх є ненульова можливість самому собі обрати підрозділ.

Даю підказку: азов, 3ошб, ахілес, опубас, сбу, підрозділи активних дій гур

Дуже скоро такої можливості не буде, як і «умов». Підете в сіль землі — піхоту, бо піхоти не вистачає найбільше. Так як командування у нас не любить комплектувати існуючі частини, а любить робити нові бригади, то опинитися ви в новоствореному стрілецькому баті який дуже швидко недолугий комбат який пішов на «підвищення» за погану поведінку зітре в боях за залишки села на донбасі.

Тому думайте зараз щоб потім не було гірко.

Яким чином це працює? Ті, хто не служив попадуть в «учєбку», звідки розподіл йде централізовано.

Поки одні питають, інші успішно рекрутуються напряму в підрозділи.

Дуже скоро такої можливості не буде, як і «умов»

чому? азов скаже «всьо, нам досить» чи що?

Ні, вас заберуть в стрілецький бат і у вас більше не буде ніякого вибору.

Тобто якщо я піду в рекруктерню умовної хартії через два тижні — вони скажуть «йди в піхоту, лузєр»?

Перечитайте ще раз уважно.
Я все сказав.

Погоджуюсь. Якщо підписуєте контракт, тоді значно більше шансів потрапити туди, куди хочеш.

А як з вимогами ВЛК на контракт? Вони такі ж формальні, чи ні?

Ні, не формально. Будуть перевіряти, відправляти в лікарні, довідки там всякі і т.д.

Недостатньо здоровий щоб йти на контракт, достатньо здоровий щоб іти в піхоту. Класика

Мені ще коли відстрочку від строкової в 2008 давали, то на мої слова, що може я ще на контракт прийду (айтішник, якому то все для закордонного паспорту для відрядження знадобилося, ага), відповіли, що з таким шлунком не пустять... Може війна, звісно, вносить свої корективи, але факт...

2 недели в 3 ошб / 4308 только влк, если идти самому (опыт друзей). а не 15 минут, как на западной в 22 году, когда узнают, что ты с Харькова (уже личный) :)

Біда ось у чому: куди б ти не пішов, обов’язкова ланка при вайтіввійсько — КМБ. Про це пишуть рекрутери відкритим текстом. Пересісти з компьютера на компьютер/лабораторію не получиться. Більшість айтішників (особливо 40+) — сколіозні підсліпуваті тетері з немічним серцем і суставами — здохнуть на цьому КМБ в буквальному сенсі. Як Сірко в ярмарку. Ні за цапову душу.

Більшість айтішників (особливо 40+) — сколіозні підсліпуваті тетері з немічним серцем і суставами — здохнуть на цьому КМБ в буквальному сенсі.

1) Більшість айтівців нормальні люди
2) Не здохнуть, повірте. Крім того зараз вимоги знижені

Звідки знаю? Сам проходив.

Що телемарофон з людьми робить. Був жеж нормальною людиною: кодив щось собі там потихеньку та робив інші зрозумілі нормальному ботану речі.
А перетворився в якесь зомбі яке згодне загинути геройською смертю незрозуміло чому.
Вова, прокинься, ваш духовний лідер пан Залужний сам звалив з цього зоопарку до Лондону. Вже хоч нас не слухаєш, так подивись тверезими очима хоча б на те що ото у вашому дурдомі відбувається.

До чого тут найкраще місто в світі?

Олександр під кожним зрадолюбським коментарем пише назву міста, в якому проживає дописувач, який написав зрадолюбський коментар.

Зрозуміло, тобто в нас тут навіть замполіт з дос’є на кожного вже є, ггггг))))

тікльи якщо ця інфа легкодоступна і профіль не закрито. Я не спєц в осінті абощо.

Але тим не менш досьє є на кожного)
Дозвольте поцікавитись — яка мета цього досьє і вказування локації окремих дописувачів?

щоб інші не ходили зайвий раз в профіль. Адже, погодься, є деяка різниця між ситуацією «я боюся йти у військо» від людини з харкова, і «та не ходіть туди, воно вам не нада» від людини з варшави? Остання ж нічим не ризикує, ну, максимум, прапорець на машині поміняє.

Ага, тобто людям з Варшави треба сидіти мовчки і не гавкати. бо вони звалили?
А що заважає людині з Харкова переїхати в Варшаву? Ну хоч би своїх дітей перевезти, щоб потім не ридати в телемарофон на кляту русню?

тю, та я шо, щось забороняю? ніт. кожна людина — з варшави чи кррогу — може гавказати що хоче.
Інша людина — з кррогу чи варшави — в свою чергу має таке ж право підсвітити контекст чи не погодитися чи просто прокоментувати.

А що заважає людині з Харкова переїхати в Варшаву?

Бобра нагадав, бо він, власне, з Харкова переїхав. Щоправда, не до Вави, а набагато західніше.

Ага, тобто людям з Варшави треба сидіти мовчки і не гавкати. бо вони звалили?

Не то чтобы прям молчать, но в целом ты прав

незрозуміло чому

Щоб вороги не руйнували дитячі лікарні хіба недостатня причина?
А подібних причин значно більше.

Для цього треба щось зробити з орківською авіацією, а заходу на це пофіг.
Тут навіть цікавіше: якщо заходу треба було возити зерно з України то засоби загнати орківський флот в кущі знайшлися.
Якщо треба було збити А—50 (два), то теж організували.
Та навіть РЛС винесли, бо їм воно просто жити не дає.
А то що там електрики в Україні немає чи от по лікарням прилітає і це все можно легко припинити збивши штук п’ять отих їхніх бомбардувальників то на те їм насрати.
Йдіть та гиньте як герої!

Так Україна не є батьківщиною західних військових та політиків, тож немає нічого дивного в тому, що їм не болить те, що тут відбувається.
А тим хто тут народився і виріс, лікувався в дитинстві в тому Охматдиті, кожне нове звірство яке чинять вороги додає мотивації діяти щоб зупинити військові злочини ворогів, і найлогічніша дія щоб вигнати ворогів з нашої землі — це долучитися до війська.

Найлогічніша дія здорової людини це забезпечити безпеку своїм дітям вивезши їх аби куди, тільки подалі з отого усього.
Це не новина що русня б’є по мирним людям, намагаючись вбити якомога більше з метою залякування. Раніше подібних випадків вже десятки були. І вони будуть. І війна буде довго.
І найлогічніша дія вивозити дітей хоча б. Щоб потім інтерв’ю журналістам не довелось давати.

Ну дивіться, наскільки мені відомо, у Володимира поки що дітей немає, тож

Найлогічніша дія здорової людини

поки що йому не доступна. Отже, він зробив найлогічнішу дію, яка стоїть у списку найлогічніших дій наступною після тієї, яку назвали Ви — долучився до війська, а Ви його зомбаком називаєте. Непатріотичненько.

