Виклав новий безкоштовний курс з Data Analysis, який розробив для... моєї мами

Вітаю! Мене звати Нікіта Тимошенко, і я автор YouTube каналу «Аналіз даних українською» — ресурсу із навчальними матеріалами та корисними рекомендаціями для роботи з даними. І сьогодні мова піде про мій новий курс — «Google Sheets: аналіз даних для всіх» (YouTube video).

Тема аналізу даних значно ширша, ніж здається

Півроку тому я виклав курс «SQL для дата-аналітиків», який набрав понад 55К переглядів в YouTube. І я зрозумів, що тема аналітики даних, насправді, значно ширша, ніж може здаватися на перший погляд. Адже на тому чи іншому рівні з даними та інструментами для їх аналізу працюють і вчителі у школі, і бухгалтери, і інженери, і медики, і будівельники. Та, фактично, всі. Але якби не чарівний пендель від мами — нового курсу б не було. Розумію, звучить трохи крінжово, як для людини мого віку. Але я все можу пояснити)))

Отже, до чого тут мама?😃

Моїй мамі не потрібно знати SQL для ефективної роботи у продажах. Вона точно не почне вивчати Tableau, бо це навіть вимовляти незручно. Але вона стикається із тими самими проблемами в роботі, що і я. Їй потрібно зібрати дані з різних джерел в одному місці (наприклад, додати звіт за останній місяць, оновити курс валют тощо), переконатись, чи дані якісні та покласти їх на аналітичний дашборд.

І я подумав, а чи не забезпечать нас усім необхідним Google Sheets?

Гугл таблиці мають свої переваги

Як би скептично не ставилися до цього інструменту деякі дата-аналітики, не можна ігнорувати факт, що він:

• Широко використовується в аналізі невеликих обсягів даних
  • Безкоштовний
  • Простий в опануванні, якщо вже є мінімальні навички роботи в Excel
  • Браузерний та швидко доступний з будь-якого пристрою
  • Завжди в актуальній версії
  • Зручний для шерінгу серед колег

Але теорію завжди потрібно перевіряти на практиці. Тож ми почали досліджувати...

Функціонал Google Sheets

Ми з легкістю перенесли існуючі дані з різних джерел в один файл з використанням вбудованих формул імпорту, попрацювали над автоматизацією існуючої звітності (трошки зведених таблиць), додали візуалізацію та інтерактивні слайсери. Отже, після декількох тижнів експериментів ми дійшли до висновку — цей інструмент закриває 100% потреб в аналізі даних такого рівня. Але найголовніше — я впевнився, що мама може самостійно підтримувати і розвивати цей функціонал.

Цей висновок надихнув мене зробити безкоштовний курс по Google таблицям українською. Я дуже хочу, щоб у українців побільшало можливостей для вивчення нових інструментів, технік та підходів до роботи з даними завдяки безкоштовним навчальним ресурсам.

Лагідне нагадування: дивіться ютуб українською та не забувайте підтримувати своїх улюблених українських контент-мейкерів вподобайками та репостом.

Що увійшло в програму курсу

Або, що корисного для вас (та ваших батьків) зібрано в навчальному курсі:

1. Імпорт даних (або як зібрати дані з різних файлів, джерел, інших звітів в одному місці та автоматизувати цей процес — щоб дані автоматично підтягувалися до нашого файлу)
  2. Як оцінити якість даних, виправити помилки, прибрати дублікати. Іншими словами — підготувати дані до подальшого аналізу
  3. Використання формул та зведених таблиць для розрахунків та аналізу
  4. Візуалізація даних і побудова дашбордів для автоматичних звітів, аналітики та прогнозування.

В цьому курсі все доволі просто і базово, але при цьому системно та змістовно. Тож, якщо ви хотіли освіжити власні знання Google Sheets — ласкаво прошу на канал. А також, не забудьте пошерити відео з друзями, знайомими та батьками, яким воно може бути корисним.

Дякую за увагу і до нових зустрічей!

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному7
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

О, це супер.
Робила опитування, анкета була розміщена на гугл диску. Дані можна в Гугл таблиці перевести.
Автоматично побудовані діаграми, але лише за одним фактором. Мені ж треба з даних скласти типаж споживача. Тому , щиро надіюся що Ваш курс допоможе мені розібратися з тими результатами)))

Чудовий практичний кейс! Цей курс точно допоможе в створенні профіля споживача)

До речі, я його вже пройшла. Чудовий курс! Дуже дякую за матеріали!

Дякую за відгук)))

Підписатись на коментарі