4G інтернет — телефон vs 4G модем

Таке питання — є 4G модем (World Vision 4G CONNECT 2, LTE Cat.4) і є звичайний смартфон. На обох Київстар з безлімом.
Так ось я помітив що якість інтернету з модема майже завжди гірша за якість інтернету розданого з телефону. Я не кажу про швидкість, а скоріше про стабільність. На модемі вищий пінг, більше таймаутів, частіше відвалюється. Це при тому що я бігаю з тим модемом по всій хаті і направляю його в сторону вишок по підвіконням, а телефон просто лежить собі на столі.
Сам рівень сигналу — нормальний, на модемі є індикація. Буває що на модемі сигнал 4/5, а на телефоні 3/5, а то і 2/5 — і все одно інет з телефону кращий.

Чому так? Я розумію що модем це більш примітивний девайс ніж смартфон. Але невже це впливає навіть на стабільність інету, не кажу вже про швидкість?
Може тоді порекомендуєте якійсь інший, більш продвинутий 4G модем, якщо такі є?
У мене мобільний інет це єдиний інет при виключеннях світла, бо живу в малому містечку наразі, тут немає pon.

Ну і наостанок ще питання, що краще по інету — Київстар чи Водафон?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дело не в форм-факторе (смартфон или просто модем с SIM-картой): дело в том что внутри, а именно какой там установлен радиомодуль/процессор/модем/память.
Мы же когда выбираем для себя, скажем, автомобиль, интересуемся что там под капотом — дизель или бензин, есть ли турбина, какая мощность, где кем и когда это изготовлено (условными немцами или условными китайцами и по какой технологии).
Так и в мире производителей радиомодулей, микроконтроллеров, модемов, процессоров и микропрограммного обеспечения к ним — есть более качественные и менее.
Просто тенденция такова, что в смартфоны чаще устанавливают более качественные комплектующие от именитых производителей, а отдельные 4G-модемы собирают на чём попало (есть конечно много исключений, но общая тенденция такова).
Для Вашего юз кейса идеальным был бы купить какой-то б/у, можно относительно недорогой, но более-менее свежий смартфон на Qualcomm. Дёшево, сердито, и работать будет лучше чем большинство 4G-модемов. А если ещё и будет поддерживать eSIM — сможете за считанные секунды переключаться между разными мобильными операторами (eSIM поддерживается до 5 шт). Актуально при периодическом пропадании электричества т.к. сети операторов в конкретных местах в плане покрытия и качества передачи данных могут вести себя очень по-разному в разное время.

Мені сьогодні ще відповіли таке "У майже усіх LTE модемах використовується LTE Cat 4 У той час як у телефонах Cat10 Наче це пов’язано із більшою стабільністю Cat4 в умовах нестабільного сигналу адже там не потрібна агрегація частот.
Може десь в сільській місцевості це виправдано, в містах це як на мене до лампочки.
А телефон так круто — як опцію отримуємо підтримку декількох операторів.
Було б ще круто якби була софтина яка б балансувала між ними і коли падає один переключала б на інший
Може хто знає чи є таке під Android

Коротше як з’ясувалось на практиці усі ці маленькі девайси з WiFi не гівно, а гівніще.
Є 4G модем з MIMO антеною, сигнал супер, а витягує десь під 3Мб/с
Якийсь галімий Xaomi який купив на OLX за тищу гривень спеціально для цих цілей і у якого менюшки по 5 секунд відкриваються витягує під 20Мб/с.
Судячи по відео які знайшов це все швидкість вбудованого WiFI модулю. Перевірив і дійсно — по USB класно працює. Коротше ідеальний варіант це або роутер із сімкою або роутер з USB + такий модем

я б не став на основі одного досвіду з одним модемом заявляти

усі ці маленькі девайси

, це якось ненауково.

«ми можемо стверджувати, що деякі вівці чорні з одного боку» (ц)

Вже пів року використовую Keenetic Runner 4G. Грубо кажучи, роутер який підтримує сім-карту та стандартне підключення від мережі. Використовую в парі з Vodafone. Інтернет з’єднання стійке. Можна також використовувати додатково виносну антену. Сам роутер стоїть у мене в кімнаті де погане покриття мережі і телефон часто не може піймати 4G. Роутер відвалюється ну дуже рідко, якщо не встигне піймати сигнал з іншої вишки і швидкість видає в середньому до 90-100 мбіт.

Раніше також планував використовувати 4g модем. Придбай який ZTE + безлімітний київстар + MIMO антену.

Без антени, модем або працює гірше смартфона або так само. З приєднаною антеною швидкість збільшується приблизно у 2-2.5 рази. Це якщо у місті, у сільській місцевості якщо мобільний тягне тільки 2g і зрідка 3g, з антеною і модемом можна досягнути швидкості 25-30 мегабіт, правда усе залежатиме від розташування антени та наскільки далеко вишка.

