Нерухомість в Карпатах. Позбуватися чи купляти ще?

Тема інвестицій в нерухомість:
Від початку війни, в нашій місцевості ціни на нерухомість зросли але майже ніхто з попередніх хвиль еміграції не повернулися назад. Ні ті, що після розпаду УНР ні ті, що після приєднання західних областей до срср. Люди тікають та їдуть на пмж. Отже і попит на мою думку впаде...

Виїхав закордон трохи багато-багато років тому. (заробити та вкласти в свою країну Україна) Трактував як заробітки для досягнення матеріальних цілей для комфортно життя вдома без іпотечного рабства. Багато своїх зароблених коштів закордоном я вклав в Україну, нерухомості в Карпатах. Два будинки, отримав у спадок від минулих поколінь. Квартиру в м. Ужгород та поле, купив працюючи закордоном.

Прямо зараз в роздумах, подавати чи купляти ще? Щоб щось продати, потрібно знати куди вкластися )

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Памʼятаєте сцену з якихось там «месників», де Доктор Стрендж рахував кількість виграшних і програшних сценаріїв розвитку перед битвою з Таносом? Там було щось накшталт 1 до 18 мільйонів. Так от, у воюючої України на початку повномасштабного вторгнення було майже так само:
1. безліч ПРАВИЛЬНИХ шляхів, як то ліберально-економічні реформи, модернізація ВПК, вестернізація судових та виконавчих інституцій, залучення інвесторів, іноземних найманців.
2. і лише 1 НЕПРАВИЛЬНИЙ — нічого не робити, залишити все по-старому, закрити кордони, «Конституцію на паузу», і мародерити-мародерити-мародерити країну.

І наша влада не була б собою, якби не обрала єдиний невірний варіант, адже на кожну комплексну проблему завжди є просте, легке, і неправильне рішення =) Це ж абсолютно природньо для «ТрУсКаВеЦьКоЇ шКоЛи еКоНоМіКи» та «ОфІсУ ПрОсТиХ РіШеНь», так само як і «мИр в оЧаХ пУтЛєРа», «пРоСтО пЕрЕсТаТи сТрІлЯтИ» чи «пЕрЕмОгА зА 3 тИжНі».

То як ви думаєте, у країні, де за найбільш оптимістичними прогнозами на 37 мільйонів населення біля 10 млн — пенсіонери, 10млн виїхало, а економічно активного лишилось десь стільки ж, які перспективи у країни?
А якщо додати
* ушатану рашистами і часом інфраструктуру
* кланово-олігархічну вертикаль влади
* розколоте і вкрай поляризоване суспільство (військові вс «ухилянти» вс російськомовні вс «утікачі» вс «ю нейм іт»), що призведе до соціальних вибухів у майбутньому
* анонсовані зростаючі податки і тарифи
* величезний зовнішній борг, що вже перевищує ВВП з дефолт(ами) на горизонті
* проблеми зі здоровʼям (теперішні і майбутні) населення
* кількість інвалідів на утриманні (а ще й ПТСР)
* найнижчий в Європі ВВП на душу населення, що результує у наднизькій купівельній спроможності
* і найголовніше — повну відсутність перспектив перетворитись на правову державу з верховенством Закону і Права

Описані вище фактори повністю знищують інвестиційну привабливість держави, перетворюючи її не просто на «країну третього світу» накшталт Аргентини, Узбекистану чи Тунісу, а буквально ставить в ряд з такими failed states (неспроможними державами) як Афганістан, Буркіна-Фасо, КНДР, Еритрея, Конго та Нігерія.

Тому, на мою думку і за наявної можливості, від нерухомості в Україні треба позбуватись «хоч тушкою, хоч опудалом».

хлопче, альо, у тебе немає прав, у тебе все заберуть, ти ніхто, тебе обізвуть Ухилянтом і між іншим заберуть все твої ж минулі сусіди. а ти ще думаєш... ну, думай-сумнівайся, удачі :) це не правова країна, невже не ясно ще.

Нерухомість в Карпатах це добре, головне щоб за межами України вона була

Головне цю нерухомісь не забути на батьків ци дружину оформити.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вони не бояться? Звідки така впевненість? Чи щось знають? Позбуватися чи купляти ще? «На готельному ринку України на 2024-2026 роки заплановано реалізацію 45 нових проєктів готельно-апартаментних комплексів і 108 котеджних містечок готельного типу. За прогнозом аналітиків, після закінчення війни туристичний потік в Україні може зрости до 14,5 млн осіб. Таким чином, нинішній обсяг номерного фонду не зможе відповідати попиту.Середнє завантаження українських готелів у першій половині 2024 року становило 34-38%, а в окремих регіонах на заході країни (у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській областях) сягнуло 60-70%.» epravda-news- 2024-10-3

В мене півсела продається. Можна купити. Але це поганий знак, та і ціни х2 від того що я готовий заплатити чисто психологічно тут. Ну серйозно 30 к євро за розвалену хату в 20км зоні від Львова. Чи 80к за півбудинку, 3 сотки, біля лісу. І хтось з переселенців це купує. Місцеві готелі від 80к, до 400к з басейнами. Плюс у самому місті біля центру купа комерційної нерухомості стоїть без діла. Все позачинялося, в 2015 році коли я сюди переїхав ситуація була не такою «удручающєю». В Карпатах звичайно трошки більш безпечніше, але трошки, різниця не така велика.

В нашій місцевостіі є дві річки. Польща поряд
В самому Верхньому нова пошта, Укр пошта, пачкомат, рукавичка, магазинів штук 15. Аптека, м’ясні кіоски, нова школа ітд.
Сколівські бескиди з горою Парашка↔Водоспад Гуркало та Кам’янка ↔Історичний заповідних Тустань↔Мінеральна вода з джерела в селі Корчин↔Княжі скелі.
Від Львова там можна дістатися як потягом (до Синьовидного, Сколе або Славсько) так і автомобілем, досить непогані дороги до Крушельниці-Східниці, Рожанки, Славсько і Волосянки, 4G, інтернет оптика, світлодіодні ліхтарі, непоганий комплекс з басейнами-саунами в Східниці, база Шепільска, багато заправок, супермаркетів.

Там у свій час на Високому Верху хотіли робити Буковель-2, до ковіду.

80к за півхати це в якій валюті?

авторе, навіщо ті шпиняєш цю мертву конячку?
В чому ваш інтерес, власне — хочете збагрити щось нерухоме?

З плином часу ситуація в Україні погіршується, а через це падає інвестиційна привабливість. Причому, з жалем і болем мушу відмітити, що державі шкодять як штопані рашисти, так і «свої» (українські) комісари, політруки, завхози і «генсеки» за штурвалом.

Та ви не один такий.
Шлях простий купляєте ліквід, продаєте не ліквід в Україні.
Продаєте все в Україні, як тільке вистачає на ліквід в локації, в який ви плануєте жити закордоном.
Куди саме вкладати вам тут ніхто не підкаже, бо у кожного своє бачення та ставлення до ризиків.

Тобі вже все відписали, село є село, воно не ліквідне.
Тому поки є можливість треба продавати і купляти в норм локаціях.

Але ти хочеш жити в селі, тому хз нащо ти цец топік створив.
Похвалитись що зміг купити двушку в райцентрі і 20 соток поля?

Дякую за відповідь, які на вашу думку норм локації?)

В радіусі 800 метрів від фізико-математичних ліцеїв з топ-20 рейтингу ЗНО.

Та ти задовбав своїм рейтингом ЗНО.

Неодноразово траплялися на очі поради, що вкладати кошти потрібно в освіту. Шкільна освіта це фундамент.

Тобі пізно, а твої діти можуть не захотіти. Грузити дітей навчанням проти їх волі ідея в карай погана

Старша донька вже захотіла, сьогодні йде до ліцею.

в тому ліцеї ще має бути басейн з +26 мінімум

В басейні забагато людей на кубічний метр води.

Кубічний? Завжди рахував на квадратний водного дзеркала.

Для тих хто не вміє плавати кубічний
Хвилинка чорного гумору

На квадратний метр водного дзеркала в басейні також значно більше людей, ніж у світовому океані.

знаю полно успешных людей которые вообще вышли из гуманитариев и этот жуткий школьный матан вообще не понадобился по жизни. Я в школе решал самые конченые задачи по алгебре и помнил все теоремы / формулы сокращений по тригонометрии, надо был ли мне этот хлам — нет совершенно. Тем более физика, кому оно вообще надо кроме доцентов и учителей с зарплатами по 200 дол. Сейчас я не понимаю как мне в жизни пригодится криволинейный интеграл и кольца вычетов и зачем насиловать детей матаном

физика, кому оно вообще надо кроме доцентов и учителей

Інженерам та винахідникам.
Підозрюю, що проектувальникам ракет для Хаймарсів, Патріотів, Томагавків, Джон Дірівських комбайнів, антен для LTE і Starlink, супутників для GPS знання фізики дуже допомогло.

Так закони фізики однаково діють у різних країнах.

Так закони фізики однаково діють у різних країнах.

Здається тут мова все ж про «закони доцільніості конкретної освіти у країні» 🤔

Ще коли Україна належала до радянського союзу, фізика була доцільною, оскільки радянський союз мав потужний військовопромисловий комплекс і потребував висококваліфікованих інженерів та винахідників. Ще з тих часів в Україні сформувалися умови для вивчення фізики — фізико-математичні ліцеї, учні яких займали призові місця на міжнародних олімпіадах з фізики. Коли радянський союз розвалився, здавалося ніби фізику вчити не потрібно, та як продемонстрував напад нахабних загарбників, вивчення фізики дуже і дуже актуальне для освіти у країні, бо союзники зброю дають по чайній ложці, тож потрібно виробляти і свої ракети, і свої літаки.

В ті часи всюди фізика була популярна, бо такий період прогресу був.

Коли радянський союз розвалився, здавалося ніби фізику вчити

Приклад невірної причинно-наслідкової логіки. Вчать не те що треба, а що навіює епоха.

Так те що навіює епоха якраз і є те, що треба. Період прогресу якраз і був такий через те, що була епоха холодної війни, гонка озброєнь, виробництво реактивних літаків, міжконтинентальних балістичних ракет, атомних підводних човнів, систем протиповітряної оборони і оце от все. Потім радянський союз розвалився, настав мир-дружба-жвачка з цивілізованим світом, і склалося враження ніби фізика не потрібна, адже комбайни можна і так купити у цивілізованих країн, де вони виробляються, а зброя вже не потрібна, бо ні з ким воювати.
Та виявилося, що зброя ще й ого-го як потрібна, і продавати зброю цивілізовані країни нам не поспішають — у самих її мало, бо розумні люди замість того щоб фізику вчити ідуть в хеджфонди гроші лопатою гребти.

розумні люди замість того щоб фізику вчити ідуть

...в ІТ ?

