Порадьте тонометр

Доброго дня. Трохи офф топік. Порадьте тонометр з точними показниками. Розглядаю в першу чергу автоматичні, на другому місці напівавтоматичні тонометри.

Брав paramed one x, але показники відрізнялись від механічного на 12- 20 пунктів. Читаю відгуки на omron m2 більшість відгуків хороші, але в поганих також скаржаться на рандом.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ви хочете вимірювати якісь показники приладами що не проходять повірку/калібрування і дивуєтеся розмаху показників?

только механический, остальное все ебячество

А коробка-автомат то для одноногих.

а пралка-автомат то для безруких

У меня на механике на 100 км 4-5 литра солярки, а у тебя сколько?

А коробка-автомат то для одноногих.

Ну залежить від автомату. В бюджетному класі автомати дійсно паршиво працюють (що погіршується нестачею потужності двигуна). Тоді дійсно на механіці приємніше.
Якщо сучасні 7-8 передач і потужний двигун то вже інша справа.

Маю MICROLIFE BP B1 Classiс. Поки без нарікань.
Omron теж класні

Офтоп, але почав гуляти і тягати залізо в залі і тономерт став непотрібним.

тонометр з точними показниками

для точних показників і в динаміці — є Холтер АТ (раз питаєте за тонометр — мабуть вже знаєте, що це таке)
а дома контролювати тиск — підійде який завгодно адекватний медичний автоматичний тонометр, головне — періодично перевіряти результати ще якимось альтернативним

Купляв собі Microlife автомат бо новачок у тих хворобах))
Користуюся 2 роки, основная задача була вести щоденник тиску 2-3 рази на день для лікаря.
З іншими апаратами не порівнював, але за показами мав до лікування 130-140 верхній тиск, зараз маю 118-122/78-81 після лікування. Тож думаю він не бреше.

Автомат зручний, що нічого не треба качати, батарейок вистачає на півроку щоденного користування. Мінус для мене знайшов якщо робити виміри зранку поки хтось спить (діти), то торохтіння компресора може заважати.

Як з усіма тонометрами, я погоджусь з іншими, що треба звикнути міряти певним чином.
Не варто робити одразу після навантажень, сам вимір варто починати через хвилинку-дві сидіння у стані спокою, не одразу після прийому їжі, напоїв або прийому ліків. Тобто створити умови щоб кожний вимір проходив при однакових умовах. Наприклад, лікар на прийомі вимірює коли вже просидів на стільці хвилин 5, його покази збігаються з моїми домашніми.

Наступний візьму гармін, бо він компактний, синхронізація з аплікухою. Компактний, без трубочок, що зручно в плані зберігання при щоденному використанні.

Ще додам, що лікарі навіть не дивляться в ті графіки, їм звичніше звичайна табличка. Я на початку покази писав у Samsung Healths, то поки лікар писала діагноз на прийомі, я й писав табличку за 2 останні тижні.

В мене Omron (хз яка модель), то задоволений. Вже більше 2 років користують і не скаржуся на точність вимірювання. Але найкращий тонометр — ручний з грушею і слухавками :)

Omron M7 Intelli IT (IT — Itishnic Edition 😂). 2 людини + гостьовий режим. Вміє передавати показники у Apple Health. Є своя аппка, яка має налаштування на 2-разовий замір і збирає статистику, малює графіки.

Користуюся саме таким.
На жаль, апка не вміє у імпорт даних. Поміняв телефон — ну можеш свою статистику у CSV експортнути.

Не може, але вони намагалися. Відносно нещодавно переписали її з нуля і зі старої експортували дані. Імпортнути їх я так і не зміг, хоча це типу була фіча. Розбиратися і писати у саппорт було лінь.

В мене перехід на нову апку теж якось пройшов. Не без проблем і не з першого разу, але пройшло. А от перехід на новий телефон — зась.

Просто треба навчитися користуватися звичайним механічним з грушою та стетоскопом. У мене тонометр 80их років, політ нормальний.

Брав колись своїй сім’ї Omron (модель не пам’ятаю), наші потреби у відносно рідкому періодичному замірі задовольняє

Таки дожив до цієї теми на dou. Плюс один за Omron.