Так, не патріотично. В мене залишки патріотизма вивітрились після яєць по 17 грн, звільнення Залужного було вже щепленням від патріотизму.
Але ж, як виявляється, дехто ще вірить в в короднои 91-го року та іншу ахінею.
Ну, на здров’я, як то кажуть.

Від ціни яєць та імені високопоставленого військового ніяк не залежить той факт, що в Україні живуть батьки розробника ПЗ, брати та сестри розробника ПЗ, племінники та племінниці розробника ПЗ, друзі дитинства розробника ПЗ, друзі з університету, де навчався розробник ПЗ, теща та тесть розробника ПЗ, перша вчителька розробника ПЗ, вихователі з садочка, в який ходив розробник ПЗ та багато інших дорогих розробнику ПЗ людей. І навіть розробник ПЗ із заробітною платою з третього квартилю не зможе вивезти всіх дорогих йому людей з України.
Так, розробник ПЗ що має дітей може зробити найлогічнішу дію про яку Ви писали, заради безпеки своїх дітей, бо свої діти людині дорожчі за всіх вищеперелічених людей.
Та якщо, як, наприклад, у Володимира, дітей у розробника ПЗ немає, стати на захист всіх дорогих йому людей виглядає цілком логічною дією, і, повторюю, ціни на яйця та ім’я високопоставленого військового на факт проживання всіх цих дорогих розробнику ПЗ людей в Україні не впливають.

Якби Володимир просто став на захист Вітчизни — до нього не було б жодних питань, а була б суцільна повага.

Питання в тому, що Володимир понаписував до інших: «ракушки і тд».

Одним словом: «хочеш воювати — воюй хоч до усрачки. Але чому ти затягуєш тих, хто не хоче воювати?»

хочеш воювати — воюй хоч до усрачки. Але чому ти затягуєш тих, хто не хоче воювати?

В тому і проблема, що самотужки війну не виграти. Отже, якщо хтось хоче виграти у війні, мало просто піти і воювати, потрібно ще й якимось чином переконати якомога більше людей також піти воювати, ну або хоча б не заважати переконувати якомога більше людей також іти воювати.
Дозволю собі зацитувати:

Кодерів-ремісників в армії достатньо, а навіть якщо і недостатньо, то одного додаткового батальйону точно вистачить, а всього кодерків в Україні набереться на десятки стрілецьких бригад які можуть тримати посадки поки справжні чоловіки будуть контрнаступати

Тобто наскільки б не були мотивовані бійці які контрнаступають і виганяють ворогів, потрібно дуже багато бійців які триматимуть посадки, щоб в той же час не наступали вороги.
Ну а обзивання ракушками це такий спосіб переконання — присоромити тих хто наводить всілякі аргументи чому воювати проти ворогів не варто (яйця по 17, закриті кордони і оце от все) таким чином схиляючи тих хто вагаються «воювати чи ухилитися — ось у чому питання» в сторону «будь-яким способом ухилитися і не воювати». Ну і заодно спробувати переконати воювати тих хто вагається, щоб таки пішли воювати і отримали моральне право називати втікачів, які пишуть всілякі аргументи чому воювати проти ворогів не варто (яйця по 17, закриті кордони і оце от все), ракушками.

Окей, самотужки війну не виграти. Це значить, що Володимир хоче брати участь у проекті, на який у Володимира недостатньо ресурсів.

Приблизно так само, як я хочу відкрити кав’ярню, але не маю грошей на ту кав’ярню. В такому разі я можу діяти по-різному. Але що я точно не буду робити — не буду докопуватися до людей: «скидайтеся грошима на мою кав’ярню; а якщо не скидаєтеся — то ви ракушки і тд».

А хто отак докопується — той буде посланий. І справедливо, на мій погляд.

Розумієте, ціна невідкритої кав’ярні і ціна захопленої безжальними жорстокими ворогами цілої країни дещо різна. Навряд чи хтось ризикуватиме своїм життям щоб відкрити кав’ярню.

В тому і проблема, що самотужки війну не виграти. Отже, якщо хтось хоче виграти у війні, мало просто піти і воювати, потрібно ще й якимось чином переконати якомога більше людей також піти воювати, ну або хоча б не заважати переконувати якомога більше людей також іти воювати.

Як на мене це не працює. Буде більше м’яса, буде більше можливостей «контрнаступу», втримання за будь-яку ціну, буде більше жертв і знову буде потреба в мобілізації. Взагалі, йти працювати на фірму, де тобі виберуть рандомний підрозділ та рандомну посаду якось не дуже надихає.

Тому треба надавити на державу, щоб вона створила прозорі чесні умови, за яких люди будуть мотивовані йти воювати (на контракт) плюс підвищити ефективність функціонування системи у цілому. Без цього затикати проблему тілами не вийде, та й відміну від русні знайти буде важко, така країна не буде мати ніякого майбутнього.

Надавити на державу не вийде. Раніше для надавлювання на державу використовувалися майдани, зараз майдан призведе до захоплення ворогами України за три дні.

Надавити на державу не вийде.

Значить з держави нічого не вийде, спроба була невдалою, чим швидше буде захоплення за три дні, тим краще. Комусь повезе та він зможе виїхати. А йти мобілізуватися, коли частина населення має такі погляди, це безглуздя. Але шанс був.

В тому і справа, що на везіння в таких справах не покладаються, звідси і бусики.

Так то воно так, разом з тим ну ніяк ти не зупиниш бомбардувальник автоматом. Він для того і розроблений, щоб автоматник чи танкіст в цілому не міг йому нічого заподіяти.

Правильно. А от дроном зупинити бомбардувальник можна, щоправда, до того як бомбардувальник злетів.

А почему ви спрашиваете?

гарантоване робоче місце після дємбєля чи пільговий стаж. Бо влаштуватися по спеціальності вже буде неможливо, а окрім кнопкодавства я ніц не вмію.
Або ж можливість підтримувати профпригодність під час служби, але кому в війську треба пехопешники.

Не думаю, що ми в тому положенні, щоб реально планувати (а не лише мріяти) про «ідеальні умови для мобілізації», або хоча б «непогані/достатньо хороші».

— в армії продовжувати працювати з технологіями, які використовуєш у цивільному житті (Python у моєму випадку, плюс трошки РНР, плюс трошки фронтенду)
— отримувати в армії зп не нижче хоча б 80% від своєї сеніорсько-айтішної
— гарантія про невідправлення зі зброєю на фронт на весь строк служби
— вишенька на торті (опціонально): проходити службу в тому місті, де живеш, з можливістю покидати військову частину на вихідні (з вечора п’ятниці до ранку понеділка)

Навіть за відсутності останнього пункта, тобто при необхідності жити де скажуть, але за наявності перших трьох пунктів (технології + гроші + робота в тилу) — скоріш за все я б погодився.

