Ecoflow та автоматичне перемикання на резервне живлення

Вітаю, спільното, необхідна порада стосовно перемикання автоматично на живлення від Ecoflow при відключеннях.
Маю певне обладнання, що не переживає відключення, і хвилина на встати — піти включити екофлоу — запустити обладнання вияляється критичною, в ідеалі аби це перемикання відбувалось автоматично та менш ніж за 30мс.

Бачив варіанти монтажу певного обладнання на щитку, яке якраз це і робить, перемикає на резервну лінію та повертає назад на основну. Але мені не потрібно це для всієї квартири та всього щитка, а лише для 1 конкретної розетки.

В ідеалі це наступний інтерфейс: дві розетки, в кожну заведено по джерелу живлення, а на вихід вона видає ще одну, з якої завжди буде живлення, а вона вже сама обирає з якого джерела, чи з мережі, чи з екофлоу.

Можливо є прості варіанти без перепайок на щитку, або інші, про які мені не відомо, буду вдячний будь-яким порадам

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

От люди городять.
Як на мене якщо 30мс забагато (зазвичай це стосується компа, може роутера) то беремо ще ставимо лінійно інтерактивний (тобто звичайний копьютерний із свинцем) UPS і радіємо життю

Привіт стикнувася з Ecoflow delta 2 max , зіштовхнувся що нема вибору потужності для заряду станції , завжди 2400 ват , хто підскаже в чому проблема ?

Привіт, позаду є механічний переключатель потужності заряду (2 позиції 2400 Вт або регульована)

дивно що не додали таку можливість через аппку для старших моделей. в рівер 2 про точно можна регулювати

Через апку можна регулювати якщо переключити режим механічно

Привіт , можливо хтось має Ecoflow для CN ринку , я зіштовхнувся що не можу вибрати швидкість зарядки , в мене вона завжди 2400 ват

По перше, АВР буде мати затримку переключення, суттєву.
Але для холодильника пох
Собі замовив у комуняк АВР на DIN рейку. Як прийде — спроектував корпус, в якому буде розетка вмонтована і стірчати два проводи з вилками.
Один в мережу, інший в ecoflow.
На виході завжди має бути АС, якщо є АС на одному із входів.

Як вже писали, взяти онлайн ДБЖ. Наприклад цей APC Smart-UPS 2000RT (SURT2000XLi) або аналоги у інших виробників. На ОЛХ можна в принципі знайти живий за недорого. Воно якраз для таких цілей зроблено. Перевіряв — лампочка не блимає при перемиканні. Все інше — або ненадійно або незручно чи все разом

автоматично та менш ніж за 30мс

В інтернетах час перемикання для лінійно-інтерактивних UPS вказують в одиниці мілісекунд, але я «блим» на лампочках бачу дуже чітко.

З лабораторного минулого — було в нас залізо, якому ну ніяк не можна було відключатись, навіть на ті нещасні 10 мс. Його захищав девайс під назвою «online UPS», або «джерело подвійного перетворення». Навіть у LogicPower такі є: logicpower.ua/smart-ibp-online, але ціна може не сподобатись, та й вже існуючий Ecoflow тут не використаєш.

Але зазвичай 7-10мс на переключення абсолютно усім домашнім приладам норм

ТС не вказав що за прилад і яка потужність

Щось дуже сумніваюсь що в нього якийсь чуттєвий лабораторний прилад там

скоріш за все 3Д-принтер або щось подібне

Все моє домашнє залізо (включаючи купу автоматики) переключення дійсно не помічає, але лампочки блимають, хоча око начебто не повинно реагувати на ті самі 10мс. Або таки реагує, або в лампочках я якась схема затримки включення.

Дивро. У мене звичайні LED лампи та LED підсвідка не помічають.
Лампи для дімерів із Filament елементами тільки реагують, але то зрозуміло чому

Може в LogicPower не заморачувалися з часом перемикання, і він там дійсно складає десятки мс, а не одиниці (до речі — можна заміряти). У будь-якому випадку жити можна.