Так. Причому IT ж воно ж теж різне, можна і в ньому знайти місця де виробляється якийсь реальний корисний продукт, там якесь програмне забезпечення для керування бойовими дронами, наприклад.
Якби я був прихильником теорії змови, я б сказав, що великі заробітні плати розробникам ПЗ для високочастотного трейдінгу спеціально придумали, щоб розумні люди не зброю розробляли для захисту країни від нахабних загарбників, а набивали б гаманці великих фондів без створення якихось реальних продуктів.
Пам’ятаю якось одна викладачка на лабораторній роботі у мене на РТФ сказала, коли настала криза 2008 року: «Можливо кризи не було б, якби виробляли щось ще окрім грошей». Сама вона брала участь у розробці і виробництві одним з викладачів нашого факультету систем зв’язку та елементів систем зв’язку уже не пам’ятаю чи то для Індонезії, чи то для Малайзії, ну і, здається, для військових вони теж щось робили.

«Можливо кризи не було б, якби виробляли щось ще окрім грошей»

«Можливо»...
Все можливо.....

щоб розумні люди не зброю розробляли для захисту країни від нахабних загарбників

Мілітаризована цивілізація?
Farscape, the Humans are the peacemakers

Люди всю свою історію воювали, цивілізації, військова міць яких була недостатньою, знищувалися більш войовничими сусідами.

та як продемонстрував напад нахабних загарбників, вивчення фізики дуже і дуже актуальне для освіти у країні

Так «продемонстрував» не так давно, як давно «забили» на освіту нажаль

оскільки радянський союз мав потужний військовопромисловий комплекс

То мова про 2-гу армію у світі?

Вам же вище не казали, «не потрібно вчити», Вам сказали, що «конкретно мені/йому не знадобилось».
Різні речі, дивно не розуміти цього.

Так «продемонстрував» не так давно, як давно «забили» на освіту нажаль

В принципі, ця демонстрація мабуть якраз і відбулася через те що «забили» на освіту.

То мова про 2-гу армію у світі?

Так. До речі, цілком заслужену 2-гу армію у світі (вважаю що сильніша навіть за китайську).

«конкретно мені/йому не знадобилось»

З цим я не сперечаюся. Я відповідаю на питання

кому оно вообще надо кроме доцентов и учителей с зарплатами по 200 дол
Так. До речі, цілком заслужену 2-гу армію у світі (вважаю що сильніша навіть за китайську).

:-)

На кворі є такий тип питань — хто кого, Тор чи супермен, Одін чи Зевс, бетмен чи чорна пантера.
Аналіз базується на досягненнях. З досягнень кацапів — безкарно знущалися з грузинів, чеченів, сирійців, зараз ось з українців десятий рік знущаються, причому останні три роки з особливою жорсткістю.
Тож доказів того, що китайці б кацапів перемогли, нема, як і нема доказів що супермен з DCEU переможе Тора з MCU.

Тем более физика, кому оно вообще надо кроме доцентов и учителей с зарплатами по 200 дол

Тем, кто сейчас клепает, например, подводные дроны, которые успешно мочат кацапню.
И вообще сейчас она на резком подъёме — и забирают на такие разработки людей в основном среднего и старшего возраста, которые хорошо учили и что-то ещё помнят.

В прошлую войну именно ВПК создал компьютеры. Иначе они были бы лет на 20-30 позже.

в итоге все сводится к ВПК, если нет спроса на данного роду продукцию, на военных заводах остаются только пенсионеры за гроши работать (как раньше)
Как мне обещали выучишься в универе пойдешь работать на завод, пошел на завод, платили 400 дол за ковыряние прошивок, написанных на паскале в 90е, когда местные пыхари пилили говносайты на вордпрессе и получали от 1000 дол

Зате англ всі знають, а stem то взагалі нікому нє нужно. Про що свідчать і результати поточного аналога ЗНО. Потім ніхто з відмінників місцевих технічних вузів не може відповісти навіть що таке маска підмережі. Якось нудно

Чорд, у моих детей было 1300м. Всё, ушёл плакать...

Далі ніж за 800 метрів не рахується.

Якщо як інвестицію то Україна імхо не найкращій варіант. Тут ціни скачуть гопака усю історію незалежності.
Якщо приїхати і розвивати країну то дивлячись на вподобання. Хош — ставай фермером, або туристичні локації в горах відкривай. Більшість морського узбережжя обʼєктивно втрачено назавжди, а у горах менша конкуренція поки що. Принаймні є незайняті масовим туризмом круті локації (поки що)
Але треба рахувати що нерухомість там хоч і дешева, але це мала частка інвестицій.
По містам думаю +/- буде як зараз. Бо для міст потрібна інфраструктура. Вона дорога, тому краще розвивати на базі того що є. Єдине Харків може схуднути, думаю Дніпро його врешті решт замінить якщо розберуться із дибільною місцевою владою з самим дорогим мером України що мав би летіти у космос туристом якби не війна.
Із плюсів у Дніпра є ще місто і 200к населення у досяжності пів години їзди до центру хоч і брудне, але людям зі сходу подобається. Там вперше за сучасну історію новобудови почали зводити і це у велику війну. Так що той регіон активно зараз розвивається. Головне біля Південмашу не жити ;-)
Якщо ризикнути я б ставив на Дніпро.
У містах здавати житлову нерухомість в оренду я б не ризикнув бо тут по традиції ринок чорніший за чорні дири. Ризики великі. У знайомого в хаті батареї опалення орендатори вивезли на другий день оренди
Із комерційною більш цікаво.
Але це знову ж таки все вище перераховане бізнес, яким треба їхати і займатись онсайд
Якщо все ж таки нерухомість у якості активів що зростають то дивись на США наприклад. Але знов таки там не без ризиків. Бо є штати де фіг орендаторів виселиш щоб продати. Жопомири там теж є із хатами навіть за 10к баксів бачив

Норм локації — за кордоном, міста 500тис. і більше населення.

В Україні я б розглядав хіба Львів.

Та продавай — не будеш ти тою нерухомістю займатися. Локація достатньо захищена від ворожих обстрілів і можна продати якимсь нещасним переселенцям дорожче ніж у Києві

І що купити взамін? Іпотека закордоном? (якщо позбудуся всього в україні не вистачить на житло закодоном). Заробляю не багато, не програміст. Яка людина в своєму розумі купить дупло в 25-ти поверховому мурашнику в іпотеку на 30 років? Якби це ще житло було, так це буда в 22 метри, але хапають з радістю затягуючи зашморг на своїй шиї на 30 років. p.S якщо, повернуся то буду займатися. Створив сайт skole-podobovo.com.юа . (аналізую ринок)

Яка людина в своєму розумі купить дупло в 25-ти поверховому мурашнику в іпотеку на 30 років? Якби це ще житло було, так це буда в 22 метри, але хапають з радістю затягуючи зашморг на своїй шиї на 30 років.

Людина в своєму розумі дає 20-30% перший внесок, купляє ті 22 метри і здає їх в оренду. Орендар платить твої внески.
Ті «мурашники» виросли в рази за останні 10 років, тому той хто мав можливість і взяв той кредит, той зробив більше ніж ти працюючи.

І кредитне житло можна продати, можна кредит виплатити швидше.

Дякую, жити з боргами на голові не для мене. В мене інші цінності та переконання

жити з боргами на голові не для мене. В мене інші цінності та переконання

Розумію, в принципі закономірно

Я лінивий невдаха який не зумів за роки побудувати якісніше життя

+Я лінивий невдаха який не зумів за роки побудувати якісніше життя закордоном ніж було вдома. (та і всі кошти вклав в нерухомість в Україні)

Продаю потихеньку. Закінчився мій оптимізм. Якщо ви готові ризикувати — будь ласка.

Гірше вже не буде. Війну думаю скоро закінчать, бо вже немає сенсу: люди та інфраструктура вже знищені (за участі наших друзів). Україна і надалі залишиться «незалежною», що і було ціллю допомоги наших друзів.

Мабуть краще купити ще. Виграти можна більше ніж втратити. Поруч ЄС та НАТО , найгірший сценарій нас Польща підбере (Прикарпаття).

«Гірше вже не буде»
Ахахаха! Люблю цю фразу! І знаю, що завжди, при будь-яких умовах може бути гірше.

Гірше вже не буде. Війну думаю скоро закінчать, бо вже немає сенсу

Подивіться на військовий бюджет сусіда на 2025-27 роки.

Поруч ЄС та НАТО

І що? Це якось допомогло зараз? Чи ситуація різко зміниться в найближчі роки?

Ваші факти виглядають як «я хочу, щоб було краще і переконую себе як можу».

Нехай купує, інвестує в неньку, не заважайте людині)

Схоже, він не купує, а продає. Я трохи в трейдингу варився, вже розумію як це працює. ))

Друзі! Якщо думаєте, що робити з нерухомістю в Карпатах, ось мої думки. Війна та еміграція змінюють ринок, і ціни на нерухомість виросли, але чи надовго? Коли ринок на підйомі, завжди є ризики. Якщо народ не повертається, попит може впасти. Можливо, зараз найкращий час для перегляду портфеля. Якщо хочеш щось продати, подумай, куди ці гроші вкласти. Може, є нові можливості? В будь-якому випадку, не забувай слідкувати за трендами і ситуацією на ринку. Відповідно до цього приймай рішення про покупки чи продаж.

Нерухомість без інфраструктури — гроші на вітер.

Це Карпати. Є залізниця та дорога Київ-Чоп.
Львів поруч

До залізниці ще доїхати треба,автобус ходить 2 рази на день, грунти повзуть, мости падають, доріг нема.... питання з питною водою, дровами і т.п.

Не потрбно їхати. м.Сколе. Зупинка в місті. (гори також)
Є відкриті джерела безкоштовні,криниці,річка,газ,сонячні панелі,дорога в мірку ок (Київ-Чоп) поруч.

Я на Закарпатті, тут гірша ситуація, тому живу у місті. Але поглядаю на невеличкі смт, щоб меньше двіжу було, але і якась інфраструктура теж.

Куди летять буквально усі ракети

Був я в тому Сколе.
Така собі срака світу. Пам’ятаю жив в Славському, треба був стоматолог, то в Сколе не було, довелось в Стрий їхати.
Ще листа треба було на пошті відправити, то о першій годині головне відділеня м. Сколе вже було зачинено.
Але природа гарна, на цьому мабуть і все.

У Болехові живуть добрі знайомі, це дира-дирою

У смт. В.Синьовидне чудовий стоматолог є)

Я не знаю де це)

Це Карпати. Є залізниця та дорога Київ-Чоп.
Львів поруч

Ти б ще МКС згадав, або Варшаву за 500км.

Траса за 50 км чи місто в годині їзди це не інфраструктура.

Траса Київ-Чоп за 100 метрів від м.Сколе

Продавати. Продавати і купляти акції на кшталт google, FB, MS, S&P 500.