Але поточний стан речей такий, що отримаю я **єм по губах від ТЦК, а не оці всі бенефіти, якщо раптом отримаю повістку і піду в армію.

«Все начебто нормально, зарплата хороша, дружній колектив, але як пожежа — хоч звільняйся!»

отримаю я **єм по губах від ТЦК

Не від ТЦК, а від ЗСУ, припиніть ділити військо на «наших котиків ЗСУ» та «г*ндонів з ТЦК» це одні й ті ж люди.

Спільного у них тільки колір одежі — наче по ТЦКашникам в центрі Львова будуть з кулеметів русня шмалити, як на фронті

Так по значному проценту співробітників ТЦК та СП русня уже шмаляла з кулеметів та інших видів озброєння, при чому прицільно.

Одне діло, коли по тобі шмаляє ворог, інше коли свої.

А чому це раптом свої по мені шмаляють?
І головне, якщо вони такі грізні шмаляки, то чому не підуть на фронт і не пошмаляють в загарбників.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

хай поліція йде воювати, без поліції краще буде!!11

До речі, чи була поліція перші два місяці вторгнення?

Дуже великий процент співробітників ТЦК та СП воювали проти загарбників і отримали поранення, завдяки ним ще й досі ті серед кого можна провести опитування живуть на території, яка поки що не захоплена справжнім ворогом.
Тепер проведемо уявний експеримент — уявімо що працівники ТЦК та СП прочитали Ваш допис і замість того щоб продовжити виконувати свій службовий обов’язок сказали «ну так тоді самі себе захищайте від довбаної русні» і всі як один перестали запихати ухилянтів у бусики. Нагадаю, згідно зі статистики, наведеної одним з дописувачів, серед 120 мобілізованих 100 мобілізовані через бусики. Таким чином через певний час після зупинки співробітниками ТЦК та СП запихання ухилянтів у бусики армія позбувається 5/6 своєї чисельності, і вороги з приспущеними штанами прогулянковим кроком, колонами займають всю країну за три дні, як вони люблять.

Є геройські вчинки, є зрочинні, часто їх робить одна людина. Який чином одне має виправдовувати інше?

Я бачу три варіанти. (1) влада вимушена вспровадити прозорі економічні правила. Бійці переходять на контракт та отримують можливість захищати свої права та адекватне матеріальне забезпечення. Система почитає працювати ефектевніше. (2) влада не взмозі мотивувати людей мобілізуватися, що призводить по поразки; (3) все йде як зараз.

Для мене варіант (3) самий несприйнятний, він евентуально призведе до поразки, або до тоталітарного суспільства, до великих втрат і не гарантує нічого. Варіант (2) ок, люди самі голосували за цю владу, отримали відповідно, та не змогли вплинути на неї. (1) ідеальний, куди треба рухатися.

колонами займають всю країну за три дні, як вони люблять.

Це набагато краще лонгтерм, ніж примусова мобілізація.

Це набагато краще лонгтерм, ніж примусова мобілізація.

не для всіх

Є геройські вчинки, є зрочинні, часто їх робить одна людина. Який чином одне має виправдовувати інше?

Є такий фільм, називається Хроніки Ріддіка, і там звучала фраза: «Іноді щоб перемогти зло, потрібне інше зло». Тобто йде вибір між двох зол — одне зло це запихання в бусики, інше зло — захоплення всієї країни ворогами.

(1) влада вимушена вспровадити прозорі економічні правила. Бійці переходять на контракт та отримують можливість захищати свої права та адекватне матеріальне забезпечення. Система почитає працювати ефектевніше.

Тут два питання. Перше питання який має бути розмір адекватного матеріального забезпечення і чи вистачить у держави ресурсів щоб такий розмір підтримувати. Друге питання — чи вистачить добровольців навіть на таке адекватне матеріальне забезпечення.

Варіант (2) ок, люди самі голосували за цю владу, отримали відповідно, та не змогли вплинути на неї.

Це нечесно по відношенню до тих людей, які за цю владу не голосували, та тих людей, які взагалі ще не мали права голосу на момент голосування, адже після приходу жорстоких та безжальних ворогів постраждають і вони.

Для мене варіант (3) самий несприйнятний, він евентуально призведе до поразки, або до тоталітарного суспільства, до великих втрат і не гарантує нічого

Справа в тому, що варіант 3 працює уже не перший рік, а тут Ви пропонуєте варіант, дієвість якого під двома великими питаннями.

Є такий фільм, називається Хроніки Ріддіка, і там звучала фраза: «Іноді щоб перемогти зло, потрібне інше зло». Тобто йде вибір між двох зол — одне зло це запихання в бусики, інше зло — захоплення всієї країни ворогами.

«— Ґеральте, — сказав Стреґобор. — Коли ми слухали Ельтібальда, багато хто з нас сумнівався. Але ми вирішили обрати менше зло. Тепер я тебе прошу про подібний вибір.
— Зло є злом, Стреґоборе, — серйозно сказав відьмак і підвівся. — Менше, більше, середнє, все одно, пропорції тут умовні, а межі затерті. Я не святий пустельник, не тільки добро чинив у житті. Але якщо я вже маю вибирати поміж одним злом та іншим, то волію не вибирати зовсім.»
© Анджей Сапковський «Відьмак. Останнє бажання»

якщо я вже маю вибирати

До 16 липня рішення приймаєш ти, потім рішення приймуть за тебе..
© Рекрутери ГУР

І що вони мені зроблять? Прийдуть шукати за місцем прописки (3 ги-ги), заблокують рахунок у приватбанку, де я залишив кілька сотень гривень (ще кілька ги-ги) або заберуть родовий маєток у 6 соток (ось тут стало прикро, але переживу ;-)

Піймають Вас на вулиці, запхнуть в бус, відвезуть на ВЛК, звідти на полігон, звідти на фронт, засунуть в окоп і дадуть наказ тримати посадку.

а довго ті посадки протримаються такими силами?

Уже тримаються не перший рік.

Уже тримаються не перший рік.

really? Активна бусифікація почалася менше року тому. Нагадати після яких подій?
Зміни на мапі Deep state за останній рік може ще переглянемо.

Нагадайте, будь ласка

Нагадайте, будь ласка

Скажімо так: це певним чином пов’язане з результатами «контрнаступу»

Дійсно, щойно пошукав на dou слово бусифікація, то це слово почало вживатися саме в 2023 році, за 2022 рік згадок цього слова немає.
Тож цілком можливо, що відповідь на Ваше питання

а довго ті посадки протримаються такими силами?

