Що допомагає вам продовжувати працювати під час спеки? Діліться порадами

Спільното, розповідайте, як ви рятуєтеся від аномальної спеки? Що допомагає вам продовжувати працювати, коли за вікном така температура, а вдома немає світла?

Багато води, штори-блекаут, вентилятор, що працює від EcoFlow або акумулятора... Діліться своїми лайфхаками!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

ксяомі вентилятор на акумуляторі та знову відкрив для себе мороженко)
а ось недавно була повна срака, то заморожував мокрі рушники та потім обгортався. трохи допомогло

Сподіваюсь обгортався вентилятор

Знову хроніки бомжа

Два кондиціонери

Офіс з кондиціонером

останні три дні дуже погано, працюю без одягу, весь мокрий(

працюю без одягу, весь мокрий

Звучить як назва вебкам кімнати :-)

Холодний душ, бутилка з льодом, сиеста в найспекотниші години

Я просто не працюю
Не дякуйте ))

Море. Вышел, окунулся, назад к станку.

Де відос на якому відкривають цю бочку а там купа індусів?

Відро і ставок, живу як жили наші предки 40 тисяч років назад.

пан Гетьманців перелогінтеся

від аномальної спеки

О
Життя без кондиціонера

Моя прабаба з погрібу працювала

Ще вінкрите вікно і спати укрившись вологим простирадлом.

І швидше за все вентиляція євроремонтів ніяка.
Можливо організувати пасивну

Кондиціонер на зарядній станції.

дельта 2 макс? на скільки часу вистачає?

Конкретно для кондеціонера використовую
Jackery Explorer 2000PRO
на 5 годин вистачає

Эмм, а що це за кондей?
Бо вони ж жеруть від 2 до трьох кіловат на годину, нічкої зарядної станції не вистачить

У вас невірна інформація. Ви путаєте продуктивність охолодження з потужністю.

Cooper&Hunter CH-S12FTXLA2-NG R32
Від 0.22 кВт до 1.4 кВт, в залежності від вибранних налаштувань
Також хочу зазначити, що він інверторний і охолджує саме заданою температурою і не охолджує коли температура на датчику кондиціонера знижується до встановленного значеня.

Як підсумок, на 21-22 градуси, на 3-4 оберта з 5. І до 5 годин вистачає.

У кондьорів є пікова стартова нагрузка десь так за два кіловата і на початковому етапі коли розігріта кімната то він жере по максимуму. Тому потрібна зарядна станція десь мінімум на 3 кіловата і її вистачить аж на пару годин.
І потім коли кімната досить охолоне тоді можливо кондей вийде на свої умовні 300-400 ват для підтримки температури... але це не точно ))

Причому тут пікове навантаження до споживання?
У мене кімната не розігріта ніколи.
У вас є модель зарядної, у вас є модель кондиціонеру, у вас є час роботи. Якісь ще питання по суті є?

Я говорю про те що потрібна дуже потужна зарядна станція щоб працював кондиціонер.
А також про те що майже нема сенсу використовувати в спеку зарядну станцію для кондішена, бо її вистачить зовсім на трохи. Споживання від 900 ват до 1500.
Коли світло вимикають наприклал на 5 годин не напасешся.
А про пікове навантаження я заговорив бо не всяка коробка зможе в принципі запустити кондішин.

Якщо у вас кімната не розігріта то навіщо вам кондєй ))

Вона не розігріта тому що кондей.

Ви говорите нісетнітниці, я вам ще раз повторюю, споживання від 900 до 1500 це ваші вигадки, в документації кондеціонера чітко сказано від 220 до 1400. Що підтверджується практикою. Для чого ви сперчаєтесь з об’єктивною реальністю?

Не всяка, звісно, я щось казав про те що всяка? Я конкретно скинув модель своєї зарядної станції яка запускає.

Щодо того чи напасешся. Напасешся, в мене окрема станція для кондеціонера і інша для других потреб.

Хоспаді, та не кіпішуйте ви так.
У мене теж конкретна модель С&Н і жере 900 ват аж бігом і не давиться.
І я не про документацію, а про об’єктивну реальність нажаль.

P.S
Коли кімната після ночі охолодження вже не така розжарена тоді дійсно жере меньше.

А все починалось з

Бо вони ж жеруть від 2 до трьох кіловат на годину

а вже дійшли до 900))

Підсумую 2кВт*год ємності моєї зарядної вистачає до 5 годин для мого кондеціонера. Для чого ви затіяли діалог, в якому з самого початку не праві і стараєтесь довести якусь свою точку зору мені не зрозуміло.

Як же з вами тяжко. Кондішини різні є, більш дорогі моделі жеруть меньше, більш дешеві і застарілі хавають і не дивляться там і 1500 на годину аж бігом. Плюс пікове навантаження і тд.
Ладно, розмова сліпого з глухим ))
Гарного вам вечора, не мав наміру такий срач заводить.

