Яка у вас якість роботи інтернет-провайдерів?

Розкажіть, як у вас з роботою домашнього інтернету? Послугами якого провайдеру ви користуєтеся й чи можете радити його? Чи трапляються перебої й зміни у швидкості під час вимкнень світла?

Нагадуємо вам про інтерактивну мапу провайдерів України, які готові до знеструмлень і можуть надавати інтернет від 4 до 72 годин.

Також раніше ми поспілкувалися з операторами стільникового зв’язку про те, як працює інтернет без світла та які є способи забезпечити безперебійний сигнал.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Гугль файбер дуже неякісно копає і псує газони

в мене найгірший провайдер «укртелеком »

В мене — найкращий провайдер в моїй місцевості. Starlink :)

Не місце красить старлінк а старлінк місце

Кривий Ріг, провайдер ІТ-інвест, gpon

При відключеннях 6/4 — інтернет був стабільно.
При відключеннях 7/2 — їхні аккуми не встигають зарядитись і по факту зараз інтернету при відключеннях вистачає на пару годин ±.
Пообіцяли, що поставлять якісь більш потужні зарядні для аккумув..
Додзвонитись до цього оператора часом важко.

Інші провайдери в приватний сектор вести інтернет не хочуть. Зараз я є в пошуку резервного провайдеру.

Київ
GPON від Фарлеп Vega Vodafone
за рік користування раза три були короткочасні перерви (хвилин на 5)
і один раз десь з півгодини+ не було через planned network maintenance (попереджали заздалегідь, просто перемкнув кабель на резервного провайдера)
це все — ще коли вимкнень не було;
під час відключень — взагалі не пропадав Internet, декларують забезпечення — до 72 годин, поки на щастя не мав такої нагоди перевірити, десь до 10 годин були відключення
підключення — безкоштовно,
ONU в користування — безкоштовно
абонплата без акцій — 250грн/місяць
*тариф не безлімітний, ліміт — 10TB/місяць (але щоб його виїсти потрібно бути ну дуже великим фаном торрентів)

100Mbit від Київстар (в них FTTB, далі — мідь)
замовлявся як резервний, бо безкоштовний (одна з суперсил в мобільному пакеті), ще до віялових відключень;
заявляють — до 4 годин без світла, реально — не більше 2 годин, при постійних відключеннях — і години зазвичай немає
один раз під час відключення щось вийшло з ладу — цілий день відновлювали, додзвонитись до підтримки в них — той ще квест;
тобто — варіант зовсім такий собі, але фактично безкоштовний

O3/FreeNet — за моєю адресою не було в них ні UPS-а, ні GPON-у, давно відмовився,
але рівень технічної підтримка в них був — very good
там дівчата, до речі
і додзвонитись не так як в мавзолей Київстар

за іншою адресою був IPNet — в цьому році поставили на будинок UPS, тримало 4+ години, теж перейшов на GPON Vodafone

Івано-Франківськ, Uteam. Підключив оптику в далекому 2020 коли ще не було мейнстрімно. Політ нормальний, по 4-5 без світла Інтернет працює. Більше не тестував

Харкiв, Трiолан оптiка в будинок. Годин 5 працював, далi свiтло появилось.
Якщо що — Starlink напоготовi.

Але абонемент Старлінка треба платити навіть якщо пристрій лише напоготові, чи так?

Дивлячись який тариф. В мене трохи дорожчий, але можна на паузу ставити.

Київ.

— IPNet (вита пара, 1 Гбіт/с + iptv, 384 грн/міс), заявлено на мапі у них про батареї на 8+ год, але на практиці останні 11 годин взагалі не працює і стабільно лежить коли сусідні будинки/інші групи відключають. Якби не мідь у стінах закладена і все устаткування, що на ньому висить під’єднане проводами, то змінив би і його на GPON аби не городити щось при вході.

— CrazyNetwork (GPON, 1 Гбіт/с, 200 грн/міс) стабільно працює при відключеннях усі 6-8 год, за місяць лише раз 15 хв не було зв’язку, мінус — IP Кам’янець-Подільський звідки родом провайдер, що не всім сервісам при перемиканні подобається.