— дуже недовго, і жорстокі та нещадні вороги з приспущеними штанами дуже скоро захоплять усю Україну.

Не втрачаю пильності, виходжу тільки котів погодувати і до смітника — ризики мінімальні. А там — вже через 11 років я не буду цікавий для держави за віком або навіть раніше війна закінчиться, будемо оптимістами)

і це по-вашому нормально, за таке є сенс воювати?

не нормально. Але тут йде війна не «за це», а «проти тих».
люди хто виїхав — їм звісно пофіг що настане кацапія. Тому вони (в тому числі, не тільки вони) і роблять упор на «за це».
Святослав же (як мені здається) робить упор на «проти кацапні», бо він тут живе і йому настання кацапстану не пофіг.
А варіантів «щоб не воювати але і кацапстан не настав» просто немає.

Оооооо, оце заговорив СОВОК! =))))

Воювати проти чогось — це варварство, хвашизм, рашизм та сАвок. Проти чогось воюють сірі, бідні, недолугі та ватні — «антимайдан», «антиросія» (це типу такий образ ліплять кремлядські пропагандони), проти ЛГБТ, проти цивілізації, проти «каклов», проти здорового глузду.

Воювати треба за щось: за свободу, волю, незалежність, ідею, правову державу, світле майбутнє собі і своїм нащадкам, гроші, пільги, землю, довкілля (жарт, очевидно).

Воювати проти чогось — це варварство, хвашизм, рашизм та сАвок.

ясно. З кацапами ваюють савки, а справжні НЄСАВКИ забили і з’їбалися. Так?

(дописано пізніше)
Взагалі то «за щось» — борються. за свободу, за рівність, за правду (свою версію всього переліченого).
А воюють з ворогом. Ворог може бути уособленням чогось переліченого раніше, а може бути просто тупою сірою масою. От проти цієї маси у нас війна і йде.
Звісно, можна сформулювати як «йде війна за існування держави», але тоді двома коментами вище матимемо ситуацію «за це» vs «за це».

ясно. З кацапами ваюють савки, а справжні НЄСАВКИ забили і з’їбалися. Так?

Це ви сказали, не треба мені приписувати ваші придумки. І я з вами не згоден категорично.

Взагалі то «за щось» — борються. за свободу, за рівність, за правду

Це не так, «за щось» і борються, і воюють, працюють «заради чогось» люди сильні духом, компетентні, з цілісною картиною світу. А «проти чогось» воюють та борються" деграданти, дегенерати, совки, орки, та ниці духом.

Бо перше — це шлях створення, а друге — руйнації.

Бо перше — це шлях створення, а друге — руйнації

хах. Ну ну, можна ж боротися за смерть всих єретиків, за вайт павер чи блек лайв. Це все всього лиш про вибір слів.

І я з вами не згоден категорично.

я сам з тим не згоден. Але ж як так оце випадково вийшло, що з фразою про САВКІВ ви згодні, а про НЄСАВКІВ не згодні? Я ж, наче, спробував написати протилежне твердження. І, тіпа true === !false  і одночасно вірними мають бути обидві фрази.

Воювати проти чогось — це варварство
Воювати треба за щось

Ви трохи форумом помилилися, торкаючись (свідомо чи ні) трактатів китайської философії і конфуцианства ))

У світі великому, де безліч шляхів сходяться й розходяться, є три види воїнів. Кожен з них йде своїм шляхом, кожен має свою мету.

Глупі вступають у бій, не знаючи істинної причини. Їхні мечі спалаху́ють ненавистю, а серця палають гнівом. Вони борються проти ворогів, яких не розуміють. Їхній шлях — це шлях знищення та руйнації. Такі воїни втрачають себе, не досягнувши нічого істинного. Їхні битви марні, а жертви даремні.

Умні вступають у бій заради мети. Їхні мечі загартовані знанням, а серця палають рішучістю. Вони борються за ідеали, які вважають вищими за себе. Їхній шлях — це шлях перемоги та досягнення.

Мудрі не вступають у бій. Їхні мечі спокійні, а серця наповнені гармонією. Вони розуміють, що істинна перемога — це уникнення битви. Їхній шлях — це шлях миру та просвітлення. Мудрі воїни знаходять істину у спокої та гармонії, не руйнуючи, а творячи.

люди хто виїхав — їм звісно пофіг що настане кацапія.

Їм не пофіг, просто вони не готові за це воювати. Не тому що байдужі, а тому що своє життя дорожче.

Іноді складається враження, що їм навпаки хочеться щоб кацапня перемогла, бо вони пишуть усілякі зрадолюбські та всепропальські коментарі, сперечаються з військовими, розповідають про те як тут усіх у буси пхають хоча самі запихання до буса вживу ні разу не бачили, називають десятки причин чому не варто мобілізуватися та воювати проти кацапні.
Те що їм своє життя дорожче і так зрозуміло, інакше б вони не виїжджали.

Ви так пишете, ніби-то це погано. Взагалі, я вже писав, що одна з ознак фашизму це інтереси держави перед інтересами особистовсті. Повторюю, ще у 20-х роках XX сторіччя Муссоліні писав щось на кшталт «на зміну XIX сторіччю індивідуалізму та лібералізму має прийти XX сторіччя колективізму та фашизму».

називають десятки причин чому не варто мобілізуватися та воювати проти кацапні

Достатньо однієї причини — не хочу. Задача влади створити умови та дати мотивацію, щоб люди захотіли. Влада з цим не може впоратися, більше того, навіть не намагається щось робити у цьому напрямку. Для більшості мобілізація це безглузде самогубство: ти нічого з цього не отримуєш, це нічого не змінить, а то навіть ніхто не виключає, що чим більше у розпорядженні держави буде безкоштовних людських ресурсів, тим швидше вона їх марно розтратить на безглузді дії.

не варто мобілізуватися та воювати проти кацапні

Ну ти втратиш усе, підеш воювати поки тебе не вб’ють. Більше того, окрім великої мети побудувати комунізм, перемогти русню. Як завжди, відповіді за разунок чого це буде досягенено та якою ціною немає, і чи буде досягнено взагалі.

Ну а так, на мою думку, ситуація приблизно така. У шахах часто є вибір, або ускладнити ситуацію, але ти отримаєш мат скоріше, але у суперника будуть шанси помилитися. Або відтягнути кінець, перейти в довге закінчення, яке відтягне результат але там помилитися немає де.

Зараз мені ситуація бачиться саме так. Криза у середині країни це шанс перебудуватися. А от йти як вівці, дві ноги погано, чотири добре. Товариш Наполеон завжди правий, я буду працювати ще наполегливіше... Нічого не змінить, а в результаті буде ще гірше.