Pros:
— акції (типово) зростаюсть експоненціально; зростання інфляції більш повільне (типово)
— якщо вкластись із роздумом, прибуток майже гарантований (S&P 500 доведено кращий vs будь які депозити, якщо воно long term)
— Немає залежності від Держави яка може надумати арештувати твоє майно тому що «так можна»

Cons:
— Коли майно вже продав, а акції ще не придбав — ти у зоні ризику бо хто зна чи ти зможеш витратити свої гроші як бажаєш не конфліктуючи із Державою

Можна також замість нерухомості купувати акції великих компаній, що спеціалізуються на ній (здавання в оренду, ремонт). Вони мають сотні тисяч об’єктів — нема ризику вибору об’єкту, як при купівлі. Їхні акції плюс-мінус слідують за цінами на нерухомість з трохи більшою амплітудою. Наприклад для Німеччини найвідоміша це Vonovia, але звісно ж треба діверсифікувати, розглянути з десяток таких компаній в регіонах світу, які здаються цікавими.
Ще існують ETF, які інвестують в нерухомість та вищеописані компанії, можна також обрати такий ETF лише для країн першого світу, або глобальний. Замість того щоб сідати літак та дивитися якусь халупу в ЛатАм чи у субекваторіальній Африці ).
Головний мінус акцій — вони дуже коливаються. Якщо хтось планує придбати житло в наступні 10 років, зберігати в акціях ризиковано, тому що саме на момент купівлі вони можуть опинитися на дні та застряти там на рік-два-три (як в 2002 чи 2008)

Та ні не дуже коливаються. Є провали але вони зазвичай поряд із ринком (ковід ітп), якщо є можливість почекати все норм.

(Я дивлюсь на акції великих ІТ компаній за 10 років)

то інфляція

треба щось в борг взяти спочатку велике
тоді віддавати приємно

Та нє
— purchasing power per dollar
— Microsoft share price

Гугл їх
— інфляція зростає вочевидь лінійно
— стоки зростають експоненціально

Експонента набагато краща за лінійне покращення. На інтервалі 5-10 років, звісно.

Оренда якщо що пропорційна інфляції зазвичай, тобто має сенс лише коли вона обслуговує іпотеку. Якщо житло вже своє (без іпотеки), перевести його у акції набагато краще аніж здавати.

Та ні не дуже коливаються.
...
(Я дивлюсь на акції великих ІТ компаній за 10 років)

та ну? Лише за останній рік — наприклад Tesla з 250 на 150 та знов на 250. Apple був 175 влітку 2022, падав до 125, та знов 175 лише через рік. Нерухомість так не скаче. І на неї нема прайса, що кожну секунду змінюється, це дуже добре для сну.
Я тільки за акції, але можна диверсіфікувати і між галузями теж. Якщо тільки в IT сидіти, то... Ви креш доткомів пригадуєте? 2001? Якщо б ви тоді придбали акції амазону, то багато років були б в мінусі, десь через 10 років вийшли б в ноль (але ж це треба витримати, а скільки було «амазонів», що не оговтались?). Тоді, в 2001, була нова фішка — інтернет, і бульбашка виросла неабияка (в кодери наймали усіх, хто знав ексель). А зараз нова фішка — AI, і бульбашка росте...

Тесла, спейс Х та твітер мають забагато дієвого лідера, скажемо так — ніколи б на нього не ставив.

А є ще багато інших компаній та ще й S&P якщо не дуже цікаво ризикувати. Але ви маєте рацію — кризи були й ще будуть, це гра в довгу.

Немає залежності від Держави яка може надумати арештувати твоє майно тому що «так можна»

податки?

Податки і так є, з прибутку оренди наприклад

комфортно життя вдома без іпотечного рабства
подавати чи купляти ще? Щоб щось продати, потрібно знати куди вкластися )

Емпіричне правило: людині, яка оперує термінами на кшталт «іпотечне рабство» поки що не варто інвестувати в нерухомість. Тут або хрестик, або труси або неупереджений аналіз прибутковості/ризиків, або «садок вишневий коло хати» і оце все.

«іпотечне рабство»

Зазвичай так кажуть про купівлю житла для себе щоб там жити, не для здавання в оренду.
Цей випадок — це лайфстайл-рішення, як придбати собі червоний феррарі, має мало спільного з інвестуванням у сенсі wealth creation, бо для цього існують більш ефективні інструменти.

ахаха
Я даже в недвижимость в Крыму ни копейки вкладывать не собираюсь. Впрочем, как и продавать. Это при том, что любому украинскому региону до Крыма примерно как пешком до Луны, разве что пожрать там можно вкусно. А вкладывать не собираюсь потому, что велика вероятность, даже можно сказать, что вероятность катастрофически большая, что Крым будет в обезьяннике, то ли в российском, то ли в украинском, один хрен. С одичалыми обезьянами. Хорошо, что с одной стороны есть пролив, а с другой тонкий перешеек, это безусловно преимущество.

Это при том, что любому украинскому региону до Крыма примерно как пешком до Луны

Як ти вже дістав :-)

Це ще не найстрашніший випадок кримчанства. Хз звідки береться та хвороба.

Так він і не кримчанин, неодноразово хвалився, як він туди вчасно втік через окуповані території.

любому украинскому региону до Крыма примерно как пешком до Луны

ви лжьоте, Донецьк рвьот крым как тузик тряпку над Парижем

По факту так. У 2012 (тобто останні адекватні цифри) по ВРП Крим 27(останнє місце), Донецька область 22-ге

Певно, він мав на увазі приооду, а не економіку.

ну «на палатки» у крим це шикарно було, віндсерфінг, бухання та кримський ганж... прокляті кацапи!!!

Сорі за дурне питання, але набіса ти поле собі ще купив?

Як на мене я б не продавав нічо, здавай просто якщо є хто локально щоб це організувати. Як нема то пошукай когось за невелику плату

Але ззакордону б теж і не купляв нічо — якщо в укр локально то в принципі ок купити. Не варто купляти що сам не бачив просто

Поле для забудови (ділянка.) Дякую за відповідь.

та то сарказм, роби що хоч з ним )

Я думав справді поле поле, бо дома є от, далекувато тільки, в селі в 400км від нас, то не знаєм шо з тим полем тепер блін робити. І жалко продати і далеко морочитись

набіса ти поле собі ще купив?

на помідорчики © (тм)

У нашому дитинстві ми пасли корови, косили траву, робили сіно, січку різали, робили компоти, квасили капусту, сушили лісниці, ходили за грибами, малина, ожина,чорниці (афини). Варили кукурудзу. Робили повидло,закручували компоти, пили натуральне молоко від корови, сир, сметана, налисники, пироги, бринза. Грузили гній на поле та город, заготовляли, рубали та складали дрова. Орали городи, кликали фірманку, потім гостина після оранки, косили отаву, садили дерева, пасли чергу за корову, слухали радіо та читали журнал, ремонтували ровери, їздили на річку купатися, клепали коси, нюти у відра та баняки. А ще мій дід вмів плести кошики, робив мітли, опавки. Завжди заготовляли різні трави на чаї. Квасили капусту на зиму. Натуральний мед, вулики, домашній смалець, черешні, паперівка, суниця. Бавилися з собаками, тримали господарку здебільшого. Були відносини між людьми менш матеріальними. Було більше натуральності

як це вам допомогло ? зараз ви на форумі доу-сироїдів як і усі інші, яки корову бачили тільки у абетці

а потім хомячки будуть на доу шукати курс про дохти корову бо хтось скаже що потрібно для мобілізації

кріптоколхозники будуть давати їм подоїти і казати що у корови таке саме

я учора бачив на набережній Ірпеня коли на веліку гасав там

мій знайомик казав колись що їхати на горному велосипуді після дорожньго як Урахна відвучається як на корові:
коротка колісна база і інша посадка

кожній справі свій інструмент, в мене 50% катання по лісу піску та срані, ти ще мою гуму не бачив (wtb weirwolf)

Тоді навіщо цей тлпік взагалі?

В мене в дитинстві приблизно те саме було.
Нунахер так жити. Зараз як згадаю так аж мурашки по шкірі.

Нунахер так жити.

Вірно.
Але хтось повинен і так жити...
Без фермерів продукти не намалюються

Але хтось повинен і так жити...
Без фермерів продукти не намалюються

Так він ті продукти не продає а сам їсть:)

Продукти виробляєються фермерськими господарствами а не селянами з полем 20 соток

селянами з полем 20 соток

Ті селяни теж продають...
Бо то все з’їсти нереально 🤔

Але так, це зовсім не про нього я казав.

Ніхто не хоче втрачати життя на тих сотках...

То не фермерство, то виживання в селі вирощуючи собі їжу.
Ну і ще трошки на продаж.

Фермерство це зараз хайтек бізнес, а не по лісу ходити збирати морошку.

Морошка у рузьких.
Не плутати 😁

Я міська дитина, знаю що якщо у корови 4 сиські то доїти можна, якщо одна — ні

їх насправді 6, 4 повноцінні

бачив навіть 7 (може чорнобильські мутаціх)

я раніше думав що кінь це дядя а корова його тьотя

Круто, звичайне сільське життя від якого будь яка адекватна людина тікає)

Було більше натуральності

А риба? Про рибу забув жеш, що вона у річках така була, що без трусів у воду не зайдеш. А пєнопласт із сметани робили, от часи були...

Ти зараз мрієш не про ті часи, а про себе в ті часи, про безтурботне дитяче життя. Це ж не в тебе тоді голова боліла чим тебе завтра годувати, де і за які шиши купити шкільну форму і так далі. Всі хто мав нормальні родини та стандартне совкове дитинство звичайно будуть сумувати за тими часами незважаючи на те лайно яким був совок, але навіщо туди тягнути своїх дітей? Вони можуть мати більш різноманітне дитинство ніж крутити коровам хвости та орати городи.

у річках така була, що без трусів у воду не зайдеш

Да, то були часи..
А тепер нудістські пляжі, і без трусів навіть не берегу

Були відносини між людьми менш матеріальними.
Перелік матеріальної суєти на максималках

хлопче, альо, у тебе немає прав, у тебе все заберуть, ти ніхто, тебе обізвуть Ухилянтом і між іншим заберуть все твої ж минулі сусіди. а ти ще думаєш... ну, думай-сумнівайся, удачі :) це не правова країна, невже не ясно ще.

До речі так.
Сьогодні спілкувався з одним з колишніх сусідів з Харкова.
Усе те саме: я ухилянт, а він тут герой, сидить під обстрілами, хлопці воюють, а йому тут складно в заті сидіти і таке інше. І взагалі побачить на районі — виїбе.
Так що так: оте усе майно рано чи пізно буде розтягнуте щирими патріотами, я в цьому навіть не сумніваюсь. По іншому в совку 2.0 бути не може.

Ухилянти мають страждати

Схоже на гасло для наступних президентських виборів.

