Оцініть ідею open source проєкту
Чому?
Маю трохи часу і багато бажання щось зробити.
Це «щось» має такі характеристики:
- Максимально відкрите і легке у використанні.
- Корисне мені та іншим.
Що?
Поки найкращим кандидатом бачу такий варіант: спробувати розібратись із проблемою накопичення «цікавих штук на потім». Напевно в багатьох із нас є багато відкладених на потім статей, відео, подкастів. Я чув від друга, що інколи люди навіть не закривають вкладки в браузері, щоб потім повернутись до них і так вони і залишаються відкритими роками.
Ідея полягає в тому, щоб допомогти закривати такі чи схожі задачі за допомогою соціалізації і публічності. Може звучати дивно, але є думка, що це може працювати приблизно так: якщо Денис напише, що він хоче розібратись, що таке трансформери в GPT, Вєталь це прочитає і зможе тролити Дениса поки останній не розбереться. А Сашко побачить це і скаже, що він вже давно розібрався, ще коли прочитав пост Дмитра у фейсбуці.
В результаті задача матиме більше контексту, більше життя. В мене є гіпотеза, що коли такі задачі стають більше соціальними, то це додає їм реальності, перетворює їх на історії, що в свою чергу краще сприймається мозком і додає шансу бути втіленими в життя.
Як?
Поки я хочу сфокусуватись на технічних задачах/контенті. В них я бачу сенс в публічності, адже вони можуть бути цікаві багатьом, хто читає цей пост, а також я сам є частиною технічної аудиторії і може це додасть драйву і вчасних інстайтів.
Приклади задач: зрозуміти основи AI; подивитись відео, що нового в C# 14 чи Java 26; як зробити телеграм бота; як безкоштовно захостити сайт.
По функціональності думаю, що варто почати із чогось базового:
- Додавання і перегляд задач із описом + тегами.
- Простий рейтинг, наприклад хто скільки задач закрив.
- Оцінка і коментар після виконання задач.
Потім почати використовувати цей прототип самому (сподіваюсь, що ти також приєднаєшся). Пізніше, після розуміння як це відбувається в процесі, в потоці — прикрутити інші фічі: можливо тести, бали, таймер чи ще щось, що може мотивувати рухатись. Або що захочеться прикрутити користувачам.
Планую писати все відкрито, пушити в мастер на Гітхаб, якщо комусь буде цікаво, можу також відповідати на запитання. Я найбільш знайомий із C#, ASP.NET тому поки це основний варіант для тех стеку. Але можу розглянути і інші стеки, якщо будуть дуже бажаючі допомогти в такому випадку, люблю коллаборації.
Коли?
Думаю почати створювати якийсь прототип на вихідних, багато часу він не мав би зайняти.
Де?
Код буде тут: github.com/...CodeSparks-org/CodeSparks
Подивитись можна буде тут: codesparks.org
12 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів