Кандидати зникають. Аналітика Djinni за Q2 2024

Djinni опублікували звіт за другий квартал 2024.

Єдиний поки що однозначний тренд — кандидатів стає менше.

• Мінус 4 тисячі кандидатів у пошуку. Здебільшого за рахунок джунів та світчерів.
  • Квітень був найуспішнішим місяцем за рік за кількістю наймів та вакансій. Червень — найгіршим.
  • Зарплати у вакансіях та наймах відновлюються після падіння.
  • Кількість відгуків у червні найнижча з квітня 2022-го.
  • Зростає частка повністю віддалених вакансій, де локація кандидата не важлива.

Ми не робимо прогнозів, але цікаво почути ваші. Які очікування від літа?

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

тільки помітив

джинні більше не дає міняти краіну в профайлі

це б могло поянити «кандидати зникають»
і піднімажє питання щодо «Remote work» будь звідки

Якщо не помітили

Ще гірше ніж я думав

Кнопка аплай просто не активна якщо країна яку примусово присвоїв джинеі не співпадає з країною вакансії.

Ні про плановий переїзд ні про удальонку мова вже не не йде

Реальний приклад який джинеі таким чином не покриває:

У компанії офіси в кількох країнах, включаючи країну замовника.
Вакансія щирий аутстаф

В мене разів 5 розмова з дефолтного ФОП переходила на 1099 в США і всі були щасливі.

Рекрутерша не могла второпати, бо не ту методику читала
А СТО зразу зрозумів, а так ми знаємо як це оформити.
Якщо сума ринку влаштовує то без проблем через інший офіс на 1099

Тому якщо вже так різати, треба додавати пункт, гроші України чи Польщі оформлення за законами сша

Цікаво на скільки різний в усіх досвід з Джинні)
Я от в таборі тих, хто зміг знайти роботу саме за його допомогою, а інші ресурси пошуку, той самий DOU, відвідую здебільшого з цікавості.
Щодо зникнення кандидатів в IT, думаю, що тут усе разом складається: і наслідки мобілізації, і розчарування джунів, які покинули спроби, і зростання колишніх джунів до мідлів, і те, що після хвилі скорочень, коли багато хто залишався за бортом та активно шукав, усе стабілізувалось, і, певно, що Джинні треба теж щось змінювати.
Інші ресурси також б’ють на сполох щодо сильного зниження кількості кандидатів в усіх сферах. Нещодавно чула чутки, що усім знайомі «Обухівські 65 метрів» немає кому виробляти і скоро залишимось без туалетного паперу...
З рештою, головна причина тут одна... І залишається високою імовірність того, що коли війна закінчиться, то стане ще гірше.

Немає сечі терпіти ці пекельні борошна на ринку праці

Джінні норм і у мене з ним лише теплі спогади :) Влітку шукати роботу як на мене — погана ідея, це так само як починати важливі справи у П’ятницю.

Зараз особливо немає різниці, коли шукати роботу, бо її практично немає. Різниця по кількості вакансій в сезон і не в сезон в межах статистичної похибки.

питання більше не в кількості вакансій, а в готовоності менеджменту (в тому числі і технічному) витрачати час в сезон відпусток на найм, співбесіди, тощо. Ну і буває таке що потрібно швидко з якихось причин.

навіть страшно уявити як працює їх бізнес у «сезон відпусток»
маячня

Я думаю, висновки про ринок на основі даних Джинні можуть бути не дуже коректними. Джинні чудово показав себе на ринку кандидата, коли компанії готові були вкладатися грошима і часом в будь-які способи найму.
Зараз же ряд трендів призводить до зниження популярності сервіса:
1. Великі і відомі компанії можуть наймати людей за рахунок публікації вакансій. Кандидатів достатньо, не потрібно за ними бігати.
1.а. В кожної з таких компаній точно є система для рекрутингу, там же готова інтеграція з публікацією вакансій в популярних місцях. Маю припущення, що Джинні далеко не в усіх таких системах присутній, а витрачати час рекрутера на ручний процесінг немає сенсу. Достатньо того ж лінкедіну.
2. Люди виїхали і продовжують виїзжати. Для таких кандидатів цікаві вже європейські/американські компанії, там інші сайти пошуку.

Тому звичайно очевидно, що справи на ринку праці не дуже, але це «не дуже» може в більшій мірі відчуватись на Джині через його регіональну нішевість і історично більшу орієнтованість на кандидатів.

Суб’єктивно, останній місяць-два за кордоном ринок став кращий (хоч зараз і літо).
На джині я отримав першу пропозицію за останні 2 роки з 8к$.

З осені очікують зменшення ставки ФРС, значить з нового року вакансій буде більше.
Та й очікування топ менеджерів що АІ буде писати код не виправдились.