Саме серед рядових бійців таких не думаю що багато. Є звісно трохи упередженості до тих хто не воює, але то скоріш через те що вони втомились і хочуть ротацій, а не чужого майна.
А от вище командування та політичне керівництво запросто може розтягнути. Особливо військове керівництво якщо йому вся ця х"йня набридне і захоче взяти владу в свої руки як це бува іноді у затяжних війнах.
Але якщо буде при владі хунта (не те що називали хунтою кацапи, а справжня) то конфіскація майна це далеко не найгірше що може статись.

сусіди

ну да, це ж саме сусіди планують конфісковувати не тільки «зайві» авто в фізосіб, але і «зайві» квартири/будинки на користь ЗСУ

Сусіди це з радістю підтримають. Саме на них і працює популістична влада.
Звісно, те що всі ці бетонометри ні на яку користь ЗСУ не підуть, то вже інша справа. Але про це ніхто не говорить, бо «не на часі».

У мене є можливість їздити. (легально пo хворобі ) Але поки я не ризикую + Мої всі вдома. (сім’я)

Нерухомість в Карпатах це добре, головне щоб за межами України вона була

Прямо зараз в роздумах, подавати
чи купляти ще?

ІМХО, краще не тримати всі гроші в одному місці.
Тому якщо в тебе вже є нерухомість в Україні то краще не купляти. А почекати коли Трампа виберуть, тоді акції на 5-10% впадуть і можна буде закупитись)

Не продавай, краще вже після війни дорожче продати. Але і додактово не купуй, бо хтозна як воно буде.

Лишь бы в конце деньги были у счастливого уженевладельца

Тільки не факт що «уженевладелец» нерухомості і «ужевладелец» грошей буде однією і тією ж самою особою

За Карпатами кацапів не буде, тож нащо продавати?

що ви тим хотіли сказати?

історія показала інакше...

Памʼятаєте сцену з якихось там «месників», де Доктор Стрендж рахував кількість виграшних і програшних сценаріїв розвитку перед битвою з Таносом? Там було щось накшталт 1 до 18 мільйонів. Так от, у воюючої України на початку повномасштабного вторгнення було майже так само:
1. безліч ПРАВИЛЬНИХ шляхів, як то ліберально-економічні реформи, модернізація ВПК, вестернізація судових та виконавчих інституцій, залучення інвесторів, іноземних найманців.
2. і лише 1 НЕПРАВИЛЬНИЙ — нічого не робити, залишити все по-старому, закрити кордони, «Конституцію на паузу», і мародерити-мародерити-мародерити країну.

І наша влада не була б собою, якби не обрала єдиний невірний варіант, адже на кожну комплексну проблему завжди є просте, легке, і неправильне рішення =) Це ж абсолютно природньо для «ТрУсКаВеЦьКоЇ шКоЛи еКоНоМіКи» та «ОфІсУ ПрОсТиХ РіШеНь», так само як і «мИр в оЧаХ пУтЛєРа», «пРоСтО пЕрЕсТаТи сТрІлЯтИ» чи «пЕрЕмОгА зА 3 тИжНі».

То як ви думаєте, у країні, де за найбільш оптимістичними прогнозами на 37 мільйонів населення біля 10 млн — пенсіонери, 10млн виїхало, а економічно активного лишилось десь стільки ж, які перспективи у країни?
А якщо додати
* ушатану рашистами і часом інфраструктуру
* кланово-олігархічну вертикаль влади
* розколоте і вкрай поляризоване суспільство (військові вс «ухилянти» вс російськомовні вс «утікачі» вс «ю нейм іт»), що призведе до соціальних вибухів у майбутньому
* анонсовані зростаючі податки і тарифи
* величезний зовнішній борг, що вже перевищує ВВП з дефолт(ами) на горизонті
* проблеми зі здоровʼям (теперішні і майбутні) населення
* кількість інвалідів на утриманні (а ще й ПТСР)
* найнижчий в Європі ВВП на душу населення, що результує у наднизькій купівельній спроможності
* і найголовніше — повну відсутність перспектив перетворитись на правову державу з верховенством Закону і Права

Описані вище фактори повністю знищують інвестиційну привабливість держави, перетворюючи її не просто на «країну третього світу» накшталт Аргентини, Узбекистану чи Тунісу, а буквально ставить в ряд з такими failed states (неспроможними державами) як Афганістан, Буркіна-Фасо, КНДР, Еритрея, Конго та Нігерія.

Тому, на мою думку і за наявної можливості, від нерухомості в Україні треба позбуватись «хоч тушкою, хоч опудалом».

Ок , продам? Отримаю умовно 40-50 тис долл. І далі? Ну, буду я мати закордоном іпотеку, не на 30 років а на 25? Це мене врятує? А позбудуся будинку, саду, поля, спадщини, спогадів ітд.. Комфортне життя-це коли у тебе є житло без кредиту квартира і заміський будинок . (тим хто виріс в квартирі не розуміти) і щоб без кредиту на голові,їсти еко їжу зі свого городу,поля,саду ітд (як це все організувати собі закордоном я не бачу поки).

Ви так написали, ніби в Україні немає війни, ризиків бути насильно бусифікованим, загроз числених дефолтів. Але якщо для вас ці ризики прийнятні, і ви плануєте повертатись в Україну — то тоді можете ще й докупити землі у виїзжаючих.

Ви дуже емоціонально ставитися до нерухомості. Залиште один будинок та поле для спогадів (хоча і це нафіг не треба) а решту зливайте. Не знаю яка у вас іпотека, але якщо прінципал 300-400к то додаткові 50к туди це непогана економія на відсотках

Там ухилянство головного мозку, не варто навіть сперечатися з подібними пацієнтами.

Якщо ви ще не в резерв+ то нагадую що скоро почнуть капати штрафи і у вас то просто заберуть. Взагалі мене завжди дивую нерухомість не у країні проживання, а бажано ще й в місті

Знятий з обліку повністю. (по хворобі)

Треба принаймні переписати на родичів, кого не можуть призвати із заповітом

Для чого створювати тему для отримання поради коли ти всеодно гнеш свою гілку і пробуєш шось комусь доводити ?

Намагаюся прислуховуватися.)

Навіщо задавати питання, якщо ти знаєш відповідь? Щоб потім поділитися нею в коментах?

Ок , продам? Отримаю умовно 40-50 тис долл. І далі? Ну, буду я мати закордоном іпотеку, не на 30 років а на 25? Це мене врятує?

Порахуй норм на калькуляторі і ти офігієш як 50к$ зменшить термін іпотеки)
Припускаю що ти рахуєш: вся іпотека 300к, термін 30 років. Якщо −50к$, то термін стає 25р.
Але насправді термін зменшиться набагато більше. При 7% річних буде на 11 років менше, при 6% — на 10 років.

Ну, буду я мати закордоном іпотеку, не на 30 років а на 25? Це мене врятує?

Так, іпотека це не рабство на все життя, житло з іпотекою продається так само. І це можливість «бути в ринку». Ринок завжди росте, тупо завжди в нормальних країнах.

Захочеш переїхати в Україну, то продаш ту квартиру з іпотекою і купиш собі в Україні.

Комфортне життя-це коли у тебе є житло без кредиту квартира і заміський будинок . (тим хто виріс в квартирі не розуміти)

Я виріс в будинку. Живу в квартирі. Плюсів куча, починаючи від інфраструктури і закінчуючи доставкою їжі) чого краще жити за кордоном в іпотеку думаю і так ясно)

щоб без кредиту на голові,їсти еко їжу зі свого городу,поля,саду ітд (як це все організувати собі закордоном я не бачу поки).

Так купи житло в селі в Європі.
Будь де за 100к в селі купиш.

Підсумовуючи, зараз найкращий час продати житло на Закарпатті, особливо якщо ще й недалеко до кордону.
Тим більше що продаж не спішний, постав ціну 100-200к, напиши що покупцю норм торг і чекай поки рибка ловится.

І далі?

Незрозуміло що ви хочете, але вже зрозуміло, чого не хочете.

Пропоную подивитися на графік ВВП за 20 років Буркіно-Фасо, Нігерії і України. Здивуєтеся ))))))

www.google.com/...​search?q=Буркіно-фасо ввп

www.google.com/search?q=Нігерія ввп

www.google.com/search?q=Україна ввп

Та жопа, це все дуже сумно.
І буде тільки гірше(

www.google.com/search?q=Україна%20ввп

усе ок, це bull flag. експоненційний ріст, потім консолідація, що триває зараз. Незабаром наступна фаза експоненційного рісту. В Нігерії те ж саме. Це одна з найпотужніших афріканських держав з населенням в півтора разу більше рашкі

Імхо, якщо саме у нерухомість то LATAM виглядає досить не погано. Подалі від рашки/китаю та і по часовим поясам близько до штатів. Є країни (не буду тикати пальцем) які поки що симпатизують рашці, але це поки штати просто не запропонують кращі умови.
Гадаю весь аутсорс туди рано чи пізно переїде.

Більшість країн латам хворі на соціалізм, при якому право власності це фікція.

Та ладно, кожних 15 років там ліві міняються на правих.

я бачу як бізнесмени з латам інвестують у нерухомість штатів, якщо б було так добре, залишали б гроші локально, але ні

Але думаю і в локальну нерухомість теж інвестують.
Нерухомість у штатах це такий актив як золото. Воно має як плюси так і мінуси. Плюси у стабільності. Мінуси у тому що не відомо як буде рости і коли + перевести це все у бабки не так просто. Хоча б спробуй у деяких штатах виселити орендатора чи підвищь йому оренду — задача із п’ятьма зірочками.
А нерухомість розвиваючихся країн більш ризикована, але й більш прибуткова. Зараз не про Україну яку я вже не вважаю країною що розвивається.

А нерухомість розвиваючихся країн більш ризикована, але й більш прибуткова. Зараз не про Україну яку я вже не вважаю країною мщо розвивається.

Це швидше країна що деградує, і це так останні років 20.
Хз як будо до того.

а жити де, теж в LATAM? За нерухомістю треба доглядати час від часу.

Ну так, навряд чи 3-тя світова їх зачепить.

вони майстри локальних війн і з поширенням «медіа нового формату» запросто можуть поляризуватись до нестерпності як це вже нещодавно бувало (мянма наприклад), може аргентина-бразилія самі по собі якось вже і навчилися самостабілізуватися але у війну можна втягнути будь-кого і далі вже від політичного досвіду довжиною у століття залежить чи ситуація буде контрольована

ті що за гірським барєром тут мають перевагу але імхо вже тоді до ківі краще їхати (але памятаючи про те, як там влада зареагувала на ковід)

LATAM виглядає досить не погано

як раз згадав, як на роботі у парня з ЛАТАМ обікрали і вкрали ноут і типу це рахується там нормальним як ХРи там сказали. Країни ЛАТАМ — казка))

В Південній Америці є Гаяна та Сурінам, які до країн латинської америки не належать, та схоже що там зі злочинністю ще гірше ніж в країнах латинської америки.