Теж шукаю такі варіанти, для себе наразі обрав таке:
ecoflowukraine.com/...​stantsiia-delta-max-2000

ПРоблема лише в тому, що всі комплекти в Україні давно закінчилися, хоча окремо станцію та окремо інвертор можна знайти.
Головне при купівлі станції читати чи може вона працювати з цим інвертором(і навпаки).

для себе наразі обрав таке:

ммм 2 кілобакси... Ви ж в курсі що мікроінвертор не працює без світла? :) Воно для зменшення платіжок, на відміну від нормального гібридного сонячного інвертора

А велика зарядна станція там в комплекті для чого)?

Не працює без світла комплект з інвертором і сонячними панелями БЕЗ зарядної станції.

А велика зарядна станція там в комплекті для чого)?

Мікро інвертор взагалі не працює без світла, буде там станція чи ні через проблеми синхронізації в мережах АС. Пропадає світло і інвертор вимикає видачу АС, інакше в момент появи центральної генерації буде вже розсинхронізація, здвиг фази і піроефекти.
Ця шляпа природи АС і заважає малій децентралізованій генерації. Те ж саме відбувається і з on-grid інверторами по зеленому тарифу.
Нагуглив вам перше що знайшлось youtu.be/_OkVgk3_YUI?t=443

Хм, а байпасом воно хоч буде заряджати станцію через DC порт?)
А так не зрозумілий її сенс взагалі, ecoflow і так підтримує сонячний вхід якщо так хочеться. А якщо робити прям повноцінну сонячну автономку в тому числі з видачею в мережу — це дитяча іграшка.

Та повинно заряджати.
Ну як сенс загнати енергію з сонця чи станції в домашню мережу, зменшити споживання від центральної мережі і платити менше, воно не для автономного живлення. Звичайний мікроінвертор як ті що по 60$, але долали вхід під станцію. Так- виходить дорога іграшка, бо навряд чи хто буде за рахунок дорогої станції з невеликим ресурсом акк намагатися компенсувати споживання від центральної мережі.

Дійсно, соромно визнавати, але я не так зрозумів принцип роботи цього інвертора.
Дійсно сам інвертор з батареями виходить дорогою іграшкою, не для блекаутів.

Але саму станцію можна тримати постійно ввімкненою в режимі безперебійника для всієї квартири чи окремого обладнання.
Ось як тут: youtu.be/...​uKcrk?si=RAb8ggscOeER-Utk
В коментах цей тіп пише, що станція так вже працює рік і політ нормальний.

Ну і само собою, що якщо всю хату заживити від батареї, то треба проявляти адекватність і не вмикати чайник, бойлер, пралку і кондьор поки не з’явиться мережа.
На 2-4 години аби працював холодильник, ноут, світло й інтернет з телевізором, вистачить в самий раз.

Я коли сам вивчав по EcoFlow певний час тому, то 100% наявності функції безперебійника бачив лише в цій моделі: eu.ecoflow.com/...​ro-portable-power-station.
Але, там відповідна ціна.

Воно краще працює з EcoFlow Smart Home Panel: можна підключати всю квартиру/дім (під «всю» мається на увазі до 10 кіл, тобто до 10 вимикачів в щитку), налаштовувати графік зарядки, а не лише швидкість зарядки та відсоток заряду/розряду, як просто у EcoFlow Delta Pro.
Але, знову ж таки, ціна буде ще цікавіша

Просто поставь на ту лінію будь-який інвертер із bypass режимом. Є вхідний струм — інвертер просто пропускає через себе струм від мережі, немає — інвертер переходить на батки.

Ставиш екофлоу на зарядку, вмикаєш своє певне обладнення в екофлоу і все працює з коробки. Коли є електрика — вона іде через екофлоу в твоє обладнення, коли зникає — живлення переключається на екофлоу

підтверджую, вчора отримав екофлоу та протестував. все працює як потрібно 👍

Не простіше купити звичайний ДБЖ відповідно до потужності «певного обладнання» і просто ввімкнути до розетки, яка, як і всі, час від часу живиться від Екофлоу? В мене так, але в мене немає автоматата вводу резерву, ручний перемикач, бо маленький щиток. Компи, роутер, точка доступу та монітор підключені до нього і ніколи не втрачають живлення.

