Де відкрити рахунок для дитини?

Вітаю, товариство)

Хочу покласти (і продовжувати далі потрохи) грошики для дитини, але не знаю куди і як. Мета — щоб за досягненням умовних 18 років вона могла їх зняти без проблем. Ну і щоб банк чи щоб це не було — не згоріли) тому українськи банки відпадають

Порадьте будь ласка де можна зберігати, бажано в країнах Європи.

Розглядаю будь які варіанти) але з криптою і будь якими фінансовими системами не користувався окрім привату/моно (так вже склалось))

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

В Польщі можна відкрити, якщо там людина не живе

Відкривайте інвестиційний рахунок на себе в Interactive Brokers, інвестуйте, а через 18 років просто віддайте дитині накоплені там гроші.

Якщо є бажання трохи ризикнути, можете на частину цих грошей купити біток, зберегти його на хардварний гаманець і забути про нього на 18 років. Головне тільки не загубити сам гаманець і пароль до нього.

думав про ib, але мене можуть бусікувати в будь який момент)

Навіть якщо вас бусифікують або ви навіть, не дай Бог, помрете, ваша дитина просто вступить у спадщину і успадкує ваш аккаунт на ІБ, ніби там це ± стандартна процедура.

+ Про спадщину варто подумати наперед, оформивши заповіт. Багато нотаріусів «зависають» від оформлення подібних питань, коли мова про виконання) ..

В багатьох країнах спадщина оподатковується, інколи чималими відсотками, це також варто враховувати.

Ви можете зробити Joint account з дружиною, тоді навіть не треба буде робити спадщину. В неї буде доступ на рівних із вами.

автор писав:

хотілось би на себе відкривати, бо дружина майже колишня

Упустив цей момент, тоді звичайно не варіант.

За вказаними характеристиками підійде будь-який банк в ЄС, який буде готовий обслуговувати вас (дорослого). Скажімо, перший що спадає на думку, це BNP Paribas (який до слова є власником українського Укрсиббанку, якщо для когось це має будь-яке значення). Поґуґлив, така послуга наприклад в Польщі для дітей існує, при цьому від певного віку потрібно щоб дитина була присутня фізично при відкритті рахунку.

Спрощений процес відкриття рахунків у наших відділеннях для нових Клієнтів — громадян України, які приїхали у Польщу після 24 лютого 2022 року і:

не мають документів на підтвердження адреси проживання,
не мають документів на підтвердження стосунків з Польщею (праця, навчання і т.д.)

я так розумію, треба бути в Польщі. Відділено наче ніяк. В ЄС наразі живе дружина з дитиною, але хотілось би на себе відкривати, бо дружина майже колишня))

Віддалено теоретично може спрацювати якщо вже є резиденство в країні, державний електронний профіль (аналог Дії), а ще краще — якщо вже є клієнтом даного банку і активований додаток банку (чи веб-версія банкінгу). У всіх інших випадках імовірність дуже низька.

аби збереглись і можна було б їй потім без проблем отримати їх

Підписатись на коментарі