ланет на деміївці перестав працювати при довготривалих відключеннях, брешуть про lifepo4
тримає інтернет 2-3 години максимум.

Львів, оптика Укртелеком працює по 8 годин, більше поки не було відключень, Київстар лан працює 5 хв, пару тижнів тому дзвонили питали як мені їх сервіс, казали що інет має працювати по 4 години бо стоїть дбж, перевірив, ті самі 5 хв.

Івано-Франківськ. Діскавері. GPON. Загалом працює добре без нарікань. По часу роботи, в найгірших умовах, в яких мені вдалось затестити, працював 5 год без світла, на годину увімкнули й знову 5 без світла. Монтажник сказав що інтернет має працювати приблизно добу, на більше він не тестив. Один мінус — довго чекав підключення, залишив заявку в кінці травня, а встановили ближче до липня.

черги вже напевно. мені в тому році підключили за пару днів, але в моєму будинку я був перший з оптикою, тому довелось платити фулл прайс )

Знайомий казав що зараз підключають через 1.5-2 місяці)
Хоча, якщо маєш знайомого, то можна порішати, і буде швидше

А стосовно першого підключення, це взагалі лютий скам)
Ну, по-перше не усі провайдери хочуть проводити в будинок до 1-го користувача
По-друге, перше підключення у будинку зазвичай за пройсом х3, усі решта будуть приєднуватись за нормальним прайсом.

Львівська область, Telkom, GPON але при відсутності світла акумулятора на кінці провайдера вистачає тільки на 4 години і то, явно не завжди встигає зарядитися. Якість така собі, не сказати що дуже гарна, але і не повне гівно. Для мережевого обладнання в мене додатковий допилений китайський упс, десь до 8 годин + 15КВтгод основного упса будинку, так що провайдерський кінець здихає зазвичай швидше.

Дніпро, укртелеком (оптіка) якість обслуговування гавно , но довгі відключення працює без проблем ~7 годин
Київстар вітая пара в цьому році вони поставили аккуми до 4х часів вистачає більше не знаю .
Звʼязок київстар, водафон — гавно , до 3,5 годин зі зменшенням швидкості

У вас там 7 годин це довгі відключення? Бо в Києві 6-7 годин останнім часом це от на постій((. 3-4 години є світло, далі 6-7 нема і так по кругу.

Як і всюди — залежить від району: у мене і у друга (в різних районах на різних берегах навіть) 2 години є електрика — 10 годин немає. Хоч і в різні години, але приблизно співпадає по кількості. А у мами приблизно за графіком — 7 годин немає, 2 є і так по колу. Десь краще ситуація, судячи з того, що чую. Це за останній тиждень десь.

Київ, Деміївка, TeremkiLAN, вита пара. Навіть в найдовші періоди до 7 годин — є подача.

Для порівняння: центр, Воля-Кабель — типово, 3 години є, 6 нема, і так по колу.

Київ, SunNet, Оболонь. Минулого року поставили акуми які забезпечували 4 години автономності. В цьому році почалося деградація акумів. Компанія зафіксувала моє звернення і поставили LiFePO4 акумулятори з швидкою зарядкою. 2 на 7 відключення переживає спокійно. І без оптики справились :)

Іван-Франківськ. Діскавері. Максимальний час без світла 5 годин. Політ нормальний

Франківськ, оптика від Діскавері плюс повербанк, працює як годинник коли світла немає по 6 годин, але 500 грн за 500 мбіт + 50 грн за білий айпі
але підключав ще рік тому, нарешті знадобилось)

Дніпро. Triolan. Без світла не працює взагалі. Просили їм зателефонувати в другій половині липня з приводу підключення GPON. Другий день поспіль не можу їм додзвонитися

Київ. Triolan GPON, стабільно працює при відключеннях. Але додзвонитися, щоб поставили, було не просто

Через телеграм пiдтримку все робиться швидко. Не треба нiкуди телефонувати.