В мене дельта2 макс, там з одним оновленням вони зменьшили делей до 20мс, але в мене і до того комп з монітором, шілдтв з монітором, ноут та хбокс ніяких проблем не мали.

Але мені не потрібно це для всієї квартири та всього щитка, а лише для 1 конкретної розетки.

Купляєте два подовжувача, відрізаєте вилки через метр, в розріз коробку на 4 DIN модуля з АВР і готово.

Маю певне обладнання

Думаю треба почати з деталізації цього обладнання...

Так а в чому проблема тримати той енергозалежний девайс постійно через станцію? Вже нижче радили.
Ви згадали Ecoflow. У вас вже є якась чи це просто малась на увазі якась умовна Ecoflow?
Я саме так і роблю. Мій стаціонарний ПК, монітор, саундбар і роутер ввімкнутий через Bluetti AC2A. Не зважайте на її ємність, в мене до неї є ще інший допоміжний акум але то вже окрема історія.
Маю ще раніше куплені Bluetti EB3A та Anker 535. Але в першої проблема — не можна вимкнути блутуз. З’єднання ніяк не контролюється, тобто я бачу станцію сусіда а він мою. Можна вирубити один одному розетку, що на ок. Доводилось тримати посередині ще ДБЖ APC. Його власне споживання 12 ват що дуже жирно як на мене в умовах вимкнення світла. А анкер не вміє в байпас з розетки, тому треба кожен раз при вимкненні чи подачі перемикати було ДБЖ в розетку чи в станцію. Бо якщо не вимкнути, то він буде заряджатись вічно зі своїм зовнішнім БЖ.
Коли купив Bluetti AC2A, то все йде через неї завжди, звичайний компютерний ДБЖ взагалі прибрав до кращих часів. Прям стало все без гемору. Але якщо купувати Bluetti то тільки там де можна вимкнути блутуз. Там цікава історія, не у всіх моделях навіть останньої лінійки воно вимикається. Де точно вимикається це AC2A, AC2P, AC70A, AC70P. А от проміжні по ємності AC60A, AC60P не вимикається. В Ecoflow додаток через wifi, тож там безпечніше все. Але вони шумніші набагато. Зате має сильно більш цікавих налаштувань. В екофлоу швидкість перемикання до 30мс, в блюєті до 20 заявлена. Далі вже обирайте на свій смак та гаманець.

При малому навантаженні, Екофлоу може перемикатися до 1500мс, про що також пишуть на форумах, та й особисто бачив.

Тому може не підійти як повноцінна заміна ДБЖ

А мале це скільки? Типовий роутер зі своїми 10± ват чи 50 це також мале?
Я чомусь думав навпаки що важче має бути коли навантаження десь поближче до номінального. Хоча тут ще також різниця, 50 ват для рівер 2 і для дельта про то дуже різні речі. В мене споживання мого сетапу середнє 75 ват на годину. В простої менше, як щось відкриваєш, компілиш чи дебажиш то піднімається на короткий час. Інвертор моєї AC2A на 300 ват розрахований. Вже тижні 2 так сиджу, все ок. Але звісно нікому нічого не гарантую. В кожного свій девайс, свої вимоги. Я після покупки все відтестував на випадок якщо не підійде то поверну. Але все ок.

Цікаве спостереження: телевізор xiaomi 55″ — кожного разу різна поведінка під час відключення: може просто потухнути і треба включати з пульта, буває просто проглюче на 3 секунди і далі працює, а буває непомітно безшовно переключається.

А от монітори ніколи не блимають, завжди переключення непомінтно проходить.

Проблема в тому, що коли ecoflow сяде — назад вже не включить АМ вихід, коли з’явиться мережа.

У чому проблема просто не відключати його від екофлоу, яке самостійно перемикається на живлення від акумулятора?