Ви так пишете, ніби-то це погано

Я так пишу, ніби це

і так зрозуміло

, а не погано, більше того, я і сам з задоволенням втечу, якщо трапиться підходяща нагода.

ти втратиш усе, підеш воювати поки тебе не вб’ють

Песимістичненько. А раптом я такий рембо, що ворогів арміями вирізатиму, або такий геніальний інженер, що створю армію роботів які всіх ворогів знищать.

відповіді за разунок чого це буде досягенено та якою ціною немає

Ціною героїзму та винахідливості захисників України.
А от відповіді на те, що влаштують тут «нещадні та жорстокі вороги з приспущеними штанами, коли захоплять всю країну», також немає, і судячи з того що кацапи тут творили під час голодоморів і масових репресій за Сталіна (а пуйло, судячи з усього, ще жорстокіший) прогнози з цього приводу дуже і дуже невтішні

Ціною героїзму та винахідливості захисників України.

Я це чув неодноразово за часів СРСР. Певний вітсоток на це клює, і гине, але загальну масу не надуриш. З часом СРСР збанкрутів.

Треба міняти систему, а у мобіліованого ще менше можливостей це зробити. Якщо не побудували захисні споруди, то в тебе вибір або загинути, або відійти та почути підозри у зраді, бо треба назачити винного. Ніякого простору для героїзму та винахідливості.

загальну масу не надуриш

Так уже надурили. Загальна маса навіть не думала що закриють кордони на виїзд для чоловіків і не випускатимуть з країни, тож тепер дуже багато людей опинилися в таких умовах, коли доводиться проявляти або героїзм, або винахідливість, або і те і те разом.

Загальна маса навіть не думала що закриють кордони на виїзд для чоловіків і не випускатимуть з країни

Багато хто виїхав у перший день, або виїхав до. Це як раз було очікувано. Але, коли я кажу «надурити», я більше маю на увазі підмінити моральне ставлення. Тобто можна казати, що моральний обов’язок стати на захист, щоб русня не дійшла до Києва, ... Але по факту більшість розуміють, що буде більше безкоштовного м’яса, буде більше м’ясних штурмів, якось вплинути на хід це не зможе, з великою ймовірністю ти просто позбудешся всіх своїх прав на невизначений термін до калітства або смерті.

якось вплинути на хід це не зможе

Дозволю собі не погодитися.
Для доведення своєї точки зору скористаюся доведенням від супротивного.
Уявіть собі, що завтра Верховна Рада прийме закон, згідно з якого кожен бажаючий військовослужбовець може звільнитися, президент підпише цей закон в той же день і цим законом «за два-три тижні» скористаються 90% військовослужбовців взагалі та 99.99% військовослужбовців на лінії зіткнення з ворогами. Після цього жорстокі та нещадні загарбники «з приспущеними штанами» за три дні, як вони люблять, займуть всю територію країни і будуть знущатися, катувати, ґвалтувати, грабувати, відбирати житло, викидаючи господарів на вулицю, та ще й не гаючи часу всіх чоловіків від 16 до 89 років мобілізують і поженуть штурмувати Польщу.
Отже, кількість таки має значення, і кількість на хід впливає.
На додачу до мого уявного експерименту зацитую одного з героїв, які нас зараз захищають:

Як боєць в окопі разом з сотнями тисяч таких самих бійців які досі стримують кацапську навалу ви і станете тим хто робить хід цієї війни.
Уявіть собі, що завтра Верховна Рада прийме закон, згідно з якого кожен бажаючий військовослужбовець може звільнитися, президент підпише цей закон в той же день і цим законом «за два-три тижні» скористаються 90% військовослужбовців взагалі та 99.99% військовослужбовців на лінії зіткнення з ворогами.

Навіщо уявляти, цей експеримент вже був поставлений у перші дні вторгнення, коли Верховна Рада здриснула. Ніхто нікого не примушував, люди самоорганізувалися та дали відсіч. При цьому ніхто нікого не бусифікував, кожен допомагав чим міг. Тому я абсолютно не згоден, що буде саме так. Написане я сприймаю на рівні «попадеш після смерті у сад з гуріями», ти віриш у цю казочку, я — ні.

тільки тоді ще була надія на вестернізацію, відповідні ліберальні реформи у бік правової держави. І убаюкування обдристовича про "ще три тижні і у рашистів закінчаться (люди|танки|ракети|гроші)

Скажемо так, сприймати написане слід якраз навпаки — у разі припинення опору загарбники влаштують тут не сад з гуріями, а справжнісіньке чистилище.

Уявіть собі, що завтра Верховна Рада прийме закон, згідно з якого кожен бажаючий військовослужбовець може звільнитися, президент підпише цей закон в той же день і цим законом «за два-три тижні» скористаються 90% військовослужбовців взагалі та 99.99% військовослужбовців на лінії зіткнення з ворогами. Після цього жорстокі та нещадні загарбники «з приспущеними штанами» за три дні, як вони люблять, займуть всю територію країни і будуть знущатися, катувати, ґвалтувати, грабувати, відбирати житло, викидаючи господарів на вулицю, та ще й не гаючи часу всіх чоловіків від 16 до 89 років мобілізують і поженуть штурмувати Польщу.
Отже, кількість таки має значення, і кількість на хід впливає.
На додачу до мого уявного експерименту зацитую одного з героїв, які нас зараз захищають:

То ви хочете сказати, що 90% віськовослужбовців не проти «ухильнутись» за можливості? Це вже зрада чи ще ні?

А якщо, на вашу думку, така Україна не потрібна навіть військовим, що її боронять, то чи потрібна вона цивільним?

ви хочете сказати, що 90% віськовослужбовців не проти «ухильнутись» за можливості?

Це уявний експеримент який показує що станеться якщо 90% військових «ухильнуться».

чи потрібна вона цивільним?

Звісно потрібна, інакше

жорстокі та нещадні загарбники «з приспущеними штанами» за три дні, як вони люблять, займуть всю територію країни і будуть знущатися, катувати, ґвалтувати, грабувати, відбирати житло, викидаючи господарів на вулицю, та ще й не гаючи часу всіх чоловіків від 16 до 89 років мобілізують і поженуть штурмувати Польщу.

Це лише за умови українських заградотрядів на кордоні, що стрілятимить по бажаючих його перейти. Але по факту, в цьому сценарії погранці будуть першими, хто здрисне.

Ні. Не зможуть усі виїхати, навіть якщо всі до останнього захочуть. Тут на доу є багато історій про те, як на початку повномасштабного вторгнення люди добиралися по чотири дні до західної частини країни. А якщо вороги ще й поррзбивають траси і залізниці, то ще менше людей втечуть.
І не забувайте про те, що багато людей просто не будуть тікати, бо наївно думатимуть що москалі їх не чіпатимуть, залишаться доглядати старих батьків, не уявлятимуть як зможуть за кордоном підтримувати той рівеньжиття що мають тут. Скажете що ну і самі винні? Так у них є діти, яким теж доведеться страждати через неправильне рішення батьків.