Якщо для єміграції
Сурінам там Нідерландська яку взагалі не хочеться вчити. Гаяна краще виглядає через Англійську і по економічним показнимам вона набагато граще Сурінаму так що порівнювати їх складно

Гаяну як країну для еміграції тут уже обговорювали
Спершу мені, як і Вам, здавалося, що країна прекрасно підходить для еміграції:

Відразу ж бачу три переваги:
1. Температура води в океані біля Джоржтауна ніколи не опускається нижче двадцяти шести градусів за шкалою Цельсія:
pogoda33.ua/Температура-води/Джорджтаун
Січ Лют Бер Кві Тра Чер Лип Сер Вер Жов Лис Гру
26.8 26.7 27.0 27.3 27.5 27.7 28.3 28.9 29.0 28.8 28.3 27.5
2. Для спілкування з місцевими мешканцями розробникам ПЗ не доведеться ламати щелепу для вивчення німецької, іспанської, французької, португальської, нідерландської чи ще якоїсь нової мови, а можна користуватися звичним для всіх на світі РПЗ «лец мі спік фром май харт».
3. Перебування в одному часовому поясі з щедрими американськими роботодавцями.
Якщо першою та третьою перевагами можуть похвалитися багато країн Південної та Північної Америк, на зразок Сальвадора, Коста-Ріки, Венесуели, Колумбії, Сурінама, Гваделупи, Нікарагуа, Гондураса та багатьох інших, то друга перевага вигідно виділяє Гаяну серед інших американських країн, які задовольняють критерію >=26Ц,R<=800. І хоча я ще не проаналізував рівень злочинності у Гаяні, згадуючи інші країни, основою населення яких є переселенці з Англії, на зразок США, Канади, Австралії Нової Зеландії, сподіваюся, що і рівень злочинності у Гаяні виявиться не настільки високим як у сусідніх з Гаяною країнах.

Та в процесі подальших обговорень виявився цікавий факт:

Виявляється, Гайана входить до топ-10 країн з найвищим рівнем злочинності у світі.
Виходить, що країна походження основної частини населення не впливає на рівень злочинності.
Тут що ще цікаво. Вісім з десяти перерахованих у списку країн мають на своїй території пляжі, біля яких температура води в морі чи океані протягом всього року не опускається нижче двадцяти шести градусів за шкалою Цельсія.

Вгадаєте, які дві країни з топ-10 країн з найвищим рівнем злочинності у світі не

мають на своїй території пляжі, біля яких температура води в морі чи океані протягом всього року не опускається нижче двадцяти шести градусів за шкалою Цельсія.

?

1. Венесуела (83,76 злочинів на 100 тисяч населення)

2. Папуа-Нова Гвінея (80,79)

3. Південна Африка (76,86)

4. Афганістан (76,31)

5. Гондурас (74,54)

6. Тринідад і Тобаго (71,63)

7. Гайана (68,74)

8. Сальвадор (67,79)

9. Бразилія (67,49)

10. Ямайка (67,42)

Вгадаєте, які дві країни

Афганістан та Ямайка

Поганенько знаєте географію, трієчка)
Одну країну вгадали, іншу не вгадали.
pogoda33.ua/Температура-води/Очо-Ріос
Січ Лют Бер Кві Тра Чер Лип Сер Вер Жов Лис Гру
26.9 26.6 26.7 27.2 27.9 28.3 28.7 29.2 29.4 29.1 28.5 27.6
Другу країну поки що не називаю, може комусь, хто краще за Вас знає географію, вдасться її вгадати, а може і Ви підтягнете свої знання з географії та ще вгадаєте.

хех, а я дивився якийсь Jamaica Beach, а воно в Техасі )

Думаю що в Техасі зі злочинністю все не настільки сумно )

А шо там з територіальними претензіями Венесуели до Гайяни. Як не дивно, у Венесуели потужна армія, за мірками ЛатАм. Експерти кажуть, у Гайани нема шансів, якщо венесуела подолає певні географічні перешкоди.

Чесно кажучи, того що Гаяна входить до топ-10 країн з найбільшою кількістю злочинів, уже достатньо щоб туди не їхати.

та якщо 8 з 10 країн 26С мають таку злочинність, то вашу ідею можна вже хоронити

Та я вже давно втратив усіляку надію знайти серед морсьководних двадцятишестиградусників місце де можна було б жити з дітьми.
Поки що найближчою до ідеалу є південно-східна Флорида — там вода в океані >=26 за Цельсієм 8 місяців на рік, решту місяців від 23 до 25. Зате з освітою, безпекою, медициною і оцим от усим там значно краще ніж в місцях де вода в океані >=26 за Цельсієм весь рік.

Штати тяжко з освітою, медициною та нерухомістю якщо ти туди вирішив поїхати і почати все з нуля, маючи не дуже велику кількість вільних грошей.

Абсолютно згоден по всім пунктам, інакше давно вже туди переїхав би.
Насправді з усім цим тяжко для бідних людей.
Якщо влаштуватися на роботу кудись в Нетфлікс з заробітною платою більш ніж 500к за рік, то з деякими пунктами стане значно легше.
Та для того щоб у США заробляти більш ніж 500к на рік потрібно бути дійсно хорошим професіоналом, а я поки що замість влкадати свій час у підвищення свого професіоналізму витрачаю його на серіали та срачі на доу.

Я теж постійно себе за це лаю. Але є гіпотеза що інакше б втратив здоровий глузд.

Ця гіпотеза то відмазка щоб не робити те, що потрібно.

Абсолютно згоден по всім пунктам, інакше давно вже туди переїхав би.

Та нікуди б ти не переїхав. Оті твої фантастичні критерії — не більше як форма захисту («не переїхав не тому що ледащо, а тому що просто водичка не підійшла»). У мене є знайомі, які у Флориду поїхали взагалі без англійської, без чітких перспектив, з двома дітьми підлітками. Вже обидва працюють, далеко не на айтішні зарплати (навіть медіанні, не фаангівські) але їм вистачає, діти шпрехають англійською аж бігом і все таке. Хто хоче шукає можливості, хто не хоче — виправдання...

Одна справа з підлітками — школи в США безкоштовні, інша справа з маленькими дітьми — садочок в південно-східній Флориді коштує тисячу доларів на місяць. Одна справа обоє працюючих, інша справа коли дружина не працює — значить я маю заробляти як дві неайтішні зарплати, тобто

бути дійсно хорошим професіоналом, а я поки що замість вкладати свій час у підвищення свого професіоналізму витрачаю його на серіали та срачі на доу.

До речі, як бачите, те що я ледащо я не заперечую.

інша справа з маленькими дітьми — садочок в південно-східній Флориді коштує тисячу доларів на місяць. Одна справа обоє працюючих, інша справа коли дружина не працює

Чувак, це якраз і є

хто не хоче — виправдання...

В тебе жінка не працює, і ти переживаєш за садок? Серйозно?

Я переживаю, що я недостатньо хороший професіонал, і через це моєї заробітної плати не вистачить щоб утримувати родину з непрацюючою дружиною та неповнолітніми дітьми.
Та замість того щоб покращувати свій професіоналізм, дивлюся серіали і беру участь у срачах на доу.
Про садок я згадав чому. Щоб дружина могла там працювати, їй потрібно вивчитися, для цього дитина має бути в садочку, а моєї заробітної плати, оскільки я поганий професіонал, на садочок не вистачить.

Я переживаю не вистачить щоб утримувати родину з непрацюючою дружиною та неповнолітніми дітьми.

Та до чого тут твоя ЗП.

Їдеш за кордон, не буде хватати грошей — менше тратити, жінка знайде підробіток, сам на більшу ЗП підеш, в гіршому випадку вернешся. На квитки ж назбирати зможеш.

Ну і жінка ж не інвалід. Хай теж напрягаєтся якщо хоче норм життя для дітей а не жити в країні 4ого світу

не буде хватати грошей — менше тратити, жінка знайде підробіток

От через те я і згадав про садок за тисячу доларів на місяць:

Щоб дружина могла там працювати, їй потрібно вивчитися, для цього дитина має бути в садочку, а моєї заробітної плати, оскільки я поганий професіонал, на садочок не вистачить.
на більшу ЗП підеш

Так мені не дадуть більшу ЗП бо я поганий професіонал, а

замість того щоб покращувати свій професіоналізм, дивлюся серіали і беру участь у срачах на доу.
Хай теж напрягаєтся якщо хоче норм життя для дітей

Так в тому і суть, що тут я можу забезпечити

норм життя для дітей

не напружуючи дружину і не відриваючись від перегляду серіалів та срачів на доу, а туди поїду, дружину напряжу, сам напряжусь, дітей напряжу, а потім повернуся витративши половину заощаджень.

А що для Вас перспектива? Для мене це жити у власному житлі без кредиту,їсти еко їду зі свого городу,поля,саду,господарства в Карпатах. Тут я теж емоційно відпочиваю. Отримую задоволення. Все літо до пізньої осені вживаємо органічну їжу з власної грядки. Птицю, яцйця, молочну продукцію, мед з господарств сусідів. Для мене перспектива це мати вільний час на родину,читати книги,час на хобі,рибалку,теніс,плавання. У випадку іпотеки закордоном , ти раб на 25років у гарній обгортці. (є страх втратити роботу,та потрібно вставати кожного ранку на роботу протягом 25років мінімум). Працювати завжди, а взамін вам як слухняному рабу дадуть їжу, квартиру (яка не ваша на найближчі 20-30 років). Тому все упирається в свій рідний дім.
Своя земля, свій клімат, свої люди, своя мова, своя їжа, родичі тощо.
А для зарплат навіть термін давно є — емігранти ковбасники. Знімати кладовку в доброго хазяіна, молитись на тимчасовий аусвайс, та триматись роботи за будь-яких обставин, навіть якщо це жопомийство . Зато не Україна. Залізний аргумент. Це перспектива? Нам чомусь вселяли, що ось там...заграницею буде все найкраще,а тут так зле. Думаю,що якщо б ми знали ,що для досягнення мети ( за кордоном) тобі доведеться крутиться,як білка в колесі,з ранку до пізнього вчора, то ти і вдома досяг би не поганих фінансових результатів.

Для мене це жити у власному житлі без кредиту,їсти еко їду зі свого городу,поля,саду,господарства

Та вроде хату з саману у якомусь селі, де туалет на вулиці, а город навколо хати «заманаєшся пахати» можна купити ну тисяч за $25-30.

І ніякої іпотеки
Вирошуєш їжу без ГМО...
Поросятка, коровки, когути і все таке...
Пашеш як негр...
Живеш...

От не факт, що житель міста на таке підпишеться.....
Бо працювати там реально багато потрібно....

А що для Вас перспектива?

Можна і на ти. Так більш прийнято в ІТ)
А перспектива це можливість щось планувати і досягати цього.

Для мене це жити у власному житлі без кредиту,

В мене велика квартира в Україні, новобудова. Без кредиту.
І є квартира в кредит в Польщі.

Від кредитної користі більше, в мене там сім’я живе.
Українську продати важко (бо війна, неможливо приїхати), держава заборонила валюту за кордон висилати (тільки для людей, якщо фірма хоче купити Ферарі то без проблем).