Я 2 кондюха одночасно включаю на 22 градуси і 1 поділка обдуву ненадовго бо ще весь будинок живиться. Все разом споживає 1-1.2 кВ,

Ну це дійсно круто. Значить мені не повезло з кондьором.
Такими показниками похвастаться не можу ((

Кутова квартира, грієтьмя безбожно, через 20 хвилин після виключення кімната знову як розпечена пательня. Кондєй маслає просто на всі ТТХ )))

В мене стоїть доволі ефективна інверторна 9ка, мідея передостаннього покоління. Останній поверх, сонце в вікна, ефект пічки присутній. Кондиціонер ввімкнено в смарт розетку з ватметром і логами, живиться від зарядної станції. Двері в кімнату відкриті — повітрообмін з рештою квартири (тепленькою такою) присутній.
Так от, пікове споживання — це 1.1-1.2кВт в «турбо» режимі. Не виключаю що якщо його добре відчистити то він зможе зжерти і трохи більше.
Без турбо режиму споживання падає на половину — 500-600Вт.
За добу максимум — 7кВт-год, зараз коли спека трохи спала — 5кВт-год на добу.
А в економ-режимі (який справляється з підтримкою температури і все ще безмежно кращий ніж зовсім без кондиціонера) можна вкластися в 2кВт-год на 12 годин, звісно при умові що на вулиці не +40 — тоді мінімум це десь приблизно 250Вт споживання.
В результаті, 2кВт-год зарядної станції більш ніж достатньо на 4 години відключення при умові що турбо-режим ганяєм лише від мережі, рекорд — 10 годин від батарейки.

Ну тобто потрібно мінімум ДВІ коробки (на 2 та 1.3 кіловата).
Одна для кондєя інша для холодильника, монітора та ноута.
І сяк так працювать можна.

Скоріше одна на 3.5кВт-год — менше шуму буде. Але в цілому — десь так і виходить.

Виявляється зовнішні жалюзі (маркізи), чи ролети, зменьшують температуру в квартирі на 7 градусів. Блакаут штори чи жалюзі, тканина з відзеркалючим покриттям, призводять до більшого нагрівання скла, яка стає як батарея.
Ідеальне рішення — це гнучкі сонячні панелі на присосках на зовні вікон

Ідеальне рішення — це гнучкі сонячні панелі на присосках на зовні вікон

Я об таку опік отримав. Це логічно, бо ж вона чорна і поглинаюча світло.

Це логічно, бо ж вона чорна і поглинаюча світло.

ККД не дуже... енергія має зберігатися в акку, а не витрачатися на розігрівання

Так скло нагрівається, але з досвіду — у будь якому разі так помітно прохолодніше аніж без них (сонце у вікно). А зовнішні жалюзі якось в Україні не поширені

Для вікон на даху це порятунок, зовнішня маркіза як тут:
marc.tv/...​se-und-rollo-ausprobiert
Сонячні панелі на присосках теж цікаво, але чи не впадуть вони та приб’ють когось, особливо якщо вікна не на даху.

В мене вони підстраховані карабіном зі шнурком, та й кабеля є. Гнучка сонячна панель легка.

дуже-дуже злий плейлист

Спочатку літровий коктейль з льодом, соком, квасом та енергетиком, потім холодне пиво, потім сангрія з льодом, потім вино з льодом, далі опціонально або джин-тонік з льодом або лонг айленд або ж просто куба-лібре якщо лінь щось більше колотити.
А потім вже й вечір і стає трохи легше.

Коли день мітингів, то можна ще додати пару морозних шотів текіли.

бухати на роботі прикольно, але не продуктивно)

До зими ще дожити треба))

Використовуй сонце, щоб боротися з сонцем))) Єдиний спосіб намахати систему, який працює. Заживив кондюки від сес.

це ж яка СЕС треба шоб кондюки живити))

Ну в середньому одна панель хай у такий сонячний день 150-170Вт дає. Округлимо до 100 (бо набросяться тут на КПДінверторів, хмарки, нерівномірне положення сонця протягом дня, навіть на втрати у кабелях)
Один кондюк хай там 700Вт. Припустимо одночасно працюють 3 кондюка = 2100. З урахуванням того що продуктивність панелей сильно занизили то 20 панелей з головою вистачить для енергохарчування 3-х кондюків
Не така вже і велика СЕС
Звісно мова виключно про приватний сектор.

У меня 12 киловатт.
Сейчас при 30+ градусах ( Испания так ято угол солнца эффективнее чем в уа) примерно 3 квт идет на охлаждение дома ( 1 мультисплит 68, один сплит сотка , и 30-ка в гараже.

3кВт (6штук по 500Вт) панелів та нібридний інвертор на 3кВт достатьно.