цікаво, а рашисти як пересуватимуться? І навіщо їм протесне населення, що хоче виїхати?

а рашисти як пересуватимуться?

Зайдуть з Білорусі по маршруту Ковель Луцьк Львів Стрий Івано-Фраківськ Коломия Чернівці, і всім хто на сході від цього маршруту відріжуть всі шляхи до втечі. Рухатимуться швидше ніж втікачі, бо розбомблять траси і залізниці, які ведуть зі сходу на захід.

навіщо їм протесне населення, що хоче виїхати?

Жінки щоб було кого ґвалтувати, чоловіки щоб було кого пускати на м’ясні штурми Варшави.

Уявіть собі, що завтра Верховна Рада прийме закон, згідно з якого кожен бажаючий військовослужбовець може звільнитися, президент підпише цей закон в той же день і цим законом «за два-три тижні» скористаються 90% військовослужбовців взагалі та 99.99%

На сьогодні це приблизно так. Але. «уявіть собі» якщо б влада не валяла дурника всі це дні, і не діяла по факту, а думала б наперед, ну хоч трохи. Якби вона перед війною хоч би трохи переділила часу закону про мобілізацію, хоч би трохи зробила укріплень, хоч би трохи мобілізувала бажаючих.
То не прийшлось би слати хлопців в кедах з калашем проти танків і не було б втрачено стільки народу, мотивованого народу, з досвідом війни.
І знов таки «уявіть собі», як воюю генерал знаючи що в нього тільки 1кк особового складу і може 300-500к в резерві, або коли він знає що в нього резерв 5кк?
А з дурною головою можна і 500к втратити і 5кк.

Влада обрана більшістю населення, тож скаржитися на владу це все одно що скаржитися на самих себе.

Вибори — це як сходити до київського зоопарку. Ти можеш підійти до загону з буйволами, яками, верблюдами тощо. Але є загальна риса — від кожної групи тваринок смердить лайном)

Так Ви маєте дякувати владі що працює в таких нелюдських умовах.

Ви маєте дякувати

не маємо, звичайно. це їх робота. більше того звільняти місце для когось іншого ці люди не спішать з чого напрошується висновок, що умови їх більш ніж влаштовують.

Так може, ці люди не спішать звільняти місце для когось іншого якраз через те, що інших, готових зайняти це місце, немає.
Той хто таке пише навряд чи хоче зайняти їх місце:

Вибори — це як сходити до київського зоопарку. Ти можеш підійти до загону з буйволами, яками, верблюдами тощо. Але є загальна риса — від кожної групи тваринок смердить лайном)

Може Ви б хотіли зайняти їх місце?
Якщо ні, то маєте бути їм вдячні за те, що вони роблять роботу, яку ніхто не хоче робити.

Може Ви б хотіли зайняти їх місце?

Ні, дякую, я за двома головними умовами відбору не підходжу: не б***ь і не провокатор.

«Так от, «пастка-22» полягає в наступному: хоч би які слова вимовлялися на політичній сцені, сам факт появи людини на цій сцені доводить, що перед нами б***ь і провокатор. Бо якби ця людина не була бляддю та провокатором, її б ніхто на політичну сцену не пропустив — там три кільця оточення з кулеметами.."© Пелевін

Комусь же потрібно виконувати цю роботу.

інших, готових зайняти це місце, немає.

та як це? опозиція є, а готових зайняти місце немає? так не буває.

За версією Сергія, немає тих, від кого не

смердить лайном
смердить лайном

по-перше я не Сергій.
по друге — нюхати їх не потрібно

Ви маєте дякувати

я писав Сергію.
Ви можете не дякувати.

нюхати їх не потрібно

О, це краща порада ніж

Ви маєте дякувати владі
Влада обрана більшістю населення, тож скаржитися на владу це все одно що скаржитися на самих себе.

Взагалі то, по закону, що у обраних що у призначених політиків є обов’язки і відповідальність. Навіть кримінальна.

А, то якщо поскаржитися на форумі, то політиків буде притягнуто до відповідальності. Щось в цьому є.

А, то якщо поскаржитися на форумі, то політиків буде притягнуто до відповідальності.

Є громадська думка, є соціальні процеси, тиск суспільства. Насправді це впливає. І влада вимушена на це реагувати.

одна з ознак фашизму це інтереси держави перед інтересами особистовсті.

Мне казалось это признак человека, которому не всё равно на это государство, а оказалось фашизм

Фашизм це коли інтереси «держави» превуалюють над інтересами громадян. Ідея звучить дійсно привабливо, як і комунізм, але на практиці не працює, бо держава це абстракція. Рано чи пізно під інтересами держави розуміються інтереси чиновників, президента, олігархів, тощо. Що можна бачити в РФ. Що ми починаємо бачити в Україні.

Тобі не все одно? Іди воюй, агітуй, але примушувати робити будь-що не можна.

мені теж не пофіг, що діти в ефіопії голодають. Це просто можуть бути різні рівні непофігізму.

Не тому що байдужі, а тому що своє життя дорожче.

особисто я це розумію і погоджуюсь.
Але є персонажі, які не просто «не готові за це воювати», а ще й відмовляють інших, насміхаються над тими, хто воює, сіють зрадоньку. оце вже блядство і повна хєрня.

Але є персонажі, які не просто «не готові за це воювати», а ще й відмовляють інших, насміхаються над тими, хто воює, сіють зрадоньку. оце вже блядство і повна хєрня.

Позиція скоріше така: нічого не робити, поки держава не додать прозорості, можливості військовим захищати свої права, нормальної оплати та ефективно роботу усіх ланок. Це приблизно як позиція профсоюзів: зробіть нормальні умови праці. Не кажучи про взагалі ефективні економічні механізми.

у вас — така, а у тих, хто вживає фразочки like «хаха, інтірєсно узнать как солдатам ваюєца за корупціанєров» не така.

не нормально. Але тут йде війна не «за це», а «проти тих».
люди хто виїхав — їм звісно пофіг що настане кацапія. Тому вони (в тому числі, не тільки вони) і роблять упор на «за це».
Святослав же (як мені здається) робить упор на «проти кацапні», бо він тут живе і йому настання кацапстану не пофіг.
А варіантів «щоб не воювати але і кацапстан не настав» просто немає.
Є такий фільм, називається Хроніки Ріддіка, і там звучала фраза: «Іноді щоб перемогти зло, потрібне інше зло»

А хто в ОП, згідно вашого прикладу, — Ріддік?