їсти еко їду зі свого городу,поля,саду,господарства в Карпатах.

Ох, я виріс за містом.
Купа часу йде на ті сількі роботи.
В місті пішов і купив що хочеш.
Я не хочу щоб мої діти працювали в полі.

Все літо до пізньої осені вживаємо органічну їжу з власної грядки.

А зимою і осінню? Квашена капуста і картопля?
А в місті ти їж фрукти/овочі цілий рік)

Для мене перспектива це мати вільний час на родину,читати книги,час на хобі,рибалку,теніс,плавання.

Круто, але в селі ти тратиш купу часу на город, поле, ремонт/догляд будинку.
Ну і це дуже егоїстично так думати, тільки про свій вільний час.

У випадку іпотеки закордоном , ти раб на 25років у гарній обгортці. (є страх втратити роботу,та потрібно вставати кожного ранку на роботу протягом 25років
мінімум).
квартиру (яка не ваша на найближчі 20-30 років).

Це не правда і дуже обмежений світогляд. Квартира твоя з моменту оформлення кредиту.

Кредитне житло продається так само як і звичайне.
Ті хто купити житло а 2020 в Польщі, зараз продажуть його Х2.
Тобто продадуть своє кредитне житло, куплять біля тебе 100 гектарів і ще й гроші лишаться.

Тому все упирається в свій рідний дім.
Своя земля, свій клімат, свої люди, своя мова, своя їжа, родичі тощо.

А мені важлива моя сім’я, мої діти, можливість хорошого життя для них а не ховатись в підвалі від обстрілів чи сидіти без електрики.
В кожного свої цінності, хтось і вмерти хоче за свою країну.

Нам чомусь вселяли, що ось там...заграницею буде все найкраще,а тут так зле. Думаю,що якщо б ми знали ,що для досягнення мети ( за кордоном) тобі доведеться крутиться,як білка в колесі,з ранку до пізнього вчора, то ти і вдома досяг би не поганих фінансових результатів.

Це чисто ваш досвід. Мені ніхто нічого не вселяв. Я і тут жобре жив.
Добре що війна заставила переїхати і тому моїм дітям не потрібно буде пережити ще одну війну, голодомор, 90ті, чорнобиль.я навіть не згадую за корупцію, беззаконня.

А зимою і осінню? Квашена капуста і картопля?
А в місті ти їж фрукти/овочі цілий рік)

В магазині, немає натурального!

В мене велика квартира в Україні, новобудова. Без кредиту.
І є квартира в кредит в Польщі.

Від кредитної користі більше, в мене там сім’я живе.
Українську продати важко (бо війна, неможливо приїхати), держава заборонила валюту за кордон висилати (тільки для людей, якщо фірма хоче купити Ферарі то без проблем).

Сучасне рабство має саме таку форму в світі! Бомжацтво, жебрацтво, психічні розлади — це результат цієї соціальної хвороби, яка в першу чергу затягує людину у залежність від законів держави, якими бідних зобов’язують, а багаті тим керують, впливають на рабсько-залежне населення. Тому бідна, вільна беззаборгованність — зараз набуває більшої цінності ніж борговий статок.

В кожного свої цінності, хтось і вмерти хоче за свою країну.

Ми всі українці, і це наш спільний дім Україна.

Ох, я виріс за містом.
Купа часу йде на ті сількі роботи.
В місті пішов і купив що хочеш.
Я не хочу щоб мої діти працювали в полі.

Мій пойнт простий, здорову їжу можна виростити (город,сад,поле,господарство) і готувати самостійно.

Можна. Але не факт що у своїй їжі буде менше токсинів.

В магазині, немає натурального!

Ага, там на 3d принтері ту моркву друкують.
Навіщо писати очевидні дурниці?)

Тому бідна, вільна беззаборгованність — зараз набуває більшої цінності ніж борговий статок.

Це так тільки в твоїй уяві)

Ну і відписуєш ти дуже вибірково, чогось ось це суттєве ти проігнорував

Квартира твоя з моменту оформлення кредиту.

Кредитне житло продається так само як і звичайне.
Ті хто купити житло а 2020 в Польщі, зараз продажуть його Х2.
Тобто продадуть своє кредитне житло, куплять біля тебе 100 гектарів і ще й гроші лишаться.

Я наївно думав оцей вид українського оставуні-ковбасника вимер разом з початком повномасштабного вторгнення. А виявляється хтось вижив, як таргани після ядерної війни :)

життя це не тільки впахувати як віл, нахера таке життя тоді?

Так отож. Щоб жити з родиною у південно-східній Флориді, мені потрібно впахувати як віл, через те я туди так і не переїхав, хоча уже давно хочу там поселитися.

друже, я прожив у Гавані 3 роки, повір той климат не для нас, там спекотна волога срака

В нас різні люди люблять різний клімат. Наприклад, нещодавно у Києві було більш спекотно ніж зазвичай, то одним така погода не подобається, іншим, на зразок мене, подобається. Тож не виключаю, що і клімат у Флориді мені сподобається. Ну а якщо не сподобається, то США великі, є там Аляска де холодніше, є Техас де клімат спекотний, та не вологий, ну і так далі.

у Києві було більш спекотно ніж зазвичай

+40 казали знайомі..
Се капець

Востаннє така погода була в 2010.

На всі 100% згоден. Для мене ідеальний клімат це Естонія, хоча багато хто мене не розуміє.
Але нажаль мають вони не дуже вигідне геополітичне положення.

Згідно з моїх знань з географії клімат Естонії не є унікальним, такий самий клімат можна знайти у Швеції, Данії, Норвегії, Канаді, США, Німеччині, Великобританії, Аргентині, Чилі.

повір той климат не для нас, там спекотна волога срака

Там клімат гірший за той, що от зараз в Україні (у нас +32 середня температура. Вологість — капець.. Пара рухів і очі заливає) ?

ти навіть не уявляєш!

Та я насправді і тут не розумію як.
От я йду по вулиці , мене заливає, а на зустріч дівчина у курточці, і не видно що спітніла 🙄

Вірогідно Кубинці теж звичні

Я хочу, щоб мої діти виросли українцями. Чи зможу я їм це забезпечити в Польщі, в Іспанії, Америці? Я не хочу вростати корінням в чужу країну, не хочу вкорінювати дітей на чужому ґрунті

Я хочу, щоб мої діти виросли українцями. Чи зможу я їм це забезпечити в Польщі, в Іспанії, Америці

Я теж цього хочу)
Йомвірність що вони не виростуть в Україні набагато вища.

щоб мої діти виросли українцями. Чи зможу я їм це забезпечити в Польщі, в Іспанії, Америці?

У Канаді серед діаспори.

В Канаді величезна масса украінців які «шалено» люблять Україну але ні за що не хочуть ні повертатися туди, ані жити в ній, ані платити там податки, ані відбудовувати іі після війни. Цікавий «патріотизм»- таке кохання Украіни здалеку. Ще й щире кохання ! Кохання на вiдстанi !

Цікавий «патріотизм»- таке кохання Украіни здалеку.

90% DOU-чан такі самі

А чого хоч у Флориді дружина не працюватиме? Там теж будуть садочки з сирими підвалами та обстріли?😂 Чи яку тоді вона тобі підставу не працювати накине?

садочок в південно-східній Флориді коштує тисячу доларів на місяць
Щоб дружина могла там працювати, їй потрібно вивчитися, для цього дитина має бути в садочку, а моєї заробітної плати, оскільки я поганий професіонал, на садочок не вистачить.

Для того, щоб працювати в макдональдсі, вчитися не треба. 18 доларів за годину, і дуже швидко дружина заробить на садочок

Так англійську ж потрібно знати

Беруть усіх. Заодно й англійську підтягне, він-він-він для всіх.

Що ж, в такому випадку залишилося лише обрати спосіб, як опинитися по той бік Тиси.

То він чекає щоб молодшей дитині було 4 і не треба ТИСЯЧУ ДОЛАРІВ віддавати (більше у реальності, але хай)

Подумайте , чи варто дарувати своїх дітей чужій країні.
Українець закінчується там де закінчується українська земля. Багато емігрантів продовжують вважати що вони є частиною українського суспільства. Ви не є частиною українського суспільства. Це самообман, ілюзія, бажання. Ви емігранти. Ви громадяни іншої країни. Ви є частинкою іншого суспільства. Ви є частинкою іншої культури. Ви позбавлені можливості жити, працювати, творити в Україні. Ви позбавлені можливості народжувати українців. Закон ассиміляції ніхто не відміняв.

Лол, глянь історію території України і чи вартувало тут залишатись кожному з поколінь)

Подумай чи варто обрікати своїх дітей на злидні, життя під обстрілами, де немає ні суду, ні справедливості.

Я ніколи б не виїхав бо життя було дуже халявне, добре що війна заставила.

Ті українці, що їдуть до Канади, Німеччини чи Аргентини, знову ж таки як підказує наука історія, вже менше ніж через покоління повністю інтегруються в нове суспільство і забувають про свою Україну. Ти тільки уяви що твої діти та внуки вже будуть інші вони не будуть знати прекрасної України де ти народився. Для них то буде чужа земля. Діти, народжені в Канаді від іммігрантів в переважній більшості втрачають зв’язок з культурою країни походження батьків. Вони стають усередненими"канадцями". Національність при цьому значення не має. Зрозуміло, має місце бути етнічні анклави, але і вони поступово розчиняються в оточенні.

Вони стають усередненими"канадцями"

Це нормально.
Так усюди.
Це лише у нас навіть мову не здатні вивчити за 30 років

Я чесно колись дуже любив Україну.
Але все більше починаю задумуватись а чим «любов» до країни відрізняється від сектанства?
Що взагалі таке національність і нащо вона потрібна?
Чому люди повинні гинути за країну а країна не може пожертвувати собою заради людей?
Чому люди так рвуться до влади і чому влада дає більше прівілей ніж навіть великі гроші?
Взагалі дійшов висновку що патріотизм і націоналізм перш за все потрібен країнам а не людям. Так, я припускаю що є багато людей яким зручно щоб країна та суспільні норми визначали їх долю та спосіб життя.
Але я виявляється здатен сам цим керувати. Мені не потрібна ніяка інтеграція і я сприймаю країну лише як сервіс, якому я сплачую податки і отримую за це захист та інфраструктуру для життя. Більше нічого крім грошей я жодній країні не дам.

Чому люди так рвуться до влади

Ти не знаєш відповіді, бо не рвешся.
Якби рвався, то і знав би

Взагалі дійшов висновку що патріотизм і націоналізм перш за все потрібен країнам а не людям.

Саме так. Завжди і було.
Виживають тільки ті країни, спільноти, нації, етноси — колективні утворення де надперсональні цінності, мотиви, стимули — вищі за персональні.

Зграя колективістів переможе зграю індивідуалістів.
«Гуртом і батька легше бити» — це про те.

