Потрібна порада щодо функціоналу зарядної станції

Хочу придбати зарядну станцію і мене цікавить одна функція. Я буду тримати ПК постійно підключеним до зарядної станції і зарядна станція буде підключена до розетки зі струмом. Якщо є струм, я б хотів щоб живлення йшло через розетку напряму до ПК, минуючи акумулятори, щоб вони не втрачали свій ресурс, а коли світло пропадало б, то живлення перемикалась на акумулятори. Як називається ця функція в зарядних станціях і як ця функція може відрізнятись у різних виробників?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Добрий вечір, треба допомога, купив зарядну станцію (Зарядна станція універсальна Marsriva MP12) зарядив повністю потім два три дні вона стоїть вимкнута а потім коли хочеш взяти і увімкнути а вона не включається поки не подасиш її 220 і потім вона включається , скажіть в кого була така проблема, може вона падає в глибокий сон , допоможіть будь ласка

ніколи не розумів нащо брати якийсь ноунейм та потім мати проблеми, замість того щоб майже за ті гроші взяти перевірений бренд, ту ж саму дельту 2
звісно якщо знижка 50% або подарували, то нема питань)

З акумами LiFePO4 можна не переживати за ресурс. Аби електроніка надійна була, релюшки і т.д. Скоріше хімія в самих акумах перестане працювати (10-15 років), а ніж виробиться ресурс заряду/розряду. І не забудьте реле напруги з таймером увімкнення поставити в щиток або хоча б на розетку.

Функція називається Bypass/UPS. У більшості станцій відомих виробників вона є на розетках (інверторі), а от на живленні USB, DC, «прикурювача» йде через акумулятор в будь-якому випадку. І робота станції також часто йде від акума, але там копійки. 30-80 мс перемикання не помічає більшість техніки з імпульсними БЖ. У самого ПК, монітори, роутер підключені до Ecoflow — політ нормальний.

В мене River 2 Pro так підключений. Заявлено 30мс на переключення — ПК нормально переключає тільки при низьких навантаженнях (~100Вт). Якщо світло зникає під час гри чи якоїсь ресурсоємкої роботи, то комп вирубається

В мене вище 180 Вт не підійматися навантаження навіть при рендері відео. Поки не вимикався.
Ну тоді додатковий УПС потрібен між станцією і ПК

Delta першого покоління тягне сетап з двох пк сумарною потужністю ~600W (зараз кажу саме про навантаження, де один з компʼютерів споживає під 500W).

Можливо, справа у блоці живлення компʼютера та ємності конденсаторів у ньому.

Користуюсь дельтою, як ДБЖ під час відключень з 2022 року, і за весь час спіймав лише одне перезавантаження.

Користувався колись Delta Mini, в якості ДБЖ для котла, не впевнений що вони взагалі вміють в bypass, більше було схоже на те що воно все йде через батарею чи інше подвійне перетворення (пристрій забирав з розетки десь на 15-20% більше енергії ніж віддавав котлу та грівся навіть при відносно невеликому споживанні). Можливо, у вас система не бутається, бо переключення не відбувається взагалі і вона постійно заживлена від батареї

Ні, в мене саме bypass.

На екрані, якщо заряд 100%, вхідна потужність в мене завжди дорівнює вихідній. Жерти в теорії може трохи більше, бо треба тримати інвертор в черговому режимі, але явно не на 15-20%, а набагато менше.

Через те і може грітись, хоча в режимі bypass він дмухає холодним повітрям. Дуже бісять 4 маленьких шумних кулери, що регулюють свої оберти не за температурою, а за споживанням станції, тому доводиться тримати його в коридорі і кидати подовжувачі через всю квартиру)

Наскільки мені відомо, до Delta Mini можна підʼєднатись смартфоном із застосунком, і щось там побачити та налаштувати. Він не писав поточний режим?