Всією командою підписались на коментарі до цього топіка 🤝

Не думав що мій досвід фармацевта, буде ще колись мені корисний)

Загалом ситуація наступна, нормальні виробники це paramed та microlife (vega це його молодший недорозвинутий брат), класний виробник — omron. Об’єктивно, на період 2-4 років вони усе непогані, і показуватимуть гарні показники, з досвіду скажу що omron довговічніший, із зібраного мною фідбеку середній час експлуатації приблизно 15 років.

Проблеми, з якими можна зіштовхнутись це очевидно брак (тут тільки заміна в магазині) або з часом (через 4-5 років, залежно від експлуатації) трубка покривається мікротріщинами або починає пропускати манжета. Тут тільки допомагає заміна манжети (500-1500 грн, залежить від моделі). Також не рекомендую зберігати тонометр у фірмовому мішечку, оскільки трубки перегинаються і швидше псуються.

Щодо різниці між механічним тонометром у 99% випадків вимірюють наступним чином: поміряли механікою, і одразу міряють автоматичним. Сюрприз-сюрприз — різні показники. І ні це не означає що якийсь тонометр «бреше», оскільки для повторного виміру потрібно зачекати 10хв мінімум. Спробуйте двічі заміряти механічним без перерви в 10 хв показники також будуть відрізнятись на ті ж 10-20 пунктів. А загалом різниця у точності виміру між механічним там автоматичним є, може складати 1-3 пункти, в гіршому випадку до 5, але це за умови правильного виміру.

І ще додам суб’єктивщини, особисто для мене напівавтомати — зло від лукавого, якийсь сюр, який я не можу зрозуміти й прийняти)

поміряли механікою, і одразу міряють автоматичним. Сюрприз-сюрприз — різні показники.

Поміряли Омроном, і одразу знову Омроном. Сюрприз-сюрприз — теж різні показники.

оскільки для повторного виміру потрібно зачекати 10хв мінімум

На 100% ні, проте ближчі до істини, з похибкою 1-2 пункти

Комюніті доу старіє( Міряти треба на обох руках і кілька разів, далі вираховуємо середнє значення, це і буде більш-менш точне значення, незалежно від того наскільки дорогий у вас тонометр. Також краще використовувати спеціальні пристрої, а не розумні годинники. У розумних годинниках навіть у інструкції написано, що дані можуть бути не точними, та й принцип роботи у них геть інший. У випадку розумного годинника це оптопара чи щось подібне, на яку впливає будь-яка вібрація і воно може показати наявність ознак життя навіть у рулону туалетного паперу, навіть якщо це дорогий гармін.

Тонометр PARAMED Flagman

Купляв omron m2. Людина користується давно — відгуки гарні. Візьміть механічний тонометр і симпатичну медсестру, замовте омрон і йдіть на пункт видачі перевіряти)

Купляв

Айяйяй, Оля, айяйяй

симпатичну медсестру

симпатична і пульс може поміряти

симпатична
пульс

Симпатична неточно поміряє ) буде занадто високий тиск

Головне підходящий по розміру манжет. Якщо манжет завеликий, то ним можна користуватись, але треба багато возитись і часто буває що міряє погано, або не міряє взагалі. Пошукайте одразу з комплектним підходящого вам розміру.

Прикольно, навіть не задумувався якось. Знайома медсестра сказала що прям як в механічного щоб були показники у домашніх пристроїв не чула. Хоча не розумію що там складного це автоматизувати.
Є якісь великі стаціонарні які ставлять в аптеках та лікарнях. Типу засовуєш туди руку а він чек печатає із показниками. Так зрозумів типу такого tonometr.net/...​/2/6/0/260-1200×1200.webp
А так рекомендує навчитись міряти самому.
Хм, а я думав чому навіть у приватних лікарнях лікарі використовують механічні чи електронні але всеодно напівавтоматичні тонометри

Будь-який Omron.
Вони якісні.

1) Більшість не читає інструкцію.
Я, наприклад, пару років не знав, що значать сигнали електронного термометра Omron.
І він дійсно показує точну температуру.

2) Брак дійсно буває і це нормально, тим більш для масмаркету.
Просто візьміть його і віднесіть в ремонтну майстерню, де є еталонний тонометр і хай там вам порівняють його показники.
Послухаєте вердикт щодо точності і поради, як ним треба користуватись правильно.

Підписатись на коментарі