Фаши́зм (італ. fascismo, від італ. fascio — «зв’язка», «об’єднання») — тому й не програв демократіям.
Він програв «сталінізму», такій же по суті політичній системі.

Ліберали — не виграли ще жодної війни.
Тим більш — пацифісти, індівідуалісти :)

Чому люди повинні гинути за країну а країна не може пожертвувати собою заради людей?

Чому не може, може. Просто вона тоді зникне. І ці люди стануть людьми — іншої країни.

Люба країна, яка відмовиться від свого самозбереження — зникне.

Але я виявляється здатен сам цим керувати

Не здатні. Ніхто не здатен. Хомо сапієнс — зграйна тварина, він не може жити поза зграєю (за виключенням різних пустельників). А де є зграя — є правила які вищі, приорітетніші за його, індівіда бажання, потреби. Навіть за права — лідера зграї.
королів, їх дітей — вбивали на раз. Звичайне діло віками :)

Але все більше починаю задумуватись а чим «любов» до країни відрізняється від сектанства?

Любов — то такий механізм для колективного співіснування.
Немає значення на що вона направлена.
Тому так, якщо раціонально — люба любов то сектанство.
Тільки от — відмовитися від цього маханізму без повної саморуйнації навряд чи вийде :)

Більше нічого крім грошей я жодній країні не дам.

Коли тій країні буде щось ще треба від вас крім грошей — вона те буде вимагати.
І — вимагає. Люба країна, любе суспільство. Вимога політкоректності наприклад. Не виконуєш — заканселять. Як і було колись — виженуть з міста.

Поточна війна висвітлила ці реалії. Коли тихо мирно, то люди собі думали що от, тільки податкі платять за сервіс. І вільні.
А опа, виявляється, і не було ніякої такої наївної персональної свободи і раніше :)

І ще цікаве питання, вже до того неолібералізму, до атомізації суспільства коли меншини вимагають те, що не відповідає інтересам більшості. Чи має це — життєздатність?

Ми от і бачимо, і ще побачимо, по завершенню війни...

Чому люди так рвуться до влади і чому влада дає більше прівілей ніж навіть великі гроші?

Тому що влада — самоцінна сама по собі для людей.
Приблизно як і слава — от чого є люди які рвуться на сцену, щоб інші їм овації робили? я якось виступав у одному спектаклі, на третій ролі, вкрай не сподобалось, більш не хочу бути на сцені. Але є що готові практично всім пожертвувати заради сцени.

Влада, то як в жарті
«У нас командний стиль роботи
Я командую — а ви працюєте»

Ну не знаю. Поки що всі ті чуваки яких ти назвав по історії завжди програвали що фашисти що комуняки.
А індивідуалізм і здорові ринкові відносини завжди перемагають

ті чуваки яких ти назвав по історії завжди програвали що фашисти що комуняки.

Це залежить від того яку з 5ти видів історії читати:

1. «Шкільна історія» або «історія для лінивих»
2. «Історія для обивателів» — це сукупність скандалів, пліток, біографій полководців, революціонерів та секссимволів
3. «Історія для політиків» схожа на «історія для обивателів», але служить не для розваги, а для формування слухняної сірої маси
4. «Історія для істориків» прямо протилежна двом попереднім історіям. Вона дуже правдива. До найдрібніших деталей, які рідкісним історикам цікаві.
5. «Історія для інтелектуалів» Вона відрізняється мінімально можливою політизацією, інтересом до актуальних проблем розвитку суспільства, скептичним ставленням до конспірології та прагненням зацікавити читача. ... Для «ледачих» ця історія складна, для «обивателів» — нудна, для «політиків» — підозріла, для «істориків» — примітивна.

Розгорнуто skynin.blogspot.com/2024/07/blog-post.html

А індивідуалізм і здорові ринкові відносини завжди перемагають

а ця теза — з якої історії прочитана?
З історії європейського імперіалізму? ;)

P.S.
Ярослав Грицак якось в одному інтерв’ю сказав, що
«Історик — ворог суспільства. Бо він руйнує пануючи у суспільстві історічні міфи, на яких побудовані цінності суспільства»

«Історик — ворог суспільства. Бо він руйнує пануючи у суспільстві історічні міфи, на яких побудовані цінності суспільства»

Або будує нові міфи...
Дивлячись про якого історика мова

Або будує нові міфи...

Зазвичай міфи будуються самі.
В них нечасто є автор як такий.
Це дуже цікава тема, як вони укорінюються, і стають «самоочевидними істинами» :)

Один з напрямків що це вивчає — меметика.

Дивлячись про якого історика мова

Ну так. Як хтось вирішить заробити грошей, «зібрати лайків», то продавати буде історію 1, 2 чи 3 типу.

Зазвичай міфи будуються самі.
В них нечасто є автор як такий.

Напевно, що є автор.
Взнати хто саме — проблема

Фаши́зм (італ. fascismo, від італ. fascio — «зв’язка», «об’єднання») — тому й не програв демократіям.
Він програв «сталінізму», такій же по суті політичній системі.

Так нібито націонал-соціалізм, а не фашизм програв..
Але не суть...

Та і він не так сталінізму програв, як «взяв ношу не по собі» і надірвався....

Та і він не так сталінізму програв,

Побилися Чужий з Хижаком :)

як «взяв ношу не по собі» і надірвався....

Так, є багато досліджень, про насуваючу економічну кризу, яку Гітлеру потрібно було уникнути.

Але мій пойнт про інше був.
Про те що згуртоване суспільство — поб’є незгуртоване.
То уже подробиці, що саме повинно стояти — над персональними інтересами суб’єкта, яке «uber alles».
Який саме суспільний міф — єднає суб’єктів, до їх відмови від власних егоцентричних інтересів.

Про те що згуртоване суспільство — поб’є незгуртоване.

Німці при Націонал-Соціалізмі були теж згуртовані...
Але надірвались....

Чому тільки в Україні, націоналісти це образа та гидке слово? Чому в інших державах, ті хто знає своїх пращюрів, пишається своєю історією, говорить на державній мові, поважає свій прапор та герб — то звичайні люди... не націоналісти, не патріоти... а просто громадяни своєї держави. а у нас... у нас то нацикі, патрікі і прочі.... За правління януковича, приїхавши до Києва і говорив українською то з мене сміялися і говорили з якого села я приїхав. (у нас модно по вузькі) Зараз же такого немає. Багато пісень українських з’явилося. (потрібно захищати і популяризувати своє) Мова це зброя . Поки існує мова-існує народ.

А от якщо в Україні людина заявить що вона патріот України, але вважає себе по національності Росіянином або Білорусом. Що з нею зроблять?
Націоналізм і патріотизм це різні речі і побудова країни за національною ідентичністю я вважаю за хворобу.
Людина ж може народитись в Україні але не любити Українські пісні? Не можна ж притворятись ніби то тобі подобається творчість Тараса Шевченка бо ти Українець і тобі має це подобатись? Ти можеш мати інший погляд на історію козаків і вважати їх не героями а розбійниками
Але тим не менш ти можеш любити свою країну у тому сучасному вигляді якою вона є.
А націоналізм тільки призводить до сварок.

до Києва і говорив українською то з мене сміялися

Навіщо будо спілкуватись з мудаками? 😂

При Овочу багато українофобської сволоти нарешті зманіфестувала себе — саме таке ставлення, яке описує коментатор привело до серйозного успіху ВО Свобода на виборах 2012 року та постання праворадикальних парамілітарних груп, таких як Правий Сектор.

Це ж не відповідь, а «самозаспокоєння»
В сраку мудаків

Ти тільки уяви що твої діти та внуки вже будуть інші вони не будуть знати прекрасної України де ти народився.

Дозвольте поцікавитись, а що ж там прекрасного?
Було комфортно так, але сказати що там було щось гарне та прекрасне так ні.

Я ніколи б не виїхав бо життя було дуже халявне, добре що війна заставила.

Та сама херня.
Ота корупція і клоуни при владі якось були пофіг до моменту, коли недалеко від хати почало прилітати і суспільство не вирішило що я повинен йти воювати.

Подумайте , чи варто дарувати своїх дітей чужій країн

Мої діти не валіза без ручки щоб їх «дарувати». Вони звичайні люди, яким потрібна любов батьків, безпечне середовище, друзі, пізніше ще якісна освіта та можливість обирати власний шлях. Всі ці речі не мають національності.

Як би ти не намагався їм передати свою українську спадщину, в тебе то не вийде. Так, вони будуть памятати що в них українське коріння. Знатимуть що є така країна Україна, в якій народилися їхні тато, дідусь, прадід. Можливо навіть кілька разів у своєму житті, вони відвідають Україну. Але це максимум, що вони зроблять. Вони відчуватимуть себе канадцями,поляками ітд.. Бо перший свій подих, вони зроблять там в себе вдома в Канаді,Польщі. Перші свої кроки вони зроблять по канадській землі та полській. Перший життєвий досвід вони отримають в Канаді.

Заісно краще співати червону калину у бомбосховищі з садочку, це укріплює національну ідею.

В нас в м.Ужгород про таке не чули. Сонячні панелі,дрова,газ,ліс,річка.

Ого, в Ужгороді палять дровами і купаються в річці?
А на каное теж плавають?

Якщо ти прям так сильно турбуєшся за свою Українську спадшину то чому не приїдеш її відвойовувати?
Ні, країні твої гроші нах не потрібні. Якщо б були потрібні то давно було б економічне бронювання. Чи не так?
Країні потрібне твоє життя. Тому якщо любиш приїсжай і віддавай

Українець закінчується там де закінчується українська земля.

Подивіться на італійців, армян, ірландців, кітайців, евреїв. Чому вони не закінчуються там, де їхні землі? Німці в совку/росс.-імперії зберегли ідентичність через сторіччя. Але звісно не усі. Це буде вибір кожного емігранта, чи бути йому українцем, чи прийняти нову ідентичність. Обидва варіанти цілком можливі та нормальні.

Німці в совку/росс.-імперії зберегли ідентичність через сторіччя.

це все було в часи, коли не було
1. загальнообов’язкової освіти на певній мові
2. дуже розвинутої сфери розваг
Нині збереження діаспор неможливе, вони вже у другому поколінні приймуть нову ідентичність. Тому ніякого другого варіанту немає — лише повна асиміляція.

Краще хай загине на війні після досягнення 18-річного віку, так?

І ще будуть за внз платити у тричі дешевше бо знижечка резідентам флоріди

У Флориді немає університетів з топ-10 світового рейтингу.

Вони потрібні тільки мрійникам з комфорт тауну, більшість людей трохи реалістичніше дивиться на світ

Ну чомусь же віддають багаті люди туди своїх дітей на навчання, значить є якийсь сенс у навчанні в таких університетах.

Але ж це про багатих людей, а не про мрійників з комфорт-тауну, яка кореляція

Так якщо мрійник не стане багатим, то може хоча б його діти стануть, повчившись в одній групі з дітьми багатих людей.