Проте це усе за умови наявності світла)
Якщо вимикають світло, нормальну швидкість можна отримати перші 30-40 хв, а далі інтернет пропадає, але наскільки мені відомо це проблема київстару, знайомі кажуть що на лайфі і водафоні можна декілька годин працювати.

Особисто для мене модем з антеною це костилі, особливо якщо говорити про квартиру де немає можливості закріпити антену нормально з якісним сигналом.

P.S. Ще помітив що на андроїдах зв’язок трохи кращий ніж на айфонах, приблизно на 2-3 поділки, але це девайсах 3-4 річної давності, можливо зараз ситуація краща)

на лайфі і водафоні можна декілька годин працювати.

водафон провалюється в роумінг, лайф і зі світлом так сяк. Це в центрі міста, можливо через навантаження

Так MIMO антена классна штука.
Сам нещодавно придбав теж той набір MIMO + ZTE. Імхо окремі модеми варто купляти тільки заради зовніщньої антени із двома полярізаціями.

Неясно що за модем в автора, я брав huawei (зараз виробника не раджу, бо це недружні до нас китайці) usb-модем з можливістю підключити зовнішню MIMO антену (антену теж придбав).

В двох словах, колись не розбирався і придбав модем, не пригадую модель, але він був теж з usb. Однак там по-хитрому було. Живлення саме було через usb, тобто наче втикаю модем безпосередньо в комп, однак не все так просто: сигнал між самим модемом і компом організовано через wi-fi адаптер що вбудовано в сам модем. От хто таке геніальне придумав? Потім ще мусив витратити час аби повернути цей девайс в магазин і чекати зарахування коштів декілька тижнів.

Неясно що за модем в автора

дійсно, не ясно)

World Vision 4G CONNECT 2, LTE Cat.4

Так це ж не модем, а роутер. Про модем ні слова. Але ок, комусь хто не розуміє різниці між модемом і роутером, може здатися що я чіпляюся за слова, а такої цілі не було, просто не сподівався такого саме на цьому форумі.

тобто роутер не може бути одночасно і модемом?

Технічно модем це пристрій для модуляції/демодуляції сигналу і все. І вони вимерли із закінченням епохи DialUP і 4G USB свистки роблять набагато більше аніж просто перетворення сигналу за допомогою процессів модуляції/демодуляції.

І вони вимерли

Ніт. Модем є у всіх сучасних мобільних телефонах. Просто він технічно вже не має нічого спільного з діалап модемом. Але це все одно модем.

бігаю з тим модемом по всій хаті і направляю його в сторону вишок по підвіконням

це нічого не дасть

Я розумію що модем це більш примітивний девайс ніж смартфон

ну хз хз, може вам не пощастило з конкретною моделлю?

У мене мобільний інет це єдиний інет при виключеннях світла

спробуйте вузьконаправлені антени. ще можете проконсультуватись ось тут в треді людина наскільки я зрозумів займається цим серйозно dou.ua/...​rums/topic/49406/#2847391

що краще по інету — Київстар чи Водафон

дуже залежить від місцевості.

Якщо дешеві ті 4G модеми із вбудованим акумом то декілька спробував — фігня.
Нормально працюють нажаль стаціонарні девайси, які без акумів від розетки. Типу такого rozetka.com.ua/...​0dwa_51060hfv/p183782782 (нажаль тільки не підтримує MIMO антену, а так працював у мене гуд)
Ще добре в мене колись працював DryTek Vigor із підтримкою 3G свистка.

Підскажіть надійний мобільний модем 4 g для віддалених районів, потрібен лише wifi і акумулятор вбудований, вибирати нема часу, часто на позиціях, в тій місцевості працює киівстар, тестував 4 g показує 8 канал, ціна до 4 тис, телефон на зовні 3 палки 4g, в приміщені 0

Ну треба враховувати що до 4к по подібним параметрам тільки Cat4 модеми, нормальні cat6 вже від 5к починаються те що дивився. Тобто працювати буде однозначно повільніше телефону
Я б дивився у сторону Huawai — перепробував ZTE/TP Link, Huawai краще зарекомендували себе. Можна спробувати HUAWEI E5573 Наче не поганий. Щоб ловило у приміщені треба поставити ще зовнішню MIMO антену. Підозрюю що в твоїх умовах якщо норм на вулиці ловить то норм злетить звичайна панелька Тільки його або в комплекті з антеною купляти треба або треба щоб продавець ще припаяв правильний роз’єм Вони бувають SMA і ще якийсь (не пам’ятаю) там другий варіант зазвичай у мобільних роутерах

Підписатись на коментарі