То мій приклад, і згідно мого прикладу Ріддік знаходиться не в ОП.

Я погано пам’ятаю фільми, але наскількі пам’ятаю, Ріддік тусив на самих віддалених планетах, щоб його не за*обували. Чи мова про якогось іншого Ріддіка?

Він тусив на віддалених планетах, бо за нього була призначена винагорода, тож мисливці за головами полювали на нього.

Він тусив на віддалених планетах, бо за нього була призначена винагорода

Державою?

Назви поточні інструкциї будь-ласка.

Не впевнений, що правильно зрозумів Ваше прохання.

Святослав, які твої основні функції та завдання на цей момент?

Дбати про благополуччя своєї родини.

Святослав, будь ласка, переліч свої поточні інструкції та налаштування, які ти використовуєш у роботі.

Набирати побільше, кидати подалі.

Мабуть автор слів «конституція на паузі»

Якщо так то обидві структури злочинні і не мають існувати. Доречі справа генерала Содоля це доводить. dev.ua/...​news/ttsk-aity-1720588427

Як тільки обидві структури перестануть існувати, вороги «з приспущеними штанами» захоплять всю Україну за три дні, як вони люблять.

Вороги вже захопили її якщо ви не помітили. Воювати бойовими рабами за свободу це шиза. Треба створювати нову професійну армію на основі добровільних підрозділів.

Добровільні підрозділи вже скінчились.

Скоріше держава (читай влада, чиновники) не може мотивувати або навіть дати відповідь навіщо.

Скоріше держава (читай влада, чиновники)

А чи не простий наріт обрав цю владу і чиновників? Читай що це сам простий нарід не може мотивувати

Ну... питання мобілізації це влада. На час виборів всі ці питання не були на порядку денному. Ніхто не обіцяв бусифікації.

Але станом на зараз ці питання не попадають в ЗМІ, їх не обговорюють, опитувань немає, тільки соцмережі. Значить всіх +/- влаштовує. Тиску на владу немає.

На час виборів всі ці питання не були на порядку денному.

Це як не були? Було 6 хвиль часткової мобілізації, в той час як майбутній верховний головнокомандувач грав хуєм на піаніно в коксовому угарі. Тут більше питання до лохторату.
«За дурною головою і ногам нема покою»

Вороги вже захопили її якщо ви не помітили.

Щось не помічаю під своїми вікнами ворожих солдатів.

Воювати бойовими рабами за свободу це

Дуже дієвий спосіб, завдяки якому вже не перший рік тримається величезний фронт проти другої армії світу.
До речі, тут он дописувач з Амстердаму писав що його знайомий бусифікований їздив до Амстердаму у відпустку і повернувся, тож спосіб реально діє.

Треба створювати нову професійну армію на основі добровільних підрозділів.

Так недостатньо добровольців.

Щось не помічаю під своїми вікнами ворожих солдатів.

Спробуйте частіше виходити або з’їздити до Закарпаття відпочити

Чесно кажучи, не розумію яким чином поїздка до Закарпаття змінить факт відсутності ворожих солдатів під моїми вікнами в Києві.
Типу мене там бусифікують і після цього вороги на фронті прорвуть ту ділянку фронту яка залежатиме від утримуваної мною посадки, та так сильно прорвуть, що аж до Києва дійдуть?
В такому випадку мені дуже легко запобігти захопленню ворогами всієї України — не їздити до Закарпаття)

Все ви розумієте, але включаєте дурника. Ну сидіть вдома кукуйте, народжуйте 3 дітей)

А ви розумієте, що чим більше буде примусової мобілізації, тим більше буде тих, кто при першій нагоді пустить своїм бійцям кулю в спину та здасть позиції русні за квиток до до умовної Турції.

Тому я дуже скептичной до того, що прийняті заходи допоможуть досягти ефекту.

Це ви мені кажете? Я саме на це і натякаю дуже повільно розуміючому пану

повільно розуміючий пан намагається дати тобі поправити свою позицію. Бо настільки явно висловлена позиція «солдати зсу — вороги» це занадто навіть для зрадойоба.

Якщо солдати зсу порушують права власності та чинять насильство — так вони вороги.

квантор не відвалиться від таких тверджень?

Прийняті заходи уже досягли ефекту.
Цитую:

із всієї нашої роти в навчальному центрі я знав 5 (!) добровольців, десь порядка 15 людей, що прийшли по повістках в ТЦК і в спокійному режимі пройшли процес мобілізації і понад 100 (!) людей, які були бусіфіковані, по більшому з Харкова і Дніпра (НЦ був під Ново-Московським).
Одного схопили, коли він йшов в треніках за цигарками.
Іншого витягли з машини на блок-посту і кинули в машині його дружину і дочку.
Ще одного «прийняли» прямо у парадного, наче караулили першого-поперечного.
І т.д. Там багато історій було, цікавих і таких, що захочеш — не вигадаєш.

Оце вже статистика, еге ж?

Згідно з Вашого припущення:

чим більше буде примусової мобілізації, тим більше буде тих, кто при першій нагоді пустить своїм бійцям кулю в спину та здасть позиції русні за квиток до до умовної Турції.

за наведених вище пропорцій 100 примусово мобілізованих мали б розстріляти в спину 20 тих хто прийшли самі, та цього не відбувається, більше того, тут ось дописувач писав що його примусово мобілізований знайомий приїжджав у відпустку в Амстердам та повернувся до України.
Отже, ваше припущення хибне.
І я навіть маю три можливі пояснення чому:
1. Примусово мобілізовані на власні очі бачать військові злочини ворогів, і розуміють, що це зло потрібно знищити.
2. Примусово мобілізовані і самі в глибині душі ще до потраплянння в бусик розуміли, що загарбників потрібно знищити, та їм не вистачало рішучості, і ті хто запихають в бусик допомагають їм прийняти правильне рішення.
3. Коли примусово мобілізований сидить в окопі під градом снарядів та мін, тримає посадку і не може навіть голову з окопа висунути, ворогам легше його КАБами накрити, аніж видати йому

квиток до до умовної Турції.

Ну або так. Головне тут навіть не те, яким чином примусова мобілізація працює, головне те, що вона взагалі якимось фантастичним чином працює.

Війна взагалі це

буквально смерть

, в цьому суть війни.

а ви знаєте що їх більше?

Так.

чому у нас зливають людей з майже таким самим інтузіазмом як і росія?

Бо вчилися за тими ж військовими підручниками.

Те, що ви пишете, це початкова форма ідеології фашизму. У 20-х роках XX сторіччя Муссоліні в маніфесті писав, що на відміну від XIX сторіччя лібералізму та індивідуалізму, нове XX сторіччя має стати сторіччам колективізму та фашизму.