Ні, там нічого про режими не пише

В мене стоїть готове рішення: макміні і монік підключені до упса і коли виключають світло увесь будинок перемикається на зарядну станцію вручну. Трохи неефективно використовується для маніяків економії, бо упс живиться від зарядної станції зате супер надійно. Раніше ще роутер з онушкою на іншому упсі висіли, але з тими нічними виключеннями батареї в тому упсі зовсім деградували і тепер окремий Екофлоу лише для роутера з онушкою, заряджається зранку і ввечері.

Дивіться в сторону (on-line) UPS. Або, гібридний інвертор.

off-line теж мають такий же флов як просить автор.
Там фактично вбудована авр-ка. Якщо є вхідна напруга просто коннектить з мережею, якщо ні переключає на ups.
Але щоб знайти off-line ups треба ще постаратись
Але якось сильно розрекламували ці зарядні станції ще й до цього ноутами роз балували що я в шоці — навіть айтішники забули що таке упси

Здається вам треба придбати АВР до станції.
Ця штука буде сама перемикати живлення вiд мережи до зарядної станції.
В залежностi що зараз є в наявностi.
Погуглiть — воно просте як дерево, але корисне та зручне в таких випадках.

Варіанти які я бачив не дуже дешеві. Але мені не лише перемикання потрібне, мені ще потрібно щоб і сама станція заряджалась. Здається мені не дуже просто придбати уже готове рішення.

Якщо я не помиляюсь, то в АВР є невелика затримка між перемиканням, і якщо юзати його з ПК імовірно перемикання буде супроводжуватись перезапуском ПК. Але повторюсь, не впевнений на 100%, оскільки цю штуку тестив не я особисто.

Там дивлячись які. Є швидкі, є навіть спеціально із програмованою затримкою щоб встиг генератор розкачигаритись перш ніж давати навантаження.
Хоча у звичайних китайців 40-50мс затримка, не знаю чи вирубиться комп але упси та інвертори якось набагато швидше працюють

Можете дати посилання на якийсь конкретний АВР?

Називається bypass, або UPS

Не завжди це те, що вам справді треба — у деяких зарядних станцій перемикання дуже довге, ПК встигне потухнути, і ця функція погано працює з генераторами.

Дякую за відповідь. В чому різниця ДБЖ і зарядної станції з функцією bypass/UPS?

Різниця у тім що для ДБЖ це його основна функція і виконана вона добре, інакше це не ДБЖ, а китайське сміття.
Для зарядної станції це додаткова опція і виконана часто «на решту».

У відомих виробників час перемикання 30-80 мс. Для більшості ПК це непомітно, якщо у вас не якийсь нестандартний БЖ. Навіть холодильники і інша техніка часто не помічає перемикання.
Але якщо у вас вже така чутлива техніка — звичайний UPS за кілька кілогривень може вирішити проблему

У частині зарядних станцій є функція UPS, наприклад rozetka.com.ua/...​rpool-vp31-eu/p435962348

Дякую за відповідь. В чому різниця ДБЖ і зарядної станції з функцією bypass/UPS?

Швидкість перемикання на батарею, в зарядних станціях рідко буває 0 мс

Мені не обовязково 0мс, можна і с затримкою. Але по факту ДБЖ виконує ту ж функцію? В ньому ж також є акумулятор?

Так, звичайно є. Але в основному свинцеві

Ось блогозапис про різницю

blog.ecoflow.com/...​s-portable-power-station

Купляєш UPS із зовнішньою батареєю та підтримкою LiFePo4 і Profit
Правда по ціні тут скоріш за все вийдеш на ту ж повер станцію. Але матимеш переваги упса

Ви описали Джерело безперебійного живлення (ДБЖ).
Зарядні станції це Резервне Джерело Живлення, що є дещо відмінним.

Можете подивитися на набори з Мікроінвертором EcoFlow PowerStream, які дозволяють організувати таку роботу як ви описали. Але до мікроінвертора ще треба відповідна зарядна станція яких зараз дифіцит.

У них ще є дорогі набори EcoFlow Power Prepared Kit та Power Ocean, але я підозрюю, що ви шукаєте щось бюджетніше, тому раджу ловити варіанти з мікроінвертором PowerStream.

Зарядні станції із функцією ДБЖ чим відрізняються від ДБЖ?

Підписатись на коментарі