інші багаті діти отримають щось у керування від родин, а дитина бідняка піде працювати як після звичайного внз, ну може буде у чаті алюмні де обговорюють якого коня купити чи скільки коштує година бізнес-джету

А я наївно думав що дитину бідняка наймуть діти багатіїв, які вчилися з нею в групі.

з чого б це ? якщо їх вивчили добре, то наймуть вони того, хто максимально підходить, а коштує мало. а якщо вони наймають тільки через спільне навчання, то їх курс економіки слабкий.

Суть у тому, щоб дізнатися, хто максимально підходить. Тут вчився з людиною 6 років, бачив, що вона тямуща, відповідальна, кмітлива, не ледача. Навіть за 6 раундів співбесід не дізнаєшся настільки ж точно, підходить людина на важливу посаду чи ні.

я б не брав знайому людину через те, що ми знайомі, це сформує неправильний bias у команди, усі мають пройти 6 раундів і СЕО може звільнити менеджера без роздумів як прикольно чел лепетав своїм словʼянським акцентом на кампусі

Це не біда. У мене немає грошей на топ-10 світового рейтингу, а діти тупеньки для таких університетів.

Але ж більшість населення не бомжує, навчена і нема трупів по вулицям, можливо ви отримуєте інформацію з якихось сумнівних місць

там тропікі та вологість під 100%, це пекло

Я там був у відрядженні три тижні в кінці березня-на початку квітня вісім років тому, тоді вологість не здалася мені високою. А взагалі висока вологість корисна для шкіри, щоб не пересушувалася.

не плутай відрядження з еміграцією, березень-квітень хахаха

Я не виключаю що більш довготривале перебування може не сподобатися, та хотілося б переконатися у цьому особисто.

Нормальна погода, менше слухай теоретиків, усі приміщення з hvac, багато зелених зон, 365 днів дитячий спорт на вулиці, це не якась гавана підзалупна де кондиціонер тільки у посла ссср був і фіделя. i.postimg.cc/0QrP71rK/IMG-4094.jpg дощ у вечорі, приємно

Блін, от чого якщо країна має такий крутий потенціал то обов’язково дибільне населення та ***нуті сусіди.

країна має такий крутий потенціал т

Має?
Можливо, але реалізувати щось все заважало

ну шанс був, але вибрали червоного директора, побудували олігархат, два рази шось змінити не вистачило, так отримали війну...

Ну наївно думав що народ все ж таки налаштований для змін.
Але як наче усунули із влади кучмівську банду так вибрали Яника, потім щось знову наче ок. Он принайні чіткі гасла були типу «армія, мова, віра» та курс на ЄС. Кому подобалось, кому ні. А потім знову якийсь клоун і ще війна ... Можливо путін прощупував тоді яке воно і побачив слабину тому таке і сталось.
Фігня якась коротше.

Кому подобалось, кому ні.

Вийшло, що більшіості не сподобалось 🤔

Мен особисто і про віру не подобалось

Ну там була тема позбутися ФСБ-шних церков, так що в цілому напрямок правильний вибрали. Хоча із присутності нарика на врученні томасу я проржав

Не маю нїчо проти, просто не моє

Та не моє теж. Але таке явище є і воно впливає на державу вцілому тому ігрорити просто так не можна. А попи руські багато допомогали окупантам.

ну чесно кажучи порошенко по суті «барига», нікого не посадив зі всіма домовлявся, з корупцією не боровся, є момент що «нарід хотів реальних змін», але ж блазня вибрати... то вже занадто

Головне цю нерухомісь не забути на батьків ци дружину оформити.

оце звичайно питаннячко
батьків нема, з дружиною невдовзі розлучаємось, а остання виплата за розтермінування вже скоро) і що роботи то я хз

Тягнути максимально вступ у власність і краще продати з переуступкою

какое будущее может быть в стране, которая показала своим людям, что в случае чего все законы на паузе и мужчина стает собственностью страны, которого можно отправить на смерть в окоп? к тому же демографическая картина ужасная, и уезжает преимущественно молодежь, т.е. ситуация и так плохая и еще хуже становиться. После войны и еще долгое время некому будет платить налоги, чтобы обеспечивать ораву военных инвалидов и пенсионеров. Власть может это решить увеличением налогов, что еще сделает хуже перспективы в стране.
помимо этого в стране проблемы с энергетикой, что повышает входной порог для бизнеса и в целом усложняет его жизнь. И нет ясности когда это всё разрешится

Західна частина, стала трохи хабом. (а була завжди тупиковою)

ораву военных инвалидов

Ох ти ж і гниляк, Нікіта.

что тебя оскорбляет в этих словах? тебе скинуть значение слов? насколько уже перегретые на солнце, что видите негативные коннотации в словах, которые их не предполагают. Толпа инвалидов после войны это толпа инвалидов, ничего больше. А то, что им придется платить выплаты это банально факт, а кто будет их платить вопрос хороший, учитывая, что в стране соотношение трудоспособного население к нетрудоспособному ужасное

«орава — великий гурт людей; юрба, натовп.»

Теоретически все выплаты должны быть за счёт репараций с РФ. Ну а практически взыскать с РФ больше 300 млрд долларов, что сейчас арестованы — это нереально. Эти 300 млрд пойдут на восстановление критической инфраструктуры, т.е. мостов, электростанций. Какие подачки будут поступать с внешнего мира — думаю и так всем понятно. Так что всё остальное водрузят на горбы оставшихся, а чтоб оставшиеся со своими горбами не разбежались с мест концентрированного проживания, естественно их будут продолжать не выпускать. С колючей проволокой вдоль границы, ну и всё как положено в концлагерях во всех аспектах. В общем, по своим внутренним ощущениям, оставшиеся будут чувствовать себя полноценными гражданами российской федерации. То есть, то что спецоперация идёт по плану — об этом Путин не обманывал.

ну все залежить від інвестиційної стратегії, я майже усю нерухомість в Україні продав, залишив 3 квартири з довгими контрактами на оренду та родинний будинок, але у мене купували у більшості інвестори які налаштовані позитивно, типу беремо на низу ринку, та і кеш зароблений я так розумію сумнівними операціями треба було кудись приземлити. переклався поки у індекси та t-bills, далі у планах теж нерухомість але не в Україні

Я до великої фази війни трохи нежитлових підвалів нагребся — всі продав.
Розраховувати що Україну роздерибанять і шматки відійдуть під ЄС — я не став.

Хм, знаю лише по квартирам. Ринок стоїть. Зараз літо і так падають ціни десь в кінці серпня чи на початку осені зростуть.

Але по факту нерухомість дуже важко йде. Люди зараз приберігають гроші так що не думаю, що буде легко продати

В нас купляють, дуже активно. (Сколівський район). Я ж намагаюся зрозуміти — піде в гору? Чи позбуватися?

якщоб мусора віддали тростян адекватним інвесторам як у буковелі — у вас би там був повний ренесанс як у яремчі татарові паляниці і тп... дуже прикро за таку класну гору...

Це інвестиція не та яка потрібна зараз. Ви їздили по Буковелю зараз ? Готелі на половину заповнені, глянте на букінг, вибір шалений, ціни занижені нижче довоєних. Нових обєктів будується багато. Через рік, два буде пропозицій в рази більше ніж запитів.
Люди тікають з України...

це інвестору вирішувати, у славському є залізниця це великий плюс

як у буковелі

Букокель доступний пересічному Українцю?
Вроде ні....

я не знаю про кого ви, але якщо не жити у редісоні то доступний, я раніше 4 рази за зиму їздив, але я прихільник карвінгу... а не бухання

я не знаю про кого ви

Я про пересічного Українця.
На ДОУ таких напевно нема.
Отже те, що ти чи я були (я не був, мені Славсько у приватному секторі ОК) , то не показник ☹️

ви неправі, в буковелі дофіга «пересічних» було особливо з заходу, я лижну тусовку знаю добре, не всі там айтішніки

не всі там айтішніки

Так «не пересічні» , то ж не тільки ІТ.

Пересічний то людина, яка працює та отримує середню по країні платню.
Вчитель у школі наприклад.
Або продавець у магазині...
Їм там думаю не по карману....

та ні, гірськи лижі то пристрасть, накопичують та їдуть, а буковель це лижний сервіс мирового рівня щоб там не казали

Ну якщо в тебе саме нерухомість типу для відпочинку, то певно взимку чи восени не дуже продавати, бо дивитись людям буде складно. Може ти хоча б оцінку зробиш майна? Щоб знати чи воно того коштує.

Бо зараз ще додаткові податки будуть. Також тримай в голові, що якщо ти зміниш громадянство, то і податки зростуть сильно як для іноземця.
Я б продавала, але я в Україні і в мене досвід тільки з квартирами в місті, землею, курортами, апартаментами не займалась 🤔

Планую в Південну Америку вкладатися в нерухомість, є на прикметі деякі країни. Субсахарна Африка виглядає перспективно, але там не орієнтуюся.

Субсахарна Африка? Які країни? Чому?

Конго, Нігерія, Ефіопія, Танзанія. Бо населення в них росте стрімко,

І що що росте? В Бангладеш он скільки народу чи в Індії

Таким чином житло має перспективу бути дорожче.
Це ж плюс для інвестора

хм, імхо, в субсахарній африці навіть наявність тільки денге ставить під сумнів довгострокову стратегію інвестування звичайної приватної особи в нерухомість для себе, що там є ще і буде відкрито в найближчі десятиріччя питання цікаве і прогнозоване — там не забракне неприємних несподіванок
(політичні фактори і сприйняття цінності людського життя нехай будуть поза розглядом)

чи це якась інвестиція бізнесового підходу, в сенсі — без довгострокового особистого перебування?

Населення там буде рости найвищими темпами у світі і Китай там вже вкладається через перспективи зменшення свого населення і відповідно здування внутрішнього ринку.

Китай вже так вклався, що у них найбільша криза нерухіомості у світі. Міста привиди і люди які втратили майже всі статки через інвестицію в нерухомість яка нікому або не потрібна або просто розвалюється.

Африка за винятком декількох країн (а точніше зон у цих країнах) — це безвиграшна лотерея.

Ага, тільки но грунт з Місяця привезли з невидимої сторони.

Коміністи завжди любили гратись у сильних та передових, забиваючи болт на економіку та людей.
Навіть ймовірний дефолт не привід для комуніста закривати космічні програми чи чим вони ще там люблять пускати пилюку в очі

Інвестиції це про ризики. Все залежить від ступеня ризику який ви готові взяти.

Наразі попит нагрітий умовною безпекою та закритими кордонами.
Проте, вже виникають нюанси у вигляді жорсткої мобілізації.

Великий відсоток чоловіків не особливо охоче переміщується країною.
Відкриють кордони — багато поїде.

Вкладатися з перспективою на багато років наперед я б добре подумав.

Нотаріуси працюють. Можна записати на дружину, це буде спільне майно в будь-якому випадку.

Підписатись на коментарі