можливо не всі моделі мають цю фічу

Може бути. Не всі екофлови миттєво перемикають

для всієї поточної лінійки EcoFlow заявлений час переключення до 30мс

У Delta Pro заявлено 20 мс. Але якщо він не заряджається. Якщо він заряджається, то більше 20 мс, більшість техніки цей стрибок відчує

20 — це саме ДО 30 :)

Сам недавно шукав щось схоже. Але відразу напишу, що у мене була задача перемикати робочу техніку, тобто монітор, ноути, ps5, ну і там деяку периферію, максимальне навантаження навряд навіть до 500вт. Готового нічого не знайшов. Але в кінці кінців вирішив своє питання, тому опишу, можливо допоможе. З початку пошуків натрапив на такий модуль.

prom.ua/...​esperebojnik-ups-10a.html
це модель YX-Q01, якщо погуглити треба, але не ручаюсь за надійність, просто описую свій досвід.

Туди приєднуєм основу + резерв, і на виході 1 вилку. Все працює, але довго не тестував, бо китайці не були б китайцями якби не прибрехали у швидкості перемикання. Там де заявлені 10мс перемикання, по факту отримав десь пів секунди. За цей час звісно вся техніка встигає вимкнутись. Проте, якщо задача в принципі перемикати, а не «безшовно» перемикати, то тоді має право на існування. Для моніторів, ПК, приставок, принтерів, не кращий варіант, встигають вимкнутись. Але, з цієї ситуації є вихід — цей модуль гарно себе може показувати, якщо до нього на вхід подати через дбж. Якщо є вдома окрім екофлоу, ще якийсь простенький старий дбж, навіть з напівмертвим акумулятором, то можна його поставити між «містом» та цим модулем, і той дбж буде закривати своїм акумулятором ті пів секунди поки цей модуль перемикається на екофлоу. Звісно не забудь про потужність яку потрібно підтримувати, і чи той дбж її витримує в піку.

ДБЖ в мене не було, тому я написав продавцю цього модуля (купував на олх) і запитав що робити, і де ті заявлені 10мс) На що продавець мені за власний кошт склав сам схему з реле, та іншими компонентами, гарний попався чоловік) Я не електрик, він мені залишив просто 6 контактів (по 2 на основу, резерв, та навантаження), а вилки як-не-як я вже зміг туди доробити і сам. Можу скинути контакти цього продавця на олх, можливо і Вам складе за якусь суму) Можу також в особисті детальніше розказати/показати що це таке конкретно.

Ну або придбати екофлоу який уміє в режим «байпас» / дбж)

river pro старенький це вміє і практикує постійно
для тих самих девайсів

в мене була на руках станція яка виконувала всі функції окрім автоматичного перемикання. не бачив змісту продавати, купувати і т.д., тому вирішив знайти рішення дешевше, десь за 200 грн вийшло)

Майже певен що це був River Pro 2 на 768. В них цю функцію програмно вимкнули в одному із оновлень через ризики ураження струмом (помилка в схемотехніці)

Та ні, це анкер 535, якшо добре памʼятаю, він не уміє в байпас

в другому і додаткову батарею прибрали
а в першому є. працює собі

В мене якраз River Pro 2 на 768 остання прошивка — все само переключається.

можливо вже є нова ревізія де виправили — круто. Але є прям покоління (брав про 2 минулого року) де це вимкнене на жаль (і найпечальніше те що воно було, ти такий оновлюєшся — і все, з кінцями)

Готових прям заводських рішень а-ля wi if розеток з аліку не бачив. Якщо не хочеш розбиратись із схемами підключень авр народ ліпить такі штуки і продає prom.ua/...​3WtABm6NbknBoCOxoQAvD_BwE

автоматы китайский лоупрайс (аско укрем, IEK) и enext — тоже китай, усердно продаваемый эпицентром

Дуже рекомендую ось цого електика, який збирає щитки даного плана, сам викорисвтою і усім рекомендую, ось його OLX : www.olx.ua/...​w-invertorov-IDQwTGY.html та youtube канал, www.youtube.com/watch?v=diD1pUO5rK8

Підписатись на коментарі