Оцініть ідею open source проєкту

Чому?

Маю трохи часу і багато бажання щось зробити.

Це «щось» має такі характеристики:

1. Максимально відкрите і легке у використанні.
  2. Корисне мені та іншим.

Що?

Поки найкращим кандидатом бачу такий варіант: спробувати розібратись із проблемою накопичення «цікавих штук на потім». Напевно в багатьох із нас є багато відкладених на потім статей, відео, подкастів. Я чув від друга, що інколи люди навіть не закривають вкладки в браузері, щоб потім повернутись до них і так вони і залишаються відкритими роками.

Ідея полягає в тому, щоб допомогти закривати такі чи схожі задачі за допомогою соціалізації і публічності. Може звучати дивно, але є думка, що це може працювати приблизно так: якщо Денис напише, що він хоче розібратись, що таке трансформери в GPT, Вєталь це прочитає і зможе тролити Дениса поки останній не розбереться. А Сашко побачить це і скаже, що він вже давно розібрався, ще коли прочитав пост Дмитра у фейсбуці.

В результаті задача матиме більше контексту, більше життя. В мене є гіпотеза, що коли такі задачі стають більше соціальними, то це додає їм реальності, перетворює їх на історії, що в свою чергу краще сприймається мозком і додає шансу бути втіленими в життя.

Як?

Поки я хочу сфокусуватись на технічних задачах/контенті. В них я бачу сенс в публічності, адже вони можуть бути цікаві багатьом, хто читає цей пост, а також я сам є частиною технічної аудиторії і може це додасть драйву і вчасних інстайтів.

Приклади задач: зрозуміти основи AI; подивитись відео, що нового в C# 14 чи Java 26; як зробити телеграм бота; як безкоштовно захостити сайт.

По функціональності думаю, що варто почати із чогось базового:

1. Додавання і перегляд задач із описом + тегами.
  2. Простий рейтинг, наприклад хто скільки задач закрив.
  3. Оцінка і коментар після виконання задач.

Потім почати використовувати цей прототип самому (сподіваюсь, що ти також приєднаєшся). Пізніше, після розуміння як це відбувається в процесі, в потоці — прикрутити інші фічі: можливо тести, бали, таймер чи ще щось, що може мотивувати рухатись. Або що захочеться прикрутити користувачам.

Планую писати все відкрито, пушити в мастер на Гітхаб, якщо комусь буде цікаво, можу також відповідати на запитання. Я найбільш знайомий із C#, ASP.NET тому поки це основний варіант для тех стеку. Але можу розглянути і інші стеки, якщо будуть дуже бажаючі допомогти в такому випадку, люблю коллаборації.

Коли?

Думаю почати створювати якийсь прототип на вихідних, багато часу він не мав би зайняти.

Де?

Код буде тут: github.com/...​CodeSparks-org/CodeSparks

Подивитись можна буде тут: codesparks.org

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коли хтось хоче кинути палити, іноді використовує такий варіант — за кожну випалену цигарку, друг у нього відбирає 5 гривень.
Пропоную робити ставки грошима — «я вгадаю цю мелодію, або забирайте мою ставку»

Типу я здам цей тест або моя ставка в 50 гривень згорить?

Тримати таке казіно це про ліцензії та податки. Можна крипту продавати — і всі ставки у крипті робити.

Наприклад кейс — Вашу хотєлку ’хотів стати сіньором’ переглянуто 100 000 раз. Вітаємо з новим досягненням ! Розблоковано новий рівень хотєлок

Хм... а що в новому рівні ?

На новому рівні можна надавати ступінь — мрійник 1,2,3 ступеня. Якщо не досяг далі — невдаха 1,2,3 рівня, ще можна рандомно надсилати повідомлення — типа. Ну як? Коли зробиш? Все нема часу ? Тобі казали що не взлетить ...

Трохи жорстоко звучить, може варто підтримувати, а не давати ступінь невдахи?

Ідея з нагадуваннями цікава!

Хороша ідея, яку можна розвивати, бачити скільки фахівців чекають запуску проєкту, додати посилання на схожі реалізовані ідеї

Класні ідеї, дякую. Вам було б цікаво спостерігати за такими ідеями?

«Сповістити коли запустять» або ж підписка на конкретний функціонал «Сповістити коли додадуть ABC»

Ця ідея — «цікава штука на потім»

Дякую за мотивацію. Створив проєкт, налаштував автодеплой — достатньо, щоб було не на потім чи поки ні? :)

Підписатись на коментарі