Заради чого ви пішли б на 0,5x зарплату?
На днях шукала програміста знайомому в LinkedIn. І чесно розписала — який класний знайомий і проєкт, і який є суттєвий недолік — він іноді затримує платежі. За добу було 20 тис показів, і 7 людей пішли до нього знайомитися, сподіваюсь, він успішно найме когось. Але більшість, звичайно, жорстко висловилися про недопустимість затримки оплати.
Зрозуміло, що розмір зарплати і її стабільність — найважливіше для більшості людей.
Але точно є ситуації, коли це відходить на другий план. Коли вже є накопичення, коли насетаплене життя з мінімальними розходами.
В мене викликають набагато більший жах історії, коли в аутсорсі команда роками сиділа на проєкті, який ніколи не зарелізився. Або закрили через пару місяців після релізу, бо зробили щось непотрібне. Навіть якщо це було на пристойні $3-4k зарплати. Це якісь викинуті роки життя.
Мене недавно вперше Google покликав на співбесіду, але там зарплати... $2-3.5k + ще десь 50% стоками.
Також, більшість людей на держ позиціях і в нонпрофіт-організаціях — прийшли і залишаються там заради своєї соціальної місії. Так, є корупційні історії, але це не більшість держ службовців, інакше б система не працювала зовсім. Я думаю, їх не більше
Ті, хто зараз на воєнних проєктах — точно заробляють менше, ніж могли б в комерційному IT.
Я також впевнена, що якби хтось розробив реалістичний план по вбивству х.йла, то будь-хто, хто б про це дізнався — туди приєднався б безкоштовно.
Які у вас є топ-причини, заради чого ви пішли б на 0.5х зарплату від медіани ринку?
І я ще додам опитування — ми всі хочемо хорошу і стабільну зарплату, але, давайте заміряємо, яка ситуація зараз насправді?
Найкращі коментарі пропустити