А кандидати ще зникають бо за кордоном джині ніхто не юзає крім «наших».
Тому і роботу шукають в інших сервісах

Де знайшов останні три робочих місця, з кінця — Dou, LinkedIn, Dou

На джині імхо була якась діч, хоча останній раз мій профіль був в Топ-1 за моїм напрямком

Взагалі не розумію що там роблять, коли шукав роботу спробував той Джіні, мені сказали що я їм не підходжу, трохи здивувався від такого, з таким підходом хз хто там взагалі є.

Джині був популярний десь 3-5 років тому коли був сильний jobseekers’ market, але тепер ринок змінився і повернення назад не очікується, максимум він буде збалансованим. Деякий час Джині ще розвивався за інерцією, але тепер це шлях в нікуди, нажаль.

Джин працює на ринку кандидата. Коли клієнти носяться за девами і готові платити за найм.
А коли деви самі спамлять своїми резюме всіх і вся...

А варіант того, що з часом люди просто перестають користуватися цим ресурсом ніхто не розглядав?) за мої 6 років в сфері, я не отримав жодної адекватної пропозиції на джині. Кожного разу знаходив роботу через лінкед ін або доу. І коли в майбутньому задумаюсь про зміну місця роботи по тим чи іншим причинам — не буду активувати профіль на джині. І ні, це не я зник як кандидат, а джині зникла для мене як платформа

Пошук через dou ... було враження пишеш в нікуди і перестав ним користуватись.
Джин це була бімба 5 оферіа за три неділі.
Зараз звісно все помінялось

Опа, джунчики, які закінчили двомісячні курси, почали збриватися)

Мінус 4 тисячі кандидатів у пошуку.

Так ждин сам приховуэ неактивні профілі. Мій також нещодавно прикрив.

це вже давно, роки півтора. Але весь цей час кількість кандидатів онлайн все одно зростала, а тепер ні.

Можливо, я не відстежував, мій акк перший раз приходвали 🤷‍♂️

повністю віддалених
вакансій
локація кандидата не важлив

Але у Польщі і вікнами на північ

Кандидати зникають

оце так посилили мобілізацію(

Та ніколи не було 80-100к в реальному активному пошуку. Моя суб’єктивна оцінка — без роботи десь 10к кандидатів + 10к готові піти з поточного місця за першої ліпшої нагоди. Всі інші — періодично дивляться на вакансії в надії перейти на кращу зп чи інші умови. Prove me wrong

Ак рекрутерам треба якраз оті що з роботою і не шукають

Всі інші — періодично дивляться на вакансії в надії перейти на кращу зп чи інші умови. Prove me wrong

Не з початку війни/кризи.

Зараз ЗП менші (в кращому випадку такі самі) ніж були в кінці 2021, тому смисл щось міняти

Все вірно, тому й "зникають"(=вимикають профіль)

Є питання щодо достовірності даних, які відображає djinni в таблиці «Рейтинг за кількістю пропозицій».
Нещодавно, після кількамісячної перерви, я перевів профіль з режиму «Не шукаю роботу» в режим «Пасивний пошук».
Мій профіль чомусь відображається в «ТОП-10 профілів» з кількістю пропозицій, як заявляється, більше 10 за останній місяць.
Це не відповідає дійсності, панове.
Це ставить під сумнів всю іншу інформацію, яка надається сервісом.

Також останні рази, коли повертався на джин, то профіль завжди був в топ-10 в декількох різних категоріях, але дальше обміну черговими любʼязностями з рекрутерами не заходило, як це постійно буває на джині.

це скоріше проблема саме з цим рейтингом, з кодом як він рахується, а не з нашими даними. Про рейтинг — передала розробникам.

Недавно був у пошуку роботи, і джині був не топ за кількістю відгуків і наявних вакансій. Знайшов роботу через DOU. Тому можливо проблема не в кількості кандидатів, а в джині?

Чесно, найуспішніші найми в мене були через LinkedIn, там рекрутери нікуди не пропадають, Djinni класна платформа з точки зору користувацького досвіду, але з неї вихлоп малий...

За свою карʼєру змінив більше 5 різних компаній і тільки раз мені вдалося знайти роботу через джин — в далекому 2016 році. Проект виявився дуже так собі і пробув я там не довго. Після того я кожного разу починав пошук з джина, але це ні разу нікуди не приводило. Всі успішні найми були через лінкдін або особисті знайомства. На джині ж як завжди рекрутер або пропаде через 2 повідомлення; або не буде відповідати місяць, а потім повідомить, що вакансія закрита; або не може скласти собі ціни/не знатиме, який кандидат їм потрібен. Джин мені напоминає сільський базар, де ходять крутять носом і говорять «піду ще подивлюся і повернуся до вас», а якщо і повертаються, то на остатки, які кривлячись беруть, а потім вдома проклинають, бо не якісний товар.

В джині немає ніякої етики, суто базар. Не дивуйтесь що там сидять в більшості або боти або «ми вам подзвонимо»

Цікаво з чим це пов’язано🤔

Підписатись на коментарі