Біологічний вік... скільки тобі років насправді? 🤔

Пропоную тут висловитися — хто що думає з приводу такого поняття, як «біологічний вік»... 🤔

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Я впевнений, що люди 3024-го року будуть дивитися на нас як на так само відсталих людей, як ми з 2024-го дивимося на людей 1024-го року.
Справжнє «веселе життя» почнеться тоді, коли генна інженерія, мікробіологія та біоінженерія, робототехніка та АІ дійдуть до такого стану, що ми без проблем зможемо «оновлювати себе» (внутрішні органи, клітини, шкіру, навіть мозок) і стикнемося з парадоксом корабля Тесея, коли людина фізично настільки оновлена, що ми запитуємо себе — а чи це та сама людина чи нова?

Так що моя думка щодо біологічного віку — заробляємо гроші, виживаємо так довго, як тільки можливо, щоб дожити до світлого майбутнього і «оновлюємо себе» до будь-якого бажаного біологічного віку — хоч до 40-річного, хоч до 20-річного.

ладно, про Поля Брега видалив, щоб не заважало дійсно цікавій темі «біологічний вік» 🤔

хоча він насправді крутий — такого вам ніхто не казав:
www.youtube.com/watch?v=IY-WvU3-ho4

Мені ліньки гуглити, хто був той чувак, але тема цікава. Особливо в контексті того, що більшості з присутніх працювати доведеться до самого кінця. Ну бо ви в курсі. Ось мої 50 центів:

* звичайно, все це казки про «організм 30-річного» в 90 років. За однакових вхідних умов (тренування, харчування, стрес) тридцятирічні дадуть фору сорокарічним, а ті, в свою чергу, п’ятидесятирічним, і так далі. Але так, продвинуті діди і дідеси в залі часто виглядають краще, ніж їхні онуки, що нічого важче за контроллер не тримали. Тому харчуємось правильно, займаємося, не бухаємо, і будемо виглядати краще ніж ті, хто роблять навпаки. Там Бобер нижче написав, що потрібно робити.
* в 2024 році є набагато більше можливостей слідкувати за собою, ніж було 20-30-40 років тому, тому часто наші батьки на фото виглядають гірше, ніж ми в тому ж віці. Ну життя було важче, харчування гірше. Пам’ятаєте, як люди курили і бухали, і все це толерувалоя суспільством? Коли я в 2007 виходив бігати в парк Нивки, на мене місцеві алкаші показували пальцями і сміялися. А тепер пропорції бігунів і алкашів помінялися (щоправда, останні 10 років я можу говорити лише про Німеччину).
* з харчуванням, звичайно, не все так просто, і потрібно дуже обережно обирати, що і в якій кількості їсти, бо не все що є, то на користь. Але те, що люди ще ніколи в історії ще не харчувалися так добре і різноманітно, це факт. Є білок у будь яких формах, є свіжі фрукти і овочі, вітаміни.
* є надія, що наука і фарма з часом розчухаються і зможуть запропонувати щось кардинальне в контексті боротьби зі старінням. Ну і взагалі вже повинен початися якийсь кіберпанк, бо скільки можна покладатися на одну лише біологію?
* ментальне здоров’я, когнітивні здібності: тут все складно, особливо в останній час. Але знову ж таки, у нас чимало можливостей розвиватися і тримати себе в формі. Уже очевидно, що нам доведеться працювати в тому віці, в якому батьки давно були на пенсії. Тому читаємо, кодимо, розв’язуємо задачі, вчимо мови. Пенсії у нас не буде.

Кажуть, Поль Брег потонув у віці 90+, катаючись на дошці в океані...

Поль Брегг многократно уличен во лжи
Начиная с даты рождения заканчивая сказками про выход ртути и туберкулез
Ссылаться на него в вопросах здоровья — все равно что на Мавроди как финансового эксперта

давай кращі приклади, місця вистачить 🤔

Кажуть, Поль Брег потонув

Потонув у власній ртуті 😬

LOL — досі вірять у цю совкову легенду!

Існує легенда, що він, займаючись серфінгом, потонув, коли йому було 95 років. У поширенні цієї легенди взяв участь перший перекладач книг Брегга в СРСР — Стів Шенкман. Зокрема, він писав: «Поль Брегг помер у грудні 1976 року на 96 році. Але помер він аж ніяк не від старості. Смерть цієї людини — трагічний нещасний випадок: під час катання на дошці біля узбережжя Флориди його накрила гігантська хвиля ». Насправді ж Брегг помер 7 грудня 1976 рік від серцевого нападу у відділенні невідкладної допомоги лікарні South Shore в Маямі в віці 81 року.

Вгадайте чому у СРСР була так популярна книга «Диво голодування»? Даю підказку:
i.obozrevatel.com/...​magazin.jpg?size=1944×924
Ну і стосовно «біологічного віку» — просто не можу втриматися:
www.youtube.com/watch?v=DgdP5U28jHc

Та от ХЗ, я хоч і маленький був але за хлібом ніколи в СРСР в довгій черзі не стояв. А от в школі, вже в незалежній доводилось, з друзями годинами стояли. Це було завдання коли прийдеш зі школи, бо стояти доводилось пару годин. І ціни були щось таке — мільйон купонів.
Тим не менше треба визнати, що сучасна медицина має значення. В тій же Японії середнє життя чоловіків 81.5 років, жінок 87.7. В Україні 57.3 чоловіків (в 2020 було 66.4 данні мін соц політики) і 76.2 для жінок. При чому селяни в середньому живуть на 10 років менше за містян.