Ты будешь ржать.
Мне в полане энергогенерации дешевле гонять кондиционер в гараже чем иметь засаженную по высокой температуре мощьность инвертора и mppt.

Плівка на вікна, мобільний кондюк від станціі коли вже дуже зле, вентилятор взагалі вже 4 добу без перепочинку працює.

Це такий холодильник з вентилятором. Дуже неефективна штука, там є труба з повітрям, яку треба виводити в вікно. Та труба така гаряча, що працює як батарея. І ще відро для конденсату. Але це єдиний варіант для зйомної хати чи історичного фасаду, де не можна встановлювати кондиціонер. У мене такий був, на трієчку я б його оцінив.

Количсь спостерігав цю дичину в бц на либідській. Шумить капець, важко уявити як люди витримують те на протязі всього робочого дня

Шумить капець

А ще й продуктивність... дуже нижче середнього, бо для продування «гарячого» кінця використовується те саме кімнатне повітря. Відповідно охолоджене повітря у прямому сенсі слова вилітає в трубу, а замість нього з усіх щілин підсмоктується розпечене — з вулиці.

Кажуть, що є мобільні кондиціонери з двома трубами та навіть із виносним на гнучких шлангах зовнішнім блоком. Це вже більш-менш має працювати, але я таких вживу не бачив.

Я б сказав, що вони працюють так би мовити по тому ж принципу як і обігрівачі ufo.
Охододжують певний сектор на невеликій відстані.
Не є заміною сплітсистемі.
Але коли нема іншого варіанту то спасає ))

Так хіба це відро споживає менше спліт системи?
Я думав про щось типу такого rozetka.com.ua/286980698/p286980698

Металізована плівка на всі вікна, вентилятор Baseus на моніторі, і велика теплоємність запасів води.

Погана ідея підключати такі девайси до USB портів техніки. Бо якщо шось піде не так то гайки портам, якщо не гірше.

В ідеальному світі я б таким колгоспом взагалі б не займався, а нажав би кнопічку на пульті кондиціонера, щоб отримати комфортну температуру. Проте світла сьогодні не було 16 годин з 24-х, а за вікном +38. Доводиться викручуватись.

Ні, я до того шо такі девайси краще підключати до павербанків якихось, не так шкода буде якщо спалиш.

шо такі девайси краще підключати до павербанків якихось

Аааа. Ну то так і роблю в принципі, «молотить» (точніше, ліниво мирчить) воно від окремого акума.

Я думаю, що type c міг би вам допомогти з цим гвинтилятором, треба подивитися в бік pd тригерів або вони ще називаються «usb кабель з тригером». Тоді буде краще крутитися, бо там цілих 100 Ватт потужності в сучасному порті usb, тільки треба трохи складнішу схему. Та і краще взяти повер банк якийсь для цього мегадевайсу.

type c міг би вам допомогти з цим гвинтилятором

Тут ідея як раз навпаки — підключити 12В вентилятор у 5 вольт, щоб мати нижчи оберти та шум. Щодо струму — він навіть при 12В споживає нещасні 0.13А, тобто значної потужності не треба навіть на «повній» напрузі.

Та і краще взяти повер банк якийсь для цього мегадевайсу

А тут я так і роблю — на другому фото видно «павербанк» з акумулятора для шуруповерта.

якщо крутиться при 12в, то провода можна напряму на якийсь старий аккум кинути

Можна, але при повних 12 вольтах саме цей вентилятор буде тріщати і деренчати (бо 2006-го року випуску), та й треба шукати акум, довгі дроти тощо. Ця ж конструкція була зроблена за 10 хвилин із того, що валялося під ногами у прямому сенсі слова, і судячи з результату — перероблятись не буде, бо навіть невеличкий потік повітря на руки — охолоджує.

Душ, працюю в одних труселях, гарна термоізоляція,дзеркальна плівка на вікнах (та що одностороннє дзеркало,хоча не знаю на скільки вона рятує бо купляв щоб скло не розліталось при вибухах) , живу на першому поверсі у досить зеленому районі. Вдома цілком норм.

Заклеів вікна плівкою — і дешево і добре працює в найспекотніші години 12-16

дешева плівка на вікна від сонця напівпрозора. ще в общазі клеїли 20 років тому, на ринках і в супермаркетах продається.

переїхати за місто було кращою ідеєю в 23 році! Будинок холодний навіть без кондера! Поряд ліси та озера (та куча киян — які рятуються від спеки у лісах Пущі Водиці)

Вікна відкриваємо тільки вночі + блекаут ролети + міні вентилятори на акумуляторах з Аврори + походи в душ по 5 разів на день і спроби підтримувати водний баланс 🥵

Пішов працювати в кафешку у ТЦ, бо там і світло і інтернет є, але сьогодні жара дістала навіть там — повідомили про пожежу, довелося повертатися додому

Підписатись на коментарі