Створення мемів за допомогою ШІ

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

У сучасному світі штучний інтелект став невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. З його величезним потенціалом, я вирішив дослідити, що ми можемо досягти за допомогою цього потужного інструменту. Перш ніж почати, давайте встановимо деякі критерії та обмеження для нашого дослідження:

• Він повинен бути безкоштовним
  • Він повинен бути легким у використанні (з Python, а не на якомусь онлайн-сайті)
  • Він повинен сприяти творчості
  • Він повинен бути веселим

Тема, яку я обрав для цього дослідження — «Створення Мемів».

Перед тим як продовжити, я б хотів уточнити, що я не є Data Scientist, а ця тема мені просто цікава. Тому, щоб бачити результат свого дослідження, я вибрав варіант написати невеликий топік про те, що я зробив і знайшов.

Пошук готового проекту

Я сподівався, що можливо хтось вже створив проект, який відповідає моїм критеріям, і мені просто потрібно буде його перевірити, по тестити і все. Тому я почав шукати на GitHub i Kaggle.

GitHub

Я почав своє дослідження на GitHub, знаючи, що там є багато різних проектів (хоча здогадувався що більшість із них може не відповідати вище вказаним критеріям). Я шукав за допомогою тексту create meme language:Python. Так я погоджуюся, що це найпримітивніший варіант пошуку і що найцікавіше я пропустив. Однак, я вирішив не ускладнювати на цьому етапі. Я знайшов багато коду, але не те, що очікував. Найпоширеніші результати були:

• Додавання тексту до зображення
  • Рішення для зберігання мемів з використанням Flask або Django
  • Різні боти (для Discord, Twitter тощо)
  • API для отримання випадкових ВЖЕ готових мемів з різних джерел

На жаль, ці результати не відповідають встановленим критеріям. Тож, я продовжив пошук.

Kaggle

Наступним кроком я спробував пошук на Kaggle. «Тут обов’язково має бути щось», — подумав я 😎. Вирішив шукав за текстом meme і фільтрував за Notebooks. Результати були не кращими (можливо, навіть гіршими), ніж на GitHub, тому не буду зупинятися детально, що саме там було. Загалом, нічого корисного. Тому я подався до Google.

Google

Розуміючи, що це завдання не таке легке, як я очікував, я звернувся до Google за допомогою. Мій пошуковий запит був create memes python, результатів було багато, але вони були не набагато кращими, ніж попередні варіанти. Найпоширеніші:

• Додавання тексту до зображення за допомогою бібліотеки Pillow
  • Боти
  • API (загальні — `GPT-4`)

Що робити далі?

Легкий шлях не спрацював, тож мені потрібно було зробити щось інше, щоб знайти щось по справжньому цікаве. Тож я вирішив перевірити щось більш загальне, а саме створенням зображень з тексту (тобто чому не спробувати створити не просто зображення, а funny зображення).

Цього разу я почав з Kaggle та пошуку за текстом text to image.

Створення зображень

Зрештою, я знайшов цікавий notebook на Kaggle, який використовував чудову бібліотеку Python під назвою diffusers. Не витративши багато часу було знайдено, що це можливо і більше того, що є багато попередньо навчальних моделей з якими можна експериментувати і просто кажучи розважатися. Для того щоб отримати список моделей можна використати наступний скрипт (і ще крутіше, що ви можете використовувати власну модель, можливо, це буде темою мого наступного дослідження):

from huggingface_hub import HfApi
# Ініціалізувати API
api = HfApi()
# Отримати список моделей для бібліотеки diffusers та генерації зображень
models = api.list_models(filter="diffusers", task="text-to-image")
# Вивести назви моделей
for model in models:
    print(model.modelId)

Я протестував StableDiffusionPipeline та DiffusionPipeline (обидва компоненти бібліотеки Diffusers від Hugging Face) і отримав такі результати:

DiffusionPipeline:

StableDiffusionPipeline:

Висновок

Як підсумок всього цього дослідження, я можу сказати, що це не ідеально, але якщо ви використаєте попередньо навчену модель і додатково навчити її на власних даних, можна досягти не поганих результатів. Бібліотека `Diffusers` від `Hugging Face` пропонує потужні інструменти для створення мемів з використанням штучного інтелекту, і я вважаю, що те що було знайдено відповідає попередньо встановленим критеріям — безкоштовність, легкість у використанні, творчість і веселощі.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

яка користь суспільству від цієї забавки? 🤔

нє, ну звісно, ти можеш робити шо хочеш... але потім не кажи, шо держава щось тобі винна 🤔

створити канал з мемами і нагадувати про донати
доречі ти вже донатив сьогодні — send.monobank.ua/jar/dzBdJ3737

Якщо ти втомився, поїдь в росію, на окуповані території. Відпочинь.
Ми донатимо не «дідкам», а нашим військовим (друзям, знайомим, сусідам, родичам — всім хто захищає нас)

якщо не секрет, куди?

Підписатись на коментарі