давай зроби краще 🙂

скажи людям, що ±50 кг... то таке... фігня... з ким не буває... не переймайтесь... не читайте книжки... слухайте ленінград

Ви прямо чіпляється за Джо як за соломинку, а реально Джо показав на дибатах як є — що ще 4 роки роботи з віддачею він не витягне, там буде віце- президент. Людина за 80 показує себе саме людиною за 80. Може він на серфінгу і покатається, та боюсь результат буде той самий — стіл патологоанатома. А взагалі при поразці демократів нам реально є чого боятись, конкретно для нас наслідки будуть дуже не оптимістичні, з великою долею вірогідності — дефолт, так само прориви фронту які не можна буде вже закрити 100 пакетами хаймарсів позаяк нема і нема де взяти тощо.
Інша справа чому американці обриють настільки літніх кандидатів? Там не сильно молодший за Джо. Коли дивився інтервью праймеріз — то для мене стало вочевидь, що політикою мають змогу займатись в США лише літні люди. Як я розумію у людей 50+ усе ще головна проблема знайти гроші на життя, бо усе дорого. Відповідно не хочуть партії обирати молодших кандидатів. Це якраз ціна економічних криз.

Багато таких прикладів є:
www.instagram.com/p/C5lxgRrMzcE
www.instagram.com/p/C3uAcr1LdKf
www.instagram.com/p/C8M87fMN7Gn
www.instagram.com/p/C81jVP6tYcl
www.instagram.com/p/C8t2hUaN4g3

Багато робити для цього не треба:

1. Кардіо — для серцево-судинної системи, прокачувати vo2max, це той показник який вирішує зустрінете ви 70 років на лижах чи з палочкою і віддишкою пройшовши до магазина літом пішком. І да, суглоби можна замінити а сердце ні. І да, кардіо це не тільки біг. А то набіжуть зараз і почнуть розказувати що біг це зло бо... суглоби.

можете пройти тест Купера і перевірити вік своєї сердцево-судинної системи:
www.brianmac.co.uk/gentest.htm

Достатньо лише пробігти за 12 хв. максимальну відстань, і потім подивитися в таблиці результат.

2. Зал, силові — м’язи після 40 починають усихати, а м’язи це не тільки мобільність, координація і сила, но і здоров’я — це міцніші суглоби, хрящі, кістки, кращий метаболізм, контроль глюкози, і т.д. і т.п. Тільки не треба строгменів і паурліфтерів в приклад ставити з хронічними проблемами в 40 і казати що м’язи це зло. Крайності це зло.

3. Здорове, збалансоване харчування (тут очевидно)

4. Cон (тут очевидно)

5. Сонцезахисний крем для шкіри, ніщо так не зістарює шкіру як ультрафіолет. Ех, якби я знав раніше а не слухав маму і бабушок в дитинстві із совковим вихованням: «Дональд, виходь на сонце, загорай, чому ти такий блідний? треба загорати, сонце це здоров’я!». Тільки в 30 років вирішив сам дослідити це питання.

Коли його дослідили — виявилося, що

він помер.

In 1972 at age 77, Bragg claimed incorrectly to be 91 years of age.[8] This led to various books mistakenly reporting Bragg to have died in his 90s.

Bragg died of a heart attack in the emergency room of South Shore Hospital in Miami, Florida on December 7, 1976.[32][33][34] He was 81 years old. Patricia Bragg reported that Bragg "was injured by a wave in the surf six months ago and his health began to decline after the accident

© wiki

Ну, в принципі, все одно непогано. Ким би цей чувак не був, у 80 він все ще стояв на дошці, а не розсаду розводив і оградку придивлявся.

В сучасному суспільстві дуже часто перебільшують, щоб далі продавати

Дуже дивно вестись на подібне, коли лице вже очевидно дідуся, шкіра також, але хтось дослідив та виявив молодий організм під зморщеною шкірою

А якщо лице як п`ятка, бо ботокс + підтяжка?

Все одно залишаються видні області шкіри де старіння складноболяче приховати

Та пофіг на шкіру, поїдеш в Південну Корею тобі поправлять, косметологія, пластична хірургія робить успіхи. Головне що під шкірою, щоб в 70 зніматися в бойовиках як Круз, в 80 сьорфити як Брег, а не лежати в підгузниках і просити у дітей, у яких своє життя і свої проблеми, подати тобі стакан води.

серфити неважко там тільки баланс вимагається, особливо якщо завозять на хвилю скутером

Нууу, якщо професійна легка, коротка дошка, особистий джетскі який на хвилю завозить, тоді легше, да )

Хоча, на лижах також вроді під’йомники завозять, но все-одно під кінець дня убитий

на лижах якщо карвінгом то наче зі штангою присідаєш, не те порівняння
на віндсерфінгу також наче підтягувався годину...
серфінг значно легший спорт

Перебільшують — це теж політ коректно. Там матерне слово більше підійде, яке про те, що кажуть відверту не правду при чому як дихають і на повну.

Підписатись на коментарі