До чого привела ідея, що людина за потреби має підкорятися держві, а держава за потреби може порушувати закони можна бачити. Більшість росіян аплодували фюреру, який віджав ЮКОС. Теж була потреба, і був результат — покращення економічного стану.

Тому так, певний ефект від цього можна бачити, але довгостроково це фейл. Так, в першу чергу будуть ті, кому можна промити мозок цією пропагандою. Але з часом їх буде меньше.

1. Примусово мобілізовані на власні очі бачать військові злочини ворогів, і розуміють, що це зло потрібно знищити.

Ну... вони бачуть війну, ворог намагається знищити. Це не злочин. Бусифікація це злочин. За який ніхто не покараний. Кожен бачив на власні очі.

2. Примусово мобілізовані і самі в глибині душі ще до потраплянння в бусик розуміли, що загарбників потрібно знищити, та їм не вистачало рішучості

Особливо я вже в цьому не впевнений, для мене зараз більш небезмечними є фашисти, які виправдовують бусифікацію, ... Ну а так приємніше думати, ніж що я був дурнем, мене спіймали та продавили.

3. Коли примусово мобілізований сидить в окопі під градом снарядів та мін, тримає посадку і не може навіть голову з окопа висунути, ворогам легше його КАБами накрити

Ну... Може не повезти, але якщо буде шанс...

Україна має дуже дієвий двічі випробуваний спосіб запобігти формуванню диктатури, фашизму, тоталітарзму — це майдан. Під час війни майдан неможливий бо призведе до захоплення ворогами України. Та коли війна закінчиться і Україна не буде захоплена ворогами, ніякого тоталітарзму на території України закріпитися не може. Ті хто стояв на майдані а потім пішли воювати проти загарбників цього не допустять — якщо, звісно, доживуть до перемоги України.
Більше того, це несприйняття українцями тоталітаризму може вкотре зіграти з нами злий жарт і вороги нас таки захоплять, а вони мають значно ширший арсенал придушення непокори, аніж ті кого Ви абсолютно безпідставно вважаєте більш небезпечними.

ніякого тоталітарзму на території України з’явитися не може

Легко. Якщо лишилися лише ті, яких можна бусифікувати, а багато розумних виїхало за кордон, то легко... Тим більше початок вже є, ідеологія фашизму набула популярності та реалузується.

а вони мають значно ширший арсенал придушення непокори

Але можна виїхати, на відміну від. І примусової мобілізації менше.

Якби

лишилися лише ті, яких можна бусифікувати

то, звісно

Легко

Та Ви забули про тих

хто стояв на майдані а потім пішли воювати проти загарбників

— диктатура буде можлива тільки якщо всі вони загинуть на війні проти загарбників.
А, а ще ж є певний процент тих, які зараз мобілізуються добровільно — вони, якщо доживуть до перемоги, також не допустять становлення диктатури.

Але можна виїхати, на відміну від. І примусової мобілізації менше.

Тут Ви виходите з припущення, що до людей на захопленій території вони ставитимуться так само як і до своїх. А судячи з дописів на доу, навіть до мешканців Криму вони ставляться значно краще ніж до мешканців інших тимчасово окупованих українських теритрій. Тож цілком можна припустити, що до мешканців територій, які будуть окуповані після скасування примусової мобілізації, загарбники будуть ставитися ще гірше, і зовсім не факт що дадуть втекти. Нагадаю, що для того щоб виїхати з окупованих протягом повномасштабного вторгнення територій людям потрібно було проходити фільтраційні табори.
Отже, покластися на милість безжальних і жорстоких загарбників у питанні ставлення до людей, що проживають на територіях, які вони завоюють після того як примусову мобілізацію скасують, було б занадто оптимістичненько.

Коли ми кажемо про окупацію України за три дні, то на початку третього кордони будуть відкриті. Знову ж таки, набагато простіше випустити тих, хто не хоче бути в РФ та заселити своїх, ніж їх лишати.

Так, припустимо треба проходити фільтраційні табори. Але шанси є, багато хто з окупованих територій таки виїхав за кордон. Мобілізація не має визначених термінів, ніяких можливостей захисту своїх прав. Комусь повезло. Комусь ні.

А, а ще ж є певний процент тих, які зараз мобілізуються добровільно — вони, якщо доживуть до перемоги, також не допустять становлення диктатури.

Смішно, коли ви кажете про те, що більшість працівників ТЦК це колишні воїни. Вони перші порушують закон.

Знову ж таки, коли перемога? Років через десять? Взагалі, у нас тупа корумпована влада, яка не хоче ефективної системи, бо нічого не вкладеш. Ваші гасла: «підкоруйтесь цій владі, буде перемога!» Як на мене це ... цензурно кажучи, маячня.

Коли ми кажемо про окупацію України за три дні, то на початку третього кордони будуть відкриті.

Так не факт що за ті три вдасться до того кордону дістатися через величезну кількість людей які до того кордону дременуть, особливо з малими дітьми. Тут на доу є багато історій про те як до заходу країни на початку повномасштабного вторгнення добиралися по 4-5 днів.

набагато простіше випустити тих, хто не хоче бути в РФ та заселити своїх, ніж їх лишати.

Чомусь в СРСР такою логікою не керувалися, і всіх тримали за залізною завісою.

припустимо треба проходити фільтраційні табори. Але шанси є, багато хто з окупованих територій таки виїхав за кордон

Я не заперечую, я вказуючи на тенденцію — з кожної наступної завойованої ворогами території втекти все важче і важче.

Смішно, коли ви кажете про те, що більшість працівників ТЦК це колишні воїни. Вони перші порушують закон.

Так це ж для збереження України.

коли перемога? Років через десять?

Оптимістичненько.

Ваші гасла: «підкоруйтесь цій владі, буде перемога!» Як на мене це ... цензурно кажучи, маячня.

Скажемо так, прогарантувати перемогу за нинішніх умов складнувато, та з тим що непокора цій владі ймовірність перемоги зменшує, сперечатися складно.

у них ресурсів більше

Я не бачив жодних спроб піти цим шляхом. Якщо брати саме за мобілізаційні ресурси, то я не впевнений: при прозоросні умов, при готовності багатьох вкладатися матеріанльно, фонди, ... Проблема тут в тому, що ніхто навіть не спробував рухатися у цьому напрямку.

Так зараз недоступні ті методи складання суспільних договорів, якими користувалися в мирні часи.

Та ні, це Ви розумієте, що справжні вороги це кацапські завойовника, але включаєте дурника.

якщо раптом отримаю повістку

Якщо це буде варіант на певну дату, то за тих пару днів ще буде шанс спробувати знайти відношення +/- оптимальної посади, але тоді тільки контракт

це прям цитати доу

Вам може ще й морозиво в опенспейс приносити?))

Підписатись на коментарі