Кам’янець-Подільський, Ланет, павербанк до роутера і все стабільно, лиш би не наврочити)

Ipnet GPON, Київ, ONU в квартирі від павербанку, інтернет працює стабільно, більше ніж за пів року відключень не було

Київ, тріолан. Заявку на оптику опрацювали за тиждень. До цього іпнет обіцяв підключити лише через 1.5 місяці. Тріоланом поки задоволений, 300грн 1Gig. Саме підключення обійшлось 1500грн. Доречі провайдери починають вводити практику екстренного підключення за додаткові кошти

Львів, Копійка та LinkCom

Обидва GPON. Працюють допоки у мене заряду яким живляться ONU вистачає. Того тижня була серія відключень з короткими перервами, а потім ще відключення на 7 годин, та через 6 годин одна ONU вимкнулася. Але другий провайдер працював до повернення живлення.

Також Linkcom gpon у Львові, за 2 з гаком років відключали лише раз і то попередили за пару днів що будуть ремонтні роботи робити і одного разу щось на стовпі в їх коробці згоріло, то замінили на наступний день. Навіть коли на 8-9 годин відключали світло то інет не пропадав.

Київ, Тріолан, вита пара.
В основному під час відключень світла інтернет працював, лише 3-4 тижні тому у них були проблеми — кажуть що пофіксили.
Падінь швидкості не помітив.

Київ, intraffic. Замінив провайдера котрим користувався 10 років через те що повівся на оптику (gpon, гігабіт) і її подовжену роботу без електрики. І знаєте що? Не шкодую) Ще жодних відключень не було не дивлячись на графік в котрому 2 години світло є, а 6,5 немає. Рекомендую.

Львів, Київстар 💩
На початку червня підключили гігабіт, обіцяли до 8 годин без світла.

Другий місяць відповідають, що заявка на опрацюванні, інтернету без світла немає ВЗАГАЛІ, обладнання в будинку неробоче.

Будемо відмовлятись від провайдера і від оператора загалом, бо не роблять нічого.

Чернівці, Intelekt — 300 Mbit/s 220 грн. Оптика в квартиру, живлю сам.
Найдовший блекаут 18 годин — інтернет був.

Дніпро
Київстар 👎🏻 звʼязок та інтернет 💩
Працює години 3,5 без світла і то погано 🙄
Водафон більш менш.

За інших не знаю

Колумбус — у мене особисто, поки що, більше 2.5 годин не було, хоча в телефонній розмові обіцяли до 6 годин. Якщо світло 3 через 3 то тривалість падала до 1 години.

Ланет, містечко під Києвом, 249 грн за 500Мбс, оптика прям в квартиру, відповідно контролюю свою сторону в плані живлення. Підключив ще десь з 2020. стабільно все чудово. під час найдовшого блекауту у 2022 році тримали до 12 годин, потім було до 10, іноді не встигали батареї зарядитись у них.
Якість на висоті.
Всім на районі рекомендую, за можливості переходити на їхню оптику

Nashnet, Киев. 229 UAH — 500 mb/s — GPON. Держит 10 часов подряд без света без проблем.

Lanet, Київ.
6 годин відключення переживає норм, але має приблизно ж стільки заряджатися потім. Графік 6-/2+/6- не витягує на другому відключенні.
До якості послуг при наявності живлення питань не має.
369 грн./міс./Гб.

Теж Ланет. Вчора здох акум, який ми купували в 2022, пообіцяли замінити на LiFePo4

от цікаво...я теж купував акум у 2022, але влітку 2023 вони самі поміняли на ліфер і віддали мені мій акум...в них массово це відбувалося влітку 2023. Виходить шо не всім поміняли((.

Район Нивки. Підключив два тижні тому. Обіцяли до 10ти годин роботи (вита пара). По факту тримає менше 4х годин. Розмовляв сьогодні, сказали стандартну фразу — проблеми є, в процесі вирішення, коли вирішимо — не знаємо.

Район Нивки. Підключив два тижні тому. Обіцяли до 10ти годин роботи (вита пара). По факту тримає менше 4х годин. Розмовляв сьогодні, сказали стандартну фразу — проблеми є, в процесі вирішення, коли вирішимо — не знаємо.

Київ, Sunnet, 289 грн/міс за гігабіт. В квартиру заходить звичайний мережевий провід. Відключення по 7 годин переживає без проблем. В цілому майже за рік тільки один раз інтернету не було біля 2 годин.

Підписатись на коментарі